PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2007 civic lpg sorunu(bursa)

melihyilmaz
02-01-2014, 19:42
2007 civic otomatik 100 liralik yani 1 depo gazla 230 km yqpiyo sizce bu normalmi onceden 1depo ile 300km yapiyodu. Bursada gaz ayarini adam akilli afr ye bakipta yapabilen varmı. Araç 115 binde.

131mirafiori
02-01-2014, 19:44
Küçük sanayi de 17. blokta AGS oto gaz orda Özer abi var senin işini çözer :)

KaanBRS
03-01-2014, 08:06
Bende Bursa'da LPG ustası arıyorum aracımda Tartarini kit var yetkili LPG servisine gittiğimde adamlar ne söylesem boşver abi yine yapar böyle bin diyolar :) Benimde sorunum LPG de biraz silkeleyerek çalışması,hafta sonu buji,kablo,bobinleri kontrol ettirip adam gibi bi LPG ustasına gitmeyi düşünüyorum

PUMA
03-01-2014, 08:40
Küçük sanayi de 17. blokta AGS oto gaz orda Özer abi var senin işini çözer :)
Ben Koray sayesınde arabama orda gaz taktırdım kesınlıkle ayar ıcınde lpg kıtı ııcnde özer abiye kefılım gercektenın işini 10 numara yapan bi usta

melihyilmaz
03-01-2014, 19:11
Bu ags otogaz afr ile ayar yapıyormu.

16 FR 549
03-01-2014, 19:18
Bu ags otogaz afr ile ayar yapıyormu.

Bigisayara bağlayıp yapıyor işte afr den ayar dediğiniz o olsak gerek ? lpg+hava karışım eğrisi falan çıkartıyor...

Kardeşimin dediği yere gidin siz işiniz çözülür :)

XSi
06-01-2014, 19:03
Kimse afr ile ayar yapmiyor..

Lpg ciler kalibrasyon yapiyor ki programin std islemi .

Onun disinda bir nokta dahi koymuyorlar..

Lpg kitin ne marka?

Ömer Musaoğlu
02-03-2014, 17:15
Çoğu lpgci kalibrasyon yapıp bırakıyor. Ayar ekranı bile Test sürüşü yaparak çarpanlara ayırın uyarısı (atiker) verirken ayar tamam abi diyip gönderiyolar

EEE
02-03-2014, 18:56
Bir wideband takip yapin...
Ben kontrol için wideband i bağladım birde ne göreyim vtec açınca faciayla karşılaştım...
Wideband olmadan doğru ayar olmaz
Ben accord da 110 TL ile 340 km şehir içi yol gidiyorum

melihyilmaz
02-03-2014, 19:50
Bursada lpgci dede diye biri var sagolsun o halletti kacak varmis depoda. Sidilik problem cozuldu ama bursada wideband la lpg ayarlicak usta malesef yok.

Frequency_48
02-03-2014, 20:06
Daha öncede farklı konularda anlatmışım. Atiker vardı 3 servis dolaştım ayar tutturamadılar. Her bir kafadan ayrı ses çıktı. ve sonuç boş..

Söktürdüm Atiker i Gittim KİT MTM taktım otomatik kalibrasyon lu geçenlerde baktım 43000 km binmişim. geriye dönüp baktığımda sadece en ucuz yerden LPG almak için vaktimi harcamışım. Daha yakıt filitresi bile değişmedi. ne yaz ayarı ne kış ayarı var. Aracın ecusu ile senkronize çalışan bir sistem..

EEE
02-03-2014, 20:24
Daha öncede farklı konularda anlatmışım. Atiker vardı 3 servis dolaştım ayar tutturamadılar. Her bir kafadan ayrı ses çıktı. ve sonuç boş..

Söktürdüm Atiker i Gittim KİT MTM taktım otomatik kalibrasyon lu geçenlerde baktım 43000 km binmişim. geriye dönüp baktığımda sadece en ucuz yerden LPG almak için vaktimi harcamışım. Daha yakıt filitresi bile değişmedi. ne yaz ayarı ne kış ayarı var. Aracın ecusu ile senkronize çalışan bir sistem..

