Orijinalini görmek için tıklayınız : diş macunuyla far temizleme
arkadaşlar benim arabanın farının durumu bundan daha kötü. bende bu şekilde diş macunu uygulasam faydası olur mu? yada önerebileceğiniz yöntem var mı?:soru:
http://www.youtube.com/watch?v=h4Ffx5epIMk
Low-Rider
12-12-2013, 18:27
Ankara'da bu işi iyi yapan arkadaşlar var, onlara danış bence tam çözüm olsun
devil_berk22
12-12-2013, 18:50
ben yaptım hiç bir faydasını görmedim boşuna uğraşma
Skyhawk34
12-12-2013, 18:52
Type - R için diş hekimleri colgatei öneriyor ..
ahQYCj_Lb1o
benzer hammaddeleri olsa da yapman cok sacma.
15 tl ye 250 gr adam gibi pasta al.
hatta daha ucuza bile bulursun..
d.berkay
12-12-2013, 19:04
Hiç bir faydası olmaz. Boşuna yorulmayın bence.. Sadece yüzeysel sarılığı alırsınız ama çok kısa sürede tekrar eski haline gelir.
Far temizliğinin tek geçerli yöntemi, çeşitli zımparalar kullanarak yüzeydeki okside olmuş tabakayı tamamen temizleyip daha sonra polisaj işlemleri ile zımpara izlerini gidermek ve fara uygun bir koruyucu ürün uygulayarak tekrar sararmasını geciktirmektir.
Bunun dışında yapacağınız herşey çok kısa süreli "günü kurtaracak" uygulamalardır.
Talih.b16
12-12-2013, 19:04
bu iş için ne kullanıyım?far temizleme için
çizik durumuna göre 1000 - 1500 - 2000 - 2500 zımparalar, bulunabiliryorsa meguiars Plastix + yün pad, yoksa M105 + yün pad. 10 numara olur....
Talih.b16
12-12-2013, 19:42
m105 den falan anlamıyorum.cahilim bu konuda biraz.daha basit pasta cila şeklinde zımparala pastayı cek bitsin gibi.
m105 den falan anlamıyorum.cahilim bu konuda biraz.daha basit pasta cila şeklinde zımparala pastayı cek bitsin gibi.
zımpara yaparsanız makine ile geçmeniz gerekir. Elle zımparanın çizikleri tamamen yok olmaz bence. m105'de bir çeşit pasta (polish) ancak elle değil makine ile atılıyor. çevrenizde bir arkadaşınızda makine varsa ondan rica edip yapın. ben elle denemedim. o yüzden o konuda yorum yapamıyorum.
Talih.b16
12-12-2013, 20:34
zımpara yaparsanız makine ile geçmeniz gerekir. Elle zımparanın çizikleri tamamen yok olmaz bence. m105'de bir çeşit pasta (polish) ancak elle değil makine ile atılıyor. çevrenizde bir arkadaşınızda makine varsa ondan rica edip yapın. ben elle denemedim. o yüzden o konuda yorum yapamıyorum.
1000 2500 arası zımpara.daha sonra makina ile polish.peki üstüne başka bi katman gerekirmi en son?
Farları kesin olarak yeni haline getirmek için bazı malzemeler olmazsa olmaz.
Farın durumuna göre eğer üzerindeki vernik çok yanık ve pusluluk hali en yüksek seviyede ise ;
800-1000-1200-1500-2000-2500-3000 no'lu zımparalardan birer tabaka
10/12 yada 12/12 aşırdırmalı pasta
Meguiars Plast X Cila
Wax
Polish makinası yoksa matkapla da yapılabilir matkap ucu ped
1000 2500 arası zımpara.daha sonra makina ile polish.peki üstüne başka bi katman gerekirmi en son?
wax atabilirsiniz koruma amaçlı. üstte arkadaşında söylediği gibi matkap ucuna aparat takıp pad takabilirsiniz. Kaporta aksamı gibi olmadığından matkapla yapılabilir.
farların sararmasının sebebi güneştir. bu işlemlerden sonra tekrar eski halini almasını engellemek için ayda 1 wax atın yeter.
Talih.b16
12-12-2013, 20:47
wax atabilirsiniz koruma amaçlı. üstte arkadaşında söylediği gibi matkap ucuna aparat takıp pad takabilirsiniz. Kaporta aksamı gibi olmadığından matkapla yapılabilir.
farların sararmasının sebebi güneştir. bu işlemlerden sonra tekrar eski halini almasını engellemek için ayda 1 wax atın yeter.
teşekkürler bilgiler için
Benim fara kuş pislemiş, o pislik farda kurumuş güneşle beraber camın iç tarafından pul pul mahfetmiş. Ne biçim meretmiş şu kuşun boku. Ne yiyorlar anlamadım. Kaputa zıçar; vernik gider. Fara zıçar camın iç tarafa bile bozulur. İnsana zıçar piyango tutar. Allahtan buğday, simit, ekmek vs. yiyorlar. Rakı Balık yapsalar Dünyayı ele geçirir şerefsizler.
kuslarin tek bosaltim organlari var, cis ve diski karisik cikiyor, icinde asit var..
memeli hayvanlar sivi ve katiyi ayri bosaltiyor o yuzden onlarin diskilari bu kadar yakici degil..