PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Emniyet kemeri tokasina ceza !

guwen_ar
18-12-2013, 10:06
Arkadaslar cogumuz ne yazik ki sehir ici aracin uyari vermesi sonucu yaniltici olan emniyet kemeri tokasi kullaniyoruz.
Bunun icin bi uygulama baslatilmis.
Emniyet kemeri tokasi kullananlara 182 tl ceza uygulanacak duyduguma gore.
Satanada ayri bi ceza.
Bilginize ..

Luc
18-12-2013, 10:08
Gayet iyi olmuş. Kendi hayatını düşünmeyenleri düşünen bir yaptırım.

sweap07
18-12-2013, 10:08
aynen iyi olmus

Ahmet Saraçoğlu
18-12-2013, 10:09
Aynen çok iyi olmuş.sonatada gelmişti eski sahibinden.direk yolladım çöpe

Tunacan
18-12-2013, 10:09
Nihayet...

SOMEONESPECIAL
18-12-2013, 10:10
Orhangazi Haber - Orhangazi'nin İnternet Haber Ajansı (http://www.orhangazihaber.com.tr/m/?id=2489)

http://www.youtube.com/watch?v=TxHki-7h9Kk

TxHki-7h9Kk

Bu kazadan sonra Erzincan Valisinin il genelinde tokayı yasaklaması örnek oldu...
Bence iyi de oldu. Takacaksan tak takmayacaksan takma

Falmor
18-12-2013, 10:19
Takarlar tokayı ondan sonra airbag kafa kopardı.

XoR
18-12-2013, 10:21
http://www.karikatr.com/wp-content/uploads/2012/09/takmazsan%C4%B1z-t%C4%B1karlar.jpg

mimarsertac
18-12-2013, 10:24
çok yerinde uygulama

guwen_ar
18-12-2013, 10:24
http://www.karikatr.com/wp-content/uploads/2012/09/takmazsan%C4%B1z-t%C4%B1karlar.jpg

Hahhaha bu iyiymis :D
Abi artik slikon kullaniolarmis pamuk olayi bitmis :D

ACTPK
18-12-2013, 10:52
Kemer Tokası hayat kurtarır diye satanlar oldu bu ülkede bu tokaları... Toka olmazsa kaza anında aracınız airbag açmaz bu tokadan alırsanız kemer olmasa bile airbag sayesinde hayatınız kurtulur diye açıklama giriyordu millet Gittigidiyor gibi sitelerde. Evet böyle tiplerde gördük...

Misal;
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-emniyet-kemeri-ikaz-susturucu-x-power-tuning-138487869/detay

timucintt
18-12-2013, 11:02
ipin üstünde cambazlıktan başka bir şey değil... Allah ıslah etsin böylelerini.... uygulamada yerinde olmuş...

miniks
18-12-2013, 11:02
satana hapis cezasına varan cezalar var

emniyet kemerinizi takın arkadaşlar bende eski aracımda vardı yenisini alırken babama söz verdim o tokalardan almadım sırf ötme sesini duymamak için biner binmez takmaya alıştım artık ötemeyende bile otomatikman takıyorum :)

Sercan K.
18-12-2013, 11:05
Araçlarda ki uyarı sesleri ciddi anlamda etkili oluyor. Bende takmazdım o uyarı sesi sayesinde alışkanlık edindim. takılı olmayınca kendimi rahatsız hissediyorum.

ghibli06
18-12-2013, 11:10
benim ustabaşım takmazdı, her arabaya binişimde o tokaları bulur dışarı atardım, zorla taktırırdım... sonunda alıştı, 3 sene önce takla attı, kemeri takılıydı burnu bile kanamadı... bana ne dualar etti, şimdi benden önce takıyor kemeri :)

serkanaygün
18-12-2013, 11:11
Almanya'da amcamla arabadayken polis çevirip kemerinin takılı olmadığını görünce, ben bu sefer size ceza yazmayacağım, emniyet kemerini kendi can güvenliğiniz için takmanızı öneriyorum şeklinde rica etmişti. Amcam o günden beri kemerini biner binmez takar. Polisin o uyarısı aklımdan çıkmıyor. Ben de arabayı çalıştırmadan direk kemerimi takıyorum. Hayatımızı, geride kalacak olanları düşünerek emniyet kemerini sürekli kullanmalıyız.

Faruk'S
18-12-2013, 11:13
Bu emniyet kemeri takmak aliskanlik olduktan sonra hic zor gelmiyo insana.
Bence cok yerinde bi karar.

tylan
18-12-2013, 11:16
tek o tokaları takanlara değil,kemerlerini koltuğun arkasına geçirenlere de ceza yazmak lazım.İstersen 1 km git tak ulan şu kemerını ölürmüsün.Yeni araçlar da ses çıkarıyor diye alıştım, Artık Eski araç kullanırken bile takarım...

