Orijinalini görmek için tıklayınız : e39 520i LPG Tavsiyesi
blackweb
19-12-2013, 10:52
e39 u nasıl hilirsiniz başlığında yakıt olayını baya konuştuk biliyorum, zaten ben de dün aracımı satın aldım ve ilk benzinimi koydum içine km yi de sıfırladım deniyorum şuan.
Sorum şu; aracıma hiç tüp takılmamış daha önce, eski sahibi 50 55 kuruş yakıyor sakin kullanımda diyor, bende deniyorum şuan 50 55 kuruş yakıyorsa zaten takmayacağım tüp ama eğer fazlasını yakarsa, hangi marka tüp tavsiye ediyorsunuz, atiker en uygun rakam veriyor, o da 1600 lira diyor her bayi, 6 silindir oldğundan lpg fiyatı da biraz pahalı tabi, daha önce montaj yaptıran kullanan bilen gören var mı acaba ?
Oksijen sensörü vs gibi şeylerin lambalarını yakar mı ?
Konuyu yanlış yer açmış olabilirim, mazur görün.
50-55 kuruş hayal.benım 320 o cıvarlar da yakıyordu ben lpg taktırmamıstım ama çok araştırdım prinsten başkasını tavsıye etmıyorlar oda 3250 tl idi en son
blackweb
19-12-2013, 13:31
Hayal mi :/
fastchild
19-12-2013, 13:34
öncelikle hayırlı olsun aracınız bende şu ara E39 bakıyorum sizin gibi 5.20 - 5.28 felan arıyorum
şu anki aracımızda E34 5.20i Landırenzo marka LPG sistemi mevcut araçta 2600 lira ödenmiş zamanında ama gram şikayetim yok sistem araca oldukça uyumlu ve performanslı
yakıt olarak açıkçası biz LPG'de 50kuruş yakıyoruz artık ***** 3 liradan alıyoruz artık litresini oda 100km'de 16 litreye geliyor tabi bu değer bakkala bile arabayla gidince oluşan değer en uzak gidiş mesafemiz Maltepe içi - Cevizli - Bostancı felan yani 15-20 kmlik mesafeler eh böyle olunca 1500kg kasayı kaldırırken yakıyor zaten araba dur kalk trafikte gidiyor yakıt
ama bir uzun yol yapalım Adapazarı felan yakıt 25-30 kuruşlara yani 8-10 litrelere düşüyor tabi arabanın keyfini çıkara çıkara gidiyoruz 160-170 km/h aralığında hafif tempolu gidiyoruz sabrı ve hız sabitleyicisi olan birisi bu arabalarla uzun yolda çok rahat 7-8 litrelerde gezebilir
gelelim benzine
50-55 kuruş diyebilir satıcı ama siz onu 60-65 kuruş olarak hesaplayın bence tabi kullanıp bakmak lazım araba manuelmi steptronicmi ?
60 kuruş bile yaksa bence değmez lpg'ye geçmeye çünkü her ay 50 liralıkta benzin almak gerekiyor
fastchild
19-12-2013, 13:35
Hayal mi :/
abi istanbuldasın az çok yakınız sana bencede hayal bizim trafikte
50 kuruş için 10 litre yakması lazım, çok zor yahu :)
LPG 6 silindirde pahalı maalesef, biz de 3 sene önce falan E320'ye taktırırken 3 lira civarı vermiştik Zavoli'ye
LPG'de markadan çok işçilik önemli, güvendiğiniz bir usta hangi markayı tavsiye eder, sorunsuzluk garantisi verirse ona taktırın derim, 520i motoru uçuk kaçık bir motor olmadığından vereceğiniz ekstra paralara değmez diye düşünüyorum.
Farklı araçlarda Prins, Zavoli, BRC, Atiker bizzat tecrübe ettim
blackweb
19-12-2013, 13:42
Çok teşekkürler yorum lar için, atiker düşünüyordum ama, İtalyan bir markaya yöneldim şuan burda okuduklarımdan sonra.
Arabam manuel vites, ben düşük devir kullanıyorum genelde, bu da ***** konfor keyif arabası olduğundan hiç basasım gelmiyor, dün 50 lira benzin aldım bakayım kaç km yapacak şuan 45 km yaptı ve ibre bir okadar daha yapacak gibi duruyor ama bakacağız :)
ugur_EN_
19-12-2013, 14:05
aracımda tartarini var ve gayet memnunum
en az 2,5-3 sene bineceksen lpg taktır. taktıracaksanda ilk öncelik prins düşün ama prins baya tuzludur. Prins takamıyorsan Brc taktır. O da olmuyorsa Zavoli. Montaj çok önemli kötü montajla prins bile kahreder.
