PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : plaka değişikliği , lpg , renk yardım!!!

cihan_06MLC60
12-12-2013, 12:29
selamlar. önümüzdeki hafta bir araç ile takasa giricem. araç istanbuldan gelecek. kısmetse bir sıkıntısı yok ise takası halledecez. sıkıntıları var şöyle ki , lpg yeni takılmış işli değil , araç 34 plakadan 06 plakaya dönüşücek , bir de renk olayı var . iki önceki sahibi kaplama yaptırıyor siyah ruhsata işletiyor. daha sonra alan arkadaş kaplamayı söktürüyor allahtan bişet çıkmıyor kaplama altında. fakat ruhsat da halen daha kaplama rengi olan siyah var. aracın rengi lacivert.
ben şimdi araç satışında alımında ne gibi yollar izlemeliyim. ?

1-) plaka değişikliği 34 den 06 ya geçiş
2- ) lpg işletimi
3-) renk değişimi

bunları tek muayene ile çözüp tek işlemde hepsini ruhsata işletme imkanım var mı ?

SekoLive
12-12-2013, 12:32
hepsini tek muayenede yapabilirsin daha önce yaptım.

cihan_06MLC60
12-12-2013, 12:34
hepsini tek muayenede yapabilirsin daha önce yaptım.

izlemem gereken adımlar nedir patron ?

SekoLive
12-12-2013, 12:36
izlemem gereken adımlar nedir patron ?
emniyete gidiyorsun plaka değişicek diyerekden ordan plakanı veriyorlar bastırıyorsun ordan muayeneye randevu alrsın sonra
Lpg için sızdırmazlık aldım şuan varmı bilmiyorum
orada ek1 belgesi doldurttum not bölümü vardı sanrım oraya aracda siyah renk mevcuttur gibi bir ibare yazdılar muayeneye girdim muayene bitti muayene kağıdına kırmızı siyah renk mevcut gibi bişi yazdılar trafik tescilde ruhsatı yenilettim sayfa harcını ödeyerek

2 sene önce yaptım kaba taslak buydu işlemler yeni dönemde yapan varsa eksiğimi tamamlasınlar

cihan_06MLC60
12-12-2013, 12:41
emniyete gidiyorsun plaka değişicek diyerekden ordan plakanı veriyorlar bastırıyorsun ordan muayeneye randevu alrsın sonra
Lpg için sızdırmazlık aldım şuan varmı bilmiyorum
orada ek1 belgesi doldurttum not bölümü vardı sanrım oraya aracda siyah renk mevcuttur gibi bir ibare yazdılar muayeneye girdim muayene bitti muayene kağıdına kırmızı siyah renk mevcut gibi bişi yazdılar trafik tescilde ruhsatı yenilettim sayfa harcını ödeyerek

2 sene önce yaptım kaba taslak buydu işlemler yeni dönemde yapan varsa eksiğimi tamamlasınlar

normal orjinal rengine dönüş için boya faturası gerekiyor mu acaba ? boya gereken bir yer var ama . boyatmayadabilirim sorun değil. yani neticede kaplama vardı sökülmüş .
plakayı satıştan sonra hemen almam mı gerekiyor ? noterde belirtmeliyim herhalde araç plakası değişecek diye ?

ege_c
12-12-2013, 12:44
Noter satış esnasında soruyor,plaka değişicek mi diye..Değişeceğini belirtiyorsunuz, 190 lira ödemesi var.Kağıtlarla birlikte emniyete gidiyorsunuz,mevcut 34 plakalarınız sökülüp kırılıyor,yeni 06 plakalarınız basılıp veriliyor.Yeni ruhsat çıkıyor,onun ödemesini hatırlamıyorum tam.

SekoLive
12-12-2013, 13:05
normal orjinal rengine dönüş için boya faturası gerekiyor mu acaba ? boya gereken bir yer var ama . boyatmayadabilirim sorun değil. yani neticede kaplama vardı sökülmüş .
plakayı satıştan sonra hemen almam mı gerekiyor ? noterde belirtmeliyim herhalde araç plakası değişecek diye ?

ben aldıgımda öyleydi arac. fatura v.s. istenmedi sadece tavan kaplamaydı. bi kaç yerde okudum fatura mevzusunu ama aslı astarı varmı bilmiyorum

noterde plaka değişicek demediysen plaka değişimi için 1 satış daha olması lazım.

maxpower
12-12-2013, 14:35
lpg yi hangi ilde taktırdıysan(tahminim fatura kesilen il) o ilde işletmen gerekiyor gibi bişey vardı sanırım, bi araştırın.

cihan_06MLC60
12-12-2013, 14:55
Noter satış esnasında soruyor,plaka değişicek mi diye..Değişeceğini belirtiyorsunuz, 190 lira ödemesi var.Kağıtlarla birlikte emniyete gidiyorsunuz,mevcut 34 plakalarınız sökülüp kırılıyor,yeni 06 plakalarınız basılıp veriliyor.Yeni ruhsat çıkıyor,onun ödemesini hatırlamıyorum tam.

peki hangi arada bu lpg boya değişiklik olayını yapıcam yeni plakayı alıcam o arada yeni ruhsat çıkması arasındaki sürede mi ?

cihan_06MLC60
12-12-2013, 14:58
lpg yi hangi ilde taktırdıysan(tahminim fatura kesilen il) o ilde işletmen gerekiyor gibi bişey vardı sanırım, bi araştırın.

o olayda var tabii istanbulda 2 ay önce takılmış . onu da prins den bir arkadaşa sorduk vize tarihi gibi bir olay varmış eğer o tarihler içerisindeyse il değişikliği sıkıntı olmaz dediler ama ne derece doğrudur onu da bilmiyorum.

bu olay girerse de 4 sıkıntı çıktı ortaya

burakcan
12-12-2013, 15:00
lpg projesi varmı ? lpg hangi ilde takılmış ise ancak o ilde ilk muayeneye oluyor diye belirtmişlerdi bana .

cihan_06MLC60
12-12-2013, 15:07
lpg projesi varmı ? lpg hangi ilde takılmış ise ancak o ilde ilk muayeneye oluyor diye belirtmişlerdi bana .

lpg istanbulda takılmış araç ankara ya gelicek. makine müh. odasından da raporu var. acaba sızdırmazlığı istanbulda yaptırsak burda işletebilirmiyiz ?

cihan_06MLC60
13-12-2013, 08:51
bi iş takipçi olan veya tanıdığı olan var mı şu sırayı sorsak nasıl bir adım izleyecez diye ?