Orijinalini görmek için tıklayınız : Boya Koruma ve Boya Bakımı
Öncelikle Herkese Merhaba Arkadaşlar. Şimdiden Belirteyim Bu Konular Hakkında Bilgim Sıfır. Aracım 2010 Model Golf R Lansman Rengi Sedefli Mavi. Beni Rahatsız Eden Aracımda Ufak Çizikler Mevcut Fotoğraflarınıda Koydum. Kendim Uğraşmak İstiyorum Pastasını Cilasını Vs Ne Gerekliyse Temin Edebilirim. Sizlerden Ricam Hangi Ürünleri Almalıyım Ne ile Uygulamalıyım ? Ne Kadar Sürüp ve Ne Kadar Beklemeliyim ?
Son Olarak Bende Olan Ürünler
Meguiars Yüzey Temizleme Kil
Meguiars Ultimate Compound Çizik Çıkarıcı Pasta 450 ml.
Meguiars NXT Generation™ Tech Wax™ 2.0 (Boya Koruyucu Sıvı Wax) 532 ml
Meguiars Sarı Pedler
Meguiars Bez
Aracın Resimleri
http://i42.tinypic.com/33pa6on.jpg
http://i42.tinypic.com/1r9p3r.jpg
http://i39.tinypic.com/2pt11tj.jpg
Burdada Bir Vernik Atması Var Ne Yapabilirim ?
http://i42.tinypic.com/s4nafn.jpg
yusufaltintepe
09-12-2013, 17:21
Takipteyim ayni malzemeler ile ayni dertten muzdaripim bir turlu giresemedim ayrica bende ek olarak haftaya meguiars dual action olacak arkadaslar ustatlar bir yol gosterin bize uygulama sirasi yada ek malzeme lazimmi bende daha cok orumcek agi sekilde cizikler
oncelikle sunu belirteyim ben detaylı temizlik boya koruma konusunda iş yeri sahibiyim ayrıca meguiars uruleri agırlıklı olmak uzere würth urunleride kullanıyorum sana tavsiyem oncelikle bir polisaj makinan olması gerekiyo senin bu sorununu meguiars 83 ince pasta ortadan kaldıracaktır fakat istedigin asıl parlaklıgıda anlıyorum bu yuzden aracına sırasıyla işlem yapmak gerekiyo once 86 sonra 85 sonra 83 pasta ile sırasıyla yer atlamadan aracı pastalaman gerekiyo.. pastalama işleminde hare bıraksanda bırakmasanda serinin 82 nolu urunu olan hare gidericisinide uygulan gerekiyo aslında el ile uygularsanda olar fakat polisaj en etkili tercihtir daha sonra 66 cila ve 21 boya korumayı uygulayabilirsin fakat benim gizli silahım olayın sonunda burda meguiars 21 boya koruma yerine collinite 912 katı wax ...bu işlemleri uygula git aracını normal suyla yıka bakalım ne goreceksin ;) aracının uzeride tek damla su kalmaz ayrıca her cama meguiars camdan su kaydırıcı uygulayacaksınki tadından gecilmesin ... saygılar keyifli ve aktif forumlar
gızlı sılahın cok fenaymıs gaddarsın dostum.
konuyu acan kısıye cvp.
burdan cvp yazmak gerekırse eger bı ust posttakı arkadasın dedıklerı kısmen dogru.
zıra yanlıs olan kısmı ıse her arac yukarıdakı gıbı bır uygulama ıstemez.
yada ıstese bıle ısler degısır.
sımdı 3 temel malzeme var.
1 compound- pasta
2 polish - ince pasta
3 wax - cila
oncelıkle aracını ıyı analız etmelısın. bu analızde su sekılde olur
bkn spot test.
http://i179.photobucket.com/albums/w288/rjwright78/Impala%20-%20Melody/test-spot.jpg
burda farklı ped ler ıle farklı malzemeler uygularsın.
mısal compound ve polısh uyguladın ıkısıde aynı sonucu verıyor
polishten baslarsın dırek compound kısmını elemiş olursun.
yada ped ını sert yumusak olarak secersın.
bunlar cızık alır wax parlatır
wax durumuda aslında cok karısık degıldır ama oda renkten renge omurden yada fıyattan fıyata degısıklık gosterır.
bunları anca burda okursun ama aracının basında kendı kendını gelıstırme fırsatı bulursun.
gelıstırıcem derken boyanada zarar verme
herzaman tedbırlı gıt.
bırde rds dedıgımız dairesel cızıklerı elle alman zor.
makıne sart. her makıne olmaz polısaj makınesı gereklı.
aliergun
10-12-2013, 00:52
makine olmadan iş çok zor. Makine alırsanızda alışma sürecenizde bence golf r yanlış araba olur :)
makine olmadan iş çok zor. Makine alırsanızda alışma sürecenizde bence golf r yanlış araba olur :)
İşte Bundan Korkuyorum Boyaya Zarar Verir miyim Diye ? Yazılanları Az Çok Anladım Diyebilirim Peki Makine Alacak Olsam Arkadaşlar Hangisini Tavsiye Edersiniz İnternet Linki Var mı ?
konuyu acan kısıye cvp.
burdan cvp yazmak gerekırse eger bı ust posttakı arkadasın dedıklerı kısmen dogru.
1 compound- pasta
2 polish - ince pasta
3 wax - cila
bkn spot test.
http://i179.photobucket.com/albums/w288/rjwright78/Impala%20-%20Melody/test-spot.jpg
wax durumuda aslında cok karısık degıldır ama oda renkten renge omurden yada fıyattan fıyata degısıklık gosterır.
bunları anca burda okursun ama aracının basında kendı kendını gelıstırme fırsatı bulursun.
herzaman tedbırlı gıt.
