PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : YurtDışından araba Getirtmek

Kemal_H
28-07-2008, 11:58
bir tanıdıgımız Almanyadan araba getirme hakkı var onuda benim kullanabileceğimi söyledi. Kendisi kullanmıyacakmış bu hakkını . Mc S düşünüyorum. Ne yapılması gerekiyor işlemler nelerdir. Sıkıntıları . Kolay yolları . Alternatifler bu konular hakkında bilgisi olan vede yardımcı olan olursa çok sevinirim Teşekkürler

STeaM
28-07-2008, 12:12
fatura bedeline
%84 ötv
%18 kdv ekle fiyatını gör ondan sonra işlemleri düşünmeye başla. :)

McS_R53
28-07-2008, 12:46
%100 den fazlaya gelior :D

PALERMO
28-07-2008, 12:54
1600 cc araçlar Türkiye'de de fazla pahalı değil zaten. Aldığına değmez bence.

ahmetdrift
28-07-2008, 13:52
temellı donus yapıyorsa ve permı hakkını senın ıcın kullanıyorsa ne otv ne kdv hıc bısey odemıyosun aracı kaca aldıysan o paraya senın oluyor

MUGENPOWE®
28-07-2008, 13:53
mcs alcana modena alya ne urasıosn 5.20 parasına felan modenaya bınersn eger otw felan odemıosan

McS_R53
28-07-2008, 13:56
vergiyi unuttun gliba:D

Maxiboost
28-07-2008, 14:06
benim bildiğim permi hakkında da vergi ödeniyor ama vergilendirmesi farklıydı galba. Biri sana burdan MCS alıp bir R34 getirse keşke :D

Kemal_H
28-07-2008, 14:13
Son durum nedir acaba Permi durumu için ? vergi ? Ötv ? kesin bir bilgisi olan yokmu herkeş ayrı bir durumdan bahsetmiş ???

Mr.K
28-07-2008, 14:19
permih hakkini kullandiginda benim bildigim kadariyla otv,kdv vs bisey odemiyorsun.

Mr.K
28-07-2008, 14:27
http://www.taxfreecar.net/sorucevap.aspx

burda baya bilgiler var umarim yardimci olur . .

Dragger
28-07-2008, 14:28
Cok anlamsız olur MCS...

Madem böyle bir sans var iyi bir alman spor otomobil tercih ederdim.

Eray Yümsel
28-07-2008, 14:34
E46 m3 iyi olur.

KSK-VTEC
28-07-2008, 14:35
permi hakkı ancak eski model oto getirme hakkına sahip olmanızı ifade eder( normal şartlarda kullanılmış oto ithali yasaktır ) diğer yönden gümrük ve vergi muafiyetinden faydalanmanız anlamını taşımaz vergi arac bedeli üstünde ortalama %70 dir( 1600cc araclar için..

MUGENPOWE®
28-07-2008, 14:40
ozmn e30 m3 ewo getır kardesm kral makıne =)

Sportivo
28-07-2008, 15:43

+303 :icon_tup:

Eray Yümsel
28-07-2008, 15:59

3 tane evo var murro hangisini getirsin :D

3rk4n
28-07-2008, 16:04
Ötv % 64 ve kdv % 18 ödüyorsun diye biliyorum cok zor zahmetli bir iş olduğunu biliyorum bunları ödedikten sonra aldığın arabanın bi uygunluğu kalmadığını biliyorum. :)

Mr.K
28-07-2008, 16:10
Ötv % 64 ve kdv % 18 ödüyorsun diye biliyorum cok zor zahmetli bir iş olduğunu biliyorum bunları ödedikten sonra aldığın arabanın bi uygunluğu kalmadığını biliyorum. :)

peki ne beyan ediosun? yani araci alirken kesilen fatura mi gecerli bu degerleri oderken, yoksa turing firmasinin yillik arac bedellerimi gecer li? Eger 2.sekilde ise o %64 olur %80 KDV degeride sabit %18 olur hepten gocertirler adami . . :) ama eger diger turlu ilksecenek goz onunde bulunduruluyosa ozel bir anlasma gosterilip uygun piyasadan bir fiyat yazilip beyan edilirse cokta ucuza getirilebilir diye dusunuyorum :)

hotsauce
28-07-2008, 18:10
temellı donus yapıyorsa ve permı hakkını senın ıcın kullanıyorsa ne otv ne kdv hıc bısey odemıyosun aracı kaca aldıysan o paraya senın oluyor

