Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Profosyonel uygulama sonrası bakım ve koruma önerileriniz...

shumi
17-12-2013, 09:36
Merhabalar arkadaşlar,aracıma yılda 2 kez ( yaz girişi - kış girişi ) olmak üzere profosyonel bir yerde detaylı temizlik,yıkamalardan oluşan çizik vs için pasta,boya koruma yaptırırm.Az çok bilgim var ama pratğim olmadığından dolayı makina ile pasta veya diğer boya koruma ürünlerini uygulama yapmak istemiyorum...Ben sadece pasta,boya koruma sonrası belirli aralıklarla ( örneğin haftada bir ) aracımı kendim yıkayıp ped ile nxt ve sonrası meguiars ultimate quik detailer ı kullanarak güncel temizlik ve parlaklık elde etmeye çalışıyorum :)

Sonuçlarından memnunum fakat son zamanlarda nano ürünler,farklı marka ve kalitelerde benim kullandığım ürünlerin daha iyilerinin çıktığını ve bu ürünlerin genelde tavsiye edildiğini okuyor,görüyorum.

Konu ile alakalı soruma gelince;

Şu anki aracımın rengi siyah,haliyle sanırım biraz daha özen ve detay istiyor.Profosyonel olarak uygulanan pasta,boya koruma sonrası nxt ve meguiars ultimate quik detailer yerine tavsiye edebileceğiniz,uygulaması bu ürünler kadar kolay ürünler hangileridir ?

[RaCeR]
17-12-2013, 09:54
uğraşmayı seviyorsan glaze+katı wax ve ya sıvı wax ile devam edebilirsin yok uğraşmam dersen nanolex washcoat kullanabilirsin

glaze olarak da poorboys blackhole glaze ve ya CG glossworkz glaze tavsiye ederim katı ve ya sıvı wax olarakda ıslak cilalar aracına daha derinlik ve parlaklık katar. Nanolex washcoat da islak görünüm ve derinlik katar uygulaması çok basittir 2-3 yıkamada bir kullanabilirsin.

XoR
17-12-2013, 09:55
Polisaj sonrası güzel bir Wax'la kaplamayı yapıp üzerine Washcoat ile devam edebilirsin. Ben Kasım'da uygulama yaptım devamında 3 yıkamada bir Washcoat atıyorum sonuçlar çok tatmin edici.

douu
17-12-2013, 09:57
abi artık ele ped al wax at dönemi bence tarihe karışıyor yavaş yavaş.

profesyonel uygulama yaptıgın yerde nano koruma uygulaması konusunda sana yardımcı olabilirlerse eğer korumayı nanoya çevir. parlaklığı devamlı olarak korumak istiyorsan eğer nanolex washcoat çok başarılı bir ürün. 2-3 yıkamada bir washcoat kullanırsan eğer çok ciddi bir parlaklık elde edersin. ve kurulama bezlerinden vs. oluşan çizikleri de baya geciktirmiş olursun.

[RaCeR]
17-12-2013, 10:28
dou nano'nun olayı ayrı da diğerlerinin de keyfi ayrı :D

shumi
17-12-2013, 10:42
;7218235']uğraşmayı seviyorsan glaze+katı wax ve ya sıvı wax ile devam edebilirsin yok uğraşmam dersen nanolex washcoat kullanabilirsin

glaze olarak da poorboys blackhole glaze ve ya CG glossworkz glaze tavsiye ederim katı ve ya sıvı wax olarakda ıslak cilalar aracına daha derinlik ve parlaklık katar. Nanolex washcoat da islak görünüm ve derinlik katar uygulaması çok basittir 2-3 yıkamada bir kullanabilirsin.

arabayla uğraşmayı çok seviyorum,ama washcoat gibi kolay bir yol varsa neden olmasın :)

tşk ederim bilgiler için

Polisaj sonrası güzel bir Wax'la kaplamayı yapıp üzerine Washcoat ile devam edebilirsin. Ben Kasım'da uygulama yaptım devamında 3 yıkamada bir Washcoat atıyorum sonuçlar çok tatmin edici.

polisaj yeni yapıldı patron,meg ürünlerinden ismini hatırlayamadığım korumada tmm dır,en son ultimate quick detailer geçtik

örneğin ilk yıkama sonrası bu uygulamaların üzerine washcoat uygulayabilirmiyim ? herhangi bir zararı olurmu ?

abi artık ele ped al wax at dönemi bence tarihe karışıyor yavaş yavaş.