Peki Bana Hangi Markanın Compound ve Polishini Tavsiye Edersin Hocam ? Ayrıca Boyaya Nasıl Zarar Veririm Yapmamam Gereken Durum Nedir ?
d.berkay
10-12-2013, 08:44
oncelikle sunu belirteyim ben detaylı temizlik boya koruma konusunda iş yeri sahibiyim ayrıca meguiars uruleri agırlıklı olmak uzere würth urunleride kullanıyorum sana tavsiyem oncelikle bir polisaj makinan olması gerekiyo senin bu sorununu meguiars 83 ince pasta ortadan kaldıracaktır fakat istedigin asıl parlaklıgıda anlıyorum bu yuzden aracına sırasıyla işlem yapmak gerekiyo once 86 sonra 85 sonra 83 pasta ile sırasıyla yer atlamadan aracı pastalaman gerekiyo.. pastalama işleminde hare bıraksanda bırakmasanda serinin 82 nolu urunu olan hare gidericisinide uygulan gerekiyo aslında el ile uygularsanda olar fakat polisaj en etkili tercihtir daha sonra 66 cila ve 21 boya korumayı uygulayabilirsin fakat benim gizli silahım olayın sonunda burda meguiars 21 boya koruma yerine collinite 912 katı wax ...bu işlemleri uygula git aracını normal suyla yıka bakalım ne goreceksin ;) aracının uzeride tek damla su kalmaz ayrıca her cama meguiars camdan su kaydırıcı uygulayacaksınki tadından gecilmesin ... saygılar keyifli ve aktif forumlar
86-85-83-82-66-21 gerçekten gerekli mi sizce?
M86 dan sonra M85, M82den sonra M66yi kullanma amacınız nedir tam olarak? Merakımdan soruyorum..
Mesela ben sadece M105 ve M205 ile sizin 6 aşamada yaptığınız uygulamanın yapılabileceğini düşünüyorum. Birde sadece ürün tavsiye etmişsiniz, bu ürünlerin hangi pedlerle uygulamamaıyız bahsetmemissiniz..
M86 dan sonra M85, M82den sonra M66yi kullanma amacınız nedir tam olarak? Merakımdan soruyorum..
Mesela ben sadece M105 ve M205 ile sizin 6 aşamada yaptığınız uygulamanın yapılabileceğini düşünüyorum. Birde sadece ürün tavsiye etmişsiniz, bu ürünlerin hangi pedlerle uygulamamaıyız bahsetmemissiniz..
gizli silahı var aman diyim
hemen karsilikli silahlari cekmeyin arkadaslar.
Guzel guzel bilgiler paylasiliyor burada.
polisaj makinesi olmadan mumkun degil cizik alman arkadasim, ridvan ve berkay arkadasimizin dedikleri guzel bilgiler, white arkadasimiz da iyi niyetli ama dediklerini yapman cok uzun surer.
d.berkay
10-12-2013, 09:36
hemen karsilikli silahlari cekmeyin arkadaslar.
Guzel guzel bilgiler paylasiliyor burada.
polisaj makinesi olmadan mumkun degil cizik alman arkadasim, ridvan ve berkay arkadasimizin dedikleri guzel bilgiler, white arkadasimiz da iyi niyetli ama dediklerini yapman cok uzun surer.
Ben gerçekten merak ediyorum. Piyasada çok fazla örneği var çünkü. M66 vs ürünleri. Sealant uygulaması öncesi uyguluyorlar. Bilmediğim bir özelliği mi var M66nin..
Birde aağır asindiricinin ardından başka bir ağır asindiricinin ardından başka bir ağır asindiriciyi özellikle amatör birine tavsiye etmenin mantigini da anlayamadım açıkçası.
konuyu acan kısıye cvp.
1 compound- pasta
2 polish - ince pasta
3 wax - cila
bkn spot test.
herzaman tedbırlı gıt.
her arac dedigin gibi bu sıralamaları uygulamayı istemez fakat yapılmasındanda zarar gelmez yukarıda arkadasa detaylı anlatma sebebim bazı fotolarda ince bazı fotolarda kalın cizikler var ornegim meguiars 85 bu ince cizikleri almaz 83 ince cizik alan pastada kalın cizikleri almaz ... zaten bu ciziklere tırnak takılıyosa bi cozumu yoktur.... anlatmak istedigim buydu ...
86 kalın cizikler icin 85 ince cizikler 82 hare gidericisi 66 cila seninde bildfigin gibi. 105 205 serisini hic kullanmadım dogrudur belkide benim bu kadar uyguladıgım urunun yerine 105 ve 205 ile aynı işlemi yapıyor olabilirsin bilmedigim icin elestiremem ama bizim bu işlere basladıgımız zamanlarda senin bahsettigin seri yoktu .... pastaları koyun yununden yapılan tabak kece ile uyguluyoruz bu keceyi kullanırsan aracta cok fazsla hare kalmıyor hare gidericiyi ise sunger pedler var polisaj ile uyguluyoruz cilayı ister elle uygula istersende polisaj ile ... tabikii polisaj ile daha tatminkar oluyor
;7203487']gizli silahı var aman diyim
neden olayı makaraya sarıyosun derdin ne ? collinite 915 in M21 den daha iyi oldugunu anlatmaya calıstım o cumlede bunu anlayamayacak ne var burda ?
Ben gerçekten merak ediyorum. Piyasada çok fazla örneği var çünkü. M66 vs ürünleri. Sealant uygulaması öncesi uyguluyorlar. Bilmediğim bir özelliği mi var M66nin..
Birde aağır asindiricinin ardından başka bir ağır asindiricinin ardından başka bir ağır asindiriciyi özellikle amatör birine tavsiye etmenin mantigini da anlayamadım açıkçası.
