Orijinalini görmek için tıklayınız : Bilgisayarcı arkadaşlar çözemedim..Pc den hdmi çıkışda plazma ekranındaki problm
Yiğit G.
19-12-2013, 20:22
Selamlar , ekran kartım hd 6950 , filmleri panasonic 50" plazmada izliyorum.Son zamanlarda şöyle bir sorun oluştu... Ekranda haraketli birşeyler olunca parçalar titriyor gibi oluyor çizgiler kayıyor.. Özellikle mkv filmlerde.Yalnız bu sorun lcd pc monitorumde daha az belli oluyor.Plazmada olanda yani bazen film izlenmez hale geliyor.2 kere ekran kartının driverını tekrardan yükledim sorun geçmedi ? Bir yerden bir ayarmı yapmam lazım tarama falan ayarı veya mhz ayarı falan ? Veya codec mi yuklemem lazım bütün codeclerde yüklü yani.. Km player , splash pro , media player hepsini denedim..... Yardımcı olursanız çok sevinirim napacagımı sasırdım
Bu plazmada ki goruntu... 10 saniye kısa video... Zaten kırmızı logo haraketliyken hemen bozulmalar belli oluyor
j_mihcnr5pg
Buda monitorum hafiften bunda da var ama plazma kadar belli etmiyor
7KLynbTLNFs
sorunu çözemessem media player almak zorunda kalıcam..Böyle film izlenmiyor çünkü..
GOM Player programı ile deneyebilirsin ayrıca neden media player alıyorsunki daha önce çalışan şey bi format attır cihaza sıfırlansın düzelir.
Yiğit G.
19-12-2013, 20:30
GOM Player programı ile deneyebilirsin ayrıca neden media player alıyorsunki daha önce çalışan şey bi format attır cihaza sıfırlansın düzelir.
hocam kolaymı format atmak 200-300 gb oyun yüklü call of duty ler battlefield ler hepside steam den dvd si yok yani , photoshop , after effects vs saymıyorum bile 1 ayımı alır yeniden yüklemek bunları :D Problemi bilen biri çıkar belki dur bakalım.
emirzukak
19-12-2013, 20:39
Plazmada USB girişi yokmu bende USB atıyor o şekilde izliyorum
Yiğit G.
19-12-2013, 20:45
Plazmada USB girişi yokmu bende USB atıyor o şekilde izliyorum
kart girişi var ama tv nin playerı işime yaramaz.Pc den çıkan hdmi bende sony 7+1 AVR sisteme giriyor.. Avr den çıkış da tv ye giriyor
onursumer
19-12-2013, 21:24
monitordede az olması biraz pcden şuphelendiriyor insanı
usb den oynatma şansınız varsa aynı filmi tv ye takıp denedinizmi ? aynı sorun devam ediyormu
Yiğit G.
19-12-2013, 21:27
monitordede az olması biraz pcden şuphelendiriyor insanı
usb den oynatma şansınız varsa aynı filmi tv ye takıp denedinizmi ? aynı sorun devam ediyormu
usb den oynatma şansım şu anda yok , kart okuyucum yok filmleri karta atıcak :) Ama mesela digiturk de full hd öyle bir sorun yok sinema kanallarında..
rebeloghy
19-12-2013, 21:34
Abi babamın bilgisayardan panasonic 50'' tvye baglayınca çok daha kötü oluyordu görüntü. Görüntü ayarları gibi bir sekmesinden sanırım nvidia ayarlarından girince idi ; hdmi baglantı sekmesi vardı. 720p (xxxx) parantez içinde garip bir şeyler olan bi seçenek işaretli idi. düz 720p yazan seçeneği işaretledim sıkıntı çözüldü. Bi deneseniz pcde var mıdır öyle bir seçenek falan
misery1903
19-12-2013, 21:46
Ati driver'larının ayarlarını değiştirmeyi deneyebilirsiniz de ikisinde de yaptığından sorun daha büyük olabilir malesef. Tabi basit bir ayar ile ilgili de olabilir.
