Orijinalini görmek için tıklayınız : 2014 Mercedes-Benz C-Serisi resmi olarak duyuruldu
halilcakir
29-05-2014, 23:33
Ben AMG nin mevcut jantından farklı olarak 19ları ve iç derisinden farklı olarak bunları seçtim demek istedim.
Yoksa AMG paket zaten 18 jant ve iç deri ile geliyor ama ben onlarıda değiştirdim.
Yoksa sadece AMG 150 den başlıyor.
Şimdi 2si arasında 30bin fark yok mu?
BMW daha mantıklı duruyor.
halilcakir
29-05-2014, 23:51
23.000 var
öğleden sonra Borusan Esenboğa'ya gittim hem test hem de pazarlık için, öncelikle şunu söyleyim, elde kalan araçlara indirim var diğerlerine yok zannetmeyin sakın... zaten Mercedesle kıyaslarken BMW yi zannediyorsunuz ki liste fiyatı nihai fiyat... mercedeste öyle evet ne CLA ne de C kasada indirim yapamıyorlar, en fazla düzlüyorlar o da en iyi ihtimal 999 lira olur o kadar... gelelim Borusan'a, bugün aldığım fiyatlar ve de anlaştığım araba şu şekilde:
f30 '2014' 3.20i ED liste fiyatı 161.000 TL bana fiyatı 141.600 TL renk lacivert içi modern line bej deri-kumaş karışımı göğüs de açık renk...
f30 '2014' 3.20i ED liste fiyatı 163.000 TL bana fiyatı 142.900 TL renk sedefli beyaz içi gerçek montana deri, jantlar ve paket luxury...
2. alternatifi seçtim pazar günü hanıma bir kullandırıp alacağım inşallah araç haziran teslimi... kusura bakmayın ama şimdi kimse bana boş +boş araç demesin sunroof, ekran, geri görüş kamerası, 3 tip kullanım formatı, 8 ileri, gerçek deri, 18 inch jantlar, sedefli renk vs vs... daha ne olacak pakette? CLA ile neredeyse aynı paraya geldi ve de 170 HP BMW motoru var ...
1 haftadan beri anlatmak istediğim şeydi abi :) güncel fiyatı ve ekstralar gayet yerinde. hatta metalik renk jant deri farkıda var bunlarıda istemeyen olursada dahada iner. 142.900/ 2.79 bmw kuru = 51.2.. € ;)
edit:luxury olan iyiymiş baya modern lineda neden bilmiyorum hep o direksiyonda el izi kalır sinir eder gibi geliyor :)
liste fiyatı 60 olmaz deneyip görebilirsin 55-56 gibi liste fiyatı olur.
3-4€ da iniceginden 50-51 gibi saydıgın donanımdan aşagı olmayan 3.16 çıkar
320 ied 'de m paket olmadıgından spor paket koyarsan aynı donanımda aradaki m-spor pak.farkından 1000-2000€ fark olur olmaz aralarında
ghibli06
30-05-2014, 08:15
1 haftadan beri anlatmak istediğim şeydi abi :) güncel fiyatı ve ekstralar gayet yerinde. hatta metalik renk jant deri farkıda var bunlarıda istemeyen olursada dahada iner. 142.900/ 2.79 bmw kuru = 51.2.. € ;)
edit:luxury olan iyiymiş baya modern lineda neden bilmiyorum hep o direksiyonda el izi kalır sinir eder gibi geliyor :)
aynı fikirdeyim ve de komple açık renk olan göğsü korumak zor, hanımlar devamlı krem sürer ellerine bu da direksiyon kapı iç tutacaklar ve de göğsü anormal kirletiyor bir müddet sonra...
halilcakir
30-05-2014, 09:23
Hahahahah kremmmmm.
Başımın belası!!!
Sadece el olsa yine iyi. Bacak vsde olduğu için oturulan yere bile iz bırakıyor.
Yeni C serisinin daha guzel durdugu kesin ic mekan harici yeni olmasi ve piyasada henuz nerdeyse yok olmasi buyuk avantaj
Ama fiyati 520i ile ayni olmasi avantajlarini yok ediyor bence
Zevk ve keyif meselesi asla etmez o kadar denilemez katiyen ancak cla icin rahatlikla denilebilir
Yalniz bence yeni c serisi dizel-otm versiyonu gelince asil sukseyi yapacaktir fiyati ucmasin yeter iste o zaman rakipsiz olur.
Yeni C serisinin daha guzel durdugu kesin ic mekan harici yeni olmasi ve piyasada henuz nerdeyse yok olmasi buyuk avantaj
Ama fiyati 520i ile ayni olmasi avantajlarini yok ediyor bence
Zevk ve keyif meselesi asla etmez o kadar denilemez katiyen ancak cla icin rahatlikla denilebilir
Yalniz bence yeni c serisi dizel-otm versiyonu gelince asil sukseyi yapacaktir fiyati ucmasin yeter iste o zaman rakipsiz olur.
sene sonu görücez 1.6 136lık otomatikleri
çok iyimser konusarak dizel cla amg oto. 140-150 bin TL
dizel oto c amg 170-180 bin TL den aşagı olmaz bence :confused::cool:
halilcakir
30-05-2014, 10:26
Dizel oto amg full cla 152bin şu anda.İndirimde yapamıyorlar hemde ve 2 ay sonra teslim.
C de şu anki benzinliden en az 10 bin pahalı olacaktırki yine bir zıplama hoplama olmazsa ise kurda vergide falan.
Sinan'S2k
30-05-2014, 13:30
Halil hocam dediğim gibi inşallah gönlüne göre olur... benim kastettiğim olaya en güzel örneksin, haziran teslim ve de hiç bir donanımı Mercedesten aşağı kalmayan hatta motor ve şanzumanla fark atan bir aracı 25 bin TL daha ucuza, istediğim donanımda 20 gün sonra teslim alacağım inşallah...
Hayırlı olsun abi. Tercih meselesi.
Bende 150 ye amg paket c yi tercih ederim. Zaten sen bu donanımın yanına mpaket alaydın 160 a çıkardı direk fiyat.
Mpakette tercih meselesi tabii.
Sinan'S2k
30-05-2014, 13:35
Dizel oto amg full cla 152bin şu anda.İndirimde yapamıyorlar hemde ve 2 ay sonra teslim.
C de şu anki benzinliden en az 10 bin pahalı olacaktırki yine bir zıplama hoplama olmazsa ise kurda vergide falan.
Dizel cla da fiyatı saçmalamışlar ama hakikaten. Çok pahalı... Amg c alırım direk o paraya...
Halil senin konfigüre ettiğin aracın standart amg den ne ekstra donanımı var? Tek tek fiyatlarını söyleyebilirmisin? 15000tl fark nasıl bölünüyor merak ettim?
Sinan'S2k
30-05-2014, 13:36
m paket 320 ied yok :)
316 da mı sunuyorlarmış sadece?
m paket 320 ied yok :)
Bunlar :beuj:
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-2013-borusan-beyaz-boyasiz-bmw-3.20d-m-sport-ic-dis-m-paket-full-166133683/detay)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-msport-estoril-mavi-mperformance-navigasyon-daha-dolusu-yok-164181885/detay)
Dizel cla da fiyatı saçmalamışlar ama hakikaten. Çok pahalı... Amg c alırım direk o paraya...
Halil senin konfigüre ettiğin aracın standart amg den ne ekstra donanımı var? Tek tek fiyatlarını söyleyebilirmisin? 15000tl fark nasıl bölünüyor merak ettim?
http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/05/30/Untitlede360d.jpg
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-2013-borusan-beyaz-boyasiz-bmw-3.20d-m-sport-ic-dis-m-paket-full-166133683/detay)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-msport-estoril-mavi-mperformance-navigasyon-daha-dolusu-yok-164181885/detay)
320i bahsedilen araba, 320d koymuşsun sen :)
Hoops :) pardon.
halilcakir
30-05-2014, 13:55
Arkadaş ekran görüntüsünü koymuş sağolsun orda yazıyor tek tek Sinan.
Ben bmw konfigüratörde yapınca 171 oldu zaten m paket falan. Ha indirim yapar borusan onu bilemem.
316 da mı sunuyorlarmış sadece?
hayır - 320i ed - harici hepsinde sunuluyor
cevabı Dıragır Bey veermiş zaten :)
sportline alıp üstüne yeni m direksiyonu opsiyon alınabilir hoşda olur gayette :D
ghibli06
30-05-2014, 14:22
Arkadaş ekran görüntüsünü koymuş sağolsun orda yazıyor tek tek Sinan.
Ben bmw konfigüratörde yapınca 171 oldu zaten m paket falan. Ha indirim yapar borusan onu bilemem.
171binlik araç 145-150bin TL arasına veriliyor Borusanda bilginiz olsun...
cevabı Dıragır Bey veermiş zaten :)
sportline alıp üstüne yeni m direksiyonu opsiyon alınabilir hoşda olur gayette :D
Ben o direksiyondan nefret ediyorum, normal davul gibi direksiyon daha güzel :D
ahmetbaha-drs
30-05-2014, 14:51
Bir şey soracagım şu M Performance mı ne öyle bir şey var bi'de onların donanımı nedir? Tüm paketlerin karması mı yoksa sırf görüntü mü? :D
Bir şey soracagım şu M Performance mı ne öyle bir şey var bi'de onların donanımı nedir? Tüm paketlerin karması mı yoksa sırf görüntü mü? :D
diğer dünya Ahmet o :D yani ne donanım ne opsiyon; ekstra gidip bayılıp alabiliyorsun :)
Konu Mercedes ama Bmw'de sıkışmışken sorayım :D
Borusan Avcılar'ın o tarafta oturuyorum. Adamlar yolun karşı tarafını da park olarak kullanıyorlar. Hem kendi yerlerinde hem de karşı taraftaki park'ta deli gibi 3-5 vs serileri var. Niye hala araç yok diyip bikaç ay sonraya teslimat tarihi veriyorlar.?
Konu Mercedes ama Bmw'de sıkışmışken sorayım :D
Borusan Avcılar'ın o tarafta oturuyorum. Adamlar yolun karşı tarafını da park olarak kullanıyorlar. Hem kendi yerlerinde hem de karşı taraftaki park'ta deli gibi 3-5 vs serileri var. Niye hala araç yok diyip bikaç ay sonraya teslimat tarihi veriyorlar.?
:D
http://www.skodam.com/download/file.php?id=2867
:D
http://www.skodam.com/download/file.php?id=2867
:hehe::hehe: Benim de aklıma bundan başka bişey gelmiyor ..
2. alternatifi seçtim pazar günü hanıma bir kullandırıp alacağım inşallah araç haziran teslimi... kusura bakmayın ama şimdi kimse bana boş +boş araç demesin sunroof, ekran, geri görüş kamerası, 3 tip kullanım formatı, 8 ileri, gerçek deri, 18 inch jantlar, sedefli renk vs vs... daha ne olacak pakette? CLA ile neredeyse aynı paraya geldi ve de 170 HP BMW motoru var ...
Aklima geldi
ustume vazife degil ama esinize alcaksaniz bide mutlaka yeni X3 e baksaydiniz 1.6 170 hp sdrive versiyonu geldi iyi bi fiyat alinabilir
Veya o butceye navigasyonuna kadar dop dolu 1.6 sdrive X1 de bakilabilir
Sahsen bayanlara cok uygun olduklarini dusunuyorum 3 serisi yerine
Merhaba, konudan biraz uzak kaldım :)
Tam donanımda eksik donanımı olmayan her pakette C serisini Ağustos teslim verebilirim.
Sorun yok yani.
Temmuz ayında Amg donanım aracım yok kalmadı ama sattıklarımızda tam donanımda yani TR paketli.
Sıkıntı yok yani teslimat süresi yakın...
Bu arada indirimden bahsetmiş birkaç arkadaş.
S serisi kasa değiştirmeden önce 600 TL liste fiyatı olan araçları sene sonunda kasa değişimi öncesinde 420 TL ye kadar sattık indirimse indirim Mercedes'te de var.
Ama yeni çıkmış bir kasada Bmw'nin 162 den 142 indirdiği arabayı hiç bir markada bu indirimle alamazsınız. Bu işin fıtratı bu :)
ghibli06
01-06-2014, 21:32
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-0km_2014_bmw-320i-170-hp_exclusive-edition_luxury_dakota-deri-165909360/detay)
aldığım araba bunun birebir aynısı, paket, dış renk, iç renk...
gerçek deri döşeme
elektrikli hafızalı koltuk
koltuk ısıtma
vee asıl bomba: 3 yıl ya da 60.000 km yağ bakımları bedava, %1 daha indirim aldım 142.900-1.420 tl fiyatı...
ghibli06
01-06-2014, 21:34
Aklima geldi
ustume vazife degil ama esinize alcaksaniz bide mutlaka yeni X3 e baksaydiniz 1.6 170 hp sdrive versiyonu geldi iyi bi fiyat alinabilir
Veya o butceye navigasyonuna kadar dop dolu 1.6 sdrive X1 de bakilabilir
Sahsen bayanlara cok uygun olduklarini dusunuyorum 3 serisi yerine
ailede X5 var bir tane o nedenle X3 ü gereksz buldum açıkçası...
ghibli06
01-06-2014, 21:43
Merhaba, konudan biraz uzak kaldım :)
Tam donanımda eksik donanımı olmayan her pakette C serisini Ağustos teslim verebilirim.
Sorun yok yani.
Temmuz ayında Amg donanım aracım yok kalmadı ama sattıklarımızda tam donanımda yani TR paketli.
Sıkıntı yok yani teslimat süresi yakın...
Bu arada indirimden bahsetmiş birkaç arkadaş.
S serisi kasa değiştirmeden önce 600 TL liste fiyatı olan araçları sene sonunda kasa değişimi öncesinde 420 TL ye kadar sattık indirimse indirim Mercedes'te de var.
Ama yeni çıkmış bir kasada Bmw'nin 162 den 142 indirdiği arabayı hiç bir markada bu indirimle alamazsınız. Bu işin fıtratı bu :)
BMW 7 senede bir kasa değiştirir, 3. seneden sonra ise genelde facelift yapar... üzerinde konuştuğumuz araç 6. senesinde ya da faceliftten önceki son araç değil, henüz 2. senesinde ;)
Tamam işte bahsettiğim şey şuan lansmanda olan bir araç değil.
İki markada Premium segmentte ayrı ayrı başarılara imza atmış markalar.
Satış rakamlarına da bakarsanız başa baş bir mücadele var.
Bmw nin en avantajlı yönü 2.0 dizel motoru olması.
Mercedes te 1.5 cdi lar hariç dizel motorlar 2143 cc den başlaması yani %145 ötv ile satılması biraz yavaşlama oluştursada geri planda kalmıyor.
Bmw nin başarısı yadsınamaz fakat Mercedes'in de araçlarının BMW karşısında vasat olarak adlandırılması da kabullenilemez bir durum...
http://www.odd.org.tr/folders/2837/categorial1docs/891/2014%20Yili%20(Ocak-Nisan)%20Perakende%20Satislar%20(Yerli%20&%20ithal).pdf
BMW 7 senede bir kasa değiştirir, 3. seneden sonra ise genelde facelift yapar... üzerinde konuştuğumuz araç 6. senesinde ya da faceliftten önceki son araç değil, henüz 2. senesinde ;)
abi güzel tercih modern line almadıgına sevindim. buarada 18 demiştin ilandaki jant 17
bende yazmıstım abi bunu ama :)
bidaha yazıyım daha yeni cıktıgı donemler olan 2012 kasımda 4k € indirimli fiyatla almıştık 46.xxx-42.xxx %8-10 , %1 değil
ghibli06
02-06-2014, 06:46
Tamam işte bahsettiğim şey şuan lansmanda olan bir araç değil.
CLA da mı lansmanda?
abi güzel tercih modern line almadıgına sevindim. buarada 18 demiştin ilandaki jant 17
bende yazmıstım abi bunu ama :)
bidaha yazıyım daha yeni cıktıgı donemler olan 2012 kasımda 4k € indirimli fiyatla almıştık 46.xxx-42.xxx %8-10 , %1 değil
18 jant sözü vardı Borusan'ın, ama başka bir kıyak istedik dün müzik sistemiyle alakalı bakalım yapabilecekler mi :)
ghibli06
02-06-2014, 07:05
İki markada Premium segmentte ayrı ayrı başarılara imza atmış markalar.
Satış rakamlarına da bakarsanız başa baş bir mücadele var.
Bmw nin en avantajlı yönü 2.0 dizel motoru olması.
Mercedes te 1.5 cdi lar hariç dizel motorlar 2143 cc den başlaması yani %145 ötv ile satılması biraz yavaşlama oluştursada geri planda kalmıyor.
Bmw nin başarısı yadsınamaz fakat Mercedes'in de araçlarının BMW karşısında vasat olarak adlandırılması da kabullenilemez bir durum...
http://www.odd.org.tr/folders/2837/categorial1docs/891/2014%20Yili%20(Ocak-Nisan)%20Perakende%20Satislar%20(Yerli%20&%20ithal).pdf
şimdi konuyu okuyanları doğru yönlendirelim:
öncelikle BMW elde kalan araçlarına indirim yapar dendi, F30 3.20i lux. paket elde kalan araç değildir bunu kabul edelim, lansman dediniz peki CLA ne iş? o da lansmanda değil herhalde...
sonra boş+boş o fiyatlaradır, mercedesle aynı özellikleri doldurun 180 bin TL olur dendi, şu pakette olmayıp mercedeste olan nedir yazar mısınız?
http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/834/0pemb.jpg (https://imageshack.com/i/n60pembj)
CLA 145 bin TL etmez dedim, o özelliklerde başka araç yok dediniz, demek ki varmış...
bir de çok rica ediyorum, benim aldığım paketle bir C serisi doldurur musunuz bakalım kaça gelecek, gerçek deri elektrikli ve ısıtmalı koltuklar, özel renk, bir de bakım paketi ile... başından beri kıyaslama yaparken kıstaslarımı belirttim, sonunda da en uygun fiyatlı olanı aldım diye düşünüyorum...
Benim CLA ile ilgili aklımın kesmediği nokta ;
CLA , A serisinin sedan ı veya sedan coupe tasarımı olduğuna göre teknik olarak A serisi olduğuna göre
Neden A serisinden aynı donanımlarla %30 ( 30-40 Bin TL ) daha pahalı
Neden A3 sedanda böyle bir durum yokken CLA da böyle
Nasılsa tutuyor uçur fiyatı mantığı olabilir mi acaba ?
