Orijinalini görmek için tıklayınız : App plaka yapıştırma sorunsalı
Öncelikle herkese iyi forumlar..
Yaptırdığım app plakaları çift taraflı bantla yapıştırmak istiyordum.Ama başka bir sitede soğukta çift taraflı bantın yapışmayacağı bilgisini aldım.Plakayı yapıştırmak için bir önerisi tavsiyesi olan var mı? Konyada hava -1, -2 derece civarında geziyor..Siyah silikon + çift taraflı bantla yapıştırsam düşer mi?
Aldığım çift taraflı bant
Dreamcar Akrilik Şeffaf Süper Güçlü Çift Taraflı Bant 15Mm.X5M. 60702 Made in Korea - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com (http://www.hepsiburada.com/liste/dreamcar-akrilik-seffaf-super-guclu-cift-tarafli-bant-15mmx5m-60702-made-in-korea/productDetails.aspx?productId=otev60702&categoryId=20024848)
Çift taraflı bant + silikon ile düşme ihtimali yok, silikon kuruduktan sonra zaten istesende çıkmaz ordan :)
Birkan61
28-12-2013, 12:51
Siyah silikon ile yapıştırıyorum ben hep :)
Sökmek icap ettiğinde ecel terleri döküyorum :D
Sökmek istediğinde eline misina al sok plakanın arkasına sağa sola çeke çeke kesersin plakayı alırsın hem plakaya zarar vermezsin hemde ecel terleri dökmezsin :)
Öncelikle konuyla alakasız ama forumdaki herkes benden yaşça büyük olduğu için nasıl hitap edeceğimi bilemedim.Kusura bakmayın.
Peki hiç -1,-2 derece dolaylarında bir hava da yapıştırdınız mı? Kurumama gibi bir problemle karşılaştınız mı?
Silikon kullanmanı tavsiye ederim.
Ben simdiye kadar sadece cift tarafli bant kullandim daha hic sikinti olmadi :) yapi marketletdr 3m in cok guclu bantlari var 1m si 120 kg gibi tasiyordu galiba :D ondan aliyorsun yukaridan asagi 3-4 serit yapistiriyorsun olay bitiyor :D hatta bir kere polis soktirmeye calismisti on plakami az kalsin on tamponuda aliyordun ufak cep cakisiyla tamponla plaka arasindaki banti keserek alabilmistim :D
Ben simdiye kadar sadece cift tarafli bant kullandim daha hic sikinti olmadi :) yapi marketletdr 3m in cok guclu bantlari var 1m si 120 kg gibi tasiyordu galiba :D ondan aliyorsun yukaridan asagi 3-4 serit yapistiriyorsun olay bitiyor :D hatta bir kere polis soktirmeye calismisti on plakami az kalsin on tamponuda aliyordun ufak cep cakisiyla tamponla plaka arasindaki banti keserek alabilmistim :D
Yapı marketlere baktım ama 3m'in bantını göremedim.Hepsiburadada 3m'in ekstra güçlü bandına 6 gün kargo süresi yazınca, ilk mesajdaki ürünü aldım sadece ilk mesajdaki ürünle bu havalarda yapıştırsam problem yaşarmıyım bilginiz var mı?
3M çift taraflı bant öneririrm bende hiç bisi olmuyor :)
yapıstırırken her bir düz çizgi arasına
------------- ----------- ------------ -----------
eşit boşluklar yap yagmur yıkama suyu vs girdiğinde aradan aksın gitsin.Çok sık aralık bırakma ama azda aralık bırakma benden tavsiye..
-1-2 derece içinde önerim 2tane süpürgeyi duvarla plaka arasına sabitle daya arabayı dursun bi 15dk hiçbişey olmaz
yapıstırırken her bir düz çizgi arasına
eşit boşluklar yap yagmur yıkama suyu vs girdiğinde aradan aksın gitsin.Çok sık aralık bırakma ama azda aralık bırakma benden tavsiye..
-1-2 derece içinde önerim 2tane süpürgeyi duvarla plaka arasına sabitle daya arabayı dursun bi 15dk hiçbişey olmaz
Pazartesi günü bant elime gelince dediğiniz şekilde yapıştırıp, iz bırakmayan maskeleme bandı ile yapıştırdıktan sonra destekleyip deneyeceğim.Öneriniz için teşekkürler.
