Orijinalini görmek için tıklayınız : Focus 1.6 TDCİ 184 hp
bektas_talay
14-12-2013, 19:58
bayadır kurcalıyordum uğraşıyordum olur olmaz tabulara inat yaptım ve deneyerek yaptım ilk oldum çokda güzel güç aldık :)
Yazılım Bekir Paşaoğlu
Pal büyütme "Uzman Turbo Pendik"
Düz Boru :)
34 TC 3351
malesef zaman bulamadığım için , MeGaChips de ölçüm yapıldı
kw çarpanı 1.39 dur serpdyno nun
önceki ölçümüm işlemden önce 146 hp 1.41 çarpan ile
şimdiki ölçüm 1.39 ile 177.5 hp
eski dynoya göre hesap yaparsak 146 hp dan 184 hp çıkmış oluyor
ben sonuçtan memnunum bugün temde 35 PS 966 beyaz honda ile yürüdük 200 e kadar 2 boy arkamda idi merak ettim sahibini :)
işlemden önce
http://farm6.staticflickr.com/5514/10629912166_02d5c98b64_z.jpg (http://www.flickr.com/photos/75763615@N02/10629912166/)
işlemden sonra
http://farm8.staticflickr.com/7349/11371066526_04829985b3_z.jpg (http://www.flickr.com/photos/75763615@N02/11371066526/)
Masallah cok guzel guc cikmis
maşallah bu araba çok şaka yapar :D
bektas_talay
14-12-2013, 20:18
Masallah cok guzel guc cikmis
aman nazar deymesinnn :)
maşallah bu araba çok şaka yapar :D
dumanı ve stickeri gören atarı kesiyor arkadan :D
Güzel değerler, sıkıntısız günlerde bin :)
bektas_talay
14-12-2013, 20:22
Güzel değerler, sıkıntısız günlerde bin :)
teşekkürler.. :)
Skyhawk34
14-12-2013, 20:25
Maşallah çok iyi değerler gerçekten :)
cok guzel degerler masallah kardesım tam specler ne ogrenebılırmıyız? :)
tdipower
14-12-2013, 21:06
maşallah güzel değerler
bektas_talay
14-12-2013, 21:29
cok guzel degerler masallah kardesım tam specler ne ogrenebılırmıyız? :)
iman power :P
maşallah umarım sorunsuz binersin
"kw çarpanı 1.39 dur serpdyno nun
eski dynoya göre hesap yaparsak 146 hp dan 184 hp çıkmış oluyor"
1.39 çarpanı ile 177.5 ise, 1.41 çarpanı ile 180 hp olmuyor mu?
kenara koydunuz mu 5-6 lira rektefiye parası :) allah nazarlardan korusun. cooler ne kullanıldı? mekanik bir işlem var mı yada polish?
son dakika şeytan dürtmesi: fiestalardaki 1.6 tdci lar bu motordan mekanik olarak zayıf mı? 180hp fiesta hmm :rolleyes: :puha:
Faruk_Vtec
14-12-2013, 22:19
hala 200 beygır yapamadın mı şu arabayı..?! ahh sız beyazlar.. :D :D
kickbuttowski
14-12-2013, 22:20
maşallah.. herkesi dizelci yapacaksınız sonunda o olacak.. ben de geçen kırmızı dizel cuprayı kovalayacağım diye patlıyordum vti'la az daha :D dizeller can sıkıntısı yav
Boldenon
14-12-2013, 22:30
fena olmuş. allah nazardan saklasın. box duruyor mu peki yoksa sadece yazılım mı?
maşallah çok iyi güç alınmış sorunsuz binersiniz inş.
bektas_talay
14-12-2013, 23:10
maşallah umarım sorunsuz binersin
inşallah tek dileğim :), aracı kontrol ettikden ve düzenli şekilde soğutmasını bilip hırpalamadıkdan sonra bişey olacağını düşünmüyorum açıkcası..
"kw çarpanı 1.39 dur serpdyno nun
eski dynoya göre hesap yaparsak 146 hp dan 184 hp çıkmış oluyor"
1.39 çarpanı ile 177.5 ise, 1.41 çarpanı ile 180 hp olmuyor mu?
130.6 x 1.41 = 184.1 hp eder , yanlışım varsa düzeltiniz
ayrıca serp in çarpanı 1.359 a tekabül ediyor
kenara koydunuz mu 5-6 lira rektefiye parası :) allah nazarlardan korusun. cooler ne kullanıldı? mekanik bir işlem var mı yada polish?
son dakika şeytan dürtmesi: fiestalardaki 1.6 tdci lar bu motordan mekanik olarak zayıf mı? 180hp fiesta hmm :rolleyes: :puha:
amin herkesi korusun allah nazardan gözden..
orj intercooler , sırada mishimoto cooler var tabi meth kit. yok ayırmadım rektifiye parası , 235 hp stabil alınan bir motor yurt dışından çokca örneğini gördükden sonra giriştim :)
fiesta ile aynı fakat fiesta turbo internal westgate yani bu güç o turbo ile alınmaz 1548 monte edilirse fazlası dahi alınabilir.
fazlada maliyet çıkarmaz :) intercooler büyütme ile 200 alınabilir 1548 ile diye düşünüyorum tabi onunda pal büyüyecek.
hala 200 beygır yapamadın mı şu arabayı..?! ahh sız beyazlar.. :D :D
15 hp cik kaldı meth ve cooler ile yakalarız diye tahmin ediyorum.
maşallah.. herkesi dizelci yapacaksınız sonunda o olacak.. ben de geçen kırmızı dizel cuprayı kovalayacağım diye patlıyordum vti'la az daha :D dizeller can sıkıntısı yav
vallaha dizelin torku baştan çıkarıyor çoğu benzinli ne olduğuna şaşırıyor :D dizeli bilmeyen de kötüledikce kötülüyor
kendinden az beygirli dizel geçince küsüyor :D
fena olmuş. allah nazardan saklasın. box duruyor mu peki yoksa sadece yazılım mı?
tabu box olmadan güç alınmıyor , rail basınç müşürü biraz inatcı
maşallah çok iyi güç alınmış sorunsuz binersiniz inş.
teşekkürler.. :)
araç üzerindekiler ,
Paşaoğlu yazılım-downpipe-düz boru
uzman makina turbo - pal büyütme - sihirli kutu
fiestaya birisi 1749 taksın da izleyelim :D
maşallah güzel sonuç, çok zevkli olmuştur :)
MertSerhanÖ.
15-12-2013, 01:18
maşallah çok iyi gerçekten:)
berkay_aydin
15-12-2013, 01:30
maşallah maşallah :) araba bitsinde dostça bir deneme yapalım bence :D
Maşallah Bektaş kazasız belasız kullanman dileğiyle.Güzel değerler çıkmış.
Senin arabandan Oğuzhan (sarı a3'lü) :D çok bahsediyordu geçen gün instagramda gördüm güzel olmuş tekrardan maşallah :)
o tork la yolda ızdırıp olur diğer araçlara maşallah :D
bektas_talay
15-12-2013, 09:33
maşallah güzel sonuç, çok zevkli olmuştur :)
İnanılmaz zevkli akşam tutulanlara biraz duman iyi geliyor :D
maşallah çok iyi gerçekten:)
Teşekkürler :)
maşallah maşallah :) araba bitsinde dostça bir deneme yapalım bence :D
Olurda corsalar beni korkutuyor biraz :D
Maşallah Bektaş kazasız belasız kullanman dileğiyle.Güzel değerler çıkmış.
Senin arabandan Oğuzhan (sarı a3'lü) :D çok bahsediyordu geçen gün instagramda gördüm güzel olmuş tekrardan maşallah :)
Eyvallah kardeşim sağolasın :)
o tork la yolda ızdırıp olur diğer araçlara maşallah :D
Banada oluyo ıslak yolda gaza basmaya gelmiyor :D
1749 uda ben takıcam yaza ıns :)
bektas_talay
15-12-2013, 09:51
1749 uda ben takıcam yaza ıns :)
Bi takda bakalım nasıl olcak :) meraklar içindeyiz , 2056 da olur ama alt devir çevirmez hiç
ykavcioglu
15-12-2013, 10:01
maşallah çok güzel sonuç
Geçen pendikte gördüm sesi çok hoş olmuş maşallah :)
burakgunay
15-12-2013, 11:16
maşallah, sorunsuz gazlamalar. Allah kaza bela vermesin. bu şekilde yakıt ne durumda acaba?
Mehmet Gazihan
15-12-2013, 11:42
130.6x1.359=177.5
carpan 1.359
Olması gerektiği gibi..
Çıkan sonuc çok başarılı. Hatta güç olarak daha iyisini görmedim. KAzasız belasız..
Her turbonun bir miadı vardır.. dolduğunda kırılır..
o ömrü ekonomik kullanmanı öneririm ;)
fsunnetci
15-12-2013, 11:54
yurtdışında alınan güçleri baz alman büyük hata olur o arabayla bu güçlerde fazla uzun süreli kullanamayacağını bilmelisin ama bu süre zarfında zevkine bak derim ,eğer rolling yaparak kullanırsan o aracı ilerisi pek parlak değil,biz 90'lık 2011 ford ile 4-5 ay 140hp olarak bindik kullandık sonra garantiden sandık motor geldi Allahtan araç garanti kapsamında idi..
yasindemir
15-12-2013, 11:56
Maşallah cidden çok güzel değer. Bence acil intercooler şart. Bu güçte çok daha sağlıklı olacaktır.
Focus yağ sıcaklığını gösteriyor mu?
turbo kırarsa daha büyük turbo alınır olur biter yeterki motorda sıkıntı olmasın
Massallah cok guzel.
Makinaya bence hicbisi olmaz en fazla basincdan turbonun omru azalir O kadarda olacak.
