Orijinalini görmek için tıklayınız : 207 rc, polo gti, ıbıza cupra hangisini alırdınız?
speed_emre
02-01-2014, 21:57
arkadaşlar bir konuda size danışmak istiyorum.
Öncelikle 25 gibi nakit üstüne max.10 çekip bu arabalardan hangisini alırdınız?
not: polo gti olmaz derseniz haklısınız min.39 lara olur kazasızları.
Ama ben ufak çıtır hasarlı almayı düşünebilirim doğrusu. Çünkü borç ödeyeceğim için bir kaç yıl değiştiremem arabayı.
yükleme bakımından hangisi daha iyi gider?
yüklemekten kastım nos basma fln değil tabikide.
nedenleriyle açıklama yaparsanız teşekkür ederim.
ondertopcu
02-01-2014, 22:02
Düşünmeden cupra alırdım.
speed_emre
02-01-2014, 22:12
poloda çıtır hasar çamurluk fln tampon değişmiş olabilir yanı ağır kazasız olmayan.
neden cupra alırdınız peki açıklarmısınız?
mad_max1978
02-01-2014, 22:15
kesinlikle cupra alırdım
ondertopcu
02-01-2014, 22:15
Diğerlerine göre daha tarz bana göre. Artı azda olsa hasarlı almaktansa düzgün hasarsız tramersiz araç almak daha iyidir
speed_emre
02-01-2014, 22:24
kesinlikle cupra alırdım
sende açıklayabilirmisin abi?
siz kararınızı vermişsiniz zaten profilinizden o anlaşılıyor:) bende aynı fikirdeyim o fiyatlara temiz bi gti bulabilirsen almalısın:)
speed_emre
02-01-2014, 22:47
seviyorum çok poloyuda ımkanlar işte o yüzden çıtır hasarlı nasıl olur diye düşünüyorum. 3 4 yıl binerim alcağım arabaya ınşallah :)
polo gti dıyorum bende...
mad_max1978
02-01-2014, 22:56
sende açıklayabilirmisin abi?
bence tipi hem 207 den hemde polodan daha güzel duruyor.diğerleri aile aracı gibi duruyor.tabi bu benim fikrim
Yüklediğin zaman da stock vaziyette de 180 tsi 175 thp'den daha iyi gidiyor.
35bin TL'ye Gti yok bi kere onu direk elemek zorundasın.
Ben şahsen 35 bin TL'lik Cupra almazdım.
Bu paraya en mantıklısı RC bence. Bende Cupra'mı sattım şuan Le Mans bakıyorum.
Maksimum 30.000 tl'ye RC alıp kafandakilerini yaptırman bence çok daha mantıklı.
individual
02-01-2014, 23:33
35bintl düşük km temiz ibiza cupra yok.
207Rc sanırım bulabilirsin.
Yanlız şuan sıfır polo gti ve seat ibiza cupra fiyatlarını zam gelicek bu ikinci elede yansır.
Allah gönlüne göre versin
MertSerhanÖ.
03-01-2014, 02:33
Bi Cupra sahibi olarak yaziyorum egerki 35 bin tl diyorsan arastirip güzel bir 207 rc güzel olacaktir.ki yazilim,dp,dv vs gibi ufak setuplarlada gayet zevkli hale gelebiliyor.Simdiden hayirli olsun:)
speed_emre
03-01-2014, 05:17
tşkler arkadaşlar bir kac cupra ilanı gördüm pazarlıkla 35 e fln alınır diyorum. Serdar abide stage 2 lı arabasını 36.500 tl satıyor yani alınmazmı ? sımdı cupralar.
40 a boyasız polo gti olan değişensiz. ufak değişeni olan polo almak mantıklı olmazmı?
rc çok güzel araba fakat şu 5 vites oluşu performansıda gti cupra kadar gitmiyor sanırım turbo değişmedikçe o bakımdan kararsız kaldım.
tşkler arkadaşlar bir kac cupra ilanı gördüm pazarlıkla 35 e fln alınır diyorum. Serdar abide stage 2 lı arabasını 36.500 tl satıyor yani alınmazmı ? sımdı cupralar.
40 a boyasız polo gti olan değişensiz. ufak değişeni olan polo almak mantıklı olmazmı?
rc çok güzel araba fakat şu 5 vites oluşu performansıda gti cupra kadar gitmiyor sanırım turbo değişmedikçe o bakımdan kararsız kaldım.
Valla mantık meselesi kişiden kişiye değişir başkan.
Kimi nokta hatasız dışında araba almaz(benim gibi:D) kimide umursamaz.
