Orijinalini görmek için tıklayınız : Ppr Motor sport hakkında...
Öncelikle selamlar , buraya konu acmak gibi bir niyetim yoktu fakat en sonunda bir arkadaşıma karşı mahçup duruma düştüm. Bu konuda ona istinaden açılmıştır.
Bundan 6 ay önce ppr kaan ile opel astra gtc turbo marka aracıma 2871 li bir setuplı bir proje istediğimi bildirdim. Konuştuk belli bir rakama anlaştık. Aradan 1 ay geçti ortada parça yok ... 2 ay geçti yurtdısından geliyor piston kol denildi.(cp carillo marka piston ve zrp marka kol - 3,5 ay sonra geldi:D ) ... 3-4-5 ay derken geçen kasım ayında aracımı üzerinde orjınal turbosu ile aldım.
Esas mağduriyet ve mahçupluk bölüm burda. Elimdeki Bana gt2871 diye verdiği turboyu bir arkadaşıma sattım. Turbonun ön kısmı dodge marka kamyon arka kısmı alfa turbosu olduğunu dün itibariyle öğrenmiş oldum. Arkadaşımın bana söylediği abi 3-4 turbo parçasını birleştirerek bu turboyu yapmışlar dedi.
Bir başka arkadaşımın arabasının mağduriyetini yazmıyorum bile :)
Turbonun bana maliyeti 2.200 TL ... 1.600 tl turbo - 600,00 liralık kısmı ise pallerin işlemi dedi.
Turbonunda fotograflarını ekliyorum. Bunun ne turbosu olduğunu söyleyebilecek biri varmıdır .?
Hani yazmiyayım yazmiyayım dedim ama gına geldi bu ppr motor sport diye tabir edilen firmadan. Her işi yarım yamalak. Ya bana denk geldi yada sürekli böyleler. Günahlarınıda almiyayım :D
Yoksa sahıbınden satılık as950 turbosu diye ilanmı düzeltmelimiyim.?
http://img132.imageshack.us/img132/786/i6wf.jpg
http://img11.imageshack.us/img11/8871/1o31.jpg
http://img822.imageshack.us/img822/5108/nagd.jpg
http://img24.imageshack.us/img24/1895/s2lv.jpg
http://img27.imageshack.us/img27/5369/28jl.jpg
http://img594.imageshack.us/img594/6985/6dvg.jpg
Fotoğraf boyutlarını bilerek küçültmedim. Hani yazılar vs ler okusun diyedir. :)
bu turbo bana geldı bende nedır dıye arastırdım kaana ulasılıcak numara olmadıgı için enes efendıyı aradım enes efendı telefonuma cıkmadı gerı donus bıle yapmadı cıdden bu turbo neyın nesıdır gercekten 2871 mı yoksa toplama turbomu ?
2871 in A/R si 50 olanı görmedim hiç
Bizim hep aldıklarımız 60 veya 70 geldi
Bu GT25 gibi duruyor ama kamyon turbosu olduğunu zannetmiyorum
Burda bana ben bu işlerden sadece kapak parası alıyorum dediği liste :D
Walbro benzin pompası taktım dedi. Açtık baktık öle bir parça yok :D saolsun onun parasını geri iade etti.
opss 2200 değil :D 2300 TL imiş. 1600 TL + 700 paller
http://img545.imageshack.us/img545/6937/p18x.jpg
Pallere ne yapıldıgını öğrenebilirmiyim
2871 in A/R si 50 olanı görmedim hiç
Bizim hep aldıklarımız 60 veya 70 geldi
Bu GT25 gibi duruyor ama kamyon turbosu olduğunu zannetmiyorum
Pekı abı bu gt25 in ederi nedir ?
Paller hakkında net bilgim yok. Sadece büyütüldü dendi bana.
Pallere ne yapıldıgını öğrenebilirmiyim
ported yazmış listede
ported yazmış listede
ben oyle bırsey goremedım ınceledım ama revızyon yapılmıs turbo
o kadar çok gülmüşsünüz ki konunun ciddiyetini çözemedim :D
Gerildik dostum :) Verilen sözler vaatler ve sonrası biraz tebessüm yaratıyor adamda.
orhan_guney
09-12-2013, 16:22
aykut hep güler real de böyledir dövsen gine güler, çok sabırlı bir arkadaşdır.kolay kolayda bu tip konu acmaz.
bu firmayıda sahiplernide tanımam ama bana böle birşey yapılsa inanın hiç hoş şeyler olmazdı.insan araca koyduğu benzin pompasını bilmezmi? soonra aa unutmuşum der gibi para iadesi .. ya farkedilmeseydi ? sizde cidden iyi sabır varmış..
By_HaNNibaLL
09-12-2013, 16:29
Bakalim bu konu nerden dönüp tatliya bağlanacak her konuda 2 tarafin eksikleri oluyo bişeyler karişiyo.
Aykut abi allah sana büyük sabir vermiş
aykut hep güler real de böyledir dövsen gine güler, çok sabırlı bir arkadaşdır.kolay kolayda bu tip konu acmaz.
Orhan abim adamsın ! :) Mesele para mevzusu değil. Bir arkadasıma mahcup oldum. Ticaret yapıyoruz. Arkamdan neden kötü konuşulsun.?
dragon07
09-12-2013, 16:30
full ported polished. :D 207rc ye uyarmı bu turbo ? ciddi soruyorum
onur200sx
09-12-2013, 16:32
Şu proje işlerinde sözleşme yapılsın.Sözleşmeye parçalar yazılsın.Teslim edilirken veya montaj aşamasında veyahutta resimlenerek teslimi yapılabilir.Sözleşmeye aykırı durumlarda hukuki yaptırımlar devreye girebilir.Kaba düzen tuningten bi kurtulamadık gitti.