66 nın diger cilalara gore cok guzel bir ozelligi var .... diger cilaların bazılarını araca komple uygula bekle ve uygualdıgın parcadan sırayla sil gibi. fakat 66 ornegin sol kapıya uyguladık sonra diger kapıya uyguladık bu iişlemleri erl pedi ile yaptıgını düşün.... sen 3 uncu parcaya gecmeden ilk uyguladıgın kapıdaki cilayı silmen gerekiyo yoksa diger cilalar gibi kurudugu zaman adamı cok ugrastırıyo fazla kurutmadan 1 inci uyguladıgın kapıyı sileceksin sonra 3 uncu parcalaya uygulayacaksın ardından 2 ci kapıyı sileceksin ardından 4 uncu parcalaya uygulayacaksın ..... ben yıllardır bu sekilde kendi aracımada musteri araclarına uyguluyorum sonc mukemmel
Arkadaşlar Herkese Bilgileri İçin Teşekkür Ederim. Bana Polisaj Makinası Tavsiyeniz Nedir ?
Tartışmanıza Gerek Yok Her Yiğidin Yoğurt Yemesi Farklıdır. Önemli Olan Ortak Bi Noktada Buluşmak.
SekoLive
10-12-2013, 10:00
Halil polisaj v.s. zaman , yer hem de biraz beceri gerektirir eğer bunlar yoksa yerinde olsam birisine uygulama yaptırtır sonrasında cila v.s. ile parlaklıgını korurdum. makinaydı cilaydı v.s. aynı masrafa cıkarsın diye düşünüyorum.
Abi Biliyorum Hatta Geçiyor Fiyatlar İyi Bir Polisaj Makinası Olduğunda Ama Ben Kendim Uğraşmak İstiyorum Çoğu Yer Geçiştirme Yapıyor ve Verdiğim Parayada Pişman Oluyorum. Zaman ve Yer Var Sadece Tecrübe Yok Ama Onuda Hallederim Diye Düşünüyorum.
SekoLive
10-12-2013, 10:06
Abi Biliyorum Hatta Geçiyor Fiyatlar İyi Bir Polisaj Makinası Olduğunda Ama Ben Kendim Uğraşmak İstiyorum Çoğu Yer Geçiştirme Yapıyor ve Verdiğim Parayada Pişman Oluyorum. Zaman ve Yer Var Sadece Tecrübe Yok Ama Onuda Hallederim Diye Düşünüyorum.
zamanla çözülür tecrübe olayı. youtubeda uygulama videoları falanda olacakdır onlarıda izlemeni öneririm.
att pl-180 polisaj makinesi en uygunu amatör olarak 165 tl ye aldım ben sıfır çokta işe yarıyor birazcık ağır ama yapacak birşey yok işini fazlasıyla görür bence.
Genel Olarak Anlatmak Gerekirse Heralde Konudan Anladığım Kadarıyla
- Önce Kil Uygulaması Yapacağım Araca
- Sonra Polisaj Makinası İle M105 Çizik Gidericiyi Uyguluycam
- Ardından Yine Polisaj Makinası İle M205 Hare Gidericiyi Uyguluycam
- En Son Bende NXT Wax ile Cilasını Atıcam İstediğim Sonuca Heralde Bu Şekilde Giderim ?
Merak Ettiğim Son Olarak Ne Kadar Süre İle Hangi Pedlerle Bu İşlemleri Yapmalıyım ?
Faruk_Vtec
10-12-2013, 10:23
1- M34 - Kil
2- M105 Pasta - Keçe Ile (Polısaj)..
3- M205 Hare - Sunger Ile (Polısaj)..
4- M26 veya M21 Elle yada Polısaj Ile..
NXT vb wax'ı her yıkama sonrası kullanıp boyanı koruyabılırsın..
Hare gıderıcıyı pastanın yarısı kadar kullanıosn..
Polısaj: Makita 9227cb
http://u1312.hizliresim.com/1j/b/vcktl.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Arkadaşlar Herkese Bilgileri İçin Teşekkür Ederim. Bana Polisaj Makinası Tavsiyeniz Nedir ?
Tartışmanıza Gerek Yok Her Yiğidin Yoğurt Yemesi Farklıdır. Önemli Olan Ortak Bi Noktada Buluşmak.
cesit cesit marka var dostum ben CAT marka olanı kullanıyorum biraz agır bir makina fakat cok guzel iş goruyo 130 tl civarında olması lazım... bu arada her yigidin yogurt yemesi farklıdır lafına katılıyorum ve saygı duyuyorum elimden geldigincede yardımcı olduysdam ne mutlu bana....
Paranın yettiği en hafif makineyi almanı tavsiye ederim.
Hepinize Teşekkür Ederim. İşime Yarayacak Tüm Bilgilere Sahip Oldum Diyebilirim.
Genel Olarak Anlatmak Gerekirse Heralde Konudan Anladığım Kadarıyla
- Önce Kil Uygulaması Yapacağım Araca
- Sonra Polisaj Makinası İle M105 Çizik Gidericiyi Uyguluycam
- Ardından Yine Polisaj Makinası İle M205 Hare Gidericiyi Uyguluycam
- En Son Bende NXT Wax ile Cilasını Atıcam İstediğim Sonuca Heralde Bu Şekilde Giderim ?
Merak Ettiğim Son Olarak Ne Kadar Süre İle Hangi Pedlerle Bu İşlemleri Yapmalıyım ?
- Kil ne marka kullanacaksın ? Kullanırken güzel bi kil kaydırıcı ile hafif hafif yap ki işlemi daha fazla çizikle uğraşmak zorunda kalmayasın :)
- 105 uygularken kaporta bantı yani kağıt bantla plastikleri kapatmayı aman unutma.
- NXT veya türevi bir koruma uygulamak yerine Onurcan'dan nanolex'in koruma ürünlerinden birini temin edersen şu andaki oluşan çiziklerden de büyük ölçüde korumuş olursun aracı. İşlem adedi biraz artacak maliyet biraz yükselecektir. Fakat çok daha ciddi bir koruma sağlayacaksın. Meg21 falan artık dönemini kapatıyor bence.
