Orijinalini görmek için tıklayınız : Sem Tuning Ayıbı ve Terbiyesizliği
rdvngrcn
13-12-2013, 12:29
Arkadaşlar öncelikle herkese iyi forumlar. sem tuning den Renault Flash S aracıma spor helezon sipariş verdim. Ve kendilerine alt tabla geniş üst tabla 2 cm daha dar diye tarif ettim. Kendileri bana bunu görmeyle anlayamayız biz gönderelim uymazsa geri gönderirsiniz dedi bende tamam dedim. yaylar geldi ve araca uymadı alt tabla 15 cm üst tabla 15 cm. 12.12.2013 tarihinde geri göndermek için telefon açtım ve patron (muş ) ismi mustafa yla görüştüm. Telefon yarıda kesildi sonra dükkan telefonlarını aradım ve şirinevler şbsindeki murat la görüştüm. Kendisi benim adresime gönder dedi ve durumu hallettik. Sonrasında mustafa tekrar aradı beni ve kusura bakma telefon kapandı dedi neydi durum dedi. Bende yayların uymadığını anlatmaya başladım ve lafı ağzımda koyarak - senin ustanda iş yok ustanı değiştir demeye başladı. Bende durumu izah etmeye çalıştım alt tabla ile üst tabla arasında 2-3 cm fark var demek isterken kendisi benim işim var yoğunum uğraşamam seninle gibi başından savma bir cümle kullandı. Bende sizin işiniz bu mu dedim böyle iş mi olur dedim ve mustafa bana ağır küfürler etmeye başladı bende telefonu hemen kapattım. Bu rezilliği facede anlattım daha kısa ve öz olarak ama hemen yorumlarımı sildiler ve yoruma engellediler beni. Sizden ricam paylaşacağım resmi yayarsak herkes kimden alış-veriş yapacağını bilsin. Bu kepazeliği diğer satış sitelerindede yapmışlar olumsuz yorumların hepsine ters cvplar vererek müşteriyi aşağılamışlar.
http://imageshack.us/a/img15/9331/fafq.png
SOMEONESPECIAL
13-12-2013, 12:56
Mustafa eskiden böyle değildi. Parayı buldu sapıttı. Bi tek kendileri uyanık karşısındaki keriz...
Hele yanındaki çakal tayfası ? Herşeyi onlar biliyor sanki. İlk vukuatları da değil. Yazık.
sercanavcı
13-12-2013, 12:59
bende yay almıştım zamanında sorunsuz olarak ama bu tip şikayetleri duyuyorum forum ortamında sem tuning ile ilgili gittigidiyor ve sahibinden üzerinden baya müşterileri var artık doygunluk oldu herhalde
İlginç Sam Mustafa ile 2001den bu yana tanışıklığımız alış verişimiz vardır hiç bu tarz bir durumla karşılaşmadım ya işlerin yoğunluğundan yada yanındakiler kişiler onuda bozmuş olabilir... bu piyasada daha uzun yıllar tutunmak istiyorsa müşteri ile diyaloğuna dikkat etmesi gerekir ama olayı birde onun ağzından dinlemekte fayda var... ayrıca telefonda konuştuğunuz kişi gerçekten Mustafamıydı? Mustafayı tanıyanlar onun hafiften kekeme olduğunu bilir telefonda konuştuğunuz kişi kekeme ise gerçekten mustafadır ama düz seri ve takılmadan konuşan bir kişi ise konuştuğunuz kişi mustafa olmayabilir
SOMEONESPECIAL
13-12-2013, 13:10
Yok yok.... Mustafa gitmiş yerine asabi bi adam gelmiş. Bende eski tanırım kendisini hatta
Sebat Oto Cam Oral Abi'nin arkadaşıdır. Son gittiğimde çok büyük kavga ettim dükkandakilerle,
Mustafa Bey saat 12 de geldi dükkana tanışıyoruz, patron o ya derdimi anlatabileceğimi düşünürken
etrafındaki çakallarla bir oldu bayağı bi tartıştık. Bi daha mı.... Tövbe !.. Zaten Aksaray Piyasası bitmiş...
Geçenlerde gittim de... Hep milleti kucaklamak için kalmış 3 5 dükkan...
guwen_ar
13-12-2013, 13:11
Bi kac oldu duyuyorum bu tarz seyler.arkadasinda yasadigi olayi goz onunde bulundurunca diger kisilerin yasadigi sorunlarinda gerceklik payi cok yuksek.
Dicek tek sey var cidden ayip !
Seneler önce VtecII me rüzgarlık taktırmıştım.
Bu 3 kuruş parayı görünce götü başı oynayanları anlamıyorum. Sonrasını biz çok iyi biliyoruz da onlar yanındaki çakallar gidip te müşterisiz kalınca anlıyorlar anyayı konyayı.. Geçmiş olsun
huseyinturk
13-12-2013, 13:36
müşteriye küfür etmek nedir yav? Yediği kaba neden pislerki insan?
yazık bazı ilanları görüp alışveriş etmeyi düşünüyordum şimdi vazgeçtim daha ilanlarını bile açmam
Faruk_Vtec
13-12-2013, 14:33
favorı satıcılarımdan çıkardım.. :)
rdvngrcn
13-12-2013, 15:03
mustafa olduğunu murat beni tekrar aradı ve sen kimle o şekilde konuştun dedi patron o dedi oradan biliyorum kalın sesli biriydi mustafa mı değilmi bilmiyorum ayrıca internetteki ilanların fiyatlarıyla dükkanında ki fiyatlar arasında 2 kat fiyat var dükkanına uğramıştım zamanında 260 tl lik alış veriş yaptım forumdan bilen arkadaşlar vardır 1 ay önce aldım arabayı yaptırdığım işlemlerin malzemelerini ordan aldım sonra başka şeyler alayım diye siteye girdim açık söyliyim dükkanda fiyatı köklemiş tam yarı yarıya fark var internetteki ilanlar daha ucuz. bunu dile getirdim böle böle diye bana yaptıkları açıklama internetteki malzeme kalitesiyle dükkandaki malzeme kalitesi bir değil?? bende yedim sanki. çok uzatmadım zaten bir daha görüşmedim.
Bu tarz adamlarla alışveriş yapılmaz.Sem tuning bitti benim için bu konu ile..