Bakalim bu konu nerden dönüp tatliya bağlanacak her konuda 2 tarafin eksikleri oluyo bişeyler karişiyo.
Eyvalah kardesım saolasın. Tatlıya baglanacak bir durum yok. Durum ortada zaten :) Daha oncede ppr motor sport ıle ılgılı konu acıldı kufurler dondu . Burda o donmesın benım ıcın yeterlı.
full ported polished. :D 207rc ye uyarmı bu turbo ? ciddi soruyorum
:D bilemiyorum dostum. 300 hp ye kadar dayanıklı dendı.
orhan_guney
09-12-2013, 16:36
sen 3-5 bakmassın bilen bilir seni gerisi hikaye sonuna kadarda hakkını ara.
Orhan abim adamsın ! :) Mesele para mevzusu değil. Bir arkadasıma mahcup oldum. Ticaret yapıyoruz. Arkamdan neden kötü konuşulsun.?
sen 3-5 bakmassın bilen bilir seni gerisi hikaye sonuna kadarda hakkını ara.
Abi eyvallah saolasın. inan 3-5 lirasında değilim. Cok sukur calısıyoruz elımız kolumuz tutuyor.
Hanı bana olan malıyetı yazdım oraya. arkadasımada methanol + 200 lira paraya takasladım. 1000 tl ye geliyor....
1300 lirasıda inan umrum degıl.
ProdriveSTI
09-12-2013, 16:39
Öncelikle geçmiş olsun...Bu turboya o kadar para vermişsiniz ancak, bi arkadaşım amerikada emme tarafı billet(cnc işi hafif aluminyum) arkası 9 bıçaklı gt28 kartuşuda garret ballbearng olan özel ürettirdiği sıfır turboyu kargosu dahil 2500tl ye mal etti... turbo td05 16g big subaru için...
slowmotion
09-12-2013, 16:40
eğer bu turbo gt25 veya tb25 50/ar ise fiyat alabilirmiyim :D
http://i.imgur.com/fBa0VA7.gif
Gerildik dostum :) Verilen sözler vaatler ve sonrası biraz tebessüm yaratıyor adamda.
sende deyısık adamsın
bu sefer sınırlenmıs :D
bu firmayıda sahiplernide tanımam ama bana böle birşey yapılsa inanın hiç hoş şeyler olmazdı.insan araca koyduğu benzin pompasını bilmezmi? soonra aa unutmuşum der gibi para iadesi .. ya farkedilmeseydi ? sizde cidden iyi sabır varmış..
bu adamı ındırdım yıne guluyor suratıma karsı anlamadım gıttı
adam komık adam ne yapsın :D
bı kılo cekırdek gonderım gıt evınde cıtersın
Bu gif te baydı artık :)
Öncelikle geçmiş olsun...Bu turboya o kadar para vermişsiniz ancak, bi arkadaşım amerikada emme tarafı billet(cnc işi hafif aluminyum) arkası 9 bıçaklı gt28 kartuşuda garret ballbearng olan özel ürettirdiği sıfır turboyu kargosu dahil 2500tl ye mal etti... turbo td05 16g big subaru için...
Rakam konusunda birşey demedim. Kımsenın hakkı kımseye geçmesin diye. Oda kazansın..Kaldıki başta 1800 tl dendi turbo için daha sonradan 1600 + 700 TL..
Biraz klişe olacak ama biz babadan böyle gördük.
bı kılo cekırdek gonderım gıt evınde cıtersın
hemen gidiyom :D
http://cdn.listelist.com/wp-content/uploads/2013/10/20130113204150467.gif
Bu gif te baydı artık :)
Yiğit kardesım az cok senınle atasehır mc te oturduk . Onurcanın bır arkadasıyım. Hanı bu tarz gifler paylasmazsan sevınırım. Bu herkes için geçerli.
Daha oncede konular acıldı. kufurler s.kler Ta.s.klar havada ucustu. O yuzden hıc gerek yok.
Arkadaşım yaşın daha 19 hayatında kaç araba yaptırdın ne tecrüben var neyin sonu kötü oluyor ?
Şu gaz verici yazılarınızı anlamış değilim
Yiğit kardesım az cok senınle atasehır mc te oturduk . Onurcanın bır arkadasıyım. Hanı bu tarz gifler paylasmazsan sevınırım. Bu herkes için geçerli.
Daha oncede konular acıldı. kufurler s.kler Ta.s.klar havada ucustu. O yuzden hıc gerek yok.
hatırladım yav :) az ortalık neşelensin hesabı koyduk bişeyler tamam ciddi mod on :cool:
Karıştırdın galiba aykut :)
coolvtec
09-12-2013, 16:50
geçmiş olsun arkadaşım, çok kötü bir durum enayi yerine konulmak. en kısa zamanda bol huzur diliyorum...
eğer bu turbo gt25 veya tb25 50/ar ise fiyat alabilirmiyim :D
bılmıyorum dostum :) foto orda. fıyat vereyım hemen . 1.000 TL eğerki işini görecekse.
bılmıyorum dostum :) foto orda. fıyat vereyım hemen . 1.000 TL eğerki işini görecekse.
once turbonun ne oldugunu ogren sonra satıısını yaparsın rezıl ettın bızı
geçmiş olsun arkadaşım, çok kötü bir durum enayi yerine konulmak. en kısa zamanda bol huzur diliyorum...