Ama 207 nin güzel tarafı üste kalan parayla keyifli şekilde yürütürsün,benim tercih etme sebebim bu açıkcası.
Ama tabi Cupradaki o DSG zevki ve atikliği onda yok bunları bilmen lazım.
Daha önceki araban neydi?
Edit: amacın roll ve hız ise DDL Czt yi iyi bi pazarlıkla alabilirsin.
speed_emre
03-01-2014, 06:42
İnsignia vardi bende Polonya bindim stage 2 lisine acayip keyifli oluyor çok hoşuma gitti o yüzden ya çupra ya polo diye düşünüyorum yüklemeyi sonra yapicam bir yazilim atarim yeter yani garanti durumları nasip olur acaba dağ sikintisi garanti de bitmiş oluyor sanirim dimi? Czt güzelde o paraya bana göre değmez erkan abinin arabasida çok güzeldi
speed_emre
03-01-2014, 09:26
Fikirleri olan
fiyatlarını bilmiyorum ama skofa fabia 1.4 rs de olabilir?
madem 25 bin nakit paran var sana güzel bir pd 130 luk dizel alalım emre. Az yakar işede gelip gidersin, günlük binersin. gti bende var zaten değişik bişeyler alda çıkıp sıkalım beraber napacaz iki tane gti ı :D
Sen ne istediğini pek bilmiyorsun işin zor başkan.
Tholl-ga
03-01-2014, 10:04
fiyatlarını bilmiyorum ama skofa fabia 1.4 rs de olabilir?
35 40 arasi temiz fabialar var hatta cok yakin bi arkadasimda hatasiz km de az sari fabia rs i satilik
orhan_guney
03-01-2014, 10:08
burakmı adı arkadaşının ?
35 40 arasi temiz fabialar var hatta cok yakin bi arkadasimda hatasiz km de az sari fabia rs i satilik
Erdem K.
03-01-2014, 10:10
Emrecim öncelikle hayırlısı olsun.
Gönlünde polo gti yattığını biliyorum, belirttiğin bütçeye bence en uygun olanı 207 RC, çünkü o fiyata temizini çok rahat bulup, ufak tefek de dokunuşlar yapabilirsin.
Ama 207 RC'ye pek sıcak bakmadığını bildiğimden bir diğer seçenek olan ibiza cuprayı da öneririm... 35'e belki biraz zor ama 37 civarına temiz bişeyler kıstırabilirsin gibi geliyor. Bence polo gti'a şimdilik yanaşma, ibiza cupra veya 207rc ile keyfini alırken ufak tefek birikim yapıp çiçek gibi bir polo gti'a geçiş yap derim...
yusuf yılmaz
03-01-2014, 10:14
fabia rs 38 e daha dün satıldı 5 binde araç
olmazsa Cupra şu an sıfırı 50 bin 2013 2 ay sonra 58 bin oluyor aldığın araç 2 ay sonra 8 bin tl zam görecek yani aldığın fiyatın üstüne satabileceksin
polo nun sıfırı dolusu 62 bin idi en son zamsız oda sanırım 65 olmuştur
guwen_ar
03-01-2014, 10:16
Citayi yukseltebilirsem 208 gti yukseltemezsem cupra dusunuyorum bende.
İci cok sade ewt ama dış gorunusu bence oldukca hos.polo yerine cupra tercih edenlerdenim.
Tholl-ga
03-01-2014, 10:18
burakmı adı arkadaşının ?
Yok tayfun
m_technic
03-01-2014, 10:22
olmazsa Cupra şu an sıfırı 50 bin 2013 2 ay sonra 58 bin oluyor aldığın araç 2 ay sonra 8 bin tl zam görecek yani aldığın fiyatın üstüne satabileceksin
sandık motor gelen yeşil araç mı 38'e satılan?
orhan_guney
03-01-2014, 10:24
Ben 2 ay araştırdım bahsettiğin bütün araçları en mantıklı kendime 207 rc almam olduguna kanaat getirdim. şu an 4 aydır biniyorum, çokda memnunum saydıgın diğer araçlardan fazla standart özeliklere sahibim, çokda memnunum ayrıca primde yapıyor, şu anda inan yazın ilk sezonlarında rc veya lemans ların nasıl fiyatının yukselceğini hep beraber görüceğiz, ayrıca bazı arkadaşlar dsg demiş ama bana göre şahsı fikrim hiç bir otomatik araba manuelin verdiği zevki veremez düşüncesindeyim. ayrıca tsi motorlarda yağ problemin var,ayrıca parça fiyatları çok pahalı garantili araçda o fiyatlara zor alırsın, iyi düşün iyi karar ver.
