Orijinalini görmek için tıklayınız : Megane RS 225 & Golf 5 GTİ
Arkadaşlar,siz olsanız bu araçlardan hangisini tercih ederdiniz?
Yürüyen olarak RS in çok iyi olduğunu biliyorum.
Hangisi modifiyeye daha uygun?
Filtre,egzoz,yazılım ile 2 araçta kaç hp olur?
Hangisi daha sağlam,sorunsuzdur?
Kronik problemleri var mıdır?
2.elde hangi aracı daha kolay elden çıkarırım?
Golf 10.000 TL civarı daha yüksek,bu fark için değer mi?
GTİ manuel mi önerirsiniz DSG mi?
Teşekkürler.
ahmet3425
24-12-2013, 22:08
Fantazi derecesinde yukleme yapılıp rolling kovalamayacaksan megane rs daha mantıklı fiyat/performans konusunda...
Donanımı yuksek keyifli bi arac golf'ün özellikle karoser kısmı biraz daha kaliteli bunu da göz önünde bulundurabilirsin...
Ben olsam temiz bi rs alır binerdim...
mehmetelt
24-12-2013, 22:14
yükleme konusunda 2.0 tfsi önü çok açık. parçaları kolay bulunuyor. aradaki fiyat farkına bence değer. megane tip olarak (özellikle arkasına) gözüm bir türlü alışamadı. aslında kısaca şu; bütçe yoksa RS alınıp binilir. fiyat performans oranı çok iyi. ama bütçe varsa GTI alınır.
Fantazi derecesinde yukleme yapılıp rolling kovalamayacaksan megane rs daha mantıklı fiyat/performans konusunda...
Donanımı yuksek keyifli bi arac golf'ün özellikle karoser kısmı biraz daha kaliteli bunu da göz önünde bulundurabilirsin...
Ben olsam temiz bi rs alır binerdim...
Peki maksimum kaç hp olur yazılım eksoz filtre modifiyesi ile?
yükleme konusunda 2.0 tfsi önü çok açık. parçaları kolay bulunuyor. aradaki fiyat farkına bence değer. megane tip olarak (özellikle arkasına) gözüm bir türlü alışamadı. aslında kısaca şu; bütçe yoksa RS alınıp binilir. fiyat performans oranı çok iyi. ama bütçe varsa GTI alınır.
Önü açık evet ama yapılıcak tek setup yazılım filtre egzoz.
Renault Sport parçası çok pahalı. Hem orjinal parçası hemde modifiye parçası. Ben olsam Golf 5 GTI alırdım manuel olarak.
Gti iyidir tercihim golf olurdu
Renault Sport parçası çok pahalı. Hem orjinal parçası hemde modifiye parçası. Ben olsam Golf 5 GTI alırdım manuel olarak.
Yol tutuş,aktarma,frenler kıyaslarsak hangisi dersiniz?
Neden manuel? 6 ileri DSG ler çok iyi ve sağlam diye biliyorum.
golf daha butun bır araba, komple yani..
ama meganın f/p oranı ve surus dınamıklerı daha ıyı..
Yol tutuş,aktarma,frenler kıyaslarsak hangisi dersiniz?
Neden manuel? 6 ileri DSG ler çok iyi ve sağlam diye biliyorum.
DSG evet bu modellerde sağlamda ya 100'de 1'lik hatalı bir ürün sana gelirse. Garantisi olmayan DSG'li araç saatli bomba. Tamiri çoook zor ve pahalı. Binlerce TL harcaman gerekebilir bir sıkıntıda.
Megane2 RS stok halde 1 belki 1.5 tık daha iyidir Golf GTI'dan. Ama Golf'ün aftermarket parçaları çok ucuz ve Megane RS'den her yönden 2 tık öne geçirmek çok daha kolay ve ucuz.
tek kapı manuel gti mis..
