Orijinalini görmek için tıklayınız : boşa alınca stop etme sorunu
araç c 2 14. lpg li bakımlı temiz bi araba ama bu ara boşa alınca arada stop ediyor önce akü sonra motor ışığı yanıyor
arada sırada da direksiyonun hidrolik özelliği kayboluyor neden olabilir?
stop etme motor çalıştıktan yarım saat sonra falanda oluyor yani soğuk motorla alakalı değil
elektiriği kesip aniden susuyomu yoksa fakire düşüp öksürerekmi stop ediyo.
elektiriği kesip aniden susuyo radyo açık olduğundan ben ışıklardan farkediyorum
Konsolun oralardan çıt diye röle sesi geliyor mu stop ettiğinde.
Motor kontrol rölesi elektriği kesebiliyor. Benim golfte olmuştu böyle bi problem. Bende boşa atınca değilde herhangi bi zamanda oluyordu.
ses duymuyorum bi bakiorum arabanın ışıklar yanio ama direksiyon falan normal bende tekrar çalıştırıyorum
servise göstermeniz sorunu köktün çözecektir buradan çözülecek bir sorun gibi durmuyor :)
bi süre önce akü değişikliğine gittim onunla ilgisi olabilir mi peki?
onunla ilgisi olamaz bir elektrik geçiş problemi olabilir servis çözecektir mutlaka ama tuzlu rakam çıkarmazlar inşallah
bi süre önce akü değişikliğine gittim onunla ilgisi olabilir mi peki?
%90 onunla ilgisi vardır
yeni aküyü ölçün bakalım bitmiş olmasın ?
%90 onunla ilgisi vardır
yeni aküyü ölçün bakalım bitmiş olmasın ?
1bçk ay oldu akü takılalı ztn yolda kaldığımız için ucuz bi akü taktırmıştım bi baktırayım aküden sonra oldu gibi çünkü..
peki direksiyon neden sertleşir?
hatuna araba kullanmayı öğretiyordum ardarda 10 defa falan gaz veremedi stop etti araba sonra bi baktım direksin reno 12 olmuş
sonra düzeldi ama bu stoplardan sonra yine sertleşiyor arada
blackweb
19-12-2013, 09:26
zaten c2 lerde direksiyon elektrikli oldğundan araç giderken stop edince direksiyon elektriğini kesmiyor diye biliyorum.
Rölanti ayarı yada müşüründe problem olabilir. Yada boğaz kelebeği tıkalıdır.
Bunları da soruşturmanda fayda var.
blackweb
19-12-2013, 09:27
1bçk ay oldu akü takılalı ztn yolda kaldığımız için ucuz bi akü taktırmıştım bi baktırayım aküden sonra oldu gibi çünkü..
peki direksiyon neden sertleşir?
hatuna araba kullanmayı öğretiyordum ardarda 10 defa falan gaz veremedi stop etti araba sonra bi baktım direksin reno 12 olmuş
sonra düzeldi ama bu stoplardan sonra yine sertleşiyor arada
c3 ve c2 lerin kronik sorunu direksiyon elektriğidir.
Hiderolikten Daha hafif olması için elektrikli direksiyon yaptı citroen ama beceremediler ne yazık ki.
Ara ara keser ve sonra geri gelir benim kaç sene önce c3 üm vardı onda yapıyordu yolda giderken, 700 lira civarı bir paraya değiştrebilirsin diye biliyorum istanbulda.
Ama bence değmez yeniside yapıcak çünkü :)
Patisever
19-12-2013, 09:35
akü kutup baslarına bakın ondan olabilir. birde lpg ye baktırın derim temassızlık oldugu aşikar
mehmetRS
19-12-2013, 09:37
şarj dinamosunu ölçtürdünüz mü? yürürkende boşa atsanız stop ediyormu? yoksa sadece durduğu yerdemi yapıyor bunu?
teşekkür ederim herkese önce aküyü ölçtürüp kontrol ettiricem sonra bide lpgye baktırırım hallolur heralde
şarj dinamosunu ölçtürdünüz mü? yürürkende boşa atsanız stop ediyormu? yoksa sadece durduğu yerdemi yapıyor bunu?
yürürken stop ediyor ztn..
bgn mesela 6 buçukta çıktım yola tüpe geçene kadar ısınmasını bekledi sonra bi 49 km gittim yokuş gördüm boşa attım neredeyse hemen stop etti
son zamanlarda sık sık olmaya başladı bu
titreme falan hiç bişi hissetmiyorum müzik açık olduğundan ses falanda duymuyorum sadece ışıklardan farkediyorum
sabahları falan tek marşta alıyor araba onda sıkıntı yok
Patisever
19-12-2013, 09:44
yürürken stop ediyor ztn..
