Orijinalini görmek için tıklayınız : PD130 IBIZA 100-200kmh : 5.69 sec
hee şimdi bak tabi konu başka yere de gidiyo ağır ağır.....2.15 nossuz basınç + nos mu ????????????
Sinan'S2k
16-01-2014, 16:29
kardeşim DİZEL benim ilgi alanım değil
dizele ne nasıl güç verir bilmem
bekirin nos memesinin aynından bendede var bekir hediye ettiydi drag günü
80 shot basıyordum 11.9 çıkıyordu bekirden o memeyi aldım 100 lük 11.3 yaptım
gözümle gördüğüme mi inancam sizin varsayımlarınızamı hadi 100 olmasın 110 olsun ama 111 değil
turbosuna gelince egzost manifoldundan tut emme manifolduna kapagına egzantrigine pistonuna koluna adam uğraşıp test edip budur diyerek buldu
seninle niye paylaşsın bunları
benim savundugum her turbo her makinada aynı gücü vermez genel bir kavram yok
benim 4 silindir hondamda 6262 1 barda 400 hp veriyorsa fatihte 500 hp verebilir
turbonun kapasitesi 500 hp olabilir ama sen 4 barda bastırabilirsin önemli olan o basınclı gelen havayıo senin sogutabilmendir
2.15 bar basıp içeri giren havanın soguklugunu üst düzeyde tutarsan daha kaliteli bir yanma ve daha fazla güç alırsın
sende bunları anlamak istemiyorsun 50 kerede yazsam bana turbo 280 hp üflüyo fazlası nasıl çıkar diceksin
çünkü inanmıyorsun kendini şartlandırmışsın
GT30R ile 630 hp alan STİ da var türkiyede bilgine
İbiza da direct port mu var biliyor musun? Direk tek noktadan mı veriyor? Bilgin var mı?
Turbolar tabii ki araçlara göre dolar, ve maksimum verdiği güçler araçlara göre değişkenlik gösterir. Bunu hepimiz biliyoruz.
GTX3076r olsa 630 2.5lt ile olabilirde, gt30 zor hakikaten.
Benim kendimi şartlandırdığım yok. Yurtdışından örnekler veriliyor. Yanı başımızdaki araç örnek olarak veriliyor. Bekir'in araç, verdiği setupa göre tamamen tutarsız diğer araçlardan.
Ve sana soruyorum tekrar bir aracın 8 sn den 5.7 sn indirmek için kaç hp lazım? Bu süre motorun sıkıştırmasıyla oynayarak, emme manifoldu, kapak, enjektör, subap değiştirilerek alınabilir mi?
En azından benzinli turbo üstüne konuş yani mesela benim s2000 le 0.7 barda bu dediklerimi yaparak 8 den 5.7 ye inebilirmiyim?
josefsalvatini
16-01-2014, 16:30
Gt2260 genel bi kavram olmuş, o turbonun çok çeşidi var ve genel setup a gore sonuc degıskenlık gosterıyor halıyle,
Ülkemizde malesef halen insanlar dizel motorlarda gücü turbonun ürettigini düşünüyor..oncelıkle bunu belırtmek daha mantıklı olucaktır, Süre ölçtüğüm sırada aracım 100shot nos bastım evc nin de gösterdigi peak degeri 2.16 idi.. 2.7-2.8bar basınçları biz anca lastiğe basıyoruz.
Lastik olarak halen Lassa Impetus 195/55/16 kullanmaktayım..
İyi dileklerin için teşekkürler Demir abi
Burada yazıyor ..... Önce okuyun
josefsalvatini
16-01-2014, 16:34
İbiza da direct port mu var biliyor musun? Direk tek noktadan mı veriyor? Bilgin var mı?
Turbolar tabii ki araçlara göre dolar, ve maksimum verdiği güçler araçlara göre değişkenlik gösterir. Bunu hepimiz biliyoruz.
Benim kendimi şartlandırdığım yok. Yurtdışından örnekler veriliyor. Yanı başımızdaki araç örnek olarak veriliyor. Bekir'in araç, verdiği setupa göre tamamen tutarsız diğer araçlardan.
Ve sana soruyorum tekrar bir aracın 8 sn den 5.7 sn indirmek için kaç hp lazım? Bu süre motorun sıkıştırmasıyla oynayarak, emme manifoldu, kapak, enjektör, subap değiştirilerek alınabilir mi?
En azından benzinli turbo üstüne konuş yani mesela benim s2000 le 0.7 barda bu dediklerimi yaparak 8 den 5.7 ye inebilirmiyim?
8 sn yapan araç yavaş olamaz mı bende bunu soruyorum 8 sn lik araba ile lütfen kıyaslamayın ....
Bekır In araba zaten draglarda drag ayarı ıle 6.5 koşuyordu ...
Hilmi 1.38 nos dahil
Ateistler bunuda açıklasın :D
Ama sinan bak sen hala mehmetin arabası ile kıyaslıyorsun bir sorsana bekirin ilk aracını yaptıgında çıkarttıgı süreyi
6 küsür saniye yapıyordu bekir ben hiç 7 yaptıgını görmedim hatta bana takılırdı geliyorum yavaş yavaş diye
aracının nasıl gittigini gördükten sonrada draga teşvik ettik çokta iyi oldu orda da kendini ispatladı
bekir 6 küsürden 5 lere çekti süresini
mehmette 7 lerden 6 lara çeker yavaş yavaş torku 2000 lere gelince :)
Sinan'S2k
16-01-2014, 16:41
Istanbula a davet ettı ınye Düzce ye gelsın
Bekır arkadasım yazmak ıcın araba yapmayan ihtiyacım yok sana mı soracağım
Yaptığın araba dızel gıbı sure yapamıyor dıye bozulma sende
Inanmayan gelır mısafırım olur görür dendi
Laf kalabalıgı yapma bekır teklıfını yaptı zaten çıkın gelın
Dızelden anlatmam diyen sensin o yüzden ahkam kısmı geldı
Yaptığım araba dizel gibi süre yapamadığını nereden çıkardın anlayamadım.
Ben motor konusunda bilgiliyim. Dizel konusunda bilgim yok evet şu an öğrenmeye başladım. Ancak bir turbonun verebileceği güç konusunda ahkam keserim. Fizik kuralları var çünkü. Yurtdışında millet 3 bar bassın aynı turbo ile 150 nos bassın 11.9 yapsın. Bekir 2.15 bassın, 100 shot nos desin 11.3 yapsın. 2 araçta da alınıp takılabilecek herşey var sanırım. Ancak arada bariz bir güç farkı var.
Hiçbir soruda cevaplanmıyor. Nos tek noktadan mı direct port mu bu bile cevaplanmıyor.
yine başladık 2 şehirden atışmaya.
ben kendime göre özetleyim:
1-paşaoğlu iyi bir servistir bunu bilirim onda sıkıntı yok
2-ben 2.15 basınç 100 shot 5.6 inanmıyorum. 200 basarsın 300 basarsın eyvallah.
3-nacizhane teklifimdir golf üm var 9 saniye koşar aracınızla nos lu nossuz denemek isterim düzcede. hem çay içeriz kahvaltı yaparız kalabalık ekip gideriz tanışmış oluruz.
4- 100 lük kendi nos mememizi getireceğiz basınç saatine bakacağız dbn le geleceğiz.
5- tartıya falan çıkmaya gerek yok
saygı çerçevesinde bu olacaksaaaa kabul ederseniz pazar günü sabah 7 de çıkalım 9 da düzcede buluşalım.
NOT:yukarıda birçok şey yazdık okumadan yekten saldıracak arkadaşlar için söyleyim.hiç bir geçebilme gibi ihtimalimiz yakın gitme bu işten promosyon elde etme reklam yapma amacında değiliz.böyle birşey düşünen şerefsizdir.aslında golf ü de getirmeye gerek yok dbn mle düzcede buluşup kahvaltı yapalım da diyebilirdik ama size boş yere para harcatıyosak bizde bir maliyete katlanalım istiyoruz golf ümü alıp geleceğim.
bekir usta bir tek araç satılırsa gelmem demişti ademsezer de ben aldım arabayı diyo.tek gelememe gerekçesi yerine gelmemesi dileğiyle
11.9 yapan araç bekirin aracı gübü tutunmuyor videoyu izlediysen birde bekirin drag videolarını izleyiver
Bekirin ilk sene drag süresi 12.2 12.3 falandı sanırsam
bir sonraki sene 1 saniye iyileştirdi kendini 0-402 de
100-200 de de 1 saniye iyileştime söz konusu
josefsalvatini
16-01-2014, 16:45
yine başladık 2 şehirden atışmaya.
ben kendime göre özetleyim:
1-paşaoğlu iyi bir servistir bunu bilirim onda sıkıntı yok
2-ben 2.15 basınç 100 shot 5.6 inanmıyorum. 200 basarsın 300 basarsın eyvallah.
3-nacizhane teklifimdir golf üm var 9 saniye koşar aracınızla nos lu nossuz denemek isterim düzcede. hem çay içeriz kahvaltı yaparız kalabalık ekip gideriz tanışmış oluruz.
4- 100 lük kendi nos mememizi getireceğiz basınç saatine bakacağız dbn le geleceğiz.
5- tartıya falan çıkmaya gerek yok
saygı çerçevesinde bu olacaksaaaa kabul ederseniz pazar günü sabah 7 de çıkalım 9 da düzcede buluşalım.
NOT:yukarıda birçok şey yazdık okumadan yekten saldıracak arkadaşlar için söyleyim.hiç bir geçebilme gibi ihtimalimiz yakın gitme bu işten promosyon elde etme reklam yapma amacında değiliz.böyle birşey düşünen şerefsizdir.aslında golf ü de getirmeye gerek yok dbn mle düzcede buluşup kahvaltı yapalım da diyebilirdik ama size boş yere para harcatıyosak bizde bir maliyete katlanalım istiyoruz golf ümü alıp geleceğim.
bekir usta bir tek araç satılırsa gelmem demişti ademsezer de ben aldım arabayı diyo.tek gelememe gerekçesi yerine gelmemesi dileğiyle
Inanmayan sızler olduğunuz ıcın bekır mekanına davet ettı bu konu böyle benım fıkrım
Inanmayan sız bırde ısını gücünü bırakıp Düzce'ye gelecek..
bekir de direct port nos nasıl olsun yav akıl var mantık var kuru nos basıyor
kurunun direct portumu olur
en son halini görmedim ama belki direct methanol basıyordur
Sinan'S2k
16-01-2014, 17:00
Örnek veriyoruz kelime oyunu yapma sinan
ama sana şukdar söyliyim
bazukanın üzerinde GT40 vardı o turbo eski tip bilirsin verimi senin 6265 den kötüdür emin ol
1.38 bar + 100 shot wet nos basıyor nos bastıgında basınc az bişi yükseliyordu galiba 1.7 olması lazım
4.5 saniye yaptı onadamı inanmıyorsun ?
6265 turbo ile S2K da top alabilceğin beygiri tahmin edebilirmisin ?
adamlar internet sitelerine 800 hp turbosu yazmışlar mesela bunun anlamı 850 hp olamazmı aracın ?
