Orijinalini görmek için tıklayınız : LÜtfen acİlll yardim kaza yaptim
http://u1312.hizliresim.com/1j/t/vw3pm.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://u1312.hizliresim.com/1j/t/vw3qk.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://u1312.hizliresim.com/1j/t/vw3r1.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://u1312.hizliresim.com/1j/t/vw3t3.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
ARKADAŞLAR 2 GÜN ÖNCE KAZA YAPTIM GECE 3,30 DA AŞIRI BUZLANMA VARMIŞ KONTROLÜ KAYBETTİM BAYA KAYDIM KALDIRIMA ÇIKIP SOKAK DİREĞİNE VURDUM ARACIMDA ALLAHDAN KASKO VARDI ARACIMIN 14,500 LİRALIK HASARI ÇIKTI FOTOĞRAFLARDA PEK BELLİ OLMUYO AMA ÖN VE YAN DİREK EĞİLMİŞ BİDE ÇEKİCİDEN İNDİRİLİRKEN KATOLİZERİ KIRMIŞLAR MAZOT OLDUĞU GİBİ BOŞALDI BUGÜN EXPER GELMİŞ BEN SERVİS DEKİ ELEMANLAR YÜZDE 90 PERT OLUR DEDİLER AMA SERVİS ŞİRKETİNDEKİ EXPER İLE GÖRÜŞEN KİŞİ BANA ARACIMIN PERTLİK Bİ DURUMU OLMADIGINI YAPILABİLECEĞİNİ SÖYLEDİ DİREKLERİ ÇEKERİZ HAVA YASTIGI ÖNEMLİ DEGİL HALLEDİLİR FALAN YOK ARACIM SIFIR GİBİ OLACAKMIŞTA BÖYLE BENİ İNANDIRMAYA ÇABALIYO UTANMADAN ARACIMIN ZATEN SİGORTA DEĞERİ 26.800 TL YANİ YARI FİYATINDAN FAZLA HASAR GÖZÜKÜYOR DAHA SONRA BİZİM BURALARDA KAPORTACI ALİ ABİ VAR DEDİ SEN ARABAYI BURAYA ÇEKTİR 12.500 Ü GEÇTİĞİNDEN DOLAYI BEN DİREK PERTE ÇIKARTTIRABİLİRİM DEDİ BENDE ŞİMDİ KARARSIZ KALDIM ACABA YETKİLİ SERVİSTEKİ KİŞİ EXPERLE ANLAŞMIŞ OLABİLİRMİ NE YAPABİLİRİM YARIN SONUÇ AÇIKLANICAKMIŞ ŞİMDİDEN YARDIMINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM
Sonuç açıklandı arkadaşlar araç pert 24.000 tlye anlaşıldı herkeze teşekkürler
sımdı soyle bı durum var. aracın masrafı cok cıkıyor ve kullanılabılıcek duruma gelmesı zor degıl ıse. cıkma parca toplama aırbag vs ıle aracın daha dusuk malıyete toplanabılır .
dolayısıyla eksper de bunu gorup aracını anlasmalı sekılde servıse yaptırabılır.,
nasıl mı oluyor. ılk gıttıgın servıs 15 bıne onarırım dıyor. eksperde o fıyata perte cıkıcagı ıcın alternatıf servıslerden teklıf alıyor. kım en uygun teklıfı verır ıse arac o servıse cekılıp yapılmaya baslanıyor. acıkcası banada pertlık durum yok gıbı geldı.
pert olur mu olmaz mı bilmem ama aracını yetkili serviste yaptırmak zorundalar bunu isteme hakkın var öyle hakkı ustada hasan abide falan yapamazlar kafalarına göre.
Siz galiba beni yanlış anladınız şimdi bizim kaportacı abi aracın masrafının 12,500 geçtiğinden dolayı istersen arabayı buraya getittir ben perte çıkarttırıyım dedi şimdi kaportacıya çektiriyimmi çektirmiyimmi yoksa servisin kararınımı bekliyim
ayrıca direklerin çekileceğini söylüyorlar ileride sıkıntı çıkaracak onuda biliyorum ve öyle çıkma parça falan nasıl takabiliyorlar anlamadım
Perte cikarttiririm diyorsa usta kesin olucaksa en mantiklisi o gibi
Çok geçmiş olsun,kaskon hangi sigorta şirketinden?
sağolasın
yapıkredi axa sigorta
OMTechJr.