DSG evet bu modellerde sağlamda ya 100'de 1'lik hatalı bir ürün sana gelirse. Garantisi olmayan DSG'li araç saatli bomba. Tamiri çoook zor ve pahalı. Binlerce TL harcaman gerekebilir bir sıkıntıda.
Megane2 RS stok halde 1 belki 1.5 tık daha iyidir Golf GTI'dan. Ama Golf'ün aftermarket parçaları çok ucuz ve Megane RS'den her yönden 2 tık öne geçirmek çok daha kolay ve ucuz.
Abi haklısın evet ama baya yüzdeli konuşmuşsun :) Dookan isimli arkadaş yani benden büyük abi diyelim :)
onun araç DSG ve 400+ geziyor,400+ DSG bi araba nasıl keyif verir düşünmesi bile güzel :)
Abi haklısın evet ama baya yüzdeli konuşmuşsun :) Dookan isimli arkadaş yani benden büyük abi diyelim :)
onun araç DSG ve 400+ geziyor,400+ DSG bi araba nasıl keyif verir düşünmesi bile güzel :)
Birde o güçlerde manuel olanı var :) Ben manuelciyim şahsen..
Konuya dönersek benim tercihim Golf olurdu. Alman arabaları Fransızlardan bence bir tık önde her zaman. Bahsetiğim tık kalite ve sorunsuzluk.
Donanım/performans/ücret üçgeninde Megane daha ağır basıyor oda ayrı bir gerçek
Ertug_T.
24-12-2013, 23:27
eski aracım olduğu için değil ama gti diyorum kesinlikle :)
abdullahduymaz
25-12-2013, 10:34
sadece o aftermarketi için bile alınabilir GTI..
Megane rs fiyat/ performans açısından başarılı bir araç ve golf gti'a göre aradaki fiyat farkı da avantajı.
2.0 tfsi'ın aftermarket parçaları bol,ucuz ve önü açık.Gti kalite olarakta birazcık önde.
Beklentilerle alakalı bir durum.Ben olsam Golf Gti tercih ederdim.
megane'ın tek + sı şasesi, dolayısıyla ikisi de standart halde iken yol tutuşu..
geri kalan her şey için golf gti..
Birde o güçlerde manuel olanı var :) Ben manuelciyim şahsen..
Konuya dönersek benim tercihim Golf olurdu. Alman arabaları Fransızlardan bence bir tık önde her zaman. Bahsetiğim tık kalite ve sorunsuzluk.
Donanım/performans/ücret üçgeninde Megane daha ağır basıyor oda ayrı bir gerçek
Megane Rs'de var mıdır kronik sorunlar?
Cidden merak ettim Gti in ne artıları var.
Frenlermi daha iyi ? konfor u mu ? gücü mü ? hangi konuda daha iyi Golf gerçekten bilmediğim için soruyorum.
ahmetuzun
25-12-2013, 15:58
bende gti dıyorum , saglam ve yakısıklı bence
MatraX_07
25-12-2013, 16:12
aksine bende Megane RS Diyorum
Performans ve konfor olarak daha iyi
Ayrıca önüde açık RS'in
Megane RS in eksi yönü ancak iç malzeme kalitesi olabilir,birde tasarım farklı olduğu için zevk meselesi hoşa gitmeyebilir.Modifiye parçalar konusunda GTI da çeşit fazla olabilir,ancak Megane için parça yok demek yanlış olur.Autocar,Top Gear ve birçok yurtdışı otomobil programında Megane RS Golf GTI dan üstün bulunmuştur.Herşeyi bir kenara bırakıp Türkiye şartlarında bir seçim yapmak gerekirse ve sürüş özellikleri tek belirleyici etken değilse bence ya Honda al yada VW.
evetttt..konu benim konum :D
megane rs le golf gti kıyaslanamayacak 2 araç kardeşim.ayrıca aralarında 10 bin tl deil 15 bin tl fark var.