speed_emre
03-01-2014, 10:47
Herkes yorumlar için TSK ediyorum RC alirsam şayet ufak dokunuş lar yapabilirim ama poloyu doldurduğunuzda an cemin gibi 0-100 5.2 snlere kadar düşüyor her arabayla genellikle kalkilir. Ayrıca 100 200 ude 14 lerde koşturuyor yakitida az diye de düşünüyorum kafam karisik cok RC te binmek lazim :)
speed_emre
03-01-2014, 10:51
Şunu da söylemeyi unuttum krediyle alcagim için 2 sene sonra ancak polo alabilirim zor olucak çok o yüzden iyi karar vermeliyim pişman olmamak icin
OrcunInce
03-01-2014, 10:51
Abi fiyat listesinden yazıyor ama ellerinde 2013 Cupra kalmamış. Yani işin özü seve seve 57-58 bandında satacaklar..
speed_emre
03-01-2014, 11:41
Herşeye zam tabi hayirlisi artik
İnsignia vardi bende Polonya bindim stage 2 lisine acayip keyifli oluyor çok hoşuma gitti o yüzden ya çupra ya polo diye düşünüyorum yüklemeyi sonra yapicam bir yazilim atarim yeter yani garanti durumları nasip olur acaba dağ sikintisi garanti de bitmiş oluyor sanirim dimi? Czt güzelde o paraya bana göre değmez erkan abinin arabasida çok güzeldi
evet erkan abinin aracta niyetim vardı gecen gün bornovada görünce garip duygulara kapıldım:D
207 RC al üstünede Orhan Güney'in yaptığı gibi çıtır dokun keyif yap.
speed_emre
03-01-2014, 14:42
Bir ara Astra GTC düşündüm ama öyle çok gitmiyor oda 2.0 lazim oda temizi yok görkem abinin gibi :)
speed_emre
03-01-2014, 18:05
varmı başka önerileriniz?
varmı başka önerileriniz?
Mevcut parayı 35bin tl olarak düşünürsek Megane Rs'den başka alternatif yok.
Ama sen şimdi klasik Renault' diceksin biliyorum :)
Başka bi seçenek olarak R53 cooper s olabilir 163 hp.
Ama dediğim gibi eğer 35 bin tl'nin üstüne çıkamıyorsan kesinlikle RC al.
Ama bütçeyi 39-40 gibi yapabilirsen güzel bi Cupra ya da Boca alabilirsin o zaman tabi garantisi bitmiş olucak onuda göz önünde bulundurmalısın.
Ben 35.000 km'de sattım arabamı,aldığımdan beri ne aşırı yağ tüketimine rastladım ne de herhangi bi dsg arızasına ama ben şanslı kısımdaydım.
Ama sen çok kararsızsın zor yani araç seçmen.
speed_emre
03-01-2014, 18:37
aynen bır cupraya bınmem lazım sonra rc yede. :D megane rs cok guzelde satılma kısmı cok zor. bırde parcalarıda pahalı. model eskıyor bırde tabı :)
Uygun fiyata temiz bi Rs alırsan satmakta zorlanmazsın.
dragon07
03-01-2014, 19:02
sekil olarak RC hepsini bozar
extra özellik olarakta çok dolu, çarpık yıkık gti cupra alıcagına kız gibi rc lemans alıp binebilirsin
yedek parçası çok ucuz vede modlamasıda çok kolay :)
dsg şanzımanlı VAG alırsan dsg bozulursa neyle yaptırıcaksın nerde yaptırıcaksn yaptırım gücün varsa hemen al hiç düşünme
speed_emre
03-01-2014, 19:14
rc de modlama ne kadara mal oluyor 20 lı cıvarlar konusuluyor sasırdım kaldım :) birde 260 devıremıyor sanırım rc dımı 230 da kesıcıyemı gelıyor :) 6 ılerı olsaydı ıyıdı :D
dragon07
03-01-2014, 19:24
kardesim ne 20si lütfen , 20milyara kainatın en hızlı RCsine sahip olursun , bu işin matematigi var hesabı var kitabı var.
230u geçemiyor ama sende hergün 230 yapıcak degilsin demi :D
ilk etapta Rc modlamak için 3liraya milyara ihtiyacın var
big turbo felan içinde yine bi 5 lira ateşlersin sonra gelsin cupralar gelsin gtilar typerlar :D
10 liraya hızlı Rc aracın olur tabii kişiye göre degişir bu para ben daha ucuza hallederim başkası daha fazla bi ücrete halleder çevre meselesi birazda.parça tedariginde antalyalogy özgür abi yardımcı olur Rc aldıktan sonra o bizim ruhani liderimiz sonuçta.
