Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Üst kapak contası mıdır?

c20let
23-12-2013, 12:42
Araç Citroen Saxo 1.4i

Motor soğukken gaz verince çok yoğun olmayan beyaz duman ve egzozdan damla damla su geliyor. Isınınca kesiliyor mu gözlemleyemedim bugün bakıp onu da yazacağım.

Birde su kapağında yağ var sanırım, yağ kapağının içinin resmini çektim tortular oluşmuş pas gibi. Nedendir bunlar conta mı yanıktır?

Yağ kapağından
http://imageshack.us/a/img585/146/pojy.jpg

Su kapağından
http://imageshack.us/a/img4/9885/f26p.jpg
http://imageshack.us/a/img822/1609/t1k0.jpg

myworld
23-12-2013, 12:49
Conta yanmış yag su karışmış gibi görünüyor.

burkaykalyon
23-12-2013, 12:55
Son resimdeki durum tıpkı benim BMW'de yaşadığım durum kardeşim. Yağ su karışmış. Maalesef geçmiş olsun. Conta yanık gibi geldi bana :( Kapağı çatlatmadan bir servise çek bence.

A.Cem
23-12-2013, 12:57
Tespitler doğru. Bilhassa son resimdeki çamurlaşmadan belli oluyor.

boranaydogmus
23-12-2013, 12:59
Yağ köpürmesini genelde vw grubu araçlar yapıyor yağ değişimi geciktiği zaman yapabiliyor kalitesiz veya araca uygun yağ kullanılmadığı zaman da yapabiliyor bir de dediğiniz gibi contadan dolayı yapabiliyor. Su deposuna yağ karışması durumu biraz ciddi bir problem conta da olabilir yağın dolaştığı bir parça var(parçanın adını hatırlayamadım) dört kanallı bir parça iki kanalından su geçer iki kanalından da yağ geçer bu parça arızalandığı zaman yağ su birbirine karışabiliyor Palio 1.3 multijette bir arkadaşın başına gelmişti. Ama sizin probleminiz tahminimce contadan duman geliyor demişsiniz. Geçmiş olsun...

tayreep_john
23-12-2013, 13:42
inşallah sadece contayla kurarırsınız üst kapakda bişey yoktur :(

Burak
23-12-2013, 13:46
Conta değişecek, üst kapak taslanacak :(

timucintt
23-12-2013, 13:49
aracı çalıştırdığında kısa mesafeler yaparsanda köpürüyor yağ böyle... ama sürekli uzun yol yapıyorsan ve bu haldeyse kapak contasından olabilir....

c20let
23-12-2013, 14:27
aracı çalıştırdığında kısa mesafeler yaparsanda köpürüyor yağ böyle... ama sürekli uzun yol yapıyorsan ve bu haldeyse kapak contasından olabilir....

Abi araci surekli kisa mesafe kullaniyorum aslinda buda sebebiyet veriyor olabilir o zaman.

Herkese tesekkut ederim. Ben her gun spora giderken gidis gelis 2-3 km yol yqpiyorum yaptigim en uzun yol 10 km bu sekilde 1-2 ay kadar binsem daha kotu sonuclar olusur mu?

burkaykalyon
23-12-2013, 14:31
Eğer ki yağ su karışmışsa (ki muhtemelen öyle) o motorun max. 50 km ömrü var. Kapağı çatlatmaya kadar gidersin. Bence fazla kullanma.

Enka_55
23-12-2013, 14:32
Motor yağına su karıştığı için, yağ bi zaman sonra beyazlaşıp çamur gibi olcaktır sıkıntı olabilir.

c20let
23-12-2013, 14:36
Eğer ki yağ su karışmışsa (ki muhtemelen öyle) o motorun max. 50 km ömrü var. Kapağı çatlatmaya kadar gidersin. Bence fazla kullanma.

İste hic para olmayinca cepte kars kara dusunuyorum :(

Turboğuz54
23-12-2013, 15:15
Yağ soğutucusu varmı bilmiyorum eğer varsa yağ soğutucusuna baktır derim bide

c20let
23-12-2013, 15:50
Yağ soğutucusu varmı bilmiyorum eğer varsa yağ soğutucusuna baktır derim bide

Evet bunu sofor bi abimde soyledi baktirmaya gidiyorum birazdan abi.

