Orijinalini görmek için tıklayınız : Cıtroen c3 hakkında kafama takılan?
Bi c3 sevdasıdır gidiyo kafama koydum yapıcam bitane 2004 yada 2005 model 1.6 hdı yada 1.4 hdı 92 hp olanı alıp yazılım vs yapmak istiyorum sizce 1.6 mı daha mantklı yoksa 1.4 92 hp olanmı yada yazılım ve turboyla oynasam içini söksem kaç hp güç alabilirim hem dizel olsun hemde biraz gitsin amacım gerektiğinde yolda görüp küçümseyenlerede şaka yapmak istiyorum detaylı bilgisi olab varsa yada daha önce yapan kullanan bilgi verirse sevinirim
Birkan61
10-12-2013, 09:44
Abi motor icin konusmuyorum da mumkunse 2005 ve ustu olanlardan al.. yol bilgisayari kadranda degilde konsolda olan tiplerden diyeyim.. kapi kolu krom vites topuzu yuvarlak konsolun ordaki ekran buyuk buradan ayirt edebilirsin.. bu sinifta bindigim 1.4 arasinda en seri dizel arabaydi orjinal haliyle bile fenaydi :)
Citroen forumunda birisi turbo intercooler falan buyuterek yazilimla 141 hp almisti 2 sene once kadar. Harbi saka makinesiydi.. ben 1.6 hdi olsun derim c4lerdede kullaniliyo bu motor ama temizini bulmak lazim ben fazla temizine denk gelemedim geneldede turbolari sorunlular var piyasasa cok dayanikli degil turbolari 2 kez c3um oldu ikinci arabam 93 binde sattim turbo elden gidiyor gibiydi :)
Abi motor icin konusmuyorum da mumkunse 2005 ve ustu olanlardan al.. yol bilgisayari kadranda degilde konsolda olan tiplerden diyeyim.. kapi kolu krom vites topuzu yuvarlak konsolun ordaki ekran buyuk buradan ayirt edebilirsin.. bu sinifta bindigim 1.4 arasinda en seri dizel arabaydi orjinal haliyle bile fenaydi :)
Citroen forumunda birisi turbo intercooler falan buyuterek yazilimla 141 hp almisti 2 sene once kadar. Harbi saka makinesiydi.. ben 1.6 hdi olsun derim c4lerdede kullaniliyo bu motor ama temizini bulmak lazim ben fazla temizine denk gelemedim geneldede turbolari sorunlular var piyasasa cok dayanikli degil turbolari 2 kez c3um oldu ikinci arabam 93 binde sattim turbo elden gidiyor gibiydi :)
şu an bitane buldum 1.4 92 lik orjinal 100 binde turbo çok önemli değil benm iiçin komple değiştricem zaten intercol yazılım downpipe vs hepsini yapıcam 140 yada 150 hp flan alsam kasa zaten hafif içinide söktümmü hafifde bi jant koydummu bi çok arabayı üzerim diye düşünüyorum ***** kış geldi s2000 i brandalayıp garaja çekicem normal dizel araba var ama brazda hızlı olsun dyorum hayrlısı bakalım
Faruk_Vtec
10-12-2013, 10:12
tek kapı ve bagaj sorununuz yoksa C2 1.4 HDI duşunebılırsınız :) daha hafıf ve daha spor duruo tek dezavantajı 1.4 70'lık, ıntercooler downpıpe yazılım vb 100'un uzerıne çıkıo, ıstedığınız guclere guzel bı turbo ıle ulaşabılırsınız..
tek kapı ve bagaj sorununuz yoksa C2 1.4 HDI duşunebılırsınız :) daha hafıf ve daha spor duruo tek dezavantajı 1.4 70'lık, ıntercooler downpıpe yazılım vb 100'un uzerıne çıkıo, ıstedığınız guclere guzel bı turbo ıle ulaşabılırsınız..
o daha haifif ama bagaj ve arka koltuğum olması lazım yeri geldiğinde uzun yolada gidebilmem lazım günlük kullanımdada rahat etmem lazım fikrin için teşekkürler :)
1.4 16V 92 lik kullandık.
Orjinal halde kasasına göre ciddi anlamda tutunma sorunu yaşıyor. 187000 km civarında sattık.