Oda tam garanti cozum değil benzin enjektorun milisaniye calibrasyonunun aynisinin lpg enjektor u tarafından gonderilmesi doğrudur anlamina gelmiyor
Atiker in yakit haritasi standalone beyinlerininki gibi rahat mudahale edilebiliyor.
En temiz çözüm wideband

melihyilmaz
02-03-2014, 22:00
aynen katılıyorum wideband en iyisi ama bizim ustalarımız kalibrasyonu yapıyor 1 hafta sonra tekrar gel diyo kullanıcıya soruyor memnunmusun diye kullanıcının agzıyla iş yapıyor acıyor veya kısıyor ama neye göre!!!

Frequency_48
03-03-2014, 01:38
Oda tam garanti cozum değil benzin enjektorun milisaniye calibrasyonunun aynisinin lpg enjektor u tarafından gonderilmesi doğrudur anlamina gelmiyor
Atiker in yakit haritasi standalone beyinlerininki gibi rahat mudahale edilebiliyor.
En temiz çözüm wideband

Bence garanti. ECU ile senkronize çalışırken tabikide adamlar. LPG nin AFR orani ile Benzinin AFR oranına göre enjektör milisaniyelerini ayarlayan bir arayüz program var ki, ona göre senkronize ediyor.

Demekki bende çözüm olmuş ki yazdım.. Dileyen yararlanır, dileyen okur geçer..

Vizeye girdiğimde
LPG de Lambda değerim 1,01
Benzinde Lambda değerim 1,01

Arkadaşın sorunu yakıt ayarı.. Başka arkadaşın da; düzeltiriz tekrar bozulur demiş ustalar. Evet sana da katılıyorum. Atikerin yakıt haritasına müdahale edebiliyorsunuz. Hangi LPG cide var wideband.. 500 tl widebanda vereceğime ayar yapacağım diye göbeğim çatlayacağına, Sürekli ayar yapıp duracağıma. 2000 tl adam gibi LPG kiti taktırırım. Ne ayarım olur ve kayarım.. Tabiki bu iş maddiyat işi..

Bir işin başına 2. Hele ki 3. kez geçiyorsan o iş olmamış demektir. o saatten sonra, Olsada olmamış demektir bana göre..

EEE
03-03-2014, 08:02
Bence garanti. ECU ile senkronize çalışırken tabikide adamlar. LPG nin AFR orani ile Benzinin AFR oranına göre enjektör milisaniyelerini ayarlayan bir arayüz program var ki, ona göre senkronize ediyor.

Vizeye girdiğimde

Arkadaşın sorunu yakıt ayarı.. Başka arkadaşın da; düzeltiriz tekrar bozulur demiş ustalar. Evet sana da katılıyorum. Atikerin yakıt haritasına müdahale edebiliyorsunuz. Hangi LPG cide var wideband.. 500 tl widebanda vereceğime ayar yapacağım diye göbeğim çatlayacağına, Sürekli ayar yapıp duracağıma. 2000 tl adam gibi LPG kiti taktırırım. Ne ayarım olur ve kayarım.. Tabiki bu iş maddiyat işi..

Bir işin başına 2. Hele ki 3. kez geçiyorsan o iş olmamış demektir. o saatten sonra, Olsada olmamış demektir bana göre..