Parayı bulunca bazı insanlar onun altında ezilir ve artık onlar paralarını yönetemez.Paraları onları yönetir ne yazıkki ...
Allah böyle para verecegıne hiç vermesin.... Ayıp esnaflıga sıgmayan ve yakısmayan hareketler bunlar...:mad:
buradan bende geçenler de aracıma yay almıştım. Adamlarla anlaşmak aşırı zordu , telefonu ya kimse açmıyordu ya da bilgisiz birisi açıp geçiştiriyordu. Açıkcası bir daha ben de alışveriş yapacağımı sanmıyorum o firmadan.
Ne kadar kotu bir durum. Ortagi Ahmet abiyle gorusecegim durumu, insallah cozulur, az birseyde olsa eksiklik giderilir. Sevdigim biridir kendisi.
PiscocuK
13-12-2013, 16:46
Kendisi benim yakin arkadasimin dayisi..bende bir sorayim bakalim nedir bu durum
S.Özeren
13-12-2013, 16:54
zamanında banada yamuk laf etmişti, birbirimizide tanırız
12 parça sipariş verdim tanıyorum diye hazırladı bende almadım :D
Aracıma yay ararken sahibinden.com daki ilanlarını gördüm. En uygun rakam onlardaydi, ilan da yeniydi. Direk yerlerine gidip alayım dedim ama once bir telefonla stoğu teyit etmek icin aradım. Telefonu açtı, astra f icin eibach prokit var mı dedim. Sanki hiç satmıyormuş gibi "yok bizde" gibisinden birsey dedi tam hatırlamıyorum yanlis olmasın. Bos beles ilanları var sahibinden.comda ve en dusuk fiyatı yazmislar. Ve bu yaylar oyle 2 gunde tükenmez.
darkmoon
13-12-2013, 17:13
En başda konuyu açan kardeşime geçmiş olsun..
3 sene önce bende a5 coupe varken aracın balastları yanmışdı telefon açmışdım elinizde varmı diye sağolsunlar baya bir ilgilenmişlerdi yarım saatlerini telefonda bana ayırmışlardı ellerinde yokdu ama çok yol gösterici sohbet etmişlerdi abi şurada olabilir birde orayı ara gibisinden..
2 sene öncede corvette ledli stop getirtme niyetim vardı gene çok ilgilenmişlerdi ama fiyatta anlaşamadık son olarakda gene geçen sene gg üstünden benim sonataya pod perde sipariş vermişdim arka camlara beni telden aradılar abi bunlarda sıkıntı var hiç alma uymıycak ses yapıcak yerinden düşücek canın sıkılıcak ama istersen yollarız demişdi...
allah razı olsun işlemi iptal edip paramı iade etmişlerdi..
ordan kimseyide şahsen ismen yüzen tanımam etmem.. dükkanlarının yerini bile bilmem gitmişliğim yokdur..
aklımda hep pozitif bir imajı vardı o yüzden semi tunningin bunları okuyınca şaşırdım ve üzüldüm şimdi.. sanırım bu bahsedilen değişim son bir yılda olmuş..
Böyle adamlara para kazandırmamak lazım.
battalgazi
13-12-2013, 17:23
bende bir seferinde ies için sis farı sipariş etmiştim ürünü gönderdik dediler gelmesi gereken sürede gelmeyince aradık kargodan geri döndü vs binbir türlü yalan gönderim yapmamışlar, parayı geri yatırmalarını istedim alana kadar 50 kere aradık baya ayak kürüdüler paraya doymuşlar müşteri umurlarında değil
Türkiyenin gerçeği ilk kurulan eski tuning firmaları dahil müşteriye 4 5 katı fiyattan gerekli gereksiz pek çok ürün sattılar kimse kusura bakmasın yıllardır iyi öptünüz milleti son zamanlarda 3 4 yıl fiyatlar biraz normale döndü.
Aracıma yay ararken sahibinden.com daki ilanlarını gördüm. En uygun rakam onlardaydi, ilan da yeniydi. Direk yerlerine gidip alayım dedim ama once bir telefonla stoğu teyit etmek icin aradım. Telefonu açtı, astra f icin eibach prokit var mı dedim. Sanki hiç satmıyormuş gibi "yok bizde" gibisinden birsey dedi tam hatırlamıyorum yanlis olmasın. Bos beles ilanları var sahibinden.comda ve en dusuk fiyatı yazmislar. Ve bu yaylar oyle 2 gunde tükenmez.
bana da stokta yok muhabbeti çok yaptılar... bir keresinde kaliper kapağı alacaktım site üzerinden 20 TL anlaştık dükkana gittim 40 TL dedi hatırlamıyorum falan dedi almadım bende
enestezi
13-12-2013, 18:24
bu yaz civic 1.6 ies aracıma bunlardan eibach yay almıştım 385 liraya yaylar geldi ama yanlış geldi.yaylar 3.5 cm lik ama araba yerle bir oldu sürünüyo.aradım abi hemen yayları gönder bi bakalım yaylara dediler.hatta banada dediler aynı şeyi senin ustan yanlış takmıştır önü arkaya arkayı öne filan dedi.peki dedim benim ustaya vereceğim para nolacak dedim mırın kırın ettiler.neyse yayları söktü usta gönderdim bunlara.2-3 gün bekledim arayan yok ben aradım en sonunda naptınız yayları diye.numaralarını kontrol ettik yaylarda bi sıkıntı yok dedi.benim paramı gönder dedim.hesap numaramı aldı.ogünden sonra yaklaşık 3 ay boyunca peşlerinde koşturdular 5-6 kere daha hesap numaramı istediler.rahat bi 3 ay geçti en sonunda yatırdılar.bende çok düşündüm burda paylaşmayı ama vicdanım el vermedi.
kısacası güvenilir değiller,biz düştük bi hataya diğer arkadaşlarımız düşmesin
saygılar.
Absinthé
13-12-2013, 18:43
Ben de birşeyler alayım fiyatları iyi diyordum iyi oldu bu konuyu gördüğüm.
Adam opsede opmesede suc bizde.accorda lip turkiyede yok acaba civic lipi uyarmi kesip bicmeyle diye gidip mali yerinde goreyim dedim asagi fiberlerin oldugu yere indik inmez olaydik inanamadim asagida ufacik yerde yemin ederim 20 kisi vardi.adamin tabi sagi solu oynar.6-7 sene gibi bi sure oncede alisverisimiz olmustu o zamanlar bu kadar burnu havada degildi.