çok doğru ancak 3 sene orada sigortalı çalışıp kesin dönüş yaparsa oda bir kereye mahsus otv ve kdv ödemiyosun

MUGENPOWE®
28-07-2008, 21:16
3 tane evo var murro hangisini getirsin :D

wardır almanyada kıyıda kosede kanka =)

orhanyilmaz88
06-09-2008, 22:03
bi arkadasımdan duymustum 10 liraya skyline getiriyolarmıs

mertk
06-09-2008, 22:06
10000ytl skyline R kac peki

TT VIPER
06-09-2008, 22:22
Temelli donus yaptiginda ve "Bedelsiz Ithalat"la araba soktugunda OTV ve KDV oduyorsun. Gumruk Vergisi odemiyorsun ki zaten Gumruk Vergisi devede kulak kaliyor.

Bedelsiz Ithalatla araba getirmenin en buyuk avantaji 3 yasina kadar araba sokabiliyorsun ve yasa gore CIF uzerinden % indirim aliyorsun. Eger arac 0 degilse yani o yilin modeli degilse, bu indirim yuzunden daha hesapliya geliyor. 1 yasinda arac icin %20, 2 yasinda arac icin %32 ve 3 yasinda arac icin %42.2 CIF bedeli uzerinden indirim aliyorsun.

Ancak temelli donusu yapan kisi uzerine olmak zorunda arac. Hakkini falan devredemez. Aracin ruhsatina 1 yil boyunca satilamaz ve devredilemez muhuru vuruluyor.

Ugrasmak istersen ve arac ozelse degebilir.

Millet olarak okumayi sevmiyoruz.. Genelde kulaktan dolma laflarla is yapiyoruz ama yine de isin dogrusunu okumak istersen Gumruk Mustesarliginin linkini oku http://www.gumruk.gov.tr/Brosurler/brosuricerik.aspx?id=b_bedelsiz#1

Tuner
06-09-2008, 22:29
TTVIPER dediği gibi Akrabanın kesin dönüş yapması gerekiyor.

TT VIPER
06-09-2008, 22:35
TTVIPER dediği gibi Akrabanın kesin dönüş yapması gerekiyor.

Akraba degil isterse esi olsun. Seve seve hem OTV hem de KDV odeyeceksin. Motor hacmi 2000 cc ve uzeriyse, aracin CIF bedelinin %117'sini vergi olarak odeyeceksin...

Kim kesin donus yapiyorsa aracin ruhsati onun adina olmak zorunda ve 1 yil boyunca arac devredilemez ve satilamaz. Ama tabi isteyen surer o ayri...

Yesilkoy Oto Ihtisas, vergisiz araba getiriliyor diyen insanlarin gumruklu saha otoparkina cekilmis aylarca yatan arabalariyla dolu... ;)

streetracer_nos
06-09-2008, 22:42
fatura bedeline
%84 ötv
%18 kdv ekle fiyatını gör ondan sonra işlemleri düşünmeye başla. :)

peki 2 nci el araçta faturayı kim kesiyor bunun için rayiç bedel filan varmı? fatura cok dusuk kesılse hiç bi sorun kalmaz o zaman?

TT VIPER
06-09-2008, 22:48
peki 2 nci el araçta faturayı kim kesiyor bunun için rayiç bedel filan varmı? fatura cok dusuk kesılse hiç bi sorun kalmaz o zaman?

Istersen faturayi 10 EURO kestir. Hic farketmiyor.
Gumruk, Turkiyedeki distributorden fiyat aliyor.
Ayrica Turkiye'deki emsal araclardan fiyat arastirilmasi yapiliyor ve daha once ayni arabanin ithalati yapilmissa bunlara bakiliyor... Genelde Turkiye distributorunun verdigi fiyat (Cost) uzerine navlun (Freight) ve sigorta (Insurance) ekleniyor.
C + I + F = CIF bedeli.

