Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gaziantep-Bursa

Burak K.
05-01-2014, 23:01
Ayın 16'sında yola çıkacağım. Antep'ten Bursa'ya. Daha önce yaz sonunda gelirken Konya-Adana üzerinden gelmiştim fakat şimdi çok kararsızım kış ayları olması sebebiyle. Kahramanmaraş-Kayseri-Ankara yolu mu daha rahat olur Adana-Konya üzeri gitsem mi daha rahat giderim bilgisi olanlar cevaplayabilirse çok sevinirim. Kayseri üzeri gidersem biraz daha yakın fakat o tarafların yollarını hiç bilmiyorum.

drago
05-01-2014, 23:08
adana konya yolu bence

ygtkrmdnz
05-01-2014, 23:09
bence bu defa bi değişiklik yapıp karadeniz tarafından git

TigeR
05-01-2014, 23:15
adana yolu daha rahat

ali_utku
05-01-2014, 23:21
Yola çıkacağın tarihte kar yağışı yoksa Kayseri üzeri gidebilirsin.Bu taraftan giderken benim yaptığım hatayı yapıp Pastırmalı yumurtaya abanma sakın,yolun devamını uyuklayarak gidersin :D

Yağış varsa Adana üzeri gitmen çok iyi olur.Bir tek Karapınar civarında kar olabilir onun dışında gayet rahat gidersin.

Burak K.
05-01-2014, 23:30
Kar durumu önemli ya yazlık lastiklerle gideceğim. Yağış olsa da adana yolu daha mantıklı o zaman.

JackJones
06-01-2014, 00:30
kardeşim ayın 14 ünde kar yağışı gözüküyor az çok anlıyorum hava durumundan hemde güzel kar gelecek gibi o yüzden sanki kayseri üzeri biraz daha sakat olur gibi adana konya üzeri gelmek mantıklı yanında zincir bulundur derim ;)

VWci
06-01-2014, 00:38
Kahramanmaras'in cikisindan Goksu'na kadar yol tek serit. Dolayisi ile kar felan gibi bir durum olursa sikinti yaratir. Ayrica bir cok kamyon da bi yolu kullaniyor. Bir de yol daglik oldugu icin sikinti soguk ve yagisli yolda sorun yaratabilir. Goksu'nu geciktikten sonra ise yol duzgun eger herhangi bir tamirat vs calismasi yapilmadiysa. Ankara-Kayseri arasinda duzgundur.

Eger gezmek istiyorsan biraz yolu da uzatmayi goze alirsan yesili de seviyorsan Gaziantep-Mersin-Silifke-Mut-Karaman-Konya-Ankara-Bursa yapabilirsin bunda 100-150 km fazla yol yapmis olursun ancak Silifke-Karaman arasindaki guzel manzaralari gorebilirsin orman, nehir vs. Ancak bunda da Karaman yaklasirken hava soguk ve yagisli ise kar vs olma ihtimali var rakimdan dolayi.

En rahati ve hizli gidebilecegin yol Adana-Pozanti-Aksaray-Ankara'dir. Bu yol biraz tek duze ancak.

Burak K.
06-01-2014, 18:54
kardeşim ayın 14 ünde kar yağışı gözüküyor az çok anlıyorum hava durumundan hemde güzel kar gelecek gibi o yüzden sanki kayseri üzeri biraz daha sakat olur gibi adana konya üzeri gelmek mantıklı yanında zincir bulundur derim ;)

Zincir koyucam bagaja ya. :) 14 ünde nerelerde gözüküyor kar yağışı?

Kahramanmaras'in cikisindan Goksu'na kadar yol tek serit. Dolayisi ile kar felan gibi bir durum olursa sikinti yaratir. Ayrica bir cok kamyon da bi yolu kullaniyor. Bir de yol daglik oldugu icin sikinti soguk ve yagisli yolda sorun yaratabilir. Goksu'nu geciktikten sonra ise yol duzgun eger herhangi bir tamirat vs calismasi yapilmadiysa. Ankara-Kayseri arasinda duzgundur.

Eger gezmek istiyorsan biraz yolu da uzatmayi goze alirsan yesili de seviyorsan Gaziantep-Mersin-Silifke-Mut-Karaman-Konya-Ankara-Bursa yapabilirsin bunda 100-150 km fazla yol yapmis olursun ancak Silifke-Karaman arasindaki guzel manzaralari gorebilirsin orman, nehir vs. Ancak bunda da Karaman yaklasirken hava soguk ve yagisli ise kar vs olma ihtimali var rakimdan dolayi.

En rahati ve hizli gidebilecegin yol Adana-Pozanti-Aksaray-Ankara'dir. Bu yol biraz tek duze ancak.

Bi tek Maraş-Göksu arasında sıkıntı olur sanırım. Ama ben normal yolda da Aksaraya,Ankaraya uğramıyorum Antep-Adana-Konya-Bozuyük-Bursa şeklinde gidiyorum.

