Orijinalini görmek için tıklayınız : coilover sorunu
Smt_Krblt
30-12-2013, 20:29
gönül isterdiki bir fabrikasyon coil alabilmek ama, sahibindende komik bir rakama coil buldum alalım ne kaybederiz elbet geliştiririz bi şekilde diye düşünüp aldım öğrenci bütçesi ***** sanayi iş coil aldım. sorun şu, direksiyonu sağa sola çevirdiğimde yaylardan ciddi seviyede ses geliyor ve sağa yada sola tam çevirip bi yerden döndükten sonra araba düz gitmemek için çabalıyor resmen. en son ne tarafa çevirdiysem araba o istikamete gidiyor. nasıl bi yol izlemeliyim ?
sorunun coilden olduğuna eminmisiniz ? montajdan sonra yayların yerine oturduğuna eminmisiniz ?
Orijinal amortisör takımlarını takarak huzura erebilirsin.
ileride daha da masraf acmamış olur para toplayıp kaliteli bir coilover alırsın.
Smt_Krblt
30-12-2013, 20:43
sorunun coilden olduğuna eminmisiniz ? montajdan sonra yayların yerine oturduğuna eminmisiniz ?belkide dediğin gibi, ama gittiğim usta 10 yıl kadar toyota'da çalışmış biri gel gelelim ilk defa coil takmış oldu bugun :)
driftboy
30-12-2013, 20:44
direksiyonda sertleşme varmı ?
Smt_Krblt
30-12-2013, 22:58
direksiyonda sertleşme varmı ?
Evet var abi, ilk 20 derecelik acilarda diyebiliriz
Smt_Krblt
30-12-2013, 22:59
Orijinal amortisör takımlarını takarak huzura erebilirsin.
ileride daha da masraf acmamış olur para toplayıp kaliteli bir coilover alırsın.
Orjinal amortisorlerim patladigi icin boyle bir yol izledim zaten ama ileride sizin matiginizada erebilirim insallah gencken olmuyor malesef:)
direksiyon kutunda olabilirmi problem :)))
Cakma coil oldugu icin degil de sanirim ustadan kaynaklanan bir problem.
Ben de aracima coilover aldim. Ustelik aracim icin uretilmis bir coilover. Ama coilin ayar anahtari olmadigi icin baska anahtarla sıktık. Dedigin gibi direksiyonu tam tur cevirdigimde yay gerilip gerilip bir anda birakiyormus gibi ses geliyordu. Direksiyon da toplamama sorunu yasiyor gibiydi 2 defa rot ayari yapmamiza ragmen.
Arastirdim ve bunun coilin ayar somununun tam anlamiyla sıkılmaması sebebiyle yasanan bir sorun oldugunu öğrendim benimle ayni marka araca sahip olup ayni marka coili takan kullanicilardan.
Direksiyon kutusu vs' den once su ayar somunu olayina bir daha bakin.
Cunku ayni sesleri ayni toplamama sorununu yasadim. Yaoma coillikle ya da fabrikasyon coille alakasi yok. Benimki fabrikasyon coil ama ilk defa coil takan ustamin ayar anahtari olmayip kurbagacik anahtariyla sıkabildigi kadar sıkmasına ragmen yasadigim sorunun aynisi senin de yasadigin sorun yazdiklarindan anladigim kadariyla.
sesi bilemem de toplamama problemi ile ilgili olarak aracı çok bastıysanız yapar... sanayi işi de kullandım xyz de kullandım... ne zaman fazla bassam toplama olayı biraz sıkıntı yaptı 98 vtec de....
Smt_Krblt
31-12-2013, 09:15
Cakma coil oldugu icin degil de sanirim ustadan kaynaklanan bir problem.
Ben de aracima coilover aldim. Ustelik aracim icin uretilmis bir coilover. Ama coilin ayar anahtari olmadigi icin baska anahtarla sıktık. Dedigin gibi direksiyonu tam tur cevirdigimde yay gerilip gerilip bir anda birakiyormus gibi ses geliyordu. Direksiyon da toplamama sorunu yasiyor gibiydi 2 defa rot ayari yapmamiza ragmen.
Arastirdim ve bunun coilin ayar somununun tam anlamiyla sıkılmaması sebebiyle yasanan bir sorun oldugunu öğrendim benimle ayni marka araca sahip olup ayni marka coili takan kullanicilardan.
Direksiyon kutusu vs' den once su ayar somunu olayina bir daha bakin.
Cunku ayni sesleri ayni toplamama sorununu yasadim. Yaoma coillikle ya da fabrikasyon coille alakasi yok. Benimki fabrikasyon coil ama ilk defa coil takan ustamin ayar anahtari olmayip kurbagacik anahtariyla sıkabildigi kadar sıkmasına ragmen yasadigim sorunun aynisi senin de yasadigin sorun yazdiklarindan anladigim kadariyla.
Peki ne yapmam gerekir? Suan ustayla ayni statudeyim saniri
amortisör bilyasını coilin sistemine tam oturtamamış onun için ses geliyo ve kasıntı yapıyo olabilir
amatisör yağ kaçırmış olabilir ondan ses yapar 2. olarak direksiyon kutusu sertleştirir 3. olarak yay gibi bir icat varken hataya düşüp kw1 aldım ve pişman olmuş birisi olaraktan yay almanızı ve rahatlamanızı tavsiye ederim. daha büyük sorunlar çıkarmadan