TünayK
18-12-2013, 11:20
kemer takmak kişinin sadece kendisini bağlamaz. sen kemer takmadın diye ölünce bir şekilde ben de kazaya karışmışsam zan altında kalıyorum.

o beynini biraz kullan kendini öldürme, benim de başıma bela olma.

erkekliğine bir şey olmaz kemer takınca...

AdemAr
18-12-2013, 11:23
artık alışkanlık oldu takmayınca boşluk hissediyorum

crazydog
18-12-2013, 11:35
çok iyi yerinde bi uygulama olmuş.

_AS_
18-12-2013, 11:46
2007 senesinde arabaya binip 200mt ileride çok ciddi bir kaza yaptım ve kemer takılı değildi. Kafamla ön camı kırdım airbag ben havalandığımda karnıma patladı acısını 3 gün hissettim yaptığı izi söylemiyorum bile:) O zamanda takıyordum kemer ama kısa mesafelerde üşeniyordum. Allah korudu bir şey olmadı şimdi çok ciddiyim marşa basmadan markete bile giderken takıyorum:) Nerede ne olacağı belli olmuyor kemersiz kaza nasıl bir şey tarif edilemez. Çok doğru bir uygulama olmuş hatta alıcaksın o tokayı... neyse:D

emrekuzdere
18-12-2013, 11:55
Bir çok arkadaşıma anlatamadım gitti. SRS airbag olan araç kullanıp toka takıyorlar, ölmeyeceğin varsa da airbag yüzünden öleceksin diyorum anlatamıyorum. Takma toka falan koltuğun altından soketini çıkar geç, hem tokaya para verme, hem kazada airbag açılmasın. Bence çok doğru bir uygulama, cezasının daha caydırıcı olması bile düşünülebilir.

Absinthé
18-12-2013, 11:58
Ya ülkemizde nedense emniyet kemeri takmak ; Sürücü ise korkaklık&acemilik, yolcu ise sürücüye güvenmemek gibi algılanıyor. Takmayanlar takana da böyle acayip gözle bakıyorlar.

Ölüme mi atar yapıyorlar nedir , anlamadım.

Bende ötmesin diye eski arabamda arkadan takma mallığını yapıyordum. Kaza yaptım airbag suratıma patladı. Şans eseri kafamız kopmadı :)

Emniyet kemeri takınız , taktırınız.

SGTI
18-12-2013, 12:02
Once su emniyet kemerinin guvensizlik muhabbetini cozmek lazim. takinca sen bana guvemmiyomusun oluyo.Hatta arkadaslarim benim arabada takmiyolar, olm taksaniza diyorum yok senin soforlukte problem yok diyorlar.Ne alakasi var? kamyonun biri geldi vurdu basladik takla atmaya tekerler havadayken hangi sofor kurtarabilir arabayi ?

Arenimo
18-12-2013, 12:05
Arakaba ilk bindiğimde kontağı çevirmeden ilk işim kemer takmak sanayi içinde bir yerden bir yere giderken dahi takarım bakkala markete fark etmez takar taktırırım aracımda ilk ve tek kuralımdır :D

Falmor
18-12-2013, 12:13
Şimdi buna da kulp bulurlar.Polis ceza yazmak için çıkardı bunuda diye.Hatta bu tokacıların hocayla bağlantısı tespit edilmiş,onların önünü kesmek için tokayı yasaklamışlar.

M_PROJECT
18-12-2013, 12:18
kendinizin taktigi kadar arac icindeki diger insnalarin ( varsa tabi ) takmasida cok onemli , arkada kemer takmayan kisinin kaza aninda gelip benim yaralanmama hatta olmeme sebep olabilicegini surekli dusunup , aracta kac kisi varsa herkesin takmasina onem gostermek lazim .

131mirafiori
18-12-2013, 12:31
4 nokta kemerleri takması zor oluyor diye sadece şehir dışına çıkarsam takıyorum ama orjınal kemer alma vakti geldi galiba :)

Quantum
18-12-2013, 12:32
Kemer tokası takmayıp da ölenlere zerre acımıyorum. Kendine kıymet vermeyene ben hiç kıymet vermem..

SOMEONESPECIAL
18-12-2013, 12:40
Emniyet kemerinin önemi

LiveLeak.com - Dual dash cam and the calm woman (http://www.liveleak.com/view?i=685_1386717181)

Abla sanki günde 4/5 defa takla atıyo

e05BKmfKhTI

Kahn23
18-12-2013, 12:41
Emniyet kemerine toka takar ama araba almaya gelince de 10-15 airbag olsun ister.
Şahsen ben de tasvip etmiyorum takanları..