Benim Premıum markalarda aklımın kesmediği nokta ise her şeyin opsiyon olması.Benim highline passatım piyasadaki çoğu f30dan çok daha dolu.BMW için çok mu zor acaba en baz donanımda hız sabitleyiciyi standart sunmak, katlanır aynayı standart yapmak?
ghibli06
02-06-2014, 10:02
Benim Premıum markalarda aklımın kesmediği nokta ise her şeyin opsiyon olması.Benim highline passatım piyasadaki çoğu f30dan çok daha dolu.BMW için çok mu zor acaba en baz donanımda hız sabitleyiciyi standart sunmak, katlanır aynayı standart yapmak?
evet zor, çünkü satıyorlar :) mantık bu ne yazık ki... konuyu okursanız mercedes olsun BMW olsun, orta segmentteki araçlarında belki citroende bile standart olan özellikler için fahiş fiyatlar istemesi... şirkette 120bin km kullandığımız citroen C4 te hız sabitleyici bile vardı, dizeldi ve de 120bin km kullanıp sattığımızda rutin bakımları haricinde sadece altta mazot dağıtıcı gibi bir parçası vardı o değişmişti bir de turbo hortumu... dizeldi ve de yarı otomatikti... tamam vergi vs var kabul ama sonuçta hepsi 1,6 motorlu artık lüks sınıfında değiller, zaten pahalılar bir de üzerine sanki xenon lüksmüş gibi fiyat farkı koymaları insanı çileden çıkartıyor haklısınız...
ceyhun737
02-06-2014, 10:07
2014 11. Ayda c180 nin 156 hp lik Ünitesi'nde güncelleme geleceği söyleniyor ve konsolda düzeltmeler olacağı söyleniyor o yüzden beklemeye devam ancak bir de söylenen motorda yenilik olmayacağı sadece amg paketin de üstüne Amg sport edition diye paket geleceği söyleniyor
cabrioleter
02-06-2014, 12:15
öncelikle BMW elde kalan araçlarına indirim yapar dendi, F30 3.20i lux. paket elde kalan araç değildir bunu kabul edelim, lansman dediniz peki CLA ne iş? o da lansmanda değil herhalde...
sonra boş+boş o fiyatlaradır, mercedesle aynı özellikleri doldurun 180 bin TL olur dendi, şu pakette olmayıp mercedeste olan nedir yazar mısınız?
http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/834/0pemb.jpg (https://imageshack.com/i/n60pembj)
CLA 145 bin TL etmez dedim, o özelliklerde başka araç yok dediniz, demek ki varmış...
bir de çok rica ediyorum, benim aldığım paketle bir C serisi doldurur musunuz bakalım kaça gelecek, gerçek deri elektrikli ve ısıtmalı koltuklar, özel renk, bir de bakım paketi ile... başından beri kıyaslama yaparken kıstaslarımı belirttim, sonunda da en uygun fiyatlı olanı aldım diye düşünüyorum...
aynı özelliklerde bir araç 166bin tl şu an konfigüre ettim. mercedes daha pahalıya denk geliyor eğer indirim alınmıyorsa.. tabi bu fiyat 5bin tl lik metalik beyaz boya seçildiğinde. diğer türlü 161bin. her türlü bmw den pahalı..
aynı özelliklerde bir araç 166bin tl şu an konfigüre ettim. mercedes daha pahalıya denk geliyor eğer indirim alınmıyorsa.. tabi bu fiyat 5bin tl lik metalik beyaz boya seçildiğinde. diğer türlü 161bin. her türlü bmw den pahalı..
inidirm alamıyosn vermiyolar en babası %1 yada küsüratı düzlüyorlar
+ içinde verecegi paspasın parasını alan mercedes ve 3sene yada 60.000kmlik bakımlar 3-4bin TL de ordan desen farkı dahada artar
2014 11. Ayda c180 nin 156 hp lik Ünitesi'nde güncelleme geleceği söyleniyor ve konsolda düzeltmeler olacağı söyleniyor o yüzden beklemeye devam ancak bir de söylenen motorda yenilik olmayacağı sadece amg paketin de üstüne Amg sport edition diye paket geleceği söyleniyor
bu yurtdışı konfigratörlerde var olan bir paketti zaten gelmez heralde detaylandırmazlar burda okadar
+ içinde verecegi paspasın parasını alan mercedes ve 3sene yada 60.000kmlik bakımlar 3-4bin TL de ordan desen farkı dahada artar
Ama buna rağmen sorarsan siparişlere yetişemiyorlar.
Aracın içindeki paspas'a da ayrıca para istemek ayrı bi dert :eek:
ghibli06
02-06-2014, 12:49
zaten çok satılmasını en iyi arabayı yaptık zihniyeti bütün markaları geriye itiyor... BMW de e90 ı çok sattı ama sonrasında F10 ve F30 la gerçek BMW cilere tekrar yeni yeni hitap etmeye başladı...
Mercedes ne C ne de CLA da indirim yapmıyor, hatırlı müşteriye küsürat düzlüyor
aynen öle ilk a serisi cıktıgında satıscı diyince kaldım ole .sonra gecenlerde E bakarnede dedileri e yuh okadarda almayın 250bin+ lik araç dememize ragmen fabrika ole diyo bişiy yapamıyoruz kıl yün havalarda uçtu..
zaten çok satılmasını en iyi arabayı yaptık zihniyeti bütün markaları geriye itiyor... BMW de e90 ı çok sattı ama sonrasında F10 ve F30 la gerçek BMW cilere tekrar yeni yeni hitap etmeye başladı...
Mercedes ne C ne de CLA da indirim yapmıyor, hatırlı müşteriye küsürat düzlüyor
abi 3 senelik mercedesi olana sözde "sadık müşteri indirimi" var.
kek gibi atladık arkadasım konusuyo Satıcıyla
A: aa iyimiş nekadar oluyor peki
MB: " %1 "
A: Allah razı olsun çok yaptınız
Doğuş grubu da bize %6 mı 8 mi ne yapıyordu geçen sene %4'e düşürdüler. O da Tr.'ye giriş fiyatından :D
ceyhun737
02-06-2014, 13:21
bu yurtdışı konfigratörlerde var olan bir paketti zaten gelmez heralde detaylandırmazlar burda okadar
Bence getirirler ancak merak ettiğim motorda güncelleme olacak mı
cabrioleter
02-06-2014, 13:45
o fiyatlara paspas dahil onu işaretledim 350tl'cik yanlış hatırlamıyorsam :D bakım masraflarını da düşünce sanırım 141bin fiyat alınmıştı bmw'den 166+4bin bakım masrafıyla 170bin de mercedes oluyor. 29bin tl gibi uçuk bir fark var arada :eek:
Kadife Paspaslar 383,26 TL
-Ambiyans Aydınlatması
-Aktif Park Yardımcısı
-Çarpışma Önleme Yardımcısı PLUS
-KEYLESS-GO Start
161.211 TL Yakın donanımda bir araç. c 180 fascination
http://i62.tinypic.com/ja7yix.jpg
CLA 200 araçlarda indirim yapılıyor artık.
CLA 180 cdi larda indirim yok çünkü Şubat ayında gelen bir araç.
ghibli06
02-06-2014, 23:19
-Ambiyans Aydınlatması
-Aktif Park Yardımcısı
-Çarpışma Önleme Yardımcısı PLUS
-KEYLESS-GO Start
161.211 TL Yakın donanımda bir araç. c 180 fascination
http://i62.tinypic.com/ja7yix.jpg
Ambiyans aydınlatması , ışık paketi olarak var
çarpışma önleme- BMW de şerit takip olarak bin küsür euro
KEYLESS-GO- BMW de güvenlik açısından daha farklı bir sistem var, anahtarı takmadan cebinde dururken çalıştırıyorsun... arada da tam 20bin TL olmuş oluyor haksız mıyım?
ghibli06
02-06-2014, 23:20
Metalik beyaz farkını da koymayı unutmuşsun Mercedese, hediye mi ediyorsunuz?
Metalik beyaz farkını da koymayı unutmuşsun Mercedese, hediye mi ediyorsunuz?
Eklediğim konfigrede metalik elmas beyazı fiyata dahil.
Mercedes-Benz Türk - Configurator - Configurator C-Class W 205 (http://www.mercedes-benz.com.tr/content/turkey/mpc/mpc_turkey_website/tr/home_mpc/passengercars/home/new_cars/models/c-class/w205/configurator/configurator_w205.html?tp_ccci=/dsc_tr/globalsessionid/DSC_tr3979666C35663C37FF626E5006500500/dsc_locale/tr_TR/appId/DSC_tr/siteLocale/tr_TR/P3501ViewBean.jam1%3bjsessionid=00003e5_SMq4koDhiW 5vC1NezLI:186s33hc1#bill_tag)
ghibli06
03-06-2014, 07:04
evet ama o özel renk değil ki, bu beyaza BMW de de ekstra bir şey vermiyorsun, benimkisi sedefli beyaz, her halukarda minimum 20bin TL yukarıda kalıyor görüldüğü gibi... hani aynı konfig. 180bin TL oluyordu BMW'de? bilmeden konuşmayın lütfen artık...
Sinan'S2k
03-06-2014, 09:20
evet ama o özel renk değil ki, bu beyaza BMW de de ekstra bir şey vermiyorsun, benimkisi sedefli beyaz, her halukarda minimum 20bin TL yukarıda kalıyor görüldüğü gibi... hani aynı konfig. 180bin TL oluyordu BMW'de? bilmeden konuşmayın lütfen artık...
Berkan ile anlaştık seninle anlaşamadım. Halen aynı şekilde diyorum ben. Hazır araç almak başka özel sipariş araç almak başka. Sen m paket tercih etmemişsin. Ya ben mpaket istersem. Hemde sipariş vereceğim dolu amg c180 gibi bir araç istersem ne olacak?
Bmw nin elinde hiç sanmıyorum ki gerçek deri koltuklu, elektrikli hafızalı ısıtmalı soğutmalı koltuklu, keyless-go lu, komple led farlı ve mpaketli bir 316 olsun. 316 mpaketlerin hepsi boş oğlu boş.
Böyle bir araba almak istersem birkaç ay bekleyeceğim. Nekadar fiyata gelecek acaba? Mercedes 170 civarına geliyor. Ben başından beri bunu söylüyorum neden anlaşamıyoruz.
Berkan ile anlaştık seninle anlaşamadım. Halen aynı şekilde diyorum ben. Hazır araç almak başka özel sipariş araç almak başka. Sen m paket tercih etmemişsin. Ya ben mpaket istersem. Hemde sipariş vereceğim dolu amg c180 gibi bir araç istersem ne olacak?
Bmw nin elinde hiç sanmıyorum ki gerçek deri koltuklu, elektrikli hafızalı ısıtmalı soğutmalı koltuklu, keyless-go lu, komple led farlı ve mpaketli bir 316 olsun. 316 mpaketlerin hepsi boş oğlu boş.
Böyle bir araba almak istersem birkaç ay bekleyeceğim. Nekadar fiyata gelecek acaba? Mercedes 170 civarına geliyor. Ben başından beri bunu söylüyorum neden anlaşamıyoruz.
sanslıysanız ve üretime girmek üzere olanlardan konfigüre edilirse 1 ay bile sürmez öbür türlü en babası 2 ay olur geçmez hiç bir türlü.
3.20ied 3.16i den pahalı
M pakette luxuryden pahalı
bu ikisinden dolayı olşan farkla ;
Aşagı yukarı fiyatları kafa kafaya gelir hatta ied çok az pahalı çıkabilir.
üstteki ghibli06 nın opsiyon listesinin ayarındaki bir aracı.
daha ne olcakki zaten o sınıf araçta kahve mi yapsın kendi kendine :D
3 yada c yi okadar dolduracagıma yazık günah 5/e alınır
ceyhun737
03-06-2014, 09:38
sanslıysanız ve üretime girmek üzere olanlardan konfigüre edilirse 1 ay bile sürmez öbür türlü en babası 2 ay olur geçmez hiç bir türlü.
3.20ied 3.16i den pahalı
M pakette luxuryden pahalı
bu ikisinden dolayı olşan farkla ;
Aşagı yukarı fiyatları kafa kafaya gelir hatta ied çok az pahalı çıkabilir.
üstteki ghibli06 nın opsiyon listesinin ayarındaki bir aracı.
daha ne olcakki zaten o sınıf araçta kahve mi yapsın kendi kendine :D
3 yada c yi okadar dolduracagıma yazık günah 5/e alınır
Aynen öyle bir kere sınıf farkı var:)
ghibli06
03-06-2014, 09:54
araç hazır evet ama emin ol hazır olmayan araç da 1 aya teslim... ne seçersen seç illa ki ya ellerinde ya da yolda araç çıkıyor... ben hazır araç olsun demedim, sadece isteklerimi bildirdim 2 tane araç çıktı karşıma hazır, gerçek deri, ısıtmalı hafızalı elektrikli koltuk var, keyless go BMW de daha farklı ama var... Mpaket istersen ve böyle doldurursan en babası 140-150bine geliyor BMW 3.16da...
benim aldığım paketin en dolu C den farkı, park asistance ve otomatik frenleme vs dir... başka ne olacak ki orta segment araçta, zaten o opsiyonlar benim para verip alacağım şeyler olmaz hiç bir zaman...
Mercedes-Benz Türk - Configurator - Configurator C-Class W 205 (http://www.mercedes-benz.com.tr/content/turkey/mpc/mpc_turkey_website/tr/home_mpc/passengercars/home/new_cars/models/c-class/w205/configurator/configurator_w205.html?tp_ccci=/dsc_tr/globalsessionid/DSC_tr3979666C35663C37FF626E5006500500/dsc_locale/tr_TR/appId/DSC_tr/siteLocale/tr_TR/P3501ViewBean.jam1%3bjsessionid=00003e5_SMq4koDhiW 5vC1NezLI:186s33hc1#bill_tag)
sabahtan beri onu ekliyom bu çıkartıyom :D zevkli adamım da param yok :D
halilcakir
03-06-2014, 10:57
Ben yaptığımda 171 olmuştu ama indirim yaparlar demiştiniz.Konfigde çıkıp indirim yapılması ile direk konfigdede daha ucuz olması ayrı durumlar.
Yani mercedes konfigde istediğim araba 165 bmw konfigde 171 idi. Ama bmw indirim yapar diye iddia ediyorsunuz o farklı bir durum.
Dolu c yerine boş 5 yada E alırım mantığı şuna çıkıyor bence.
Ben istediğim arabaya değilde işte param neye yetiyorsa onu alim.
Bu yaşta e yada 5 i napim ben
ghibli06
03-06-2014, 11:04
Ben yaptığımda 171 olmuştu ama indirim yaparlar demiştiniz.Konfigde çıkıp indirim yapılması ile direk konfigdede daha ucuz olması ayrı durumlar.
Yani mercedes konfigde istediğim araba 165 bmw konfigde 171 idi. Ama bmw indirim yapar diye iddia ediyorsunuz o farklı bir durum.
iddia etmiyorum ki, aldım o indirimi :) 163binden 141.500 tl ye hem de...
bu arada 3 yıl 60bin km bakım için ücret alınmıyor 3.20ied lerde kampanya var, ona da kimse yorum yapmamış daha :)
halilcakir
03-06-2014, 11:11
Valla indirselerde indirmeselerde zevk renk meselesi işte
Ben 3 almam :) Hani burda kendi tercihinizi haklı çıkarmak için çabalamanızda anlamsız o yüzden çünkü belli bir noktadan sonra tamamen kişisel tercih konusuna giriyor.
Ben daha ucuza beklemeden 3ü alsam bile bekleyip daha pahalıya alacağım C gibi zevk vermeyecek bana adım gibi eminim. Ayrıca benim yaptığım araba yine bmw de bile beklemeyi gerektirecektir.
ceyhun737
03-06-2014, 11:14
Statik led farlar yerine akıllı led ışık sistemi için 3.800 tl değer mi diye düşünüyorum?
darkmoon
03-06-2014, 11:21
her şeyin başına "akıllı" ekleyince kafadan 3 bin tl ekliyorlar .. :)
akıllı park sistemi akıllı ledler akıllı şanzıman :) iyiki arabalarım gerizekalı :))
ghibli06
03-06-2014, 11:23
Valla indirselerde indirmeselerde zevk renk meselesi işte
Ben 3 almam :) Hani burda kendi tercihinizi haklı çıkarmak için çabalamanızda anlamsız o yüzden çünkü belli bir noktadan sonra tamamen kişisel tercih konusuna giriyor.
Ben daha ucuza beklemeden 3ü alsam bile bekleyip daha pahalıya alacağım C gibi zevk vermeyecek bana adım gibi eminim. Ayrıca benim yaptığım araba yine bmw de bile beklemeyi gerektirecektir.
ben kendi seçimimi haklı hale getirmeye mi çalışıyorum? hocam çok alındım gerçekten, ne alakası var?
3-4 sayfa önce amacımı belirttim, C de alabilirdim ama sizler 160-170 bin liralık C nin o paraya değeceğini söylediniz BMW deki muadilinin de daha pahalı olacağını, sonuçta sizlerin dediği gibi çıkmadı...
bana deseydiniz, ben C seviyorum onu alırım, ben 3 seviyorum onu alırım vs olay bambaşka olurdu tamamen kişisel tercih sebebi olurdu... ama 122bin liraya C var, 180bin liraya 320i var gibi yanlış bilgileri hep beraber okuyup değerlendirdik...
C alana ne lafım olabilir? tercihidir almıştır, ama kafasında 3 daha pahalı, aynı konfig.de şu kadar fark var, ucuz olanlar da boş+boş toros spekt diye doğru olmayan bilgiler de olmasın...
halilcakir
03-06-2014, 11:37
Şimdi bana göre benim alacağım C o parayı eder.
Sonrasında ben,benzer bir konfigi bmw nin sitesindeki konfigüratörde yapınca C den daha pahalıya geldi.
Tek farklı çıkan konu sizin dediğinize göre bmw nin konfigi üzerinden ciddi bir indirim yaparlar oldu.
Yani bmw indirim yapıyormuş mercedes yapmıyormuş aslında tek farklı çıkan konu bu.
ceyhun737
03-06-2014, 11:39
her şeyin başına "akıllı" ekleyince kafadan 3 bin tl ekliyorlar .. :)
akıllı park sistemi akıllı ledler akıllı şanzıman :) iyiki arabalarım gerizekalı :))
Abi valla anlamadım ben bu işi led farı koymuşsun yapsana şunu akıllı:D 3.800 tl de akıllı olsun diye veriyorsun:D
Bmw daha pahalıya gelebilir, doğrudur ama adamlar indirim de yapıyor. Mercedes ile arasındaki net fark bu..
ghibli06
03-06-2014, 11:46
Bmw daha pahalıya gelebilir, doğrudur ama adamlar indirim de yapıyor. Mercedes ile arasındaki net fark bu..
evet aynen, reel satış fiyatları arasında ciddi farklar var ama Mercedes hiç indirim yapmıyor, C yeni çıktı falan da hikaye, E kasa çıkalı ne kadar oldu onda da yok indirim, CLA çıkalı 1,5 sene oldu onda da durum aynı... mercedes sadece modeli bitecek araçlara 6-7 ay önceden bir indirim yapıyor o kadar...
Allah mutlu mesut etsin c sevebilirsin kimsenin sevme yada baska bişey dedigi yada 3 daha iyi dediği yok yada eksiği gedigide yok donanımsa donanım, fiyatsa fiyat tercih kişiye kalır artık.
Sırf o paspas parası için bile C almam ayıptır yuh ya. demin konfigratörden 500 600 bin tl lik gl yapim dedim onda bile 750 lira paspas yazıyodu.
(728 miş pardon)
Dolu c yerine boş 5 yada E alırım mantığı şuna çıkıyor bence.
Ben istediğim arabaya değilde işte param neye yetiyorsa onu alim.
Bu yaşta e yada 5 i napim ben
:nokta::goz:
2 gün önce Premium paket 520i'yi Borusandan 170.000 TL'ye aldık. Bir düşük segmentin fiyatının bu kadar olmasına ben de anlam veremedim her ne kadar C serisi çok hoşuma gitse de.
Onu diyen olursa da hemen yazayım; vakumlu kapı, hayalet gösterge, geri görüş, sunroof vs var.
2014 araçların tamamı. Pek elde kalma gibi bi dertleri yok sanırsam, 5 araba denk gelmeseydi 2 ay sonraya teslimat süresi veriyorlar.
halilcakir
03-06-2014, 12:16
Berkan cidden ilginçsin ya :)
Ben zevk dedikce hala dediğine inandırmaya çalışıyorsun :)
Benim beğeneceğim şekilde E yi konfigüre et bakalım kaça geliyor.
