Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : akşam aksam kazıklandım sanırım( 400 lira pompa tamiri )

paulharris
21-12-2013, 17:00
direksiyon saga sola donmesinde problem oluyordu.iki elle dönduremiyordum...

tamirciye gittim. direksiyon pompası arızalı dedi..400 liraya yaparım dedi... bende yenisini takacak sandım...herseyi söktü meger sadece tamir yapacakmıs...yenisi 1-2 milyar abi diye de salladı...

bi yerde yaptırıp getirdi aynı sorun devam ediyordu....elektriksel arızası var ayrıyeten dediler önde sigortayı da degiştirdiler...orada iyiydi... geldim eve gene bozuk... calıstırıyorum kemik gibi sert direksiyon..kontagı kapatıp tekrar acıyorum duzeliyor... düzelmezse düzelene kadar kontagı ac kapa yapıyorum.....

sizcede kazıklandımmı...bi pompa tamiri 400 lira olurmu ..

tdipower
21-12-2013, 17:01
tekrar gidip gösterseniz daha iyi olmaz mı kazıkladılar desek ne olacak yaptırmışsınız artık :) gidin kontrol etsinler düzeltsinler madem onardılar

metin
21-12-2013, 17:03
dacia sanırım araç elektrikli pompa olması gerekir 400 tl büyük para kömürleri değişiyo yada bir diyot var o arıza yapıyo genelde

paulharris
21-12-2013, 17:03
tekrar gidip gösterseniz daha iyi olmaz mı kazıkladılar desek ne olacak yaptırmışsınız artık :) gidin kontrol etsinler düzeltsinler madem onardılar

basından savıyorlarya...pompan arızalıydı onu duzelttik...elektriksel arıza var tekrar yaparsa dediler.onu da elektrikciye goster biz anlamayız dediler....belkide basta pompa arızası falanda yoktu... valla araba tamiratından anlamamak vede konuskan girişimci olmamak cok kotu yahu

senna
21-12-2013, 17:23
yaw arabamı aldın sen belamı aldın anlamadım geçmiş olsun

çevrende arabadan anlayan yönlendirebilecek insan yok mu? en azından sanayiye falan giderken seninle beraber gelecek

Oznsrl
21-12-2013, 18:14
dacialarda elektrikli direksiyon yok ki hepsi hidrolik zaten elektrik sisteminde bi arıza olsa ekranda direksiyon arıza lambası yanar

CGTY
21-12-2013, 18:17
dacia kabusu geri döndü

A.Cem
21-12-2013, 18:21
Dacia hakkında bilgim yok ama 400 lira az değil.

Şu an yapacak tek şey pazartesi hemen tekrar gidin aynı yere. Kesinlikle para vermeyin, ya tekrar tamir et yada paramı ver deyin.

Başka yapacak bişey yok :)

i-vtec07
21-12-2013, 18:48
aynı yere tekrar götürün 400 lira az diğil

Onamdar
21-12-2013, 18:57
Valla bende golf 3 var pompa yolda kilitlenmişti kayış koptu. Devirdaimle aynı kayışı kullandığı için mecbur çekici çağırdım. 0 pompa çekici parası işçilik toplam 350 tutmuştu.

gökberk
21-12-2013, 19:29
Götürün aynı yere... Bu olmadı usta tekrar bi ayar çekelim dersiniz.

Ama denildiği gibi sanayiye giderken bu işleri biraz olsun bilen bi arkadaşınızla gitmeniz daha iyi olur.

Maxi
21-12-2013, 19:34
pompa tam hidrolikmi? yoksa elektrik motorlu hidrolikmi?
öyle yada böyle 400 lira az para değil
başına ekşimek lazım
yaparım dedi olmadı işte?

ontheair
21-12-2013, 21:28
İlk önce sana bir tavsiye. Sen sanayiye gitme. Önce servise git. Ne olduğunu öğren gel sor sonra git ne yapacaksan yap. Arabayı aldığın günden beri ayda rahat 2 konun var.

Renault Clio'da daha yeni kullandı elektrikli direksiyonu. Dacia'da olması mümkün değil.
400 lira az değil ama ne yaptığı da önemli adamın.
Yenisi bin lira falan değildir ama rahat 600-700 lirası var.

miniks
21-12-2013, 22:30
Elektrikli pompa ların sıfırı 700 küsür lira clio dacia

Baya baya kazıklanmışsın

ruudvan
21-12-2013, 22:34
clıo pompalarını goztepe sanayıde elektrıkcı bı usta yapıyor. cogu pompanında tamırı mumkun degıl .dedıgı gıbı 1-2 bın tl olanıda var 600-700 olanıda .sen bıraz tamıre cok para vermıssın .ustelık olmamıs.