28 bine duzgn guzel araç bulabılırken aynı temızlıkte dsg li bir golf gti ı 43 binden aşağı alamıyorsun.
avantaj dezavantaja gelınce.bundan 8 sene önce arkadaşımın megane rs i vardı frenleri dısında hosuma gıden hiç birşeyi hiç bir artısı golf den oldugunu dusunmuyorum.
golf u alıyosan dsg sini alacaksın.bir arkadaş saatli bomba gıbıdır kotu dsg demiş ama soyle belirteyim 3.500 tl ye tamiri var sıfır gibi.kimine göre fazla kimine göre azdır bu tutar.ama Allahasukur benım aracım 400 hp lerde ve hiç bir sıkıntı yaşamadım hatta 500 e kadar da yaşaacagımı dusunmuyorum.
konfor a gelecek olursak passat gibi konforlu ve sessiz bir aractır.inanılmaz güven verir yolda şahsen ben 250 270 lerde tatlı makasları attıgım bir araçtır.
chip eksoz filtre yle 265 hp lere kadar alabilirsin o guclerde megane rs i çok geçer ve maliyeti de cok dusuk.
ileri seviyede motoru yuklemeyı dusunuyorsan 17 bin tl civarında harcarsan 400 450 hp 25 bin tl civarında harcarsan 500 hp binebilirsin.
tekrar soyluyorum bence kıyaslanmayacak kadar 2 araç arasında fark ve segment vardır.bu benım sahsı fıkrım
Reno'nun f1 tecrübesi olması ve renault sport'un şimdiye kadar çıkardığı işlerin ortada olması ne olursa olsun zaten megane rs'i bi adım öne geçiriyior. Bu tip araç tercihlerinde vw golf sadece vw severlerin alacağı bi araç olabilir bana göre. Ya da sadece hızlı gitsin mantığıyla düşünenlerin... amacın 400 hp 500 hp yse adresin golf gti olmamalı..
Şimdi öncelikle bu işin ikince el piyasa değeri ile hiçbir ilgisi olmadığını bir kabul edelim Doğukan yoksa örnekler ile senin verdiğin rakamlara 1.6 standart binek araçların bizimkilerden daha kaliteli olduğu anlamını çıkartırız bu şekilde verilecek örnek arabalar çoktur sanırım:)
Öncelikle ben sorumda hala ciddiyim bilmediğim için soruyorum bunu da inanın gti hakkında en ufak bilgim yok.
Şimdi sene 2005 - 2006 neyse gittik showroom a bir Megane Rs e baktık bir de Gti a sonra sıralamaya başladık dedik ki bunda şu var bunda bu var (ama bunları hissettiklerimizle değil reel örneklerle ) . Örnegin birinde deri koltuk var birinde kumaş koltuk şeklinde olaya bakarak anlatabilir.
Ve ya başka örneklerle açıklarsak ; güvenlik olarak Rs te kaç hava yastığı var Gti da kaç hava yastığı ya da Gti fabrika çıkışı kaç beygir kaç nm tork , RS kaç beygir kaç tork. Ya da Gti fren diskleri kac mm ne marka Rs inki ne. Yani birbirlerine üstünlükleri nedir ne değildir. Tekrar ediyorum plastik hissi Rs in kötü Gti in iyi şekilde değil ama.
Yol tutuş konusunda sınıfının emsali, nurburg da pist rekoru sahibi bir araçtan bahsediyoruz. MRS sınıfının en az yakanlarından üstelik. Bu fiyatlarle kesinlikle tercihin MRS olmalı.
Yol tutuş konusunda sınıfının emsali, nurburg da pist rekoru sahibi bir araçtan bahsediyoruz. MRS sınıfının en az yakanlarından üstelik. Bu fiyatlarle kesinlikle tercihin MRS olmalı.
Nurburgring sürelerinde R26R dışında MRS göremiyorum bu kasada? Dediğiniz R26R için mi düz 225 için mi?
Parça konusuna gelince epeyce alternatifin var aslında
ktec
dijon
rstuning
vs vs...