Nossuz belki çıkamazsın
Nos işin içine girince tüm dengeler değişir unutma
Nos garip bir FI turu hiç kullandınmı bilmiyorum ama 50 shot basarsın 30 hp verir 100 shot basarsın 70 hp güç verir
Biraz daha büyütür 150 shot basarsın bir bakmışssın 200 hp ekstra güç gelir araca
bekir 100 shot basıyordur ama motorun gücü 150 hp artıyor olabilir bunu bilemezsin
ayrıca aracında ciddi anlatma hafifletme var yürüyenine günlerce kafa patlattı tutunsun diye
o arkadaşın koydugu golften kat kat daha iyi tutunuyor bekirin aracı bunu draga gelen herkes görmüştür zaten
bunlar önemli faktorler
Peki kelime oyunu yapmayım...
gt40 mı benim turbodan kötü?
Ayrıca Adem'in süreye inanmayan siz değilmiydiniz?
Ben kilo, hp, lastik hacim vs bakınca gayet mantıklı gelmişti.
Benim arabamla 30-35 psi bassam yakıtta olsa 700 olur en fazla bence. Daha fazla olamaz gibi geliyor.
Nos kendi aracımda hiç kullanmadım ancak Satılmış abinin beyaz saxo da baya bir tecrübe ettim.
Şimdi 100 shot basıp basınç artıyorsa zaten basınç 2.1 bardan daha fazla yükselirdi ancak 2.1 denmiş. Hiçbir dizelcide sanırım 2 nin altı basınç basmaz arabasına.
Hafifletme ile 980 kg denmiş zaten.
Ortada iki farklı araç ve iki farklı süre var, iki ustayı da gayet iyi tanıyorum. Bir tanesi yılların tecrübesi, yaptıkları ortada ve gün geçtikçe yeni rekorlara imza atan bir garaj sahibi, aynı zamanda da okumuş diplomalı bir mühendis...
Diğer tarafta da kendini yeni yeni geliştiren dizel pompacılığından (yanlış anlamayın küçümsemiyorum eski mesleğinden bahsediyorum) chipciliğe adım atan bir usta, arada saniye farkının olması çok normal diye düşünüyorum. Yani kıyaslanamayacak durumdalar. Yazılım farklılıklarına çoğu kez şahit oldum.
Benimde 1 sene önce PD130 um vardı. Bende baya uğraştım bir şeyler yapabilmek için fakat TR şartlarında ciddi zaman, para ve emek istiyor. Benim maddi durumum el vermedi ve sattım. Herkes dizel koşturamaz. Bunun zorluluğundan dolayı bilgiler paylaşılmak istenmiyor gayet doğal karşılıyorum.
Emin ol Sayın Sinan'S2k 7 küsür çıkaran aracın sahibi 5 'li bir şeyler çıkarmış olsaydı o da bilgi vermeyecekti adım gibi eminim. Hilmi, Yusuf, Adem, Emre ağbilerin anlatmak istediği gibi bu işten para kazanan esnaflar.
Sinan'S2k
16-01-2014, 17:09
8 sn yapan araç yavaş olamaz mı bende bunu soruyorum 8 sn lik araba ile lütfen kıyaslamayın ....
Bekır In araba zaten draglarda drag ayarı ıle 6.5 koşuyordu ...
Tamam turbosu daha büyük o aracın ama sahibi beceriksiz onun için çok yavaş. Yurtdışındakilerde beceriksiz. Gt25 turbo 150 shot ile anca 11.9 yapıyorlar.
Kimse dizelleri yürütemiyor. 10.9 yapmak için hybrid turbolar yürüyenler yapıyorlar.
Bizdeki eski tip gt22, ball-bearing değil. Pallerde oynama yok.
Ya hala gereksiz muhabbet. Koşamaz edemez diyen mi var.
Bu setupla nasıl bir güç alıyorda koşuyor diye soruyoruz?
konu bu seferde döndü dolaştı mehmet gazihana gitti..biz mehmet gazihanla kıyaslamıoruzki git önceki sayfalara dünyada yılarını vermiş adamların araçları var.
neyse bu uzar gider evrenin en hızlı pd130 u ülkemize hayırlı uğurlu olsun.
Sinan'S2k
16-01-2014, 17:15
11.9 yapan araç bekirin aracı gübü tutunmuyor videoyu izlediysen birde bekirin drag videolarını izleyiver
Bekirin ilk sene drag süresi 12.2 12.3 falandı sanırsam
bir sonraki sene 1 saniye iyileştirdi kendini 0-402 de
100-200 de de 1 saniye iyileştime söz konusu
İlk defa Türkiye'de daha az güçle yurtdışındakilerden daha iyi drag süresi çıktığını görüyorum.
Normalde biz yurtdışını takip ederdik. Dizelde anormal şekilde 2000 yılından beri uğraşan firmalar dahil hepsinden üstünüz. Süperiz valla.
Benzinli turbolarda ama halimiz içler acısı. Hala arada bariz fark var drag sürelerinde.
Emme manifoldundaki basinca gore guç kiyaslamasi filan yapiliyor yapmayin etmeyin ya, bu teknik seviyeye yakismiyor.
gostergede 2.15 bar gorup 3 bar basan baska bir arabadan daha guclu olabilirsiniz. Esas kistas geçen hava, sanirim dizellerde de puskurtulebilen yakit miktari da çok onemli.
Ayrica devir olmadii icin egzoz gazi debisi dusuk, o yuzden gt30 ( bu egzoz tarafidir!!) guç muc alamazsiniz. ama egzoz tarafi kucuk emmesi buyuk bir turbo ile az egzoz gaziyla cok hava pompalarsiniz.
aynisini benzinliye yapmaya calisirsaniz, kucuk egzoz tarafi yuzunden yuksek devirde turbo kitlenir kizarir, turbo flow grafiklerinde pal devri de varsir bu yuzden..
Sinan'S2k
16-01-2014, 17:25
bekir de direct port nos nasıl olsun yav akıl var mantık var kuru nos basıyor
kurunun direct portumu olur
en son halini görmedim ama belki direct methanol basıyordur
Kuru nostada direct port var diye biliyorum ben. Mantık olarak olmayacak birşeyde değil.
josefsalvatini
16-01-2014, 17:27
Tamam turbosu daha büyük o aracın ama sahibi beceriksiz onun için çok yavaş. Yurtdışındakilerde beceriksiz. Gt25 turbo 150 shot ile anca 11.9 yapıyorlar.
Kimse dizelleri yürütemiyor. 10.9 yapmak için hybrid turbolar yürüyenler yapıyorlar.
Bizdeki eski tip gt22, ball-bearing değil. Pallerde oynama yok.
Ya hala gereksiz muhabbet. Koşamaz edemez diyen mi var.
Bu setupla nasıl bir güç alıyorda koşuyor diye soruyoruz?
Becerıksız sızın tabırınız ben yavaş dedim....
Peki 2.15 basıp güzel hava soğutarsanız ne olur...
josefsalvatini
16-01-2014, 17:29
İlk defa Türkiye'de daha az güçle yurtdışındakilerden daha iyi drag süresi çıktığını görüyorum.
Normalde biz yurtdışını takip ederdik. Dizelde anormal şekilde 2000 yılından beri uğraşan firmalar dahil hepsinden üstünüz. Süperiz valla.
Benzinli turbolarda ama halimiz içler acısı. Hala arada bariz fark var drag sürelerinde.
Neden olamasın ki??????
Sinan'S2k
16-01-2014, 17:31
Emme manifoldundaki basinca gore guç kiyaslamasi filan yapiliyor yapmayin etmeyin ya, bu teknik seviyeye yakismiyor.
gostergede 2.15 bar gorup 3 bar basan baska bir arabadan daha guclu olabilirsiniz. Esas kistas geçen hava, sanirim dizellerde de puskurtulebilen yakit miktari da çok onemli.
Ayrica devir olmadii icin egzoz gazi debisi dusuk, o yuzden gt30 ( bu egzoz tarafidir!!) guç muc alamazsiniz. ama egzoz tarafi kucuk emmesi buyuk bir turbo ile az egzoz gaziyla cok hava pompalarsiniz.
aynisini benzinliye yapmaya calisirsaniz, kucuk egzoz tarafi yuzunden yuksek devirde turbo kitlenir kizarir, turbo flow grafiklerinde pal devri de varsir bu yuzden..
Doğru diyorsun kesinlikle. 3 bar basan araç örneği Bekirden çok daha eski bir firma ve dünya rekorunun sahibi firma.
Sanırım geçen hava konusunda ve püskürtülen mazot miktarı açısından ne enjektör kullanacaklarını biliyorlardır.
Ha Bekir dünyanın en iyisiyse helal ne diyim.
Bende zaten senin dediğin gibi hybrid mi turbo diye sordum? değil dediler, q7 turbosu dediler. Su girişi yok sanırım.
Sinan'S2k
16-01-2014, 17:32
Becerıksız sızın tabırınız ben yavaş dedim....
Peki 2.15 basıp güzel hava soğutarsanız ne olur...
Bahsettiğin turbo gt22 ise gülerim sadece.
Nos 100 değil 300 ise değişir tabi işler...
Sinan'S2k
16-01-2014, 17:35
Neden olamasın ki??????
O zaman Bekirden Benzinli turbolara da el atmasını rica ediyorum. Dünyanın çok gerisindeyiz çünkü birçok konuda.
Kuru nostada direct port var diye biliyorum ben. Mantık olarak olmayacak birşeyde değil.
en basit örneği,
DRY DIRECT PORT NITROUS SYSTEM (http://www.nitrousexpress.com/93006-dry-direct-port-nitrous-system.html)
var hatta bir çok teknik üni makalesi de var google da bu konuda :icon_tup:
BMK TypeR
16-01-2014, 17:42
sinan s2kda şu turboyla şu alınır bunla bu alınır dıyosun, merak ettim gtx30r emme yok egzantrık yok nos yok enjektörde kısıtlı 650 700cc gibi bir 2.0tfsi kaç sn yürür 2barda? golf gt28 9 sn gidiyosa
yanlış anlamada istanbulda gtx3071r la s3 var 1.8turbo hafıfletmeyle 6sec gider nossuz buda bilgi olsun sana. basıncıda 2bar üstü degıl
josefsalvatini
16-01-2014, 17:43
O zaman Bekirden Benzinli turbolara da el atmasını rica ediyorum. Dünyanın çok gerisindeyiz çünkü birçok konuda.
Yaptıkları var zaten benzınlıde hersey zamanla ......
sinan s2kda şu turboyla şu alınır bunla bu alınır dıyosun, merak ettim gtx30r emme yok egzantrık yok nos yok enjektörde kısıtlı 650 700cc gibi bir 2.0tfsi kaç sn yürür 2barda? golf gt28 9 sn gidiyosa
yanlış anlamada istanbulda gtx3071r la s3 var 1.8turbo hafıfletmeyle 6sec gider nossuz buda bilgi olsun sana. basıncıda 2bar üstü degıl
burda da gt30 lu subaru var 5.7 gidiyo konu kimin ne gittiği niye bu kadar gittiği değil.sinan diyoki bide el atsınlar benzinliye de onlara evren rekoru kırsın diyo
neyse bnm yazacağım bişey yok konuyu burda saçma sapan uzatmanın da anlamı yok anladığım kadarıyla araç da satılmış zaten .bu turbo bu nos la gerçekten dünya rekoru paşaoğlundadır diye dusunuyorum.yeni rekorlara imza atmanız dılegıyle.biri bişey yazacak olsa pm den yazsın iyi akşamlar
BMK TypeR
16-01-2014, 17:57
burda da gt30 lu subaru var 5.7 gidiyo konu kimin ne gittiği niye bu kadar gittiği değil.sinan diyoki bide el atsınlar benzinliye de onlara evren rekoru kırsın diyo
sinan o subaruya 5,7 gidemez demiyo mu? noslumu subaru nossuz mu?
josefsalvatini
16-01-2014, 17:57
Bn anladım boş muhabbet arıyorsunuz sız :)
He he sız hızlı en ıyı tek yek alemın kralı vs sınız ...........
