Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç arıza endeksine göre en az arıza yapan otomobil markası: Hyundai

bilalMW
13-12-2013, 21:55
Otomobil arıza tespit cihazları üreticisi CarMD şirketi üçüncü kez gerçekleştirilen yıllık Araç Arıza Endeksi’ni açıkladı. Bu araştırmaya göre 2003 yılı ile 2013 yılı arasında üretilen 119 milyon otomobilin ne sıklıkta arızalandığı ve arıza masrafları tespit edildi.

Geçtiğimiz iki yılda da açıklanan bu endekse göre en az arıza yapan otomobil sıralamasında birinci sırada Toyota bulunuyordu ancak görünüşe göre bu yıl Güney Koreli üretici Hyundai, Toyota’yı yerinden etmiş.

Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai’nin birinci sıraya yerleşerek Japon Toyota’yı ikinci sıraya itmesinin en büyük sebebi ise arızalanma ihtimalinin daha az olması. Hyundai’nin ardından en az arıza yapan modellere sahip olmayı başaran Toyota’nın dezavantajı ise en yüksek ortalama tamir masrafına sahip olması.(Enteresan olan ise Amerikalı General Motors otomobillerinin en ucuz tamir masrafı ortalamasına sahip olması)

http://lh5.ggpht.com/-jzrLmSI8nSE/Uqob1qb0X3I/AAAAAAABSHA/zCgitNArGVs/s1024/Hyundai-Elantra-Sedan-2014.jpg

Araç Arıza Endeksi’ne göre en az arıza yaparak ilk sırada oturan marka Hyundai olurken, 2012 Toyota Camry modeli ise ilk sırada bulunan otomobil oluyor. Listede en iyi konumda bulunan Hyundai modeli ise 3 Nissan ve 4 Toyota modelinin ardından 2010 yılında üretilen Elantra modeli oluyor. Güney Koreli Hyundai listede 6 farklı model daha bulunduruyor. Bu listeye göre Hyundai ortalama 312 USD’lik parça ve işçilik masrafı ile dikkat çekiyor.

En az arıza ve masraf çıkaran ilk 10 marka şöyle sıralanıyor:
1- Hyundai
2-Toyota
3-General Motors
4-Chrysler
5-Honda
6-Ford
7-Nissan
8-Kia
9-Volkswagen
10-Mitsubishi

dqn
13-12-2013, 21:57
DSG olmasa VW birinci olurdu heralde:D

rapstar
13-12-2013, 21:58
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/171870-en-az-ariza-yapan-hyundai.html

mert_can 41
13-12-2013, 22:02
Haha peugeot listede bile yok acaba kaçıncı oldu ama bence sıralama yanlış honda kullanan okadar kişi var çevremde hepside yüksek km lerde bir sorunları olmadı bunlar neye göre test yapıp hondayı 5 koydular çözemedim.

Merthan
13-12-2013, 22:06
Honda'cılar akın eder şimdi buraya. Bu konu kitlenir ben size söleyim :)

Low-Rider
13-12-2013, 22:16
Haha peugeot listede bile yok acaba kaçıncı oldu ama bence sıralama yanlış honda kullanan okadar kişi var çevremde hepside yüksek km lerde bir sorunları olmadı bunlar neye göre test yapıp hondayı 5 koydular çözemedim.

Amerika da satılmayan bir markanın bu testte yer almaması normal.

Çevrende ki 3-5 kullanıcı ile binlerce araç istatistiği ile yapılan testi karşılaştırman çok hoş.

mert_can 41
13-12-2013, 22:39
Amerika da satılmayan bir markanın bu testte yer almaması normal.

Çevrende ki 3-5 kullanıcı ile binlerce araç istatistiği ile yapılan testi karşılaştırman çok hoş.

Sorunlu araba demek her 3 arabadan 1 de veya 2 sinde olunca olmazmı abi bende buna dayanarak çevremde 5 tane civic var 5 indede bir sorun olmadı sedece bir akü takviye sorunumuz olmuştu o buna dayanarak örnek verdim yanlış biliyorsam özür dilerim

ygtrn
13-12-2013, 23:40
bu listede her sene değişiyor aga yav... nomuş bizim öv e öve bitiremediğimiz subaruya yok olmuş :(

ggtoker
13-12-2013, 23:46
vw 9. sırada şaşırtıcı.. amerikada mercedes bmw demi satılmıyo acaba??????

Low-Rider
14-12-2013, 00:07
Detayları burada, merak eden okur..

https://static.carmd.com:444/CMSResources/file/pdf/2013CarMDVHIManufacturerandVehicleRanking_120313fi nal.pdf

darkmoon
14-12-2013, 00:18
vw 9. sırada şaşırtıcı.. amerikada mercedes bmw demi satılmıyo acaba??????

satılıyor tabiki.. Araç satış rakamlarıyla orantılı ilk 10 a bakarsanız zaten amerikada en çok satan ilk 10 markayı görürsünüz..

Amerikadaki D segmentide yıllardır satış sıralaması sabit..

bazen ikinci ile üçüncü yada üçüncü ile dördüncü modeller sıralmada yer değiştirir ama sıralama hep sabittir..

camry,accord,sonata,altima yıllardır D segmentinde ilk dörtte bu modeller lider amerikada..
Bazen camry 2.sıraya düşer accord bire yükselir bazen sonata ikiye yükselir altima üçe düşer ama sıralama hep sabit..

Bmw mercedesler genelde sıralamada dipdeler..(satış rakamı olarak)

turbo&quattro
14-12-2013, 00:29
bmw fln cort camry imi ozledim ben :D

darkmoon
14-12-2013, 00:36
yeni mazda 6 larda çok fena amerika fiyatları nasıl ucuzmu.. bu arada yanlış yazmışım kafa kalmamış bu saatte altima yerine maxima yazmışım düzelttim onu :)

Merthan
14-12-2013, 00:41
Bu konu açılmış önceden.

turbo&quattro
14-12-2013, 00:43
626, camry, altima vs fiyatlari asgai yukari ayni .

darkmoon
14-12-2013, 00:48
yeni kasası çok fena biraz audi havası biraz astonmartin bir tutam mazdanın eski hatlarından serpinti yapıp shakerda karıştırmışlar sanki.. güzel bir kokteyl karışımı gibi olmuş.. :)

http://www.autoguide.com/auto-news/wp-content/uploads//2012/07/2014-Mazda6-sedan.jpg

turbo&quattro
14-12-2013, 17:51
Boyle alli pullular grand touring bilmemne sport package vs diye satiliyorki o zaman ciddi paralar cikiyor karsina. O zaman o paralara mazda, camry vs almanin mantigi kalmiyor.

darkmoon
14-12-2013, 17:56
Boyle alli pullular grand touring bilmemne sport package vs diye satiliyorki o zaman ciddi paralar cikiyor karsina. O zaman o paralara mazda, camry vs almanin mantigi kalmiyor.

resimdeki araç normal mazda 6 değilmi.. normal sedan .. :)

2014 Mazda 6 - Mid Size Cars, Sports Sedan | Mazda USA (http://www.mazdausa.com/MusaWeb/displayPage.action?pageParameter=modelsMain&vehicleCode=M6G)