165 e istediğim gibi C yerine mevcut bir E demek o
Gel gelelim en önemlisi E yi napim babamın gibi durur bu yaşta dedim defalarca.
Sen alacağında gidip E yada 5 alabilirsin emin ol hiçbir mb alan adam bu kadar kendince haklı çıkmaya çalışıpda sana dayatmayacaktır:)
İyiki mb de indirim yapmıyor valla aslında oda ayrı bir benim mb seçme sebebim.
Yani sana dolu gelen o E yada 5 bana göre boş bir araba oluyor bilmem anlatabildimmi?
darkmoon
03-06-2014, 12:21
Abi valla anlamadım ben bu işi led farı koymuşsun yapsana şunu akıllı:D 3.800 tl de akıllı olsun diye veriyorsun:D
yakında eskiden kara şimşek vardı araba konuşurdu bu arabalrda konuşucak. :)
"yenge abi seni aldatıyor"
sen kimsin "bir dost bu arada yenge bimde antifirizde indirim varmış bana alsana" :D
Berkan cidden ilginçsin ya :)
Ben zevk dedikce hala dediğine inandırmaya çalışıyorsun :)
Benim beğeneceğim şekilde E yi konfigüre et bakalım kaça geliyor.
165 e istediğim gibi C yerine mevcut bir E demek o
Gel gelelim en önemlisi E yi napim babamın gibi durur bu yaşta dedim defalarca.
Sen alacağında gidip E yada 5 alabilirsin emin ol hiçbir mb alan adam bu kadar kendince haklı çıkmaya çalışıpda sana dayatmayacaktır:)
İyiki mb de indirim yapmıyor valla aslında oda ayrı bir benim mb seçme sebebim.
Yani sana dolu gelen o E yada 5 bana göre boş bir araba oluyor bilmem anlatabildimmi?
zevkine tek laf ettimmi ben Allah mutlu mesut etsin dedim hatta..
ben sana nolur 5 almı dedim, onuda alabilrsin(yine sana degil genel) dedim .
ayrıca e nin giriş fiyatı 172bin.
bide :hakikaten merakdan soruyorm dolu araçtan beklentin nedir .
halilcakir
03-06-2014, 12:31
Konfigüre ettiğim aracın kodu ve fotoları mevcuttu önceki sayfalarda bakmamışsın demekki.
Örnek olarak amg seçmeme rağmen jantı beğenmeyip 19 olanı seçiyorum sadece o bile 3600tl ekliyor amg paketin üstüne
Benim yaptığım araba amg paket fiyatı + 15 bin oluyor ama içi dışı tam istediğim gibi baktıkca zevk alacağım bir araba oluyor öyle binbir gereksiz kullanmayacağım özellikle dolu ama gözüme sıradan gelecek bir araba olmuyor.
Konfigüre ettiğim aracın kodu ve fotoları mevcuttu önceki sayfalarda bakmamışsın demekki.
Örnek olarak amg seçmeme rağmen jantı beğenmeyip 19 olanı seçiyorum sadece o bile 3600tl ekliyor amg paketin üstüne
Benim yaptığım araba amg paket fiyatı + 15 bin oluyor ama içi dışı tam istediğim gibi baktıkca zevk alacağım bir araba oluyor öyle binbir gereksiz kullanmayacağım özellikle dolu ama gözüme sıradan gelecek bir araba olmuyor.
ilk sayfayı yada son sayfayı okumak gibi huyum yok hepsine bakıyorum.
Allah daha cok versinde kullanmayacaklarına koyarsın inşallah Halil. Kazasız belasız şimdiden
halilcakir
03-06-2014, 12:42
Amin inşallah herkese gönlüne göre verir.
Ben hala daha tam karar vermedim ama vermediğim konu bmw mi mercedesmi diye değilde alimi almayimmi diye.
Mesela benim asıl mercedesi eleştirdiğim konu 3 ay bekleme işi.
Noluyor yani 3 ay bekliyoruz sipariş Ferrari bile 6 ayda geliyor.Bu konuda herkesden daha çok şikayetciyim ve eleştiriyorum mbyi.
Okadar parayı verince membağından alıştıra alıştıra getiriyolar demekki :D
halilcakir
03-06-2014, 12:51
Okadar parayı verince membağından alıştıra alıştıra getiriyolar demekki :D
Saçmalık sırf psikolojik satış stratejileri.
Owwww özel sipariş mercedes alıyon gardaşım borumu ayakları.
Ne anasını satim sonuçta araba bu yani işte kapının önünde duracak yeri gelecek üstüne kuş ..çacak falan :)
Ben ona binecem onun beni hazır beklemesi gerek normalde:)
ceyhun737
03-06-2014, 12:59
yakında eskiden kara şimşek vardı araba konuşurdu bu arabalrda konuşucak. :)
"yenge abi seni aldatıyor"
sen kimsin "bir dost bu arada yenge bimde antifirizde indirim varmış bana alsana" :D
Hahaha :D Bundan 3 ay önce A serisi düşünüyordum masaya oturduk bayide opsiyonel donanımları konuşuyoruz babam da var , satış görevlisi distronic dedi ben olabilirim dedim babam demez mi kaç yaşındasın kendin frene basamıyor musun ne gerek var buna saçmalama diye bir tartışmaya başladık abi , satış görevlisi isterseniz sonra tek gelin diyor:D:D
Konuyu baştan beri hep takip ettim ama şunu yazmadan da geçemedim.Bence BMW'nin liste fiyatı üzerinden 20bin TL indirim yapması tamamen saçmalık.İndirim dediğin %1 olur %2 olur.Madem 2.el bir araba fiyatı kadar indirim yapacaksın baştan liste fiyatını ona göre düzenlesene..Hem daha da çok müşteri çekersin..Birde anladığım kadarıyla herkese aynı indirimde yapılmıyor.Benim x fiyata aldığım arabayı ertesi gün komşum benden daha uygun y fiyata alırsa açıkçası o markaya olan itimatım yerle bir olur.Bir daha önünden geçmem..MB-VW gibi markaların çok çok az indirim yapması bence olması gereken durum.
ghibli06
03-06-2014, 13:10
17 değil 19 jant alınabilir, distronic ekledin, otomatik park ekledin, başka? Halil hocam kusura bakma ama ben aldığımın özelliklerini koydum, ondan farklı ne var diyorum sadece bu 2-3 şeyse eğer, kusura bakmayın bu özelliklerin toplamı 30bin-35bin etmez bunun zevkle alakası yok çünkü, bildiğin matematik...
haa dediğim gibi olaya teknik karşılaştırmalarla başladık sonra iş fiyata döndü onu da realize ettik şimdi en sonunda 'benim zevkim bu senin zevkin o' deniyorsa ki; elbette öyle, o zaman 4-5 sayfa neyi tartıştık? bence de MB herkese araba satmasın, led farlarla , tabletlerle bence de çok iyi bir satış yapıyorlar ama emin olun BMW de satıştakilerle daha teknik konular konuşuluyor...
ghibli06
03-06-2014, 13:14
Konuyu baştan beri hep takip ettim ama şunu yazmadan da geçemedim.Bence BMW'nin liste fiyatı üzerinden 20bin TL indirim yapması tamamen saçmalık.İndirim dediğin %1 olur %2 olur.Madem 2.el bir araba fiyatı kadar indirim yapacaksın baştan liste fiyatını ona göre düzenlesene..Hem daha da çok müşteri çekersin..Birde anladığım kadarıyla herkese aynı indirimde yapılmıyor.Benim x fiyata aldığım arabayı ertesi gün komşum benden daha uygun y fiyata alırsa açıkçası o markaya olan itimatım yerle bir olur.Bir daha önünden geçmem..MB-VW gibi markaların çok çok az indirim yapması bence olması gereken durum.
Borusan'ın yıllardır politikası aynıdır satışta, gider pazarlık yaparsın, sıkıntı bunun bilinmemesi, o nedenle insanlar bilmiyor bazen... kişiye göre fiyat derken, 3-4 tane BMW almış olan 2-3 senede bir araba yenileyen müşterilere ekstra %1-2 geliyor sdece diğer indirimler hemen hemen yanı...
halilcakir
03-06-2014, 13:16
Yine tekrar edim aynı şeyi buda son olsun :)
Benim istediğim şekilde konfigüre edince 2 markanında internet sitesinde bmw nin fiyatı daha fazla çıkıyor.Bunu anlıyoruz sanırım?En basitinden 165 olan araba AMG yani bmwdeki M paket,sport line falan değil.
Devamında ise sizin söyleminize göre bmw 20-25bin tl fiyat indiriyormuş konfigürasyondaki fiyattan.Hı ben A yı alırken bmwylede görüşmüştüm 1 için,indirim falan yapmıyordı Adana Borusan onuda belirtim.
Mercedes ise konfigürede çıkan ne ise o fiyattan satıyor.
Galiba burayı netleştirdik.
Son olaraksa konfigürede 171 e çıkan 3 serisini bana 150ye verse bile ben C yi içiyle dışıyla daha çok beğendiğim için gidip 15 daha fazla verip C yi alırım çünkü ben her baktığımda tam istediğim gibi oldu diyerek kullanmak istiyorum arabayı.
Yine söylüyorum 3 ay bekleme işi canımı sıkıyor.
ghibli06
03-06-2014, 13:24
Yine tekrar edim aynı şeyi buda son olsun :)
Benim istediğim şekilde konfigüre edince 2 markanında internet sitesinde bmw nin fiyatı daha fazla çıkıyor.Bunu anlıyoruz sanırım?En basitinden 165 olan araba AMG yani bmwdeki M paket,sport line falan değil.
Devamında ise sizin söyleminize göre bmw 20-25bin tl fiyat indiriyormuş konfigürasyondaki fiyattan.Hı ben A yı alırken bmwylede görüşmüştüm 1 için,indirim falan yapmıyordı Adana Borusan onuda belirtim.
Mercedes ise konfigürede çıkan ne ise o fiyattan satıyor.
Galiba burayı netleştirdik.
Son olaraksa konfigürede 171 e çıkan 3 serisini bana 150ye verse bile ben C yi içiyle dışıyla daha çok beğendiğim için gidip 15 daha fazla verip C yi alırım çünkü ben her baktığımda tam istediğim gibi oldu diyerek kullanmak istiyorum arabayı.
e tamam zaten olay tercih ve gönül meselesi ama öyle bir diyorsunuz ki sanki AMG pakettekilerden hiç biri BMW de yok, ayrıca AMG paketin karşılığı Mpaket diye bir şey de yok, tampon farkları hariç diğer paketlerden neredeyse bir farkı kalmadı... mesela benim için elektrikli ve hafızalı koltuk önemli, C de var mı peki aldığınız pakette?
halilcakir
03-06-2014, 13:26
Elektrikli ama hafızalı değil sanırım.
Mesela bana göre ise iç kaplamanın dişbudak olması ve ortakonsolda analog saatinde olması daha önemli.
Benden başka kimse kullanmayacakki arabayı koltukda hafızaya ihtiyaç duyayim.
Tercih meselesine güzel bir örnek.
senin paran senin kararın senin keyfin
Türk milletinin klasik huyumuz pazarlıkk ben bile sahibindende ilan açarken fazla fazla yazıyormda nasısa biri gelip tutturcak indirde indir diye.
bmwnin politikasıda o fiyatı belki fazla yazıyor ama ona görede indirimi fazla veriyor sende ooo ne çok indirim yaptılar diyorsun.
banada mb sacma geliyor minimum 150bin verdigin arabaya paspas parası :)
yada doğusun özelliklve vw kısmındaki o burnu havada alırsan al almassan nasısa satarım tavırlarındak satıscılarına ifritim
ghibli06
03-06-2014, 13:34
Elektrikli ama hafızalı değil sanırım.
Mesela bana göre ise iç kaplamanın dişbudak olması ve ortakonsolda analog saatinde olması daha önemli.
Benden başka kimse kullanmayacakki arabayı koltukda hafızaya ihtiyaç duyayim.
Tercih meselesine güzel bir örnek.
elektrikli olduğuna emin misin? önümde tablo duruyor elektrik gözükmüyor sadece ısıtma var... bunlar saatten daha önemli benim için, gerçek ahşap trimler lux. pakette standart geliyor bu arada...
dediğim gibi olay orta sınıfları karşılaştırma olarak başladı ama 'kişisel zevk'le son buldu... keşke baştan bu şekilde girseydik de o kadar teknik veri karşılaştırmasaydık...
halilcakir
03-06-2014, 13:40
Günlük kullanımlık arabalarda teknik veri ne olacakki?
Teknik veri diyince benim aklıma motor mekanik konusu geliyor.
Donanım karşılaştırması yaptık diyebiliriz ama ben en baştan beri belirttim ben baktığımda zevk aldığım arabayı tercih ederim diye.
Siz sürekli ama şuda var buda var dediniz bende benim için farketmez kapıyı açıp içine bindiğimdeki ambians yada dışından baktığımda tamda istediğim gibi geliyor olması daha önemli dedim.
Sonuç olarak tek öğrendiğim şu oldu bu konudan bmw konfigdeki fiyattan 20-25bin tl indirim yapıyormuş sizin demecinize göre.1 de öyle birşey yapmıyordu ben borusana gittiğimde.
ghibli06
03-06-2014, 13:43
Günlük kullanımlık arabalarda teknik veri ne olacakki?
Teknik veri diyince benim aklıma motor mekanik konusu geliyor.
Donanım karşılaştırması yaptık diyebiliriz ama ben en baştan beri belirttim ben baktığımda zevk aldığım arabayı tercih ederim diye.
Siz sürekli ama şuda var buda var dediniz bende benim için farketmez kapıyı açıp içine bindiğimdeki ambians yada dışından baktığımda tamda istediğim gibi geliyor olması daha önemli dedim.
Sonuç olarak tek öğrendiğim şu oldu bu konudan bmw konfigdeki fiyattan 20-25bin tl indirim yapıyormuş sizin demecinize göre.1 de öyle birşey yapmıyordu ben borusana gittiğimde.
faturası geldiğinde koyarım böylece benim dememe göre değil de realitede de böyle olduğunu görür herkes, motor mekanik kısmı gerçekten komik olmuş :) motor-şanzuman konusunu mu tartışalım şimdi? yoksa renocuları çağıralım onlarla mı tartışalım? gerçekten konu saçma yerlere gitmeye başladı...
Allah herkesin gönlüne versin, ona kimsenin lafı olamaz zaten ama burası otomobil forumuysa, karşılaştırma kısmı en azından daha teknik olabilmeli diye düşünüyorum...
ceyhun737
03-06-2014, 13:48
faturası geldiğinde koyarım böylece benim dememe göre değil de realitede de böyle olduğunu görür herkes, motor mekanik kısmı gerçekten komik olmuş :) motor-şanzuman konusunu mu tartışalım şimdi? yoksa renocuları çağıralım onlarla mı tartışalım? gerçekten konu saçma yerlere gitmeye başladı...
Allah herkesin gönlüne versin, ona kimsenin lafı olamaz zaten ama burası otomobil forumuysa, karşılaştırma kısmı en azından daha teknik olabilmeli diye düşünüyorum...
Abi bazı noktalarda sana katılıyorum , sormak istediğim şey şimdi akıllı far için 3.800 tl isteniyor ama hala uzun far asistanı verilmiyor onun için de 300 tl mi ne daha vermek gerekiyor gerçekten komik, bmw de durum nedir?
halilcakir
03-06-2014, 13:48
Ben asla öyle birşey olamaz yalan söylüyorsunuz falan diye bir imada bulunmuyorum yanlış anlaşılma olmasın.
Ben A yı alırken Adana Borusan 1 için öyle birşey yapmıyordu anlamında dedim.Şimdi yapıyorlardır doğrudur.
Bizden başka bugünlerde sipariş verecek arkadaşlarada kılavuz olmuştur herhalde bu konu demekten başka birşey kalmadı artık :)
Sinan'S2k
03-06-2014, 13:52
araç hazır evet ama emin ol hazır olmayan araç da 1 aya teslim... ne seçersen seç illa ki ya ellerinde ya da yolda araç çıkıyor... ben hazır araç olsun demedim, sadece isteklerimi bildirdim 2 tane araç çıktı karşıma hazır, gerçek deri, ısıtmalı hafızalı elektrikli koltuk var, keyless go BMW de daha farklı ama var... Mpaket istersen ve böyle doldurursan en babası 140-150bine geliyor BMW 3.16da...
benim aldığım paketin en dolu C den farkı, park asistance ve otomatik frenleme vs dir... başka ne olacak ki orta segment araçta, zaten o opsiyonlar benim para verip alacağım şeyler olmaz hiç bir zaman...
Abi hayırlı olsun tekrardan. Güzel bir araç almışsın. Benim dediğim donanımda daha mpaket bir 316 görmedim. Öyle bir araç için sipariş verdiğinde senin aldığın indirimi almayacağın aşikar. Olay mercedes mantığına döner. Elde olan araçları firmaların indirimli vermesi çok normal. Bunu neden gözardı ediyorsunuz? Geçen sayfalarda Halil örneğini verdi 115'e sıfır c180 coupe diye.
Soğutmalı koltuk opsiyonu bmw'nin sitesinde bile geçmiyor. Almanya'dan özel siparişle gelir ancak. 1 aya gelmeyeceği aşikar.
Dediğim gibi abi tercihler etkiliyor olayı. Sen mpaket ya da amg olsun diye bir isteğin olmayınca istediğin donanımda güzel bir araç almışsın hayırlı olsun tekrardan.
Yeni 3 serisi hakikatn rezil. Ama yeni c serisini incelemeyen yorum yapmasın. Bugün açık mavi amg paketlisine baktım. Yemin ederim çin işi çakma mb sandım. Araçta ne ayrıntı kalmış ne bişi. Tüm tampon ve parçalar tek parçaa. Kaliteden uzak
ghibli06
03-06-2014, 13:54
Abi bazı noktalarda sana katılıyorum , sormak istediğim şey şimdi akıllı far için 3.800 tl isteniyor ama hala uzun far asistanı verilmiyor onun için de 300 tl mi ne daha vermek gerekiyor gerçekten komik, bmw de durum nedir?
adaptif farlar 1.027 euro, bi-xenon ise standart geliyor...
ceyhun737
03-06-2014, 13:57
adaptif farlar 1.027 euro, bi-xenon ise standart geliyor...
Adaptif fara uzun far asistanı dahil mi?
ghibli06
03-06-2014, 14:02
Abi hayırlı olsun tekrardan. Güzel bir araç almışsın. Benim dediğim donanımda daha mpaket bir 316 görmedim. Öyle bir araç için sipariş verdiğinde senin aldığın indirimi almayacağın aşikar. Olay mercedes mantığına döner. Elde olan araçları firmaların indirimli vermesi çok normal. Bunu neden gözardı ediyorsunuz? Geçen sayfalarda Halil örneğini verdi 115'e sıfır c180 coupe diye.
Soğutmalı koltuk opsiyonu bmw'nin sitesinde bile geçmiyor. Almanya'dan özel siparişle gelir ancak. 1 aya gelmeyeceği aşikar.