Sımdıde konu benzınlıye dondü
Hazmedın bıraz zorunuza gıtmış bellı bu setup ıle bu derece
Günlerdır aklınız almadı kafanız basmadı
Bekır sanada ayıp ya kardeşim herzaman yaptığından yarım sanıye hızlandın alemın kafası karıştı
Ama daha iyi sure yapma yoksa kımse bu arkadaşların mantığını toplayamaz:)
sinan o subaruya 5,7 gidemez demiyo mu? noslumu subaru nossuz mu?
konu bu değil abi sen başından okursan konu şu yazılarla başka yere kayıyo.sinan şuna inanmıyo q7 turbosu 2.15 basınç 100 nos 5.69 ..konu bu.bnde inanmıyorum tabi
Bence mantigimizi topliyamaz drgilde daha iyi surelere fizik profesorleride dahil olur diyelim o yuzden gerek yok :)
josefsalvatini
16-01-2014, 18:08
Bence mantigimizi topliyamaz drgilde daha iyi surelere fizik profesorleride dahil olur diyelim o yuzden gerek yok :)
Pekı 400 bg ama gücü yere sağlam aktaran mı
600 bg ama sureklı aktarma kaybı yaşayan araba mı daha ıyı sure yapar?????
Bılmedıgımden soruyorum .....
Forumda çok ornegı var ama burada da olsun ıstedım:)
Pekı 400 bg ama gücü yere sağlam aktaran mı
600 bg ama sureklı aktarma kaybı yaşayan araba mı daha ıyı sure yapar?????
Bılmedıgımden soruyorum .....
Forumda çok ornegı var ama burada da olsun ıstedım:)
araçların hangisi paşaoğlunun diye cevap vermiş KAYSERİLİ :)
BMK TypeR
16-01-2014, 18:15
konu bu değil abi sen başından okursan konu şu yazılarla başka yere kayıyo.sinan şuna inanmıyo q7 turbosu 2.15 basınç 100 nos 5.69 ..konu bu.bnde inanmıyorum tabi
neyse doğukan inanan inanır inanmayanda inanmaz, bekir hedefi düzceye gelip deneme yapmak değil, dizelle 400m 10sec inmektır kafasındakı proje bence,
abi bencede oyledir yapamaz degil yapar arabayi ben izledim manisada mermi gbi gidiyodu yigidi oldur hakkini yeme .konu q7 turbo 2.15 100 nos 5.69
josefsalvatini
16-01-2014, 18:22
abi bencede oyledir yapamaz degil yapar arabayi ben izledim manisada mermi gbi gidiyodu yigidi oldur hakkini yeme .konu q7 turbo 2.15 100 nos 5.69
Bu 3 veri doğru dıgerlerını de çalışıp sız bulun .........
Dersınız bıtınce çıkın gelın dener bekır yada araba kımdeyse o zaman .....
Sudoku zamani gelmis
josefsalvatini
16-01-2014, 18:32
Sudoku zamani gelmis
Öğrenmenın yası yok çalışınca olur hem ogrenıp yapınca zorunuzada gıtmez......
valla bi gaza geldik pazar düzce ye gelelim dedik bu tür şeyleri zamana yaymanın bi anlamı yok.ben inanmıyorum ama olmaz da demiyorum çamur atmıyorum saygısızlık yapmıyorum 9 sn giden bi arabam var olsa da 6 saniye giden ah keşke denesek daha iyi olur tabi ama elimdeki imkanım budur noslu nossuz bi dener görürdük diye düşündüm sonuçta düzce sizede bizede yakındır pd130 oraya en bba 100 tl mazot yakar maliyetide dusuktur.bir hafta sonu ankara istanbul buluşması gibi dusunulsun isterdim .saygıyı bozma yok çaktım sapladım sen yalancısın ben dümenciyim yok.bu teklifte sinirlenecek anormal hiç birşey yok siz bana teklif etseniz ben gelirim bundan öncede geldim yine giderim sıkıntı yok
josefsalvatini
16-01-2014, 18:40
valla bi gaza geldik pazar düzce ye gelelim dedik bu tür şeyleri zamana yaymanın bi anlamı yok.ben inanmıyorum ama olmaz da demiyorum çamur atmıyorum saygısızlık yapmıyorum 9 sn giden bi arabam var olsa da 6 saniye giden ah keşke denesek daha iyi olur tabi ama elimdeki imkanım budur noslu nossuz bi dener görürdük diye düşündüm sonuçta düzce sizede bizede yakındır pd130 oraya en bba 100 tl mazot yakar maliyetide dusuktur.bir hafta sonu ankara istanbul buluşması gibi dusunulsun isterdim .saygıyı bozma yok çaktım sapladım sen yalancısın ben dümenciyim yok.bu teklifte sinirlenecek anormal hiç birşey yok siz bana teklif etseniz ben gelirim bundan öncede geldim yine giderim sıkıntı yok
Konunun 4 sayfasında gerekenı bekır yazmış bende önceki sayfada alıntı yaptım
Inanmayan sızsınız teklıfte bulunan o halıyle ya ona uyarsınız yada uymazsanız.....
Bu arabada geçen sene akhisarda gt30 yokmuydu ayrıca direct port 200 yada 300 civarı nos basıyodu bu araba o değilmi benmi karıştırdım bu arada dizel için çok iyi süre tebrik ederim...
Öğrenmenın yası yok çalışınca olur hem ogrenıp yapınca zorunuzada gıtmez......
Ogrenmek icin ogretmek gerek siz sirlarinizi paylasmiyosunuzki nasil ogrenelim :)
Bu sure ve veriler dunya capinda bi forumda yayinlandimi acaba?pd cilerin sitesi falan illaki vardir acaba orda bu top secret olaylara ne soyliyecekler
josefsalvatini
16-01-2014, 18:50
Ogrenmek icin ogretmek gerek siz sirlarinizi paylasmiyosunuzki nasil ogrenelim :)
Bu sure ve veriler dunya capinda bi forumda yayinlandimi acaba?pd cilerin sitesi falan illaki vardir acaba orda bu top secret olaylara ne soyliyecekler
Hayatta herseyın bedelı var odersenız neden ogretmesın????????
Peki kelime oyunu yapmayım...
gt40 mı benim turbodan kötü?
Ayrıca Adem'in süreye inanmayan siz değilmiydiniz?
Ben kilo, hp, lastik hacim vs bakınca gayet mantıklı gelmişti.
Benim arabamla 30-35 psi bassam yakıtta olsa 700 olur en fazla bence. Daha fazla olamaz gibi geliyor.
Nos kendi aracımda hiç kullanmadım ancak Satılmış abinin beyaz saxo da baya bir tecrübe ettim.
Şimdi 100 shot basıp basınç artıyorsa zaten basınç 2.1 bardan daha fazla yükselirdi ancak 2.1 denmiş. Hiçbir dizelcide sanırım 2 nin altı basınç basmaz arabasına.
Hafifletme ile 980 kg denmiş zaten.
Yahu sinan nasılda ortalığı karıştırmaya çalışıyorsun ya Allahtan adem süreyi yaptığı zamandan beri hep araştıpımız adam da bu dediklerine inanmaz
Nerde gördün benim ademin süresine inanmadığımı belirttiğim bir cümle
Saçma sapan ağzımızdan çıkmamış şeyleri yazma
Serhat Y.
16-01-2014, 18:57
dookan sende varya takılmışın deneyelimde deneyelim neyle deniycen aranızda 4 sn. var kimkimi eglendircekki burda, teklif edilmiş işte gelirsin buraya binersin yanına Bekirin kendi nos tüpünüde getirirsin merakın gider, yok olmaz orta yolda bulusalım illa deneyelim diyorsan organize edilir tarafından masraflar ödenir hertürlü, denersiniz, herkesin belki böyle rolling mevzularına ayıracak boş vakti yoktur.
Ben böyle düşünüyorum, umarım Bekirde böyle düşünüyordur yoksa rezil olduk:)
Bu arabada geçen sene akhisarda gt30 yokmuydu ayrıca direct port 200 yada 300 civarı nos basıyodu bu araba o değilmi benmi karıştırdım bu arada dizel için çok iyi süre tebrik ederim...
Moruk araçtaki memeyi bana verdi bekir süre çıkartayım diye 1mm ile delinmiş nos memesi maksimum 110 hp diyorum neden inanmıyorsunuz ?
Hadi diyelim direct port var
Direct port kuru tek selenoidden 100 shot meme ile bassa her runnera kaç shot girmiş olur ?
25 hp silindir başımı yoksa 100hp silindir başımı ?
Her silindire 100 hp bassa ne olur biliomusunuz bekiri bile tek parça bulamıyabiliriz :)
Hayatta herseyın bedelı var odersenız neden ogretmesın????????
Valla onu bu sureye bu setupla inanacak kisiler oder ben inanmadigim icin gerek yok :))
Bu dunya basini konusunda ciddiyim varmi boyle bi calisma?
yoo takilmadim niye takiliyim ben bi teklif yaptim hee arkdsa ulasamadim smdi ulasiym mazot parasida benden 6 sn araba getiriyyom size
Ben bekir ustanın denemiceğini biliyorum,rolling aracı hazırlamadı hedefi farklıydı ve başardı hedefine ulaştı aracın koltuklarına kadar takıldı artık bidaha sökmez boş işler ve muhabbetler için işini gücünü bırakıpta,2 kelimeye gaza gelip rollingede çıkmaz boşuna burda tartışıp dil dökmeye gerek yok.herşey basınç değil 2.15 gt22 denkleminde çok takılmayın süreyi getiren tek başına turbo ve basınç değil ne olduğuda sır olarak kalıcaktır biri pd ile yaptırmaya gelmediği sürece...
Bir aracın aktarma kaybı daha fazla ise beygiri çok olsa ne olur olmasa ne olur
Bunda etkenler şanzuman yuruyen vs vs
Önünüzde iki örnek var hulk ve bazoka
İkiside nossuz 690 küsür hp
İkisinde de yuruyen eksiksiz
Lastik aynı
Şanzuman farklı
Adem tek vites süre alıyor ben iki vites
Adem hiç patinaj yok
Bende bir vites patinaj birinde tutunma
Aramızda nerdeyse 1 saniye var
Siinan sen şimdi diyorsunki daha güçlü araç nasıl daha düşük süre çıkarıyor
Eeee o tutunamıyorsa süresi kötü çıkar bukadar basit
Sen bunu ne zaman anlıcaksın beygirin çok olup tutunamamdıgın zaman süren kötü çıkmaya başlıcak ozaman anlıcaksın şimdi tutunuyorsun ya her basınç açışında daha iyi süre çıkarıcağını sanıyorsun
Serhat Y.