Eski mustafabey yok artik para yolluyoruz urun gec geliyor yada oyaliyorlar yolladik kirildi geri geldi vs takip no zaten vermiyorlar okursa bilir mersine gec gelen lipler ve gelmeyen ek sis fari (parada sikinti yok)
geçen pazar internette en az 10 tane aynı ilan var piyasadan 50 60 lira ucuz gittim dükkana kapalıydı aradım telefonunu ağzında birşeyler var gevşek gevşek konuşuyor neyse ürünü sordum he ondanmı yok elimizde kalmadı falan filan dükkanın yanında diğer yerlere gittim ordaki arkadaş müşteri çekmek için yapıyorlar abi dedi senden öncede geldi üç beş kişi almadılar benden aldılar malzemeyi dedi.Terbiyesizlik yani iş yapıyorsun gevşek gevşek sanki ben ona muhtacım gibi dünya kadar yer var müşteri çekmeye çalışıyorsun pazar günü dükkanmı kapatılır.böyle adamlarla alışveriş yapmamak lazım
cerkez_kral
13-12-2013, 19:28
benimde başıma geldi ön lip aldım 110 tl dediler ben 120 yatırdım kargo sizden olsun dedim tamam dediler neyse aradan 3 gün geçti lip gelmeyince mustafa abiyi aradım göndermedik dedi yanındaki elemanlar gönderdik dedi 4. gün lip kırılmış tekrar gönderiyoruz dediler kimi arasam beş dakika sonra ara müşteri var deyip telefonlar kapandı en sonunda 7-8 gün sonra lip elimizde olmuştu heryerde 75 tl sem tuning farkı 110 tl
En başda konuyu açan kardeşime geçmiş olsun..
3 sene önce bende a5 coupe varken aracın balastları yanmışdı telefon açmışdım elinizde varmı diye sağolsunlar baya bir ilgilenmişlerdi yarım saatlerini telefonda bana ayırmışlardı ellerinde yokdu ama çok yol gösterici sohbet etmişlerdi abi şurada olabilir birde orayı ara gibisinden..
2 sene öncede corvette ledli stop getirtme niyetim vardı gene çok ilgilenmişlerdi ama fiyatta anlaşamadık son olarakda gene geçen sene gg üstünden benim sonataya pod perde sipariş vermişdim arka camlara beni telden aradılar abi bunlarda sıkıntı var hiç alma uymıycak ses yapıcak yerinden düşücek canın sıkılıcak ama istersen yollarız demişdi...
allah razı olsun işlemi iptal edip paramı iade etmişlerdi..
ordan kimseyide şahsen ismen yüzen tanımam etmem.. dükkanlarının yerini bile bilmem gitmişliğim yokdur..
aklımda hep pozitif bir imajı vardı o yüzden semi tunningin bunları okuyınca şaşırdım ve üzüldüm şimdi.. sanırım bu bahsedilen değişim son bir yılda olmuş..
yaklaşık 1 sene öncede yay için aramıştım iki takım yay aldık ilgilendiler on numara hatta şuan yok diğer dükkandan getiricez felan baya iyiydi.
gemsazr9
13-12-2013, 19:31
renault 9-11 yaylarından çok mağdur olan var .eskiden eafy yaylar vardı tükendi. bir rallici arabası için özel yaptırırken fazladan yapıp piyasaya sürmüş.kısacası aksaray yayları olmuyor .kişinin tutumuda kötü . usta ne yapsın.
renault 9-11 yaylarından çok mağdur olan var .eskiden eafy yaylar vardı tükendi. bir rallici arabası için özel yaptırırken fazladan yapıp piyasaya sürmüş.kısacası aksaray yayları olmuyor .kişinin tutumuda kötü . usta ne yapsın.
Aydın abi, Aydın Güpgüpoğlu. Ziverbeyde dükkanı vardı fi tarihinde kapattı.... Ondan almıştım 3-4 parça şey...... Hatta yaşgünümde gitmiştim montaja, laf arasında bahsi geçince eafy pedal seti hediye etmişti o an........
İnsanlar cahil olduğu zaman işte 3 kuruş para kazanınca heriflerin vizyonu değişiyor.
'Siz' diye hitap ederken buyrun derken 2 kere fiyat sorunca hemen 'Sen' demeler belden aşağı şakalar.
Kazandırmayın beyler böyle adamlara para o zaman,bizim onlara değil onların bize ihtiyacı var.
1 ay cebine para az girsin bak ondan sonra göreyim mike mike nasıl düzeldiğini.
RickPierOneiL
13-12-2013, 20:21
Konuyu görünce yazmak istedim geçen gün sem tuning sahibinden sayfasına girdim bir lip gördüm ve o çevrede cam film işi yapan arkadaşıma lipi benim için almasını rica ettim.İlan numarasını dahi verdim çocuk dükkana gidince 45 TL yazan Lipe 60 TL demişler.İlan numarasını verince de o diğer şubemiz falan göndermişler.Böyle adamlara ekmek yedirmek yerine namuslu şerefli insanlara ekmek yedirmek benim için daha mantıklı o yüzden 60 TL'ye başka bir yerden aldım lipi...
10 senedir bilirim dükkanlarını. 10 senedirde hiç sevmem. 1 kere iş yapmak zorunda kaldım ondada zaten tahmin ettiğim gibi rezil ettiler bıraktılar.
KGüneyli
13-12-2013, 20:28
Konuyu görünce cidden sasırdım. Kendi aracım için bi cok parca aldım ordan gecen yıl. Yay,far, stop, egzoz cart curt. ne gerekliyse. Bir cok arkadasımında ticaretinin oldugu biriydi mustafa abi. Bize hiç bizaman ses tonunu bile yükseltmedi. Yeri geldi gittik o olurmu bu olurmu kafa ütüledik olucak olana olur olmucak olana bak olmassa bile getir mal benim derdi.
Halada alış verişe devam eden arkdaslarım var. Belki sinirli anına denk geldi dicem ama. Nebilyim.
63owen63
13-12-2013, 20:37
sinirli minirle olcak iş degil, esnaflık bu degil, ayrıca hata bile olsa telefonla konuşup insan bir özür diler. cok mu zor. Boyle insanlarla ticareti geçip selam alışverişinden bile uzak dururum.