profesyonel uygulama yaptıgın yerde nano koruma uygulaması konusunda sana yardımcı olabilirlerse eğer korumayı nanoya çevir. parlaklığı devamlı olarak korumak istiyorsan eğer nanolex washcoat çok başarılı bir ürün. 2-3 yıkamada bir washcoat kullanırsan eğer çok ciddi bir parlaklık elde edersin. ve kurulama bezlerinden vs. oluşan çizikleri de baya geciktirmiş olursun.

haklısın doğukan yalnız,elle uygulama biz amatörler için zaman geçirebileceğimiz işlem sonra karşısına geçip bir sigara yakıp '' ne kadar güzel yaptım,ben yaptım '':D:D diyebileceğimiz bir uğraş bu..

gerekli işlemi yapmış bulunduk ztn,ama uygulayan arkadaşa bu nevi bir uygulamayı tavsiye edecegim ama :)

bu washcoat ı nereden temin edeceğiz birde ? forumda satan arkadaş var ise yabancıya gitmesin paramız :) bunun yanına şunuda kullan diyip,başka önereceğiniz üründe varmıdır ?

douu
17-12-2013, 11:04
arabayla uğraşmayı çok seviyorum,ama washcoat gibi kolay bir yol varsa neden olmasın :)

tşk ederim bilgiler için

polisaj yeni yapıldı patron,meg ürünlerinden ismini hatırlayamadığım korumada tmm dır,en son ultimate quick detailer geçtik

örneğin ilk yıkama sonrası bu uygulamaların üzerine washcoat uygulayabilirmiyim ? herhangi bir zararı olurmu ?

haklısın doğukan yalnız,elle uygulama biz amatörler için zaman geçirebileceğimiz işlem sonra karşısına geçip bir sigara yakıp '' ne kadar güzel yaptım,ben yaptım '':D:D diyebileceğimiz bir uğraş bu..

gerekli işlemi yapmış bulunduk ztn,ama uygulayan arkadaşa bu nevi bir uygulamayı tavsiye edecegim ama :)

bu washcoat ı nereden temin edeceğiz birde ? forumda satan arkadaş var ise yabancıya gitmesin paramız :) bunun yanına şunuda kullan diyip,başka önereceğiniz üründe varmıdır ?

zaten forumda satan arkadaş distribütör abim. Onrcn nick'i. Kullanım talimatlarını falan mutlaka söyler o sana zaten.

shumi
17-12-2013, 11:08
tmm dır dou tşk ederim bilgiler için :)

douu
17-12-2013, 11:21
tmm dır dou tşk ederim bilgiler için :)

rica ederim abicim. parlasın siyahlar :D

Masterpiece
17-12-2013, 11:55
Araçla uğraşmayı sevdiğinizi söylemişsiniz , washcoat hakkında pek bir bilgim yok fakat wax tarzı arada bir uygulamay yapılması gereken bir ürün değil sanırım.

En azından ayda bir bile olsa bence wax tarzı bir ürün tercih edilmeli , ayda bir uygulamaya gerek bile yok fakat maksat hem araçla uğraşmak hemde waxı yenilemek olur.

Ürün hakkında pek bilgim yok fakat set içeriği sizin için uygun gibi hemde siyah araç için:

Turtle wax - Black BOX TURTLE WAX® BLACK BOX® Collection (http://www.turtlewax.com/shop/products/turtle-wax-black-box-collection)

Fakat bana kalırsa swisswax gibi kaliteli bir wax tercih etmek zaten çok sık uygulamaya yapılmayacak yapılmışkende en iyisi tercih edilmeli diye düşünüyorum..

Faruk_Vtec
17-12-2013, 11:56
;7218321']dou nano'nun olayı ayrı da diğerlerinin de keyfi ayrı :D

orneklendırmek gerekırse.. :D

Nanosuz Mangal Keyfı = et al + gazete kağıdı, çıra, komur, ateş bul + tel getır + ellerın yağlana yağlana etı dız + ateşın kıvamını ayarla + elın yuzun yanarken etlerı yakmamaya gayret et + yemeğı yedıkten sonra o yorgunlukla ortamı toparla.. :D

Nanolu Mangal Keyfı = koşedekı kebapcıyı ara :D 15 dk sonra nar gıbı kızarmış mangalın gelsın :D ne elın yuzun yansın ne ustun koksun ne yorul nede zmn kaybet.. :D

nanosuz mangalda herşeye rağmen ayrı bı zevk ayrı bı ortam vardı ama 'ben yeterince yoruluorm hıç deılse arabamı temızlerken parlatırken yorulmaym' dıenler nanolu mangal tam sızın damak tadınıza gore.. :D

Şefın Tavsıyesı: Nanolex Washcoat.. :D

XoR
17-12-2013, 11:57
Washcoat'u cumartesi günü attım üstüne 2 gündür yemediğim yağmur çamur kalmadı :) Dün gece şiddetli yağmış ve tüm çamur akıp gitti bu sabah işe gelirken :D