16-01-2014, 19:10
:))) kendi kendine gazlanıyosun farkındamısın. mazot parası ne yaaa:) çekici gidiş dönüş yeme-içme gerekirse konaklama gibigibi bunlara gel lütfen :)
josefsalvatini
16-01-2014, 19:14
yoo takilmadim niye takiliyim ben bi teklif yaptim hee arkdsa ulasamadim smdi ulasiym mazot parasida benden 6 sn araba getiriyyom size
Çok saçma bır yazı olmuş ....
Bulent ersoyu caardik sanirim rollinge yanlis oldu pardon
josefsalvatini
16-01-2014, 19:17
Bulent ersoyu caardik sanirim rollinge yanlis oldu pardon
Bır tane daha .....
Yazık halınıze bosuna uğraşmayın batıyorsunuz.....
Yok 9 sn yok 6 sn yok mazot
Hilmi abi nos u yanlış hatırlıyo olabilirimde o araba bu ise 2260 yoktu zaten turbo erken gelssin die nosa basıyodu şimdi bunda gt30 yokmu ?
Hilmi abi nos u yanlış hatırlıyo olabilirimde o araba bu ise 2260 yoktu zaten turbo erken gelssin die nosa basıyodu şimdi bunda gt30 yokmu ?
Yok be çağrı araç gri olan işte benimle kalkan araç hatırlarsın 2260 var araçta
Pardon abi o zaman benim kafa başka bişeye gitti tekrar tebrik ederim
ademsezer
16-01-2014, 20:37
1.92 basinc e 100 yakit twin scrool 4094 turbo 732 hp dynamics
Ben yol lastikleriyle 1.69 bastim nos dahil 5.1 cikti 100 200
Yuro ile 1.38 bastik nos dahil 4.53 cikti
Benim arabam 1.38 de en fazla 590 hp dir
Bazo 1160 kg
Ben 125
Yuro 70
Toplam 1355 kg
Burdan net bi kiyas yapilabilir tek vites gucu asagida yakalayan 1000 kg lik 450 hp bi fwd 5 kusur cikarmasi cok normal
Porsche da da dunya rekoru bizde O da mi yalan Sinan .
Ahmet
E46 M3 dünya rekoru bizde. Mert Ağbinin arabası
Bu da mı yalan?
Benim bildigim honda da Adem 1. Sirada baska sure yok die biliom oda mi yalan ???
Sen hangi benzini kullaniosun Sinan ??
Ahmet
Bunlar hep yalan zaten ismet kim ki
Q7 turbosu cooler egzoz remap
En basit setup pd130 icin. Cok güç almak icin cok Turbo basıncı veya cok fazla yakıt gerekmez. Ciddi sure yapan araçlara bakın. Hiçbirisi deli deli duman atmaz.
Birebir aynı setup olsa map olayı cok önemli. O enjektorler takılıyor dizellere de pd ( pump dose ) serisinin en karakteristik özelliği enjektorlerinin her birinin bir pompa gorevi görüyor olması. Yani doğru yakıt basıncı ile Turbo basıncı ile hiç oynamadan 30-50 arası hp alınır aşağı yukarı. Haritayla hiç oynamadan Turbo basıncını ellemeden yani sadece enjektor değiştirerek 40 hp alan araba var. Türkiye'de.
Turbo basıncının 2.15 olması az geliyor göze. Diğer etkenler sorusturuluyor. Bakın ilk satırda yazdığım setup ile doğru bir remap yapılırsa 270 hp alınıyor. Bekir usta emme kapak egzoz manifoldu vs gibi eklemeler illaki yaptı. + olarak bana göre 1-2 işlem daha olabilir. Ki bu kadar ekstra işlemin ardından 100 shot nos basilinca 400-430 civarlarında güç cok rahat gelecektir. Bu güçle de bu sürenin çıkacağına ben inanıyorum.
Merak ettiginiz gt22 2.15 bar denklemi biliyorum. Ama dizel isi baya farklı. Setup yaparken parçalara önem sırası yapılsa Turbo basıncı ilk 3 içerisinde yer almaz.
En önemli olay yakıttır. Cok duman atan dizel iyi gider diye bir düşünce oluştu son yıllarda. Dizelde duman atmanın bir sınırı olması şart. Fazla duman ciddi egt yükseltiyor dizelde. Dizelin bas dusmanidir mesela egt.
Bence Bekir ustanın aracını en özel kılan olaylar sanziman ve remap olayları. Tork ve güç cok guzel yerde geliyor ve devir bandına yayılmış. Normalde yüklü pd130larda 4400 devirden sonra falan ciddi tork düşüşü oluyor. Yani peak yapmaması lazım torkun sapıkca sarmaması icin.
2.15 bar + q7 turbosu + 100 shot = 5.69 saniye denklemi imkansız degil.
Ben de böyle ahkam keser gibi olmayim asla kimseye özel degil yazım. Pd130 ile 2 sene uğraştım. Cok araştırdım. Cok ciddi sabahladim günlerce. 1 hafta kadar kullanabildim q7 turbosu ile arabamı. Turbo cooler egzoz remap ile 2.7 peak 2.3 cont 250 hp civarı güç almıştık. Dyno yoktu. Denediğimiz birebir aynı arabadan kıyas alıyorum. Aynı kasa aynı kilo 240 hp civarları.
Pd biraz dipsiz kuyu. Cok saçma sekillerde saçma güçler veriyor. Gt1749va orijinal turbosu. 200+hp güç alındı. Sadece cooler egzoz ve yazilimla +80 hp aldı. 1749 normalde o güçleri veremiyor bildigim kadarıyla.
Ademsezer ornegi açıklamış aslında. 1.92 ile dynoda aldığı güçle 100-200 yapmak yerine 1.38 ile yapmış. En optimum düzeyi bulmak şart. Videolardaki ibizalar 2.8-2.9 basıyor da Bekir ustanın araba gibi hiçbiri tutunmuyor.
hersey hpmı gucmu anlamadımkı su yazılanlardan :) tutunma setupı hafıflık bunlar hıcmı etken degıl.adam cıddı sokmus aracını ve custom sanzıman yapmıs yuruyenıyle cıddı sekılde ugrasmıs ve zamanı ortaya koymus. pd lerden hakıkaten guc gelıyor garıp sekılde. adamda uzun zamandır bunun detaylarıyla ugrasıyor zaten. bırakında okadar hızlı olsun. benım dsg 1.9 pd 105 ıme alper yazılım yapmıstı. 18 audı oem jantları varken 0-100 vıdeosu 7.5 sanıye .. Jetta TDI dsg 0-100km acceleration by stproject - Car Videos on StreetFire (http://www.streetfire.net/video/jetta-tdi-dsg-0100km-acceleration_2386044.htm) pd105 bı yazılımla o koca jantlar ve kasayla boyle gıdıyosa bırakında adamın arabası bıraz bırseyler yapsın.
ulkemızde nerdeyse 800 900 hp aracların 400 zamanı bellı deılmı ? 9 sanıye araba yok desem yalan olmaz. adamlar 2008 de 2 lıtre atmosferık (kac hp cıkarkı en fazla )arabayla ne yapmıs bakın 400de :) araba delı sokuk ve tutunma setupı efsane ve sanzıman oranı cok ıyı ayarlı...
jTp5Ip8GG40
ben bekırı tebrık ederım emeklerının karsılıgını almıs :icon_tup:
Çok merak ediyorsanız Adem abi söylediği gibi araba toparlanıp satılacak.Alabilirsiniz böylelikle sabahlara kadar arge çalışması yapar siz de dizelci olabilirsiniz zaten google amca baya yardımcı olmuş sanırım size.Yıllardır uğraştığınız benzinli araba ile bir sonuca madem varamıyorsunuz.Bu milenyum yıllarımızın fırsatı işte.9 sn Golf ile de kıyaslarsınız bir o tarafa bir bu tarafa :) Arkadaşlar rica artık yapılan setup hakkında kafa yormayın tebrik ve takdir adına teşekkürlerimizi sunarız.Burası project car bölümü değil.Giden Pd 130 u değil de gitmeyenleri sorgulayın.Eksiğiniz nerede diye.Böylelikle Arge çalışmalarınız da faydalı olur..
Sinan'S2k
17-01-2014, 08:34
Bir aracın aktarma kaybı daha fazla ise beygiri çok olsa ne olur olmasa ne olur
Bunda etkenler şanzuman yuruyen vs vs
Önünüzde iki örnek var hulk ve bazoka
İkiside nossuz 690 küsür hp
İkisinde de yuruyen eksiksiz
Lastik aynı
Şanzuman farklı
Adem tek vites süre alıyor ben iki vites
Adem hiç patinaj yok
Bende bir vites patinaj birinde tutunma
Aramızda nerdeyse 1 saniye var
Siinan sen şimdi diyorsunki daha güçlü araç nasıl daha düşük süre çıkarıyor
Eeee o tutunamıyorsa süresi kötü çıkar bukadar basit
Sen bunu ne zaman anlıcaksın beygirin çok olup tutunamamdıgın zaman süren kötü çıkmaya başlıcak ozaman anlıcaksın şimdi tutunuyorsun ya her basınç açışında daha iyi süre çıkarıcağını sanıyorsun
Hilmi ben senin dediğini seneler evvel kavradım. Sen daha basıncını açıp 5.4'ü indiremediğin zamandan beri bu mantıkla aracımı yapıyorum.
Daha güçlü her zaman daha iyi süre çıkarır mı dedim ben sana?
Dediklerimden bunu mu anlıyorsun?
Sinan'S2k
17-01-2014, 08:40
Porsche da da dunya rekoru bizde O da mi yalan Sinan .
Ahmet
''İlk defa Türkiye'de daha az güçle yurtdışındakilerden daha iyi drag süresi çıktığını görüyorum.
Benzinli turbolarda ama halimiz içler acısı. Hala arada bariz fark var drag sürelerinde.''
Hilmi bu yazımda 100-200 süresi ile ilgili birşey yazmış mıyım? Yazdıklarımı da düzgün okumayacaksanız neyi tartışıyoruz biz...
Bekir yazmıyor, Onun dışında herkes yazıyor işe bak...
Drag'da Bekir'in araba dışında birtane araba göster bana, Bırak aynı güçte daha iyi süre yapanı, birde daha düşük güçle daha iyi süre yapsın... Türkiye'de böyle bir drag aracı mı var?
Bizim drag pistlerimizde daha 400 metre vht bile yok 50 metre belki.
Adamlar 400 metre vhtli pistlerde aynı güçte olmalarına rağmen Bekirden kötü süre çıkarmış nasıl işse.
Türkiye için bir ilk bu kesinlikle. Başka bir örnekte yok.
Sinan'S2k
17-01-2014, 08:41
E46 M3 dünya rekoru bizde. Mert Ağbinin arabası
Bu da mı yalan?
Team Paşaoğlu devrede. Bana mantıklı yazı yazın lütfen... Drag süresi diyorum neler yazıyorsunuz off off
Sinan'S2k
17-01-2014, 08:43
Benim bildigim honda da Adem 1. Sirada baska sure yok die biliom oda mi yalan ???