20 bin mi heheh :) STİ motoruna 20.000 harcarsan 400+ yapıyorsun gerisini sen düşün :)
RC almak senin için en mantıklısı. 35 bin e Cupra alınmaz,varsa 40 bin tl düşünmeden Cupra al.
Dragon'a katılıyorum görüntü olarak gerçekten çok güzel araba daha sporcu.
Fikirleri her zaman kullananlardan al,biliyorsun doğuştan ağzın varsa konuşmak çok kolay:)
speed_emre
03-01-2014, 19:41
turbo değiştimi karekteri değişiyor rc nin tabikide 10 lıra yer tabi yok arada uzun yola gidiyorum adam 230 dan sonra yanımdan geçerse bmw le fln sınır olurum ondan cıldırmak ıstemıyorum :D
Cupranın son hızını kaç olarak biliyorsun :)?
speed_emre
03-01-2014, 20:15
limiti kaldırdınmı gidiyorlar :D 260 ı deviriyorlar valla :)
MertSerhanÖ.
04-01-2014, 03:17
2013 ibiza cupra 230 gibi cörtler.Eski kasalarınında daha çok yapabilceğini düşünmüyorum:)
speed_emre
04-01-2014, 05:17
alcağım arabayla mutlaka oynarım tabikide sanırım araba alma işini ertelicem biraz çok kararsız kaldım.
Suleyman
04-01-2014, 08:39
Al bi tane şahin keyfine bak :hihih:
speed_emre
04-01-2014, 09:40
Bende yağ yakan araba alayim içinden geceyim senin sadece egzosla hehe :)
emirarslan34
06-01-2014, 21:11
207 RC al kardesim ben 42 bin tl verdim 8 binde suanda aldim araci cok dusundum napim nedim diye dusundugum zamana yazikmis resmen asik oldum arabaya herseyiyle mukemmel bir araba allah askina bu arabanin sanzumanina neden bu kadar takiliyor millet ben anlamiyorum. Zaten roll de 60 da basip 230 lara cikana kadar sonuc zaten belli oluyor. 106 larin cogu kisa kullaniyorlar 220 de bitiyor. Veya orneyi olan cok araba var bence o kadar takilma bunlara. Sanzumanin vites oranlarida bence mukemmel tam istedigim gibi. Son hizi 228 de tam istedigim gibi. 6. Vites sadece uzun yolculuklarda lazim olur oda cok cok onemli degil dizel degilki bu araba oraya buraya gidesin zevk icin yurumek icin alacaksan bence sanzumani cok guzel. 207 rc herseyiyle cok iyi dostum 5 cm yaylarla efsane yol tutusu var. Telden yazdigim icin tam anlatamiyorum kendimi. Son sozum dusundugun zmana acicaksin ;)
FeaTuRiNG
06-01-2014, 22:41
207 Lemans'ım oldu daha önce, şuan Cupra kullanıyorum.. Zevk meselesi ama "bence" 3'ü arasından kesinlikle 207 alma.. Cupra yada polo "bence" daha iyi bir tercih olur.
Cupra agresif bir tipe sahip 207 de oyle bir sekil yok
Kasa olarak kesinlikle cupra oneririm hem yeni model
Birde manuelmi otomatikmi buna karar vermen lazim
Fiyat olarak rc daha mantikli cupraya gore
İkiside performans olarak bekleneni verir ama tamamen butce meselesi
speed_emre
14-01-2014, 05:26
aynen arkadaşlar aldığım zaman çok oynayamam f/e/h yazılım yaparım ancak. Borcum bitince yüklemeye tam başlarım ama cıtır hasarlı poloyuda kımse onermedi zaten cupra daha mantıklı gibi geldi banada.
Bence de en mantıklı cupra Emre hayırlısı olsun. Seçeneklere corsa opc eklemiyormusun :)
speed_emre
14-01-2014, 05:38
tayfun opc gıtmıyor ya :D turbo değişmedikçe birde fiyatları ucmus 42 den aşağıya yok :) bakalım bişeyler düşünüyorum hayırlısıyla . Rc ye bindim lemansa çok geniş içi sasırdım çok çok ferah bir araba :)
engin vti
14-01-2014, 13:37
Cupra bence güzel tercih ben çok memnunum aracın yürürünü biliyorsun ama o paralara zor ;)
2014 satış fiyatı 60.500tl olmuş
HaLuK-35
14-01-2014, 14:08
tayfun opc gıtmıyor ya :D turbo değişmedikçe birde fiyatları ucmus 42 den aşağıya yok :) bakalım bişeyler düşünüyorum hayırlısıyla . Rc ye bindim lemansa çok geniş içi sasırdım çok çok ferah bir araba :)
rc gidiyo muymus? :D
Jeandan-R
14-01-2014, 15:23
Ben 207gt alma arifesindeydim. Colt czt baktım o arada, 207rc baktım bir tane kazalı. En son bir tane megane rs baktım, gittiğim gibi kapora işini hallettim. Bence megane rs de bakabilirsin, içi ferah ve muazzam bir yol tutuş/fren var. Donanım olarak doludur, biraz daha yaşlıdır baktığın araçlara göre ama C sınıfıdır sonuçta yalıtım vs gayet güzel.