Bi takda bakalım nasıl olcak :) meraklar içindeyiz , 2056 da olur ama alt devir çevirmez hiç
aynen bende merak edıyorum sonucun ne olcagını kendı turboları bıraz hassas sanırım fazla basınca gelmıyo gıbı en azından bana bole geldı bılmıyorum yanlısmı düşünüyorum o yüzden ya 1749 yada muadılı bı turbo takıcam yaza
Mehmet Gazihan
15-12-2013, 14:02
Massallah cok guzel.
Makinaya bence hicbisi olmaz en fazla basincdan turbonun omru azalir O kadarda olacak.
turboyu kırar, yağ coolera birikir ve motor yağı emer, motor öyle bir devre kalkarki parçalanır..
bu seneryo çok yaygındır ((:
guwen_ar
15-12-2013, 14:39
Oldukca guzel bi guc nazar degmesin :)
Onur Fatih
15-12-2013, 15:26
güzel değerler yakalamışsın maşallah :) sadece pal büyütmeyle gerçekten çok güzel
turboyu kırar, yağ coolera birikir ve motor yağı emer, motor öyle bir devre kalkarki parçalanır..
bu seneryo çok yaygındır ((:
yanii çeşitli senaryolar olablr dediğin gibide motor kırılır tarzı yorumlar için dedim o güçle motora hiçbişi olmaz bence die :)
bektas_talay
16-12-2013, 01:33
maşallah, sorunsuz gazlamalar. Allah kaza bela vermesin. bu şekilde yakıt ne durumda acaba?
şuan şehir dışı 2.7 - 3 litre geziyorum 5. vites 80 kmh ortalama ile
şehir içi ise 6.0 ı geçmedim tabi şehir içinde bazen sinirlenip bastığımda oluyor böyle 6.0 ı geçmiyorum genelde zaten çok sakin kullanıyorum
130.6x1.359=177.5
Çıkan sonuc çok başarılı. Hatta güç olarak daha iyisini görmedim. KAzasız belasız..
Her turbonun bir miadı vardır.. dolduğunda kırılır..
o ömrü ekonomik kullanmanı öneririm ;)
eyvallah abi :)
en ekenomiğinden kullanıyorum şuan.
yurtdışında alınan güçleri baz alman büyük hata olur o arabayla bu güçlerde fazla uzun süreli kullanamayacağını bilmelisin ama bu süre zarfında zevkine bak derim ,eğer rolling yaparak kullanırsan o aracı ilerisi pek parlak değil,biz 90'lık 2011 ford ile 4-5 ay 140hp olarak bindik kullandık sonra garantiden sandık motor geldi Allahtan araç garanti kapsamında idi..
geçmiş olsun kullanıcıdan kullanıcıya değişir. 120.000 de 1.4 tsi 150 lik versiyon 4x4 tiguanım var birde oda yazılımlı 200 hp 40.000 kmdir yazılımlı onuda hard kullandım bi ara balata kırınca durulmak gerek dedim
stok motoru indiren vatandaşlarımız var diyorum ya bilinçli kullanmadıkca stok motorda gider :)
Maşallah cidden çok güzel değer. Bence acil intercooler şart. Bu güçte çok daha sağlıklı olacaktır.
Focus yağ sıcaklığını gösteriyor mu?
aynen öyle intercooler var bitane ama litresi büyük gibi 9 litre apexi st den çıkma aslında birebir uyuyor.
turbo kırarsa daha büyük turbo alınır olur biter yeterki motorda sıkıntı olmasın
maşallah diyeyim turbomda tık yok aman nazar deymesin...
ki olursa büyük turbo takmakdan başka çare yok takacağım 1544 yine kırılacak zaten.
Massallah cok guzel.
aynen öyle onu bilerek yapıyoruz zaten.
Bekir abide fazla açmadı basıncı
peak olarak 2.0 bar stabilde 22 psi basıyorum
güzel değerler yakalamışsın maşallah :) sadece pal büyütmeyle gerçekten çok güzel
evet bukadar beklemiyorduk bizde. pal büyütmeye karşı insalar hep olumsuz bakıyor çünki pal büyütülen turbolar genelde kırılmış ve revize edilen turbolar revize edilirken palde büyütülen turbolar.. bü yüzden kırılganlığı daha fazla oluyor turbonun
ben orjinal turbomun palini büyüttüm ve 0.5 mm tolerans bıraktı usta
zaten genel olarak sakin kullanıyorum 225-35-20 lastik kullanıyor olucam önümüzdeki ayda iyice sakin moda geçicem :)
güç elimin altında dursun ama yinede. :p
Mehmetmert
16-12-2013, 01:41
Kardeşimmm an ve an zaten konuşuyorduk her işlemleri :) Sonunda yüzümüz güldü,olmaz diyenlere inat yaptın.Bilende bilmeyende yorum yaptı.Sonuç çok iyi :) Güle güle kullan artık :)
Konuyu gördüm, ancak şimdi yazabiliyorum.
Öncelikle Maşallah diyelim, Bekir yazdıysa en güvenli ve stabil şekilde yapmıştır. Benim Bravo da 1544 Hybrit Turbo kullanmıştık, egzos + box takviyesiyle 185 hp civarı bir güç almıştık. Kullanması çok keyifliydi. Ben canını alala yaklaşık 20k km kullandım. sonrasında tamir takımı değiştirerek kullanmaya dvm ettim.
Diyeceğim o ki turbo güzel birşekilde yapıldıysa korkmadan kullanabilirsin...
Tekrar hayırlı olsun bol dumanlamalar... :)
Hakikaten güzel emek var. Kazasız belasız..
Şanzıman için ne olacak ? 5 vitesti sanırım bu arabalar.Bu güçle sanıyorum ki devir bandı 5. viteste hemen dolacak yüksek süratlerde yüksek devirde gitmek zorunda kalacaksın.
maşallah..kazasız belasız sürüşler..
Şanzıman için ne olacak ? 5 vitesti sanırım bu arabalar.Bu güçle sanıyorum ki devir bandı 5. viteste hemen dolacak yüksek süratlerde yüksek devirde gitmek zorunda kalacaksın.
eski haliyle de 200 le giderken 4bin devirde oluyorsa şimdide öyle olacak sadece daha çabuk hızlanacak.. bunda pek negatif bir yön görmüyorum ben, şanzıman oranları güzel focusun..
eski haliyle de 200 le giderken 4bin devirde oluyorsa şimdide öyle olacak sadece daha çabuk hızlanacak.. bunda pek negatif bir yön görmüyorum ben, şanzıman oranları güzel focusun..
Negatif bir yön değil tabikide :) Sadece hem ekonomi hem de motorun yüksek devir yapmaması açısından söyledim. Mesela 200de giderken 4000lerde olucağına daha düşük devirlerde o süratlerde gidilmesi hem ekonomik hemde motor açısından daha sağlıklı olacak bence. :)
daha konforlu olacağı kesin ama 200 + hızlarda ne kadar süre kullanılıyor araba o önemli :)
bektas_talay
16-12-2013, 19:12
Kardeşimmm an ve an zaten konuşuyorduk her işlemleri :) Sonunda yüzümüz güldü,olmaz diyenlere inat yaptın.Bilende bilmeyende yorum yaptı.Sonuç çok iyi :) Güle güle kullan artık :)
Aynen kanka çok iyi oldu darısı senin golf e biliyosun yapacaz :)
Konuyu gördüm, ancak şimdi yazabiliyorum.
Öncelikle Maşallah diyelim, Bekir yazdıysa en güvenli ve stabil şekilde yapmıştır. Benim Bravo da 1544 Hybrit Turbo kullanmıştık, egzos + box takviyesiyle 185 hp civarı bir güç almıştık. Kullanması çok keyifliydi. Ben canını alala yaklaşık 20k km kullandım. sonrasında tamir takımı değiştirerek kullanmaya dvm ettim.
Diyeceğim o ki turbo güzel birşekilde yapıldıysa korkmadan kullanabilirsin...
Tekrar hayırlı olsun bol dumanlamalar... :)
Eyvallah abi sağolasın , turbo emin ellerde yapıldı o yüzden korkmuyorum ki bizim berkte yaptı ama o sadece box kullanıyor.
Ben çok canını çıkarmıyorum abi zaten ayrıca senede 10.000 km yapıyorum ben o yüzden çokda korkmuyorum aldığım güçten :)
Focusun avantajı şanzumanı.
1-2-3 depar da depar 4 bitene kadar gücü hissediyorsun
Zaten 200 ile 15 saniye anca giderim bu trafikte :)
daha konforlu olacağı kesin ama 200 + hızlarda ne kadar süre kullanılıyor araba o önemli :)
15 saniye :D
Debriyaj sıyırmıyo ama bokunu çıkarıp senkromeç zedeledim ciyaklıyo 3 e geçerken
Boldenon
16-12-2013, 21:38
Focusun motor, turbo ve şanzımanını sağlam bir sınava tabi tutuyorsunuz. İnşallah derslerini iyi çalışmışlardır. Youtube da birkaç videonuzu gördüm. Hızlanırken 6000 devirlere kadar cıkıyorsunuz. Ben olsam yapmam.
bektas_talay
16-12-2013, 23:14
Focusun motor, turbo ve şanzımanını sağlam bir sınava tabi tutuyorsunuz. İnşallah derslerini iyi çalışmışlardır. Youtube da birkaç videonuzu gördüm. Hızlanırken 6000 devirlere kadar cıkıyorsunuz. Ben olsam yapmam.