Yiğit G.
19-12-2013, 21:47
Abi babamın bilgisayardan panasonic 50'' tvye baglayınca çok daha kötü oluyordu görüntü. Görüntü ayarları gibi bir sekmesinden sanırım nvidia ayarlarından girince idi ; hdmi baglantı sekmesi vardı. 720p (xxxx) parantez içinde garip bir şeyler olan bi seçenek işaretli idi. düz 720p yazan seçeneği işaretledim sıkıntı çözüldü. Bi deneseniz pcde var mıdır öyle bir seçenek falan
evet onların hepsi seçili zaten :beuj:
tv de optik ses out vardır avr ye ordan bagla sesi fılmıde tvden oynat.
Yiğit G.
19-12-2013, 22:39
tv de optik ses out vardır avr ye ordan bagla sesi fılmıde tvden oynat.
hocam optik bağlantı hd ses iletemiyor maalesef.Yani dts-hd , dolby-hd gibi formatları dinleyemessin.Ya pc yi düzelticem yada harici media player alıcam.
yiğit bilgisayar monitöründe de aynı ölçüdedir ama küçük olduğu için seçemiyorsundur. Formatla, yeni bir heyecan gelsin :D
Ati ayarlar menüsünden bulabilirsen OverDrive'ı kapat.
ATI Catalyst Overdrive diyede geçebilir.
Ayrıca en son sürüm değil 6 ay öncesinin felan driverını dene bence.
Birde HDMI kablosunu değiştirip deneyebilirsin.
Yiğit G.
20-12-2013, 00:49
Ati ayarlar menüsünden bulabilirsen OverDrive'ı kapat.
ATI Catalyst Overdrive diyede geçebilir.
Ayrıca en son sürüm değil 6 ay öncesinin felan driverını dene bence.
Birde HDMI kablosunu değiştirip deneyebilirsin.
overdrive ı kapayıp denemiştim sonuc değişmedi
driver evet aklıma geldi yarın aksam artık eski driverları denicem yakın zamanda son versiyon yukledim cunku
hdmi kablosundan olacagını sanmıyorum cunku hdmi digital sinyal gönderiyor kabloda birşey olsa görüntü tamamen gider yani hdmi da ya cam gibi olur görüntü ya hiç gitmez.Zaten dikkat edince lcd monitorlerde de problem var , tugralın dediği gibi pixeller daha yogun oldugundan belli olmuyor ama.
DoguErdogan
20-12-2013, 07:24
Splash Pro media player ı deneyin
Yiğit G.
20-12-2013, 08:49
Splash Pro media player ı deneyin
yazıyor hocam yazıda zaten kullandıgım....
DoguErdogan
20-12-2013, 09:42
yazıyor hocam yazıda zaten kullandıgım....
Ben onu atlamışım kusura bakmayın
Ben genede HDMI kabloyu denerdim. Çünkü çok başıma geldi. Kablo dijital sadece 1 ve 0 iletiyor analog kablo gibi değil diye diye 2-3 günümü harcadığımı bilirim müşteride felan.
Yiğit G.
20-12-2013, 12:08
Ben genede HDMI kabloyu denerdim. Çünkü çok başıma geldi. Kablo dijital sadece 1 ve 0 iletiyor analog kablo gibi değil diye diye 2-3 günümü harcadığımı bilirim müşteride felan.
Ya ilk düşündüğüm o idi , kabloda sorun olacagından değil kablo uzun biraz ondan çekindim 10 mt falan idi veya 8.Benim bu değiştirdiğim 15. kablom falandır ama sorun hep hdmi kafalarının arızalanması ve görüntünün tamamen gitmesi idi.. PC ekranında da görüyorum sorunu dün baya dikkat ettim.Ama çok daha az.Bugun olmadı bi yerden oynatıcı falan bulup denicem.Ya zaten harici media player istiyordum ama sonuçta bu pc de bir problem düzeltmem lazım.Aksam bi eski versiyon driver yükliyeyim.