MCN21
18-12-2013, 12:42
cok yerinde olmus .

guwen_ar
18-12-2013, 12:58
Emniyet kemeri cok onemli bi olay bencede.
Fakat 2011 yilinda tekirdag-sarköy yolunda yaklasik 100-200 metre onumde bi arac takla atmaya basladi ve icinden biri firladi arac ucurumdan asagiya uctu.olay yerine wardigimda adamda hic bsy yoktu arabada baska kimseninde olmadigini soledi.
Arac bildigin paramparca.adaminda soledigi kemer takili olsaydi olucektim.
Allah'in sewdigi kulumu cok buyuk bi sans mi bilinmez ama bu adam hayati boyunca kemer takmaz herhalde :)

timucintt
18-12-2013, 13:04

e05BKmfKhTI

ablada harbi rahatmış haaa taklayı attı... "tüh ulan" dermiş gibi arabayı söndürdü üstüne :rolleyes: :D

Skyhawk34
18-12-2013, 13:06
Karar iyi bende kullaniyordum ikisinide çöpe attim simdilik takmaya alistik

rdvngrcn
18-12-2013, 13:21
Çok güzel bir uygulama ama her ceza gibi fiyat düşük :) biraz standartın dışına çıkılsın artık sürekli 77 tl, 166 tl gibi rakamlar arasında oynuyo çoğunluk tabi

emrekuzdere
18-12-2013, 13:30

e05BKmfKhTI
Kendinden emin, belli ki ilk değil. Sonda olmayacak :D

DOHC
18-12-2013, 13:38
Aynı yorumlar http://www.techturkey.com/forum/otomobiller/172067-satilik-araclar.html ilanında yapılmalıydı zannımca....

http://u1312.hizliresim.com/1j/d/vg41g.jpg

tılsım
19-12-2013, 14:34
Çok güzel ve çok yerinde bir uygulama olmuş.Kemer takmak Alt tarafı 30sn alan ve hayat kurtarmada ciddi rol oynayan bir faktör.Zaten alıştıktan sonra en ufak mesafede bile takmamak rahatsızlık veriyor insana.

ahmet43
19-12-2013, 14:55
Emniyet kemeri cok onemli bi olay bencede.
Fakat 2011 yilinda tekirdag-sarköy yolunda yaklasik 100-200 metre onumde bi arac takla atmaya basladi ve icinden biri firladi arac ucurumdan asagiya uctu.olay yerine wardigimda adamda hic bsy yoktu arabada baska kimseninde olmadigini soledi.
Arac bildigin paramparca.adaminda soledigi kemer takili olsaydi olucektim.
Allah'in sewdigi kulumu cok buyuk bi sans mi bilinmez ama bu adam hayati boyunca kemer takmaz herhalde :)

bi benzeri olayla bende karşılaştım adam arabayla takla atmaya başlıyor sonra arabadan fırlayıp adam bi yere arabada karşı şeritten gelen kamyonun altına giriyor emliyet kemerim takılı olsaydı olurdum diye soyleniyordu adam o adamada hayatı boyunca taktıramazsınız bencede :)

ama uygulama iyi olmuş ben ilk olarak babamı şikayet edeyim polislere toka takıyor diye :D

AşkınS.
19-12-2013, 14:59
bu ara bence trafik adına çok güzel uygulamalar oluyor :) alışınca takmadan duramayacaksınız bence biraz alıştırın kendinizi..

Oznsrl
19-12-2013, 15:24
son 2 ayda 3 yılda takmadığım kadar kemer takmışımdır heralde :) tokam var duruyo arabada kendi mahallemdeyken takılı duruyo dışarı biyere gidiceğim zaman hemen kemeri takıyorum zaten alıştıktan sonra kemerin hiç raahtsız edici bişey olmadığını fark ediyor insan. bazen geri geri giderken sıkıntı oluyor o kadar :)

cookies
19-12-2013, 15:42
Kıçı görünmesin diye pantolonuna kemer takmaya üşenmiyor, hayatı için emniyet kemeri takmıyor.. Ben aracın yerini değiştirirken bile takarım, refleks halini alıyor bir süre sonra zaten.. Yeni BMW lere çok görüyorum ama geberip gidiyorsunuz abi..

GörkemT.
20-12-2013, 03:04
1 bucuk ay kadar önce kemersiz sekilde kaza yaptım nedense doblonun airbagleri patladı ve alnımda gecmeyen bi yara var o günden beri emniyet kemerini arabaya bindiğim gibi takıyorum...

mert_can 41
20-12-2013, 03:51
Babam için kötü haber arabadan hiç çıkarmazdı tokaları daha önce bir büyük bir tanede perti var ama halen kemer takmıyo aksine kemer öldürür diyo arkadaşı kaza yapmış kemer olmadığı için hayatta kaldı diye hayata takmaz :( birde daha önce yazıldığı gibi kemer takanlara acemi gözüyle baktıkları için bazıları gururuna yediremiyo onun için takmıyo :D yalnız bu cezayı pek kolay kolayına takip edemezler çevirmeyi gören tokayı kolayca kaybedebilir :)

