PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor kulagı sıkıntısı..

cinagi
21-12-2013, 20:26
Öncelikle herkese iyi akşamlar... Alfa 33 1.7 8v aracım var. Geçtigimiz günlerde aracım biraz sarsıntılı çalışınca ve viteslere zor geçmeye başlayınca sportivoya gittim aracı lifte kaldırdık motor ön orta ve şanzıman kulaklarının kopuk oldugunu gördük.1 haftadır sportivo da ben de her yerde 33 için motor kulagı arıyorum ama hiç bir yerde bulamadık servis te bulamadıgını üstüne tamir yapabileceklerini söyledi.Ben de tamir olayına pek sıcak bakmıyorum.Bana bu parçaları bulmam da ya da bulamassak bunları custom olarak yaptırabilecegim bir yer önerisinde bulunabilecek birileri varsa gerçekten sevinirim.Bi de eger bi yerde yaptırabiliyosak bu tahminen bana ne kadara mal olur.Şimdiden yardımcı olacaklara teşekkürler...

Y.Emre
21-12-2013, 20:47
'Solid state' diye tabir edilen kulakları cnc makinesi olan yerlerde yaptırabilirsin, ama titreşim konusunda pek işine yaramaz titreşimi olduğu gibi şasiye aktarıyor..

Kulağın 2 parçasının arasına kaucuk vs (tam olarak ne kullanılıyor bilmiyorum) kullanılırsa işin görülür gibi

levent
21-12-2013, 20:55
godless commie hakan abi bununla ilgili birşeyler yazmıştı diye hatırlıyorum, forumu biraz kurcalarsan ulaşırsın elbet bahsettiklerime..

evolution_9
21-12-2013, 20:56
benim focus ta kopardı yan sanayi aldım çok fena titreşim yarattıaynı dakka söktüm, yeniside çok pahalıydı gidip hurdacıdan çıkma aldım. bence o işlere hiç girme bi yerlerden getirtmeye bak.

Y.Emre
21-12-2013, 21:03
godless commie hakan abi bununla ilgili birşeyler yazmıştı diye hatırlıyorum, forumu biraz kurcalarsan ulaşırsın elbet bahsettiklerime..

kanka onunki alttakim parcalarindaydi malzeme olarak 'delrin' kullanmıştı. kulakta titreşim daha büyük olur delrin nasıl tepki verirki acaba ?

illaki plastik turlerinden biri uyum gösteriyordur ama hangisi acaba :D
poluiretan mi deniyodu bunların genel adına ?