Hic suda kabarcik yok belki conta degildir. :D

BıD-Clio
23-12-2013, 18:01
yag sogutucusu suya yag verır yanı bozulursa ama motor yagı ıcınde su veya yagda renk deıgsımı varsa o zmn conta yuksek ıhtımal gecmıs olsun

c20let
23-12-2013, 18:13
Araçla 2 hafta önce 100km yol yaptım hararet ışığı yanmadı. Analog göstergesi olmadığı için hararet ne seviyede bilmiyorum ama.

Su eksiltme, yağ eksiltme yok. Radyatör kapağını açınca kabarcıklar çıkmıyor. Çekişte düşüş yok.

Bunların dışında aracın bakım zamanı çoktan gelmiş geçiyor zaten para geçince elime ilk işim triger, devirdaim ile birlikte tüm sıvıları değiştirip komple bakım vardı. Conta da aradan çıkar değiştiririm. ***** öğrencilik para yok :D 1-2 ay idare etse beni zaten doğru düzgün yol yapmıyorum elime para geçince detaylıca bakıma sokacağım.

Bugün çok yoğunum dedi usta yarın gideceğim bakalım ne diyecek.

c20let
24-12-2013, 14:29
Bugün ustaya gittim baktı suda yağ olmadığını ve yağda da su olmadığını söyledi. Motor soğukken egzozdan gelen beyaz duman ve hafif suyun normal olduğunu. Su kapağındaki pisliğinse suda ki kirin kısa mesafe kullanımda bunu yapabileceğini yağın değişme zamanının gelipte geçtiğini söyledi. İçim yine rahat değil ilk fırsatta değiştireceğim contayı.

hkkcn
24-12-2013, 15:00
hocam sağlıklı bir benzinli motorda egzozdan küçük damlalar şeklinde su damlar zaten donanımhaberde karbüratörcü mehmet usta yazmıştı bunu.eğerki bakım zamanınız geçtiyse yağın o hale gelmesi yada yanlış veya kalitesiz yap koyduysanız normal.sabahları ilk çalıştırdığınızda arabanız patırtılı şekilde çalışıyorsa tekleme tarzında,radyatör hortumlarınız ve su hortumlarınız şişiyorsa,egzozdan mavi duman atma varsa bunlar conta yanığı belirtisidir.ama eğer soğuk havada egzozdan beyaz duman geliyorsa soğukken normaldir soğuk havada aynı duman agzımızdanda çıkıyor :D eğer contanız yanıksa bir an önce değiştirin.benim başıma geldi farkına varamadım ankaraya gittim o şekilde ankarada evin önünde tırtladı motor kapak çatladı kapağı taşlattım yeni conta takımı aldım herşey hazır yapıldı marş verdik arabanın kapağı olmamış düzgün yapamamışlardı gittim yeni kapak aldım aldığım kapakta 4.gözden su indiriyordu hooop 1 takım conta ve yağ vs daha aldım boşuna ardından başka bir kapak aldık tekrar conta takımı yağ yağ filtresi giden paranın haddi hesabı yok...size tavsiyem arabayı bakıma sokacağınızı söylüyorsunuz.
şimdi bir agır bakım yapsanız 500 civarı paranız gidicek az değil.bunları yapıpta aynı sorunları yaşamak var bence riske atmayın iyi bir ustaya üst kapağınızı söktürüp baktırın zaten taş patlasa 300 işçilik alır.riske atmayın sorna tekrar ağır bakımınızı yaptırırsınız.b

c20let
24-12-2013, 16:28
Kardesim iyi diyorsun hos diyorsun ama ogrenci adam ha dedi mi 500 cikaramiyor. Suan contada sikinti yok cunku belirtileri tutmuyo sadece su kapagindaki o camur gibi birikinti korkuttu beni.

toolqa
25-12-2013, 17:37
yağ soğutucun bozuk olabilir..