Dediğim gibi abi tercihler etkiliyor olayı. Sen mpaket ya da amg olsun diye bir isteğin olmayınca istediğin donanımda güzel bir araç almışsın hayırlı olsun tekrardan.
hocam 3.20i de M paket zaten yok, M paket donanımı zayıf kalıyor çünkü sanırım orda çoğunluk hala Mpaketin BMW nin en üst donanımı olduğunu sanıyor, tamponlar hariç lux. paket daha doludur, haa M süspansüyondan bahsetmiyorum o da M pakette ops. ayrıca M frenler de M pakette ops... 115e sıfır C coupe eski kasa hepimiz biliyoruz değil mi?
ghibli06
03-06-2014, 14:02
Adaptif fara uzun far asistanı dahil mi?
o 267 euro
bu elde kalma değil satılmayı bekleyendir. aylarca beklerse ayrı tabiki.bu olur elde kalma senesi gecer makyajyer ıvır zıvır yasadık 2012 c coupe amg yi 2013 başlarında 3.ay gibi 113bine aldı arkadaşım tam 15bin TL indi, 2013 palladiumu o sıra 130 yada 131 gibi bişeydi
bmw deki bu fiyatı gemide, yapımda, borusanda olan herhangibi bir araç içinde alırsınız zaten. Özellikle 1.6 ya özel ve güzel indirimleri var günlerdir diyorum kimsede inatla anlamak istemiyor ;)
ghibli06
03-06-2014, 14:08
benim aldığım araç da hala Derince limanında bu arada, 3-5 ay bekleyen bir araba falan da değil... tabii bu mantığı kabul etmek zor gelebilir özellikle diğer markalara...
ceyhun737
03-06-2014, 14:13
o 267 euro
Ben bunun mantığını kavrayamadım abi hem 4.000 tl ekstra ver akıllı olsun diye hemde uzun farı ekstra ücrete tabi tut
hocam 3.20i de M paket zaten yok, M paket donanımı zayıf kalıyor çünkü sanırım orda çoğunluk hala Mpaketin BMW nin en üst donanımı olduğunu sanıyor, tamponlar hariç lux. paket daha doludur, haa M süspansüyondan bahsetmiyorum o da M pakette ops. ayrıca M frenler de M pakette ops... 115e sıfır C coupe eski kasa hepimiz biliyoruz değil mi?
m pakette m süspansıyon opsiyon deıl bedelsız olarak alabılıyorsunuz sıparıs gecersenız...tr paketınde m spor suspansıyonu çıkardılar sert olduğundan okadar..
ghibli06
03-06-2014, 16:21
m pakette m süspansıyon opsiyon deıl bedelsız olarak alabılıyorsunuz sıparıs gecersenız...tr paketınde m spor suspansıyonu çıkardılar sert olduğundan okadar..
http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/841/8m1py.jpg (https://imageshack.com/i/nd8m1pyj)
bedelli görünüyor...
darkmoon
03-06-2014, 19:40
Yeni 3 serisi hakikatn rezil. Ama yeni c serisini incelemeyen yorum yapmasın. Bugün açık mavi amg paketlisine baktım. Yemin ederim çin işi çakma mb sandım. Araçta ne ayrıntı kalmış ne bişi. Tüm tampon ve parçalar tek parçaa. Kaliteden uzak
ne yazık ki öyle iç interiro testlerde kokpit tasarımı güzel ama kalitesini herkes yerden yere vuruyor.. yurt dışında..
hatta kuzey amerika oto fuarında merkez ortadaki hava kanallarının biri gazeteci bakınırken test ederken kırılıyor..
Journalist Breaks C-Class W205 Air Vent at NAIAS [Photo Gallery] (http://www.autoevolution.com/news/journalist-breaks-c-class-w205-air-vent-at-naias-photo-gallery-74711.html)
http://s1.cdn.autoevolution.com/images/news/gallery/medium/journalists-break-c-class-w205-air-vent-at-naias-photo-gallery-medium_11.jpg
Geçen sene 190 araç sattım, sattığım her arabaya halı ve kauçuk paspas hediye ettim.
Konfigratörde paspas eklemeyince arabaya paspas vermiyorlar mı sanıyorsunuz,komik olmayın.
3-5 ay bekleme durumu yok. 2 ayda teslim edilir araç.
Şuan temmuz teslim araçların planlamaları bitti fakat ağustos teslim araçlar hala Fabrika konfigratöründe değiştirilebiliyor. Designo aksesuar olmadığı sürece 2 ayda teslim ediliyor. Tabi S - GL - G vs hariç.
Ghibli bu arada sana ekran görüntüsünü gönderdiğim araç metalik elmas beyazı yani sedefli beyaz.
Bu arada park asistanı, çarpışma önleme yardımıcı vs. hepsi en baz versiyonda bile standart.
121.500 lük araç yok diyenlere cevabım:Mayıs, Haziran, Temmuzdaki baz versiyon araçların hepsini sattık çünkü 10 araçtan 6 tanesini amg, 2 tanesini exclusive,1 avantgarde,1 style yapıyorum.
Bu arada söylediğim gibi ağustos teslim istediğiniz donanımda C serisi verebilirim.
Bu arada E 180 de, CLA da vs araçta indirim yapmayanlar size araç satmak istemiyor olabilir mi ?
Birde bunu düşünün :)
ceyhun737
03-06-2014, 21:02
Geçen sene 190 araç sattım, sattığım her arabaya halı ve kauçuk paspas hediye ettim.
Konfigratörde paspas eklemeyince arabaya paspas vermiyorlar mı sanıyorsunuz,komik olmayın.
3-5 ay bekleme durumu yok. 2 ayda teslim edilir araç.
Şuan temmuz teslim araçların planlamaları bitti fakat ağustos teslim araçlar hala Fabrika konfigratöründe değiştirilebiliyor. Designo aksesuar olmadığı sürece 2 ayda teslim ediliyor. Tabi S - GL - G vs hariç.
Ghibli bu arada sana ekran görüntüsünü gönderdiğim araç metalik elmas beyazı yani sedefli beyaz.
Bu arada park asistanı, çarpışma önleme yardımıcı vs. hepsi en baz versiyonda bile standart.
121.500 lük araç yok diyenlere cevabım:Mayıs, Haziran, Temmuzdaki baz versiyon araçların hepsini sattık çünkü 10 araçtan 6 tanesini amg, 2 tanesini exclusive,1 avantgarde,1 style yapıyorum.
Bu arada söylediğim gibi ağustos teslim istediğiniz donanımda C serisi verebilirim.
Kırmızı renk ve istediğim donanımda sipariş edersek ağustosda gelir mi?
17 değil 19 jant alınabilir, distronic ekledin, otomatik park ekledin, başka? Halil hocam kusura bakma ama ben aldığımın özelliklerini koydum, ondan farklı ne var diyorum sadece bu 2-3 şeyse eğer, kusura bakmayın bu özelliklerin toplamı 30bin-35bin etmez bunun zevkle alakası yok çünkü, bildiğin matematik...
haa dediğim gibi olaya teknik karşılaştırmalarla başladık sonra iş fiyata döndü onu da realize ettik şimdi en sonunda 'benim zevkim bu senin zevkin o' deniyorsa ki; elbette öyle, o zaman 4-5 sayfa neyi tartıştık? bence de MB herkese araba satmasın, led farlarla , tabletlerle bence de çok iyi bir satış yapıyorlar ama emin olun BMW de satıştakilerle daha teknik konular konuşuluyor...
Bu bahsettiğiniz özelliklerin 30-35 fark ettiğini bana ispatlarmısınız ?
Nightfish
03-06-2014, 21:09
Bu arada E 180 de, CLA da vs araçta indirim yapmayanlar size araç satmak istemiyor olabilir mi ?
Size satmak istemiyor olabilir mi derken ? O nasıl saçma bi politika, ne rezil bi hizmet ?
Size satmak istemiyor olabilir mi derken ? O nasıl saçma bi politika, ne rezil bi hizmet ?
Bu işin latifesi tabiki,
Yoksa müşteri ayırt etmeden herkese yapılabilecek indirimler uygulanır.
Filo indirimi mevcutsa ilave indirimler uygulanabilir.
Yoksa Mercedes indirim yapmıyor vs. vs. bunlar biraz abartı.
Doğrudur şuan C 180 e indirim yapılmıyor.
CLA 200 e indirim yapılıyor fakat cla 180 lerde indirime pek yanaşılmıyor.
Yoksa tüm araçlarda belli bir oranda indirim yapılır. Bu işin doğasında vardır pazarlık.
Kırmızı renk ve istediğim donanımda sipariş edersek ağustosda gelir mi?
Kardeşim bugün telefonda da konuştuğumuz gibi metalik kırmızı siparişim var temmuz ayına fakat ilave donanımlar istersen ağustos ayına verebilirim.
Ceyhun beni bilir, Ceyhun benden yaklaşık 600 km uzakta.
Ceyhun ne zaman arasa mesai saati olsun olmasın arar araçlar hakkında konuşuruz.
Gayet samimi şekilde bilgiler verir ve ceyhuna yardımcı olurum.
Ceyhun'dan ticari bir kazancım yok Ceyhun'a arabada satma gibi bir payem yok.
Ceyhun'un dibinde bayi var ve bayi ile ilişkileri gayet iyi.
Ama doğru bir araç alması için fikir paylaşımında bulunuruz.
Yani kimseye araba satmama gibi bir art niyet güdülemez.
Ama bu indirim yapmıyor gibi hikayeler biraz karalama çalışması gibi...
Vw e gidin bakalım özel durumlar hariç 1000 TL den fazla indirim yapmazlar ve biz buna çok özeniriz. Derizki kendi aramızda adamlara bak ne tok satıcı.
Adamlar müşterisinide alıştırmış itirazda etmiyorlar.
Ama MB-BMW-AUDİ de masada ne pazarlıklar dönüyor.
Bugün manisadan eski bir müşterim geldi A 200 vermiştim, C 180 almak istedi %1 sadık müşteri indirimi uyguladım %1 de kendim indirim uyguladım.
Yani indirim yapmak birazda arada sıcak ilişkilere bağlı.
ghibli06
03-06-2014, 21:27
Allahtan senin zihniyetinle Mercedesi bir tutmuyorum...
ben 141.500 e araç alırken 175bine C serisi varsa aradaki donanım farkları da sadece yazdıklarımsa sen neyi ispatlamaya çalışıyorsun? statik ledli farla park asistanıyla müşteri kovalamaya devam et sen...
Cidden o nasıl oluyor? Tipimi beğenmezseniz, indirim yapmıyor musunuz yani?
Edit: soruma cevap verilmiş yazana kadar, pardon.
ceyhun737
03-06-2014, 21:31
Ceyhun beni bilir, Ceyhun benden yaklaşık 600 km uzakta.
Ceyhun ne zaman arasa mesai saati olsun olmasın arar araçlar hakkında konuşuruz.
Gayet samimi şekilde bilgiler verir ve ceyhuna yardımcı olurum.
Ceyhun'dan ticari bir kazancım yok Ceyhun'a arabada satma gibi bir payem yok.
Ceyhun'un dibinde bayi var ve bayi ile ilişkileri gayet iyi.
Ama doğru bir araç alması için fikir paylaşımında bulunuruz.
Yani kimseye araba satmama gibi bir art niyet güdülemez.
Ama bu indirim yapmıyor gibi hikayeler biraz karalama çalışması gibi...
Vw e gidin bakalım özel durumlar hariç 1000 TL den fazla indirim yapmazlar ve biz buna çok özeniriz. Derizki kendi aramızda adamlara bak ne tok satıcı.
Adamlar müşterisinide alıştırmış itirazda etmiyorlar.
Ama MB-BMW-AUDİ de masada ne pazarlıklar dönüyor.
Bugün manisadan eski bir müşterim geldi A 200 vermiştim, C 180 almak istedi %1 sadık müşteri indirimi uyguladım %1 de kendim indirim uyguladım.
Yani indirim yapmak birazda arada sıcak ilişkilere bağlı.
Eyvallah tuğbayım , klavyeden olunca bazen demek istenen anlatılamıyor yada anlaşılamıyor ama eminim ki senin burda bilgilerini bizi bilgilendirmek amaçlı anlatmaya çalıştığından şüphem yok.
Bende dibimde bayi olmasına rağmen sahibi aile dostumuz olmasına rağmen tuğbay ile telefondan görüşürüm sürekli çünkü en doğru bilgiyi tuğbaydan alıyorum çoğu satış danışmanı arabayı kitlemeye çalışıyor sadece ama tuğbay dostumdur.
Benim zihniyetim neymiş acaba ?
Sizin zihniyetiniz nedir ?
141.500 e araç alırken 175bine C serisi olması neyi ifade ediyor.
Bende size şunu söylerim.
121.500 e araç verirken 141.500e araç alınır mı ?
Statik led ve park asistanını bu kadar dillendirsen sizsiniz ?
Bunu aksesuarları bir satış argümanı olarak öne çıkartmıyoruz.
Siz çıkartan arkadaşlarla görüştüyseniz ayrı tabi.
141.500 e alınan Bmw ile 175 e alınan C serisi aynı donanımda mı ?
paspas hediye etmek neymiş zaten olması gerekn bişey paspassoz mercedesmi olur arabamı olur.parasını vermeyene gazete kagıdı koyun gönderin bari.
ayrıca
ben yada herhangibi başkası sana yada herhangi bir mercedes calısanına mahkum değil ama sen ve senin gibiler para kazanmak ve prim almak için alıcya mahkumsunuz. önce bir bunu bil.
bir iki telefona bakar indirim verip peşinden al diyemi yalvarırsın yada satmamak için indirimmi yapmassın...
ghibli06
03-06-2014, 21:41
141.500 e alınan Bmw ile 175 e alınan C serisi aynı donanımda mı ?
yazsana ne farkı var başka? ben karşılaştırdım ve 175binlik C de olup benim aldığımda olmayan donanımları açık şekilde yazdım... kombinasyonu da koydum, sanırım sen BMW nin donanımlarını hiç tanımıyorsun...
https://imagizer.imageshack.us/v2/352x364q90/834/0pemb.jpg
buyur sen ekle ne eksikse, tamamla 35bin TL ye... anlamadığın donanım olursa sor ama bana, uydurma kafandan... ayrıca şunu da belirteyim daha önce de söyledim, güya mercedeste daha itibarlı müşteriyiz, nakliye kısmının bütün kamyonları mercedes ve sayısı da 3-5 tane değil...
Şurada anlaşalım ve bu tatlı tartışmayı uzatmayalım.
Bmw de Mercedes te alanlarında dünya devi olmuş ve satış adetlerinden de anlaşılacağı gibi başa baş rekabet ortamında olan markalar.
İki markanın da öne çıkan birbirinden üstün olan özellikleri var. Bmw'nin performansı ve tasarımı gibi, Mercedes'in uzun ömür ve konforu gibi.
Mercedes Bmw'nin yaptığı tasarımdaki atak hareketi gecikmeli yaptı.
Ama kimse inkar edermez (zevkler ve renkler tartışılmaz tabi) yeni C Serisi şuan rakiplerinden başarılı bir tasarıma sahip.
Tablet tarzındaki ekranı beğenirsiniz yada beğenmezsiniz bu tarz şeyler kişisel düşüncelerdir.
Diyebilirsiniz direksiyondan vites silecek kolu gibi olmuş vs. bunlar herkesin öz düşüncesidir.
Ama şuan donanım eşitlemesi yaptığınızda Mercedes 1 adım öne geçiyor uygunluk konusunda.
Kimse BMW kötü yada Mercedes kötü diyemez. Ama beğenmeyebilir.
C 180 i 3.16 ile kıyaslamak lazım. Ama BMW 1.6 motorlu 3 serisinindeki zayıflığı güçlendirmek için 3.20 1.6 seri çıkarttı 1.6 benzinli 3 serisine hareket kattı. Ve çok güzel bir motorla sunuyor bu aracı.
3.20 ile kıyaslasanız bile Mercedes donanım eşitlemede biraz daha avantajlı.
Varsa aksini iddia eden teklifini eklesin aynı donanımda aracı sunabilirim karşısına.
Kimse birbirine kırıcı konuşmasın bu forumda amacımız bilgi paylaşmak.
Mercedes'le ilgili bilgi almak isteyen varsa yardımcı olmaya çalışırım.
Herkese selamlar
darkmoon
03-06-2014, 21:44
paran olmasıda ayrı dert sen 150-170 bin tl ye araba al.. onda bile bir ton şeyi dert yap kendine :)
ghibli06
03-06-2014, 21:45
paspas hediye etmek neymiş zaten olması gerekn bişey paspassoz mercedesmi olur arabamı olur.parasını vermeyene gazete kagıdı koyun gönderin bari.
ayrıca
ben yada herhangibi başkası sana yada herhangi bir mercedes calısanına mahkum değil ama sen ve senin gibiler para kazanmak ve prim almak için alıcya mahkumsunuz. önce bir bunu bil.
bir iki telefona bakar indirim verip peşinden al diyemi yalvarırsın yada satmamak için indirimmi yapmassın...
olur mu canım, arkadaş mercedesin sahibi, istediğine satıyor istemediğine satmıyor, insanlar yalvararak C ve cla alıyorlar kendisinden...
120 binle yukarda ghibli06 (abi adını unuttum k.bakma ) koydugu donanım baya bir
http://i.hizliresim.com/9X3EO8.jpg
ayrıca
Kimse kimseye mahkum değil terbiyenizi takının.
Bende aksini iddia etmiyorum paspas zaten araçta verilen birşeydir. Bunu ister hediye olarak düşünün ister aracın içinde geliyor gibi düşünün bu size kalmış.
Bir iki telefona bakmıyorum. Düzenli olarak müşteri ziyaretlerini çıkıyorum, oturarak araba satanlardan değilim yani.
Sen ve senin gibiler nedemek sen kendini ne sanıyorsun tekrar söylüyorum terbiyeli ol.
Yalvarmak ne demek TERBİYESİZ.
darkmoon
03-06-2014, 21:49
altı üstü araba gerilmeyin bu kadar..
ghibli06
03-06-2014, 21:51
donanım burada, 3 yıl 60bin km bakımı da düşünerek eklemeni çıkarmanı yapabilirsin, teklif diyordun al sana teklif değil alınan araba...
bilmediğin kısımları da açıklayım, gerçek deri, elektrikli hafızalı ısıtmalı koltuk, bi-xenon, sedefli beyaz renk...
120 binle yukarda ghibli06 (abi adını unuttum k.bakma ) koydugu donanım baya aynıymış :)
http://i.hizliresim.com/9X3EO8.jpg
Teklif silinmiş, Online kodu konfigratöre girersen bahsettiğim donanımı görebilirsin.
Online kod :M0455020
Şu siteye girip kodu yazarmısınız :,
Mercedes-Benz Türk - Otomobil - Konfigüratör (http://www.mercedes-benz.com.tr/content/turkey/mpc/mpc_turkey_website/tr/home_mpc/passengercars/home/new_cars/model_overview_configurator.flash.html#_int_passen gercars:home:quick-link:model_overview_configura)
http://i57.tinypic.com/fx9zkj.jpg
altı üstü araba gerilmeyin bu kadar..
Abi gerilmeyelim de kimse kimseye yalvarırsıni sen gibiler vs. diyemez.
Bu işin tadını kaçırır.
ceyhun737
03-06-2014, 21:54
Abi gerilmeyelim de kimse kimseye yalvarırsıni sen gibiler vs. diyemez.
Bu işin tadını kaçırır.
Evet bu düşünce yanlış tamam sen ekmeğini ordan kazanıyor olabilirsin ama yalvarmak falan yanlış düşünce tarzı:icon13:
darkmoon
03-06-2014, 21:58
berkan iyidir senin alınıcağını düşünerek dememiştir.. alınıcağını bilse yazmazdı emin ol..
Kimse kimseye mahkum değil terbiyenizi takının.