Mustafa denilen arkadaş kısa boylu zayıf gözlüklü olan arkadaş mı?
poşetçay
13-12-2013, 20:52
Mustafa denilen arkadaş kısa boylu zayıf gözlüklü olan arkadaş mı?yok o at hırsızı tipitip murat tek ayakta bin adet yalan söyler bide aksaraydakinde doguş var oda aynı yolladık yaptık ettik der külliyen yalan
Konuyu görünce cidden sasırdım. Kendi aracım için bi cok parca aldım ordan gecen yıl. Yay,far, stop, egzoz cart curt. ne gerekliyse. Bir cok arkadasımında ticaretinin oldugu biriydi mustafa abi. Bize hiç bizaman ses tonunu bile yükseltmedi. Yeri geldi gittik o olurmu bu olurmu kafa ütüledik olucak olana olur olmucak olana bak olmassa bile getir mal benim derdi.
Halada alış verişe devam eden arkdaslarım var. Belki sinirli anına denk geldi dicem ama. Nebilyim.
Haklısınız belki sinirli anına gelmiş olabilirde o sinirini o dükkana sokmaması gerekiyor.
Herkes sinirli yani Türkiye'de sinirsiz stressiz insan var mı herkesin kafasında ayrı sorular dolanıyor.
Müşteriyi bağlamaz onun siniri müşteri geldiği zaman sinirini cebine koyucak,o adam bu işten para kazanıyor müşteriyi mutlu etmek zorunda ne olursa olsun.
Ben kendim bi dükkana girdiğim zaman benimle ilgilenen güler yüzlü bi çalışan gördüğümde hiçbişey alıcağım yoksada mutlaka ufak bişey alıyorum.
Ama aradığında tek cevaplar,ilgisiz tavırlar,asık suratlar gördüğümde hemen kaparım telefonu yada çıkarım dükkandan.
Yazık olmuş üzüldüm gerçekten geçmiş olsun iyi oldu bunu öğrendiğimiz
rdvngrcn
13-12-2013, 21:34
yok o at hırsızı tipitip murat tek ayakta bin adet yalan söyler bide aksaraydakinde doguş var oda aynı yolladık yaptık ettik der külliyen yalan
Aynen katılıyorum saniyede 30 yalan söylüyor ama işte aynı şehirde olmadığımızdan telefonda inanıyorsun :(
Ben de 3 tane plakalık sıparısı verdım, renklerı sarı olacak dıye belırtmeme ragmen, gonderen arkadas renk koru galıba, gelen plakalıkların bırı sarı, bırı turuncu, bırı de yesıl cıktı. Belkı o kadar onemlı degıl ama bır memnunıyetsızlık yasadım sonucta.
SOMEONESPECIAL
13-12-2013, 22:23
SEM TUNING son gittiğimde Mustafa'nın oraya oturttuğu çakallar
yüzünden benim için bitmiştir.
Mustafa'nın insanlığına, kişiliğine, esnaflığına lafım yok ama
oraya gelen müşteri ile gırtlak gırtlağa gelecek eleman koyduğu anda
bırak tuning piyasasını Aksaray Piyasasında artık tutunamaz...
Yay için yorum yapmayacağım en küçük bir bilgim olmadığından
Mustafa eskiden böyle değildi. Parayı buldu sapıttı. Bi tek kendileri uyanık karşısındaki keriz...
Hele yanındaki çakal tayfası ? Herşeyi onlar biliyor sanki. İlk vukuatları da değil. Yazık.
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/82000-gercekmi-acaba-tofas-5-cm-spor-yay.html
Böyle bir konu var ve bugün yaptığım yoruma benzer bir yorum da 14.03.2012 de
yapmışım... Aradan geçen zaman içerisinde bir şey değişmemiş ne yazık ki ...
6-7 sene önce gayt ılgılıydıler ama son bı kc senedır bıraz doymuşluk var sanırım.
bide int.te kı fıyatlarla dukkan fıyatları hıc bırbırını tutmuyor :) ınt. ucuz dukkana gıdınce daha pahalı.
poşetçay
13-12-2013, 22:40
x power var küçükçekmecede adamlar bunlar gibi deil dürüstler söledikleriyle yaptıkları birbirini tutuyor biçok doğru esnaf var iki tl fazla die almıyoruz sonra bunlarla uğraşıp paramızla rezil oluyoruz bence
SOMEONESPECIAL
13-12-2013, 22:52
Bunu benzer bi de Elif Tuning faciası var galiba camiada ?
Bu tarz konular yararlı bence... Biz varsak onlar ayakta durabilir.
Aksesuarcılar Tuningçi oldu. Çoook güzel paralar kazandırdık fibercililere, aksesuarcılara,
oto elektrikçilere. Adamlar yolun ortasında 50 TL ye cam filmi çektiriyor!
E gidip ucuz diye Aksaray da yolun ortasında filim yaptırırsan sende de bende de hata var.
(Genel olarak yazdım)...
Bunların sattığı şeylerin devri kapanmadı mı abi hala.. Bende en az 1500tl üzeri alış-veriş yapmışımdır fi tarihinde.. tee o modifiyenin modifiye olduğu zamanlar :D Aksaray piyasası komple rezalet neredeyse.. Daha bugün oralardaydım bütün gün..
TolgaEsentepe
13-12-2013, 22:59
7 sene falan önce bayağı bi alışveriş yapmıştım civic için çok memnun kalmıştım.. üzücü böyle haber almak..
SOMEONESPECIAL
13-12-2013, 23:04
Bunların sattığı şeylerin devri kapanmadı mı abi hala.. Bende en az 1500tl üzeri alış-veriş yapmışımdır fi tarihinde.. tee o modifiyenin modifiye olduğu zamanlar :D Aksaray piyasası komple rezalet neredeyse.. Daha bugün oralardaydım bütün gün..
Aksaray bitmiş... Geçen hafta da ben oradaydım... CRV için cam rüzgarlığı aradım tam
1 hafta internetten... Hatta fabrikalara varana kadar. Bir tek Kolatlar elimizde var dedi...
Gidene kadar telefon ile kaç kere teyit ettirdim açın bakın taa Beylikdüzünden geleceğim
Yok efendim kesin var dediler gittim yanlış söylemişiz efendim 2007 üzeri
varmış elimizde...:ofk: S...misin sabaha mı bırakırsın...