Yani ne kimse cok zeki, ne de kimse cok aptal... ;)

streetracer_nos
06-09-2008, 23:02
türkiyede her işte bi bosluk varya:D belki bundada vardır die dusundum ama işin içinde para olunca bırakmıyolar:) bilgi için tesekkurler

Tuner
06-09-2008, 23:15
TT VIPER dediklerini biliyorum bir dönem çok araştırdım bende

Bu tarz olaylarda illegallik ilerde patlar Orn: Hummer lar ve tanju çolak davaları

streetracer_nos
06-09-2008, 23:18
ya turkıyede belli bi yerden fiyat alınsa orneğin her hangi bi servisten bi şekilde halledilir ama devlet sagolsun herkezi reno tofasa bindirmek istediği için zorluk cıkarıyolar hemen yanıbasımız kıbrıs ta bu tarz seyler yok bunları asmamız lazım artık

Onuralp
07-09-2008, 00:05
Bence MCS yerine çok güzel arabalar alabilirsin...

Oytun
07-09-2008, 00:09
............. edit

amg_merco35
07-09-2008, 00:14
arkadasın seçimi mcs olmus sizden sadce yardmcı olcagınz soruları sormus hevesini kırmayalım mcs gusel arba arkadasm:)

OnurS
07-09-2008, 00:22
ya turkıyede belli bi yerden fiyat alınsa orneğin her hangi bi servisten bi şekilde halledilir ama devlet sagolsun herkezi reno tofasa bindirmek istediği için zorluk cıkarıyolar hemen yanıbasımız kıbrıs ta bu tarz seyler yok bunları asmamız lazım artık

Aslında sisteme bende karşı olsamda gerçekten çok mantıklı...Gösterişe çok meraklı bi milletiz we arabaya olan tutkuda bununla birleşince inanılmaz şekilde döviz çıktısı olur we buda ekonomiyi ağır sarsar...Şimdi bile insanlar gelir hesabı yapmadan araba alıyo...Eğer arabaya nakitde bağlıycağım para elimdeyken dönüp kredi çektiğim halde daha çok getiri yapıyosa tamam ama aksine krediyede karşıyım hatta alcağım arabada maksimum 3aylık gelirimi aşmamalı...(öğrenci oldum için şuan kafam rahat:P)Tabi şimdi yazdıkalrımıda eleştiren çok olucak ama bu böyle şimdi bmw parasına porsche almak warken niye bmwye biniyim ee buda ekonomide ticaret dengesini bozucak ztn açık üyük cidde oranda bu açığı arttırcak...Oyüzden bana göre kafalar deişmedikçe sistem böyle kalmalı gerçi kalmasa desem ne deişicek...=)

streetracer_nos
07-09-2008, 00:30
turkıyede denge diye bişey yokki:D zaten ucurum var sadece turkıyedeki reno ford vs. fabrikaları iş yapmıycak buda buyukbasların zoruna gitceği için zaten karsı cıkıyolar ya buna kredi işi herkezin kendi hesabı ya kesesine göre harcasın herkez:) ben inanmıyorum devletin bu yasayı engellediğine devlet cıkarı kadar sabancı kocun da geliri var bu işte bene onlar engelliyo sadece benim zoruma giden dediğin gibi 3 kurusluk araçlara 5 lira vermek sadece ucuz oldugu için de deil türkiyeye getirilmeyen serileri getirebilme sansımız olurdu bu sayede

OnurS
07-09-2008, 00:56
Şöyle düşün bmw için yurt dışına nekadar para çıkıyo 40k euro mu peki porsche için 80k euro.Biz napıyourz bmwyi 80e porscheyi 160a alıyoruz.Peki ötv kalkınca noolcak bmw alanlar porsche alcak yurt dışına 40 yerine 80 çıkıcak alamıyanlarda bmw alıcak bide ordan 40 çıkıcak...Eğer trade surplus fazla olsa ozaman arhatlıkla öt deficite kadar azaltılabilirdi ama maalesef öyle bi ülkede yaşamıyoruz=(

dehsettuning
27-03-2009, 09:48
diğer ülkelerde cok komik rakamlara ağzına kadar dolu araclar var,,bu aracları tr ye getırebılıyormuyuz,,orneğin 20,000eu bı arac kaca mal olur kapmıza getırınceye kadar yanı anahtar teslim :D,,getirenlerın yada arastıranların fıkırlerıne ıhtıyacımız var,,,