Bende aksini iddia etmiyorum paspas zaten araçta verilen birşeydir. Bunu ister hediye olarak düşünün ister aracın içinde geliyor gibi düşünün bu size kalmış.
Bir iki telefona bakmıyorum. Düzenli olarak müşteri ziyaretlerini çıkıyorum, oturarak araba satanlardan değilim yani.
Sen ve senin gibiler nedemek sen kendini ne sanıyorsun tekrar söylüyorum terbiyeli ol.
Yalvarmak ne demek TERBİYESİZ.
işin latifesi o ;)
niye cellallendinki senin o ettigin lafa nasıl hakkın varsa benim ettiğim lafada gayet hakkım var. senmi karar vericen benim alıp alamayacıgmı
muhtacsın evet her satıscı muhtac cünkü mevzu basit para-cokomel / satış-prim satıs-prim
donanım burada, 3 yıl 60bin km bakımı da düşünerek eklemeni çıkarmanı yapabilirsin, teklif diyordun al sana teklif değil alınan araba...
bilmediğin kısımları da açıklayım, gerçek deri, elektrikli hafızalı ısıtmalı koltuk, bi-xenon, sedefli beyaz renk...
Bahsettiğin donanımda bir araç 167.439,35 TL.
Senin teklifinde fiyat göremedim fiyat nedir ?
ghibli06
03-06-2014, 22:00
Bahsettiğin donanımda bir araç 167.439,35 TL.
Senin teklifinde fiyat göremedim fiyat nedir ?
fiyatı ben uyduruyorum 141.500 diye...
işin latifesi o ;)
niye cellallendinki senin o ettigin lafa nasıl hakkın varsa benim ettiğim lafada gayet hakkım var. senmi karar vericen benim alıp alamayacıgmı
muhtacsın evet her satıscı muhtac cünkü mevzu basit para-cokomel / satış-prim satıs-prim
Tamam para çokomel eğrisi hayatta her sektörde vardır özel sektörde.
İşini yaparsın paranı alırsın. Ama muhtaç, yalvarmak vs bunlar yanlış kelimeler.
halilcakir
03-06-2014, 22:02
Yalvarmak lafı olmamış ayıp.
Adam çalışıyor maaşını alıyor yalvarıpda maaş almıyordur.
Konuyu kişiselleştirmeyin beyler.
Hem ben en son "bmw konfigde daha pahalı çıksada satarken 25-30bin konfig fiyatı üzerinden indirim yapıyor" olarak bu konuyu çözdük sanıyordum , yine niye uzadı bu mevzu?
Valla yani beyler sırf bu mevzunun gazıyla bende yarın gidip kaporayı verecem sonra ghibli06 abi ile arabalar gelince buluşup canlı canlı testler yaparız artık onuda burda yayınlarız :)))
Tamam para çokomel eğrisi hayatta her sektörde vardır özel sektörde.
İşini yaparsın paranı alırsın. Ama muhtaç, yalvarmak vs bunlar yanlış kelimeler.
aradan secip secip cevap verme ben yanlıssam, senin ettigin laf cokmu doğru.
senmi yada herhangibi bir mercedes calısanımı karar veriyor alıp alamamama bunu yoksa benim paşa gönlümmü ?
ghibli06
03-06-2014, 22:04
aradan secip secip cevap verme ben yanlıssam, senin ettigin laf cokmu doğru.
senmi yada herhangibi bir mercedes calısanımı karar veriyor bunu yoksa benim paşa gönlümmü ?
internet sitemizde bile mercedes kamyonları dizip giriş sayfası yapacağız, mercedes bizi beğenmeyip araba satmayacak... satıcının hayal dünyası geniş olmalı ama bu kadar da değil...
Bu işin latifesi demiştim.
Çünkü indirim yapılmıyor gibi bir durum yok C serisi hariç.
Kimse kimseyi beğenip beğenmeme gibi bir lükse sahip değil.
Bu işin latifesi tabiki,
Yoksa müşteri ayırt etmeden herkese yapılabilecek indirimler uygulanır.
Filo indirimi mevcutsa ilave indirimler uygulanabilir.
Yoksa Mercedes indirim yapmıyor vs. vs. bunlar biraz abartı.
Doğrudur şuan C 180 e indirim yapılmıyor.
CLA 200 e indirim yapılıyor fakat cla 180 lerde indirime pek yanaşılmıyor.
Yoksa tüm araçlarda belli bir oranda indirim yapılır. Bu işin doğasında vardır pazarlık.
Bu işin latifesi demiştim.
Çünkü indirim yapılmıyor gibi bir durum yok C serisi hariç.
Kimse kimseyi beğenip beğenmeme gibi bir lükse sahip değil.
bende demiştim
işin latifesi o ;)
....
internet sitemizde bile mercedes kamyonları dizip giriş sayfası yapacağız, mercedes bizi beğenmeyip araba satmayacak... satıcının hayal dünyası geniş olmalı ama bu kadar da değil...
Abi benimde anlamadığım durum bu.
Kamyonlarınız var, aktif Mercedes müşterisisiniz.
Seni otomobil kısmından bu kadar soğutan kim. Yani aktif alışverişiniz olduğu halde indirim yapmama gibi bir durum nedir yani ?
Ben sana teklifte bulunuyorum kamyon alımlarında bir fiyatta biz verelim. Yani otomobilde indirim yapmayan bayi kamyonda da çok agresif fiyatlar vermiyordur diye düşünüyorum.
bende demiştim
Tamam o zaman barıştık :)
Tamam o zaman barıştık :)
:icon_tup::icon_tup:
Nightfish
03-06-2014, 22:34
Yazmak istemiyorum ama bi yerden dürtme geliyor.
Efsane geri vites oldu sanki bi yerde.
ceyhun737
03-06-2014, 22:35
Yazmak istemiyorum ama bi yerden dürtme geliyor.
Efsane geri vites oldu sanki bi yerde.
Kardeşim konuyu çizgisinden çıkarmayalım lütfen:)
Nightfish
03-06-2014, 22:36
Kardeşim konuyu çizgisinden çıkarmayalım lütfen:)
Çizgisinden ben çıkarmadım sanki. Çizgisinden birisi çıkardı, konu sapıyor diyince de geri vites oldu gibi.
Geri vites derken ?
Daha önce yazdığım mesajı sana iletiyorum:
Şurada anlaşalım ve bu tatlı tartışmayı uzatmayalım.
Bmw de Mercedes te alanlarında dünya devi olmuş ve satış adetlerinden de anlaşılacağı gibi başa baş rekabet ortamında olan markalar.
İki markanın da öne çıkan birbirinden üstün olan özellikleri var. Bmw'nin performansı ve tasarımı gibi, Mercedes'in uzun ömür ve konforu gibi.
Mercedes Bmw'nin yaptığı tasarımdaki atak hareketi gecikmeli yaptı.
Ama kimse inkar edermez (zevkler ve renkler tartışılmaz tabi) yeni C Serisi şuan rakiplerinden başarılı bir tasarıma sahip.
Tablet tarzındaki ekranı beğenirsiniz yada beğenmezsiniz bu tarz şeyler kişisel düşüncelerdir.
Diyebilirsiniz direksiyondan vites silecek kolu gibi olmuş vs. bunlar herkesin öz düşüncesidir.
Ama şuan donanım eşitlemesi yaptığınızda Mercedes 1 adım öne geçiyor uygunluk konusunda.
Kimse BMW kötü yada Mercedes kötü diyemez. Ama beğenmeyebilir.
C 180 i 3.16 ile kıyaslamak lazım. Ama BMW 1.6 motorlu 3 serisinindeki zayıflığı güçlendirmek için 3.20 1.6 seri çıkarttı 1.6 benzinli 3 serisine hareket kattı. Ve çok güzel bir motorla sunuyor bu aracı.
3.20 ile kıyaslasanız bile Mercedes donanım eşitlemede biraz daha avantajlı.
Varsa aksini iddia eden teklifini eklesin aynı donanımda aracı sunabilirim karşısına.
Kimse birbirine kırıcı konuşmasın bu forumda amacımız bilgi paylaşmak.
Mercedes'le ilgili bilgi almak isteyen varsa yardımcı olmaya çalışırım.
Herkese selamlar
ghibli06
03-06-2014, 22:36
Abi benimde anlamadığım durum bu.
Kamyonlarınız var, aktif Mercedes müşterisisiniz.
Seni otomobil kısmından bu kadar soğutan kim. Yani aktif alışverişiniz olduğu halde indirim yapmama gibi bir durum nedir yani ?
Ben sana teklifte bulunuyorum kamyon alımlarında bir fiyatta biz verelim. Yani otomobilde indirim yapmayan bayi kamyonda da çok agresif fiyatlar vermiyordur diye düşünüyorum.
yo tam tersi, kamyonlarda hiç sıkıntı yaratmıyorlar... ama sen de diyorsun, iyi müşteri indirimi %1 diye... yetmiyor işte sonuçta aynı paketlisini 25-35bin tl aşağısına alabiliyorsam BMW den, neden bende sıkıntı olsun anlamıyorum... koydum işte paketi, mercedeste bu paketi kaça alacağımı sordum aldım cevabımı... bana daha konforlu daha iyi motorlu daha spor daha tutumlu vs demeyin, öyle olmadığını hepimiz biliyoruz...
Çizgisinden ben çıkarmadım sanki. Çizgisinden birisi çıkardı, konu sapıyor diyince de geri vites oldu gibi.
Geri vites falan yaptığım yok ben yazdıklarımın arkasındayım.
Seninde bir düşüncen varsa konuşabiliriz.
Ama amacın ortalığı kızıştırmaksa o ayrı tabi.
Nightfish
03-06-2014, 22:40
Burada araç satan ben değilim. Aracı size satmak istemiyorlar belki diyen ben değilim. O ifadeyi yazarken 'latife' olduğunu ifade edecek (!) işaretini ya da smileyini kullanmayan ben değilim. Sonrasında bu lafa tepki gelince yok canım şakaydı diyen ben değilim ama ortalığı kızıştıran benim öyle mi ?
Hayırlı işler.
yo tam tersi, kamyonlarda hiç sıkıntı yaratmıyorlar... ama sen de diyorsun, iyi müşteri indirimi %1 diye... yetmiyor işte sonuçta aynı paketlisini 25-35bin tl aşağısına alabiliyorsam BMW den, neden bende sıkıntı olsun anlamıyorum... koydum işte paketi, mercedeste bu paketi kaça alacağımı sordum aldım cevabımı... bana daha konforlu daha iyi motorlu daha spor daha tutumlu vs demeyin, öyle olmadığını hepimiz biliyoruz...
Abi senin bahsettiğin fiyatlar diyorsun ki bana özel.
Ama Bmw ninde Mercedes'inde araç oluşturma sitesinde oluşturduğumuzda BMW pahalı çıkıyor.
Bmw sana özel indirim yapar yada yapmaz ona hiç bir lafım olamaz.
Ama aynı araçları kendi sitelerinden oluşturduğumuzda senin söylediğin gibi 25.35bin TL altında fiyatlar çıkmıyor.
Bu altında çıkan fiyatlar senin aldığın fiyatlar buna saygı duyarım.
Yarın bende Bmw de çalışan arkadaşlarımdan senin göndermiş olduğun donanım listesini ileterek fiyat alacağım.
Burada araç satan ben değilim. Aracı size satmak istemiyorlar belki diyen ben değilim. O ifadeyi yazarken 'latife' olduğunu ifade edecek (!) işaretini ya da smileyini kullanmayan ben değilim. Sonrasında bu lafa tepki gelince yok canım şakaydı diyen ben değilim ama ortalığı kızıştıran benim öyle mi ?
Hayırlı işler.
Burada araç satan yok ! Benim mesleğim olabilir ama burada bir satış yok bilgi paylaşımı var.
Berkan'ın yazdıklarında da ünlem smiley falan yoktu ben tepki sonrasında latife olduğunu belirttiği için herhangi bir şey yazdım mı ?
İndirim yapılmaması gerçekten ilginç. Çünkü ghibli E180 de de CLA da da hiç indirim yapılmadığını sadece kasa değişimine 6-7 ay kalan araçlarda indirim yapıldığını söylemişti.
Bende iddia ediyorum. Neredeyse Türkiyede ki tüm bayilerden size indirimli teklifler alabilirim.
ghibli06
03-06-2014, 22:46
aynı donanıma C serisi kaça çıkıyor onu da yaz da herkes bilsin bence...
Borusan'ın kapısından ilk defa giren biri 163.000 TL liste fiyatı alacak, satışçının masasına oturunca 142.900 -143.000 tl ye inecekler... hatırlı müşteriysen %1 daha yapacaklar... herhangi biri gitsin bu dediklerim çıkmasın gelsin beni bulsun :)
halilcakir
03-06-2014, 22:47
Kusura bakmayında buda tam çakal galerici ayağı olmuyormu :)
20-30bin tl indirim nedir ya :D
Bahsettiğin donanımda bir araç C serisinde 167.439,35 TL. Bir kaç ilave donanım var ama birbirine yakın donanımlar.
ghibli06
03-06-2014, 22:48
Burada araç satan yok ! Benim mesleğim olabilir ama burada bir satış yok bilgi paylaşımı var.
Berkan'ın yazdıklarında da ünlem smiley falan yoktu ben tepki sonrasında latife olduğunu belirttiği için herhangi bir şey yazdım mı ?
İndirim yapılmaması gerçekten ilginç. Çünkü ghibli E180 de de CLA da da hiç indirim yapılmadığını sadece kasa değişimine 6-7 ay kalan araçlarda indirim yapıldığını söylemişti.
Bende iddia ediyorum. Neredeyse Türkiyede ki tüm bayilerden size indirimli teklifler alabilirim.
%1 e indirim demeyelim ne olur, ayıp oluyor gerçekten :) 1 depo benzin olmuş 400 lira, hala %1 lere indirim diyorsunuz... onu aldığımı da belirttim eski konularda daha doğrusu fiyatı düzlediler dedim...
ceyhun737
03-06-2014, 22:50
Kusura bakmayında buda tam çakal galerici ayağı olmuyormu :)
20-30bin tl indirim nedir ya :D
Aynen öyle birde hayır bu kadar indirim yapacaksan o zaman liste fiyatını güncelle daha çok müşteri çek:D
Valla abi ne diyeyim bizden kamyon alımın bahsettiğin gibi olduğu takdirde %1 den fazlasını alırsın emin ol.
ghibli06
03-06-2014, 22:51
Bahsettiğin donanımda bir araç C serisinde 167.439,35 TL. Bir kaç ilave donanım var ama birbirine yakın donanımlar.
tamam işte kıyaslamak istediğim buydu, burayı okuyanlara da yardımcı olur seçim için... sonuçta orta segment araba hiç birine de aşık olup almıyorum, 25bin liraya gider ghibliye komple 3200 motor koyar, içini de ferrari gibi yaptırırım :)
Abi kıyasladığın aracın fiyatı BMW nin sitesinde senin dediğin gibi 25.000 TL aşağıda değil benim söylemek istediğim bu.
Ya liste fiyatından 25.000 TL indirim yapmak çok yanlış.
Ki liste fiyatlari GEL GEL fiyatlardır. Hangi markaya gidersen git liste fiyatı ile indirim fiyat arasında 25-35.000 TL oynamaz bu bana çok absürd geliyor.
ghibli06
03-06-2014, 23:02
Abi kıyasladığın aracın fiyatı BMW nin sitesinde senin dediğin gibi 25.000 TL aşağıda değil benim söylemek istediğim bu.
Ya liste fiyatından 25.000 TL indirim yapmak çok yanlış.
Ki liste fiyatlari GEL GEL fiyatlardır. Hangi markaya gidersen git liste fiyatı ile indirim fiyat arasında 25-35.000 TL oynamaz bu bana çok absürd geliyor.
yarın herhangi birine fiyat aldır, lux. paket mineral beyaz (mineral beyaz istenince gerçek deri geliyor elektrikli ve ısıtmalı koltuklarla), ne fiyat geldiğini gör ona göre değerlendir, ben de baştan beri aynı şeyi söylüyorum... listelerden gitmeyin realiteye bakın diyorum, diğer arkadaşlar da aynı şeyi yazdılar zaten, bmw den 2-3 kere araba alsanız sistemi çözersiniz zaten hangi aracı kaça alacağınızı bilirsiniz...
bu arada, 3 yıl 60bin km bakım olayına hala yorum yapabilen yok :)
Mercedes Bakımlara 15.000 kmde 1 girer yada yılda 1.
Standart bakımlar C serisinde 700 TL turar max.
3 yılda 3 bakım eder. max 2500 TL tutar.
Bunu bir kampanya halinde sunmak güzel bir durum.
halilcakir
03-06-2014, 23:05
25-30 bin tl konfig fiyattan indirim yapan bmwnin birde bakım paketi hediyesi çok dikkat çekmedi valla abi:)
ceyhun737
03-06-2014, 23:06
yarın herhangi birine fiyat aldır, lux. paket mineral beyaz (mineral beyaz istenince gerçek deri geliyor elektrikli ve ısıtmalı koltuklarla), ne fiyat geldiğini gör ona göre değerlendir, ben de baştan beri aynı şeyi söylüyorum... listelerden gitmeyin realiteye bakın diyorum, diğer arkadaşlar da aynı şeyi yazdılar zaten, bmw den 2-3 kere araba alsanız sistemi çözersiniz zaten hangi aracı kaça alacağınızı bilirsiniz...
bu arada, 3 yıl 60bin km bakım olayına hala yorum yapabilen yok :)
O yorumsuz abi zaten bir yüzde 1 daha demek
Bu aslında müşteriyi servise bağlamak anlamına geliyor.
Mercedeste garanti süresi 3 yıl. 3 yıldan sonra özel servise dönen kullanıcılar var.
Onlar için garanti uzatma kampanyası, işçilik ve parça ücretlerinde iskontolar falan yapılır.
Bmw bunu 3 yıl ücretsiz bakım olarak kullanmış.
"*3 yıl/60.000 km'lik hediye BMW Service Inclusive Bakım Paketi veya belirtilen faiz oranı fırsatları sadece BMW 3 ve BMW 5 Serisi otomobiller için geçerlidir.
*%0,95 faiz oranı ve 36 ay vadeli kredi kullanımı, BMW 3 serisi otomobiller için 85.000 TL, BMW 5 serisi otomobiller için 100.000 TL'ye kadar mümkündür. Kampanya stoklarla sınırlı olup 30 Haziran 2014 tarihine kadar geçerlidir."
Yani kredi kullanmayan müşterilere servis hediyesi var, kredi kullanırsan servis hediyesi alamıyorsun.
Mercedes C serisinde %0.85 faiz oranı var 120.000 TL 36 aya kadar 48 ay istediğinizde de %0.89 falan oluyor.
Mercedes E Serisinde %0.85 faiz oranı var 150.000TL 36 aya kadar 48 ay istediğinizde de %0.89 falan oluyor.
Ayrıca Mercedes'te 0 peşinatla 48 aya kadar kredi kullandırılabiliyor.
ceyhun737
03-06-2014, 23:24
Bu aslında müşteriyi servise bağlamak anlamına geliyor.
Mercedeste garanti süresi 3 yıl. 3 yıldan sonra özel servise dönen kullanıcılar var.
Onlar için garanti uzatma kampanyası, işçilik ve parça ücretlerinde iskontolar falan yapılır.
Bmw bunu 3 yıl ücretsiz bakım olarak kullanmış.