Abi enayı yerıne degılde bıldıgı bişiler vardır diye sabrettik.
Karıştırdın galiba aykut :)
Tuncay abı yok karıstırmadım. bu alıntı yapma ısını beceremedım sana gıtmiş mesaj. :)
Şu proje işlerinde sözleşme yapılsın.Sözleşmeye parçalar yazılsın.Teslim edilirken veya montaj aşamasında veyahutta resimlenerek teslimi yapılabilir.Sözleşmeye aykırı durumlarda hukuki yaptırımlar devreye girebilir.Kaba düzen tuningten bi kurtulamadık gitti.
Keşke öyle olsa ama hanı cogu kısı ppr ıle calıstıgı ıcın guven soz konusu. İDİ
Kaan ın bana soyledıgı. Ben iş yaparken yaptıgım ıs hakkında sır vermem. Gizlilik prensibi. :)
Gelen parcaları bende zar zor ogrendım. Hatta ana kol yatagı kendım ankara'dan umıt kardesım yolladı.
Artık Aykut Abi son demini yaşamışsın belli ki benim tanıdığım Aykut'ta konu açıp kimsenin ekmeğiyle oynamaya çalışmazdı.
Muhabbetin neredeyse bir çoğunu biliyorum Ve Haklı olarak tabi ki seni görüyorum Aykut abi.
Ppr Motosport olarak kapak port polish ve bazı ince detay hesaplamalarını çok iyi yapar.
Kaan Güvenir olaraksa çok heveslidir sözlerde doğruluk payı azdır programsız çalışır bundan ötürüde birçok araba kaybetmiştir yapamamıştır.
şu camiada bir çok yürüyen arabası vardır fakat ondan bir haylide yürümeyeni vardır..
hırs yapar çalışır emek sarfiyatı yapar ama gözü çok açık olduğu için karşıdakini milyarder zanneder biran gelir duygusalbağ(para) tükendimi tökezlemeye başlayan araç sahibi yok olur
hiç bir zaman hiç kimse kendine suç bulmaz ama aslında insanlar ilk kendinde suç aramalıdır..
Bugüne kadar yaptığı emek harcadığı harcamaya çalıştığı birçok araba gördüm 3 üde benim diyebileceğim tarzda yakın insanların.. benim açıklamam olmaz 1i GTC diğeride 2.de bir VTEC 3. 205
Beni bir çok kişi bilir gerektiğinde 205 yatırdım gtc ve vti için arkdşlarımn die koşturdum peşinden. PPR inanmış biri olarak sürekli savundum kendisini ama artık sanırım benim içinde demini taşan son bardak oldu. Biri kaç senelik abimdir diğeri bu camiadan bir insandı aralarıdna kaldım en son yanlışı İnş. Walbro pompadır dedim bizzat kendim parasını almaya gittim ve aykut'a ödemesini yaptım ama şu saatten sonra maalesef.. Olaylar farklı yere taşınsa haklıdır Araç sahibi.
Tuncay abı yok karıstırmadım. bu alıntı yapma ısını beceremedım sana gıtmiş mesaj. :)
Aykutçum valla senın adına çok üzüldüm çok çektin bu araçtan
Türkiyede işini düzgün yapan yaptığı işçilik haricinde parçalardanda kar elde etmek isteyen ve de eski sanayi sistemi gibi parçayı revizyon edip sıfır diye çakmaktan kurtulamadığı müddetçe bu olaylar hep böyle devam eder.
Modifiyeden soğuttular valla hepimiz stokçu olduk :)
Aykutçum valla senın adına çok üzüldüm çok çektin bu araçtan
Türkiyede işini düzgün yapan yaptığı işçilik haricinde parçalardanda kar elde etmek isteyen ve de eski sanayi sistemi gibi parçayı revizyon edip sıfır diye çakmaktan kurtulamadığı müddetçe bu olaylar hep böyle devam eder.
Modifiyeden soğuttular valla hepimiz stokçu olduk :)
stock ıyıdır :)
cem_subasi
09-12-2013, 17:07
Valla bende işten oğuzhan abinin demesiyle projenin bitmesini bekliyodum, ama aksilikler sizi bulmuş, bir kaç kişiden daha duymuştum ama ppr'nin bunu nasıl yaptığı mechul :S
Valla bende işten oğuzhan abinin demesiyle projenin bitmesini bekliyodum, ama aksilikler sizi bulmuş, bir kaç kişiden daha duymuştum ama ppr'nin bunu nasıl yaptığı mechul :S
Tamam sımdı hatırladım :) air ride li aracın vardı. Oğuzhan aynı sekılde bahsettı sendende :)
Bende bunca zaman bekledım ama Kısmet işte...
Selcuk_RoL
09-12-2013, 17:16
Bende bu konu acma islerini anlamiyorum ya yanlis anlamayin sakin kaan bnm arkadasim o ayri avukatligini yapicak degilim zaten ihtiyaci yok
Bnm merak ettigim konu acmanin amaci ne isi cozmekmi? Karalayip rezil etmekmi yani sen bi sonucami ulasmaya calisiyorsun yoksa amaaan ne olursa olsun artik durumundamisin? Yani yüzyüze cozulemiyorda burda konu acilimcami cozulucek?
