Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni blog um hakkında..
Antalyalogy
04-01-2014, 13:45
Arkadaşlar selamlar ,
Ben boya koruma, detaylı araç bakımı ve temizliği hakkında öğrendiklerimin tamamına yakınını forumları takip ederek, okuyarak, uygulama videoları izleyerek öğrendim.Halen de öğrenmeye devam ediyorum.
Bilgilerimi bu işlerden hiç anlamayanların seviyesine uygun temiz bir Türkçe ile yayınlamaya başladığım blog adresimde paylaşmaya çalışıyorum.
Her hangi bir kar,para kazanma amacım yoktur.Tek amacım daha çok insanın bu işle ilgilenmesi ve doğru bilgilere kavuşması.
Sizin yorumlarınız benim için önemli.Bir göz gezdirip eklemem gereken konu başlıkları veya şurayı şöyle yapsan daha iyi olur tarzı yorumlarınıza ihtiyacım var.
Blog adresim :
Detaylı Araç Bakımı, Temizliği ve Boya Koruma Hakkında Bilgiler, Tecrübeler, İzlenimler (http://detayciyim.blogspot.com/)
Şimdiden desteğiniz için teşekkürler..
rebeloghy
04-01-2014, 14:35
Özgür abi teşekkürler vakit ayırıp böyle bir işe giriştiğin için , detailing işlemlerini kendim yapmayı çok istesem de bir çok püf noktasını bilmiyorum. Merakla takipteyim :)
byspeedman
04-01-2014, 16:19
:icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup:
Abi deneme olarak bir gün benim araba üstünde çalışma yapasak ya :D
By_HaNNibaLL
04-01-2014, 17:10
Su işin kursu falan olsa cok bomba olur sadece izleyip okuduklarimizla kalmayip eğitim merkezi vs olsa.
Hep aklimda böyle bişey eğitimini alip eğitimli elemanlarla detayli temizlik merkezi kendi markani oluşturulabilir.
Emeklerinize sağlik takipteyim
fasterhan
04-01-2014, 22:38
kesinlikle harika bir düşünce... Bu işe hevesli ama pratikde çekingen olan birçok insana gerçekten baya faydası olacaktır...
güzel olmuş .
boya koruma giriş 1
bi düzeltme ph netürel yazılmış. nötr olucak.
yanı ne asidik ne bazik.
her aracın boyası vernikli değildir.
3 tip boya vardır.
düz renk dediğimiz boyalar
metalik dediğimiz boyalar
ve düz renk vernikli boyalar
yanı 3 ceşit boya içerisinde 2 çeşidinde vernik var 1 çeşidi kendinden parlak.
oda zamanla tarih olucak artık düz renklerde vernikli olmaya devam ediyor.
wax-sealant nanoyuda cila yanı parlatıcılar kısmının altında alt baslık olarak kollara ayrılablinir.
kuş pislikleri konusundada boyay zarar veren pisliğin içindeki asittir. önce vernik tabakasını aşmaya çalısır ardından boyada leke yapar ve en kötüsü üst vernik tabakasını kaldırabilir.
bunlarda benm ekleyebileceklerim.
aslında nanolarda sealanttır.
Blackbird
05-01-2014, 00:35
Yeni merak salan arkadaşları yönlendirmek için çok güzel bir kaynak olmuş böyle derli toplu birşeye ihtiyaç vardı, eline emeğine sağlık.
Antalyalogy
05-01-2014, 14:09
Özgür abi teşekkürler vakit ayırıp böyle bir işe giriştiğin için , detailing işlemlerini kendim yapmayı çok istesem de bir çok püf noktasını bilmiyorum. Merakla takipteyim :)
Teşekkür ederim..
:icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup:
:icon_tup::icon_tup::icon_tup:
Abi deneme olarak bir gün benim araba üstünde çalışma yapasak ya :D
İnşAllah..:icon_tup:
Su işin kursu falan olsa cok bomba olur sadece izleyip okuduklarimizla kalmayip eğitim merkezi vs olsa.
Hep aklimda böyle bişey eğitimini alip eğitimli elemanlarla detayli temizlik merkezi kendi markani oluşturulabilir.
Emeklerinize sağlik takipteyim
Teşekkürler...
kesinlikle harika bir düşünce... Bu işe hevesli ama pratikde çekingen olan birçok insana gerçekten baya faydası olacaktır...
Sağolun..
güzel olmuş .
boya koruma giriş 1
bi düzeltme ph netürel yazılmış. nötr olucak.
yanı ne asidik ne bazik.
her aracın boyası vernikli değildir.
3 tip boya vardır.
düz renk dediğimiz boyalar
metalik dediğimiz boyalar
ve düz renk vernikli boyalar
yanı 3 ceşit boya içerisinde 2 çeşidinde vernik var 1 çeşidi kendinden parlak.
oda zamanla tarih olucak artık düz renklerde vernikli olmaya devam ediyor.
wax-sealant nanoyuda cila yanı parlatıcılar kısmının altında alt baslık olarak kollara ayrılablinir.
kuş pislikleri konusundada boyay zarar veren pisliğin içindeki asittir. önce vernik tabakasını aşmaya çalısır ardından boyada leke yapar ve en kötüsü üst vernik tabakasını kaldırabilir.
bunlarda benm ekleyebileceklerim.
aslında nanolarda sealanttır.
Yorumlar için teşekkürler.Gerekli düzeltmeleri yaptım.:icon_tup:
Yeni merak salan arkadaşları yönlendirmek için çok güzel bir kaynak olmuş böyle derli toplu birşeye ihtiyaç vardı, eline emeğine sağlık.
Allah razı olsun..
ghibli06
05-01-2014, 15:36
ne iyi yapmışsınız, elinize sağlık...
Antalyalogy
09-01-2014, 20:23
ne iyi yapmışsınız, elinize sağlık...
Tesekkürker guzel yorumunuz için..
Bu arada yeni yazılar ekledim ;
Kışlık bakım önerileri..-Detaylı Araç Bakımı, Temizliği ve Boya Koruma Hakkında Bilgiler, Tecrübeler, İzlenimler (http://www.detayciyim.blogspot.com/2014/01/kslk-bakm-onerileri.html)
Detailing sözlüğü - İngilizce terimlerin anlamları - Detaycının el kitabı-Detaylı Araç Bakımı, Temizliği ve Boya Koruma Hakkında Bilgiler, Tecrübeler, İzlenimler (http://www.detayciyim.blogspot.com/2014/01/detailing-sozlugu-ingilizce-terimlerin.html)
ghibli06
09-01-2014, 22:33
Tesekkürker guzel yorumunuz için..
Bu arada yeni yazılar ekledim ;
Kışlık bakım önerileri..-Detaylı Araç Bakımı, Temizliği ve Boya Koruma Hakkında Bilgiler, Tecrübeler, İzlenimler (http://www.detayciyim.blogspot.com/2014/01/kslk-bakm-onerileri.html)
Detailing sözlüğü - İngilizce terimlerin anlamları - Detaycının el kitabı-Detaylı Araç Bakımı, Temizliği ve Boya Koruma Hakkında Bilgiler, Tecrübeler, İzlenimler (http://www.detayciyim.blogspot.com/2014/01/detailing-sozlugu-ingilizce-terimlerin.html)
ben okuyorum devamlı :icon_tup:
Ben de takip edicem bundan sonra. Teşekkürler...