Orijinalini görmek için tıklayınız : Kasko fiyarı için devir
Ahmet Saraçoğlu
15-12-2013, 23:08
Arkadaşlar yeni aldığım 2011 leon aracımın kaskosu birkaç yerden alınan fiyatlarla 2500 ila 3350 arası geziniyor.Zorunlu trafik sigortasıda 59 plaka olmasına ramen 500le 750 arası.
Yaştan dolayı risk gurubundaymışım.eski c4 ümde bir adet karşının suçlu olduğu , bir adette babamın yaptığı , onun ehliyetinin tutanakta yazdığı kaza vardı.bunların hepsi birleşince rakam artıyor sanırım.
Şimdi ben evime gerçek ruhsat gitmeden ; geçici ruhsat belgesi ile aracım annem yada babamın üzerine satış yapsam kasko fiyatını aşağı çekebilirmiyim?
Eski sahibi leon için 1800 lira ödüyordu.30 lu yaşlardaydı sanırım.yarın kasko vss yapmadan direk aileden birine satsak(biri 1960 diğeri 63lü) bi faydası olurmu kasko ve sigortada dediim gibi?
düşmesi lazım arkadşım buna benzer bişey yapmıştı detayını hatırlamasamda
Burak K.
15-12-2013, 23:28
Ahmet abi ben daha 1 ay bile olmadı 07 Plaka C4'üme trafik sigortası yaptım ruhsat sahibi olduğum ilk arabam yaşımda 20 daha önce hiç kazam falan yok 550'ye yaptırmıştım sana nasıl öyle fiyat çıkardılar?
Silvia17
15-12-2013, 23:30
Kardeşim yaş yükseldikçe kasko bedeli düşüyor. Sende ailenden birine devir ederek kasko bedelini düsürebilirsin. Bu genç kaza yapma riski yüksek diye bedeli yüksek tutuyorlar bilgin olsun.
abimin pertli kazası vardı kasko 4.5 tl çıkıyordu yeni aldığımız aracı babamın üstüne yaptık 1.5tlye kasko yaptırdık axa. babamda 1961 doğumlu
Ahmet abi ben daha 1 ay bile olmadı 07 Plaka C4'üme trafik sigortası yaptım ruhsat sahibi olduğum ilk arabam yaşımda 20 daha önce hiç kazam falan yok 550'ye yaptırmıştım sana nasıl öyle fiyat çıkardılar?
Antalya sigorta bakımından en uygun illerden bir tanesi, benim sigorta 183,5 tl tuttu mesela, babamın üzerine 59 lu..
Burak K.
16-12-2013, 01:21
Antalya sigorta bakımından en uygun illerden bir tanesi, benim sigorta 183,5 tl tuttu mesela, babamın üzerine 59 lu..
Bilmiyordum bunu... Ben sigortacıma sormuştum Gaziantep plaka mı Antalya mı daha uygun olur diye Gaziantep demişti ama 07 Plaka hoşuma gittiği için değiştirmemiştim plakayı. Demek ki babamın üzerine yapsaydık arabayı daha uygun olacaktı benim babamda 59lu... :)
Bilmiyordum bunu... Ben sigortacıma sormuştum Gaziantep plaka mı Antalya mı daha uygun olur diye Gaziantep demişti ama 07 Plaka hoşuma gittiği için değiştirmemiştim plakayı. :)
İllere Göre 2013 Zorunlu Trafik Sigorta Fiyatları (http://www.meganeforum.net/forum/illere-gore-2013-zorunlu-trafik-sigorta-fiyatlari-t8281.0.html;wap2=)
Şurda 2013 ün listesi var, bakabilirsin..
Ahmet, Cem abiden fiyat alsana (cembozbey) kasko - sigorta için..
Ahmet Saraçoğlu
16-12-2013, 05:51
Valla kendi üzerime 3.aracım ama yakın zamanda babamın benim araca yaptığı kazadan ötürü böyle oldu sanırım.
Peki şu durumda hangisi daha az çıkar?
Baba :1960 lı , en son 2009 -2010 arası araç vardı üzerinde , ehliyet 30 yıllık , 7. Aracı idi , kaza sicili kabarık değil , maksimum 3-4 tane basit kazasız vardır ama bunların ikisi kendi üzerine olmayan iki araçta yakın zamanlarda yapıldı(biri benim araba , suç onda ,, ikinci kazada sonatada , suç karşıda olan çok çok ufak bi çamurluk eziği ama tutanakta ismi var)
Anne :63 lü , en son 2007 -2008 arası araç vardı üzerinde , ehliyet 15 yıllık , ilk ve tek aracıydı , ilki kendi yaptığı kaza , diğerleri benim yaptığım kaza olan totalde 5kaza vardı o aracta , ilk üçte kasko atmıştı zati.
Özette biri uzun süredir araçsız ve kazasız ama sahip olduğu tek aracının sicili bi hayli kalabalık , diğeri de eski kullanıcı , sicili temiz sayılır ama çok yakın zamanda ama basit iki hasarı var.Hangisi daha az çıkar?
Ahmet Saraçoğlu
16-12-2013, 06:39
Ahmet, Cem abiden fiyat alsana (cembozbey) kasko - sigorta için..
Bu fiyatlar cem abiden zaten.yani merkezden yüksek fiyatlar.acente ile ilgisi yok.10 lira 20 lira daha ucuz-pahalıdır.Yuvarladım yazarken ezberimde olmadığı için.
ozgurluk
16-12-2013, 08:01
babanın falan üzerine alırsan fiyat daha uygun gelir. eğer 3 4 yıl binecem diyosan devir yapmaya değer. ama yok ben bir sene biter satarım diyorsan boşver uğraşma, en azından ben uğraşmam.
2002'den beri şükür kazam yok ama genede yaştan dolayı hep babamın üstüne yapıyorum araçlarımı. ama devir yapmadan önce bi fiyatta değişiklik oluyor mu dene!!!