Bende bu konu acma islerini anlamiyorum ya yanlis anlamayin sakin kaan bnm arkadasim o ayri avukatligini yapicak degilim zaten ihtiyaci yok
Bnm merak ettigim konu acmanin amaci ne isi cozmekmi? Karalayip rezil etmekmi yani sen bi sonucami ulasmaya calisiyorsun yoksa amaaan ne olursa olsun artik durumundamisin? Yani yüzyüze cozulemiyorda burda konu acilimcami cozulucek?
arkadaş maduriyetini belirtmiş bence iş yaptıracaklar birdaha düşünsün diye.
onur200sx
09-12-2013, 17:20
Keşke öyle olsa ama hanı cogu kısı ppr ıle calıstıgı ıcın guven soz konusu. İDİ
Kaan ın bana soyledıgı. Ben iş yaparken yaptıgım ıs hakkında sır vermem. Gizlilik prensibi. :)
Gelen parcaları bende zar zor ogrendım. Hatta ana kol yatagı kendım ankara'dan umıt kardesım yolladı.
İşi nasıl yaptığı ile ilgili bilgi vermemesine saygı duyuyoruz diyelim de kullanılan parçalar hakkında nasıl bilgi verilmez veya siz alamazsınız? Burda yanlışlık var dostum.Ne diyelim iki tarafıda tanımıyorum objektif konuşmaya çalışıyorum ama yinede geçmiş olsun.
Selcuk_RoL
09-12-2013, 17:22
Bu islerde iki taraf dinlenmeden yorum yapilmaz bu yanlistir kaldiki burasi mahkeme degil bizde hakim fln degiliz
Bu islerde iki taraf dinlenmeden yorum yapilmaz bu yanlistir kaldiki burasi mahkeme degil bizde hakim fln degiliz
Objektif gibi gelmiyorsun bana
doğru haklısın karşı tarafıda dinlemek gerekir :)
Neden açılmasın ki? Konuyu açan kişi herşeyden önce bahsi geçen firmanın Müşterisidir. Onu memnun etmek zorundalar,bugün yarın bugün yarın atlatmak ne demek? Eğer memnun etmezse böle konuda açar konu derinse hukuk yolunada başvurur bunlar her insanın hakkıdır. Herkes işini düzgün yapmak zorundadır.
Farzetki cep telefonu faturan 100 tl gelmesi gereken yerde o ay 500 tl geldi,sen GSM firmasını arayıp şikayet etmicekmisin?
Keşke ülkemizde herkes konuyu açan arkadaş gibi olsa da herkes işini layığı ile yapsa.
Selçuk senınlede suat abının orada yuzyuze gorustuk konustuk. Benım aracımda suat abı saolsun orda muhafaza ettı.
Benden sonrakilere örnek teşkil etsin diye yazdım vaktımı ayırdım bu konuya.
Benım ne olursa olsun ne koparırsam kardır kafasında bırı olmadıgımı sen okuduklarından anlayamamıssın sanırım.
Yüzyüze çözülecek kısımları çözmeye calıstık. Dikkat edersen bu konu benı 5 ay 30 gun bekletmesıne ıstınaden acılmıs bır konu degıl.
Sıkıntımı dıle getırdım.
Neden açılmasın ki? Konuyu açan kişi herşeyden önce bahsi geçen firmanın Müşterisidir. Onu memnun etmek zorundalar,bugün yarın bugün yarın atlatmak ne demek? Eğer memnun etmezse böle konuda açar konu derinse hukuk yolunada başvurur bunlar her insanın hakkıdır. Herkes işini düzgün yapmak zorundadır.
Farzetki cep telefonu faturan 100 tl gelmesi gereken yerde o ay 500 tl geldi,sen GSM firmasını arayıp şikayet etmicekmisin?
Keşke ülkemizde herkes konuyu açan arkadaş gibi olsa da herkes işini layığı ile yapsa.
Bedava iş yaptırıyo galiba arkadaş kendisine ondan olabilir :)
Selcuk_RoL
09-12-2013, 17:29
Objektif gibi gelmiyorsun bana
Ben objektifim fln demedimki?
Selcuk_RoL
09-12-2013, 17:35
Selçuk senınlede suat abının orada yuzyuze gorustuk konustuk. Benım aracımda suat abı saolsun orda muhafaza ettı.
Benden sonrakilere örnek teşkil etsin diye yazdım vaktımı ayırdım bu konuya.
Benım ne olursa olsun ne koparırsam kardır kafasında bırı olmadıgımı sen okuduklarından anlayamamıssın sanırım.
Yüzyüze çözülecek kısımları çözmeye calıstık. Dikkat edersen bu konu benı 5 ay 30 gun bekletmesıne ıstınaden acılmıs bır konu degıl.
Sıkıntımı dıle getırdım.
Ben konunuzun icerigini bilmiyorum seni tanimiyorum bile evet bir kere suat abinin orda gorustuk konustuk ayak ustu o kadar, seni yanlis anlama yada dogru anlamak diye bsy yok kardesim ben sadece amacini sordum sen kendine gore yerden goke haklisindir bsy diyemem he birde sen arabani satmistin fln filan yeni sahipleri vardi onlar ne oldu gerimi aldin? Ben oralarini biliyorum olayin az cok
Bedava iş yaptırıyo galiba arkadaş kendisine ondan olabilir :)
Hangi insan keyfine keder böyle bir konu açar ki?
Konuyu açan arkadaş gibi olmadıkca piyasa her zaman böyle olucak bu sadece araba piyasası değil her piyasa böyle.
Hele birazcıkta isim yaptıysa o zaman başlıyor siz yerine sen demeler belden aşşağı şakalar. Herkese mesafeli olmak ve paranın tamamını işin sonunda vermek,herşeyden önemlisi sözleşme yapmak bence en iyisi.