Mantıklı olan da bu. İlk bakıma 650 tl mi ne istemişlerdi şaka gibi.Nasıl kazıklıyorlar belli değil. Bir de yıkamadan pis pis teslim ettiler rezillik yani. Sonra bunu dillendirince diğer bakımı ücretsiz yaptılar
aybarsdnr
03-06-2014, 23:31
Hani yazmayayım diyorum da cidden dayanamadım.
Kaç yaşında insanlarsınız, az çok ticaretten anlayan veya tam içerisinde olan kişilersiniz.
Diyelim ki mercedes 1 tl bile indirim yapmıyor. Demekki o indirimi yapmaya ihtiyacı yok. Neden yapsın ihtiyacı yoksa? Sizin gönlünüzü yapma mecburiyeti mi var? it gibi araba satıyorlar hem de %1 indirimle
allaskına kacıncıya yazdım ben bilmiyorm tutturdunuz liste fiyatıda liste fiyatı isteyen gitsin gorsünde dedim bakın gidip görmüş hatta almıs olan abimizde soyluyor sayfalardır
mb politikası indirim yapmamaksa bmw politikasıda fiyatı cok gosterip gercek fiyatına cekme ve indirim yaptık demektir ozaman.
hanginiz internetten bakıpda aa bu pahalıymıs diyip acaba indirim olurmu diye düsünmediniz. milyon tanede satabilir o ayrı konu pazardan 2 kilo meyve sebze alırken sukadar diyen milletiz. kac yüz milyarlık arabada komik oluyor %1 ler
kafamda i30 vardı 56-57 arası olan fiyatı 53.5 a bıraktı cıktım kiaya gittim 56.900 olan aracı sonmudur diye sordum 53.5 dedi
galerideki arabayı incelerken renk bakarken satıs gorevlisi bayan durup dururken masasından kalkıp yanıma geldi bu aracı 51.500 e bırakıyorm istersen dedi. kıramadım :)
edit: bakım hediyesi 2012 alınan arkadasımın aracındada var ama bizde yok .15.000 yada senelik rutin bakımı(13.000 civarıydı araba sene doldu) 1.000 küsüre cıktı buarada babama sorarım faturası vardır illaki neler degismiş ekstra bişey varmı diye ki kesin vardır
c serisi olan arkadaslarımdada hiç 600 700 e cıktıgnı gormedim hep yandan kıl yün bişeyler yasladılar
yanlıs olmasın bende smiley var " ;) " şekilde
aybarsdnr
04-06-2014, 02:14
ben bmw nin indirim yapmasına veya satış politikasına bir şey demedim. ama mercedesin de illa indirim yapmak zorunda olmadığını söyledim.
iki markada, Türkiye de deli gibi satıyor (çok enteresan bu durum da). biri liste fiyatının üstünden %10-15 arası indirim yapıyor diğeri %1. Bu şekilde bmw 1.000.000 adet satarken mercedes 5.000 satmadığına göre, tartışılacak son konu.
Ben bir arabaya 150-200 bin tl arası bir para vermeyi gözden çıkarttıysam yüzde kaç indirim yaptığına değil, gönlüme, gözüme ve zevkime hangisi hitap ediyorsa onu alırım. bir abimiz gitmiş bmw tercih etmiş diğeri mercedes. herhalde % şu kadar indirim yaptı diye tercih etmemişlerdir. eğer öyleyse de enteresan
ghibli06
04-06-2014, 07:29
ben bmw nin indirim yapmasına veya satış politikasına bir şey demedim. ama mercedesin de illa indirim yapmak zorunda olmadığını söyledim.
iki markada, Türkiye de deli gibi satıyor (çok enteresan bu durum da). biri liste fiyatının üstünden %10-15 arası indirim yapıyor diğeri %1. Bu şekilde bmw 1.000.000 adet satarken mercedes 5.000 satmadığına göre, tartışılacak son konu.
Ben bir arabaya 150-200 bin tl arası bir para vermeyi gözden çıkarttıysam yüzde kaç indirim yaptığına değil, gönlüme, gözüme ve zevkime hangisi hitap ediyorsa onu alırım. bir abimiz gitmiş bmw tercih etmiş diğeri mercedes. herhalde % şu kadar indirim yaptı diye tercih etmemişlerdir. eğer öyleyse de enteresan
konunun özünü kaçırmışsın, aynı donanım 141.500 iken BMW de, Mercedes C serisi 168bin TL çıkıyor, önceki sayfalarda böyle bir olayın olamayacağı aynı donanımlı BMW nin daha pahalıya çıkacağı iddia ediliyordu...
Sinan'S2k
04-06-2014, 09:05
ne yazık ki öyle iç interiro testlerde kokpit tasarımı güzel ama kalitesini herkes yerden yere vuruyor.. yurt dışında..
hatta kuzey amerika oto fuarında merkez ortadaki hava kanallarının biri gazeteci bakınırken test ederken kırılıyor..
Journalist Breaks C-Class W205 Air Vent at NAIAS [Photo Gallery] (http://www.autoevolution.com/news/journalist-breaks-c-class-w205-air-vent-at-naias-photo-gallery-74711.html)
http://s1.cdn.autoevolution.com/images/news/gallery/medium/journalists-break-c-class-w205-air-vent-at-naias-photo-gallery-medium_11.jpg
Valla ben 1992 den beri her hafta autoshow - autobild alırım okurum ve dediklerinin %90 doğru olduğunu gördüm. Şu an sınıfındaki en kaliteli araç c serisi imiş. Bmw 3 dende audi a4 dende kalite olarak üstteymiş hatta bir üst sınıf kalitesinde diyede eklemişler. 3 serisi göreceli olarak malzeme kalitesinde geride denmiş.
Arka koltuk iç mekan genişliği ve motor şanzıman dışında da her konuda 320ied den üstünmüş. Bunlar okuduklarım.
Konfor ve sürüş dinamikleri konusunda da sınıfında yeni bir çıta koyduğundan bahsediliyor.
Bir önceki kasa makyajlı c varken yeni 3 açık ara öndeydi. Yeni c ile işler değişti. Havalandırma ızgarasını naptıda kırdı emin olun anlamadım. Ancak dediğim gibi Autobild bu işin bana göre zirvesidir ve bu sektörün en eskilerindendir.
İsterseniz test sonuçlarını da buraya koyabilirim. Yeni C ye kalitesiz demek bu sınıfta araç beğenmiyorsunuz demektir. Gidin bir üst sınıfın kalite seviyesi en yüksek aracı a6 yı alın.
Yeni c yi gidip görmesem. Yeni kasa 3 e binmesem, A4 e sahip olmasam inanın dediklerinize inanacağım.
burada çok yersiz bir tartışma yapılıyor şu an. Araç yeni çıkmış , yüzü yeni , stok fazla yok. Adamlar tabiki çıkalı neredeyse 3 sene olan 3 serisinden pahalı satacak. Kaldıki aşırı talep var neden indirim yapsınlar ki ? Yeni 3 çıktığında da gayet pahalıydı o zamanın piyasasına göre, yeni çıkan kasa her zaman pahalı olur.
Bana sorarsanız 3 serisi m paket dışında kesinlikle kalite hissi vermiyor C serisi kadar. Ben her türlü C yi tercih ederdim.
ghibli06
04-06-2014, 09:22
Valla ben 1992 den beri her hafta autoshow - autobild alırım okurum ve dediklerinin %90 doğru olduğunu gördüm. Şu an sınıfındaki en kaliteli araç c serisi imiş. Bmw 3 dende audi a4 dende kalite olarak üstteymiş hatta bir üst sınıf kalitesinde diyede eklemişler. 3 serisi göreceli olarak malzeme kalitesinde geride denmiş.
Arka koltuk iç mekan genişliği ve motor şanzıman dışında da her konuda 320ied den üstünmüş. Bunlar okuduklarım.
Konfor ve sürüş dinamikleri konusunda da sınıfında yeni bir çıta koyduğundan bahsediliyor.
Bir önceki kasa makyajlı c varken yeni 3 açık ara öndeydi. Yeni c ile işler değişti. Havalandırma ızgarasını naptıda kırdı emin olun anlamadım. Ancak dediğim gibi Autobild bu işin bana göre zirvesidir ve bu sektörün en eskilerindendir.
İsterseniz test sonuçlarını da buraya koyabilirim. Yeni C ye kalitesiz demek bu sınıfta araç beğenmiyorsunuz demektir. Gidin bir üst sınıfın kalite seviyesi en yüksek aracı a6 yı alın.
Yeni c yi gidip görmesem. Yeni kasa 3 e binmesem, A4 e sahip olmasam inanın dediklerinize inanacağım.
hocam başka ne olacak? BMW e90larla beraber iç mekan için geri dönüşümlü malzeme kullanıyor, çevrecilik ödülü alıyor ama kalite konusunda polikarbonat ya da plastik-bakalit kullananların gerisinde kalıyor, bu da onların tercihi...
3 hiç bir zaman açık ara önde olmadı C serisinden, şu anda da C nin önde olduğunu düşünmüyorum, yeni çıkan araçla hemen bir test edilip uzay mekiği muamelesi görür ama sonrasında durum değişebilir, F30 ilk çıktığında 'bu iş bitti' dedi herkes, o zaman da bitmemişti şimdi de...
benim C serisinde beğenmediğim hiç bir yer yok konsoldaki tablet haricinde... sadece çok gereksiz bir şekilde en yakın rakibinden %20-25 oranında pahalı kalıyor, motoru ve şanzımanı kullanıp değerlendirecek vaktim olmadı...
aybarsdnr
04-06-2014, 09:32
konunun özünü kaçırmışsın, aynı donanım 141.500 iken BMW de, Mercedes C serisi 168bin TL çıkıyor, önceki sayfalarda böyle bir olayın olamayacağı aynı donanımlı BMW nin daha pahalıya çıkacağı iddia ediliyordu...
Hocam, konunun özünü kaçırıyor olsaydım BMW nin belli bir fiyat üzerinden %10-15 civarı indirim yaptığını anlayamazdım.
Dana öncede yazdım, Mercedes in o indirimi yapmaya ihtiyacı yok demekki.
ghibli06
04-06-2014, 09:34
Hocam, konunun özünü kaçırıyor olsaydım BMW nin belli bir fiyat üzerinden %10-15 civarı indirim yaptığını anlayamazdım.
Dana öncede yazdım, Mercedes in o indirimi yapmaya ihtiyacı yok demekki.
eh tamam o zaman sorun yok ki, mercedes aynı donanımda bmw den 20-25 bazen 30bin tl daha pahalı... mercedes daha pahalıdır zaten satıyoruz indirim yapmaya ihtiyacımız yok denseydi bu tartışma bu kadar uzamazdı... yanlış bilgileri düzeltmiş olduk deneyerek...
aybarsdnr
04-06-2014, 09:45
eh tamam o zaman sorun yok ki, mercedes aynı donanımda bmw den 20-25 bazen 30bin tl daha pahalı... mercedes daha pahalıdır zaten satıyoruz indirim yapmaya ihtiyacımız yok denseydi bu tartışma bu kadar uzamazdı... yanlış bilgileri düzeltmiş olduk deneyerek...
2. cümleye kesinlikle katılıyorum. Ama mercedes aynı donanımda daha pahalı diyorsunuz hala. bence siz bir yerleri kaçırıyorsunuz veya anlamak istemiyorsunuz. 3 senelik bir arabayla 1 aylık arabanın fiyatının aynı olmasını bekliyorsanız çok mantıklı bir beklenti olmaz.
bmw 2.20d m paket. çok hoşuma gitti. İstediğim arabayı tasarlayıp bir fiyat çıkartacağım müsait bir zamanda ve borusana gidip fiyat ve bekleme süresi alacağım. Eğer dediğiniz gibi bir indirim yaparlarsa, gerçekten bmw fiyatta mercedesten daha iyi diyeceğim
BMW liste fiyatı üzerinden sabit bir indirim mi yapıyor , yoksa aracına , müşterisine vs. göre değişiyor mu ?
163 lük bmw 143 e düştüğünde %12-13 civarı bir indirim oluyor.
2. cümleye kesinlikle katılıyorum. Ama mercedes aynı donanımda daha pahalı diyorsunuz hala. bence siz bir yerleri kaçırıyorsunuz veya anlamak istemiyorsunuz. 3 senelik bir arabayla 1 aylık arabanın fiyatının aynı olmasını bekliyorsanız çok mantıklı bir beklenti olmaz.
bmw 2.20d m paket. çok hoşuma gitti. İstediğim arabayı tasarlayıp bir fiyat çıkartacağım müsait bir zamanda ve borusana gidip fiyat ve bekleme süresi alacağım. Eğer dediğiniz gibi bir indirim yaparlarsa, gerçekten bmw fiyatta mercedesten daha iyi diyeceğim
3 senelik falan değil 2012 son çeyrekte çıktı f30 serisi 1.5 senelik araba onuda bir düzeltelim
gitmeden sıkıstırıym araya 1.6 motor haricindekilerde bukadar güzel indirim alamassın 3 ve 5 2.0d için yine alabilirsin bukadar olmaz. ama hiç sanmıyorm hatırı sayılır indirimin 2 serisnde olacagını kitle belli zaten az satıcaklar niye indirsinki
buarada 2yi canlı gördünmü bilmiyorm ama uzun zaman sonra hakkaten begenmedigim bir bmw serisi oldu :D
BMW liste fiyatı üzerinden sabit bir indirim mi yapıyor , yoksa aracına , müşterisine vs. göre değişiyor mu ?
163 lük bmw 143 e düştüğünde %12-13 civarı bir indirim oluyor.
1.6 araçlarda evet gidip fiyat alıp deneyebilirsin
kimin haddine müşterisine göre secmek paran varsa alırsın ;)
tabi onlarca araban filon bmw veya sürekli degişiyosan illaki biraz dha ucuz fiyat verirler :) bence
ghibli06
04-06-2014, 09:56
bir defa 3 değil 2 senelik arabadır F30, ekim 2011 de tanıtımı yapılıp 2012 de satışı başladı, ayrıca şu mantığı da anlamıyorum, C serisi 2 sene sonra %25 daha mı ucuza satılacak? hangi modelinde böyle oldu?
2 serisi az satılan bir modeldir, muhtemelen tahmin edilen indirimi yapmayacaklar ve de siparişle geldiği için de teslimat süresi uzun olacaktır... orta segment arabalarla kıyaslamayın bence... 6 GrandCoupe baktık, neredeyse 1 Maserati QP ve de yanına da F10 alıyorum o paraya, şu anda tartıştığımız segmentle diğer segmentleri karıştırmayalım...
aybars 2 serisine sakın gidip o paraları verme 5 para etmez 1 serisinden hiç bir farkı yok. O paraya M paket 316i alır binerim daha iyi.
ghibli06
04-06-2014, 10:04
2 serisine bence de para verilmez, o segmentte dünya kadar daha güzel alternatif var...
Abi bu exclusive paketi BMW internet sitesinde göremiyor muyuz ?
ghibli06
04-06-2014, 10:12
Abi bu exclusive paketi BMW internet sitesinde göremiyor muyuz ?
benzerini oluşturabilirsin
halilcakir
04-06-2014, 11:31
aybarsdnr benim bahsettiğim o kadar para veriyorsam tam keyfime göre olanı alırım konusunu iyi özetlemiş.
Yine tekrarlıyorum bu konuda;bmw nin benzer donanımdaki 316 için,konfigüratörde daha pahalı çıkmasına rağmen reelde 25-30bin tl indirim yaptığını, mercedesinse yeni c için herhangi bir indirim yapmadığını öğrenmiş olduk.
Bense arada 15bin fark olsa bile yeni c yi daha beğendiğim için onu almayı tercih edeceğimi söyledim.
Bu arada yeni cyi 10km kadar falan sürdüm. Diğer günde arkadaşın 316 m paketini sürdüm.316 m paket daha hızlı gibi geldi bana
cabrioleter
04-06-2014, 11:51
M0455020 bu kod verilmiş geçen sayfalarda. bu koddaki araca baktım kumaş koltuk gözüküyor gerçek deri için +5bin, katlanabilir sırt içinde +1,3bin ekstra para istiyorlar. deriyi eklerseniz de paketler değişiyor.
şu konuda bir anlaşılsın mercedes konfigürasyonda da listede de daha ucuza denk gelmiyor.
ayrıca keşke her firma bmw gibi indirim uygulasa avrupanın arabada en az pazarlık payı alabilen ülkesiyiz. birinci ülkedeki oran %13 ken bizim ülkemizde yanlış hatırlamıyorsam %3-4 her sektörde olduğu gibi bu sektörde de bizi çok güzel sömürüyorlar..
ayrıca kendi gözünüzle gördüğünüze inanın dergilerden önce. yakın bir zamanda adac denilen kuruluşun vw'den para alıp golfü parlattığını, alman dergilerinin milli duygularının kabarık olduğunu, mercedesin 22 ülkede rüşvet verdiğini 180milyon dolar tazminat ödediğini, yapılan dandik arabadan sonra ceo'nun çıkıp düzelteceğiz dediğini biliyoruz. öve öve bitirilemeyen cla ve a serisindeki işçilik hataları, malzeme kalitesi gün gibi ortadayken daha görmediğiniz aracın kalitesi üzerine çok oynamayın.
halilcakir
04-06-2014, 12:09
Hımmmm 21 yaşındaki bilge arkadaşımız birebir benim tecrübeme direk yalan diyor :)
Arkadaşım ben kendim konfigüre ettim her iki firmadada.
Konfigüre fiyatta bmw daha pahalı çıkıyor.Ama bmw konfigüre fiyat üzerinden indirim yapıyormuş 25-30bin o yüzden daha ucuza geliyor.Mercedesde öyle bir durum yok.
Merak edip bilgi almak değilde direk bodoslama tartışma çıkartmak için yazmayın Allah aşkına.
Sinan'S2k
04-06-2014, 13:32
Abi sana tekrar yazıyorum. Senin aldığın araç gerçekten çok iyi ve fiyatıda çok iyi. Ancak tekrar yazıyorum ben Özel sipariş araç başka şey elde hazır arabayı almak başka şey. Örnek olarak ben şu an 150000'e amg c serisi alabiliyorum. Amg c deki donanımları aynı şekilde 316 da istersem ve istediğim araç elde gemide yoksa ve fabrikadan gelecekse o fiyatları kusura bakma alamazsın. 220d de bu indirimi nasıl alamıyorsan o dediğim araçtada alamazsın. Bmw, Mercedes ya da Audi hiç farketmez. Herkes elindeki hazır aracı satmaya çalışır. Diğer türlü parayı alamayacak çünkü.
Neden Mercedes düşük adetlerde araç getirip sonra 2-3 ay hatta 6 ay sıraya sokar insanı zaten onu anlamak mümkün değil. O konuyu anlamsız buluyorum.
Mercedes türk ün ise en beğendiğim yanı sunduğu kredi faizleri. Piyadaki belkide en düşük faizlar Mercedes'te. Araç alırken kredi ile alıyorsanız emsal firmalarla fiyat farkını hesaplarken geri ödeme konusundaki farkada göz gezdirin derim.