25-12-2013, 21:35
pert olur mu olmaz mı bilmem ama aracını yetkili serviste yaptırmak zorundalar bunu isteme hakkın var öyle hakkı ustada hasan abide falan yapamazlar kafalarına göre.
yok öyle bir zorunluluk söz konusu değil. siz aracı nerde isterseniz yaptırırsınız kimsede karışamaz. sadece yapacak kişinin şirketin düşeceği belirli oranlardaki iskontoları göze alması kabul etmesi gerekli. ikinci bir sıkıntı ise araç sahibinden vekalet alınmadıysa para hesaba 3 ila 40 gün arası sürede yatıyor.
sizede geçmiş olsun. experle birebir konuşun ve bunu kabul etmediğinizi söyleyin. araç için piyasa araştırması raporu isteyin yine kasko bedeli altındaysa ve hasar %50 yi geçiyorsa belirlenen kasko bedelini kuruşu kuruşuna alırsınız.
ha yok yanaşmıyormu exper bey hemen hazine müsteşarlığı sigorta denetleme kurulunun internet sitesine girin orda örnek şikayet formu var doldurun belirlenen tutanaklarla beraber aracın pert olması gerektiğini bildirin. tarafsız hakem heyetine yönlendirirler muhtemelen ve bedeli kuruşu kuruşuna 3 gün içinde alırsınız.
ama tabiki öncelik exper ile konuşup orta yolu bulmak, ne istediğniizi iyi belirlemek ve bu hususta ısrarcı olmanız. ardından hazineyle falan biraz göz korkutursanız zaten yola gelirler..
Tekrar geçmiş olsun.
Benim yazdığımı okudun mu ? Ben onlar diretemez dedim mal senin sen istediğin yerde yaptırırsın tabiki
Kardeş sağolasın bilen birisi böyle içimi rahatlattı iyi geldi peki diyelimki pert oldu kasko bedeli 26800 3 4 milyar kesiyorlarmış peki bunun için ne yapmam lazım sonraki ihtimal
OMTechJr.
25-12-2013, 21:49
Benim yazdığımı okudun mu ? Ben onlar diretemez dedim mal senin sen istediğin yerde yaptırırsın tabiki
uykusuzluktan gözlerim yamıştı. öyle demişsiniz kusura bakmayın.
Kardeş sağolasın bilen birisi böyle içimi rahatlattı iyi geldi peki diyelimki pert oldu kasko bedeli 26800 3 4 milyar kesiyorlarmış peki bunun için ne yapmam lazım sonraki ihtimal
şimdi aracın kaskosunun yapıldığı zamandaki belirlenen bedeli üzerine onların yaptığı bir piyasa araştırması var ve bu değerlere göre ortalama bir yıpranma payı çıkartıyorlar. ikinci bi işlem olarakta aracı açık arttırmaya çıkartıyorlar ve verilen tekliflere göre bir ortalama alıp o paya göre de fiyattan düşürüyorlar. ancak imzaladığınız formlarda muhtemelen güncel piyasa belirlemeleri ile ilgili bir maddeyi okumadan imzaladınız. yada öyle bir madde yoksa bile açık arttırmaya genellikle kendi adamlarını sokup fiyata vurdurmuyorlar ve fiyat yine düşük kalıyor.
bu payı kestirmemek için ne yapabilirsiniz ; eğer ki beklenenden de yüksek bir pay çıkardılarsa tanıdık bir sigortacı veya eksper vasıtası ile aynı değer şemasını tekrar hesaplatın aradaki fark için hakem heyetine başvurun. ancak büyük ihtimalle kesinti yapılacak. dava açayım itiraz edeyim derseniz inanın gençliğiniz solar parası batsın dersiniz.
yani 23-24 binden de aşşağı fiyat verme ihtimalleri varmı sonucta aracı alalı 1.5 sene oldu en fazla nekadar yıpranma payı keserler
OMTechJr.
25-12-2013, 22:11
yani kesin konuşmayım tabi de 23-24 binden aşağısı gelmez diye tahmin ediyorum. işin o kısmı sigortacılığa giriyor. o yüzden net konuşamam.
2009 model 0 26.000 tl ye otv indirimde aldıgım i30 u 2011 kasımda kasko yapıldıktan 1 hafta -1 0 gün sonra pert oldu kasko degeri 25900 dü 24.500 aldım kaskodan..
benim bildigim yanlısda olabilir ama aracının 1.5 senelik olması degil policeyi yaptıgın tarihten pert oldugu zamanki yıpranmasını düşüyolar
Aracin pert olma durumu eksper araci gorup sisteme attiktan sonra netlesir
Sistemde sovtaj bedeline gore sigorta tamir yada pert eder
Misal arac 10bin tl, 1000 tl hasar cikti sovtaj bedeli 9001tl teklif edildigi an sigorta arabayi pert eder yani aracin hasar fiyati onemli degil. Yok hasar 6000tl sovtaj bedeli 3000 dediler o zaman arac tamir olur
dragon07
25-12-2013, 22:32
kaskonda orjinal parça yetkili servis diye belirtildiyse mecburen yetkili servis yapmak zorunda ama sen dışarda yaptırcam dersende exper buna karısamaz :)
olarak servisler bu işlerden ekmek yiyor, experde perte çıkartmamaya çalısıyor serviste aracın onarılmasını istiyor çünkü para kazanıyor
exper bu işi şu paraya çözerseniz kalsın diyor böylece hem experin hemde servisin işine geliyor.