PaSHa-brk
19-12-2013, 15:24
Bu işte montaj önemli, Zavolli takarsın sorun yaşarsın.Atiker takarsın sorunsuz kullanırsın.
Tüpte 40 krş minimum yakar.
blackweb
19-12-2013, 15:24
en az 2,5-3 sene bineceksen lpg taktır. taktıracaksanda ilk öncelik prins düşün ama prins baya tuzludur. Prins takamıyorsan Brc taktır. O da olmuyorsa Zavoli. Montaj çok önemli kötü montajla prins bile kahreder.
3 sene olmasa da 1 - 1,5 sene binmeyi düşünüyorum üstadım.
Hiç tüp takmamş olmaları düşünüdürüyor beni, acaba diyorum hiç bulaşmasam mı, peder beyin kahraman tofaşı mı kullansam uzun yolda filan diyorum.
Anlayacağınız "kafam da deli sorular " :)
blackweb
20-12-2013, 07:38
Yanlış mesaj.
3 sene olmasa da 1 - 1,5 sene binmeyi düşünüyorum üstadım.
Hiç tüp takmamş olmaları düşünüdürüyor beni, acaba diyorum hiç bulaşmasam mı, peder beyin kahraman tofaşı mı kullansam uzun yolda filan diyorum.
Anlayacağınız "kafam da deli sorular " :)
1-1,5 sene için hiç lpg işine bulaşma bence koy benzini 6 silindirin tadını çıkart :) Zaten kasanın ağırlığından dolayı 5.20 hantal kalıyor birde lpg ile hiç tatmin olmassın.
blackweb
20-12-2013, 09:58
1-1,5 sene için hiç lpg işine bulaşma bence koy benzini 6 silindirin tadını çıkart :) Zaten kasanın ağırlığından dolayı 5.20 hantal kalıyor birde lpg ile hiç tatmin olmassın.
Araç ilginç bir şekilde 2 gündür ölçüyorum ve yakıt 50 - 60 kuruş arası yakıyor şuan.
böyle giderse taktırmam tüp filan ya :)
fastchild
20-12-2013, 11:05
gerçekten öyleyse bencede taktırma abi
blackweb
20-12-2013, 12:56
Vallahi biraz önce net olarak karar verdim, peder bey e bi şayin alıcaz bu hafta sonu, ben de buna benzinli bineceğim, lpg ye hayır :D :D
Yiğit Ş.
20-12-2013, 13:18
kışın soğukta bukdr yakıyorsan yazın brz daha iner :) iyiymiş
blackweb
20-12-2013, 13:23
kışın soğukta bukdr yakıyorsan yazın brz daha iner :) iyiymiş
Egzoz da açık, yani cutout sistem var üzerinde, bu 90 km nin 25 30 km si açık gezdim egzozu.
onurdestan
20-12-2013, 14:03
atikeri şahin doğan dan başkasına lütfen takmayın en iyi kit prinstir enjektörleri khein ve sıfır ses ben 99 model 520i aracıma taktırdım varlığını yokluğunu kimse anlayamaz 35-37 kuruş arası yakıyorum çok dikkat ettiğim söylenemez az yakmak için. büyük simit tank tercih edin benim motorun içinde görünen en ufak birşey yok kablo hortum enjektörler hepsi gizli
Araç ilginç bir şekilde 2 gündür ölçüyorum ve yakıt 50 - 60 kuruş arası yakıyor şuan.
böyle giderse taktırmam tüp filan ya :)
50-60 kuruş yakıyorsa ben olsam çatara patara benzinle giderim valla :)))
blackweb
20-12-2013, 15:10
50-60 kuruş yakıyorsa ben olsam çatara patara benzinle giderim valla :)))
Şuan için tam anlamıyla çatara patara benzine dayanıyorum :D
Absinthé
20-12-2013, 21:33
Diğer konuda bizi birbirimize soktun haha hadi hayırlı olsun kazasız belasız bin.
Söylediğim gibi çıkmış işte oh be kardeşim rahatladım valla :D
blackweb
23-12-2013, 09:40
Diğer konuda bizi birbirimize soktun haha hadi hayırlı olsun kazasız belasız bin.
Söylediğim gibi çıkmış işte oh be kardeşim rahatladım valla :D
Haklısın üstad, yani haklıymışsın :)
Fabrika verileri vs hepsi hikaye, gaz ayağının altında olduğundan, benzinde bahçe hortumu gibi olduğundan, ne yakacağı tamamen sana bağlı :)
Sonuç 55 kuruş :)