Aksaray-Ankara üzeri gideyim bu sefer o zaman. :D

levent
06-01-2014, 19:17
antepten çık, pozantı üzerinden ulukışla, ankara - eskişehir - bursa devam et bence, en rahatı o olur diye tahmin ediyorum ulukışla civarını öğlen vaktine doğru geçebilirsen avantajlı olursun..

emre erdana
06-01-2014, 19:31
bence bu defa bi değişiklik yapıp karadeniz tarafından git

Adam inanmis gercekten :)

Burak K.
14-01-2014, 03:00
Antep - Adana - Konya - Eskişehir - Bursa. :) Güzergahı bu şekilde belirledim en temiz yol bu olur muhtemelen...

mert_can 41
14-01-2014, 03:09
Arkadaşım kayseri den yeni geldi kayseri ankara civarında buz bolu tarafındada yoğun sise maruz kalmış belirlediğiniz yol en iyisi :)

spree1903
14-01-2014, 03:24
adana-konya yolu iyidir yalnız karapınar civarında buzlanma olabiliyor.Konyaya 20-30 km kala radar oluyor.

Burak K.
14-01-2014, 03:27
Arkadaşım kayseri den yeni geldi kayseri ankara civarında buz bolu tarafındada yoğun sise maruz kalmış belirlediğiniz yol en iyisi :)

Aksaray taraflarında da buzlanma olma ihtimali var o yüzden orayı tercih etmedim. :)

adana-konya yolu iyidir yalnız karapınar civarında buzlanma olabiliyor.Konyaya 20-30 km kala radar oluyor.

Akşam 10-11 gibi çıkacağım yola. Karapınar neresi bilmiyorum fakat Konya taraflarıysa sabahı bulur oraya gitmem zaten 80-90 gideceğim yavaş yavaş acelemiz yok sonuçta inşallah kazasız belasız giderim.

Yaz sonu gelirken Konyada o düzlükte ceza yemiştim bu sefer daha çok dikkat edeceğim. :D

spree1903
14-01-2014, 03:31
Ereğliden çıktıktan yaklasık 50 km sonra karapınara varacaksın.Karapınar ve konya girişinde radar oluyor dikkat et.Etliekmeğimizide yemeden gitme derim.. :D

levent
14-01-2014, 04:11
Aksaray taraflarında da buzlanma olma ihtimali var o yüzden orayı tercih etmedim. :)

Akşam 10-11 gibi çıkacağım yola. Karapınar neresi bilmiyorum fakat Konya taraflarıysa sabahı bulur oraya gitmem zaten 80-90 gideceğim yavaş yavaş acelemiz yok sonuçta inşallah kazasız belasız giderim.

Yaz sonu gelirken Konyada o düzlükte ceza yemiştim bu sefer daha çok dikkat edeceğim. :D

Sabaha karşı çıkmanı tavsiye ederim ben, akşam 10-11 den ziyade. Akşam çıktığın zaman Pozantı'da buzlanma olur, Konya ovasında buzlanma olur, sabahın erken saatlerinde Konya - Eskişehir arasında buzlanma olur.. O saatler de senin geçiş zamanına denk gelir. Bir de sis olur Konya ovası ve Eskişehir yolunda ciddi derecede görüş sıkıntısı çekersin, yorar seni.. :)

VWci
14-01-2014, 04:35
Zincir koyucam bagaja ya. :) 14 ünde nerelerde gözüküyor kar yağışı?

Bi tek Maraş-Göksu arasında sıkıntı olur sanırım. Ama ben normal yolda da Aksaraya,Ankaraya uğramıyorum Antep-Adana-Konya-Bozuyük-Bursa şeklinde gidiyorum.

Aksaray-Ankara üzeri gideyim bu sefer o zaman. :D

:D Ben Ankara'ya gore yazmisim. Sende Kayseri felan diyince Bursa yolunu Ankara'a uzerinden sandim.

Gece gideceksen en iyisi her zaman cift serit, asfalti duzgun ve bildigin yol olmali ancak gunduz gideceksen biraz daha guzergahta fantezi yapabilirsin... Gece icin ve sabah erken saatleri icin konusuyorum yollarda buzlanma olabilir dikkat et. Iyi yolculuklar...

Burak K.
15-01-2014, 19:43
Gündüz yol gitmeyi sevmiyorum pek canım sıkılıyor çabuk yoruluyorum,o yüzden gece çıkacağım kazasız belasız giderim inşallah..

jr1905
15-01-2014, 19:51
Kardesim osmaniyeden bi abimiz basbakana destek icin ankaraya yürüyor en son ulukışladaydı adam yürüyerek gidiyor sen arabayla rahat rahat gidersin takma kafana :D

Burak K.
17-01-2014, 19:53
Kazasiz belasiz geldim cok sukur bursaya :) dun gece adana pozanti konya afyon yolu eskisehir yolu yagis buzlanma kar vs yoktu yola cikacak olanlar varsa bilgi olsun.

Burak K.
01-02-2014, 00:29
Yol durumu nasil bilgisi olan var mi yarin gece yola cikacagim bursa-antep

TigeR
01-02-2014, 00:50
kardeş ne antep yolunda kar var ne pozantıda yani en azından dün öyleydi

Burak K.
01-02-2014, 17:55
kardeş ne antep yolunda kar var ne pozantıda yani en azından dün öyleydi

Tesekkurler bilgi icin. Gece 11-12 gibi eskisehirden cikacagim kazasiz belasiz giderim insallah..