bgn mesela 6 buçukta çıktım yola tüpe geçene kadar ısınmasını bekledi sonra bi 49 km gittim yokuş gördüm boşa attım neredeyse hemen stop etti
son zamanlarda sık sık olmaya başladı bu
titreme falan hiç bişi hissetmiyorum müzik açık olduğundan ses falanda duymuyorum sadece ışıklardan farkediyorum
sabahları falan tek marşta alıyor araba onda sıkıntı yok
yazılımla alakası oluyor rslerde olur bezen citroende fransız ama emın olamadım stop ediyor marsa basıyon calısıyor sonra yınemı oluyor seyir halinde iken
yazılımla alakası oluyor rslerde olur bezen citroende fransız ama emın olamadım stop ediyor marsa basıyon calısıyor sonra yınemı oluyor seyir halinde iken
marşa basıyorum çalışıyor sonra yine boşa aldığımda aynı şey olabiliyor ya da olmuyor
yani her boşa aldığımda değil ama bazen oluyor ev gibi düşünürsek şalter atıyor gibi :)
Patisever
19-12-2013, 09:50
marşa basıyorum çalışıyor sonra yine boşa aldığımda aynı şey olabiliyor ya da olmuyor
yani her boşa aldığımda değil ama bazen oluyor ev gibi düşünürsek şalter atıyor gibi :)
aku ye baktır olmazsa direk elektrikçiye ecunun oldugu kablolara baktır direk
araç c 2 14. lpg li bakımlı temiz bi araba ama bu ara boşa alınca arada stop ediyor önce akü sonra motor ışığı yanıyor
arada sırada da direksiyonun hidrolik özelliği kayboluyor neden olabilir?
stop etme motor çalıştıktan yarım saat sonra falanda oluyor yani soğuk motorla alakalı değil
Merhaba,
Konu eski hortlatmış olucam kusura bakmayın ama bende aynı sorunu yaşıyorum siz bir çözüm bulabildiniz mi?
Aracım 2006 model C4 1.4 Benzin&Lpg'li bazen motor gaz yemiyor boğulur gibi oluyor geç tepki veriyor ve ilginçtir lpg de değil benzinde stop ediyor.
Merhaba,
Konu eski hortlatmış olucam kusura bakmayın ama bende aynı sorunu yaşıyorum siz bir çözüm bulabildiniz mi?
Aracım 2006 model C4 1.4 Benzin&Lpg'li bazen motor gaz yemiyor boğulur gibi oluyor geç tepki veriyor ve ilginçtir lpg de değil benzinde stop ediyor.
hocam benim sorun akü kaynaklıydı
sıfır akü aldım düzeldi
akünüzün tarihi eskiyse sıfırlayın derim
hocam benim sorun akü kaynaklıydı
sıfır akü aldım düzeldi
akünüzün tarihi eskiyse sıfırlayın derim
Akü mü? Araç çalıştıktan sonra akü yüzünden stop etmesi çok ilginç vallahi şaşırdım. Ama Allahtan daha büyük bir masraf çıkmamış halletmişsiniz. Ben aracı alalı 1 sene olacak o yüzden eskimi yeni mi kestiremiyorum. Akü temiz duruyor ışığı da yeşil yanıyor buna rağmen problem olabilir mi? Temizden kastım yeni olabilir.
Akü mü? Araç çalıştıktan sonra akü yüzünden stop etmesi çok ilginç vallahi şaşırdım. Ama Allahtan daha büyük bir masraf çıkmamış halletmişsiniz. Ben aracı alalı 1 sene olacak o yüzden eskimi yeni mi kestiremiyorum. Akü temiz duruyor ışığı da yeşil yanıyor buna rağmen problem olabilir mi? Temizden kastım yeni olabilir.
1 sene siz kullanmışsınız öncesi meçhul
bence sizinki de akü olabilir
1 sene siz kullanmışsınız öncesi meçhul
bence sizinki de akü olabilir
Sizin eski yorumlarda yeni akü taktığınızı ama ona rağmen olduğunu söylemişsiniz taktığınız yeni akü mü arızalıydı? Uzattım meseleyi kusura bakmayın ama tamircilerde çok ihtimal yürütüyor onlara kalsa neler değişecek ondan bu kadar detaylı soruyorum siz son gittiğiniz akü değişimine nasıl karar verdiniz nelere baktı tamirciniz?
Sizin eski yorumlarda yeni akü taktığınızı ama ona rağmen olduğunu söylemişsiniz taktığınız yeni akü mü arızalıydı? Uzattım meseleyi kusura bakmayın ama tamircilerde çok ihtimal yürütüyor onlara kalsa neler değişecek ondan bu kadar detaylı soruyorum siz son gittiğiniz akü değişimine nasıl karar verdiniz nelere baktı tamirciniz?
ben yeni akü takmamıştım
akşam saatiydi eski ama şarz edilmiş bi akü kullanmıştım
sonra sorun devam edince sıfır akü aldım çözüldü
ben yeni akü takmamıştım
akşam saatiydi eski ama şarz edilmiş bi akü kullanmıştım
sonra sorun devam edince sıfır akü aldım çözüldü
Peki teşekkür ederim.
Boşa alma sorunu sen halledebilirsin B16
Boşa alma sorunu sen halledebilirsin B16
Nasıl yani?
1.4 90hp'lik motorsa, büyük ihtimalle sensörlerden biri.
106'dan beri kullanılan aynı sensörler kullanılıyor, aynı arızaları çıkarıyor, 207'de de oluyordu benim.
2-3 sensör var. Emiş basınç sensörü, 10 TL bişey, 106'da en son aynı sorunu "krank sensörü" yapmıştı güya bilgisayara göre.
Açık-kapalı filtre ile genelde yamuluyor bu sensörler diyorlar, eğer böyle bi uygulama yaptıysanız aklınızda olsun.