Nurburgring sürelerinde R26R dışında MRS göremiyorum bu kasada? Dediğiniz R26R için mi düz 225 için mi?
Aralarında ultra farklılıklar yok zaten. Ufak tefek farklar var.
Aralarında ultra farklılıklar yok zaten. Ufak tefek farklar var.
5 hp fazla ve 300 kg yakın hafif diye biliyorum?
GokhanRS
26-12-2013, 22:15
ikisininde motoru aynı.
ikisininde motoru aynı.
Eminmisiniz Gökhan abi? 5 hp fark var diye biliyorum,bi ara Top Gear'da çılgın gibi r26 izliyordum ordan hatırlıyorum.
GokhanRS
26-12-2013, 22:21
Eminmisiniz Gökhan abi? 5 hp fark var diye biliyorum,bi ara Top Gear'da çılgın gibi r26 izliyordum ordan hatırlıyorum.
motor aynı egzoz farklı kasa hafif camlar hafif plstik. radyo klima arka koltuk yok. ön koltuklar farklı hafif recarolardan. ecu yazılımında fark var. amortisörleri özel. jantı hafif. 5hp mi demiştin.
OrcunInce
26-12-2013, 22:21
aksine bende Megane RS Diyorum
Performans ve konfor olarak daha iyi
Ayrıca önüde açık RS'in
Konfor olarak MRS mi daha iyi? Görsellik falan tamam göreceli de, konfor göreceli bir kavram olamaz. GTI sırf tokluğuyla, darbe emişiyle MRS'e göre 2 gömlek iyidir konfor konusunda..
Konfor olarak MRS mi daha iyi? Görsellik falan tamam göreceli de, konfor göreceli bir kavram olamaz. GTI sırf tokluğuyla, darbe emişiyle MRS'e göre 2 gömlek iyidir konfor konusunda..
Orçun öyle deme ama Megane Rs'de acayip tok bi arabadır. Alt takımı varya kamyon gibi :) 1500 kg araba, kapıyı kapatmaya 2 kişi lazım sana öle söleyim :) İnanç abinin arabadan biliyorum.
GokhanRS
26-12-2013, 22:28
gti ve mrs kullandım. mrsnin konforunu bulamadım gti ile.
mrs ile ıslakta 150 ile bile girdiğim sert viraja gti ile 120 ile kuru havada girdim bariyeri zor sıyırdım.
ama gti da hiç konsol sesi yoktu cok hoşuma gitti. ayrıca karizmasıda daha etkileyici benim için.
Mrs den 300 kg atarsan ariel atom kivamina gelirsin keske o dedigin olabilse.
dragon07
26-12-2013, 22:49
100 kişiye sorduk golf mü megane mı dedik sonuçlar şaşırtıcıydı :)
100kişiden 85i golf gti derken 15kişi megane der.
megane yürütmesi gereksiz pahalı
yedek parçası gereksiz pahalı
plastik kalitesi kötü degil ama golf bi tık daha iyi
dizayn tip olarak göreceli bi kavram ama golf kesinlikle daha iyi
2.el olarak golf daha iyi
problemsizlik olarak golf daha problemsiz bana göre(DSG) saymazsak :D
Mrs den 300 kg atarsan ariel atom kivamina gelirsin keske o dedigin olabilse.
http://i41.tinypic.com/2cncdqc.jpg
Burada 1232kg yazıyor R26R için. Megane Rs 1500kg desek baya 268kg fark var gibi gözüküyor.
+5 hp 10 nm tork fazla olduğu yazıyor abi yanlış olabilir bilmiyorum.
GokhanRS
26-12-2013, 23:07
Burada 1232kg yazıyor R26R için. Megane Rs 1500kg desek baya 268kg fark var gibi gözüküyor.