ALPER-VNS
20-12-2013, 03:52
bi benzeri olayla bende karşılaştım adam arabayla takla atmaya başlıyor sonra arabadan fırlayıp adam bi yere arabada karşı şeritten gelen kamyonun altına giriyor emliyet kemerim takılı olsaydı olurdum diye soyleniyordu adam o adamada hayatı boyunca taktıramazsınız bencede :)

ama uygulama iyi olmuş ben ilk olarak babamı şikayet edeyim polislere toka takıyor diye :D

biner binmez takarım istisnasız.. ama benim de arkadaşımın babası takla atmıştı x5le, kemer takılı değil tabi.. Arka koltuğa uçmuş ama sürücü tarafında kalsaydı yaşaması çok zordu, sıfır olmuştu nerdeyse tavan koltukla.. Var böyle hikayeler ama oran olarak bakıldığında (rakamı sallıyorum) 10 kazadan 9unda kemer sayesinde yaşanıyodur.. demek ki takmak lazım boku bokuna gitmemek için..

ilker_yusuf
20-12-2013, 09:59
Bakkala giderken bile takıyorum uyarı olsada olmasamda aracımda...
Kız kardeşim kemeri sayesinde hayatta hemde ara sokakta olan bir kazadan kurtuldu.. insanın başına nerede nasıl kazalar geleceği belli olmuyor. Kendi canımız için çevremizdeki insanların üzülmemesi için zor olmayan bir şeyi herkes yapsın.

Time-R
20-12-2013, 10:05
Bencede cok iyi olmus, emnyet kemeri hayat kurtarir.

Canselmo
20-12-2013, 10:18
Emniyet kemerini araca her bindigimde takarım , bir arkadaşım lan usta şöför kemermi takarmış biraz rahat ol muhabeti yaptı , dalga gecmeler vs

2 hafta sonra

İstanbulda arabayla takla atıp kafasını tavana omzunu da on gögüse çarparak omzu cıktı.

emrekuzdere
20-12-2013, 13:17
Aslında ben konvoylarla ilgili bir denetleme, ceza ve büyük yaptırımlar istiyorum. Adamın düğünü var, askere gidiyor her neyse. 3 şerit yolun 3ünü de kapatıyor 20-30 km/h hızla ilerliyor. Zaten bir dünya araç korna basıyor acil bir durumda selektör, korna hiç bir şey ile fark ettirmen mümkün değil. Konvoyda sol şeridi kapatanlara binlerce lira ceza ve uzun süre ehliyetlerinin alınmasına kadar varan cezalar olmalı bence ki bir daha yapamasın.

E46
26-12-2013, 22:22
kemer takmak kişinin sadece kendisini bağlamaz. sen kemer takmadın diye ölünce bir şekilde ben de kazaya karışmışsam zan altında kalıyorum.

o beynini biraz kullan kendini öldürme, benim de başıma bela olma.

erkekliğine bir şey olmaz kemer takınca...

Kardeşim helal olsun çok çok haklısın. beynini kuşa taksan ters uçar bu adamların kemerle erkekliği bağdaştırıyorlar kaptan mağara adamları anlayışları bu kadar :) bi gün cama yapışınca testesteronla yürümediğini anlarlar bu işlerin. bana bulaşamasında rambolar kendi başını yesinler

E46
26-12-2013, 22:25
Aklı olan kemerini takar yoksa 182 TL para değil

E46
26-12-2013, 22:31

emniyet kemeri taktığı için ölenlerin oranı takmadığı için ölenlerin oranına göre oldukça düşük kalır.onun için mantıklı olan takmaktır. Ayırca o adam kemerini taksa büyük ihtimalle kaza yapmıyacaktı ;) yola 30 sn geç çıktığı için tüm faktörler değişekti kaza olmayacaktı belki olayın bide bu boyutu var :)

Berkel
26-12-2013, 22:39
kemer takmadan ne kullanırım, nede seyehat ederim. takmadan nasıl kullanıyonuz ben eksik hissediyorum olmayınca.

arfy
26-12-2013, 23:11
emniyet kemeri takmak kesinlikle alışkanlık.. Takmayana adam profesörde olsa anlatamıyorsun .. 2 sene öncesine kadar 2 elin parmaklarını geçmezdi kemer taktığım zamanlar .. Şimdi gerçekten alışkanlk oldu biner binmez arka sokağa bile geçiceksem takıyorum kemeri .. Arabaya biner binmez kontak açıp istem dışı kemeri takıp marş basıyorum .. Birkaç defa illa kemeri takıcam diye kendinizi şartlarsanız hertürlü alışıp takarsınız.. Takmadığım zaman kendimi huzursuz hissediyorum..