Bu arada ek olarak belirteyim kesin müşteriye göre fiyat veriyor Borusan. Dün dosyasına baktım 2011 Ekim ayında aldığım e90 mpaket 320d için 126.000tl fiyat almışım. Aldığım rakam 118.000 tl. 8000 tl indirim yüzdesel olarakta %6.5 lere gelir. Yeni kasanın çıkmasına çok az süre kalmasına rağmen bu kadar indirim alabiliyorsam ya ben pazarlık yapamıyorum ya da Borusandan ilk aldığım araç olduğu için 10000tl daha indirmediler. Bu işin içinden çıkamadım inanın.
ghibli06
04-06-2014, 13:45
Abi sana tekrar yazıyorum. Senin aldığın araç gerçekten çok iyi ve fiyatıda çok iyi. Ancak tekrar yazıyorum ben Özel sipariş araç başka şey elde hazır arabayı almak başka şey. Örnek olarak ben şu an 150000'e amg c serisi alabiliyorum. Amg c deki donanımları aynı şekilde 316 da istersem ve istediğim araç elde gemide yoksa ve fabrikadan gelecekse o fiyatları kusura bakma alamazsın. 220d de bu indirimi nasıl alamıyorsan o dediğim araçtada alamazsın. Bmw, Mercedes ya da Audi hiç farketmez. Herkes elindeki hazır aracı satmaya çalışır. Diğer türlü parayı alamayacak çünkü.
Neden Mercedes düşük adetlerde araç getirip sonra 2-3 ay hatta 6 ay sıraya sokar insanı zaten onu anlamak mümkün değil. O konuyu anlamsız buluyorum.
Mercedes türk ün ise en beğendiğim yanı sunduğu kredi faizleri. Piyadaki belkide en düşük faizlar Mercedes'te. Araç alırken kredi ile alıyorsanız emsal firmalarla fiyat farkını hesaplarken geri ödeme konusundaki farkada göz gezdirin derim.
Bu arada ek olarak belirteyim kesin müşteriye göre fiyat veriyor Borusan. Dün dosyasına baktım 2011 Ekim ayında aldığım e90 mpaket 320d için 126.000tl fiyat almışım. Aldığım rakam 118.000 tl. 8000 tl indirim yüzdesel olarakta %6.5 lere gelir. Yeni kasanın çıkmasına çok az süre kalmasına rağmen bu kadar indirim alabiliyorsam ya ben pazarlık yapamıyorum ya da Borusandan ilk aldığım araç olduğu için 10000tl daha indirmediler. Bu işin içinden çıkamadım inanın.
Sinan hocam ben de tekrar yazıyorum, konfigüratörde ne eklersen ekle, o araç sana maks. 2 ay içinde gelir ve de fiyatlar da dediğim düzeyde olur, mesela ben M süspansüyonlu isteseydim 1.400 euro dah verecektim, 2 ay bekleyecektim ama aracın fiyatı 163.000 TL + 1.400 euro olmayacaktı... sizdeki hazır kavramı çok yanlış, BMW zaten devamlı araç getiriyor, her 15 günde bir yükleme var bunu biliyor musunuz? Mercedes 1,5 ayda bir gemi getiriyorsa yine onların suçu...
Sinan'S2k
04-06-2014, 13:49
hocam başka ne olacak? BMW e90larla beraber iç mekan için geri dönüşümlü malzeme kullanıyor, çevrecilik ödülü alıyor ama kalite konusunda polikarbonat ya da plastik-bakalit kullananların gerisinde kalıyor, bu da onların tercihi...
3 hiç bir zaman açık ara önde olmadı C serisinden, şu anda da C nin önde olduğunu düşünmüyorum, yeni çıkan araçla hemen bir test edilip uzay mekiği muamelesi görür ama sonrasında durum değişebilir, F30 ilk çıktığında 'bu iş bitti' dedi herkes, o zaman da bitmemişti şimdi de...
benim C serisinde beğenmediğim hiç bir yer yok konsoldaki tablet haricinde... sadece çok gereksiz bir şekilde en yakın rakibinden %20-25 oranında pahalı kalıyor, motoru ve şanzımanı kullanıp değerlendirecek vaktim olmadı...
Abi bu onların tercihi diye birşey var mı? Bunun en iyi örneği 2007-2011 üretilen c dir. Malzemesi kaliteli ancak kalite hissi çok az diye ne kadar eleştiri alıyor ve kalitesiz görünmeside cabası. Bu sınıflarda araç üretiyorsan görüntüde çok önemlidir kesinlikle. f30 3 önceki c den baya iyidi. Testlerini çok okudum. Birçok konuda iyidi. Ha aynı durum e90 için tam tersi durumdaydı. Şu an C gene öne geçmiş.
C gerçekten çok güzel bence ancak tableti bende beğenmiyorum. Ekranın yakınlığı açısından kullanım sırasında emin ol 3 ya da a4 den çok daha başarılı ama. Tasarımı işlevsel değilde birazda estetik yapmakta fayda var.
Sinan'S2k
04-06-2014, 14:07
M0455020 bu kod verilmiş geçen sayfalarda. bu koddaki araca baktım kumaş koltuk gözüküyor gerçek deri için +5bin, katlanabilir sırt içinde +1,3bin ekstra para istiyorlar. deriyi eklerseniz de paketler değişiyor.
şu konuda bir anlaşılsın mercedes konfigürasyonda da listede de daha ucuza denk gelmiyor.
ayrıca keşke her firma bmw gibi indirim uygulasa avrupanın arabada en az pazarlık payı alabilen ülkesiyiz. birinci ülkedeki oran %13 ken bizim ülkemizde yanlış hatırlamıyorsam %3-4 her sektörde olduğu gibi bu sektörde de bizi çok güzel sömürüyorlar..
ayrıca kendi gözünüzle gördüğünüze inanın dergilerden önce. yakın bir zamanda adac denilen kuruluşun vw'den para alıp golfü parlattığını, alman dergilerinin milli duygularının kabarık olduğunu, mercedesin 22 ülkede rüşvet verdiğini 180milyon dolar tazminat ödediğini, yapılan dandik arabadan sonra ceo'nun çıkıp düzelteceğiz dediğini biliyoruz. öve öve bitirilemeyen cla ve a serisindeki işçilik hataları, malzeme kalitesi gün gibi ortadayken daha görmediğiniz aracın kalitesi üzerine çok oynamayın.
Konfigurasyona bir daha göz atın isterseniz. Bmw bariz pahalı.
Kendi gözümüzle kalite hissini ön planda görürüz. Gerçek kalite 500000km de görülür. Her aracı karşılaştırırsın kalite farkını görürsün. AutoBild de bu konuda TÜV ile çalıştığı için kalite konusunda yazdıkları fikirler benim için çok önemli. Bu güne kadarda yanıldıklarını çok az gördüm. Milli duygularının kabarık olduğuna katılıyorum ancak en basitinden sana sorsam kalite dendimi aklına hangi firmalar geliyor diye. Cevabın eminimki Mercedes Bmw Audi üçlüsü olurdu. Demek ki bu olay sadece milli duygu olayı değil. Bu araçlar kaliteli. Zaten benim karşılaştırdığım araçlar elit segmentin üç üreticisi ve hepside alman. Milli duygu olayı değil anlayacağın. Ha bu testlerde en kötüsü C serisi ve Mercedes para yediriyor diyorsan bu Bmw ve Audi ye hakaret olur adamlar test arabası veriyorlar. Bence mantıksız. Dediğim gibi 92 den beri her hafta alıp okuyorum.
Tutarsızlık görmedim mi gördüm. Mesela istisnasız 92 den beri her karşılaştırmalı testte Golf sınıfında birincimi olur kardeşim :D Ancak Bmw Audi Mercedes üçlüsünde böyle bi tutarsızlık görmedim.
o dosyada ogünkü kur yazıyosarsa bakarmısın neymiş :)
f30 gelmeden hemen öncekiler hatta geldiginde kalan e90ları satılsın diye 45-50K bin € arası adeta dağıtıldı :). mpack, idrive, cc, sunroof kabaca baya bir ozellikli olanları
Sinan'S2k
04-06-2014, 16:10
o dosyada ogünkü kur yazıyosarsa bakarmısın neymiş :)
f30 gelmeden hemen öncekiler hatta geldiginde kalan e90ları satılsın diye 45-50K bin € arası adeta dağıtıldı :). mpack, idrive, cc, sunroof kabaca baya bir ozellikli olanları
Berkan benim aldığım fiyat 47750 euro. O günkü kur ile. Yapılan indirim Türk lirası olarak 8000tl ye geliyor. Yani Borusandan aldığım ilk araba sanırım ondan dolayı bu kadar indirim aldım. Araçta baya bir dolu. Sunroof,idrive,mpack,ısıtmalı deri koltuk vs...
Bir cruise control yoktu.
Sinan'S2k
04-06-2014, 16:13
Sinan hocam ben de tekrar yazıyorum, konfigüratörde ne eklersen ekle, o araç sana maks. 2 ay içinde gelir ve de fiyatlar da dediğim düzeyde olur, mesela ben M süspansüyonlu isteseydim 1.400 euro dah verecektim, 2 ay bekleyecektim ama aracın fiyatı 163.000 TL + 1.400 euro olmayacaktı... sizdeki hazır kavramı çok yanlış, BMW zaten devamlı araç getiriyor, her 15 günde bir yükleme var bunu biliyor musunuz? Mercedes 1,5 ayda bir gemi getiriyorsa yine onların suçu...
Abi m süspansiyonlu ve senin paketinde olan bir araç sence olabilir mi? M paket olursa olur bence ancak. Ha sen m süspansiyon hemde senin aldığın pakette bir araç istersen fabrika üretir gemiyle gönderirler ve emin ol farkı 1400 euro olmaz. Yani fark 1400 euro olur ancak senin arabana o 25000tl eklenir. İstersen bir sor abi.
Gerçi neyi tartışıyoruz. 4 ve 2 serisi için aynı indirimi alabiliyormusun? Alamıyorsan olay benim dediğime geliyor.
Berkan benim aldığım fiyat 47750 euro. O günkü kur ile. Yapılan indirim Türk lirası olarak 8000tl ye geliyor. Yani Borusandan aldığım ilk araba sanırım ondan dolayı bu kadar indirim aldım. Araçta baya bir dolu. Sunroof,idrive,mpack,ısıtmalı deri koltuk vs...
Bir cruise control yoktu.
dogru yani tahmin ettiğim fiyat keske ozaman alsaymısız :D 80 e simdi xenonu olan bile yok
Abi m süspansiyonlu ve senin paketinde olan bir araç sence olabilir mi? M paket olursa olur bence ancak. Ha sen m süspansiyon hemde senin aldığın pakette bir araç istersen fabrika üretir gemiyle gönderirler ve emin ol farkı 1400 euro olmaz. Yani fark 1400 euro olur ancak senin arabana o 25000tl eklenir. İstersen bir sor abi.
Gerçi neyi tartışıyoruz. 4 ve 2 serisi için aynı indirimi alabiliyormusun? Alamıyorsan olay benim dediğime geliyor.
2 ve 4 , 3 kadar satılırsa indirime yaklasır ama sanmıyorm topu topu kaçtane satıcakki indirim oakdar indirim yapsın . müşteri hedef kitlesi belli .
1.6 için ap ayrı bir indirimi var bunu 2.0 ve üstünde kıyaslamamak lazım.bu 2.0 indirim yok demek değil ondada var tabiki indirim.
Abi bugün Bmw den bir arkadaşımla görüştüm. Eldeki belirli stoktaki araçlar icin Bmw %10 indirim tanımlamış. Sadece stoktaki araç için. 60.000km bakım hediyesi de kredi kullanmazsan bakım hediye.
ama sipariş bir arac olursa bu indirim yok.
Sadece belirli adetlerde elde kalmış araçlara. Sebebi ise son 2 aydaki satış adetlerimiş.
ceyhun737
04-06-2014, 16:54
Bugün aracı tekrar incelemeye gittiğimde gördüğüm manzara pek de iç açıcı değildi http://i57.tinypic.com/dm9spd.jpg
http://i62.tinypic.com/f760k.jpg
ghibli06
04-06-2014, 17:40
Abi bugün Bmw den bir arkadaşımla görüştüm. Eldeki belirli stoktaki araçlar icin Bmw %10 indirim tanımlamış. Sadece stoktaki araç için. 60.000km bakım hediyesi de kredi kullanmazsan bakım hediye.
ama sipariş bir arac olursa bu indirim yok.
Sadece belirli adetlerde elde kalmış araçlara. Sebebi ise son 2 aydaki satış adetlerimiş.
elde kalmış araç nedir? mesela C coupe, hem eski kasa hem de üretimi durmuş... ya da 4 aydır otoparkta bekleyen bir araç, doğru mu? şimdi benim daha gümrük işlemleri bile başlamayan aracım nasıl oluyor da elde kalmış açıklayan var mı :)
Sinan hocam, hanım kullanacak olmasa ben M süspansüyon ekletebiliyordum, belki piste giderim falan diye, M tech ile bu M ilaveleri lütfen aynı zannetmeyin artık, emin ol beni bilen kaç yıldır BMW nin içinde olduğumu bilir, insanoğlu hata yapar elbet ama verdiğim bilgiler emin ol ki doğru bilgiler, bak mercedesçi arkadaşım da doğruluyor...
Borusanı zerre sevmem, zamanında kurduğumuz klübe bile burun çevirdiler bizim kulüplerle forumlarla işimiz olmaz diye, ama sonra paralı arkadaşların kurduklarını benimsemeyi tercih ettiler.. ne servisini ne de kendilerini sevmiyorum ama iş satışa gelince, hiç bir yerde görmediğim esneklikleri orada görüyorum...
Simdi dogruya dogru bu aracta %10 indirim yapıyorlar herkese hemde hemen. Ama dedigim gibi surekliligi olmayan belirli stok ve araclar icin. Arac gumrukte olabilir zaten sabit fiyat garantisi yok. Yarin kampanya bitebilir. Gunluk gecerli teklifler aylik yada surekliligi olan bir durum degil.
ama suan yaoiyorlar mi evet yapiyorlar buds cok ilginc...
Bugün aracı tekrar incelemeye gittiğimde gördüğüm manzara pek de iç açıcı değildi http://i57.tinypic.com/dm9spd.jpg
http://i62.tinypic.com/f760k.jpg
kol dayamadan başlayıp taa konsoldaki ekrana kadar giden sürekli el altındaki kısımın piano blackin kaderi cizilmeler
bizim ceedlerdeki gibi vitesin ön tarafındaki cebin orası bariz cizildi konsol ve ayna ayarı kısmıda belli belirsiz cizikler mevcut
ceyhun737
04-06-2014, 19:46
kol dayamadan başlayıp taa konsoldaki ekrana kadar giden sürekli el altındaki kısımın piano blackin kaderi cizilmeler
bizim ceedlerdeki gibi vitesin ön tarafındaki cebin orası bariz cizildi konsol ve ayna ayarı kısmıda belli belirsiz cizikler mevcut
Çiziği boşver berkan baksana agility tuşu içine göçmüş:D
oha yan bakınca görmemişim soyleyince gördüm
hyundainin neydüğü belirsiz bir testte boklayan tü kaka yapan arkadaşları
hem havalndırma kırılması hemde o tuşun içine göçmesindede görmek isterdim
ceyhun737
05-06-2014, 01:34
oha yan bakınca görmemişim soyleyince gördüm
hyundainin neydüğü belirsiz bir testte boklayan tü kaka yapan arkadaşları
hem havalndırma kırılması hemde o tuşun içine göçmesindede görmek isterdim
Aynen bugün bayide gördük cidden komik satış görevlisi de hallederiz diyor uzun zamandır mengerler Bostancı kadar saçma sapan bir bayi görmemiştim:)
Aynen bugün bayide gördük cidden komik satış görevlisi de hallederiz diyor uzun zamandır mengerler Bostancı kadar saçma sapan bir bayi görmemiştim:)
hallederler tabi nolcak :)
olabilir diyecemde kalitelidir diye 0 MB alıcam arabayada 150 bini gömücem sonra tuş iceri göcücek daha neler bırak iceri goçmesini mıh gibi kazınıp yerinden oynamaması lazım o tuşun :heyoo:
ceyhun737
05-06-2014, 11:22
hallederler tabi nolcak :)
olabilir diyecemde kalitelidir diye 0 MB alıcam arabayada 150 bini gömücem sonra tuş iceri göcücek daha neler bırak iceri goçmesini mıh gibi kazınıp yerinden oynamaması lazım o tuşun :heyoo:
Aynen öyle konuşulacak yanı yok:)
.::EmrE::.
05-06-2014, 11:26
Çok da abartmaya gerek yok, bu devirde Rolls Royce Phantom'un da bagaj taşıyıcı demirleri görünüyor üstünde kaplama yok. Olabilir bunlar. Kullanıcı veya test edenin hayvan olması arabanın kötü oldugu anlamına gelmemeli :) Tuşun da kaldırabileceği belli bir newton var. Ama satış görevlisi cidden umursamazdı, hatta komple Mengerler umursamaz,kimse bir gelip de hoşgeldiniz demiyor; kapıdaki resepsiyoniste siz selam veriyorsunuz.
ceyhun737
05-06-2014, 11:43
Çok da abartmaya gerek yok, bu devirde Rolls Royce Phantom'un da bagaj taşıyıcı demirleri görünüyor üstünde kaplama yok. Olabilir bunlar. Kullanıcı veya test edenin hayvan olması arabanın kötü oldugu anlamına gelmemeli :) Tuşun da kaldırabileceği belli bir newton var. Ama satış görevlisi cidden umursamazdı, hatta komple Mengerler umursamaz,kimse bir gelip de hoşgeldiniz demiyor; kapıdaki resepsiyoniste siz selam veriyorsunuz.
Görmedik bilemeyiz ama üstüne oturacak hali yok belli ki pek de dayanıklı bir malzeme değil
cabrioleter
05-06-2014, 11:52
Hımmmm 21 yaşındaki bilge arkadaşımız birebir benim tecrübeme direk yalan diyor :)
Arkadaşım ben kendim konfigüre ettim her iki firmadada.
Konfigüre fiyatta bmw daha pahalı çıkıyor.Ama bmw konfigüre fiyat üzerinden indirim yapıyormuş 25-30bin o yüzden daha ucuza geliyor.Mercedesde öyle bir durum yok.
Merak edip bilgi almak değilde direk bodoslama tartışma çıkartmak için yazmayın Allah aşkına.
iltifatınız için teşekkürler.. akıl yaşta değil baştadır atasözünü çok doğru çıkardınız.
Konfigurasyona bir daha göz atın isterseniz. Bmw bariz pahalı.
Kendi gözümüzle kalite hissini ön planda görürüz. Gerçek kalite 500000km de görülür. Her aracı karşılaştırırsın kalite farkını görürsün. AutoBild de bu konuda TÜV ile çalıştığı için kalite konusunda yazdıkları fikirler benim için çok önemli. Bu güne kadarda yanıldıklarını çok az gördüm. Milli duygularının kabarık olduğuna katılıyorum ancak en basitinden sana sorsam kalite dendimi aklına hangi firmalar geliyor diye. Cevabın eminimki Mercedes Bmw Audi üçlüsü olurdu. Demek ki bu olay sadece milli duygu olayı değil. Bu araçlar kaliteli. Zaten benim karşılaştırdığım araçlar elit segmentin üç üreticisi ve hepside alman. Milli duygu olayı değil anlayacağın. Ha bu testlerde en kötüsü C serisi ve Mercedes para yediriyor diyorsan bu Bmw ve Audi ye hakaret olur adamlar test arabası veriyorlar. Bence mantıksız. Dediğim gibi 92 den beri her hafta alıp okuyorum.