Detailing işi bağımlılık yaratabilir dikkat :D

http://i1201.photobucket.com/albums/bb342/XooR/Mobile%20Uploads/20131217_080944_1_zpslqaujyec.jpg (http://s1201.photobucket.com/user/XooR/media/Mobile%20Uploads/20131217_080944_1_zpslqaujyec.jpg.html)

Mert Ali
17-12-2013, 12:10
Klasık receteden devam ve ugrasmayı severım dersenız,saglam bır katı wax uzerıne detay spreyı yeterlı olacaktır. Collınıte 915,476s . Autoglym Hd wax. FK1000P gıbı... QD olarak meguıars uqd aldım ve bır koseye attım dıyebılırım,sadece kıl kaydırıcı olarak kullandım hıc tatmın etmedı benı. Meguıars quık wax,chemıcal guys hybrıd v7 veya p40 detalıer kullanılabılır.

Nanoda kullanılacak fınal sıvısı nanoya gore degısebılır,aquartz mı zr53 mu yoksa crystal consept mı ? gıbı..

shumi
17-12-2013, 12:43
Araçla uğraşmayı sevdiğinizi söylemişsiniz , washcoat hakkında pek bir bilgim yok fakat wax tarzı arada bir uygulamay yapılması gereken bir ürün değil sanırım.

En azından ayda bir bile olsa bence wax tarzı bir ürün tercih edilmeli , ayda bir uygulamaya gerek bile yok fakat maksat hem araçla uğraşmak hemde waxı yenilemek olur.

Ürün hakkında pek bilgim yok fakat set içeriği sizin için uygun gibi hemde siyah araç için:

Turtle wax - Black BOX TURTLE WAX® BLACK BOX® Collection (http://www.turtlewax.com/shop/products/turtle-wax-black-box-collection)

Fakat bana kalırsa swisswax gibi kaliteli bir wax tercih etmek zaten çok sık uygulamaya yapılmayacak yapılmışkende en iyisi tercih edilmeli diye düşünüyorum..

turtle wax ürünlerini daha önce bende kullanmıştım ne yazıkki meguiers grubu bana göre uygulamasıyla olsun,sonraki parlaklığıyla olsun turtle den daha iyi,bu bnm fikrim tabi :) kaldiki söylediğiniz gibi ben ikisindende kaliteli bir ürün arıyorum :)

bilgiler için tşk ederim

@ Faruk_Vtec nanolu manfgal keyfi gayet keyifliydi :)

Washcoat'u cumartesi günü attım üstüne 2 gündür yemediğim yağmur çamur kalmadı :) Dün gece şiddetli yağmış ve tüm çamur akıp gitti bu sabah işe gelirken :D

Detailing işi bağımlılık yaratabilir dikkat :D

http://i1201.photobucket.com/albums/bb342/XooR/Mobile%20Uploads/20131217_080944_1_zpslqaujyec.jpg (http://s1201.photobucket.com/user/XooR/media/Mobile%20Uploads/20131217_080944_1_zpslqaujyec.jpg.html)

mükemmel sonuç,o bağımlılık bendede var ztn de daha detaya inicem galiba :D

Klasık receteden devam ve ugrasmayı severım dersenız,saglam bır katı wax uzerıne detay spreyı yeterlı olacaktır. Collınıte 915,476s . Autoglym Hd wax. FK1000P gıbı... QD olarak meguıars uqd aldım ve bır koseye attım dıyebılırım,sadece kıl kaydırıcı olarak kullandım hıc tatmın etmedı benı. Meguıars quık wax,chemıcal guys hybrıd v7 veya p40 detalıer kullanılabılır.

Nanoda kullanılacak fınal sıvısı nanoya gore degısebılır,aquartz mı zr53 mu yoksa crystal consept mı ? gıbı..

collinitte 915 uygulamasını görmüştüm gayet başarılıidi,bilgiler tşk ederim :icon_tup:

levent
17-12-2013, 15:06
wax üzeri washcoat oluyorsa ben bi washcoat alayım adam akıllı bi colli915 üzerine washcoat yapayım yahu :D

nano öncesi antrenman olur hem :D

shumi
17-12-2013, 16:03
evet wax üzeri washcoat kullanılabiliyormuş,sağolsun onurcandan gerekli bilgileri aldım litrelik spariş verdim bende,action başlıyor yakıcam o arabayı :D

Masterpiece
17-12-2013, 16:07
[QUOTE=shumi;7218694]turtle wax ürünlerini daha önce bende kullanmıştım ne yazıkki meguiers grubu bana göre uygulamasıyla olsun,sonraki parlaklığıyla olsun turtle den daha iyi,bu bnm fikrim tabi :) kaldiki söylediğiniz gibi ben ikisindende kaliteli bir ürün arıyorum :)

bilgiler için tşk ederim

Benimde hiç bir fikrim yok turtle wax la ilgili , şuan da NXT ve QD kullandığınızı söyleyince bi alternatif olabilir dedim.