Sen hangi benzini kullaniosun Sinan ??
Ahmet
Ahmet sende konuya dışarıdan dahil olma lütfen. Ademden, porschelerde ya da m3 ten bahsettim mi ben hiç? Konuyu değiştirmeyin lütfen.
Sende artik sorgulamalarindan vazgec bosuna paralaniyorsun
Sinan'S2k
17-01-2014, 08:56
Q7 turbosu cooler egzoz remap
En basit setup pd130 icin. Cok güç almak icin cok Turbo basıncı veya cok fazla yakıt gerekmez. Ciddi sure yapan araçlara bakın. Hiçbirisi deli deli duman atmaz.
Birebir aynı setup olsa map olayı cok önemli. O enjektorler takılıyor dizellere de pd ( pump dose ) serisinin en karakteristik özelliği enjektorlerinin her birinin bir pompa gorevi görüyor olması. Yani doğru yakıt basıncı ile Turbo basıncı ile hiç oynamadan 30-50 arası hp alınır aşağı yukarı. Haritayla hiç oynamadan Turbo basıncını ellemeden yani sadece enjektor değiştirerek 40 hp alan araba var. Türkiye'de.
Turbo basıncının 2.15 olması az geliyor göze. Diğer etkenler sorusturuluyor. Bakın ilk satırda yazdığım setup ile doğru bir remap yapılırsa 270 hp alınıyor. Bekir usta emme kapak egzoz manifoldu vs gibi eklemeler illaki yaptı. + olarak bana göre 1-2 işlem daha olabilir. Ki bu kadar ekstra işlemin ardından 100 shot nos basilinca 400-430 civarlarında güç cok rahat gelecektir. Bu güçle de bu sürenin çıkacağına ben inanıyorum.
Merak ettiginiz gt22 2.15 bar denklemi biliyorum. Ama dizel isi baya farklı. Setup yaparken parçalara önem sırası yapılsa Turbo basıncı ilk 3 içerisinde yer almaz.
En önemli olay yakıttır. Cok duman atan dizel iyi gider diye bir düşünce oluştu son yıllarda. Dizelde duman atmanın bir sınırı olması şart. Fazla duman ciddi egt yükseltiyor dizelde. Dizelin bas dusmanidir mesela egt.
Bence Bekir ustanın aracını en özel kılan olaylar sanziman ve remap olayları. Tork ve güç cok guzel yerde geliyor ve devir bandına yayılmış. Normalde yüklü pd130larda 4400 devirden sonra falan ciddi tork düşüşü oluyor. Yani peak yapmaması lazım torkun sapıkca sarmaması icin.
2.15 bar + q7 turbosu + 100 shot = 5.69 saniye denklemi imkansız degil.
Ben de böyle ahkam keser gibi olmayim asla kimseye özel degil yazım. Pd130 ile 2 sene uğraştım. Cok araştırdım. Cok ciddi sabahladim günlerce. 1 hafta kadar kullanabildim q7 turbosu ile arabamı. Turbo cooler egzoz remap ile 2.7 peak 2.3 cont 250 hp civarı güç almıştık. Dyno yoktu. Denediğimiz birebir aynı arabadan kıyas alıyorum. Aynı kasa aynı kilo 240 hp civarları.
Pd biraz dipsiz kuyu. Cok saçma sekillerde saçma güçler veriyor. Gt1749va orijinal turbosu. 200+hp güç alındı. Sadece cooler egzoz ve yazilimla +80 hp aldı. 1749 normalde o güçleri veremiyor bildigim kadarıyla.
Ademsezer ornegi açıklamış aslında. 1.92 ile dynoda aldığı güçle 100-200 yapmak yerine 1.38 ile yapmış. En optimum düzeyi bulmak şart. Videolardaki ibizalar 2.8-2.9 basıyor da Bekir ustanın araba gibi hiçbiri tutunmuyor.
Güzel açıklamısın dou teşekkür ederim. Ben 400-450 hp ile 5.69 alınamayacağını düşünüyorum nitekim türkiyede o güçlerde bu süreyi almış bir araçta yok. 980+sürücü 70-80 toplam 1050 kg olan bir araç için imkansız bence. 800 kg olsa olabilir belki.
Biliyorsun daha önce konuda yazdım. Elimizde başka bi pd nin de süresi var. Türkiye'den hemde.
GTB2260VKLR
Custom Intercooler
Custom Clutch set
Firad %120 Nozzle
100shot NOS
M/T Street Radial
O aracın setup ı bu. Paşaoğlucular inatla cevap yazmadılar yazamadılar bu soruma. Bu aracın 7.75 süresi var 1 vites atarak.
Şimdi bu bahsettiğim araç kaç hp sence?
Bekir buna ekstra motoru yapmış, sıkıştırma artmıştır, emme manifoldu, turbo manifoldu, subap, daha büyük enjektör, daha zayıf bir turbo, başka sır olan modlar var bilemiyoruz onları.
Bu bahsettiğim araç zaten en az 350 hp değil midir? Nasıl oluyorda 400-450 hp ile 5.69 yapabiliyorsun o zaman? Arada 100 hp bu dediğim farklılıklarla oynayabileceği de meçhul bence.
Sinan'S2k
17-01-2014, 08:59
Sende artik sorgulamalarindan vazgec bosuna paralaniyorsun
Sorgulamayalım inanalım yani herşeye ne kolay bu iş böyle.
Daha önce hilmiye bir örnek verdim.
Ben gt35 li bir s2000 le nos basmadan 100-200 3sn yapıyorum desem inanırmısın?
İşte bu o hesap...
ademsezer
17-01-2014, 09:03
Sorgulamayalım inanalım yani herşeye ne kolay bu iş böyle.
Daha önce hilmiye bir örnek verdim.
Ben gt35 li bir s2000 le nos basmadan 100-200 3sn yapıyorum desem inanırmısın?
İşte bu o hesap...
sinan hafif bi fwd tutunduğu zaman şaşırtacak sonuçlar çıkartabiliyor
Yorumlarinda hala Polo ve İbizayi kiyasliyorsun. Burada cogu kisinin anlatmak istedigi onlar ayri dunyalarin arabalari :)
İki tarafi da iyi tanirim. Bilgisi, becerisi, tecrubesi daglar kadar fark var.
Basinca cok takildin. Cok sey yapmakla cok cocuk olmaz. Eskiden bende senin gibi dusunurdum. Yuksek basinc yuksek guc ama oyle olmadigini anladim.
TR de dizel yurutmek cok zor, zoru basarmak bizim isimiz.
Umarim 3 sn yaparsin bizde sorgulamayiz.
sinan sorgulama inan boşver yazıp durma biz a derken karşıdan biri b diyor diğeri c bu iş z ye kadar gider ama sonuç aynı..
işin içine m3 girmiş porsche girmiş.ama inatla anlamak istemedikleri şuki örnek olarak mert abi bu süreyi twin gt28 1.5 bar basınç 100 shot nosla çıkarmadı o yüzden o ve diğer sürelerde sıkıntı olacak bi durum yok..
dediğim gibi bu kadar işten anlıyan adam bu sürelerin ne kadar zor çıktığını bilen adam bu süreleri böyle basite indirgediyse yapacak bişey yok biz eksik kalmışız.
Güzel açıklamısın dou teşekkür ederim. Ben 400-450 hp ile 5.69 alınamayacağını düşünüyorum nitekim türkiyede o güçlerde bu süreyi almış bir araçta yok. 980+sürücü 70-80 toplam 1050 kg olan bir araç için imkansız bence. 800 kg olsa olabilir belki.
Biliyorsun daha önce konuda yazdım. Elimizde başka bi pd nin de süresi var. Türkiye'den hemde.
GTB2260VKLR
Custom Intercooler
Custom Clutch set
Firad %120 Nozzle
100shot NOS
M/T Street Radial
O aracın setup ı bu. Paşaoğlucular inatla cevap yazmadılar yazamadılar bu soruma. Bu aracın 7.75 süresi var 1 vites atarak.
Şimdi bu bahsettiğim araç kaç hp sence?
Bekir buna ekstra motoru yapmış, sıkıştırma artmıştır, emme manifoldu, turbo manifoldu, subap, daha büyük enjektör, daha zayıf bir turbo, başka sır olan modlar var bilemiyoruz onları.
Bu bahsettiğim araç zaten en az 350 hp değil midir? Nasıl oluyorda 400-450 hp ile 5.69 yapabiliyorsun o zaman? Arada 100 hp bu dediğim farklılıklarla oynayabileceği de meçhul bence.
Sinan Mehmet ustanın arabada olan setup 100 shot ile 420 civarı güç verir. Belki daha fazla. Bekir ustanın araçta olan setupta aşağı yukarı o güçleri verir. Ama dizelde sanziman ve yürüyen farkı inanılmaz etkili. Ben uzun olan pd130 sanzimanini Mehmet ustanın cupradan soktuğu pd160 sanzimani ile değiştirdim. Aynı araba ile denememde aşağı yukarı 8 boy kadar hizlanmisti araba. Sanziman cok önemli.
Bekir ustanın arabada cok ciddi bir yürüyen setup'ı olmalı. Ben 180 hp 420 nm Olan halimde 1-2 vites boş 3. Viteste ufak bi sarıp sonra yakalayarak kaldırıyordum arabayı. 2,5 katı güçlü Bekir ustanın araba ve 2. Vitesten itibaren müthiş bir tutunmaya sahip.
İddani anlıyorum 450 beygir bu süreyi yapamaz bence diyosun. 450 hp benzinli ile 450 hp dizel araç cok farklı gider emin olabilirsin. O 10.9 yapan ibiza daha başka bir setupta sahip ama sanmıyorum ki o da 450 hpden fazla olsun.
Sinan'S2k
17-01-2014, 10:27
sinan hafif bi fwd tutunduğu zaman şaşırtacak sonuçlar çıkartabiliyor
Adem hafif dediğin normal bir b16 vtec kadar neredeyse. 800 kg olsa neyse diycem.
Bulut Y.
17-01-2014, 10:32
Kapılar bagaj kaput fiber içi komple sökük tavan taban halısı dahil tampon demirleri viraj çubukları klima kalorifer tertibatları kompresörü sökük ibiza vtec kadar mı hafif şimdi ?
Siz ibizayı dünya gözüyle görmediniz sanırım.
Sinan'S2k
17-01-2014, 10:45
Sinan Mehmet ustanın arabada olan setup 100 shot ile 420 civarı güç verir. Belki daha fazla. Bekir ustanın araçta olan setupta aşağı yukarı o güçleri verir. Ama dizelde sanziman ve yürüyen farkı inanılmaz etkili. Ben uzun olan pd130 sanzimanini Mehmet ustanın cupradan soktuğu pd160 sanzimani ile değiştirdim. Aynı araba ile denememde aşağı yukarı 8 boy kadar hizlanmisti araba. Sanziman cok önemli.
Bekir ustanın arabada cok ciddi bir yürüyen setup'ı olmalı. Ben 180 hp 420 nm Olan halimde 1-2 vites boş 3. Viteste ufak bi sarıp sonra yakalayarak kaldırıyordum arabayı. 2,5 katı güçlü Bekir ustanın araba ve 2. Vitesten itibaren müthiş bir tutunmaya sahip.