Ne kadar süre ile ne kadar malzeme işine gelince bu tamamen sana bağlı. Keçeyle yaparsın 30 dk sürer süngerle yaparsın 45 dk sürer. Çok çiziktir 1 saat uğraşırsın. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır lafı cuk oturur yani burda :)
Vernik işine gelince orayı kısmi olarak boyatmak veya vernikletmek tek çare gibi görünüyor. Vernik atmasına polisaj ile müdahale etme imkanı yok çünkü.
Şimdiden kolay gelsin.
- Kil ne marka kullanacaksın ? Kullanırken güzel bi kil kaydırıcı ile hafif hafif yap ki işlemi daha fazla çizikle uğraşmak zorunda kalmayasın :)
- 105 uygularken kaporta bantı yani kağıt bantla plastikleri kapatmayı aman unutma.
- NXT veya türevi bir koruma uygulamak yerine Onurcan'dan nanolex'in koruma ürünlerinden birini temin edersen şu andaki oluşan çiziklerden de büyük ölçüde korumuş olursun aracı. İşlem adedi biraz artacak maliyet biraz yükselecektir. Fakat çok daha ciddi bir koruma sağlayacaksın. Meg21 falan artık dönemini kapatıyor bence.
Ne kadar süre ile ne kadar malzeme işine gelince bu tamamen sana bağlı. Keçeyle yaparsın 30 dk sürer süngerle yaparsın 45 dk sürer. Çok çiziktir 1 saat uğraşırsın. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır lafı cuk oturur yani burda :)
Vernik işine gelince orayı kısmi olarak boyatmak veya vernikletmek tek çare gibi görünüyor. Vernik atmasına polisaj ile müdahale etme imkanı yok çünkü.
Şimdiden kolay gelsin.
- Kil Meguiars Marka Amatör Ürünlerinden Olan Hamuruyla Birlikte ? Tam Olarak Adresi Smooth Surface (http://www.meguiars.com.tr/product_info.php?products_id=64)
- Nanolex in Hangi Ürünü Oluyor Bu Tam Adı Nedir Geçen Hafta Nanolex Washcoat Aldım Ama Bu Yıkamadan Sonra Uygulanıyor ? Bu Üründen mi Bahsediyorsunuz ?
Nanolex ve waxlar tamamen ayri dunyalarin urunleri.
Washcoat u etkin kullanabilmek icin aracin uzerindeki koruyucu tabakanin nano urunler tasimasi gerekir.
Herhalukarda once pasta islemleri olacak ondan sonra aracin paint cleaner ile silinip nano ultra urunleriyle korunmali.
Nanolex ve waxlar tamamen ayri dunyalarin urunleri.
Washcoat u etkin kullanabilmek icin aracin uzerindeki koruyucu tabakanin nano urunler tasimasi gerekir.
Herhalukarda once pasta islemleri olacak ondan sonra aracin paint cleaner ile silinip nano ultra urunleriyle korunmali.
washcoat nano değildir her yüzeye tutunur. zeminin nano destekli olmasına gerek yok.
Şimdiden kolay gelsin.
arkadas cok guzel yorumlamıs fakat vernik atma olayına evet bir care yok fakat bu kısmı su zımparası ile gecip pastaladıktan sonra daha az bellli oluyo ... tam anlamı ile kurtaramıyosun ama aşırı kotu goruntusunden daha az bir atıklık belli oluyo tıpkı farlardaki vernik atıkları gibi düşünün olayı.
araba ile surekli zaman gecirmeyi seviyor musun?
iki ayda bir cilalamak ister misin? Yoksa uygularim 1 sene rahat ederim mi dersin.
bu cok onemli. hosuna ne gidiyorsa onu yap..
araba ile surekli zaman gecirmeyi seviyor musun?
iki ayda bir cilalamak ister misin? Yoksa uygularim 1 sene rahat ederim mi dersin.
bu cok onemli. hosuna ne gidiyorsa onu yap..
Arabayı Her Pazar Kendim Yıkarım Meg Ürünleri İle. Sürekli Zaman Geçirmeyi Seviyorum Ayda 1 Cila Yapabilirim. Yapıp 1 Sene Düşünmemek İstemiyorum Sürekli İlgileneyim İstiyorum.
Sen de bendensin ama benim hic vaktim yok.
O zaman, guzel bir wax al.. Collinite 915 tavsiye ederim.
Cizik almak yerine elinle SRP yada herhangi bir glaze ile cizik maskeleyebilirsin.
Yada Chemical Guys butter wet olur, cherry wax olur, iki ayda bir surersin, arabada islak goruntu super olur.
Guzel bir sampuan kullaniyorsun, detailera bile ihtiyacin yok esasinda.
Nanolex washcoat yıkamadan sonra araca wax atmanın kolay hali gibi düşünülebilir aslında.
Nano uygulamalardan kastım profesyonel bir koruma. 3 ayrı ürün var. Onurcan sana daha detaylı bilgi verecektir. Professional, Ultra ve Paint Premium arasında bi tercih yapman gerekir.
Yalnız önemli detay aracın çizik giderme işlemi bitirildikten sonra üzerinde pasta ve hare giderici uygulamasından kalan yağın arındırılması. İpa ve/veya nanolex paint cleaner ile aracı komple güzelce bi silip uygulamaya ondan sonra geçmelisin. Koruma ürünlerini uygulamak biraz zahmetlidir ama çok kuvvetli bir koruma elde edersin.
Elime pedi alırım 2-3 yıkamada bir wax atarım uğraşırım diyosan normal koruma ürünleri ile devam et derim.
Ama parlaklığı sürekli koruyim devamlı çok etkin bi koruma sağlayim dersen nano ürünleri tek ilaç. Misal kuş pisliğinin verniği yakamaması gibi, ağaçtan damlayan reçinelerin yıkama ile kolayca çıkabilmesi, kurulama bezlerinin aracı kolay kolay çizememesi gibi artıları nanoya yönelmeye sebep olmalı bence.