O kadar sinirlendim ki takıntı yaptım Ebay dan sipariş verdim yani !
Bari gelmişken bi bakınayım dedim... Harbi bitmiş... Doğu İskandinav ülkelerinden
alıcılar gelse de öpsek derdinde kalan 3 5 esnafta... Bi Oto uzay var o da sinek avlıyor.
Hatta kendileri diyor " Biz kendi bindiğimiz dalı kestik" diye...
Şimdi de gene kağıthanede kendini esnaf sanan bi satıcının gazabına uğradım. 5 dakika önce
GG den mesaj atıyor... Kusura bakmayın aldığınız ürün elime şimdi geçti yarın sabah vereceğim diye...
Gene sinirlendim, çünkü dün bu sabah vereceğini söylemişti... Pazartesi verilen bir sipariş bu...
Sözünde durmayan esnaf mı olur ? Bu mudur ticaret anlayışı ?
http://u1312.hizliresim.com/1j/g/vhhpn.png (http://bit.ly/c25MCx)
http://u1312.hizliresim.com/1j/g/vhhq1.png (http://bit.ly/c25MCx)
http://u1312.hizliresim.com/1j/g/vhhr9.png (http://bit.ly/c25MCx)
http://u1312.hizliresim.com/1j/g/vhhqf.png (http://bit.ly/c25MCx)
http://u1312.hizliresim.com/1j/g/vhhqx.png (http://bit.ly/c25MCx)
Arkadaşlar 2006 dan beri tanırım mustafa abiyi.Yıllardır ne lazım olduysa ondan aldım .Piyasaya göre uygun aldım sağolsun yardımcı da oldu kendisi.Çok ilgili davranıyorlardı fakat günümüze geldiğimde o eski esnaflığından bir özelliği kalmamış.Sanırım doygunluk seviyesine ulaşmış.
Problem yaşayan arkadaşıma geçmiş olsun.
Bu ortamda o kadar çok rezil esnaf varki anlatmak ile bitmez sanırım usandırdılar artık herkezi Topkapı cevizlibağ'da teknik oto san. drs tuning kazım aydemir aksesuar ile ilgili bütün işlerimle ilgilenir çok samimi ve yaratıcı bir arkadaştır fiyatlarıda piyasaya göre uygundur formdaki arkadaşlara tavsiye edebilirim gönül rahatlığıyla..
SOMEONESPECIAL
13-12-2013, 23:16
Diyeceğim sadece SemTuning değil değişen. Satıcıların tuningçileri sağılacak inek gibi
görmelerinden oluyor bütün bunlar. Bunları biz yaptık böyle
Diyeceğim sadece SemTuning değil değişen. Satıcıların tuningçileri sağılacak inek gibi
görmelerinden oluyor bütün bunlar. Bunları biz yaptık böyle
Yemişim esnaflığı da lazım değilde, çoğu insan bile değil abicim.. Selam verdim girdim neye baktın diyo..Hangi familyadan ise artık amskrm dükkanının dedim çıktım.. Eminönü'ne gidecek olsam şişli'den dolaşır giderim Aksaray'dan geçmem :) zamanınd 200 lira etmeyecek farları stopları 500 den sattılar.. Bizde yedik yoklukta n'yapalım :D
Aksaray tayfasının hepsi böyle galiba, yalanlar dolanlar.Abi kalmamış, hemen geri dönüyorum, iptal ediyorum vs. Onu bunu bilmemde şu araba eşrafında bir tane dürüst esnaf yok, alayı tuttum çakayım derdinde.
Muharrem C.80
14-12-2013, 01:04
Sırf bu tip bitmek tükenmek bilmeyen adamlar yüzünden tuning işini bıraktım. Polislerinde biraz katkısı oldu tabi de esas sorun o değil. Artık saf sorun haline gelmeye başladı bu işler. Olduydu olmadıydı, olmadı bidaha yapalım,edelim, gönderelim yok hemen hallederiz yok su gün söz, kesin vs.. eeeeh.. Adam gibi esnaf sayısı şu piayasada bir elin parmağını geçmeyecek kadar kaldı.
volkan_gs
14-12-2013, 05:11
Konuyu görmüşken ben de yazayım.
Bir iki yıl önce d1s 10000K var mı diye aradım var dediler, ki normalde piyasada 6000 üzeri pek bulunmuyordu d1slerde. Özellikle söyledim emin misiniz kontrol edin diye evet dediler.
Kalktım Acıbadem' den Aksaray' a gittim, dükkana girdim ürün yok. Var dediniz diyorum, müşteri kaçmasın diye demiştir telefonu kim açtıysa yok bizde diyorlar anlamsızca sırıtarak :)
Hayatta en onemli sey saygidir.
Saygi kolay yitirilir cok zor kazanilir...
Resul911
14-12-2013, 07:44
daha önce benimde alışverişim oldu, ama şu yorumları okuduktan sonra 5 liralık ürünü 3 e verse yinede almam...
aynı sıkıntıyı bızde farklı bı esnafla yasadık bu kişileri herkes paylasıp bilgilendirmeli baska arkadasları kı bızım dustugumuz duruma dusmesınler
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/168512-ah-yandim-performancenin-muthis-esnafligii.html
kul hakkı yemenın ne bu dunyada nede dıger dunyada affı yoktur
i-vtec07
14-12-2013, 08:56
geçmiş olsun ayıp etmişler müşteriye her zaman güleryüzlü davranılmalıdır
bahadırtelli
14-12-2013, 10:08
Problem yaşayanlara gecmiş olsun
Problem yaşayan arkadaslar sahibinden ve gg'deki yorum bölümüne yazsınlar problemlerini o zaman işin rengi değişir
Dükkan açmak kolay, esnaf olmak zor iştir.