Ben konunuzun icerigini bilmiyorum seni tanimiyorum bile evet bir kere suat abinin orda gorustuk konustuk ayak ustu o kadar, seni yanlis anlama yada dogru anlamak diye bsy yok kardesim ben sadece amacini sordum sen kendine gore yerden goke haklisindir bsy diyemem he birde sen arabani satmistin fln filan yeni sahipleri vardi onlar ne oldu gerimi aldin? Ben oralarini biliyorum olayin az cok
Yakın arkadasımdadır. :)
Kaan parasını aldımı aldı . Benım gozum aldıgı paradada degıl helali hos olsun. Fakat Benım derdim turbo.
Turboyu hazirlarken kaanla ben konustum olculer vs beraber karar verdik turbo yapildi custom turbo olarak 28 ayarinda guc alacagimiz bir sekilde ayarladik taktiniz guc cikmadimi turbodan tam anliyamadim o kismi kaan ukraydaki donemine denk gelen arac sanirim bir ara irtibat kopmustu turbonun ne turbosu oldugu onemli degil turbo firmalari bellidir ve ureticilerde onlardan alir kamyon araba fark etmez onemli olan olculeridir turbonun bilyali olsa is degisir fakat turbonuz milli eski duzen takmadan bu sekilde yaklasmaniz pek olmamis cunku yine diyorum 3076 ayarinda kullanan kamyonlar var alip takanlarda var twin sistemli turbolarida var hatta cokda verimli oluyo fakat bilinmedigi icin yok dodge turbosu falan deniyo durum budur ozel degilse kimin turbocusu bakti ve hangi turbocu ogrenebilirmiyim pmde olabilir farketmez
Turboyu hazirlarken kaanla ben konustum olculer vs beraber karar verdik turbo yapildi custom turbo olarak 28 ayarinda guc alacagimiz bir sekilde ayarladik taktiniz guc cikmadimi turbodan tam anliyamadim o kismi kaan ukraydaki donemine denk gelen arac sanirim bir ara irtibat kopmustu turbonun ne turbosu oldugu onemli degil turbo firmalari bellidir ve ureticilerde onlardan alir kamyon araba fark etmez onemli olan olculeridir turbonun bilyali olsa is degisir fakat turbonuz milli eski duzen takmadan bu sekilde yaklasmaniz pek olmamis cunku yine diyorum 3076 ayarinda kullanan kamyonlar var alip takanlarda var twin sistemli turbolarida var hatta cokda verimli oluyo fakat bilinmedigi icin yok dodge turbosu falan deniyo durum budur ozel degilse kimin turbocusu bakti ve hangi turbocu ogrenebilirmiyim pmde olabilir farketmez
Dostum bu kısımları yıgıt ıle konusursun.
Selcuk abı olayın oralarınıda az cok bılmıyorsun zaten aracı satmıs satmamıs bu onemlı degıl burda yapılan ıs adamlıktan para ve cokomelden bahsedılıyor alana farklı satana farklı mı ıs yapıcak alan kısı bu camıdan olsaydı demek kı aynısını yapardıda bence bekle abı madem karsı tarafta yazsın bır gorelım sonra kım haklı haksız sen benı tanıyorsun az cok ben senı ben senı tanıdıgım kadarıylada sen bu mevzuları hıc bılmıyorsunda gırmezsınde onuda bılıorm bı dur gor konuyu oyle konusalım
şurda yazmadan duramıcam Aykut yinede çok iyi niyetli yazmış kırılan parçalar eksik malzemeler taktım deyip takılmayan parçalar yalan dolan yok ispatla arabanın yatmasıda cabası daha ne olusun ya esnaflıktan bi haberler üstüneüstük adam tıkır tıkır saymış parayı eline yinede Aykut sen efendi adammışsın bu kadarla geçiştirdin
başkası mağdur olmasın diye olabilirmi?
beyler kusura bakmayın benı aramayın ben konuya yazmam :D
şurda yazmadan duramıcam Aykut yinede çok iyi niyetli yazmış kırılan parçalar eksik malzemeler taktım deyip takılmayan parçalar yalan dolan yok ispatla arabanın yatmasıda cabası daha ne olusun ya esnaflıktan bi haberler üstüneüstük adam tıkır tıkır saymış parayı eline yinede Aykut sen efendi adammışsın bu kadarla geçiştirdin
Abi eyvallah cok saolasın.
beyler kusura bakmayın benı aramayın ben konuya yazmam :D
pekı abe :D
Arkadaslar turbo vaadedilen gucu verdi mi ?
5 ay 30 gün içinde turbo takılamadıki :) egzostcuda denendi fakat arabada ön kısımda yeterlı yer olmadıgı ıcın orjınalı kullandık.
Takılıp kullanabılmek ıcın radyator klıma boruları hortumları kesılmesi yenılerının yapılması lazım. ısı uzun.... Arabanın onunde o kadar mesafe varmı yokmu ona bıle bakılmadı. cuk dıye oturur bu buraya seklınde yapılmış.