Orda kadran takılı kalmıştı :D rölanti 2000 d/d
Sonrada gonul rahatligiyla biniyorsunuz demi
90 lık ford ne? focusmu fısetamı? ndn zortladı motor?hıcbıısy yazmamıssınız?aracın bılgısını noldugunu yazarsanız ınsanlar bılgılenır;)
bektas_talay
17-12-2013, 17:59
140 yaptık demiş zaten mekanik turbo kullanıyor vnt değil , 135 sınırı var zaten yazılımla 90 lık motorun oda hard ile çıkan beygir
[QUOTE=bektas_talay;7213619]ben sonuçtan memnunum bugün temde 35 PS 966 beyaz honda ile yürüdük 200 e kadar 2 boy arkamda idi merak ettim sahibini :)
35 ps yakın arkadaşım ogun yanında bende vardım . Evt kardeşim arabanın maşallahı var güzel gidiyor. ancak 2 boy arkamda derken bazı detayları atlamışsın sen bızım arkamızdan gelirken belli bir hızda zaten yanımızdan geçtin ve devrimiz düşüktü vites düşüp gaza bastik bir ikincisi biz solda arka tamponun dayken bayada gaz kestik adaletli bi yürüme değildi bence denemek istersen yine haberli bir şekilde denenir geçersin veya geçilirsin maksat arabaları görmek ancak haberimiz olmadan plaka belirtip bole burda yazman araç sahibine ayıp olmuş gibi sanki ;)
alperkirman
23-12-2013, 14:05
açıköğretim sınavı sonrası yolda denk gelen inanmış focus sensin demek :D
bizim arkadaş anlattı olayı gaz basıp çekiyomuş kopma diye
biyerde altta kalmış heralde o ara yanından geçmişsin anlattığın olayda bu heralde :D
denemek istersen denenir problem değil buraya konu açıp 2boy geçip o arkadaşla tanışmak isterim demişsin bence tekrardan deneme yapılmalı adaleti olmalı
ama hiç tanımadan etmeden plaka vermen olmamış
bu arada vtecte sadece filtre var bide son susturucu var okadar :)
MatraX_07
23-12-2013, 15:31
Dizeller çıktı roller karıştı :)
Hey maşallah cok ıyı bı değer
Allah nazarlardan kazalardan korusun
UĞUR_GSI
23-12-2013, 18:45
açıköğretim sınavı sonrası yolda denk gelen inanmış focus sensin demek :D
bizim arkadaş anlattı olayı gaz basıp çekiyomuş kopma diye
biyerde altta kalmış heralde o ara yanından geçmişsin anlattığın olayda bu heralde :D
denemek istersen denenir problem değil buraya konu açıp 2boy geçip o arkadaşla tanışmak isterim demişsin bence tekrardan deneme yapılmalı adaleti olmalı
ama hiç tanımadan etmeden plaka vermen olmamış
bu arada vtecte sadece filtre var bide son susturucu var okadar :)
sence bu focusun sadece filtreli vtec geçmesi zormu diyorsun sen. güç olarak üstün tork olarak baya üstün peki daha neyin olması gerek.biraz gercekçi olalım gaza basıp çekmeler filan gazı bıraktığı an o focusa yaklaşabilirmisin acaba.ben nasılmı yorum yapıyorum kendi aracım var aynı motorlu volvo d yazılım var araçta sadece 150hp var yokdur tahminim ve sadece filtreli vtec beni bile gazı bırakıp geçemez izmirde varsa denemek istiyen filtreli denerim geçerse tebrik ederim.onun için bol keseden atmadan yorum yapalım emeğede saygı duyalım inanmış filan diyip küçümseyerek değil.
sence bu focusun sadece filtreli vtec geçmesi zormu diyorsun sen. güç olarak üstün tork olarak baya üstün peki daha neyin olması gerek.biraz gercekçi olalım gaza basıp çekmeler filan gazı bıraktığı an o focusa yaklaşabilirmisin acaba.ben nasılmı yorum yapıyorum kendi aracım var aynı motorlu volvo d yazılım var araçta sadece 150hp var yokdur tahminim ve sadece filtreli vtec beni bile gazı bırakıp geçemez izmirde varsa denemek istiyen filtreli denerim geçerse tebrik ederim.
hondacılar bu vteclerı typer yaptılar abi haberın yokmu :D
alperkirman
23-12-2013, 19:36
hondacılar bu vteclerı typer yaptılar abi haberın yokmu :D
sence bu focusun sadece filtreli vtec geçmesi zormu diyorsun sen. güç olarak üstün tork olarak baya üstün peki daha neyin olması gerek.biraz gercekçi olalım gaza basıp çekmeler filan gazı bıraktığı an o focusa yaklaşabilirmisin acaba.ben nasılmı yorum yapıyorum kendi aracım var aynı motorlu volvo d yazılım var araçta sadece 150hp var yokdur tahminim ve sadece filtreli vtec beni bile gazı bırakıp geçemez izmirde varsa denemek istiyen filtreli denerim geçerse tebrik ederim.onun için bol keseden atmadan yorum yapalım emeğede saygı duyalım inanmış filan diyip küçümseyerek değil.
siz olayı çok yanlış anlamışsınız :D
ben hondayı hiç sevmem bir vagcı olarak :)
araç arkadaşımın ve yalan söyleyecek bi adamda değil ortada deneme olmamışki adam nasıl 200e kadar 2boy önde gitmiş ? ve gaz bas bırak yaparak oluyo bu olaylar he sen diyosanki onuda yapamaz deneyelim görelim işte diyoruz burda bi sallama var ortaya çıkartalım diyoruz .
benim burda yazma sebebim plakanın yazılmış olması mademki öyle geçip gidiyomuş gelsin adam gibi deneme yapalım dedik ne var bunda ?
bu hondanın geçilmiyeceği anlamına gelmiyo dediğim gibi araçta sadece filtre ve egzoz var bence tekrardan denenmeli :D
bu arada arkadaşımız burayada üye değil tamamiyle şans eseri gördüm ve yazdım
Maşallah umarım uzun ömürlü olur ama bence bu araç adamı çok üzer bi zaman sonra motor düşer yere gazlarken eğer yüksek mukavemetli parçalarla desteklenmezse. Allah can sağlığı versin
berkay_aydin
23-12-2013, 19:56
uzun ömürlü olmaz diyenler benzinli motorla kıyaslamasın..
Gelme yanima vtecle gİdersİn eve etekle :)
şaka bi yana bence vtec motorlar gerçekten takdire şayan muazzam motorlar bundan 20 sn evvel 1.6 atmosferik ten 160hp aldı adamlar seri üretimde. 2014 atmosferik 1.6 dan litre başına 100 hp alan var mı bilmiyorum. güzel araçlar
uzun ömürlü olmaz diyenler benzinli motorla kıyaslamasın..
bakalım sonuçları arkadaşımız paylaşırsa seviniriz, zaman gösterecek
bektas_talay
23-12-2013, 20:11
1. ben uğurmumcu sapağına giricektim bayağı hızımı kesmiştim sunroofdan gel gel yaptı biriniz, sen toparlayamadan ben torku asfalda dayayıp yanınıza geldim :) bayağı yanyaya gittik sonra ben öne geçtim dip gaz gidiyorduk gaz falan kesmedim. yanımdan geçerken el hareketi ile iyi iyi hareketinide yaptınız..
"ben sonuçtan memnunum bugün temde 35 PS 966 beyaz honda ile yürüdük 200 e kadar 2 boy arkamda idi merak ettim sahibini"
yazdım çünki o aracın değerlerini öğrenmek istedim ki yazdım. 2 boy arkamda idi merak ettim dedim bence bazı şeyleri yanlış arz etmeyelim olurmu ?
bence geçilmek bi insana koymamalı adil olan bu :) benide geçen oluyor ben kornamı çalıp selam veriyorum,
torkca benden 1/2 az olan araçla kalkmam adil olmazz ama illa bi kalkalım derseniz haftasonu müsaitim akşam hem bi çay içeriz.
kadirde var dizel passat onlada roll yapıcaz
;;;;;
1. ben uğurmumcu sapağına giricektim bayağı hızımı kesmiştim sunroofdan gel gel yaptı biriniz, sen toparlayamadan ben torku asfalda dayayıp yanınıza geldim :) bayağı yanyaya gittik sonra ben öne geçtim dip gaz gidiyorduk gaz falan kesmedim. yanımdan geçerken el hareketi ile iyi iyi hareketinide yaptınız..
"ben sonuçtan memnunum bugün temde 35 PS 966 beyaz honda ile yürüdük 200 e kadar 2 boy arkamda idi merak ettim sahibini"
yazdım çünki o aracın değerlerini öğrenmek istedim ki yazdım. 2 boy arkamda idi merak ettim dedim bence bazı şeyleri yanlış arz etmeyelim olurmu ?
bence geçilmek bi insana koymamalı adil olan bu :) benide geçen oluyor ben kornamı çalıp selam veriyorum,
torkca benden 1/2 az olan araçla kalkmam adil olmazz ama illa bi kalkalım derseniz haftasonu müsaitim akşam hem bi çay içeriz.
kadirde var dizel passat onlada roll yapıcaz
;;;;; kardeşim bak kendinde sölüyosun kimsenin gecme geçilme derdi yok yok sen salmıssın biz gaz cekmişiz fln deil buradaki bazı arkadaşlar kurulan cümlelerin işlerine gelen kısmını algılıyolar ne yazıkkı biz senin arabanın vti yi gecmesi imkansız demedik gecemez de demedik kararlaştırılır adam gibi denenir dedik sana da uyarsa yakın yerlerdeyiz sanirim hem tanışılmış olr hemde denenmiş olr .
evt kardeşim hızı 180 -200 arasındayken sağlıklı bir vti gayet güzel o focusun tamponuna kadar gelip gaz kesip tekrardan yaklasabilir . bizaat kendi gördüğümü söylüyorum sen görmediğin birşeyi iddaa ediyosun biz değil bi bölümüde denk getirememssin kendine focus o arabayı geçemezde demiyoruz ole bi derdimiz olsaydı arkadaşı o gun tebrik etmezdik sadece sağlıklı bir deneme yapılsın diyoruz .