Vernik işine de gelince evet ince zımpara ve polish ile görüntü bi nebze de olsa azalıyor ama arkadaş uygulamayı amatör olarak yapacağı için bu uygulama biraz riskli olur bana göre.
bu collinite 915 i sadece ebaydan mı alabiliriz
Konuya Yazan Herkese Ayrı Ayrı Teşekkür Ediyorum Arkadaşlar. Yazan Elleriniz Dert Görmesin. Kullanacağım Ürünler Hakkında Fikir Edindim En Son Şunu Sorup Konuyu Kapatmak İstiyorum.
Polisasj Makinesi Olarak 2 Seçenek Arasında Kaldım.
Makita 9227CB ve Meguiars Dual Action
Fiyatları Birbirine Yakın. Yarın Malzemeleri Tamamlıycam İnşallah.
Aralarında ki Fark Meguiars ta Boyayı Kaldırma Vs. Gibi Sıkıntı Yokmuş. Kullanan Arkadaşlar Var mı Acaba Daha Önce ?
meg makinesi hakkında bilgim yok ama makita bu işte en iyilerden birisi.
bence ucuz bir makine al ilk basta parana yazik, senede 4 kere kullanacagin makina cok kaliteli olmak zorunda degil..
dual action iyidir bu arada, amator kullanima cok daha uygun rahat, illa alicam diyorsam bence onu al.
bu collinite 915 i sadece ebaydan mı alabiliriz
erdem boya da satiyor.
bolunmus varsa onu al, 915 bitmiyor cunku, yada al kendin bol
Konuya Yazan Herkese Ayrı Ayrı Teşekkür Ediyorum Arkadaşlar. Yazan Elleriniz Dert Görmesin. Kullanacağım Ürünler Hakkında Fikir Edindim En Son Şunu Sorup Konuyu Kapatmak İstiyorum.
Polisasj Makinesi Olarak 2 Seçenek Arasında Kaldım.
Makita 9227CB ve Meguiars Dual Action
Fiyatları Birbirine Yakın. Yarın Malzemeleri Tamamlıycam İnşallah.
Aralarında ki Fark Meguiars ta Boyayı Kaldırma Vs. Gibi Sıkıntı Yokmuş. Kullanan Arkadaşlar Var mı Acaba Daha Önce ?
bırı sabıt doner sekılde rotary dedıgımız makınedır. makita
dierı dual actıon dur dunya gıbı dusun gunesın etrafında donuyor hemde kendı etrafında donuyor - meguıars gıbı ama bnce tercıghın rotary olsun. makita ıcınde suan lık deneme asamasında para vermene gerek yok. makıta ısı bıraz tıcarı bakarsan mantıklı olur.
bırı sabıt doner sekılde rotary dedıgımız makınedır. makita
dierı dual actıon dur dunya gıbı dusun gunesın etrafında donuyor hemde kendı etrafında donuyor - meguıars gıbı ama bnce tercıghın rotary olsun. makita ıcınde suan lık deneme asamasında para vermene gerek yok. makıta ısı bıraz tıcarı bakarsan mantıklı olur.
Peki Güçleri Nasıldır Birbirlerine Karşı Hocam Çizik Çıkarma Olarak Aynı İşi Görür mü ? Tırnağa Takılmayan Çiziklerden Vs ?
Peki Güçleri Nasıldır Birbirlerine Karşı Hocam Çizik Çıkarma Olarak Aynı İşi Görür mü ? Tırnağa Takılmayan Çiziklerden Vs ?
Çizik çıkarma makine gücüne değil kullandığın compound ve pede bağlı biraz. Tabi en önemlisi senin ne az ne fazla tam olarak ayarında güç uygulamana bağlıdır.
Makineler arasındaki fark 150 liralık makine ile 700 liralık kaliteli bi makine arasında kıyaslama yapılırsa ısınma konusunda farklılık olacaktır. Yani sen yavaş yavaş uğraşarak arabamı yaparım dersen 150 liralık makine de senin işini görecektir. Ama 1 gün içinde arabanı bitirmeye çalışırsan ağır çizik vs varsa yani makineye ne kadar fazla yüklenirsen kalite farkı o kadar ortaya çıkar. 150 liralık makineye ne kadar yüklenirsen o kadar ısınır o kadar çok dinlendirme yapman gerekir. Makita ısınmaz dinlenmez demek değil tabi bu. Ama biri 1 parça yaparsa biri 3 parça yapar.
aliergun
11-12-2013, 00:13
birde işin şu boyutu var..
mesela keçe + 105 i makineyle yaptıktan sonra bariz görünen dairesel çizikler gidiyor fakat, yerine çok daha ince fakat sık olan hare diye tabir edilen çizikler geliyor.
Bunuda bir sonraki aşamada 205 ve vernik sertliğine uygun bir sünger padle almak gerekiyor.
205 ve süngerle keçenin bıraktığı çizikleri alıyorsunuz, bu sefer özellikle renk koyuysa hologramlar çıkıyor vs vs.. Bu noktada işçilik yada ekipmanlara alışmakta diyebiliriz çok çok önemli.
Herşeyi yaparsınız araba sıfıra çizik kadar olmuştur daha sonra ipayla silersiniz wax atarsınuz güneşe bir çıkarsınız hologramlı görürsünüz. Sonra tekrar uğraş dur.
diğer uygulama yapan arkadaşların hologram sıkıntısına hak vericeklerini düşünüyorum. zira hologram işinde hangi malzeme, hangi pad, hangi devir olayını çözmek benim epey zamanımı almıştı :)
Çizik çıkarma makine gücüne değil kullandığın compound ve pede bağlı biraz. Tabi en önemlisi senin ne az ne fazla tam olarak ayarında güç uygulamana bağlıdır.