speed_emre
14-01-2014, 16:38
Caglar RC güzel gidiyor stage 4 yaparsan örnekleri var ozaman o araba satilmaz ama 230 olayi dusundurdu . megane Rs çok güzelde Dediklerim gibi yani onada binmek lazim :)
Rc doldurmadikca Cupra performansi beklemeyin.
Fakat surus zevki olarak cok keyifli araba. Cupradan yol tutusu ve frenleri muazzam iyi.
Ama Cuprada da Dsg gercegi var :)
Caglar RC güzel gidiyor stage 4 yaparsan örnekleri var ozaman o araba satilmaz ama 230 olayi dusundurdu . megane Rs çok güzelde Dediklerim gibi yani onada binmek lazim :)
stage 2 fabia rs ile 259 yaptım, araçta tektim ,yok denecek kadar eğim ile.Polo ve cupra da doldurulursa rahat çıkar bu hızlara. 1 senedir araba bende, ilk defa müsait bir yol bulup yapıştırdım. Hani senede 1 kaç kere yapacağınız top speede çok takılmayın bence.Hele ki sıfırlara gelen zamdan sonra, bahsettiğiniz bütçe çerçevesinde konuşuyorum, dert sahibi olacağınız, dsgsi sıkıntılı, yağ içen ve çok büyük ihtimal ile kazalı tsi ''belki'' bulabilirsiniz. 207 rc veya meg rs'i değerlendirmek daha mantılı duruyor.
engin vti
14-01-2014, 17:42
Bende dp dv varex kutu ici filtre ile 240 ları rahat görüyorum yol olsa gider daha yazılımla daha keyifli olacak Cupram
Opc alıp almaman önemli degil sadece alternatif söyledim ben ama gitmiyor demen garip stock opc ile rc denemesine şahit oldunmu hiç ? veya yapılmış opc gördünmü ? sitede örnekleri var yapılmış Ankara da bi bak istersen ney gidiyor ney gitmiyor. Bu arada rc kötü demiyorum yakın arkadasımda var benimde çok hoşuma gidiyor yanlış anlaşılmasın, 30 bin civarı en mantıklı araba bence de.
+ olarak turbo değiştirmeden kol piston yapıp ve güzel yazılımla çok güzel güçler alabilirsin.
Bak burda var hatta bi örnek
http://www.techturkey.com/forum/videolar/156739-30052013-enka-corsa-opc-astra-coupe-bmw335.html
Opc alıp almaman önemli degil sadece alternatif söyledim ben ama gitmiyor demen garip stock opc ile rc denemesine şahit oldunmu hiç ? veya yapılmış opc gördünmü ? sitede örnekleri var yapılmış Ankara da bi bak istersen ney gidiyor ney gitmiyor. Bu arada rc kötü demiyorum yakın arkadasımda var benimde çok hoşuma gidiyor yanlış anlaşılmasın, 30 bin civarı en mantıklı araba bence de.
+ olarak turbo değiştirmeden kol piston yapıp ve güzel yazılımla çok güzel güçler alabilirsin.
Bak burda var hatta bi örnek
http://www.techturkey.com/forum/videolar/156739-30052013-enka-corsa-opc-astra-coupe-bmw335.html
Ben Cupra almadan önce Corsa Opc ile ilgileniyordum,çok araştırdım fakat herkes motor gücüne göre 1.6 192 hp (buna bu camiadaki bilinen isimlerde dahil) Opc alma beklediğin gibi gitmez dedi. Bunu sadece bu arkadaş değil herkes söylüyor. He tabiki sahibi varsa gidiyor der ama beklendiği gibi gitmiyormuş. Bende tercihimi Cupra'dan yana kullanmıştım o zaman. Hatta Bocanegra SerkanÇakır'ın yakın bi arkadaşı Opc'sini beklediği gibi gitmediği için ve yazılım için bile piston-kol istediği için sattığını söylemişti.
Stock vs stockken Gti'in peşinden gidemiyorum diyordu bize ne kadar yalan ne kadar doğru bilmem ama durum bu.