enes alttan okuyordu yazmadan gıtmıs :D
ahparık anatusun bu kısaca tramcıka ;)max 1000 tl lık revizyon yapılmıs turboya 2500 tl para verdı aldı
civic@ef
09-12-2013, 18:43
turbonun verimi gücünden çok gt2871 dendiyse öyle olması lazım muadil felan dendiyse roketten çıksa bişey diyemezsiniz bence. gt 2871 denip custom bişey yapılıp roketten cıkan turbo uydurulduysa kalkıpda sen verimi gücü aldınmı demek doğru değil turbo bikere gt2871 değil
öncelikle aykut kardeşim çok güzel belirtmiş turboyu bana gönderdi bende geldiği gibi gösterdim nedir ne değildir diye.Turbonun garrett gt2871 olduğu söylendi aykutada bu turboyu yapan her kimse o marka modelde satmış gönderdiğinde turbo ile ilgili hiçbir fikrinin olmadığını anlattı zaten.Turbocu arkadaşın söyledikleri 3 turbo parçalanarak bir araya getirilmiş bir turbo.Eksoz tarafı alfa salyongoz kısmı ise dodge marka kamyon sınıfında bir arabanın ama işin garibi o kadar para verdirtirip harcattıkları gibi eksoz tarafı salyangoz tarafına göre karşılamıyormuş.Aykut ve ben bilgi sahibi olmamakla birlikte o turboyu yapan adamlar kimse para çok kolay kazanılmıyor kimsenin hakkı kimsede kalmaz bugün veyada yarın elbet çıkar.O işi yapanlar içinde dikkatli olun böyle insanların işi gücü para olduğu için insan kandırmak daha kolay olsa gerek.Teşekkürler ilgin ve alakan için aykut kardeşim başka insanlarda tanırsa en azından bir daha başkalarıda mağdur olmaz.
PPR engineering
09-12-2013, 19:22
Ben bu turbo için söle yaptık bole yaptık diye ne kadar anlatırsam anlatayım anlattıklarım senin sabitletmiş fikirlerini değiştirmez o yüzdende açıklama.Turboyu 28 71 diye satmadık birincisi kaldıkı bu bilinen bir şey taktıracagınız kişi size soleyecektir 28 71 olmadıgını neden 28 71 diye satılsın ikinci bir konu ise sen satarken 28 71 olarak satmış olmayasın.HİÇ SIKINTI YOK. Fazla kendinide tüketme memnun değilsen getir turboyu al paranı.Pazartesi günü gelebilirsin musaitim 2 dakikamı ayırırım.
öncelikle aykut kardeşim çok güzel belirtmiş turboyu bana gönderdi bende geldiği gibi gösterdim nedir ne değildir diye.Turbonun garrett gt2871 olduğu söylendi aykutada bu turboyu yapan her kimse o marka modelde satmış gönderdiğinde turbo ile ilgili hiçbir fikrinin olmadığını anlattı zaten.Turbocu arkadaşın söyledikleri 3 turbo parçalanarak bir araya getirilmiş bir turbo.Eksoz tarafı alfa salyongoz kısmı ise dodge marka kamyon sınıfında bir arabanın ama işin garibi o kadar para verdirtirip harcattıkları gibi eksoz tarafı salyangoz tarafına göre karşılamıyormuş.Aykut ve ben bilgi sahibi olmamakla birlikte o turboyu yapan adamlar kimse para çok kolay kazanılmıyor kimsenin hakkı kimsede kalmaz bugün veyada yarın elbet çıkar.O işi yapanlar içinde dikkatli olun böyle insanların işi gücü para olduğu için insan kandırmak daha kolay olsa gerek.Teşekkürler ilgin ve alakan için aykut kardeşim başka insanlarda tanırsa en azından bir daha başkalarıda mağdur olmaz.
şimdi turboyu öncelikle görmedim etmedim, egzos kısmının karşılama olayınada hiçbr yorum yapamam, turboyada kim baktı tabi onuda bilmiyorum, ancak şöyle bi durum var, turbonun götü alfa kafası dodge kamyon diyen turbocu herhalde şunu bilmiyor, misal garret gt2871 i ele alalaım... bu turbonun 14234 tane çeşidi vardır, şöyleki, 2871 denildiği zaman üfleme, cfm, pal çapı bilmemne çapı vs vs gibi şeyler değişmez, hepsi aynıdır ancak aynı turbonun salyangoz kısmı alfaya uygun versiyonu subaruya uygun versiyonu zarta zurta uygun olan versiyonu vardır, ama özünde filanş yerleri dışında hepsi aynı turbodur, yani turboya bakan turbocunun şurası alfa şurası dodge demesi bence o turbosunun bu işi bilmediğini gösteriyor bana, turbocunun o tuyrboya baktığı zaman bunun emmesi küçük şu çapta, lakin şu çapta olması lazım vs vs gibi, içeriğinde matematiksel terimler içeren cümleler kurması lazım...
Ya bu nedir kafasi alfa **** dodge diye yorum yapan turbocu kimmis ??
zaten adam egsoz tarafıyla salyangoz tarafının birbirini karşılamadığını salyangoz tarafının küçük geldiğini ve gt28 den de küçük olduğunu söyledi
Ya bu nedir kafasi alfa **** dodge diye yorum yapan turbocu kimmis ??
Dogru yorum nedir peki bilen varsa anlatsin fotolar ortada
devolation
09-12-2013, 19:45
kardes iki tarafida tanimam biz bu turbo islerine girerken 50 kisiden akil aldik oturduk netten arastrdik yani merak ettik arastrdik bilgi sahibi olup araba yapilirken her asamada yaninda olduk... al sana araba bu para burda bana araba yap deyip sonra cikip gaz basmanin keyf verebilecegini sanmiyorm.. eger basinda dursaydin turbonun ne oldugunu gorurdun bence sendede kabahat var dostum ve en onemlisi araban ne marka ise o marka ile ugrasan yada mod layan belli basli duayenler vardir onlardan destek almaliydin diye dusunuyorm ppr da parani vereyim diyo bu isten ekmek yiyen birini ufak tefek ihmalkarliktan dolayi karalamaamk lazim diye dusunuyorm ne olursa olsun
Emme ve egozst taraflarını sökün her iki palinde caplarını ölçün tZın buraya bakalım
Ama ben AR 50 gt28 görmedim
Ayrıca gt28 ler 250 - 450 hp turbolardır
300hp değil
TYPERHAKAN
09-12-2013, 19:50
.hayırlısı ile çözülür inşaallah..bişekilde gönüller alınmalı yanlışlıklar düzeltilmeli.