Makineler arasındaki fark 150 liralık makine ile 700 liralık kaliteli bi makine arasında kıyaslama yapılırsa ısınma konusunda farklılık olacaktır. Yani sen yavaş yavaş uğraşarak arabamı yaparım dersen 150 liralık makine de senin işini görecektir. Ama 1 gün içinde arabanı bitirmeye çalışırsan ağır çizik vs varsa yani makineye ne kadar fazla yüklenirsen kalite farkı o kadar ortaya çıkar. 150 liralık makineye ne kadar yüklenirsen o kadar ısınır o kadar çok dinlendirme yapman gerekir. Makita ısınmaz dinlenmez demek değil tabi bu. Ama biri 1 parça yaparsa biri 3 parça yapar.
birde işin şu boyutu var..
mesela keçe + 105 i makineyle yaptıktan sonra bariz görünen dairesel çizikler gidiyor fakat, yerine çok daha ince fakat sık olan hare diye tabir edilen çizikler geliyor.
Bunuda bir sonraki aşamada 205 ve vernik sertliğine uygun bir sünger padle almak gerekiyor.
205 ve süngerle keçenin bıraktığı çizikleri alıyorsunuz, bu sefer özellikle renk koyuysa hologramlar çıkıyor vs vs.. Bu noktada işçilik yada ekipmanlara alışmakta diyebiliriz çok çok önemli.
Herşeyi yaparsınız araba sıfıra çizik kadar olmuştur daha sonra ipayla silersiniz wax atarsınuz güneşe bir çıkarsınız hologramlı görürsünüz. Sonra tekrar uğraş dur.
diğer uygulama yapan arkadaşların hologram sıkıntısına hak vericeklerini düşünüyorum. zira hologram işinde hangi malzeme, hangi pad, hangi devir olayını çözmek benim epey zamanımı almıştı :)
sorunun cevabı burda.
bı yerden sonra götünüde kaportaya sürsen o çiziği cıkartırsın bu şuna benziyo boksa başlarsın. kum torbasına vurursun ama kum torbası senin canını acıtır. halbuki eldiveninde var hertürlü önlemide almıssındır. ama bir zaman geçer işin artık kaba tabirle kaşarı olmussundur. artık kum torbasına değil pamuk torbasına vuruyor gibi döversin.
alininde dedği gibi hologram olayı başlı başına bi derttir.
aslında macit senin gibi arkadaşları cesaretlendirende bi yerde yeni nesil fotograf makineleri ve ışık oyunları.
adam arabaya bi pasta bi cila sürüyor ardından sanki dersin dünyaya pasta cila nasıl yapılır onu ögretmiş gibide bi foto çekimi. sonra gören vay efendim jupiterden uzaylıları çagırdında onlarmı okuyup üflediler bu nasıl olur diyo.bide gaza gelip oda yaw abartmayın alt tarafı meguıars 377563 ile meguıars 207832 yı uyguladım üzerine bide bilmemne cilasını sürdüm olay tamamdır dedım fotoyu koydum diyor. sonra senin gibi arkadaşllar ulan bende yaparım bunu bana ne lazım açıyım bi konuda ögrenıyım sonra evde uygularım diyosunuz . biz burdan ne kadar tarıf etsekte sızın ne kadar sorunsuz pasparlak haresiz fotografları koydugunuzu gorsekte aslında aracın durumunun nasıl oldugunu az cok anlayabılıyoruz .
o yuzden el alısma surecıne kadar ne surersen sur kac saat ugrasırsan ugras ya hare ya hologram bırakıcaksın.bu yuzden aslında ılk uygulamaları daha once boyanmıs araclar uzerınde denemekte fayda var. kaporta ayarları duzgun olmayan araclarda panellerın bırlesme yerlerıne dıkkat etmek gereklı.
tampon ve plastık askamlarda makineyle cokta cızık almaya ugrasılmamasını tavsıye edıyorum.
kısacası sımdı rotaruyle baslarsan rotary yı seversın dual actıonla baslarsan onu ogrenırsın sonunda bı sekılde bırı ıle ıs yaparsın ama zamanla tecrube kazanırsın.
bi zaman sonra kullanıcagın malzemeyı hanı sen gıdersın agrın vardır vermıdon verır doktor. cocuk gıder 10 yasında ona daha lıght bı ılac ne bılım asprın verır gıbı dusun olayı . kısacası ıkısıde cızık alıcıdır ama sen araca gore buna cokta ıhtıyacım yok demeye başlarsın.
neyse uzatmıyım daha fazla şimdiden kolay gelsin.
sorunun cevabı burda.
bı yerden sonra götünüde kaportaya sürsen o çiziği cıkartırsın bu şuna benziyo boksa başlarsın. kum torbasına vurursun ama kum torbası senin canını acıtır. halbuki eldiveninde var hertürlü önlemide almıssındır. ama bir zaman geçer işin artık kaba tabirle kaşarı olmussundur. artık kum torbasına değil pamuk torbasına vuruyor gibi döversin.
aslında macit senin gibi arkadaşları cesaretlendirende bi yerde yeni nesil fotograf makineleri ve ışık oyunları.
adam arabaya bi pasta bi cila sürüyor ardından sanki dersin dünyaya pasta cila nasıl yapılır onu ögretmiş gibide bi foto çekimi. sonra gören vay efendim jupiterden uzaylıları çagırdında onlarmı okuyup üflediler bu nasıl olur diyo.bide gaza gelip oda yaw abartmayın alt tarafı meguıars 377563 ile meguıars 207832 yı uyguladım üzerine bide bilmemne cilasını sürdüm olay tamamdır dedım fotoyu koydum diyor. sonra senin gibi arkadaşllar ulan bende yaparım bunu bana ne lazım açıyım bi konuda ögrenıyım sonra evde uygularım diyosunuz . biz burdan ne kadar tarıf etsekte sızın ne kadar sorunsuz pasparlak haresiz fotografları koydugunuzu gorsekte aslında aracın durumunun nasıl oldugunu az cok anlayabılıyoruz .