Rc-Opc kıyasına gelirsek,Rc stock haldeyken gerçekten yavaş bi araba. Stock vs. stock kesinlikle karşılaştırılmayacak bi araba. Ama 1.6 192 hp bi araba Cupra ve Gti kadar gitmiyorsa ve güç almak için kol-piston gerekmesi bence almamak için bir sebep bu benim görüşüm.
speed_emre
14-01-2014, 21:02
aynen vıdeoları var gıtmıyor hakkatende. Kol piston girmedikten sonra çok zayıf yani. Motora girildimi aynı o videodaki canavara dönüsüyor ama çok maliyetli okadar alcağıma golf gti alıp dookanın gibi bir araba daha sonra yaparım hemde 10 numara olur :)
HaLuK-35
15-01-2014, 06:59
aynen vıdeoları var gıtmıyor hakkatende. Kol piston girmedikten sonra çok zayıf yani. Motora girildimi aynı o videodaki canavara dönüsüyor ama çok maliyetli okadar alcağıma golf gti alıp dookanın gibi bir araba daha sonra yaparım hemde 10 numara olur :)
baskan yukarda caglar demişsin cevap verirken de benim nickten de belli oldugu gibi adım haluk,caglar benim yegen :) ben corsa opc yle kıyas için soylemiyorum ama hızlı yavas binilmesi olağan butun arabalara bindim senelerdir,rc de kesnlikle yavas bi araba,stage 4 blmemne demişsin de yne stockluktan cıkıyo iş ugrasmıs oluyosun,o zaman modifiyenin sonu yok demek lazım :) yani sen burda sordugun için bende bildiklerimi yazıyorum belki sana bi faydası olur diye , yoksa sen kafana rc almayı koyduysan burda bizim meram anlatmamıza zaten gerek yok .. :o
speed_emre
15-01-2014, 07:14
Anladım kardeşim eyvallah sağol tskler genede hayirlisiyla bakicam birşeyler motora girmek istemiyorum asiri kaciyor rakamlar 15 20 sen bahsediliyor o yüzden yani dediğin gibi zevkine biniyoruz stres atip sohbet ediyoruz :)
İlk arabamdı 207 RC koltukları güzel,içi geniş ama çok güven verdiğini söyleyemem son hız kısmında 220 der 5 daha demez. Son dişli çok kısa uzun yolda çok yorar beni yormuştu koltukları çok güzel ama onlarda uzun yolda fena sert geliyor bir süre sonra taşa mı oturuyorum diyebilirsin yakıt şu an kullandığım cupranın çok üstünde ama 207 RC ilk göz ağrımdı onun için objektif olamıyorum. Ama şu an cupra kullanıyorum iyi ki almışım diyorum beni hiç üzmedi uzun yol şehir içi en azından şunu diyebilirim allah DSG şanzımanı bulandan razı olsun :)
Low-Rider
16-01-2014, 16:54
230da bitiyor rc
OrcunInce
16-01-2014, 17:09
stage 2 fabia rs ile 259 yaptım, araçta tektim ,yok denecek kadar eğim ile.Polo ve cupra da doldurulursa rahat çıkar bu hızlara. 1 senedir araba bende, ilk defa müsait bir yol bulup yapıştırdım. Hani senede 1 kaç kere yapacağınız top speede çok takılmayın bence.Hele ki sıfırlara gelen zamdan sonra, bahsettiğiniz bütçe çerçevesinde konuşuyorum, dert sahibi olacağınız, dsgsi sıkıntılı, yağ içen ve çok büyük ihtimal ile kazalı tsi ''belki'' bulabilirsiniz. 207 rc veya meg rs'i değerlendirmek daha mantılı duruyor.
Ben çok hafif eğimde stock ibiza cupra ile 252 yaptım, max hıza pek etki etmiyor stage 2 demek ki..
ahmet_xy
16-01-2014, 17:10
polo gti alınabilitesi en yüksek araç. cupranın dışı güzel ama içi çok kötü. radyosu, havalandırma ızgaraları vs içi poloyla kıyaslanmaz.
speed_emre
16-01-2014, 18:16
öylede kazalı ıle kazasız arasında 5000 tl fark oynuyor genelde :D kazalısını sanırım 30 almak lazım :)
Murat Ç.