İddani anlıyorum 450 beygir bu süreyi yapamaz bence diyosun. 450 hp benzinli ile 450 hp dizel araç cok farklı gider emin olabilirsin. O 10.9 yapan ibiza daha başka bir setupta sahip ama sanmıyorum ki o da 450 hpden fazla olsun.
Kendin yazında herşeyi açıklıyorsun işte. 1 vites farkı sana 100-200 de 7.75'den 5.69 a indirtir mi? Arada boy farkı yok. İki alakasız araba var. Boy hesabı yapamazsın bu farkta.
Ben s2000 de sc6265 ile 0.7 barda 8 sn, 1.5 barda 5.66 yaptım. Araba bambaşka bir araç oldu ve arada 200 hp fark var.
Araçlar arasında güçte uçurum yok, ayrıyetten güçsüz olanda drag radial var. Nasıl bir yürüyen, Ya biri 100-140 patinaja kalsa bile böyle bir fark çıkmaz.
Patinaj süreleri böyle öldürmüyor kesinlikle, yani 5 sn lik araba patinaja biraz kaldı diye 2 sn yavaşlamaz. 0.5 sn hadi 1 sn yavaşlasın o da maksimum.
Hilmi zannediyorki hayatımızda 5 sn lik arabaya binmedik. Performance box hayatımızda görmedik.
Sinan'S2k
17-01-2014, 10:50
Yorumlarinda hala Polo ve İbizayi kiyasliyorsun. Burada cogu kisinin anlatmak istedigi onlar ayri dunyalarin arabalari :)
İki tarafi da iyi tanirim. Bilgisi, becerisi, tecrubesi daglar kadar fark var.
Basinca cok takildin. Cok sey yapmakla cok cocuk olmaz. Eskiden bende senin gibi dusunurdum. Yuksek basinc yuksek guc ama oyle olmadigini anladim.
TR de dizel yurutmek cok zor, zoru basarmak bizim isimiz.
Umarim 3 sn yaparsin bizde sorgulamayiz.
Tabi kıyaslarım. Ayrı dünyalar dediğin arabaların nosları aynı, turboları Mehmet'in ki daha yüksek güç üretebilecek bir turbo.
Sen yürüyenle, bir kapak, sıkıştırmayla hiçbir arabayı 7.75'den 5.69 a indiremezsin.
Evet arada uçurum var. Bekir'in arabanın 2 kat fazla g verisi var Mehmet'in arabadan.
2 kat fazla g verisi güçle çıkar. Güç farkında ben uçurum görmüyorum ancak.
Sinan'S2k
17-01-2014, 10:52
Kapılar bagaj kaput fiber içi komple sökük tavan taban halısı dahil tampon demirleri viraj çubukları klima kalorifer tertibatları kompresörü sökük ibiza vtec kadar mı hafif şimdi ?
Siz ibizayı dünya gözüyle görmediniz sanırım.
Araç sahibi araca 980 kg demiş. yani 200 kg hafifletmiş. Vtec kadar hafif demedim. Neredeyse o kadar dedim.
Mesela bir 106 850 kg olabiliyor hatta 800 kg olabiliyor. Bununla vtec arasında uçurum var evet.
Ancak 100 kg benim için yakın sayılır.
Bence guc farkinda ucurum var. Polo 1000 nm, İbiza da o kadar tork cikmasi imkansiz :D
Sinan'S2k
17-01-2014, 11:01
Bence guc farkinda ucurum var. Polo 1000 nm, İbiza da o kadar tork cikmasi imkansiz :D
Soruma mantıklı bir cevap veremiyorsun. Boş laf yapma.
Dou dışında bana mantıklı bir cevap veren çıkmadı. Diğerleri veremez zaten hepsi Paşaoğlu Team.
Merhabalar tekrardan
Sanırım olayı anlıyamıyor bazı arkadaslar kısaca soyle dıyım bende ozaman
Aracın suan kaporta ve ıc malzemelerı tamamen orjınale dondu,Adem baskan bana
ızın verır sızın ıcın dıye dusunuyorum o kısmı bana bırakın
Bedelını odedıgınız taktırde sırf egolarınızı tatmın edesınız dıye
ben aracı eskı halıne sokucam ve sure olcucem,
Gelırken yanınızda 100shot nos memesı,basınc saatı, dbn aletınızı, ve
su sogutmasız sızın daha kotu dıye tabır ettıgınız audı q7 garrett
gtb2260vk turbo ıstıyorum, cıkma olabılır hıc sıkıntı yok, harpten cıkmıs
olmasın kafidir, ıcı acılmamıs olması tek ıstegımdır,70kıloya kadar bırde
yolcu alıcam yanıma ve sure olcucez,
Bızde 4 tekerlekten aracın kılosunu olcmek ıcın tartıda var,aracın kılosunuda
goruceksınız aklınızda bırsey kalsın ıstemem,
Gelırsınız erken bır saatte dedıgınız gıbı gelınde hem kahvaltı yaparız hem
montaj bıter gozunuzun onunde, tanısır kaynasırız, sonrada sure olcumune
cıkarız meraklarınız son bulur,
Bu sartları sagladıgınız zaman haber verırsenız sız gelmeden once kaporta
doseme ıslemlerını hallederım gelırsınız cok bekletmem zaten sızı
meraklarınız gıtmıs olur, yanlız elınızı bıraz acele edın aracı teslım etmem
lazım olucak,
Ibıza tamamen bır ar-ge aracıdır, bugune kadar sokakta hangı arabayla deneme
yaptıgını gordunuzkı? drag ve sure olcumu dısıda pek kulalnılan bı araba deıl
bu arac bunu anlayın ıstersenız,
Bu arada 9sn lık golf neya, 15sn lık bı kia picanto var ılla denemek
ıstersenız onuda getırın maksat sadece deneme madem oda onla oyalanır,,,
selametle
Merhabalar tekrardan
lazım olucak,
selametle
Gayet net olmuş. Adamın bazı tirikleri vardır vermek istemez. 2.5 senedir emek veren bi adam. Yapmamış olsa bukadar kolay gelin ölçelim hemde siz getirin takın demez. Bence eğer deneme veya bekir in istediği doğrultuda olmayacaksa tartışmak gereksiz.
Bu cevabın uzerıne kımse elını cebıne atmaz halen daha karalayıcı yorum yazarsa zaten nıyet acıkca bellı olmus olur, bugune kadar yalan dolanla iş yapıldıgı ıcın elbette herkes bı sorgulamal ıster oğrenmek ıster ama karalamakla sorgulamayı ayırt etmek gerek.
100-200 surelerı olcmek cıdden zor ama Bekır Paşaoğlu zaten bu surelerı kolay cıkarmadıkı nıce zamandır uğrasıyor kı zaten gereklı acıklamayı yapmıs sartlarıda sunmus art nıyetlı olsa boyle cesaretlı konusmaz zaten.
Tekrardan tebrıkler.
Merhabalar tekrardan
lazım olucak,
selametle
Bu açıklamanın üstüne masraflar karşılanır çıkılır denenir daha ne desin Bekir bey.
Sayin Dolu konusan Sinan'S2k gereken cevabi Bekir agbi yazdi. Parani cebine koy, malzemeleri topla sonra haydi İstanbul'a
Ya da ebediyen Team Pasaoglu konularina yorum yazma
Biz Sato Dayi nin saxo hakkinda konussak kendin yazmayacakmis gibi bize fanatiksiniz deme. Empati kur biraz. Ortada yalan yanlis kandirmaca olsaydi. Bu ise yillarini veren kendini ispatlayan buyuklerim her defasinda senin tezini curutmezdi.
1 dk olay nedir ki neki ? süremi yanlış ?
turbo vs o kadar abartıda deil sadece 100 luk nos memesi getircez birde dbn nos memesini değiştirmekte çok sürmez turbo üstündeki kalabilir sıkıntı yok.siz başta gelin diye teklifte bulunmuştunuz bizde düzcede yapalım buluşmayı dedik en fazla 100 lira mazot yakar diye sonra bazı assolist arkadaşlar sayesinde işin içine otel konaklaması bile girdi maşşallah.picantoylada deneriz biz onu ne kadar geçebiliyoruz ona bakarız maksat denemek picantocu arkadaş arabasını görmüş olur :)
tabi ben bunu yazdım arkasına gene aynı mevzu vay size kanıtlamak zorunda değil 5 bin tl öyle masraf çıkar vay vırrık çıkar vay cırrık çıkar vay efendim siz kimsiniz diye bi dünya pos gelecek bu olay gene kaynayacak gidecek hiçbişey olmayacak..
o yüzdeeennn artık uzatmaya gerek yok inanmak isteyen inansın istemeyen inanmasın ama ben ve çevremdeki kimse bu setup la bu süreye inanmıyor buda bizim görüşümüz herkez destek olacak değil illaki muhalefet şart.
kapanacak mevzu derkennn daktır eku geldi mücadeleye devam :D
inanmıyan sizsiniz
ayagınıza cagıran sizsiniz
adam çağırıyor turboda bulun gelin ne güzel işte gözünüzün önünde montajlanır kahvaltı yapılana kadar
harika teklif hiçte masrafınız yok
Benden size teklif
inanmayan bu konuda en çok yazan kim sinan
bekirin istediği parçaları topla bana haber ver
gidiş geliş uçak biletini ben alıcam havaalanından seni alcam geri bırakıcam sabah öğle akşam yemegin benden
heee kabul etmiyorsan dahada yazma lütfen
ahmetuzun
17-01-2014, 13:53
Konuyu bastan beri okuyorum
Bence Bekir abi ve Hilmi abinin teklıfınden sonra gelmemek yanlış olur
Tekrardan tebrikler süre cok iyi
josefsalvatini
17-01-2014, 14:05
Klavye den yazmak kolay tabiki soyle boyle diye
Teklifler açık ne oldu ??
Düzce'ye kadar geliyorsunuz ya İSTANBUL a kadar olan benzinde benden olsun (sizin gibi yazmış olayım )
Ama uzaktan kolay geliyor size demonte ve monte parasını ödemek zor geliyor galiba :):)
Ya evet deyin yada artık konuşmayın
Şimdi duşunun durun .....
dragon07
17-01-2014, 14:25
pampalar dünden beri oldugunuz yerde lastik yakıyorsunuz yorulmadınız mı :D lastiklerin artık ipleri dışarı cıkmıs yakmaktan salın gazı
Klavye den yazmak kolay tabiki soyle boyle diye
Teklifler açık ne oldu ??
Düzce'ye kadar geliyorsunuz ya İSTANBUL a kadar olan benzinde benden olsun (sizin gibi yazmış olayım )
Ama uzaktan kolay geliyor size demonte ve monte parasını ödemek zor geliyor galiba :):)
Ya evet deyin yada artık konuşmayın
Şimdi duşunun durun .....
valla bizde yapabileceğimizi söyledik olur olmaz önemli değil bizim elimizden gelen o olur ki baştan beri aynı şeyi söylüyoruz istanbula gelemeyiz ama sizin için uygunsa böyle böyle yapabiliriz dedik klavyeden atıp tutacak değiliz çok şükür.sizede o şekil uymuyorsa tamam artık biz inandık diyeliiimm.
ama bu verileri tutup dünyaya duyurduğunuzda amerikadaki adam ordan toshack geçerken onada nos memeni al gel diyemezsiniz paşaoğlu team farkı diyemezsınız sihir yaptık büyü yaptık diyemezsiniz adamlar elle tutulur bişey ister sıkıntı burda başlıyor..
daha iyi süreler görürüz inşallah daha az nos daha az basınçla :)
josefsalvatini
17-01-2014, 14:40
İnsallah bundan sonra bir süre vs paylaşırsınız
Sürekli aynı sekilde karşılık bulursunuz....