o yuzden el alısma surecıne kadar ne surersen sur kac saat ugrasırsan ugras ya hare ya hologram bırakıcaksın.bu yuzden aslında ılk uygulamaları daha once boyanmıs araclar uzerınde denemekte fayda var. kaporta ayarları duzgun olmayan araclarda panellerın bırlesme yerlerıne dıkkat etmek gereklı.
tampon ve plastık askamlarda makineyle cokta cızık almaya ugrasılmamasını tavsıye edıyorum.
kısacası sımdı rotaruyle baslarsan rotary yı seversın dual actıonla baslarsan onu ogrenırsın sonunda bı sekılde bırı ıle ıs yaparsın ama zamanla tecrube kazanırsın.
bi zaman sonra kullanıcagın malzemeyı hanı sen gıdersın agrın vardır vermıdon verır doktor. cocuk gıder 10 yasında ona daha lıght bı ılac ne bılım asprın verır gıbı dusun olayı . kısacası ıkısıde cızık alıcıdır ama sen araca gore buna cokta ıhtıyacım yok demeye başlarsın.
mesajini bu bolumde sabitlemek lazim , baslamak isteyenlere faydali olur..
sorunun cevabı burda.
Tebeik etmek lazim. Ekleyecek birsey yok
erdem boya da satiyor.
bolunmus varsa onu al, 915 bitmiyor cunku, yada al kendin bol
çok teşekkürler
sorunun cevabı burda.
Olayı İnce Ayrıntısına Kadar Anlattığın İçin Teşekkür Ederim. Bir Yerden Başlamak İstiyorum Bu Benim İlk Aracım ve Bir Yerden Başlayıp Tecrübe Edinmek Bana Yarar Sağlayacaktır. Kusursuza Yakın Olsun Elbette İsterim Ama Yapamayacağım Bunuda Biliyorum Fakat 300 400 TL Boya Korumaya Alıpta Arabanın Fitillerinin Beyaz Olması Yalancı Bir Parlaklık Sağlanması Beni Sinir Ediyor. Yorumlarda Bakıyorum İnsanlar Su Damlacıklarının Araç Üzerinde 3 4 Ay Gittiğini Söylüyorlar Ama Ben Ne Zaman Yaptırsam En Fazla 3 4 Hafta Gidiyor ( Aracı Meg Cilalı Şampuan ve Ellerimle Yıkıyorum Fırça veya Köpük İle Dışarda Yıkatmıyorum ) Adam Akıllı Detailing İşine Yapan Benim Aracımı Kendi Aracı Gibi Gören Birine Denk Gelmiş Olsaydım Herhalde Bu İşlere Kalkışmazdım.
Hepinize İyi Günler Dilerim.
Faruk_Vtec
11-12-2013, 08:25
para sıkıntısı yoksa güzel makıne almanı tavsıye ederm, uzun surelı yapacağına ınanıorm obur turlu 2 kere masraf edeceksın, makıta hem hafıf hem dayanıklı, uzun yıllar kullanırsın bozabıleceğını duşunmuorm.. :)
Detaılıng ış'ı proje araç hazırlamak gıbı bışey, tecrube ve malzeme gerektırıyor..
Olayı İnce Ayrıntısına Kadar Anlattığın İçin Teşekkür Ederim. Bir Yerden Başlamak İstiyorum Bu Benim İlk Aracım ve Bir Yerden Başlayıp Tecrübe Edinmek Bana Yarar Sağlayacaktır. Kusursuza Yakın Olsun Elbette İsterim Ama Yapamayacağım Bunuda Biliyorum Fakat 300 400 TL Boya Korumaya Alıpta Arabanın Fitillerinin Beyaz Olması Yalancı Bir Parlaklık Sağlanması Beni Sinir Ediyor. Yorumlarda Bakıyorum İnsanlar Su Damlacıklarının Araç Üzerinde 3 4 Ay Gittiğini Söylüyorlar Ama Ben Ne Zaman Yaptırsam En Fazla 3 4 Hafta Gidiyor ( Aracı Meg Cilalı Şampuan ve Ellerimle Yıkıyorum Fırça veya Köpük İle Dışarda Yıkatmıyorum ) Adam Akıllı Detailing İşine Yapan Benim Aracımı Kendi Aracı Gibi Gören Birine Denk Gelmiş Olsaydım Herhalde Bu İşlere Kalkışmazdım.
Hepinize İyi Günler Dilerim.
Aslında sana ışık tutacak arkadaşlar çok fazla burda. Mesela İstanbul'da Rıdvan, Ali. Hani korkularını yersiz bırakacak titizlikte uygulama yapan arkadaşlar mevcut. O fitilleri bembeyaz eden uygulama yapan yalancı parlaklık sağlayan çok yer var maalesef. Onlara zaten hiç itibar etme. 100-200-300-500 her neyse aldıkları parayı ciddi hak eden yer gerçekten çok az.
Adana'ya şehir dışından gelen bir müşterim uygulama yaptırmış. Araba gölgede öyle bir parlıyor ki uzaktan gören herkes ne uygulama yapılmış arabaya vay be diye yorumluyor. Arabaya su tutuyorsun bir damla su yok. arabanın üzerinde. Yapan kişi ağır çizik giderici bir ürünü keçe ile aracın üzerine uygulamış. Aracın durumunu şöyle gösterim.
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/v/1396665_10201141605567145_747670917_n.jpg?oh=b072b b421396057b863cb61202c87a5f&oe=52A9C908&__gda__=1386908277_b4ed3792a0fbdb5ee5228280b5740ff 3
Araç bize gelirken fotoğraflara bakarak hare giderici falan uygulayarak kurtarabilir miyiz diye düşüncelere kapılmadık değil. Ama mümkün olmadı maalesef. O kadar sert hare ve hologramlar kalmıştı ki aracın üzerinde ortalama 1,5 gün kadar uğraşmak zorunda kaldık. Bitmiş halinin fotoğrafını da ekleyim.