16-01-2014, 19:02
düşünmeden cupra alır geçerdim heralde :)
ahmet_xy
16-01-2014, 19:23
düşünmeden cupra alır geçerdim heralde :)
aynen düşünmeden cupra, düşününce polo gti :p :D
speed_emre
16-01-2014, 20:09
bende o ikilisi arasında kalıyorum. Eski kasa cupra poloya göre yavaş onu düşündüm. Ne kadar fark eder bilmiyorum ama 2 boy vardır herhalde :)
olmadı yavas olsun cupra olsun dicem gibi :)
pekı yenı polo yenı cupra hangısı daha hızlı?
Ben Le Mans sahibiyim araç donanım olarak sunroof haricinde çok dolu bir araç sanırım gti ve cupradan daha dolu ve oturduğunda spor araba kullandığını çok iyi hissediyorsun fakat işim gereği gti ve cupralarıda kullanıyorum sana şunu söyliyeyim cupra bence gti den bir gömlek daha üstün bir araç polonun gaz tepkimesi biraz düşük gibi geliyor hep bana ayrıca bu tarz arabalarda düz vites kullanım zevkini daha artırır bence fakat poloların içi cupralara göre daha göze hoş geliyor cupraların iç görünümü çok sade yani senin anlıycan hepsinin kendine göre ufak tefek artıları var bütçen ve gönlün hangisinden yanaysa onu al hız konusunda rc nin 5 vites oluşu bence önemli bir eksiklik.
speed_emre
16-01-2014, 21:58
aynen haklısın. 2 side aynı gıdıyorlar yenileri fark yok.
230da bitiyor rc
Ben 220 diye hatırlıyorum. Ama yanlış da hatırlıyor olabilirim.
Al bi cam tavan rc bin mis gibi.
orhan_guney
17-01-2014, 14:56
Arabaya havaya ve basdığın yola göre değişiyor 220 -233 arası oynuyor.
Ben 220 diye hatırlıyorum. Ama yanlış da hatırlıyor olabilirim.
Devir TSİ devri :)
1.6 lari 1.8 leri ciksa cuprada ve poloda eline hicbiri su dokemez:)
Ama almanlar bant uretimi vergi vesaire satis politikasi takip ediyorlar
Bir ara Astra GTC düşündüm ama öyle çok gitmiyor oda 2.0 lazim oda temizi yok görkem abinin gibi :)
1.6Turbo GTC'den bahsediyorsun sanırım. Gitmiyor demişsin ama benim stock GTC stock Polo Gti'la 200'e kadar beraber yürüyor (Gti yarım boy kadar önde oluyor) ama 200'den sonra ayırmaya başlıyor GTC. Aynı şekilde RC 230'da bittiğinde GTC 250-260'a kadar indiryor ibreyi. Daha ne gitsin?
Bence 35 liraya alınabilecek en mantıklı arabalardan, hem düşük km hem de 2009 modelini yani en dolusunu alırsın.
Hem de diğerlerine göre bir üst sınıf oluyor. Kimse yanlış anlamasın GTi, Cupra ya da LeMans'ı kötülediğim yok gayet güzel, benim de beğendiğim araçlar.
Konuda geçen araçların hepsi şahane.Bunun dışında bir söz söyleme durumu olamaz zaten. İnce detaylar vardır,sadece fikirleri değiştirecek, kararları netleştirecek.Misal ben downpipe ile o dsg'nin patırdamalı vites geçişlerine bayılıyorum. Beni 5 boy geçseler bile ki ( zor o iş :D ) tercihim yine tsi olur.
207 Rc ile Polo GTI karisti muhtemelen
Polo stock olarak 250 km/h civari yapabiliyor
Denedim de ordan biliyorum :)
Ote yandan gti in 230 yapabildigi ayni sartlar altinda ( ayni yer ,ayni hava, ayni yuk vb) gtc nin 250-260 yapmasi tamamen imkansizdir..
Bunu anca astra opc yapabilir..
207 Rc ile Polo GTI karisti muhtemelen
Polo stock olarak 250 km/h civari yapabiliyor
Denedim de ordan biliyorum :)
Ote yandan gti in 230 yapabildigi ayni sartlar altinda ( ayni yer ,ayni hava, ayni yuk vb) gtc nin 250-260 yapmasi tamamen imkansizdir..
Bunu anca astra opc yapabilir..
Çok doğru söylüyorsun dediğin gibi RC ile Gti karışmış orada, düzelttim hemen. Hatta GTC almadan önce ikisi arasında kalmıştım ben de sırf 6. vites olmadığından vazgeçmiştim RC'den :)
Bu arada GTC'nin hacim avantajıyla 200'den sonra stok olarak Gti'dan daha iyi gittiği bizim denemelerde barizdi.