deneyın vıdeo ıstıyoruz :D ama mümkünse tost makınesıyle cekmeyın :D
bektas_talay
23-12-2013, 20:33
kardeşim bak kendinde sölüyosun kimsenin gecme geçilme derdi yok yok sen salmıssın biz gaz cekmişiz fln deil buradaki bazı arkadaşlar kurulan cümlelerin işlerine gelen kısmını algılıyolar ne yazıkkı biz senin arabanın vti yi gecmesi imkansız demedik gecemez de demedik kararlaştırılır adam gibi denenir dedik sana da uyarsa yakın yerlerdeyiz sanirim hem tanışılmış olr hemde denenmiş olr .
aynen öyle maksat sohbet muhabbet eğlence.. sonuçta holigan değiliz :)
bu işte geçilmekte var geçmekte amaç aracımı görmek şuana kadar çok fazla araçla deneme şansım olmadı zaten
evt kardeşim hızı 180 -200 arasındayken sağlıklı bir vti gayet güzel o focusun tamponuna kadar gelip gaz kesip tekrardan yaklasabilir . bizaat kendi gördüğümü söylüyorum sen görmediğin birşeyi iddaa ediyosun biz değil bi bölümüde denk getirememssin kendine focus o arabayı geçemezde demiyoruz ole bi derdimiz olsaydı arkadaşı o gun tebrik etmezdik sadece sağlıklı bir deneme yapılsın diyoruz .
haklısınız tabi , bende yapmak isterim müsait ve ılık bi günde buluşalım
deneyın vıdeo ıstıyoruz :D ama mümkünse tost makınesıyle cekmeyın :D
buda benim mayısdan kalan bi video arşivde idi 135 hp 340 nm halim ile araçta 3 kişiyiz yanda hb vtec var.. vtec değil deme şansı yok kimsenin videoda çığırması belliydi ondada sadece filtre vardı ben 1-2-3 yaptım sonra bıraktı yandaki arkadaş yavaşladım selam verecektim fakat bilendiği için bastı gitti ;
bektas_talay
23-12-2013, 20:42
vıdeo nerde :)
atıyorum sistem başka şekilde açıyor uğraşıyorum
bektas_talay
23-12-2013, 20:43
135 hp focus vs vtec - YouTube (http://youtu.be/ezIJLUSazXY)
Bektaş bosuna takılma.Benim focusta 170 hp iken gsi gti tarzı araclarla yürüyodum öyle gazı bırakma olayı olamaz zaten:) he olurda bidaha gelemez:) ki senin arac benimkinden daha güclü bu bariz belli zaten.Sadece filtreli vti olayı komik olmus.
penguinhakan
23-12-2013, 21:32
Maşallah , Allah nazardan saklasın , güle güle kullanmak dileğiyle.
vtec hafif olduğu için geçerse geçer anca. ama stok vitek kaldımıki acaba oda var. oynanmış vitekle denemeye gerek yok zaten.hafta sonu sıkıntı olmassa bektaşla rol yapıcaz. o vitekçi arkadaşta gelirse ben cam car olurum çekerim. biz kartal pendik tarafında buluşup denicez bilginize.
vtec hafif olduğu için geçerse geçer anca. ama stok vitek kaldımıki acaba oda var. oynanmış vitekle denemeye gerek yok zaten.hafta sonu sıkıntı olmassa bektaşla rol yapıcaz. o vitekçi arkadaşta gelirse ben cam car olurum çekerim. biz kartal pendik tarafında buluşup denicez bilginize.
Kadir, benle kubide gelicez. Haber verin.
tamam abi buluşcağımız zaman mesaj atarım ben telden
bektas_talay
23-12-2013, 22:06
Bektaş bosuna takılma.Benim focusta 170 hp iken gsi gti tarzı araclarla yürüyodum öyle gazı bırakma olayı olamaz zaten:) he olurda bidaha gelemez:) ki senin arac benimkinden daha güclü bu bariz belli zaten.Sadece filtreli vti olayı komik olmus.
bakıcaz kanka ya benim araba ölü gitmiyor yada o vtec sadece filtreli değil :)
Maşallah , Allah nazardan saklasın , güle güle kullanmak dileğiyle.
amin cümlemizi nazardan korusun rabbim.
teşekkür ederim :)
,,,,,
yarın maslağa gidip çıkarmaya çalışcam arabayı bi aksilik çıkmazsa perşembe den sonra müsaitim ben. bitane go pro var bende :)
sen ıkı kişi ol benımle denerken:)
Vtec sadece filtreli :D bugune kadarda iddaası olmus hatta camcar olmus bir araba bile değil beyler komik bi durum yok bence arkadaşın dediği gibi denenir muhabbet yapılır gecen gecer videoda cekilir burayada konur kimsenin geçerim geçersin idaası yok arkadaşda deneriz diyo zaten maksat sağlıklı bir deneme olsun focus ta gidiyo yani kimsenin bunu inkar ettiği yok bizim görmek istediğimiz yüksek hızlarda nolucak bende fiesta s varkende denedim bende geçtim aynı arabayı ancak 170 180 ne kadar bıde bunun sonrası var yanı nıe bukadar takıldınız anlamadım
Debriyaj ne alemde ? Volan dayanacak mı ?
Güce maşallah. Üst devirlere dikkat.
bektas_talay
24-12-2013, 00:28
Debriyaj ne alemde ? Volan dayanacak mı ?
Güce maşallah. Üst devirlere dikkat.
Sabit volan stage 1 balata var
Kanka dikkat et fazla yorma allah korusun benim gibi dünyayı bi an beyaz dumanlar içinde görme:D
noT-sTock
24-12-2013, 09:24
MaŞallah gÜzel bİ sonuc emege saglik
turbogsi
24-12-2013, 13:58
Maşşallah
youtube da hızlanma vidyonuzu izledim ciddi şekilde ivmeleniyor
sizde yazılım iyi etki etmiş benim focusumda sadece 10 hp verdi :)
bektas_talay
24-12-2013, 19:18
Kanka dikkat et fazla yorma allah korusun benim gibi dünyayı bi an beyaz dumanlar içinde görme:D
ben dikkat ediyorum kanka durmam gereken yerde duruyorum :D aman allah korusun..
Maşşallah
youtube da hızlanma vidyonuzu izledim ciddi şekilde ivmeleniyor
sizde yazılım iyi etki etmiş benim focusumda sadece 10 hp verdi :)
yazılım haricinde downpipe-pal büyütme-ve rail basınç müşürüne müdahele var
alperkirman
24-12-2013, 19:27
c.tesi akşamı müsaitiz denencek ise bana veya frkn nicli arkadaşa msj atarsınız
ona göre buluşulur denenir video çekilir :)
Arac nedir 1.8t ise stoksa bende denemek isterm anadolu yakasinda
Kadir, benle kubide gelicez. Haber verin.
Bende senden haber bekliyorum abi,duruma göre bende gelebilirim.
alperkirman
25-12-2013, 17:23
Arac nedir 1.8t ise stoksa bende denemek isterm anadolu yakasinda
yok 1.8t gelmicek :D
vtec ile arkadaşın focus denenicek
ama denemek istersen stok 1.8t getirmeye çalışırım ne yazılım ne egzoz nede filtre :)
kadirmrs
25-12-2013, 18:53
Hızlı dizellere maşallah sağlam ciğerli olmuş.
kubilayk
25-12-2013, 20:48
Masallah araca,haber verirseniz Bende gelirim
yok 1.8t gelmicek :D
vtec ile arkadaşın focus denenicek
ama denemek istersen stok 1.8t getirmeye çalışırım ne yazılım ne egzoz nede filtre :)
valla 1.8t ile merak ediyorum. açıkçası benim aracı. getirebilirsen güzel olur bu cuma cumartesi. bu focus denemesinden ayrıda olabilir yani nezaman ikimiz için uygun olursa. 1.8t a3 mü bu arada golfmu yoksa
Yapiyoruz o zaman bir diesel night daha...
bektas_talay
25-12-2013, 21:29
Yapiyoruz o zaman bir diesel night daha...
vallaha araçlar çoğalıyor ortalığı simsiyah dumana boğacam :D
208 gti -passat-focus-civic
kubilayk
25-12-2013, 21:34
Guzel olur toparlanip basalim :)
sinsi sinsi alttan izliyorum günlerdir ama:D yahu nası basıcaksınız yolların halini görmüyomusunuz sarmakdan sağlıklı bi deneme olabileceğini sanmıyorumki torklu araçlardan bahsediyoruz:) Allah muhafaza sakatlıkda çıkabilir..
bektas_talay
26-12-2013, 00:13
sinsi sinsi alttan izliyorum günlerdir ama:D yahu nası basıcaksınız yolların halini görmüyomusunuz sarmakdan sağlıklı bi deneme olabileceğini sanmıyorumki torklu araçlardan bahsediyoruz:) Allah muhafaza sakatlıkda çıkabilir..
vallaha benim zaten 1-2 iptal hadi 3. vitesdede yolum durumuna bağlı :D
Guzel olur toparlanip basalim :)
2 corsa var biri kırmızı bakalım gelme ihtimalleri yüksek :) dumanlı bi gece olacak gibi
kubilayk
26-12-2013, 08:41
Sinsi Kemal :)) sarar dururuz bişi olmaz,muhabbet döner
Özlemişim dumanlı günleri:) bi aksilik olmazsa izlemeye gelicem kesme yapıyo zorlamıyorum maksat muhabbet olsun tanışmış oluruz :)
evet konuyu canlı tutalım...