Rockford
27-03-2009, 09:54
vardı bunun topagı forumda arama yaparsan bulabilirsin. cok eşsiz bi araç olmadıkc getirmege degmedigi sonucuna varılmıstı genel olarak :)

mar1lyn
27-03-2009, 09:57
yabancı isen 6 ay sefanı sürüp çıkarıosun aracı hatta gir çıkmuhabbetleri bon zamanlara kadar sadece kağıt ustundede olabiliyordu araç gitmeden ama artık o bile hayal
aracı getirmek aşağı yukarı aynı paralara geliyor nasıl bi vergi sistemimiz warsa artık tek karın heralde aracın boş parasını odeyip dolu almış olursun en fazla
bizim istanblue kıbrısta turk kesiminde 7tl :) burda 20 yani 20 000 euro ile kıyaslarsak yeni bir araç ise yine burdaki raicine yakın bişeyler çıkıyor bunlar bu işi kovlayan insanlardan duyduklarım tabi ama eski bir araç getirmek daha karlı olabiliyor mesela bir 93model egcoupe belki ordan 3000 dolara alınır buraya 15 16000liraya gelir ama burda olmadığından uğraşmaya değer :)

Ryhn
27-03-2009, 10:36
Bu topik daha öncede vardı ve ordada yazdım Turkiyeye 3 yaşından eski araç getiremezsiniz. (Araç klasik statusunde değilse tabi)

STeaM
27-03-2009, 10:37
motor hacmini söylersen hesaplarım.

dehsettuning
28-03-2009, 16:11
ya mesela ek type-r 2000cc sanırım

GökhanO
28-03-2009, 16:14
ek type r 1.6 sadece sagdan direksyonlu uretildi japonyadan dısarı sadece ingiltere gibi ulkere grey market gitti zor bulursunuz, getirecegin parayada degmez, bu tarz hayaller pesinde kosmayın bence alın parcalarını type r'ın bir vti alıp burda type r'a cevirin, bence o parayada degmez daha guzel seyler yapilir ama zevk sizin.

dehsettuning
28-03-2009, 16:17
buldugum aracların lınkı bulup ekleyeyımde bıbakın aklıma oylesıne geldı ek type-r

Tuner
28-03-2009, 16:21
Bu topik daha öncede vardı ve ordada yazdım Turkiyeye 3 yaşından eski araç getiremezsiniz. (Araç klasik statusunde değilse tabi)

bakın ne yazıyor burda :heyoo: O 3 yaşında arabayıda sokabilmek için 6 ay süreyle aracın buraya getirileceği ülkede ikematgah etmek zorundasınız aracında sizin üzerinize olması zorunda.

dehsettuning
28-03-2009, 16:28
dielimki orda ıkameteden bı arkadasımız getirdi burda satın almak istersek 15.000usd bı aracı bıze ne kadara patlar tekrardan gumruk mu odıcez

mar1lyn
28-03-2009, 16:31
getirince yabancı plaka getirio die biliorm sonra burda birine satarken o vergiyi devlet alıyo die bişi duymuştum :S

Tuner
28-03-2009, 16:32
tam olarak aracın ne olduğuna bağlı oranlarda değişiyor bununda tam hesaplanması için aracın opsiyon listesi dahil tam faturası lazım. artı 3 yaşında 15.000 dolar değerinde buraya getirmeye değicek ne alıcaksın merak ettim.

levent
28-03-2009, 18:27
bakın ne yazıyor burda :heyoo: O 3 yaşında arabayıda sokabilmek için 6 ay süreyle aracın buraya getirileceği ülkede ikematgah etmek zorundasınız aracında sizin üzerinize olması zorunda.

geçenlerde konuştuk bu konuyu , plakasının olduğu ülkede 6 ay 1 gün durması gerekiyor aracın yılda.

Ryhn
29-03-2009, 20:23
geçenlerde konuştuk bu konuyu , plakasının olduğu ülkede 6 ay 1 gün durması gerekiyor aracın yılda.

Aracin ulkede durmasi yetmiyor surecek kisininde bu donemde ulke disinda durmasi gerekli arkadaslar...

dehsettuning
30-03-2009, 11:37
yani bu iş imkansız gibi bişi

8.000rpm
30-03-2009, 12:26
keşke "imkanlı" olsa da skyline'lar , silvia'lar , supra'lar , nsx'ler , ek9 typeR ' lar , integra dc2'ler felan gelebilse...
(amma da saydım hee)
:D

ali
31-03-2009, 15:28
keşke "imkanlı" olsa da skyline'lar , silvia'lar , supra'lar , nsx'ler , ek9 typeR ' lar , integra dc2'ler felan gelebilse...
(amma da saydım hee)
:D

EK9 type-r isterim :D

FaBeRgE
05-04-2009, 15:08
arkadaşlar tam 5 sayfayı okumadım ama almanya'dan kesin dönüş yapmış ve araç getirmiş biri olarak tecrübelerimi aktarıyorum :)