Ben bu turbo için söle yaptık bole yaptık diye ne kadar anlatırsam anlatayım anlattıklarım senin sabitletmiş fikirlerini değiştirmez o yüzdende açıklama.Turboyu 28 71 diye satmadık birincisi kaldıkı bu bilinen bir şey taktıracagınız kişi size soleyecektir 28 71 olmadıgını neden 28 71 diye satılsın ikinci bir konu ise sen satarken 28 71 olarak satmış olmayasın.HİÇ SIKINTI YOK. Fazla kendinide tüketme memnun değilsen getir turboyu al paranı.Pazartesi günü gelebilirsin musaitim 2 dakikamı ayırırım.
Tamam. Ben sana getiririm turbonu. Iki dakika ayirman sorun degil. Ben malini iade edeyim sana.
Dogru yorum nedir peki bilen varsa anlatsin fotolar ortada
şimdi olay fotoyla olmaz zaten sıkntı orada, gt2871 dediğimiz turbonun ölçüleri bellidir, aşşadaki gibi
emiş pali: 53/ 71 mm... bu ölçüde palin giriş kısmı 53 arka geniş kısmıda 71 oluyor
egzos pali: 53.8 / 46.9... bundada 53 egzos palinin arka geniş 46 da dar olan çıkış kısmı oluyor...
bu ölçüler direk gt2871 e aittir, bu turbo garretten bu ölçülerde çıkar, tek fark vardır oda dodge kamyona takılcaksa götüne başka bi salyangoz emişine farklı bi salyangoz, yok efendime söyliyim hacımurata takılcaksa emişi götü farklı salyangoz olur, ölçüler kesinlikle değişmez, yanlızca takılacak olna araca uyun olan sayangoz flanşı değişir, yanı turbocu ölçüye bakmadan bunun götü alfa dediyse, yanlış anlaşılmasın ama siz bide turbonun yanında turbocunuzuda götürüp biyerlere baktırın...
ana üreticiler dışındada, mesela blouch, pf, kamak vs vs gibi markalar turboların ana kartuşlarını alırlar, mesela garret fabrikasından subaru uyumluy bi turbo çıkmadığı için sadece kartuşunu alırlar, yine garretin oem ölçülerinde kendiler bu turboya subaruya uyumlu salyangoz yaparlar, efendime söyliyim cmc de işlenmiş hafif billet diye tabir ettiğimiz emiş palini yaprlar, onu bunu şunu eklerler, kendi markalarının altında satarlar, olay budur yanlız dikkat edin turbo halen daha 2871 ölçülerindedir farklı bi ölçüde değil, sadece flanşları farklıdır....
Tamam. Ben sana getiririm turbonu. Iki dakika ayirman sorun degil. Ben malini iade edeyim sana.
paranıı al bana borcunuu ode yoksa senıde ....
PPR engineering
09-12-2013, 19:59
Tamam malda parada sıkıntı yok benim sana verdiğim liste sendemi hala?simdi senle olan konusmalarımızdan cıkarıcqm ses kayıtlarını vs vs gt28 demediğim ordada mevcut listede verdim gt28 yazmıyor basından beri hem alt hemde üst bir şey olsun sehir içi kullanıcam dedin bende ona göre ayarladım listeyide taratıcam buraya.
Tamam malda parada sıkıntı yok benim sana verdiğim liste sendemi hala?simdi senle olan konusmalarımızdan cıkarıcqm ses kayıtlarını vs vs gt28 demediğim ordada mevcut listede verdim gt28 yazmıyor basından beri hem alt hemde üst bir şey olsun sehir içi kullanıcam dedin bende ona göre ayarladım listeyide taratıcam buraya.
kaan ben herseyı uzaktan seyredıyourm ama bıldıgım kadarıyla senın elınde envarter yoktu ben oyle duydum oyle bılıyrum
Kağan memnun değilsen turboyu getir paranı al demiş. Bence bu saatten sonra konuyu çokta uzakmak kimseye birşey kazandırmaz. O yüzden bence turboyu iade edip olayı tatlıya bağlayın.
Tamam parami alayim dedigimde bu konu sadece alacagi tahsil etmek icin acilmis olur. Ben sana turbonu gonderirim kaan. Sen sikintilarin varken bazi seyleri unutmussun. Hak veririm saygi duyarim.
Ben sana pazartesi gonderirim turbonu.
kardes iki tarafida tanimam biz bu turbo islerine girerken 50 kisiden akil aldik oturduk netten arastrdik yani merak ettik arastrdik bilgi sahibi olup araba yapilirken her asamada yaninda olduk... al sana araba bu para burda bana araba yap deyip sonra cikip gaz basmanin keyf verebilecegini sanmiyorm.. eger basinda dursaydin turbonun ne oldugunu gorurdun bence sendede kabahat var dostum ve en onemlisi araban ne marka ise o marka ile ugrasan yada mod layan belli basli duayenler vardir onlardan destek almaliydin diye dusunuyorm ppr da parani vereyim diyo bu isten ekmek yiyen birini ufak tefek ihmalkarliktan dolayi karalamaamk lazim diye dusunuyorm ne olursa olsun
Kimsenin isciliginde gozum olmadi olmazda. Herkesin isine saygim var. Fakat herkesinde ugrastigi bir isi var. Arabamin basinda beklemek isterdim. Kaan da turkiyede olsaydi. Ama ortada 3 aydir olmayinca :) neyiylr ugrasacagim arabanin. ?