5 hp yazılımsal. ancak pratikte 5hp den fazla takar. roll de stok rs e 15 boy rahat saplar zaten dahada basmasına gerek kalmaz. ama motor aynı gerçeğini değiştirmiyor
Şöyle basit bir şey söyleyeyim yazılım+filtre+down pipe vs vs gibi basit işlemlerle 280-290 hp lerde güç alıp ABT yazılımlı s3 kovalayan arkadaşım var videolarınada sahibiz :) seçim sizin. Elden çıkartma olarak baktığınız zaman da al birisini vur ötekisine :) ancak fiyat olarak daha makul olan daha kolay çıkar gibime geliyor elden
speed_emre
26-12-2013, 23:19
Cx sürtünme katsayısımı oluyor :) 0.35 diyor eğer oysa çok yüksek ya
5 hp yazılımsal. ancak pratikte 5hp den fazla takar. roll de stok rs e 15 boy rahat saplar zaten dahada basmasına gerek kalmaz. ama motor aynı gerçeğini değiştirmiyor
Yazılımsal olduğunu biliyorum abi,5 hp için piston,kol değişicek halleri yok sadece 5 hp 10 tork var mı yok mu bunu teyid etmek istedim.
ozanbulbul
27-12-2013, 00:22
cam tavansız megane rs'ler 1355 kg cam tavanlı da olsun olsun 40 kg ağır olsun.1500 biraz fazla olmuş
R26r teknik speclerden agirligini bulup megane rs e de 1500 desek dedin mi zaten pek karsilastirmaya gerek yok bence.
OrcunInce
27-12-2013, 08:48
Orçun öyle deme ama Megane Rs'de acayip tok bi arabadır. Alt takımı varya kamyon gibi :) 1500 kg araba, kapıyı kapatmaya 2 kişi lazım sana öle söleyim :) İnanç abinin arabadan biliyorum.
Merthan tokluktan kastım benim, trim sesleri vs. Megane RS yürüyeni çok iyidir ona hiç lafım yok ama GTI daha konforludur aslında :)
gti ve mrs kullandım. mrsnin konforunu bulamadım gti ile.
mrs ile ıslakta 150 ile bile girdiğim sert viraja gti ile 120 ile kuru havada girdim bariyeri zor sıyırdım.
ama gti da hiç konsol sesi yoktu cok hoşuma gitti. ayrıca karizmasıda daha etkileyici benim için.
Viraj hızları biraz göreceli bir kavram, asfalt sıcaklığı bile büyük etken ama stock halde MRS daha iyi yol tutuyor, haklısın abi :)
Juggernaut
27-12-2013, 20:22
Standart olarak performans yönünden megane rs üstün.Fiyat/performans oranıda çok iyi.Ama motoru verimsiz,tfsi kadar dayanıklıda değil en fazla yazılım egsoz ile bineceksen güzel fazlasını yapmak hem gereksiz masraf,hemde zaman kaybı.
Egsoz,yazılım ile ikiside üç aşşağı beşyukarı aynı güçlerde oluyor.Arkadaşlarında dediği gibi plastik kalitesi,konfor yönünden golf çok daha iyi.RSın debriyaj zayıf tfsi bikaç kronik sorunu var cam follower gibi.Bunun dışında standart olarak megane rs daha az yakıyor.Golf görüntü olarakta daha iyi bence.Şahsen 300hp ustune çıkma gibi bir niyetim yoksa megane rs alırdım yazılım egsoz yürüyen yapıp piste çıkıp eğlenmeye bakardım.
Golf sınıfında konfor performans yoltutus olarak optımumu yakalamk ıcın cabalamıstır, ondan dolayı gtı referans olmuştur zaten..
i
özellikle iç mekan ve konforda golf önde ancak surus dınamıklerı meganı gosterıyor bu demek degılkı golf kotu ama megan bıraz fazla iyi:D
focus st bakın bence:)
MURAT_HLX
28-12-2013, 00:21
Ben oldum olası rs'leri seviyorum clio olsun megane olsun.Tercihim meganeden yana olurdu benim