Duman night...
alperkirman
26-12-2013, 15:39
valla 1.8t ile merak ediyorum. açıkçası benim aracı. getirebilirsen güzel olur bu cuma cumartesi. bu focus denemesinden ayrıda olabilir yani nezaman ikimiz için uygun olursa. 1.8t a3 mü bu arada golfmu yoksa
a3 söyledim arkadaşa şimdi ondan haber bekliyorum yazarım sana
cumartesi denenir heralde
Vtec altı basılmadığı sürece forever VTI
vti ile 5500 üstü deneyeblmesi için dizellerin bir üst vitesden basması gerekicek
bektas_talay
26-12-2013, 21:55
vti ile 5500 üstü deneyeblmesi için dizellerin bir üst vitesden basması gerekicek
benim 3 devirin altına düşmemem gerek , çünki oralarda baya ölü torku zaten 2800 de basıyorum 2-50 falan ben basarım bana uygun olur her vitesde deneriz zaten bişey yakmıyorum bassamda :D :D
1.8t passatim olsun istemisimdir hep...merak ettigim bir deneme olacak basa bas yurursem mutlu olacagim:)
Simdi arkadaslar cumartesi bulusuyormuyuz yada cuma aksamimi olacak napiyoruz bir yer kararlastiralim oturalim sohbet edelim tanisalim
alperkirman
26-12-2013, 22:42
1.8t passatim olsun istemisimdir hep...merak ettigim bir deneme olacak basa bas yurursem mutlu olacagim:)
Simdi arkadaslar cumartesi bulusuyormuyuz yada cuma aksamimi olacak napiyoruz bir yer kararlastiralim oturalim sohbet edelim tanisalim
pm atıyorum :)
devirle yürüyen bir makinanın devirsiz bırakılması ve sonç bu denmesi saçma olur eğer vtec açmadan basılması sonrada vtecle yürüdüm denmesi daha da saçma olur sonuç olarak vtec açık kapalı en az 2-3 boy oynar buda rafa kaldırılacak bir husus değil tam sonuç içinde her iki türlü aracın devrinde ve vitesinde denenip belirtilmeliki adil olsun
devirle yürüyen bir makinanın devirsiz bırakılması ve sonç bu denmesi saçma olur eğer vtec açmadan basılması sonrada vtecle yürüdüm denmesi daha da saçma olur sonuç olarak vtec açık kapalı en az 2-3 boy oynar buda rafa kaldırılacak bir husus değil tam sonuç içinde her iki türlü aracın devrinde ve vitesinde denenip belirtilmeliki adil olsun
araçlardan malzeme çalınmasın gerisi önemli değil :D vitesler ayarlanır olmadı dediğin gibi iki acacın devrinde ayrı ayrı basılır .
en kötü drag yapılır :)
iddaayı roll için etmemişmiydi arkadaş drag da vtec in şansı olamaz 120 ye kadar zaten toparlayıp devirine oturana kadar dizel uzar gider bir anlamı olmaz vtec 2.vites dizel 3. vites herkes devrinde basar olay biter sonucuda görmüş oluruz.
Alper bana attigi. Yer bilgisini diger arkadaslarada soyledinmi kesinlestimi yani
Focuslu arkdaş o jantlarla mu yüricek ???
iddaayı roll için etmemişmiydi arkadaş drag da vtec in şansı olamaz 120 ye kadar zaten toparlayıp devirine oturana kadar dizel uzar gider bir anlamı olmaz vtec 2.vites dizel 3. vites herkes devrinde basar olay biter sonucuda görmüş oluruz.
dizeli kaldırmak daha zor oluyor çok sarıyor ve 1. vitesi hemen bitiyor 2 ye atarken benzınlı one cıkmıs oluyor zaten.vtec kullandım gene olsa ben drag yapmak ısterdım şahsen :)
dizeli kaldırmak daha zor oluyor çok sarıyor ve 1. vitesi hemen bitiyor 2 ye atarken benzınlı one cıkmıs oluyor zaten.vtec kullandım gene olsa ben drag yapmak ısterdım şahsen :
) roll de bile iki aracın 2 den 3 gecerken sarma ihtimali var ***** hava koşulları drag oldukları yerde arabaları yormaktan başka bir işe yaramaz bence :D
roll de bile iki aracın 2 den 3 gecerken sarma ihtimali var ***** hava koşulları drag oldukları yerde arabaları yormaktan başka bir işe yaramaz bence :D
bizim burda hava güzel haliyle düşünemedim oraları dogrudur :D
bizim burda hava güzel haliyle düşünemedim oraları dogrudur :D
:D burda 3 derece oluo artı birde ciğ gibi sıkıntı var inş sıkıntısız olr hava
bende öle diyorum zaten vti 5500 deyken dizelin 2 bitmiş olur zaten. mecbur bir üst vitesden basar.
CooLeqenD
27-12-2013, 10:22
Bektaaaaaaaaaaaaaaaaaaaş :D Bir gün yan yana gelelim seninle bakalım nasıl olucak, neler olucak :D Önüme geçersen gazı bırak o dumanı içime çekmek istemiyorum, bende duman yok zaten sıkıntı olmaz önündeyken :D Olsa olsa alev atabilirim oda sıkıntı değil kanki :D
alperkirman
27-12-2013, 10:26
Alper bana attigi. Yer bilgisini diger arkadaslarada soyledinmi kesinlestimi yani
yer kesin zaman kesin de ben kim gelicek kim gelmicek bilmiyorum focuslu arkadaşa söledim ben tarım herkeze pm dedi
Alper alevliler var sende gelsene :) :D
Alper alevliler var sende gelsene :) :D
adam haklı alper :D
alperkirman
27-12-2013, 10:30
mangalmı yapıcaz olum :D sen 208i al bakarız sonra :D
Buraya yeri yazsak skinti olurmu isteyen gelirdi
alperkirman
27-12-2013, 10:34
Buraya yeri yazsak skinti olurmu isteyen gelirdi
konuya yazmayalım gelmek isteyen arkadaşlar pm atarak yeri öğrenebilirler sonra sıkıntı olmasın ;)
alperkirman
27-12-2013, 10:35
Uuuuu çatışma başladı :D
çatışma karşılıklı olur aslan ;)
Ozaman gelmek isteyen sana pm ile ulassin
alperkirman
27-12-2013, 10:48
olur sıkıntı yok :)
Arkadaşlar cumartesi günü deneme olucaksa eger buji degistiricem sorun halledilirse 200 220 hp arası bende denemek isterim.
kubilayk
27-12-2013, 12:10
Biz Kadirden öğrendik mekanı,1.20d ve Bravo ile ordayız,gelebilirse yüklü Corsa Gsi getireceğiz
Bende senden haber bekliyorum abi,duruma göre bende gelebilirim.
Pm gönderdim...
Hoppa guncel beyler guzel bi gece olur insallah
hade bakalım beklıyoruz vıdeoları :)
aynen videoları bekliyoruz :D
bektas_talay
27-12-2013, 22:58
Bektaaaaaaaaaaaaaaaaaaaş :D Bir gün yan yana gelelim seninle bakalım nasıl olucak, neler olucak :D Önüme geçersen gazı bırak o dumanı içime çekmek istemiyorum, bende duman yok zaten sıkıntı olmaz önündeyken :D Olsa olsa alev atabilirim oda sıkıntı değil kanki :D
at at ne istersen at önüne geçtiğim anda filtren çöp haberin olsun :D
aynen videoları bekliyoruz :D
bende bi adet go pro var bide araç içinden telefon var , önü arkayı ayrı ayrı çeksin diye go pro tepede olacak :)
bende bi adet go pro var bide araç içinden telefon var , önü arkayı ayrı ayrı çeksin diye go pro tepede olacak :)
o zaman merakla beklemedeyiz. :D
erhanarici18
28-12-2013, 15:37
bektaş roll nerde pm at belki geliriz izlemeye
gerçi yetişebilecek araba yok ama :D
Aksama sorun yok dimi beyler 11 de bulusuyoruz
alperkirman
28-12-2013, 17:32
problem yok
Oke aksama gorusmek uzere
Mehmetmert
28-12-2013, 17:50
Orda olsam stock stock bile gelirdim be :D
kubilayk
28-12-2013, 18:11
12 gibi olsun sakincasi yoksa, biraz uzaktayim suanda
bektas_talay
28-12-2013, 18:13
12 çok geç , 10 gibi buluşmak gerek üstü bana sıkıntı olur
kubilayk
28-12-2013, 18:39
Online olun gene haberlesiriz
Biz vtecle beraber glicez saat 11 de orda olucaz .
Onur Fatih
28-12-2013, 19:01
Video bekliyoruz ;)
sana video yok geleceksinnn
Onur Fatih
28-12-2013, 19:08
sana video yok geleceksinnn
çok uzak abi yakın olsa durmaz gelirdim :)
bektas_talay
28-12-2013, 19:13
Arabanın e level sisteminde sorun olduğu için gelemiycem , çarşamba çıkıcak haber vereyim dedim , kadirle konuştum ben. Sizede haber vermek istedim. Nasip olursa çarşambadan sonra deneyelim. Kusura bakmayın :)
Bektas sonra deneriz focuslada ben tiguanla denicem😃
Onur Fatih
28-12-2013, 19:18
bu akşam kaç kişisiniz toplamda?
kubilayk
28-12-2013, 20:34
Kimler kesin geliyor ?
Alper le ben kesin bektas tiguanla gelicek
kubilayk
28-12-2013, 21:52
Yola cikiyorum opet mehmetcik
10 dakkaya ordayim insallah
Ben geldim beyler hava su nun oldugu yerdeyim
5 dakka sonra kubilay abi ile basiyoruz biz baska kimse gelmedi?