Konu arabayi yapip yapmamasi degil. Bana 2871 denilen turbonun 2871 olmamasi.
PPR engineering
09-12-2013, 20:19
Tamam parami alayim dedigimde bu konu sadece alacagi tahsil etmek icin acilmis olur. Ben sana turbonu gonderirim kaan. Sen sikintilarin varken bazi seyleri unutmussun. Hak veririm saygi duyarim.
Ben sana pazartesi gonderirim turbonu.
Ben burda o turboyu sana 28 diye satmadıgımı kanıtlayacagım sahite bile gerek yok taşşakmı geçiyosun benimle sen.
Silahla tehditler vs vs yok arabanın sahibi baska değip sonra arabayı satmaktan vazgeçmeler.
Amk oh ne ala camuru at yancılarınla beraber taşşak geç sonra ben paramı alayım tabiki alacaksın takıp güç almasan bile paranı ödeyeceğim enjektör takmadık hesap karışıklığından sana borçlu gördüm onura kendim söledim cıkardım ödedim sapla samanı karıştırmayın.Turboyu göndermeyeceksin geleceksin iş yerime teslim edeceksin parasını alıp gidiceksin dyno sheet konusunu bir aç bak yapılan işlere verilen emeklere senin ağzından cıkan iki kelime laf benim gecemi gündüzümü edip araba dyno tepelerinde gecirilen vakitleri burda karalayamassın araştırma geliştirme yaparak harcadığım mesaileri öle bir saatte silip atamasın her kez haddini bilecek SONRA SEN BANA TELEFON ACTINMI BU TURBO BU DİYE VEYA BANA MAHDURİYETTİNDEN BAHSETTİNMİ BEN MİLLETTWN ÖĞRENİYORUM BANA DESEN GERİ İADE ETMEK İSTİYORUM BURAYA KONU AÇMADAN HAYIR DESEM AYRI.EFENDİLİĞİMİ BOZMAK İSTEMİYORUM İŞ KABA KUVVETE GELDİMİ İYİYİMDİR BİLENLER İLLAKİ VARDIR ANCAK ÖNEMLİ OLAN EFENDİLİĞİ KORUYABİLMEKTİR VE KORUYACAĞIM.
PPR engineering
09-12-2013, 20:24
kaan ben herseyı uzaktan seyredıyourm ama bıldıgım kadarıyla senın elınde envarter yoktu ben oyle duydum oyle bılıyrum
Envanter mevcut turbo ile ilgili plan proje hatta ve hatta kanatçık aralarındaki hacimlere kadar düşündüm bana her dafasında benim bir arabam var sehir içide eşşek olmasın dendi.diğer yazdığım yazıyıda iyi oku.
http://u1312.hizliresim.com/1j/9/vc4c3.jpg
Ben bu resimde görelen seyleri turboyu biraz değiştiriyorum vs vs ayrıca pal vs masraflarını biliyo ama gt28 zannediyo hala kimsede bu çelişkiyi sorgulamıyo ya ben gerizekalımıyım baska turboyu 28 diye satayım bu tecrubeye sahipken.
Hatta biraz daha değiştirdim daha sonra bulamadığımız palleri bulup emek bilgi harcadıktan sonrada turbo fiyatını ben belirlerim kırıter aramam
Kardes. Agzindan cikana dikkat et. Bak kufursuz bir konu actik ki . Gecenki konun gbi kapanmasin diye.
Seni karalayan yok. Iscligine laf eden yok. Demekki adindan soz ettirmissinki seni bana onerdiler. Dost tavsiyesi uzerine seninle is yaptik. Ama soyledigin ayri yaptigin ayri. Isciligine laf eden yok.
Envanter mevcut turbo ile ilgili plan proje hatta ve hatta kanatçık aralarındaki hacimlere kadar düşündüm bana her dafasında benim bir arabam var sehir içide eşşek olmasın dendi.diğer yazdığım yazıyıda iyi oku.
http://u1312.hizliresim.com/1j/9/vc4c3.jpg
Ben bu resimde görelen seyleri turboyu biraz değiştiriyorum vs vs ayrıca pal vs masraflarını biliyo ama gt28 zannediyo hala kimsede bu çelişkiyi sorgulamıyo ya ben gerizekalımıyım baska turboyu 28 diye satayım bu tecrubeye sahipken.
Hatta biraz daha değiştirdim daha sonra bulamadığımız palleri bulup emek bilgi harcadıktan sonrada turbo fiyatını ben belirlerim kırıter aramam
9 aralık 2013 tarıhınde envarter tutmusun :)
PPR engineering
09-12-2013, 20:37
9 aralık 2013 tarıhınde envarter tutmusun :)
Altında telefon numarası yazar veysel diye o 9 aralıktır yani teli hızlıca yazdım ;)
pompa olayı ne peki ? Gerçekten walbro taktık dendi de öyle bişey olmadığı gözüktü mü ? Mesele parayı iade almak değil açıp bakılmasa ne olacaktı :)
PPR engineering
09-12-2013, 20:51
Konu bana acılmadan bana soleseydın yıne paranı alırdın bu rezilliğe rahmen paranı iade edeceğim parayı ben emek verdim emeğimi sana belirttim sende satın aldın pazartesi seni turbo ile bekliyorum