Gönül isterki Swisswax Cyrstal rock olsun fakat 2500 Tl :)
Swisswax mirage yeterli olur sanırım 300 tl gibi birşey.

Burak
17-12-2013, 16:12
6 ayda bir koruma yaptırıyorsaniz nasiol zr53 uygulanması mantıklı olur. En ufak çizikten bile korunmuş olur aracınız. Bu seçeneği es geçersek bence katı wax ustune washcoat en güzeli. Ben fk1000p kullanıyorum. Washcoat alacağım.

Edit: Ben mesajı yazana kadar sipariş verilmiş bile :D

shumi
17-12-2013, 16:16
:D

kafamdaki sorulara cvp bulduğum an işlem tmm dır...severim hızlı alışverişi :)

deneye deneye göreceğiz işte bu ara denek,diğer aracım clio3 :D:D

douu
17-12-2013, 16:59
abi s2k üzerinde şöyle üst üste 3-5 yıkama kullan göreceksin parlamayı. boşver denek falan :D

Onrcn
17-12-2013, 17:23
[QUOTE=shumi;7218694]turtle wax ürünlerini daha önce bende kullanmıştım ne yazıkki meguiers grubu bana göre uygulamasıyla olsun,sonraki parlaklığıyla olsun turtle den daha iyi,bu bnm fikrim tabi :) kaldiki söylediğiniz gibi ben ikisindende kaliteli bir ürün arıyorum :)

bilgiler için tşk ederim

Benimde hiç bir fikrim yok turtle wax la ilgili , şuan da NXT ve QD kullandığınızı söyleyince bi alternatif olabilir dedim.

Gönül isterki Swisswax Cyrstal rock olsun fakat 2500 Tl :)
Swisswax mirage yeterli olur sanırım 300 tl gibi birşey.

Collinite 915
Adds protection: Yes
Application method: By hand only
Reflectivity: Reflectivity 3/5
Glossiness: Glossiness 4/5
Richness: Richness 4/5
Flake pop: Flake pop 2/5
Slickness: Slickness 3/5
Beading: Beading 4/5
Durability: 6 months +
Recommended for: Warm colours & all flat/solid coloured finishes

Swissvax Mirage
Reflectivity: Reflectivity 3/5
Glossiness: Glossiness 5/5
Richness: Richness 5/5
Flake pop: Flake pop 3/5
Slickness: Slickness 5/5
Beading: Beading 5/5
Durability: 3 months +
Recommended for: All modern paint types & colours

Swissvax Best Of Show
Reflectivity: Reflectivity 4/5
Flake pop: Flake pop 4/5
Durability: 3 months +
Recommended for: All modern paint types & colours

Swissvax Crystal Rock
Reflectivity: Reflectivity 4/5
Flake pop: Flake pop 4/5
Durability: 6 months +
Recommended for: All modern paint types & colour

Bir sitede oldukca objektif olarak oranlamislar.

shumi
17-12-2013, 19:12
abi s2k üzerinde şöyle üst üste 3-5 yıkama kullan göreceksin parlamayı. boşver denek falan :D

hadi bakalım,yarın gelsınde deneyıp gorelım dogukan :D

Swisswax ta bıraz pahalı olsaymıs :D

shumi
21-12-2013, 21:29
Nanolex Washcoat cuma gunu geldi,hızlı teslim için tşk ler onurcan :)

bugun uyguladım,yıkama esnası foto cekemedım malesef...araca boya koruma polısh vs yı yenı yaptırmıstım ztn cızık vs hıc yoktu,bu uygulamayla koruma ve parlaklıgın devamlılıgı gelırse cok ıyı olur :)

sonrası ıcın 1-2 foto cektım urun mukemmel cıdden 1-2 yıkama sonrası daha guzel bır parlaklık olası...

dusunen arkadaslar hıc beklemeyın derım,kesınlıkle memnun kalacaksınız :icon_tup:

http://i44.tinypic.com/a4vdhx.jpg

http://oi43.tinypic.com/b81s04.jpg

http://i43.tinypic.com/2lng0ao.jpg

http://oi42.tinypic.com/mrs0hu.jpg

ıslem bıtıp garaja gırdıkten sonra ustunude orttum,dıger haftaya kadar temızde kalacak ıns :)

http://i43.tinypic.com/2njld2s.jpg