Tutarsızlık görmedim mi gördüm. Mesela istisnasız 92 den beri her karşılaştırmalı testte Golf sınıfında birincimi olur kardeşim :D Ancak Bmw Audi Mercedes üçlüsünde böyle bi tutarsızlık görmedim.
hocam dediklerinizin çoğuna katılıyorum. kalite dedik mi tabiki de bu alman üçlüsü gelir. ancak son zamanlarda o kalite kavramının içini o kadar boşalttılar ki tahammül edilemiyor eleştiriliyor bu kadar büyük markalar söz konusu olunca. havalandırma kanalı kırılmıştı, aşağıda da aracın tuşları göçmüş yani bu mu koskoca mercedes kalitesi diye sorguluyor insan.
valla mercedesin sicili hiç temiz değil bu yüzden olabilir yani bu beni hiç şaşırtmaz açıkçası :)
konfigüratörde ben bir şeyi yanlış yapıyorum anlaşılan :p
Aynen öyle konuşulacak yanı yok:)
hişşşt sen bi sus bakiim yaşın daha 21 bırak da yaşını başını almışlar konuşsun..
ufak bir kinaye var hocam kişisel değil :)
ceyhun737
05-06-2014, 12:07
hişşşt sen bi sus bakiim yaşın daha 21 bırak da yaşını başını almışlar konuşsun..
ufak bir kinaye var hocam kişisel değil :)
Bize söz hakkı yok mu yani :(:)
konuyu takip ediyorum ve genel olarak söylemek istediğim;
eğlenceli :)
ceyhun737
05-06-2014, 12:44
konuyu takip ediyorum ve genel olarak söylemek istediğim;
eğlenceli :)
Güzel ve baya bilgilendirici bir konu oldu :)
darkmoon
05-06-2014, 14:02
2 sayfa önce resimli linkli koydum yeni c kasa kuzey amerika otomobil fuarında ayrıca sanırım c kasanında ilk premieri oluyor orda gazeteci arabaya binip tanıtım yaparken ortadaki havalandırma kanalı kırılıyor 2 sayfa önce resimlerini koydum.. hava kanalı nasıl kırılır biri bana izah etsin.. oraya parmağını sokucak yüklenicek hali yok..
ceyhun737
05-06-2014, 14:04
2 sayfa önce resimli linkli koydum yeni c kasa kuzey amerika otomobil fuarında ayrıca sanırım c kasanında ilk premieri oluyor orda gazeteci arabaya binip tanıtım yaparken ortadaki havalandırma kanalı kırılıyor 2 sayfa önce resimlerini koydum.. hava kanalı nasıl kırılır biri bana izah etsin.. oraya parmağını sokucak yüklenicek hali yok..
Konsoldaki agility tuşunun olduğu yere ne diyorsun abi bir önceki sayfada resimleri var orada da üstünde hoplamış olamaz değil mi?:)
darkmoon
05-06-2014, 14:08
Konsoldaki agility tuşunun olduğu yere ne diyorsun abi bir önceki sayfada resimleri var orada da üstünde hoplamış olamaz değil mi?:)
gördüm onu hatta berkanı düzelticekdim sen yazmışsın sonra .. şimdi bir şey yazsak kötülüyor tukaka ediyor falan olucak ki ben mercedesi çok seven bir insanım tabi üst segment modellerini.. biz görüntüyü şekli seven milletiz ne desek boş.. :)
S Serisinin direct select vites kolunu vites değiştirirken kırabilen müşterim var benim :)
f 30 un genel malzeme kalıtesı ve ıscılıgı kotu degılkı. sadece vıtes etrafı kısmen basıt malzemelı..
c yede zamanında kotu degıl dıyorlardı e90dan sonra cok kotu gelmıstı. bunada bınmeden bırsey demek ıstemem:)
Surus dınamıgı c nın daha ıyı olmasınada sasırmadım degıl, farklı testler cıksında bı bakalım
darkmoon
06-06-2014, 00:00
kullanıcı kırar o kullanıcı hatasıdır ama parça durup dururken kırılıp göçüp çöküyorsa onda sıkıntı vardır :)
kullanıcı kırar o kullanıcı hatasıdır ama parça durup dururken kırılıp göçüp çöküyorsa onda sıkıntı vardır :)
Abi durup duruken olduğu yere çökecek değil ya :)
Elbet bir dost dokunmuştur ona çok hafifçe :)
ceyhun737
06-06-2014, 20:28
Abi durup duruken olduğu yere çökecek değil ya :)
Elbet bir dost dokunmuştur ona çok hafifçe :)
Yani normal mi konsolun ortasında önemli olan tuşlardan birinin göçmesi:soru:
yavru kuş atladın bir nokta var oda herkez otomobil test editörü oldu cıktı:D
gecen yıllarda autoshow fuarında mercedes s350 içinden vites topuzunu çalan zihniyet ve her otobilde torpidoyu yerinden sökmek istercesine cekiştirip arabanın kalitesini cözen insanlar yetişti bu nesilde:D heleki marka mercedes olunca işkence boyutu testere filimleri gibi oluyor.
e coupe sana agır kacar fakat c sana yakışır :icon_tup: kia'dan tadını alınca buna geç
eski kasaya göre oldukca şık özellikle iç kısmı harika,yakında cıkıcak night pack donanım ile hanıma almak için sıradayım,şuan ekim 9 teslim görünüyor
ceyhun737
07-06-2014, 11:14
yavru kuş atladın bir nokta var oda herkez otomobil test editörü oldu cıktı:D
gecen yıllarda autoshow fuarında mercedes s350 içinden vites topuzunu çalan zihniyet ve her otobilde torpidoyu yerinden sökmek istercesine cekiştirip arabanın kalitesini cözen insanlar yetişti bu nesilde:D heleki marka mercedes olunca işkence boyutu testere filimleri gibi oluyor.
e coupe sana agır kacar fakat c sana yakışır :icon_tup: kia'dan tadını alınca buna geç
eski kasaya göre oldukca şık özellikle iç kısmı harika,yakında cıkıcak night pack donanım ile hanıma almak için sıradayım,şuan ekim 9 teslim görünüyor
Arada telefonlarına da bak Abi'm hoşgeldin tekrar foruma yakında geliyorum Mersin'e hazırlan:D
19'' amg jant söylersek gelecek lastik ebatı nedir.Bilgisi olan var mı ?
Bende 1.5 ay önce bir araba almaya niyetlendim.3.20 D ile C 180 amg arasında kalmıştım.O sıralar yakın arkadasım sıfır 3.20 D aldı ve güzelce inceleme fırsatım oldu.15 - 20 gün boyunca arabaya bindim.Performans olarak iyi gaza bastın mı araç uzuyo gerçekten hissediyosun ancak arabanın sağından solundan sürekli ses geliyor.Bu durum beni biraz rahatsız etti.C 180 amg nin de performansı beni tatmin etti test aracını sürdüğümde.Konforuda gayet başarılı.Ekranı bende beğenmedim ancak yeni çıkan tüm arabaların çoğunda bu tarz ekran var artık.Eğer yakıt sorun edilmeyecekse her türlü yeni c 180 amg 3 kasasından iyi olmuş bana göre.Zaten bu trafikte ne kadar hız yapabilirim gönlümce düşüncesi ile c 180 amg sipariş ettim..Ama benimde takıldığım bir nokta var ki mercedesin satış politikası.Yani inanılmaz derecede tok satıcı havaları yok 500 TL bile indirim yapmayız demeler tuhaf tuhaf davranışlar.Sonuçta 160 bin TL ye araba alıyorum insan biraz yaklaşımlı olmalarını bekliyor.Sonuçta kredi kullanıyorsun mercedes finanstan , arabalarını alıyorsun , sigortanı kaskonu mercedesten yaptırıyorsun adamlara kaç türlü para kazandırıyorsun.Türkiye şartlarındada şuan bana kalırsa 160 bin TL iyi bir para.Sonuçta bakkaldan ekmek almıyoruz ki.Sırf bu yaklaşımlarından mercedes almaktan vazgeçicektim ama sonradan %2 lik bir indirim cam filmi ve boya koruma alınca tercihimi mercedesten yana kullandım. Bence bizim ticaret anlayışımıza uymuyor.Bmw bu konuda daha iyi %12 lere varan inidirimler yapıyorlar ve müşteri olarak insan hoşnut kalıyor.Araç alırken forumlardan okuyup bilgi edinmeye calışmıştım belki bu iki aracı almayı düşünen arkadaslara yazdıklarımın bir faydası olur.
Bende 1.5 ay önce bir araba almaya niyetlendim.3.20 D ile C 180 amg arasında kalmıştım.O sıralar yakın arkadasım sıfır 3.20 D aldı ve güzelce inceleme fırsatım oldu.15 - 20 gün boyunca arabaya bindim.Performans olarak iyi gaza bastın mı araç uzuyo gerçekten hissediyosun ancak arabanın sağından solundan sürekli ses geliyor.Bu durum beni biraz rahatsız etti.C 180 amg nin de performansı beni tatmin etti test aracını sürdüğümde.Konforuda gayet başarılı.Ekranı bende beğenmedim ancak yeni çıkan tüm arabaların çoğunda bu tarz ekran var artık.Eğer yakıt sorun edilmeyecekse her türlü yeni c 180 amg 3 kasasından iyi olmuş bana göre.Zaten bu trafikte ne kadar hız yapabilirim gönlümce düşüncesi ile c 180 amg sipariş ettim..Ama benimde takıldığım bir nokta var ki mercedesin satış politikası.Yani inanılmaz derecede tok satıcı havaları yok 500 TL bile indirim yapmayız demeler tuhaf tuhaf davranışlar.Sonuçta 160 bin TL ye araba alıyorum insan biraz yaklaşımlı olmalarını bekliyor.Sonuçta kredi kullanıyorsun mercedes finanstan , arabalarını alıyorsun , sigortanı kaskonu mercedesten yaptırıyorsun adamlara kaç türlü para kazandırıyorsun.Türkiye şartlarındada şuan bana kalırsa 160 bin TL iyi bir para.Sonuçta bakkaldan ekmek almıyoruz ki.Sırf bu yaklaşımlarından mercedes almaktan vazgeçicektim ama sonradan %2 lik bir indirim cam filmi ve boya koruma alınca tercihimi mercedesten yana kullandım. Bence bizim ticaret anlayışımıza uymuyor.Bmw bu konuda daha iyi %12 lere varan inidirimler yapıyorlar ve müşteri olarak insan hoşnut kalıyor.Araç alırken forumlardan okuyup bilgi edinmeye calışmıştım belki bu iki aracı almayı düşünen arkadaslara yazdıklarımın bir faydası olur.
Sipariş verdiğiniz aracı galericiler aynı fiyattan satışa koyuyor, aracı beklemek istemeyen gidip alıyor. Bu durumda da MBT ve bayiler araca pek bir indirim yapmıyorlar.Aracı aldığınız bayiye , lokasyona , hatta aldığınız danışmanın hedefi , elde olan olmayan araç durumuna göre fiyat değişkenlik gösterebilir. Mercedes fiyat olarak BMW den her zaman pahalıdır bu yüzden bu kısma bence takılmayın.
Kişisel olarak zevkler renkler farklıdır ama en son 3 serisi ile yeni C serisi arasın da kalite farkı gözle görülür şekil de mevcut , hayırlı olsun.Özel olmaz ise hangi bayiden aldınız ? Siparişi ne zaman geçtiniz :)
Yeni C serisinde büyük indirimler olmasada müşterilerimizi kırmayacak kadar indirim yapılıyor.
Bmw - Mercedes beğenisi göreceli bir kavram. İkisinide kullanan kendi aracını övüyor kimse kullandığı araçtan vazgeçemiyor.
Tabi bu biraz beklentilerle ilgili.
Aracınız hayırlı olsun.
19'' amg jant söylersek gelecek lastik ebatı nedir.Bilgisi olan var mı ?
255/35R 19 diye hatırlıyorum.
http://www.egmcartech.com/wp-content/uploads/2014/01/2015-Mercedes-C-Class-C400-1.jpg
Sipariş verdiğiniz aracı galericiler aynı fiyattan satışa koyuyor, aracı beklemek istemeyen gidip alıyor. Bu durumda da MBT ve bayiler araca pek bir indirim yapmıyorlar.Aracı aldığınız bayiye , lokasyona , hatta aldığınız danışmanın hedefi , elde olan olmayan araç durumuna göre fiyat değişkenlik gösterebilir. Mercedes fiyat olarak BMW den her zaman pahalıdır bu yüzden bu kısma bence takılmayın.
Kişisel olarak zevkler renkler farklıdır ama en son 3 serisi ile yeni C serisi arasın da kalite farkı gözle görülür şekil de mevcut , hayırlı olsun.Özel olmaz ise hangi bayiden aldınız ? Siparişi ne zaman geçtiniz :)
Aracın bildiginiz üzere amg paket fiyatı 150 bin.Üste 10 bin TL aksesuar koydurdum.19'' jant akıllı led far koltuk konfor paketi metalik renk vs.Normal bir araca galeriden 160 vereceğime 2 ay beklerim dolusuna binerim düşüncesindeyim.Ağustos ayında mengerlerden vermiştim.
255/35R 19 diye hatırlıyorum.
Teşekkür ederim saol.Aracı dolu göstermez diye endişlenmiştim ama 255 görsel açıdan tatmin eder herhalde.
[QUOTE=207_TR;7603512]255/35R 19 diye hatırlıyorum.
[IMG]http://www.egmcartech.com/wp-content/uploads/2014/01/2015-Mercedes-C-Class-C400-1.jpg[/I
Coupe si ne zaman çıkacak acaba.???
2016dan önce gelmez heralde coupeside
Stuttgart tan tahmini olarak araç kaç günde İstanbul'a gelir ?
C serisinde de 19 jant isteyince çamurluk genişletme opsiyonu geliyor mu?
ceyhun737
03-09-2014, 13:42
Bmw de ciddi indirimler var
19 jant istemesen de amg pakete genişletilmiş çamurluk geliyor.
Aracın geliş süresi 2,5 ay ve 3 ay arasın da değişmektedir. Fakat fabrika da dönem dönem tatile girildiğinden eğer aracınız o zaman zarfın da banda girmiş ise araç gecikebilir.
Bmw de ciddi indirimler var
Baya Dolu 3.16'lar gelecek, HarmanKardon-Mpaket-Estoril mavi olacak, ciddi indirimli olacak denmişti 1 ay önce. Sanırım onlar gelmeye başladı. 2015 Mart gibi Makyajlanabilir artık 3 serisi:)
Baya Dolu 3.16'lar gelecek, HarmanKardon-Mpaket-Estoril mavi olacak, ciddi indirimli olacak denmişti 1 ay önce. Sanırım onlar gelmeye başladı. 2015 Mart gibi Makyajlanabilir artık 3 serisi:)
3.16 değil 170hp'lik 320ied ler geliyor patır patır :D
söyleki
metallik renk - luxury/sport/modern line- harman kardon - dakota orjinal deri - sunroof - koltuk ısıtma - hafızalı elektrikli koltuk - bixenon - arka elektrikli perde - katlanır ısıtmalı aynalar - geri görüş kamerasıyla berbaer
1 ay once aldıgım fiyat 143 bin TL idi
ondan bir ay önce yada şuan bmwni oluşturdan yaparsanız aynı aracın 170 küsür bin'lere cıktıgnı görebilirsiniz :)
2012 sonuna cıktı araç 2015 sonu 2016 gibi yapıştırırlra makyajıda
ahmetbaha-drs
03-09-2014, 17:14
Belli olmaz 316i'leride doldurup yollayabilirler E90'da olduğu gibi :D 320D'den çok 16i-20ied satıyor galiba bu aralar. Yalnız BMW'nin mutlaka bir otomatik 1.5-1.6 dizel motoru piyasaya sürmesi lazım Yeni C'nin otomatik+dizeli ile başedebilmek için aynı şekilde Audi'ninde A4'te bunu yapması gerekli.
cla dizel oto'nun 151 bin oldugu yerde. c nin kemiksik 170 180 var Ahmet vergi avantajından satarsa satar sadece.
ahmetbaha-drs
03-09-2014, 17:32
Benzinliyi keser dizeli satar işte.
Ayrıntılı bilgi için teşekkürler:) 3.16 derken tüm 1.6 bmw'leri kast ettim de, anlaşılmaz olmuş:D
Makyaj olayında ise, bende satış temsilcisinin yalancısıyım. Genelde 4 sene ilk tasarım, 3 sene makyajlı şekilde satar bmw ama yeni C serisi'nin eli gerçekten kuvvetlendi dünya'da. O yüzden bende biraz erken bekliyorum açıkcası.
ceyhun737
03-09-2014, 19:46
Bmw 1 de ciddi kampanya vardı m paket düşünebilirim bende
01.09 itibariyle c amg paket 151 den 156 bin tl ye yükselmiş.Acaba 2015 modeller mi öyle yoksa ekimde teslim edilecek araçlarda bu zamdan etkilenecek mi
01.09 itibariyle c amg paket 151 den 156 bin tl ye yükselmiş.Acaba 2015 modeller mi öyle yoksa ekimde teslim edilecek araçlarda bu zamdan etkilenecek mi
Danışmanınız sizi arayıp bilgi vermedi mi ? Zam geleli on gün oldu neredeyse.
Aracınıza zam yansıtılacaktır. Sipariş formu imzalatılır iken aracın geleceği ay da ki şart geçerli olacaktır bilgilendirmesi yapılmış olması lazım.Sipariş formun da fiyatlar değişkenlik gösterebilir diye de açıklama mevcut.
ghibli06
03-09-2014, 21:55
olay yine BMW tukaka, mercedes alına dönmüş :)
halilcakir
04-09-2014, 10:07
19 jant 40 yanak arkadaşlar ama 40 bile ince kalıyor tr yollarına
Teslimat anındaki son dk farkları Allah'ın emri,pazarlık üstüne pazarlık ile mümkün olduğunca indirmeye çalışacaksınız artık ama zaten satıştan değil servisden para kazandıkları için olmadı zararına verecekler yada satış iptal olacak herkese satılabilir bir araba ise:)
Benim ofis alma falan işleri yüzünden siparişi askıya almam gerekti ama almış olsam bu araba gelmiş oluyordu dış görüntü olarak
Bu fotoları instagramda görüp kaydetmiştim umarım araç sahibi sitedense (pek sanmıyorum ama ) hoş görür.
http://i.hizliresim.com/Y30ZjE.png
http://i.hizliresim.com/8mBR9W.png
http://i.hizliresim.com/DoZg8m.png
http://i.hizliresim.com/mqBArZ.png
http://i.hizliresim.com/EQo9zB.png
http://i.hizliresim.com/jzZbvD.png
http://i.hizliresim.com/aPWryg.png
Ablamlar 150 kusurbıne c almayıp 160kusur bıne 520 ı aldı comfort artı gerı kamera aklıma gelmeyen bır2 opsıyon daha var, konfor ıc kalıte genıslık çok çok iyi,, f30 dan sonra 1deılde 2 kademe atlanmıs gıbı..
Ablamlar 150 kusurbıne c almayıp 160kusur bıne 520 ı aldı comfort artı gerı kamera aklıma gelmeyen bır2 opsıyon daha var, konfor ıc kalıte genıslık çok çok iyi,, f30 dan sonra 1deılde 2 kademe atlanmıs gıbı..
C serisin de de geri görüş kamera , koltuk ısıtma vs standart . Ayrıca 5 kasanın rakibi E kasadır.
ÖmerF.Bayar
07-09-2014, 13:11
olay yine BMW tukaka, mercedes alına dönmüş :)
Oyle gibi gorunuyor,
BENCE kesinlikle eski C daha guzel e90 dan, e92 de c coupe den daha guzel,
Bu karsilastirmada F30 kesinlikle C den daha guzel, canlida gordum inceledimce, F30 daha oturakli ve agir duruyor,
C de sanki birseyler eksik gibi, yada mercedes olusu beklentimi yuksek tuttu ama yanilmisim.