Öncelikle gelecek araç 3yaşından küçük iken sizin üzerine geçmiş olmalı,istediğiniz yaşında getirebilirsiniz. 2000cc ye kadar %160 2000cc üstü %210 maliyeti var bu işin. 2000cc altı pek mantıklı olmuyor ama tek mantığı Türkiye'de olmayan modeller için. örnek mazda 3 1,6D :)

Reklam olmaması getirdiğimiz aracı söylemiyorum ama Türkiye'deki fiyata göre %35 lik bir karımız olmuştu. Bunun içinde Almanya'ya gidiş geliş masraflar orada konaklama yeme içme vs. herşey dahil.

Bende kendime 307den önce mazda 3 1,6D almayı düşünüyordum. Almanya'ya gitmek sıfır aracı almak oradaki masrafları sonra Türkiye'ye getirmek (sürerek). Burada gümrük işlemleri ötv,mtv vs. toplam 41000 maliyeti vardı :) Bu arada perm hakkı zaten kesin dönüş yapanlara veriliyor. öle herkez gidip araç getiremiyor. O yüzden perm hakkı olanlar ötv ödemiyor diye bişi yok :) Ancak şu var yabancı uyruklusunuz ve Türkiye'de yaşıyorsunuz o zaman ötv'siz girebiliyor araç. Bu araçlarında plakaları 34 MB'dir bunun en iyi örneği Bugatti Veyron 34 mb :)

mar1lyn
05-04-2009, 15:15
mb md mc hepsi aynı sanırım buşekilde giren araçlara verilen plakalar ama satarken alacak kişi ye bi vergi gibi bişi yansıyor diye biliyorum yanlışmıyım ???

Ryhn
05-04-2009, 18:06
arkadaşlar tam 5 sayfayı okumadım ama almanya'dan kesin dönüş yapmış ve araç getirmiş biri olarak tecrübelerimi aktarıyorum :)

Öncelikle gelecek araç 3yaşından küçük iken sizin üzerine geçmiş olmalı,istediğiniz yaşında getirebilirsiniz. 2000cc ye kadar %160 2000cc üstü %210 maliyeti var bu işin. 2000cc altı pek mantıklı olmuyor ama tek mantığı Türkiye'de olmayan modeller için. örnek mazda 3 1,6D :)

Reklam olmaması getirdiğimiz aracı söylemiyorum ama Türkiye'deki fiyata göre %35 lik bir karımız olmuştu. Bunun içinde Almanya'ya gidiş geliş masraflar orada konaklama yeme içme vs. herşey dahil.

Bende kendime 307den önce mazda 3 1,6D almayı düşünüyordum. Almanya'ya gitmek sıfır aracı almak oradaki masrafları sonra Türkiye'ye getirmek (sürerek). Burada gümrük işlemleri ötv,mtv vs. toplam 41000 maliyeti vardı :) Bu arada perm hakkı zaten kesin dönüş yapanlara veriliyor. öle herkez gidip araç getiremiyor. O yüzden perm hakkı olanlar ötv ödemiyor diye bişi yok :) Ancak şu var yabancı uyruklusunuz ve Türkiye'de yaşıyorsunuz o zaman ötv'siz girebiliyor araç. Bu araçlarında plakaları 34 MB'dir bunun en iyi örneği Bugatti Veyron 34 mb :)

Cok güzel açıklamıssın. Ama bir konun altını cizmekte yarar var Yukarıda gecen yabancı uyruklu iseniz demek cift vatandaşları kapsamıyor. O yuzden heyecanlanan arkadaslar varsa bunuda bilsinler.

FaBeRgE
06-04-2009, 00:29
mb md mc hepsi aynı sanırım buşekilde giren araçlara verilen plakalar ama satarken alacak kişi ye bi vergi gibi bişi yansıyor diye biliyorum yanlışmıyım ???

Evet hocam M plakalı araçların hepsi Türkiye'de yaşayan yabancı olarak adlandırılıyor. Vergi yansıma diye birşey yok bu araçları Türk vatandaşı olan birisi satın alamıyor. Zaten satılık olarak görürseniz yabanıcdan yabancıya diye başlık atılıyor. Babam daha iyi biliyor o durumları onada bi sorayım yarın :)

@Ryhn

Evet hocam aynen öle yoksa şu anda 307ye biniyor olmazdım:D