Tek sorun hava akışmetreden yaşadık.
Yerinizde olsam 1.6 16V 110 hp dizel bulmaya çalışır onu doldururum. Kapak polish,turbo,yazılım,downpipe ile kıskandıran güçler ortaya çıkar :D
Piyasada pek yok ama gideri hoşunuza gider :D
1.4 16V 92 lik kullandık.
Orjinal halde kasasına göre ciddi anlamda tutunma sorunu yaşıyor. 187000 km civarında sattık.
Tek sorun hava akışmetreden yaşadık.
Yerinizde olsam 1.6 16V 110 hp dizel bulmaya çalışır onu doldururum. Kapak polish,turbo,yazılım,downpipe ile kıskandıran güçler ortaya çıkar :D
Piyasada pek yok ama gideri hoşunuza gider :D
1.6 110 luk pek yook piyasada olanlarda turşu olmuş km düşük olması dha avantajlı olur benm için yüksek kmde yükleyip kırmak dha erken olur aklımda 1.4 92 lk var ama nasip kısmet 110 luk blursam saniye düşünmem bi çok hızlı arabaya bindim şu andada s2000 sahibiyim allaha şükür bu hem dizel günlük kullanım hemde sıkıldığımda kara tren gbi duman ata ata gazlamak istiyorum :)
Faruk_Vtec
10-12-2013, 11:42
o daha haifif ama bagaj ve arka koltuğum olması lazım yeri geldiğinde uzun yolada gidebilmem lazım günlük kullanımdada rahat etmem lazım fikrin için teşekkürler :)
o zmn dumanlı C3 gelır :D bı arkadaş daha bahsetmış, kesınlıkle makyajlı olanlardan al derım..
o zmn dumanlı C3 gelır :D bı arkadaş daha bahsetmış, kesınlıkle makyajlı olanlardan al derım..
şu an deli gbi arıyorum kafama yatanı bulsam direk köfteci spec gezicem ortalıkta ateş ateş :)
Birkan61
10-12-2013, 14:03
1.6 110 hp hdi c3 ben hic gormedim duymadim var mi cidden? C4 c5de var biliyorum.
Benzinlisi var onu biliyorumda :)
1.6 110 hp hdi c3 ben hic gormedim duymadim var mi cidden? C4 c5de var biliyorum.
Benzinlisi var onu biliyorumda :)
Bende c3 lerin 110 hp'liği yok diye biliyorum.. 1.6 hdi olanlar 92 hp.
c3 yerine c4 düşünürseniz daha mantıklı bi seçim olur.. c4'ten de şaka makinası yapılabilir :) 110 luk c4ler normalde seri zaten.. Yazılım, intercooler, dp gibi şeylerle 140-150 hp olur.. Söküp kullandığınızda da gayet giderli olur :)
Hem güvenlik bakımından c4'ler daha başarılı c3'e göre..
Ama illa c3 diyorsanız 110 luk yok :) 92 alıp yüklemekte sizi çok tatmin etmeyebilir..
c3 te 110 luk maalesef yok 1600 hacimde 92 hp ve 1400cc hacimde 68 hp olanı var
Birkan61
10-12-2013, 14:49
c3 te 110 luk maalesef yok 1600 hacimde 92 hp ve 1400cc hacimde 68 hp olanı var
1.4 92 hpde mevcut dizel olanda. 2 donanim var zaten baz donanim olan 68 hp full olani 92 hp.
Yasin abi o zaman kazasiz az kmli uygun bi c3e yazil motorda sikintisizda turboyu degisicen zaten al gitsin..
MTE 67 neydi bi zamanlar ey gidi :D
blackweb
10-12-2013, 16:35
2004 2005 c3 lerde 1.6 dizel yok diye biliyorum, 1.4 dizel 8v 68 beygir (benim 1 yıl kullandğm)
bir de 1.4 dizel 16v 92 beygir olanı var diye biliyorum.
92 likler genelde dolu oluyor, dijital klima 4 airbag vs.
68likler çift airbag yol bilgisayarı manuel klima vs oluyor.
Yamuluyorsam düzeltin.
Ayrıca yükleme açısında 92 liğini tavsiye ederim, 68 liği çok ama çok hantal kalıyor, bir 92 likle daha rahat yüklenebilirsiniz.