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/v/1479808_10201329528825109_2124286615_n.jpg?oh=abbf 86da60df9648062730631033f87d&oe=52A9D36E&__gda__=1386914204_0c2fb7d0e2552f4ee47a0e1b4ee128a 1
Aslında Rıdvan ve Ali'nin anlatmak istediği olay burada tam olarak. Yani sen çizik çıkarma uygulamasına başlarsın. 1 tur 2 tur 3 tur geçersin üzerinden o çiziği bir şekilde çıkarırsın. Ama hare olur hologram olur. Asıl uygulama asıl boyayı toparlama burada çıkar ortaya. Sen arabayı günlerce yap. Araba mükemmel olsun. Güneşe çıkarmadığın sürece hataları göremezsin.
Tavsiyem Ali gibi Rıdvan gibi bu işe gönül vererek uğraşan ve kendi araçları gibi çalışan arkadaşlara bi uygulama yaptırman. Profesyonel bi uygulama yapılarak toparlanan boya üzerinde sen küçük hataları gidermek için uğraşarak aracını hep aynı parlaklıkta koruyabilirsin.
İşin zor evet. Hani el becerisi çok önemli. İnşallah sorun sıkıntı yaşamadan halledersin.
Eyvallah Doğu Örnekleme İçin Teşekkür Ederim. Hevesim Kırıldı Gibi Bir Şey Artık Kafam Karıştı İyice. Başlarsamda Önce Başka Bir Araçla Başlıycam Dükkandaki Araçlardan Biriyle Ona Göre Kendi Aracıma Geçerim En Azından El Becerimi Görürüm.
Bu isi yaparken ilk arabada biraz kasaplik olabilir, sen de en agresif urunleri kullanma.
Arkadaslarin dedikleri tamamen dogru ama dikkatli olursan hic birsey olmaz.
Kalin cok asindiran pastalardan uzak durursan, korkacak hic bir sey yok.
d.berkay
11-12-2013, 10:03
Öncelikle arkadaşlara tesekkur ederim bende. Oldukça güzel noktalara değinip çok güzel bilgiler vermişler.
Polisaj işi cidden zahmetli iş. Özellikle yeni nesil boyalarda daha da sıkıntı.
Ped ve ürün tavsiyesi istemişsin. Şu zamana kadar edindiğim tecrübelere bakarak senin aracın için ideal kombinasyon; Scholl Consepts S3 ve S30 olur. Ped olarak meguiars sarı polishing ped,siyah finishing ped ve AutoHDM Yün ped öneririm.. Yün ped ile S3 efsane şekilde işini rahatlatacaktır. Çok yüksek devirlere cikmadan çizikleri büyük oranda düzeltebilirsin. Daha sonra polishing ped ile S30 ve son olarakta finishing ped ile S30 yaparsan hologram vs. Sıkıntısı da minimum düzeyde olur. Yün ped kullanırken daha dikkatli olmak gerekir. Devri çok yükseltmeden ve fazla baskı uygulamadan ve en önemlisi peşi yüzeye hep paralel şekilde tutman gerekir. Peşin köşelerini boğadan mümkün olduğunca uzak tutmak gerekir. Benim tavsiyem ilk uygulama da yün ped ve S3 kullanma. S30 ve polishing ped ile makineye alismaya calis. Zamanla makineye hakimiyetin arttikca yun peşe gecersin.
Makine konusunda eğer imkan varsa iyi birşey almak her zaman çok daha iyidir. Ben Dewalt DWP849X kullanıyorum ve oldukça memnunum. Makitadan daha ucuz ve aynı güçte. Bunun yanında ergonomik avantajları da var.
Meguiars dual action makine, rotary makinelere göre çok zayıf kalır. Motoru daha güçsüz olduğundan baskı altında zorlanacaktır. Dual action makine ile çizik almak istersen benim tavsiye edebileceğim tek ürün Meguiars Microfiber Ped ve Microfiber Cut Compound. Bunun dışındaki ürünler çok uğraştırır. Makine kullanimi ile ilgili bilgi istersen de eğer zamanın varsa asagidaki linke bir bakmanı öneririm..
Polisaj Makinası Kullanımı, Çizik Giderme, Wet Sanding (http://www.forumboyakoruma.com/forumdisplay.php/25-Polisaj-Makinas%C4%B1-Kullan%C4%B1m%C4%B1-%C3%87izik-Giderme-Wet-Sanding)
Bence rotary makine alıp dediğim kombinasyonu kullanan senin yararına olur.
Polisaj işlemlerinden sonra da elindeki NXT yi uygularsın mis gibi olur. NXT temizleyici ve dolgu yapıcı maddeler ihtiva ettiğinden polisaj yağlarından vs. Etkilenmeyecek ve olası hologramları maskeleyecektir. Ay da bir kere yenilersen de sıkıntısız kullanırsın.
Katı waxlar her zaman daha uzun ömürlüdürler ama bence ilk aşamada elindeki ürünleri bitir sonra alırsın kaliteli bir wax. Wax olarak da benim tavsiyem AutoGLYM HD Wax olur.
Eğer yıkama makinen varsa foam lance almanı öneririm. Yıkama konusunda oldukça faydalı olur. Bunun dışında mikrofiber yıkama eldiveni ve güzel bir kurulana havlusu olmazsa olmazlardan.
Yıkama sonrası hemen korumanın ömrünü uzatmak hem de parlaklığı artırmak istersen de Nanolex Wash Coat öneririm. Oldukça keyifli ve kolay uygulanan bir ürün. Bunun yanında verdiği parlaklıkta oldukça başarılı..
Şimdilik aklima gelenler bunlar. Yine merak ettiğin birşeyler olursa elimden geldiğince yardımcı olurum.