Gelmeyen arkadaslar gelmiceklerini soyleseydiler makbule gecerdi
Kimse gelmediki abi ne denemedi bitek kubilay abi ile bastik oda zaten beni grciyordu
by_speedvw
29-12-2013, 20:11
focus u az önce soğanlıkta gördüm sesi içten geliyodu :)
[QUOTE=by_speedvw;7242561]focus u az önce soğanlıkta gördüm sesi içten geliyodu :)
/QUOTE] Yanlışınız olmasın focus çarşamba günü çıkacaktı :D
bektas_talay
30-12-2013, 08:27
focus u az önce soğanlıkta gördüm sesi içten geliyodu :)
[QUOTE=by_speedvw;7242561]focus u az önce soğanlıkta gördüm sesi içten geliyodu :)
yanlış yok sabah aldım ,akşam üstü yetişala uğradım fakat tam bitmedi arka sensörlerim hala kafasına göre davranmakta, çarşamba sabahdan tekrar gidicem maslağa. şimdide kartal sanayiye gidiyorum bıktım uğraşmaktan.
alperkirman
30-12-2013, 08:35
uğraşmadan olmuyo :)
kadir cumartesi akşamı bektaş gelmiceğini söylediği için bizde denicek araba olmaması ve havanında çok soğuk olması sebebiyle gelmedik
haber vermediğim için özür dilerim
[QUOTE=frkn;7243264]
yanlış yok sabah aldım ,akşam üstü yetişala uğradım fakat tam bitmedi arka sensörlerim hala kafasına göre davranmakta, çarşamba sabahdan tekrar gidicem maslağa. şimdide kartal sanayiye gidiyorum bıktım uğraşmaktan.
geçmiş olsun.. ama ugraş vermedende güzel seyler çıkmıyo ortaya kolay gelsin şimdiden .
emreakyol
30-12-2013, 09:33
cumartesi bektaşla beraberdim çok kötü bir gündü illet ettik maslakta bütün gün ne yaptıysak ters gitti bende kendi aracıma birkaç parça alcaktım hiçbirini bulamadık sonra bektaşın e level sistemi kafayı yedi yükselt diyoruz alçaltıyo alçalt dioruz kıçı yükseltio oda yetmiyomus gibi yolda giderken kendine göre ayar yapıp arada bazen arabayı düşürebiliyodu. usatayla incelerken saat geç olduğu için çarşamba gel detaylı söküp bakalım dedi ve araba ole kaldı ayrıca sensörleri kontrol ederken çırağın yaptığı hataylada araba bir güzel yere oturdu :D neyseki allaha sükür bişey olmadı sistem yeni ve çok detaylı olduğu için sadece sensörlere güvenip ayar yaptığından sıkıntı çıkabiliyor. onun için rollede bu şekilde gelmek olmazdı. sonuçta can taşıyor yüksek süratte yere bassa sonuçları herkez biliyor zaten hatta bektaş kesin gitcem desede ben zor ikna ettim çünkü forum muhabbetlerini çok ii biliyoruzki bir buluşma roll olup gitmeyince korktu oluyo.. böyle birsey denmesi çok saçma çünkü biz bu işi hobi ve deneme olarak yapıyoruz kim neden korksun. araç toparlanınca zaten deneme yapıp aracın ii yada kötü olduğunu göricez. kimse yanlış anlamasın die bu mesajı yazdım herkeze ii forumlar.
kubilayk
30-12-2013, 09:36
Geçmiş olsun,maksat muhabbet olsun,makine hazır olduğunda yazmanız yeterli ;)
cumartesi bektaşla beraberdim çok kötü bir gündü illet ettik maslakta bütün gün ne yaptıysak ters gitti bende kendi aracıma birkaç parça alcaktım hiçbirini bulamadık sonra bektaşın e level sistemi kafayı yedi yükselt diyoruz alçaltıyo alçalt dioruz kıçı yükseltio oda yetmiyomus gibi yolda giderken kendine göre ayar yapıp arada bazen arabayı düşürebiliyodu. usatayla incelerken saat geç olduğu için çarşamba gel detaylı söküp bakalım dedi ve araba ole kaldı ayrıca sensörleri kontrol ederken çırağın yaptığı hataylada araba bir güzel yere oturdu :D neyseki allaha sükür bişey olmadı sistem yeni ve çok detaylı olduğu için sadece sensörlere güvenip ayar yaptığından sıkıntı çıkabiliyor. onun için rollede bu şekilde gelmek olmazdı. sonuçta can taşıyor yüksek süratte yere bassa sonuçları herkez biliyor zaten hatta bektaş kesin gitcem desede ben zor ikna ettim çünkü forum muhabbetlerini çok ii biliyoruzki bir buluşma roll olup gitmeyince korktu oluyo.. böyle birsey denmesi çok saçma çünkü biz bu işi hobi ve deneme olarak yapıyoruz kim neden korksun. araç toparlanınca zaten deneme yapıp aracın ii yada kötü olduğunu göricez. kimse yanlış anlamasın die bu mesajı yazdım herkeze ii forumlar.
kimse korktu kaçtı die düşündüğü yok kardeşim yanlış anlaşılmasın o gun zaten mesut (vti sahibi ) bektaş la konuştular zaten telde o bölümde bi sıkıntı yok kımsenın aklına bişe gelmesin benim yazdığım yazıdada art nıyet yoktu yanlış anlaşıldı sanırım kusura bakmayın zaten sağlıklı deneme olsun diye biz c.ertesı denensın teklifi yaptık araçta sıkıntı varken adamı zorlucak halımız yok .. sorunlar giderilir tekrar haberleşiriz iki tarafta musait olrsa denenir sağlık neticeyi almış oluruz . son birseydaha eklemek istiyorum bizim agzımızdan focus kotü diye birsey cıkmadı gitmiyo diyede bisey cıkmadı neticeyi deneyip görücez belki gecicek belki geçilicek yıne söylüyorum maksat eğlence ;)
kubilayk
30-12-2013, 11:02
Bende en hızlı 1,6D yi merak ediyorum
uğraşmadan olmuyo :)
kadir cumartesi akşamı bektaş gelmiceğini söylediği için bizde denicek araba olmaması ve havanında çok soğuk olması sebebiyle gelmedik
haber vermediğim için özür dilerim
valla bidaha beni çağırmayın. kubilay abide olmasaydı tek başıma kalıcaktım. konuya yazmak zor olmadı bektaşın gelemiceğini öğrendikten sonra neyse bol denemeler
bektas_talay
30-12-2013, 17:16
bugün direksiyonumdada bi sorun oluştu , tabi 1200 -1500 tl masrafı duyunca korkudan elim ayağım dolandı. kartal sanayiye indik çıkma vs kutu bakıcaz herşey üst üste gidiyor zaten böyle olunca.. neyse sonra bi baktık direksiyon pompa kapağım yok heryer hidrolik hemen yıkadık etrafı hidrolik takviyesi sorun halloldu bende derin bi oh çektim.. bayadır aklımda olan yapamadığım krom 60 lık düz boruyuda hallettim :)
son kısım görünüş için flanştan sonra 76 kullanıldı oda benim isteğim 50 cm falan oda , flanş yaptırdım çünki 4 lü krom çıkışlarımıda kullanmak istedim
http://farm6.staticflickr.com/5515/11649003393_c04a98b521_z.jpg (http://www.flickr.com/photos/75763615@N02/11649003393/)
gidişim değiştimi değişmedimi bilmiyorum yağmurda 3. vites bile sağa sola atacak kadar sarıyor çünki
çarşamba perşembe gibi havalar kuru olursa inşallah deniyoruz.
İbrahim33
30-12-2013, 18:46
çok geçmiş olsun , gidişini bende merak ediyorum.video bekliyoruz :)
bektas_talay
30-12-2013, 22:11
çok geçmiş olsun , gidişini bende merak ediyorum.video bekliyoruz :)
Havalar şöyle 15-16 dereceye çıksa güzelce bi video çekmeyi planlıyoruz :)
Boldenon
30-12-2013, 22:37
ses nasıl oldu peki bu şekilde ? daha toklaşmıştır sanırım
bektas_talay
31-12-2013, 10:08
ses nasıl oldu peki bu şekilde ? daha toklaşmıştır sanırım
Aynen baya toklaştı ama eskiye nazaran ses kısıldı heralde 4 lü çıkışlar söküldü diye
hiç susturucu yokmu şuan.bide kadran videosu çekermisin 40-200 falan :) benım poloyla kıyaslayim :)
Boldenon
31-12-2013, 11:09
Aynen baya toklaştı ama eskiye nazaran ses kısıldı heralde 4 lü çıkışlar söküldü diye
Boru kalınlaştığı için sesin frekansı düşüyor olmalı.
Çekişte peki hissedilen bir fark oldu mu?
Onur Fatih
31-12-2013, 12:54
hiç susturucu yokmu şuan.bide kadran videosu çekermisin 40-200 falan :) benım poloyla kıyaslayim :)
senin polonun 50-150 ve 40-180 süreleri nedir abi :) bi polo varda denicem bakalım seni kıyas alıyım şimdiden bilelim :)
by_speedvw
31-12-2013, 22:31
ahh göz bunlar be kardeşim normal focus la tc yi ayırırız heralde :):) saka yapıyorum seninde haberin yokmus :)
kubilayk
04-01-2014, 21:23
Bu gece musaid olan varsa bravo ve 1.20d var hazir
senin polonun 50-150 ve 40-180 süreleri nedir abi :) bi polo varda denicem bakalım seni kıyas alıyım şimdiden bilelim :)
benim wg bozuldu yapiliyor suan ciksin araba cekicem kadran karsilastirirz :)
Onur Fatih
05-01-2014, 23:09
benim wg bozuldu yapiliyor suan ciksin araba cekicem kadran karsilastirirz :)
50-150 alıversene sana zahmet olmazsa
ben ölçtüm 14-15 çıktı 1 a-b ve b-a noktası ortalamam :)
bektas_talay
05-01-2014, 23:25
50-150 alıversene sana zahmet olmazsa
ben ölçtüm 14-15 çıktı 1 a-b ve b-a noktası ortalamam :)
müsait olunca bende çekerim bitane
bektas_talay
06-01-2014, 16:38
bitane ben 50-170 çektim ,50-150 14 saniye yol düz eğim sıfır yolun sonunda yokuş yukarı çıkıyosun baya bi eğimli orda hız sabit kalıyor tabi :D
Hacı app yokmu sende ya :D
havalar kötü saniyelermi yarışıyo:D benimde 50-150 10sn gibi yakıtsız ama :p
bektas_talay
06-01-2014, 22:59
Hacı app yokmu sende ya :D
Arkada app yok yani takmak nasip olmadı :)
havalar kötü saniyelermi yarışıyo:D benimde 50-150 10sn gibi yakıtsız ama :p
Kaaaaaç 10 muuu :( 1.8t+remap eksoz ile aynı baya iyimiş
focus 1.6 tdci 184 hp 50-170 - YouTube (http://youtu.be/UXVz-2wWC7g)
Onur Fatih
06-01-2014, 23:08
Arkada app yok yani takmak nasip olmadı :)
Kaaaaaç 10 muuu :( 1.8t+remap eksoz ile aynı baya iyimiş
focus 1.6 tdci 184 hp 50-170 - YouTube (http://youtu.be/UXVz-2wWC7g)
mazut dip :D maşallah benden hızlı
bektas_talay
06-01-2014, 23:54
mazut dip :D maşallah benden hızlı
Sağolasın :)
Seninkinin specler nedir ? Merak ettim , bu arada mazut dipi anlamadım kusura bakma :D
hay maşallah nazar degmesın kazasız belasız kullan kardesım :)
Onur Fatih
07-01-2014, 12:45
Sağolasın :)
Seninkinin specler nedir ? Merak ettim , bu arada mazut dipi anlamadım kusura bakma :D
mazot dipte diyorum :D
nozzle yazılım egr kat unuttuğum bişeyde olabilir
toledo tdi - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=Ly2if6LU9nw)
50-150 burda 14-15 sn ölçülebilir yol düz
Boldenon
07-01-2014, 13:03
Maşallah, güzel hızlanıyor.