Bu dediklerinde haklısın ancak o çalışan ara yuz cart curt asiri besleme bir makinada hikaye...
Kompresör mercedesimizde o ara yuz bir halta yaramadigini gördüm. Surekli bobin kapatiyor vuuntu ve fakirlikten sonra haritayi manuel zenginlestrince duzeldi hemde o bahsettigin lpg kitlerinin aga babasinda oldu teleflex.
Ankarada wideband la yapan var siteden gurcell nickly arkadasin atolyesinde.
Dediklerin atmo makinada sorun olmaz ama Turbo makinada sonun olabilir.
Birde dip not lpg kitlerinin o dediğin ara yuzu lpg cilerin bahsettigi ve ayarladigi bilmem kac milisaniye zengin olursa sorun cikarmaz dediğini kendi arabama wideband bagladigimda gordum ve senin ara yuzlu iyi kit dedigin lpg kitim var teleflex ama her motor farklı ayar ister buda tecrübeyle sabit

XSi
03-03-2014, 10:58
Bir wideband takip yapin...
Ben kontrol için wideband i bağladım birde ne göreyim vtec açınca faciayla karşılaştım...
Wideband olmadan doğru ayar olmaz
Ben accord da 110 TL ile 340 km şehir içi yol gidiyorum

Bende ctesi wideband taktirdim. Ama durum o kadar felaket olmadi. Benzinde tam gaz afr 1:12.5 - lpg de 1:13.5. Ust devirlere bir mudahale sart..

Ama bu benim opcom cihaziyla fuel trimlere ve tam gazda narrow band sensore gore zengin olmasina gore kendi yaptigim ayar. Wideband olmadan tam saglikli ayar mumkun degil, katiliyorum.

Sadece kalibrasyon ile tam gazda ideal zengin karisim olmasi cok zor. Ozellikle turbo makinalar icin cok tehlikeli durum

XSi
03-03-2014, 11:07

Vizeye girdiğimde

Benzin ecusu duzeltmeyi sadece closed loop calisirken dusuk devirde ve dusuk motor yukunde yapar.

Ust devirlerde duzeltme yapmaz. Bu nedenle atiker ile kitmtm in yazilim/mapping anlaminda hic farki yok.

Su anda ust devirde tam gazda lpg de afr uygunmu wideband olmadan anlayamayiz. Aracin kendi beynide ust devirlere mudahale yapmaz.

Kitmtm de sorun yasamamaniz bayinin konuya hakim olmasi ve araca uygun ekipman secmesindendir.

EEE
03-03-2014, 11:22
Benzin ecusu duzeltmeyi sadece closed loop calisirken dusuk devirde ve dusuk motor yukunde yapar.

Ust devirlerde duzeltme yapmaz. Bu nedenle atiker ile kitmtm in yazilim/mapping anlaminda hic farki yok.

Su anda ust devirde tam gazda lpg de afr uygunmu wideband olmadan anlayamayiz. Aracin kendi beynide ust devirlere mudahale yapmaz.

Kitmtm de sorun yasamamaniz bayinin konuya hakim olmasi ve araca uygun ekipman secmesindendir.

Bende ctesi wideband taktirdim. Ama durum o kadar felaket olmadi. Benzinde tam gaz afr 1:12.5 - lpg de 1:13.5. Ust devirlere bir mudahale sart..

Ama bu benim opcom cihaziyla fuel trimlere ve tam gazda narrow band sensore gore zengin olmasina gore kendi yaptigim ayar. Wideband olmadan tam saglikli ayar mumkun degil, katiliyorum.

Sadece kalibrasyon ile tam gazda ideal zengin karisim olmasi cok zor. Ozellikle turbo makinalar icin cok tehlikeli durum
:icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup: :icon_tup:

XSi
09-03-2014, 16:28
Bugun kardesimle birlikte otobana ayara ciktik.

Sunu gordum ki sadece kalibrasyon yapip gazlamak arabaya zulum.

Ve wideband olmadan, tam gaz yuksek devirlerde ve hizlarda ayar yapmak imkansiz gibi duruyor.

Ben hem opcom (ariza tespit cihazi) hemde wideband kullandim.

Alt devirlerde gaz az basinca, hic sikinti yok sadece kalibrasyon yapilsa bile afr 14.7-15.0 civarinda devam ediyor.

ama tam gaz durum icin manuel ayar yapmak sart.

Atmosferikler icin onerilen genelde 12.5:1 ama ben biraz daha zengin ayarladim 12:1-12.2:1 civari oldu.