Ama az araba bilgimle sunu biliyorum tutunan araba saran aradan daha cok g kuvveti üretir :))))
ya bişiy sorabilirmiyim :) 500 shot bassa neolacak ? saniye varmı baska ? kime ne ?
ya bişiy sorabilirmiyim :) 500 shot bassa neolacak ? saniye varmı baska ? kime ne ?
200 shot a tavım hacı süreyle bi sıkıntım yokki zaten :)
Acik davet geldi okadar gidere :) gelinde gorun arabayi madem okadar kasti :)
bekir usta açıkça yazdı davet etti parçaları alın gelin sök tak masrafını karşılayın herkesin bildiği sizin inanmadığınız kimsenin yapamadığı kadar hızlı pd görmüş olursunuz hemde merakınız gider nasıl oluyomuş diye güzel teklif bence değerlendirin :)
Gelecekseniz öz çelik'den (esat) aspava istiyorum boş gelmeyin :D
Acik davet geldi okadar gidere :) gelinde gorun arabayi madem okadar kasti :)
kastı derken :) pd arabam yok dizel arabamda yokki uğraştığım kassın :)
en baştada yazdım istanbula gel git bilmem ne zor işler bizim yapabileceğimiz en iyi teklif yukarda belli..
benim bundan sonraki merakım şimdi böyle evrende görülmemiş bir süre imkansız ötesi bi setupla mevcut tabiki bunu dünyada paylaşacaksınızdır buda büyük olasılık dünyanın en iyi pd130 sitesi olur (böyle bi site varmıdır bilmiyorum gerçi ama vardır kesin) şu arabanın konusunu bi açın azda ordan takip edelim.tr deki yandaşları gördük herkez inanıyor birde yandaş olmıyan gerçek görüşleri alalım ben asıl onları merak ediyorum..
Gelecekseniz öz çelik'den (esat) aspava istiyorum boş gelmeyin :D
paket yaptırıp yollıyım morukcum ayıpsın :D
Sinan'S2k
17-01-2014, 17:09
Merhabalar tekrardan
lazım olucak,
selametle
Merhaba Bekir.
Ben 4000-5000 tl parayı çöpe atmaya hiç niyetim yok. Ertesi gün zaten işim var nasıl gelebilirim sence? Oraya gelip kavga etmeye de hiç niyetim yok. Olacak şey bu gibi gözüküyor çünkü.
Sana konu açmıssın, yaptığın mod işlemlerini yazabilirmisin dedim. Oralı olmadın.
Bende gt22 turbo ve 100 shot nosla o süreye inanmadım. İnanmamaya da devam edeceğim.
tdiclub ya da başka bir siteye konu açarsın inşallah. Kim inanıp kim inanmıyor oradan da görürüz.
Ama yaptığın arge'leri yazmadıkça, herkes yaptıklarını sorgular. Bu doğal bir durumdur. Neyse uzatmayacağım. Kolay gelsin sana...
Sinan'S2k
17-01-2014, 17:14
Fatih'in teklifini kabul ederseniz, Düzce de buluşulabilir...
hala dikkatlice okuyorum bu kadar merak eden düzceye değil istanbulada gelir
burda karşı tarafın düzceye gelmeyeceğini bilerek işi yokuşa sürmek var bnm gördüğüm
bu yazılanlara göre amaç arabayı görmek,bilgi almak,detay öğrenmek değil forumda araç sahibini yalancıya çıkarıp tartışma çıkarmaya çalışmak
hala dikkatlice okuyorum bu kadar merak eden düzceye değil istanbulada gelir
burda karşı tarafın düzceye gelmeyeceğini bilerek işi yokuşa sürmek var bnm gördüğüm
bu yazılanlara göre amaç arabayı görmek,bilgi almak,detay öğrenmek değil forumda araç sahibini yalancıya çıkarıp tartışma çıkarmaya çalışmak
Benim uzaktan yakından Paşaoğlu veya ekibindekiler ile bir bağım ilişkim yok ve bende dışarıdan tarafsız olarak baktığımda bu şekilde görüyorum.
yurt dışı forum linkini merakla beklemedeyim konu açıldığında hangi siteyse ordan devam ederiz.yoksa burdan habire gereksiz uzuyo aynı şeyi her sayfa başka birisi yazıyo sonra anat dur.
evet beyler şimdi reklam zamanı dünyaya gücümüzü gösterelim linki heyecanla bekliyorum.
Aynen bakildiki adam gelmiyor, gelmiosun modunda yuklenilio. Bi iddan varsa sonuna kadar gidersin ama sizin genel yapiniz bu her bu sekil ist ankara konusunda bu model iddalarda bulunuyosunuz. Ayrica adam detayini paylasmak zorundami yaw kanunmu bu ? Bu isten para kazanicak sonucta dimi ? Sadece bu detaylari o bildigi icin bu model arabayi adama getircekler oda yapacak para kazanicak , varmi problem? Ayrica 200 shotla yapti diyelim :) ama yapti sizde yapin :)
uzaktan yakında turboyla nos la alakası olmayan kişilere dışardan bu şekilde gelmesi normaldir ben olsam bende öyle düşünürüm o yüzden o şekildede uzatmaya gerek yok :)
Merhaba Bekir.
Ben 4000-5000 tl parayı çöpe atmaya hiç niyetim yok. Ertesi gün zaten işim var nasıl gelebilirim sence? Oraya gelip kavga etmeye de hiç niyetim yok. Olacak şey bu gibi gözüküyor çünkü.
Sana konu açmıssın, yaptığın mod işlemlerini yazabilirmisin dedim. Oralı olmadın.
Bende gt22 turbo ve 100 shot nosla o süreye inanmadım. İnanmamaya da devam edeceğim.
tdiclub ya da başka bir siteye konu açarsın inşallah. Kim inanıp kim inanmıyor oradan da görürüz.
Ama yaptığın arge'leri yazmadıkça, herkes yaptıklarını sorgular. Bu doğal bir durumdur. Neyse uzatmayacağım. Kolay gelsin sana...
")) yani gelis gidis ucak biletini aldik, hava alanindan burayada getirdik, istersen evinden aldirip orda hava alaninada aldirayim seni,
Sana kahvalti diyoz sen dion kavga, ne kavgasi ya, sen nezaman burda kavga oldugunu gordun ") komik olma, ctesi gel pazar gel ben burda calisanlarin mesaisinide odiyecem,
Senden cebime para koymak icin birsey istemedim, sadece dosemeci kaportaci masraflarini istedik ki zaten sureyi gormezsen senden birsey istemiyecemki ")
Duzceye kara yolu ile gelene kadar seni evinden maslaga aldirabiliriz neyin vaktinden bahsedionki ")
Gercekten komik komik seyler yazmayin , turbonu ve diger ekipmanlarinla gel,
Yeterki gel ")
uzaktan yakında turboyla nos la alakası olmayan kişilere dışardan bu şekilde gelmesi normaldir ben olsam bende öyle düşünürüm o yüzden o şekildede uzatmaya gerek yok :)
Bana yazdiysan bnm birsey bilmeme gerek yok gozumuzun onunde cikti yapti
Ayrica baska konuda bnm 10-15 bin harcayip baska bir arkadasimin blki 30 bin harcayip yapamadigi sureyi stock miniye soft yazilim atip yapanlar var ne yapalim simdi 80 sayfa onumu soralim nasil yaptin diye sorduk gecti bitti
Birda merak eden sizsiniz adam kronometre ile olcmemis dbn almis isinize gelirse gelirsiniz gelmezse kiskanclik yapmayip takdir edecrksniz
Aynen bakildiki adam gelmiyor, gelmiosun modunda yuklenilio. Bi iddan varsa sonuna kadar gidersin ama sizin genel yapiniz bu her bu sekil ist ankara konusunda bu model iddalarda bulunuyosunuz. Ayrica adam detayini paylasmak zorundami yaw kanunmu bu ? Bu isten para kazanicak sonucta dimi ? Sadece bu detaylari o bildigi icin bu model arabayi adama getircekler oda yapacak para kazanicak , varmi problem? Ayrica 200 shotla yapti diyelim :) ama yapti sizde yapin :)
konuyu ve yazdıklarmı okusan bıdı bıdı konuşup bunları yazmassın :)
200 shot dese sıkıntı yok zaten..yoo biliosunki gelip yaptıgımız düzeltmelerde var stp cim 9 sn giden arabayı 9 sn giden arabamızla 100 200 5 boy geçtik o konulara hiç girmeyelim sahibi konuda yok araba gitti bide o konuya bulaşmayalım ama sende herzaman yaptıgın gibi boş konuşma.
biz imkanların elverdiği şekilde teklf sunarız uyarsa uyar uymazsa uymaz hala neyi uzatıyon siz inanın ben inanmıyorum diyorum bunuda burda gerekçeleriyle yazıyorum varmı ötesi..
tekrarlıyorum hani bu iş reklam içindi açın şu dünya genelindeki foruma konuyuda reklamı görelim.orası tarafsız saha durumu orda değerlendirmek daha iyi olur
bana bunlar yazilsa agrima giderdi, ucak otel yemek benzin vb masrafiniz bizden deniyor.
Iddia sahibi karsi taraf olmasina ragmen!!! Daha ne densin, cebinize para mi koymak lazim?
amac bagciyi dovmek uzum yemek degil.
Bu arada picanto ile 9 sn golf denerim, ama adiyamanda yarisicaz, ucak otel mazot odemenizi isterim:)
Bana yazdiysan bnm birsey bilmeme gerek yok gozumuzun onunde cikti yapti
Ayrica baska konuda bnm 10-15 bin harcayip baska bir arkadasimin blki 30 bin harcayip yapamadigi sureyi stock miniye soft yazilim atip yapanlar var ne yapalim simdi 80 sayfa onumu soralim nasil yaptin diye sorduk gecti bitti
Birda merak eden sizsiniz adam kronometre ile olcmemis dbn almis isinize gelirse gelirsiniz gelmezse kiskanclik yapmayip takdir edecrksniz
benim bu mesajı kime yazdığım daha belli olamaz sanırım bi kaç pos geriye gidersen tabi posları okuyosanız he kendi üstüne alıp tartışma yratmak istiyosan biraz daha devam edebilirim sıkıntı yok.
sen gerçeklerin peşinden koşmayı sevmezsin he der geçersin bense bilmek isterim fark bu..ve bu konu sen ben ve etrafında iki arkadaşın değil bu olay dünya bazında fazlasıyla değişik bi olay.
josefsalvatini
17-01-2014, 17:50
FATİH bildigin dansoz gibi kiviriyorsun
Bir oyana bir bu yana
Ama birsey tutturamiyorsun
Şimdide yurtdışı forum derdindesin
Adam olun gelin merak etmeyin birada sizi kimse dövmez kötü soz söylemez
5000 tl de degil olay 500 tl etmez belki
Sinan'S2k harbi kuru sıkı çıktın :D
Ne demiş Mevlana; "ne olursan ol yine gel" :)
Sinan'S2k
17-01-2014, 17:52
")) yani gelis gidis ucak biletini aldik, hava alanindan burayada getirdik, istersen evinden aldirip orda hava alaninada aldirayim seni,
Sana kahvalti diyoz sen dion kavga, ne kavgasi ya, sen nezaman burda kavga oldugunu gordun ") komik olma, ctesi gel pazar gel ben burda calisanlarin mesaisinide odiyecem,
Senden cebime para koymak icin birsey istemedim, sadece dosemeci kaportaci masraflarini istedik ki zaten sureyi gormezsen senden birsey istemiyecemki ")
Duzceye kara yolu ile gelene kadar seni evinden maslaga aldirabiliriz neyin vaktinden bahsedionki ")
Gercekten komik komik seyler yazmayin , turbonu ve diger ekipmanlarinla gel,
Yeterki gel ")
Haftaya Cumartesi ya da Pazar ordayım...
josefsalvatini
17-01-2014, 17:52
Ya dolu neleri var ki boş çıkacaklar Allah askına adam sanıp kaale almak hata :)
yigithan3561
17-01-2014, 17:56
Gerçekten iyi değer iyi emek belli tebrikler..