bektas_talay
07-01-2014, 13:44
hay maşallah nazar degmesın kazasız belasız kullan kardesım :)
Aynı hareketleri senden de bekliyorum :D amiiin nazar deymez inşallah
mazot dipte diyorum :D
nozzle yazılım egr kat unuttuğum bişeyde olabilir
toledo tdi - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=Ly2if6LU9nw)
50-150 burda 14-15 sn ölçülebilir yol düz
Güzel buda o ağırlığa göre , araç hp di unuttum seninkini
Maşallah, güzel hızlanıyor.
Eyvallah sağolasın :)
Onur Fatih
07-01-2014, 15:29
Güzel buda o ağırlığa göre , araç hp di unuttum seninkini
150 dynosu var nozzlerden önce. şu an kaçtır bilmiyorum ama 150 gibi gitmiyo biraz daha fazladır heralde :)
ben hiç süre ölçmeyim sizinkiler hızlı :D
Göstergede dijital kısımda yazan motor sıcaklığı bir ara 123 dereceleri gösterdi kapak contasına zarar vermesin aman dikkat edin.soğutma sistemini güçlendirmek faydalı olabilir.Maşallah güzel hızlanıyor.
Kazasız belasız kullanmak dileklerimi ileteyim öncelikle.
Fakat bu güçlerle bir yerde sorun çıkartmaz mı? Ben yazılıma bile ön yargılıyım uzun vadede. Zira çevremde olsun internette olsun 30.000 km den fazla yazılım kullanmış insan yok.
Şu aralar bende niyetliyim yazılıma, fakat sürekli uzun yol yaptığımdan ve süratli gittiğimden dolayı arabayı yorarım diye düşünüyorum çünkü k*ç kadar motorla sürekli 150-160+ süratlerde gitmek standart halini bile yoruyordur. Kim bilir yazılımlı olsa ne yapar..
Bir yanımda diyor ki dünyaya bir daha mı gelicez amk..
bektaş, onur maşallah..
sizin araçlar videolara göre çok yakın giderlere sahip bence güzel havada deneme keyifli olur diye tahmin ediyorum 50-150 de ikisinin arasında 1 sn fark yoktur sanki göz dbn sine göre :)
bomonti ,
focus 3 sanırım aracın 6 ileri ise 150*160 hızlarda devrin 3000 i geçmiyordur tahminimce.. yazılımdan sonra güç ve tork getirisiyle birlikte aracın daha rahat hareket kabiliyeti kazandığını + olarak sabit hızla kullanımdaki basıncın pek değişmediğini hesaba katarsak zarardan çok faydası olur motoru korumada :)
ben yazılımla aracın daha rahat hareket ettıgını ve orjınalıne gore o kadar yorulmadıgı kanaatındeyım...zira 2 de bıle durup rahatca kalkabılıyorum...orjınalınde bole bı durum olamaz sanırı...120 km sabıt hızda basınc 0.5 sabit
tdipower
07-01-2014, 21:59
çok iyi asfaltta 80-160 8.5 saniye civarları benim golf sanırım güzel değer :)
bektas_talay
07-01-2014, 22:05
150 dynosu var nozzlerden önce. şu an kaçtır bilmiyorum ama 150 gibi gitmiyo biraz daha fazladır heralde :)
bi dyno yap merak ettim ayrıca ben hep opet kullanıyordum asla ve asla başka yerden almazdım aynı pompa aynı istasyon :) okulumun yanındaki opetten her pazartesi.. neyse bu aralar okul yok alamadım opetten :) bugün ıkına ıkına 0 km gördü range gittim shellde doldurdum 100 tl akşama kadar 40-50 km yapmışımdır geleyim olaya telefonla konuşuyordum bi bastım gaza sonra telefonu suratına kapattım " dur la arabanın beygirimi artmış , bi test edeyim " shell nitro ile opet fullforce arasında dağlar kadar fark olduğunu size söyleyebilirim herkes söylerdi de ben inanmazdım ciddi ciddi fark ediyormuş birde içerdeki mazot normal bi arabanın 2 katı olduğundan reaksiyon daha farklı şekilde gerçekleşiyor tavsiye ediyorum kullanmayana ben inanamadım çok şaşkınım hala :)
ben hiç süre ölçmeyim sizinkiler hızlı :D
merak ettim polo yazılımlı fenadır ama :D
Göstergede dijital kısımda yazan motor sıcaklığı bir ara 123 dereceleri gösterdi kapak contasına zarar vermesin aman dikkat edin.soğutma sistemini güçlendirmek faydalı olabilir.Maşallah güzel hızlanıyor.
amin cümlemize allah kaza bela vermesin, çok da sıcak değil optimum oralarda dolaşıyor yağ sıcaklığı zaten. bu yağ değişiminde motul 300v 5w40 koyucam işi garantiye almak için.
Kazasız belasız kullanmak dileklerimi ileteyim öncelikle.
Fakat bu güçlerle bir yerde sorun çıkartmaz mı? Ben yazılıma bile ön yargılıyım uzun vadede. Zira çevremde olsun internette olsun 30.000 km den fazla yazılım kullanmış insan yok.
Şu aralar bende niyetliyim yazılıma, fakat sürekli uzun yol yaptığımdan ve süratli gittiğimden dolayı arabayı yorarım diye düşünüyorum çünkü k*ç kadar motorla sürekli 150-160+ süratlerde gitmek standart halini bile yoruyordur. Kim bilir yazılımlı olsa ne yapar..
Bir yanımda diyor ki dünyaya bir daha mı gelicez amk..
yazılımdan birşey olmaz kullanmayı bilirseniz faydalı bi okadar yazılım. ama güç geldi ben ankaraya kadar 200 ile gideyim dersen o motor cortlar
şu km ye kadar sorun olmadı 2000 km yaptım neredeyse 184 halinde yeri geldi roll yeri geldi drag yaptım yeri geldi top speed sorun olmadı inşallah olmaz çünki bilinçli kullanıyorum. benim bütün araçlarım yazılımlı yazılımsız turbosuz aracım olmadı şuana kadar bu 5. yazılımlı aracım maşallah sorunum olmadı olmazda, yazılımın tadını aldıkdan sonra yazılımsız geçen günlerime acıdım ben
bektaş, onur maşallah..
sizin araçlar videolara göre çok yakın giderlere sahip bence güzel havada deneme keyifli olur diye tahmin ediyorum 50-150 de ikisinin arasında 1 sn fark yoktur sanki göz dbn sine göre :)
bomonti ,
focus 3 sanırım aracın 6 ileri ise 150*160 hızlarda devrin 3000 i geçmiyordur tahminimce.. yazılımdan sonra güç ve tork getirisiyle birlikte aracın daha rahat hareket kabiliyeti kazandığını + olarak sabit hızla kullanımdaki basıncın pek değişmediğini hesaba katarsak zarardan çok faydası olur motoru korumada :)
aynen öyle sıcak havada yeni lastiklerim ile bi denemek isterim ( neovalar yolda :) )
kardesım yag sıcaklıgını nasıl goruyosun o gostergede yaa?:)
bektas_talay
07-01-2014, 22:11
kardesım yag sıcaklıgını nasıl goruyosun o gostergede yaa?:)
öm atıyorum :D kimse bilmesin :p
sagolasın:) gizli spec :D
Onur Fatih
07-01-2014, 22:17
bektaş, onur maşallah..
bomonti ,
benden hızlıdır focus :) güzel bi havada izmitte gebze arası buluşabiliriz :)
gauge menüsünden :D
ikinizi de 14 sn saydım ben, bektaş biraz sarıyor 2 de oturunca o kandırıyor bence seni onur :)
bektas_talay
07-01-2014, 22:38
ikinizi de 14 sn saydım ben, bektaş biraz sarıyor 2 de oturunca o kandırıyor bence seni onur :)
sarmasın diyede sıfır asfalta çıktım bide :D , sonuca bakalım lütfen :angel:
benden hızlıdır focus :) güzel bi havada izmitte gebze arası buluşabiliriz :)
gauge menüsünden :D
bak yaaa çok gizliydiii :D
enjektör ü almadan yaparsak adil olur enjektörden sonra ciddi güç bekliyoruz
Onur Fatih
07-01-2014, 22:56
sarmasın diyede sıfır asfalta çıktım bide :D , sonuca bakalım lütfen :angel:
bak yaaa çok gizliydiii :D
enjektör ü almadan yaparsak adil olur enjektörden sonra ciddi güç bekliyoruz
tamam ortada kararlaştıralım nere uygun sana
Onur Fatih
07-01-2014, 22:57
arada 30 hp den fazla fark var :D
cekımlerı hesap makınesiyle yapmassanız sevınırız :D
arada 30 hp den fazla fark var :D
enjektör sonrası yazılım güncellemesi yaptın mı?
bir ne enjektörlerin ne? yazarsan tahmini rakam söyliyebilirim :)
bektas_talay
08-01-2014, 01:06
tamam ortada kararlaştıralım nere uygun sana
Vallaha hiç düşünmedim arada baya mesafe var işim düşebilir sakaryaya o zaman gelirim , senide yormamış oluruz hem :)
cekımlerı hesap makınesiyle yapmassanız sevınırız :D
Geçen çamaşır makinasıyla çekmişler rollü miğdem bulandı kapadım :D
Yapmadı diye biliyorum, basınç açılsa iyi olur birazdaha
Onur Fatih
08-01-2014, 07:42
yok yapılmadı sadece duman arttı biraz. Bir de 5-6 boy hızlandım deneneyerek gördüm. Ha denediğim araba geriye düştüyse bilemem :D pp764 7 delik
bektaş, onur maşallah..
bomonti ,
Haklısın, araba kasayı daha rahat taşıyacağı için yük binme olayı minimuma inecektir. Korkuma etken olan bir şey de focus 3 ün 2 ye göre ciddi anlamda zayıf olması. Ama yinede önümüzdeki ay yaptırmayı düşünüyorum tabi maddiyatı ayarlayabilirsem.