HondatugraL
28-12-2013, 13:13
ben çift taraflı bant + silikonya tutturdum. Sonra dışardan kağıt bantla dıkıne dıkıne araca tutturdum aşağı doğru kaymasın dıye kuruyunca kağıt bantları söktüm. Şimdi asıldığımda bile plaka yamuluyor ama çıkmıyor ;)
_driver_
28-12-2013, 13:14
pürmüzle bandı hafifçe ısıtıp o şekilde yapıştırın
yapıştırdıktan sonra da kağıt bantla plakanın tampona bir süre sabit kalmasını sağlayın
erhanarici18
28-12-2013, 13:56
harbi harbi kaliteli bi çift taraflı bant al yıllarca sıkıntı yaşamazsın
20 TL ye 10metrelik bi bant almıştım birkan arkadaşın silikonda döktüğü ecel terini bant döktürdü bana sökerken :D :D
o silikonu tampona sürmeye hiç gerek yok
Camciya gidiyorsun, 5 lira veriyorsun siyah silikonu basıyor bi guzel :) Artık noterde plaka degisimi yapılamaz :D
bende sadece çift taraflı bant ile yapıştırdım. 2senedir herhangi bir sorun yasamadım. 3m bant kullanmıstım. silikonu sökmesi çok zor oluyo
Birkan61
28-12-2013, 14:32
Sökmek istediğinde eline misina al sok plakanın arkasına sağa sola çeke çeke kesersin plakayı alırsın hem plakaya zarar vermezsin hemde ecel terleri dökmezsin :)
Ben boyacıların kullandığı çeliği ısıtıp hallediyorum genelde, asıl demek istediğim ne kadar sağlam olduğunu anlatmak :)
Önerin için sağol abim
Öncelikle konuyla alakasız ama forumdaki herkes benden yaşça büyük olduğu için nasıl hitap edeceğimi bilemedim.Kusura bakmayın.
Peki hiç -1,-2 derece dolaylarında bir hava da yapıştırdınız mı? Kurumama gibi bir problemle karşılaştınız mı?
Sıkıntı yok kardeşim ;)
Kar yağdığında taktım. Silikonu plakaya vurup yapıştırdıktan sonra plakayı tampona bantlıyorum. Öyle bir sıkıntı yaşamıyorsun..
onursumer
28-12-2013, 15:20
ben yapı marketlerde satılan outdoor çift taraflı bant kullanıyorum kaza yaptığımda bile plaka eğildi genede duşmedi :D
Siyah silikonla yapistirdim orjinal plakalari ve sirf bu yuzden app bastirmadim, biliyorum cikaramiycam cunku yerinden :D Siyah silikonla hayatta problem yasamazsiniz.
çift taraflı bant + normal saydam olan silikonlar peder beyin aracında 3 seneden fazladır duruyor ıskıntı olmadı bende corsama yaptım önü zor çıkarttım sağlam gayet çıktığı zamanda izler kolay temizleniyor
Çift taraflı bant ve silikonlu plakayı sökmek için çektiğimiz çileyi bilsen konu dahi açmazdın :) Çift taraflı ve silikonu sık devam.