rdvngrcn
14-12-2013, 11:02
Evet arkadaşlar facedeki yorumlarımdan ötürü ilk tehdidimi bugün almış bulunmaktayım. murat aradı 1 saat önce konuşma tarzını aynen yazıyorum. - bilader sen face de yorumlar yazmışsın bir sürü bırak bu tür şeyleri mustafa asabi adamdır üzer seni bak fazla uzatma hata sende sen niye beni aramadım onun konuyla ilgili bi bilgisi yok beni arasaydın böyle olmazdı bak tekrar söylüyom mustafa senin canını sıkar üzer seni fazla uzatma bu olayı sanki dingonun ahırında yaşıyoruz. nasıl bi iş bu ben anlamadım. ayrıca sahibinden ve gg den yorum yapmak için ürün satın almak gerekiyor bende kredi kartı yok kapıda ödeme veya havale ile aldığım için yorum yapamıyorum herhangi bir ürüne malesef.. bu dakkadan sonrada ordan ürün almayacağımı söylememe gerek yok sanırım. vaktiniz varsa olumsuz aldığı yorumlara verdikleri cvp lara bakabilirsiniz nasıl karakter(siz) olduklarına müşteriye nasıl cvp verdiklerine.
bahadırtelli
14-12-2013, 11:07
Evet arkadaşlar facedeki yorumlarımdan ötürü ilk tehdidimi bugün almış bulunmaktayım. murat aradı 1 saat önce konuşma tarzını aynen yazıyorum. - bilader sen face de yorumlar yazmışsın bir sürü bırak bu tür şeyleri mustafa asabi adamdır üzer seni bak fazla uzatma hata sende sen niye beni aramadım onun konuyla ilgili bi bilgisi yok beni arasaydın böyle olmazdı bak tekrar söylüyom mustafa senin canını sıkar üzer seni fazla uzatma bu olayı sanki dingonun ahırında yaşıyoruz. nasıl bi iş bu ben anlamadım. ayrıca sahibinden ve gg den yorum yapmak için ürün satın almak gerekiyor bende kredi kartı yok kapıda ödeme veya havale ile aldığım için yorum yapamıyorum herhangi bir ürüne malesef.. bu dakkadan sonrada ordan ürün almayacağımı söylememe gerek yok sanırım. vaktiniz varsa olumsuz aldığı yorumlara verdikleri cvp lara bakabilirsiniz nasıl karakter(siz) olduklarına müşteriye nasıl cvp verdiklerine.
Ben o yorumlara bakmadan hiç bir yerden ne ürün alırım nede satarım.
Tekrar gecmiş olsun
bende yay sormak için gitmiştim.. genç bi arkadaş vardı verdiği cevaplar sanki zorla alıcakmışım keyfini kaçırmışım tarzındaydı.. teşekkür edip gidip başka yerden almıştım..
rdvngrcn
14-12-2013, 11:24
Ben o yorumlara bakmadan hiç bir yerden ne ürün alırım nede satarım.
Tekrar gecmiş olsun
teşekkür ederim. sesimizi duyurmaya devam edicez ... insanlar kimlere para kazandırıyor kimlerden alışveriş yapıyor bilsin diye.. bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığıyla hareket etmemek gerek bugün bana yarın başkasına hep böyle devam edemez. bir yerde bütünleşip dur demek lazım. sonuçta biz onlara değil onlar bize muhtaç.. benim nacizane tavsiyem arkadaşlar ürün almak istediğinizde yapılan yorumlar haricinde yorumlara verilen cevaplara da bakmanız..
Şaka gibi valla :) sanki onlara muhtacmisiz gibi :)
sinanbaysal
14-12-2013, 11:29
Ben 2 sene once spor yay alıcaktım havaleyı gectım tam 2 hafta bekledım neymıs ellerınde kalmamıs yok kargo yetısmemıs oyaladı durdular.
adilakkaya
14-12-2013, 12:09
Herşey iyi güzel arkadaş madur onuda anladım hatta haklıdırda kendine göre...
Benim anlamadığım bu klavyeler olmasaydı biz hakkımızı nasıl arardık.. :)
Hani eskiden çok duyardık, alacak verecek kavgasında bilmem kaç ölü, bilmem kaç yaralı.
Allah 2 kuruş para gösteripte kimsenin bi yerini kaldırmasın. Bunlar gibi çok esnaf biliyorum değirmen hep böyle dönücek sanıpta şuan sokaklar da yatan. Herkezin yapacağı şey değil esnaflık telefon da müşteriye küfür etmek ne yaa
arsenikli
14-12-2013, 14:10
Napalım şimdi 50 , 100 liralık şey için adamın mekanına gidip hır gürmü çıkaralım sonra çıkıcak tipin biri kavga edicen 3,5 kişi olup dövücekler ertesi gün gene gidicen bu sefer belde küte yada 5 10 kişi gidicen bu sefer biz dövücez falan bunlar bizim yapıcamız işler değil
rdvngrcn
14-12-2013, 14:33
benim bunları paylaşmam hak aramak için değil bizim ülkemizin adalet anlayışı çok yavaş ve saçmalıklarla dolu olmasından dolayı ancak yaralama hırsızlık veya cinayetle ilgili dosyalara ağırlık veriyorlar malesef konu o değil ama nedense oraya gitti :) ben sadece bize yapılanlar ortada başkasıda aynı olayı yaşamaması için kimlerden ürün alacak onu bilsin diye
m. ali öz
14-12-2013, 15:59
Ben de geçen sene 2 kez yay aldım. Bir sorun yaşamadım.
Şikayetleri okudukça şaşırıyorum. Hem de üzülüyorum.
Bundan sonra dikkat etmekte fayda var.
Napalım şimdi 50 , 100 liralık şey için adamın mekanına gidip hır gürmü çıkaralım sonra çıkıcak tipin biri kavga edicen 3,5 kişi olup dövücekler ertesi gün gene gidicen bu sefer belde küte yada 5 10 kişi gidicen bu sefer biz dövücez falan bunlar bizim yapıcamız işler değil
Onu nereden çıkardınız siz? Burada 50 - 100 liralık olayı yok ki, ürün 3 liralık da olabilirdi. Olay müşteriye karşı kullanılan yanlış dil ve ticaret ahlakı. Her konuda böyle sivrilen biri çıkıyor. Yok 3 kuruş için bu yapılır mı, ver hesap numaranı ben geçeyim falan. Hem ürünü alıp, hem de sonrasında azar yemek, ters ters konuşulmak kimse istemez. Bi olayın önemli olabilmesi için illa sizin başınıza mı gelmesi lazım?
Absinthé
14-12-2013, 16:58
Adam sana çıkarıyor ama... O zaman para verdiğin üründen memnun kalmadın diye atar-gider yer sineye çekersin kardeşim.