Yapabiliyorsan 1.6 Dizel al, hatta 1.6 ların 110 lukları var , çok az yakarlar ve kroniği fazla yoktur.
1.4 90hp nin turbosu ve enjektörlerinden dolayı tamirci arabası deriz kendisine..
Demişti Mehmet abi ama bilmiyorum :D
Birkan61
10-12-2013, 18:04
Ne bütçede arıyosun bilmiyorum abi ama c3 ilanlarını ayak üstü biraz karıştırdım, şu araba alınır gibi geldi modeli kmsi güzel ve 1,6
pederlerin hayrına 2 app 1'de jant takımıyla sıkıntı yok :D
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-2009-c.3-1.6-hdi-disel-sadece-80-000-km-fullfuull-orjinal-144522244/detay)
Ahmet Saraçoğlu
10-12-2013, 18:14
2006 öncesi 1.4 68 8v, 1.4 92 16v var , 92 liği 60 000km kullandım , tek dikakt edeceğin akırken motorun üfleme yapıp yapmaması.
Bu arada bütçe ne kadar bilmiyorum ama c3 yerine 20k tl civarı bir limitiniz varsa esp li , çok daha oturaklı ve iyi yol tutan bir c4 bakabilirsiniz.Daha bu hafta o civarlara sattım.
Sonuçta herşey güç değil , yüksek tavanlı yapısından dolayı ciddi tedirgin eden bir araç çünkü.Hiç değilse hem güçlü hem de güvenli bir aracınız olur(c3 kaza esnasında güvensiz değil demiyorum , çok ciddi kazalar atlatmama ramen sağlam çıktm ama c4 ün limitleri çok daha yüksektir)
rebeloghy
10-12-2013, 20:21
2006 öncesi 1.4 68 8v, 1.4 92 16v var , 92 liği 60 000km kullandım , tek dikakt edeceğin akırken motorun üfleme yapıp yapmaması.
Bu arada bütçe ne kadar bilmiyorum ama c3 yerine 20k tl civarı bir limitiniz varsa esp li , çok daha oturaklı ve iyi yol tutan bir c4 bakabilirsiniz.Daha bu hafta o civarlara sattım.
Sonuçta herşey güç değil , yüksek tavanlı yapısından dolayı ciddi tedirgin eden bir araç çünkü.Hiç değilse hem güçlü hem de güvenli bir aracınız olur(c3 kaza esnasında güvensiz değil demiyorum , çok ciddi kazalar atlatmama ramen sağlam çıktm ama c4 ün limitleri çok daha yüksektir)
Katılıyorum sürüş dinamikleri de önemli bir kriter. 20-22 aralığında c4 var mı bilmiyorum aynı motorlu 307 de bakabilirsiniz. Frenleri , yol tutusu gerçekten güven veriyor. Yüklenir şaka da yapılır, günlük olarak da çok ferah bir araç. B sınıfı araçları bir çok yönden güvenilir bulmuyorum.
1.4 92 hpde mevcut dizel olanda. 2 donanim var zaten baz donanim olan 68 hp full olani 92 hp.
Yasin abi o zaman kazasiz az kmli uygun bi c3e yazil motorda sikintisizda turboyu degisicen zaten al gitsin..
MTE 67 neydi bi zamanlar ey gidi :D
MTE efsaneydi ama gitmiyodu o yüzden sattım :)
bilgi için çok sağol mantıklı düşünüyosunuz teirginlik olaynı coiloverla çözebildim diğer aracımda sağlam bi coil ve lastik seçimiyle yola yapıştığına inandım ilk aldığım 92 lk olmadğı için fazla kurcalamadım ama kafaya koydum güzel bi setup yapıcam işallh kafamdaki projeyle bi çok vti yada gti üzerim diye düşünüyorum
Ne bütçede arıyosun bilmiyorum abi ama c3 ilanlarını ayak üstü biraz karıştırdım, şu araba alınır gibi geldi modeli kmsi güzel ve 1,6
pederlerin hayrına 2 app 1'de jant takımıyla sıkıntı yok :D
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-2009-c.3-1.6-hdi-disel-sadece-80-000-km-fullfuull-orjinal-144522244/detay)
bitane beyaz buldum bakalım hayrlısıysa alıcam onu :) griyi sevmiyorum pek