ama bu araçta pertlik bi durum kesinlikle yok
Frequency_48
25-12-2013, 22:36
Yetkili servis tabiki yedek parça satıp para kazanacak.. Sanırım ne demek istediğimi anladınız. Aracın yarısından fazla masraf çıkarmış bir kazada direk olarak pert olması gerekir. Yetkili servisten başka alternatifleride değerlendirin..
sercanışık
25-12-2013, 22:36
bende nemo ıle kaza yaptm bayramın ıkıncı gunu 2 aırbag actım motor kılıtlendı falan expertın dedıgı sey bu arabada bısey yok normal tamır olunır hersey halolur buyuk ıhtımalle sızın aracınız da tamırı yapılır kullanıma devam edersınız. cok gecmıs olsun
edit : kasko bedelı 22.500 du 8.500 tl masraf cıkardılar ve perte ayırmadılar asla
ama senin araban yüzde 50 yi geçmemiş ondan benim arabanın kasko bedeli 26800 ortada 14 500 lük bi hasar var yani şöyle düşündüğünde kasko bu aracı 17 18 e rahat satar desek üstünede 6 7 bin tl koyup bana 7 bin vermesimi işine gelir yoksa 14 500 servise vermesimi işine gelir yani çıkacak sonuç olumsuz olursa ikinci exper isteyip bu sefer mahallemdeki ustama götürmek olucak ki oda kesin perte çıkar dedi
aliaslanim
25-12-2013, 23:06
Bence dışarıda özel serviste yaptır. bu aracın parçaları zebil gibi bakkalda bile bulunuyor. çıkma parçalarla airbagler dahil en fazla 5000 tl ye yaptırırsın. neden dersen aracı satacağın zaman 5000 tl hasar kaydı görünmesiyle 15000 tl görünmesi arasında bayağa fark far. sağ kapı komple 750-1000 tl arası, airbaglar 750-1000, tampon 400-500 tampon far 250tl katalizör en fazla 500 etti sana 3000 tl toplamda 1000 tl işçilik versen 4000 tl fazla fazla yeter. işin rast giderde cıkma parçalarda aynı rengi bulursan arabanda boya bile olmaz. serviste yaptırma derim.
aliaslanim
25-12-2013, 23:11
Yetkili servislerini son zamanlarda böyle şeylerde çok duyar olduk. sırf parçadan ve işçilikten kazanmak için oyunlar döndüğüne çok şahit oldum. aracın fiat ve reno hariç başka araç olsaydı direk PERTTİ.
ersandeniz
26-12-2013, 08:51
Yetkili servislerini son zamanlarda böyle şeylerde çok duyar olduk. sırf parçadan ve işçilikten kazanmak için oyunlar döndüğüne çok şahit oldum. aracın fiat ve reno hariç başka araç olsaydı direk PERTTİ.
katılıyorum, bir ara pert alıp toplayıp kullanmayı düşünüyordum, bu araçtan çok daha iyi durumda pertler vardı..
ozgurluk
26-12-2013, 09:53
oranlar dediğin gibiyse o aracın perte ayrılmaması gibi bir durum olmaz. pert için bastır.
highpower
26-12-2013, 16:28
pert olunca fazla kesinti olmuyorsa ki olacağını tahmin etmiyorum ses etme bence çünkü bu kazadan dolayı aracın zaten yapıldıktan sonra bu hasar kaydıyla bu hasarla büyük fiyat kaybedecek eksperle kendin görüş orta yolu bul ve arabadan kurtulmaya bak ben buna benzer durumlarda hasar bedelini nakit alıyorum sigortadan araç sahibine veriyorum aracıda hasarlı halde satıyorum eline geçen para sağlam halinde edeceğinden daha fazla oluyor ....bilgin olsun
pert olunca fazla kesinti olmuyorsa ki olacağını tahmin etmiyorum ses etme bence çünkü bu kazadan dolayı aracın zaten yapıldıktan sonra bu hasar kaydıyla bu hasarla büyük fiyat kaybedecek eksperle kendin görüş orta yolu bul ve arabadan kurtulmaya bak ben buna benzer durumlarda hasar bedelini nakit alıyorum sigortadan araç sahibine veriyorum aracıda hasarlı halde satıyorum eline geçen para sağlam halinde edeceğinden daha fazla oluyor ....bilgin olsun
kardeş sen tam olarak nasıl yapıyorsun biraz daha deyatlı anlatabilirmisin şimdi dediğin gibi yaparsam hem aracı hemde hasar bedelini alma hakkım varmı yoksa hasar fiyatını nakit alıp aracı sigorta şirketimi satıyor