Adam sana çıkarıyor ama... O zaman para verdiğin üründen memnun kalmadın diye atar-gider yer sineye çekersin kardeşim.
Niye sineye çeksin ki o adamı dövmek yerine başkalarına sadece yaşadığı olayı anlatırsa o adama daha çok zarar verir.
rdvngrcn
14-12-2013, 17:30
Arkadaşlar konu para konusu değil benim için şöle özetliyim ; İstanbul a arabayı almaya gittiğimde önceki msj larımdada dedim 260 tl lik malzeme aldım ve yayı da diğer mağzadan getirteyim dedi. yayları bana elimde 1 adet kalmış normalde 230 ama sana 150 tl den veririm dedi ben 260+150 tl daha verdim yani zaten çok fazla soran olmuyor dedi (renault flash s için)ama arabayı ustaya götürdüm ve motor bakımına soktuk sonuçta 700 km yol gelecektim tabi motor bakımı olunca yanımda pek para kalmadı ve geri verdim yayları biraz ırım kırım etti ordaki murat ama abi gaz param kalmıyor dedim neyse geri aldı 150 tl geri verdi bana aradan 2 hafta geçti yaylar internette 70 tl ?? siparişi verdim ama parayı göndermemiştim bi aracı vardı aramızda uymazsa geri gönderirim yayları dedim uyarsa parayı gönderirim oda tamam dedi zaten yayları geri gönderme konusunda olaylar ilk yukarıda anlattıklarım gibi gelişti...
alihan_27
14-12-2013, 20:44
Bende alışveriş yapacaktım 3 ay kadar önce. İlgisizliğinden ve ters cevap yazmasından dolayı vazgeçtim. 3-5 kuruş neyse fazla verdim başka yerden aldım. Hiç canımı sıkamam, param yetmezsede almam, sonuçta zevki ürünler.
Arkadaşlardan ricam bu ve buna benzer anlayışta olan dükkanlardan alışveriş etmeyin. Müşteriye palazlanmak küfür etmek nerde görülmüş.
Faruk_Vtec
14-12-2013, 21:20
yığıdı arsız avrat, aıleyı huysuz evlat, şoforu aşırı surat, esnafı asık surat yıkar..
SOMEONESPECIAL
14-12-2013, 21:47
yığıdı arsız avrat, aıleyı huysuz evlat, şoforu aşırı surat, esnafı asık surat yıkar..
İmzalık bi laf
rdvngrcn
14-12-2013, 22:24
İmzalık bi laf
Aynen katılıyorum.. ve aslında bu işi resmiyete döküp savcılığa suç duyurusunda bulunma düşüncem var biraz araştırma yapmalıyım tabi konuşma kayıtlarını almalıyım baya uzun bir süreç ayrıca şubat ayında askere gidiyorum nasıl gelişecek olaylar bekleyip görücez...
GokhanRS
14-12-2013, 22:53
1 numara elif tuning
2 numara sem tuning
uzak durun bulaşmayın. 2 katı pahalı olsa bile başka yerlerden alın. paranızı boşverin para kazanılırda, sağlığınızdan olursunuz bu adamlardan. sinir krizinden sağlığınız elden gider.
dost tavsiyesi bu ikisinden uzak durmayı geç kaçın, sanki peşinizde tecavüzcü coşkun varmış gibi hemde.
Semden geçen ay c2 için marşpiyel aldım gittigidiyor üzerinden.3-4 gün yapımı var dediler eyvallah dedim bekledim.sonra aradım dedim naptınız marşpiyeli vs. vs. yaptık abi yolluyoruz dediler, başıma geleceği bildiğimden doğru marşpiyel değil mi dedim.hani siyah arabanın üzerindeki.:Ddiğer marşpiyeli gönderiyorlarmış az kalsın(apaçi olan ızgaralı model :))neyse 1 haftada asıl marşpiyelin yapılmasını bekledim.bir şekilde yolladılar.:)gelen marşpiyelde herhangi bir yamukluk-sıkıntı vs. yoktu ama allah için.:)
bunu aynen imzama yapıştırıyorum :D
telefonla teyit aldığın ürün dükkana gidince nedense yok oluveriyor. karma karışık düzensiz çalışıyorlar. ilanlarından da dükkan düzeninden de anlaşılacağı gibi.
mehmetRS
15-12-2013, 10:16
elif tuningten zamanında bir k&n filtre kiti alalım dediydik, siparişi gectik aradık sordum, elimizde var dediler, kartla ödemeyi yaptım taksitli olacak sekilde..
bi gün sonra bir telefon, beyefendi elimizde o model yokda bu model var.. modeller arası tek fark birinin sac yansıtıcı gibi bir airbox tarzı birşey yapmışlar, o yok sadece ama aralarında 200 kağıt para farkı var :D
E tamam dedik onu alalım o zaman, onun için ekstra bir çekim daha yaptılar karttan taksitli , hoop iki gün sonra aradılar beyefendi o kutununda içi boşmuş.. hay sizin beyefendinizi s..eyim dedim tamam o zaman iade yapalım parayı dedim, yapalım tabi deyip yaptılar iadeyi emmmeee taksitli aldıgınız için kartada da taksitli yatıyormuş.. biz olduk olduk 600 lira kart liminiti s..ip attık boş yere ondan olduk :)
Sem Tuningte aynı bokun suyu, adamlara kurban bayramından önce soruyorum telefonda elinizde c4 vtr için böyle logolu yazılı cancanlı paspas varmı diye, adamlar var abi olmazmı diyor, araya bayram girdi felan, gittim almaya.. ee paspas nerde? eheuhah abi normal c4 var VTR yok! tamam kardeşim sen normal c4 ünkünü ver bana, nihayetinde vtr yazması muhim değil, ön kabin tarafı heryanı aynı araba zaten.. arka paspasları koymasamda olur napim felan dedim, tamam abi dedi, gitti bir paspas getirdi bana. üzerine ne c4 yazısı var ne bişey..
birde utanmadan diyorki ; abi sen bunu al, bu orjinal servis malıdır, en azından kaucuktur koku yapmaz bişey yapmaz halı gibi.. hani mal elinde yok diye adam önceden sattıgı malı bile kötüleyebiliyor.
