Orijinalini görmek için tıklayınız : yakıt deposunu makineyle temizleyen yer varmı ??
darkmoon
27-12-2013, 21:38
selam bendeki a6 bugünde temde giderken tekledi fena silkeledi hızımda baya yüksekdi depoda ışık yanmışdı epeyde olmuşdu servise gittim makineye bağladılar bir şey çıkmadı ordaki usta deponun dibindeki pisliği çekmişdir ondan teklemişdir dedi..
bu depoyu makineyle temizlete biliceğim bir yer varmı sökmeden.. sökmeyle uğraşmak istemiyorum.. daha basit ve pratik bir yöntemi varsa iyi olur.
kskrhnegatif
27-12-2013, 23:25
Hah bence tam zamanı abi. Genel topiğinin altına da yorum bırakmıştım. Şu fuel system cleaner adlı ürünlerden alıp kullansana? Kendine ve bize tecrübe olmuş olur. :)
darkmoon
27-12-2013, 23:32
ben daha çok makineyle vakum tarzı bir temizlikden yanayım varsa deponun ağzından girip belki bir sıvı falan enjekte edip deponun içindeki bütün pislikleri emicek bir alet türü bir şey :)
ben o ürünlere pek itibar etmiyorum.. :)
edemirbas
27-12-2013, 23:32
Bu fuel system cleaner dedıgınız sey sanırım bir cesit kimyasal. Bu madde temizlikten sonra bile az da olsa artık bırakacaktır, motora bir zararı olmasın? Calısma mantıgı ne bilmiyorum gerçi
kskrhnegatif
27-12-2013, 23:44
Bu fuel system cleaner dedıgınız sey sanırım bir cesit kimyasal. Bu madde temizlikten sonra bile az da olsa artık bırakacaktır, motora bir zararı olmasın? Calısma mantıgı ne bilmiyorum gerçi
Yok dostum, sonuçta yakılıp egzozdan atılıyor.
deponuzda kir olup olmadıgını bakım yapılırken benzın filtrenızın ıcınden cıkanlar ıle anlayabılırsınız. bn ki bu olaya cok takarım her seferınde benzın fıltresnı ıncelerım ama suana kadar ofsayt bırseye rastlamadım. yanlızca bnm aracım ıcın degıl cogu arac ıcın.
arka koltuk altında depo pompa girişi açılıp depo boşken bir kontrol edilebilinir.
darkmoon
28-12-2013, 03:59
makinayla böyle vakum tarzı bir temizlik yokmudur..
slowmotion
28-12-2013, 07:27
zannetmiyorum, sökülüp temizlenecek galiba
bu pislik çekme olayı ban tamamen hurafe geliyor. deposunu acıpta ıcınden gerçekten benzın akısını etkileyecek sekılde pıslık çıkan-gören oldumu ?
pompanın uzerındekı fılıtrenın tamam pıslıkle kaplanması gerekır benzın akısını kesmesı ıcın.buda bana ımkansız geliyor.
ayrıca araba a6 ıse kesın hata kodu vermıstır yakıt basıncı dustu dıye???
darkmoon
28-12-2013, 09:15
yok vermedi araba dizel 2.0 tdi
GokhanRS
28-12-2013, 09:36
bu pislik çekme olayı ban tamamen hurafe geliyor. deposunu acıpta ıcınden gerçekten benzın akısını etkileyecek sekılde pıslık çıkan-gören oldumu ?
pompanın uzerındekı fılıtrenın tamam pıslıkle kaplanması gerekır benzın akısını kesmesı ıcın.buda bana ımkansız geliyor.
ayrıca araba a6 ıse kesın hata kodu vermıstır yakıt basıncı dustu dıye???
ben en az 10 araç gördüm depolarını söküp temizledik ve pislik vardı.
ayrıca arkadaşlar kimyasal demiş. kimyasallar deposunda ciddi pislik olanlar için tehlikeli. tüm pisliği kabartıp enjektörlere gitmesine sebep olmaktadır.
daha sonrasında enjektörlere milyarlar harcamak istemeyenler depodan pompalı dizellerde depo tarafındaki pompayı çıkarıp içine ışık tutup görebilirler pislik olup olmadığını. ve ustanın çok fazla bu dediği durumda da depoyu söktürüp temizletmeliler.
malesef güzel ülkemizin bazı çirkin istasyonları yıllarca temiz kalmış bir aracın deposunu 1 kere yakıt alımıyla leş gibi yapabilen yakıtlar satabilmekteler.
aliaslanim
28-12-2013, 13:23
Dizel araçlarda ışık yanmadan yakıt alınması tavsiye edilir. Bunun nedeni pompanın basıncının düşmesini engellemek ayrıca depoda bulunan havanın yanlışlıklada olsa motora gitmesinin önüne geçmektir. Işık yanarken süratlı gidiyordum diyorsun. pompa zaten görevini yapıyordur. Yakıt depolarının içinde ekstra dalga kırıcı oda vardır. Oradaki bölümdede yakıt kalmadıysa hafiften viraja bile girsen mazot olmadığı için araba tekler. deponu doldurunca sorun çözülür. yani deponu temizletmeye gerek yok. depon dolu gez yeter. dizel araçlarda yakıt yanmasını beklemden yakıt almayı önerir araç üretici firmalar.
sökmek en mantıklısı sökün temizleyin vakumlasanız da elbet pislik kalabilir
darkmoon
28-12-2013, 15:07
tamam sağolun. en iyisi ben bir baktırıyım baktırma gibi bir mevzu oluyorsa baksınlar içine varsa pislik söktürtiyim yoksa uğraşmam zaten..