Muharrem C.80
22-12-2013, 00:03
Pompadan olduğunu tahmin etmiştim. Dacia parçası biraz zor bulunan bir araç servislerde bile yok ancak 2 lira falan mümkün değil. Benim Slk nın orji pompası 2lira ki çıkmasını 250-300liralara bulabiliyorum. Çıkmacılarda oldukça cuzi rakamlara pompa bulabilirsin

Oznsrl
22-12-2013, 00:43
Renault Clio'da daha yeni kullandı elektrikli direksiyonu. Dacia'da olması mümkün değil.

ezme abi o kadar clioyu :D 2006 dan sonra çıkan bütün clio 3 ler elektrikli hatta bazı clio 2 ph2 lerde elektrikli ama daciada yok ona bende eminim hidrolikleri bile çok sert zaten :D

Pompadan olduğunu tahmin etmiştim. Dacia parçası biraz zor bulunan bir araç servislerde bile yok ancak 2 lira falan mümkün değil. Benim Slk nın orji pompası 2lira ki çıkmasını 250-300liralara bulabiliyorum. Çıkmacılarda oldukça cuzi rakamlara pompa bulabilirsin

clio 3lerin elektrikli pompası 2800 tl serviste :) çıkmasıda uyum sağlamıor programlamak gerekiyor falan deişk şeyleri var :)

ENGean
22-12-2013, 00:49
200-250 normal olurdu sanırım ama 400 biraz cok gibi sıfırı 700-800 gibi sanırım.

bnde ford focusunkini degıstırdım. servıs dahıl 3-4 yere sordum en uygun 1100l ye sıfır bulup degıstırdım.

Faruk'S
22-12-2013, 10:51
İlk önce sana bir tavsiye. Sen sanayiye gitme. Önce servise git. Ne olduğunu öğren gel sor sonra git ne yapacaksan yap. Arabayı aldığın günden beri ayda rahat 2 konun var.

400 lira az değil ama ne yaptığı da önemli adamın.
Yenisi bin lira falan değildir ama rahat 600-700 lirası var.

Elektrikli direksiyon cliolarda 2006/2007 sonrasinda basliyor olmasi lazim

Falmor
22-12-2013, 10:58
Kaputu açınca üzerinde direksiyon simgesi olan hidrolik kabı varsa tam hidroliktir,yoksa elektrik destekli hidroliktir.Motoru çalıştırmadan sadece kontağı açınca direksiyon yumuşuyorsada sadece elektriklidir.

Muharrem C.80
22-12-2013, 11:23
clio 3lerin elektrikli pompası 2800 tl serviste :) çıkmasıda uyum sağlamıor programlamak gerekiyor falan deişk şeyleri var :)

Yuh :) Farklı versionları olabilir banada mesela 4 farklı çeşit uyuyor ancak 1 tanesi görevini yerine getiriyor onlarında fiyatları 1 liradan 5 liraya kadar var programlamada gerektirmiyor. Altı üstü clio yani neden bukadar detaylı işlemleri ve gereksiz pahalı fiyatları ki sport coupe v6 yadamı aynı parçayı kullanıyorlar ancak ozman mantıklı oluyor. Yoksa Çok ciddi hammalık

Falmor
22-12-2013, 11:46
Yuh :) Farklı versionları olabilir banada mesela 4 farklı çeşit uyuyor ancak 1 tanesi görevini yerine getiriyor onlarında fiyatları 1 liradan 5 liraya kadar var programlamada gerektirmiyor. Altı üstü clio yani neden bukadar detaylı işlemleri ve gereksiz pahalı fiyatları ki sport coupe v6 yadamı aynı parçayı kullanıyorlar ancak ozman mantıklı oluyor. Yoksa Çok ciddi hammalık

Bu tarz parçalar genelde trw,valeo gibi firmalar tarafından üretilir.O yüzden mercedes direksiyon pompasıyla dacia direksiyon pompasının fiyatları aynı olabilir.Arızalı parçanın referansını biliniyorsa üretici firma üzerinden çok daha uyguna orjinal parça alınabilir.

mehmetRS
22-12-2013, 12:52
direksiyon kutusu deseniz tamiri v.s. eyvallahda.. elektrikli pompa için aşırı bir rakam.. benimde "sertleşme" sorunu vardı direksiyonda.. fakat sorun şarj dinamosundaki regülatörün bozuk olmasından cıkmıştı.. tabi ilerleyen zamanlarda başka sıkıntılar cıkardı o şekilde anladık şarjdan dolayı oldugunu..