Bektaş,
Toplamda kaç bin km dir yazılım kullanıyorsun focusta?
yok yapılmadı sadece duman arttı biraz. Bir de 5-6 boy hızlandım deneneyerek gördüm. Ha denediğim araba geriye düştüyse bilemem :D pp764 7 delik
en az 15-20 alman lazım eski dyno üzerine, bir ara yazılımı güncelleyip dyno yap :)
0 turbom takıldı 3 de bıle sarıyor polo sapıttı.ama kulagı kırdıksanırım basınc gelınce bi yerler vuruyor tıtretiyor bişileri.bı huzurla gaz basamadım şu arabaya 10 aydır bahtıma edim
bektas_talay
08-01-2014, 17:24
0 turbom takıldı 3 de bıle sarıyor polo sapıttı.ama kulagı kırdıksanırım basınc gelınce bi yerler vuruyor tıtretiyor bişileri.bı huzurla gaz basamadım şu arabaya 10 aydır bahtıma edim
polo tam bi katil :D 170 falan çıkıyor stok motordan tam bi delilik :P
Bektaş,
Toplamda kaç bin km dir yazılım kullanıyorsun focusta?
skoda aracım 130.000 km yaptı yazılımlı 170.000 de satıldı
tiguan 50.000 km oldu halada yapıyor 120.000 de bi kere balata kırdım kalkarken
focus uda 125.000 de aldım şuan 145.000 yazılımlı ve hard şekilde 2000 km oldu
kardesim focus 3 un 2 ye gore zayif olan yeri nedir ?
çok iyi asfaltta 80-160 8.5 saniye civarları benim golf sanırım güzel değer :)
Atlamışız seni Serdar, düşük basınçta dimi bu karlı yollar/kış koşulları için olan hani :D
Golfle deneseniz ya beyler ortada buluşup :)
Eyup Duygun
08-01-2014, 18:57
1.6 Diesel arac nasıl 3 te patınaj cekıyor merak ettım yahu.
Lastıklerınız nedır beyler ?
valla ben yenı dokulen asfaltta 2 de az sarıyor yada sarmıyor. dıger asfaltlarda ıkıde sarıyorda ucte zor. cok kotu asfalt olması lazım 170 bg benım. ve bence dıger araclarında sarmaması lazım lastıkler eskı ıle bılemıcem
Lastikler önemli ve sarmaktan kasıt nedir? vites değiştirirken viklemesi mi sararak yürümesi mi?
Polonun sararak yürümesi için 200 üzeri güç lazım bence orj ebatta süspansiyonla elleşmeden..
tdipower
08-01-2014, 19:11
Atlamışız seni Serdar, düşük basınçta dimi bu karlı yollar/kış koşulları için olan hani :D
Golfle deneseniz ya beyler ortada buluşup :)
basıncı bilmiyorum ustama sormam lazım :) denerim ben 2-3-4. viteslerde basabilirim isteğe göre
Eyup Duygun
08-01-2014, 19:13
basıncı bilmiyorum ustama sormam lazım :) denerim ben 2-3-4. viteslerde basabilirim isteğe göre
benımlen bır aksam yemegı sonrası basarmısınz , basıncımı eşime sorsam :D
Onur Fatih
08-01-2014, 19:27
en az 15-20 alman lazım eski dyno üzerine, bir ara yazılımı güncelleyip dyno yap :)
arabayla ilgilenemiyorum ki. dersler iş güç derken vakit kalmıyor.
istanbula yolum düşünce eyüp duyguna uğrucam zaten :D bakacaz o zaman dayno dinamik üstünde :D
benim stok D4D de 1.1 basıyo sanırım, babama sormam lazım :D :D
tdipower
08-01-2014, 19:38
benımlen bır aksam yemegı sonrası basarmısınz , basıncımı eşime sorsam :D
olabilir neden olmasın :cool:
serdarcım sen gelsene buraya kaç bar basıyomuşşsun:D seni vadinin mekana götürürüm bak bar ları gösterirler sana :D bu arada bende elm 327de ölçtüm 1.5 basıyomuşum :D
tdipower
08-01-2014, 19:41
bu sefer gelince eyup duygun beyfendileri ziyaret edelim bizi hızlı arabasıyla gezdirir belki :D kadir senin araba 2bar basıyodu hani kandırma milleti
Eyup Duygun
08-01-2014, 19:47
bu sefer gelince eyup duygun beyfendileri ziyaret edelim bizi hızlı arabasıyla gezdirir belki :D kadir senin araba 2bar basıyodu hani kandırma milleti
cok patınaj cekmıo benımkı ama cok hızlı gece mekanı bılıyorum :D
map sensoru 255kpa nın ustunu okumuyor zaten
Benide gezdirsin yok o vadinin mekandaydi:d
1.6 Diesel arac nasıl 3 te patınaj cekıyor merak ettım yahu.
Lastıklerınız nedır beyler ?
205 50 16 michelin pilot sport 3 :D baya da yeni lastikler yani
2 yi bitirip 3e atinca degilde 3de biraz altlardan basinca sariyor.kendimizi kandiriyoz ya:D video cekerim :)
benımkıde 3 de alttan basınca sarmaya baslıyor...ıslak zemınde ama :)kuru zemınde sarcak hali yok :D
Onur Fatih
08-01-2014, 22:32
benimki sadece 1 de yürürken basınca sarıyo 2 de asfaltına göre değişiyor ama pütürlü asfaltta sarmaz kaymak asfaltta falan anca
3 de ıslakta falan sarmaz anca karda :D bende mi sorun var anlamadım :D
islakta sariyo 3 te lastikllerdende olabilir :)
kardesim focus 3 un 2 ye gore zayif olan yeri nedir ?
En basitinden çok fazla elektronik olması..
1-Otomatik park, sesli komut, anahtarsız çalıştırma gibi gereksiz donanımlarının olması... Yani kara düzen değil..
2-Saymakla bitmeyecek kadar kronik arızalarının olması.. ( Allahtan servis sorun çıkarmadan arızaları çözüyor)
Örnek: 6. vites 110 km ile giderken vuruntu yapması.. Focus forumlarında kurum yakıyor yeaa denilsede, ben öyle bir kurum yakma şekli görmedim.
Direksiyon kutusumu artık neresiyse sürekli arıza yapması ki %99 unda var bu arıza.. Değişse bile çözülemeyen bir durum.
109 luk ve 115 lik focus kullanan birisi olarak eski jenerasyon kesinlikle bir tık önde:icon_tup:
Boldenon
09-01-2014, 11:10
benimki sadece 1 de yürürken basınca sarıyo 2 de asfaltına göre değişiyor ama pütürlü asfaltta sarmaz kaymak asfaltta falan anca
3 de ıslakta falan sarmaz anca karda :D bende mi sorun var anlamadım :D
Sarar bence ya.
Onur Fatih
09-01-2014, 16:30
Sarar bence ya.
hiç denemedim öyle :) güzel tutunuyor ama. sarmasında yürüsün gitsin :)
takribi 900kg 250hp c20let swaplı fwd kadett sarmıyordu 205 45 16 michelin ps3 ler ile 3 te oturunca :) düzgün asfaltta 2 de bile sarmıyordu..
maşallah diyim ama ön tarafı bi kontrol edin beyler en azından lastik havalarınızı :)
takribi 900kg 250hp c20let swaplı fwd kadett sarmıyordu 205 45 16 michelin ps3 ler ile 3 te oturunca :) düzgün asfaltta 2 de bile sarmıyordu..
maşallah diyim ama ön tarafı bi kontrol edin beyler en azından lastik havalarınızı :)
sarmak derken aslında sara sara bıtırmıyor. 3 sanıye falan boş dönüyor sonra tutunuyor.işin garip tarafı pd130 ıbızamın torku bundan 100 nm fazlaydı o bıle sarmıyordu.
Boldenon
09-01-2014, 20:15
hiç denemedim öyle :) güzel tutunuyor ama. sarmasında yürüsün gitsin :)
bence de tutunması iyi ama nedense benimki 3. viteste asılınca bile sarıyor nemli asfaltta. bu ara hava sisli ve asfalt devamlı nemli.
nemli asfaltta şirket aracım olan clio da 3de sarıyor:D
Boldenon
09-01-2014, 22:58
Ciğerlisi denk gelmiş size o zaman ;) nasıl clio o öyle.rs mi kullanıyorsunuz şirket aracı olarak?
kaputu açıp bak bence, yanlış motor takmasın reno.
Arkadas yağmurda vs sarmıyor, karda ancak sarar dediği için yazdım, sen alay et diye değil.