Yok dogrudur az biraz daha iyi gidiyordur olabilir hic denemedim
Ama ilk yaziya gore olan durum cok farkliydi o yuzden duzeltiyim dedim
Bu arada gtc nin fiyatina gore cok iyi bi secim oldugu fikrine katiliyorum
Sadece tuketim biraz fazla diye biliyorum yanlisim yoksa
OrcunInce
17-01-2014, 16:36
aynen haklısın. 2 side aynı gıdıyorlar yenileri fark yok.
Var var, yenilerinde Polo 186-187 veriyor dyno'da, Cupra 182-183. 1 boy önde başlıyor GTI hayata. Ukku'yla az denemedik :)
speed_emre
17-01-2014, 17:05
Hadi ya sanziman oranlarına kadar ayni diye biliyorum tuhaf geldi gerçektende öyleyse ozaman gene polo gidiyor. GTC çok güzel gerçektende yakiyor biraz bindim 1.5 yil kadar ama motorları kollari sorunlu 240 bg sen sonra silinti basliyor dayaniksiz yani insigniadada ayni sorun oluyor yani turbo değişip motor içine girmeden 270 bg fln alinamiyor yani o yüzden 2.0 ileri çok daha dayanikli TSİ dan sonra alinmasi gereken bir araba helede polo fiyatina Astra Opc satiyorlar ama tüketim çok yuksek vergisi de alan yok yoksa çok çok iyi yani Opc çok iyi
Yok dogrudur az biraz daha iyi gidiyordur olabilir hic denemedim
Ama ilk yaziya gore olan durum cok farkliydi o yuzden duzeltiyim dedim
Bu arada gtc nin fiyatina gore cok iyi bi secim oldugu fikrine katiliyorum
Sadece tuketim biraz fazla diye biliyorum yanlisim yoksa
yakit konusunda cok cok yakiyor demek dogru olmaz ama gtii'dan biraz daha fazla yaktigi dogru. bu mesele kullanimla cok alakali, adam duz yolda 70le 6. vites gitmesi gerekirken hala 3. vites gidiyorsa araba cok yakiyor diye sikayet eder tabi
bu kis sehir ici ankara yakit ortalamam su anda 8.4 son 1500km'dir sifirlamiyordum.
nedir bu 230 geçemiyor takıntın bence cok gereksiz bi takıntı sende fark edersin sonraları gereksiz yere dert etmişim die
tamam şimdi ( : bi vtec çi seni 220 den sonra geçerse biraz can sıkar ama takılma bence 230 a
207 koltukları beni benden alıyorr xd görüntüsüde on numara
gönlüm gtı yana fakat bütçen el vermiyor sanırım en mantıklısı cupra
bu gtı test sürüşü
Oto-Park.Com | Volkswagen Polo GTI (2013) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=E4o4H2XXkic)
buda cupranın
Oto-Park.Com | Seat Ibiza Cupra (2013) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=_KmfArhMDjg)
bu vtec ( :
eg vtec & s2000 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=qWYQ9Vc-o3Q)
bence gel biz sana honda alalım ( :
bu gtı test sürüşü
Oto-Park.Com | Volkswagen Polo GTI (2013) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=E4o4H2XXkic)
buda cupranın
Oto-Park.Com | Seat Ibiza Cupra (2013) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=_KmfArhMDjg)
buda vtec ( :
eg vtec & s2000 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=qWYQ9Vc-o3Q)
şaka bi yana ne alırsan al kazasız dertsiz tasasız binmen dileğiyle
ibiza cupra. görüntü fiyat ikisindende güzel.
Gti ile Vti kıyasınada bayıldım :)
Gti ile Vti kıyasınada bayıldım :)
öle baba sezarın hakkı sezere
:):):D:D
speed_emre
07-02-2014, 00:13
cupra daha çok mantıklı gözüküyor. Acaba bıraz daha bekleyip 40 lara çıkıp kazasız polo almak dahamı ıyı olur :) rc ye bindim içi inanılmaz geniş büyük şaşırdım çok. Rahat çok bakalım birde cupraya binelim :)
cupra daha çok mantıklı gözüküyor. Acaba bıraz daha bekleyip 40 lara çıkıp kazasız polo almak dahamı ıyı olur :) rc ye bindim içi inanılmaz geniş büyük şaşırdım çok. Rahat çok bakalım birde cupraya binelim :)
Bence makyajlı cupraların içi eskisine göre çok daha kalitesiz duruyor.
speed_emre
07-02-2014, 00:20
engin abinin arabasından görüp neler varmış ögreniriz :D
Bütçe sınırı olmasaydı Polo - Cupra - RC derdim ama mevcut duruma göre tam tersi en mantıklısı. İlla bunlardan biri değilse o paralara teremiz Meggy RS düşünülebilir.