Link atin cevap yazsin zaten buraya uye kendileri
rdvngrcn
15-12-2013, 19:42
Arkadaşlar savcılık olayını ailemle görüştüm biricik annemin her zaman söylediği bir cümle var affınıza sığınarak yazıyorum ; '' Kuduz itle aynı çuvala girilmez '' onun içindir ki Allah a havale ediyorum ahlaksız herifleri.. Ama her zaman tanıdık tanımadık herkese ulaştırmaya devam edicem bu konuyu gerekirse hergün msj olarak güncel yazacam herkes takip etsin diye...
1 numara elif tuning
2 numara sem tuning
uzak durun bulaşmayın. 2 katı pahalı olsa bile başka yerlerden alın. paranızı boşverin para kazanılırda, sağlığınızdan olursunuz bu adamlardan. sinir krizinden sağlığınız elden gider.
dost tavsiyesi bu ikisinden uzak durmayı geç kaçın, sanki peşinizde tecavüzcü coşkun varmış gibi hemde.
Oooo elif tuning tam bir film yaa... Ne zaman gitsem bi dayak yemediğimiz kalıyor.
Sakın ha sakın,elinde tesbih olan atarlı arkadaşlarımız giderse mutlaka kavga eder benden söylemesi.
önumuzdeki hafta accord için body kit siparişi vermek üzereydim şu tutumdan sonra vazgeçtim
dragon07
15-12-2013, 21:42
bn elif tunnikten cam vizörü almıstım vizör kırık cıktı.
usta dedim mal bize kırık ulaştı ,falan filan inter milan sekli yaptılar .
biraz çöktük yenisini gönderdiler Allah var :D
Sem tuning'i tuningpeugeot.com site sponsoru olduğu zamandan beri tanırım. Filtre, xenon vs. epey ıvır zıvır almışlığım vardır. Kendimden fazla eş, dost, arkadaş yönlendirip epey iş paslamıştım. Sonra arabayı sattık askerlik filan derken 2-3 yıl iletişim koptu.
Geçen yıl jazz varken yay alayım dedim ilanları vardı ***** sitede; apex 180 lira. Sordum stok var mı? Var abi. Yeni kasa jazzın filan çıkmasın aman sök tak yapacağız bak dedim boşa uğraşmayalım aman. Yok abi yanlış çıkarsa paranı geri veririz dediler. Ok gittim yayı almaya abi 300 lira dedi hayda.. Telefondan girdim ***** siteye mesajları okuttum dedim kim yazdı bunu? He tamam dedi 180 verdik aldık. Uymazsa getiririm dedim, paranı vermeyiz abi yerine bişey alırsın demeye başladı. Hiç uzatmadım eyvallah dedim. O gün notunu verdim, o dükkandan yaptığım son alışverişti. Benim için bitmiştir o yer.
rdvngrcn
16-12-2013, 07:48
Arkadaşlar güncell diyorum ki konu unutulmasın herkes görsün...
Bu üzecek olan "Mustafa abi" kendini teksasta sanıyor herhalde.. Böyle sokak sersileri esnaflık yapıp ekmek yiyor ya, boğazlarında kalsın o lokmalar...
sıkma canını, havlayan köpek ısırmaz
Bu üzecek olan "Mustafa abi" kendini teksasta sanıyor herhalde.. Böyle sokak sersileri esnaflık yapıp ekmek yiyor ya, boğazlarında kalsın o lokmalar...
iki tanık ve tehditten suç duyurusuna bakar bu iş
kimlere kaldı memleket
rdvngrcn
16-12-2013, 09:57
teşekkür ederim, olan oldu artık abi başkasının başına gelmesin böyle insanlara bilerek para kazandırmayalım yeter..
iki tanık ve tehditten suç duyurusuna bakar bu iş
kimlere kaldı memleket
aynen öyle ama tanık yok bi ben varım bide tehdit eden elemanı var sadece telefon kayıtlarına ulaşırsam ancak o şekilde şikayetçi olurum oda bir sürü teferruat..
duydugum iyi oldu hayatta bişey almam bende burdan
Serkan_UR
16-12-2013, 10:18
Benimde ufak bir durum yaşandı Elif tuningle
İlanlarda vardı mazda rx8 için teybe takılan sd kart usb girişi sağlayan aparat..
Aradım dedim mazda rx8 için bu parattan varmı var dedi
gelsek takıyormusunuz orda dedim takıyoruz dedi
kesme biçme yok değilmi dedim hayır yok dedi
Okey ben bugün uğricam size dedim
tamam dedi
İşimi gücümü ayarladım Gittim içeri girdim dedim telefon etmiştim mazda rx8 için şu aparattan alcaktım
Aaa o elimizde yok sparişle geliyor dedi dedim aradımya telefonda
abi sen gelcem demedinki diyor bana :)
o telefon konuşmasından benim gelip taktıracağımı anlamayan zihniyete daha fazla laf anlatmamın gereği olmadığını anladım ve oradan uzaklaştım...birdahada birşey almayı dahi düşünmem..
Memlekette iyi esnafa ilgi olmuyor halbuki 3 kuruş fazla olsun ama düzgün saygılı işini iyi yapan insanlarla muhattab olup para kazandırmak gerek desteklemek gerek...
rdvngrcn
16-12-2013, 14:32
Mesajlarında destek olan arkadaş,abi, kardeşlere teşekkürler günceli...
darkmoon
16-12-2013, 17:09
zaten farkında değiller bu saatten sonra bu arkadaşın kafasına tesadüf yolda yürürken saksı düşse polis ilk bu adamları alır..
rdvngrcn
17-12-2013, 08:55
Arkadaşlar kimlerden alış-veriş yapıyorsunuz dikkat edin güncelii
Emre Ekrem
17-12-2013, 09:04
3 gün sonra3 kuruşa talim eder, ne firmalar geldi geçti... Bakalım ne zaman fark edecekler asıl farkın müşteri ilişkileri olduğunu, herkes satıyor bu malzemeleri.
rdvngrcn
17-12-2013, 14:32
Güncel arkadaşlar... kimlerden alış-veriş yapıyormuşuz herkez görsün..
rdvngrcn
17-12-2013, 20:53
dürüst saygılı satıcı bulalım günceli
Devamlı güncellemenin anlamı yok, konuyu anladık. Aramalarda da çıkacak, bilgi almak isteyen alacaktır..