3M cift tarafli ile skintisizca kullanirsin baya saglam
blumenberg
28-12-2013, 18:20
bence çift taraflı bant araya da 2 kucuk fıs silikon, uzun yıllar gider, 2 gün önce app bastırdım önceki plakam çift bant ve siyah silikonlu (çelik silikon da diyorlar) idi, zor çıktı plaka, yuvarlaya yuvarlaya rulo şeklinde cıktı baya zahmet verdi yani :)
titanium
28-12-2013, 18:41
silikon işi çok olunca pis oluyor. 3m yukarıdan aşağı 4 şerit ortaya da 2-3 yere silikon gayet yeterli oluyor.hem düşmüyor hem sökmek icap ettiğinde bunaltmıyor :)
JackJones
28-12-2013, 19:32
silikonla plaka yapıştırdım 1 sene önce şimdi app plakaya döneceğim ama çıkaramıyorum nasıl halledicez bu işi ??? :)
çift taraflı bantın iyi bişey olsun, nalburdan alıp yapıştırmıştım plakayı arkamdan eve getirdiler :D sonra yapıştırdım bi daha sabah yamuk duruyodu :D silikonladım şimdi :D
Faruk_Vtec
28-12-2013, 20:02
3m çıft taraflı ıle sıkntı yaşamazsn ama 10-15 lıra vermene gerek yk, 5 lıraya aracn hangı renkse o renk bı sılıkon al (koşelerden falan gorunurse sırıtmasn dıe) yıllarca sorunsuz kullanırsın, butun araçlarımı sılıkonla yapıştırdım, arkadaşlarımın muşterılerımın araclarınıda sılıkonla yapıştırıorm hıç bı sorun yaşamadm..
plaka sureklı sokulup takılan bışy deıl, bnce bı kere yap sağlam olsun, allah korusun kaza falan olduğunda sökmen falan gerekır o zmnda 100 lıra verıp yenı app yaptırrsın zatn, cıvıc'ımde 5 yıl sılıkonlu plaka kullandım ne sorun yaşadm nede sökme gereğı hıssettm.. :)
plakanın pek bı ağırlığı yok sılıkonu güzelce arkasına dağıt bı de arkdaşlarında dedığı gıbı kağıt bantla plakayı sabıtle tmmdır.. sılıkonun tam donması 7-8 saat suruo yanlış hatrlamıosam, yapıştırdığın zemın kırlı yada ıslak olmasn yeter, akşam yapıştır sabah beton gıbı olur zatn.. :)
Öncelikle herkese iyi forumlar..
Yaptırdığım app plakaları çift taraflı bantla yapıştırmak istiyordum.Ama başka bir sitede soğukta çift taraflı bantın yapışmayacağı bilgisini aldım.Plakayı yapıştırmak için bir önerisi tavsiyesi olan var mı? Konyada hava -1, -2 derece civarında geziyor..Siyah silikon + çift taraflı bantla yapıştırsam düşer mi?
Aldığım çift taraflı bant
Dreamcar Akrilik Şeffaf Süper Güçlü Çift Taraflı Bant 15Mm.X5M. 60702 Made in Korea - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com (http://www.hepsiburada.com/liste/dreamcar-akrilik-seffaf-super-guclu-cift-tarafli-bant-15mmx5m-60702-made-in-korea/productDetails.aspx?productId=otev60702&categoryId=20024848)
Cift tarafli bant ile silikon yaptinmi kutuplarda olsan dahi dusmez merak etme :D
iyide anlamadıgım bısey var olay rahat montaj+demontaj ise neden silikon sıkıyosunuz ki çifttaraflı banta ? o zamn direk silikon sıkıp yapıstırmak daha mantıklı degılmı ?
Siyah silikon + çift taraflı bantla yapıştırmak en mantıklısı.Gelen tüm tavsiyeler için teşekkür ederim.
_driver_
29-12-2013, 01:53
silikonla plaka yapıştırdım 1 sene önce şimdi app plakaya döneceğim ama çıkaramıyorum nasıl halledicez bu işi ??? :)
:icon_tup:
erkin006
29-12-2013, 02:22
arabaya silikonla plakamı yapıştırılır ya...bi daha çıkmasın diye yapmış gibi...
yıllardır bütün arabalarımıza sadece çift taraflı bantla yapıştırıyorum...hiç düşme, sallanma,en ufak kendini bırakma bişey olmadı...
gerek yok silikona vs...arabayı satınca sizden alanlar sağlam küfür eder başka bişeye yaramaz...
Silikon akar :) en olmadi 2 tane küçük vida atarsin tutar.
Hayir Plakasinin ... sana bişey olmasin.;);)
silikon çift taraflı bant yaptım kağıt bantla sabitlediğimi sanıyordum ama arka plaka hafif kaymış kımıldamıyor şimdi yamuk arka taraf :D her şeyi sabitlemeden önce gözünü seveyim tam düzgün olduğunu düşündüğünde sabitle