FATİH bildigin dansoz gibi kiviriyorsun
Bir oyana bir bu yana
Ama birsey tutturamiyorsun
Şimdide yurtdışı forum derdindesin
Adam olun gelin merak etmeyin birada sizi kimse dövmez kötü soz söylemez
5000 tl de degil olay 500 tl etmez belki
kıvırdığımı gösteren iki mesajımı gösterirmisin sudokucu abicim.ben en başında ne dediysem hala aynısnı söylüyorum seninde yaşından ötürü pek bişey diyemiorum.dövme işine zaten gülüyorum konuyla ne alakası var :)
yurt dışı forumu şunun için söylüyorum ordaki adamlara gel git diyemessin orda imzasında paşaoğlu yazan bi dünya yandaş bulamassın orda gerçekler konuşulur.
he yanlış anlaşılmasın paşaoğlunun nasıl bi servis olduğunu bilen billir benim zaten burdan iki laf atmamla bişey değişmez benim paşaoğlu servise en ufak bi lafımda yok kalitesi yaptıkları ortada.benim derdim bu setupla bu sürede,arabayı ahmet yapmış mehmet yapmış farketmez.
josefsalvatini
17-01-2014, 17:58
Neyse bak Sinan geliyor süre. Yapılınca ne diyeceksiniz o önemli esas şimdi :)
yok 7.7 kosan araba
Yok mehmet soyle dedi
Yok yurtdışı
Yok Düzce
Yok kavga mı edeyim
Yok yok uok
Bunlar kim dedi sürekli
Ya dolu neleri var ki boş çıkacaklar Allah askına adam sanıp kaale almak hata :)
adam yaşla olunmaz fazla kasma sudokucu abicim biz adamlık yada insanlık yada başka kişisel bişey için yorum yapmışmıyız :)
Neyse bak Sinan geliyor süre. Yapılınca ne diyeceksiniz o önemli esas şimdi :)
yok 7.7 kosan araba
Yok mehmet soyle dedi
Yok yurtdışı
Yok Düzce
Yok kavga mı edeyim
Yok yok uok
Bunlar kim dedi sürekli
düzce harici hangisini ben yazdım yurt dışınıda niye söylediğimi açıkladım dansözlükle ne alakası var :) vallahi sudokuya başla samimi söylüyorum
artı bunları ben yazmış olsam bile dansözlükle ne alakası var :)
bu karalama politikanız,yalanlamalarınız vs acaba süreyi canlı gördükten sonrada devam edicekmi çok merak ediyorum
josefsalvatini
17-01-2014, 18:04
Yiğit bunlar süreyi görüncede bisey bulur yine çamur atar
josefsalvatini
17-01-2014, 18:06
adam yaşla olunmaz fazla kasma sudokucu abicim biz adamlık yada insanlık yada başka kişisel bişey için yorum yapmışmıyız :)
En azından. Ben çözebiliyorum ama sende hic yetenek yok algılama az..
Neyse ikili tartışmaya girmeyelim Sinan nasılsa gelecek siz şimdiden sonrasında ne bahane üreteceginizi akil danıştığınız pd ciler le duşunun
bu karalama politikanız,yalanlamalarınız vs acaba süreyi canlı gördükten sonrada devam edicekmi çok merak ediyorum
karalama politikasımı :) kimi niye karalıyım ne bekir bey i tanırım ne paşaoğluyla işim olur ortada acaip bi durum var onu soruyoruz.siz negati belirtip ters soru soranı düşman gibi gördüğünüzden düşünce tarzınız o yönde oluyor
_muhaRRem
17-01-2014, 18:09
project carsa konumu açmış bekir benmi yalnış görüyorum, neden listesini söylemek zorundaki ?
adam 100-200 sn koymuş ister söyler ister söylemez bu özgürlük herkesin elinde..
Listeyi setupı boşverelim 100-200 kaç sn yapmış ona bakalım. ne bastı ne turbo var bana göre çok önemsiz şeyler.
Neyse ikili tartışmaya girmeyelim Sinan nasılsa gelecek siz şimdiden sonrasında ne bahane üreteceginizi akil danıştığınız pd ciler le duşunun
bak güzel abicim ben başka pd ci tanımam başkasına böyle bi durum için akıl danışmam bunları nerenden uyduruyosun hiç anlamıyorum :)
bahane derken ne bahanesi ne için bahane?
josefsalvatini
17-01-2014, 18:14
bak güzel abicim ben başka pd ci tanımam başkasına böyle bi durum için akıl danışmam bunları nerenden uyduruyosun hiç anlamıyorum :)
bahane derken ne bahanesi ne için bahane?
Şimdi Sinan gelecek süre alınacak sizin malzemeler ile yine 5.7 çıkarsa ne bahane bulacaksın onu soruyorum
Şimdi Sinan gelecek süre alınacak sizin malzemeler ile yine 5.7 çıkarsa ne bahane bulacaksın onu soruyorum
bahanemi bulmamız lazım illa bende onu soruyorum
Insanoğlu nankördür kendi elindeki işi yapamadığı zmn baskasının elindeki işi boklarmış sizinki o misal oldu ...
karalama politikasımı :) kimi niye karalıyım ne bekir bey i tanırım ne paşaoğluyla işim olur ortada acaip bi durum var onu soruyoruz.siz negati belirtip ters soru soranı düşman gibi gördüğünüzden düşünce tarzınız o yönde oluyor
herkes yanlışmı görüyo okuyo burda o zaman?acayip dediğiniz şey açıklamadığı ve açıklama zorunluluğu olmadığı gizli speclerini herkese duyurmasını bekliyosunuz.hangi firmanın yaptığı ar-ge ile ilgili detaylı bilgi verdiğini gördünüz ki şimdi detaylı bilgi istiyosunuz,herşeyi açıklasın istiyosunuz onu anlamıyorum kimse soru soranı düşman gibi görmüyoda sorulan sorularda mantık aramak lazım,cevap verilicek soru var verilmicek soru var
Haftaya Cumartesi ya da Pazar ordayım...
Sinan şimdi bu olay ciddiye bindi;
Hava sıcaklığı 12 derecenin altında olmadığı, yağmur cığ olmayan bir günde gel.
Arabanın üç günlük işi var, orjinal gibi topladığım arabayı sırf sizin hazmınız yüzünüzden söküyorum.
Süreyi gördüğün zamanda döşemeci, kilitçi, cam, elektirikci masraflarını öder gidersin merak etme ben seni fazlası ile ağırlarım.
Artık yaptığınız ayıbı gecti, bir konuya 55 tane ferman gibi yazı yazacak zamanınız varsa, İstanbula gelecek zamanınızda vardır. Bu saatten sonra ikinizden bir lafının arkasında duran kişilerse, İstanbul'a gelmek zorundasınız.
Hava durumuna bakıp bana tam tarih ver, 15 günü geçmesin lüfen. Unutma süre gelince masrafı aracı söküp toplayalara dağıtırsın.
Şahsen İstanbul ekibi başarılı işler yaptı hep buda bir örneği diye düşünüyorum
ademsezer
17-01-2014, 19:24
Bekir tel de soyledim burayada yaziyorum aramizda ayri gayri yok orta da madem idda var geregini yap
Serhat Y.
17-01-2014, 19:31
orta yol falan değil dimi buraya geliniyor tüm masraflarda ödeniyor,,
beyler tamam insanlar inanmaz inananır oyle böyle demeiyin 2kişi yazışıyor lütfen yeter idda midda yok dansöz mansöz olmamış beyler adam inanmamış bekir çağırmış sonuçta bir dbn var öyle yada böyle 100 deildir 150 adama yalancı muamalesie dier taraftan yanlış olmuş lütfen !!!
murat çelik
17-01-2014, 20:01
arkadaşım burda fatih kardeşimin akıl danıştıgı pd ci sanmıyorumki olsun mademki var bende bir pd cıyım elimden geldigince bende aracımı dolduruyorum kendi halinde paşaoglu servise kimsenin bir sözü yok seninde mümkünse ankaradaki pd cilere lafın olmasın MAŞALLAH tekrardan tdi lerin gurur kaynagı oldu ibiza tartışma yı kendi aranızda yapın ;)
Sinan kesin geliceğin günü banada belirt dönüşünüde belirt
İsim soy isim ver biletlerin benden ne dediysek o
İstanbul beyefendiliğinin Gerektirdiği gibi ağırlamak bize düşer
Sinan'S2k
17-01-2014, 21:09
Sinan kesin geliceğin günü banada belirt dönüşünüde belirt
İsim soy isim ver biletlerin benden ne dediysek o
İstanbul beyefendiliğinin Gerektirdiği gibi ağırlamak bize düşer
Hilmi senden uçak bilet istemeyeceğimi biliyorsun. Biraz önce Bekir'e de özel mesaj attım. 12 derece kıstasından dolayı ne gün gelebileceğim muamma ve yapacağım masrafı gözüm yemedi. Sonuçta dragda araç yarıştırıp, itiraz bedeli ödemiyorum. Kimsenin benim yüzümden de masrafa girmesini istemiyorum.
Bekir'in aracını kötüledim kusura bakmasın.
Konuyu kirlettiğim için de kusura bakmayın...
beyler yandaş gibi görünmeyin lütfen kişilerin ağızı var kulağı var tadını kaçırmayın lütfen ! isteyen inanır isteyen inanmaz DBn orda buyrun bende full olanıda var onuda koyarım istersenz
Bekircim süreyi tekrar tekrar çıkaracağından eminim ama senden bi ricam var.yaptığın işlemleri söyleme :) çook uğraştın be usta yok öyle 3 kuruşa 5 köfte ;)
erdikeser
18-01-2014, 11:11
Bekircim süreyi tekrar tekrar çıkaracağından eminim ama senden bi ricam var.yaptığın işlemleri söyleme :) çook uğraştın be usta yok öyle 3 kuruşa 5 köfte ;)
Demir abi çok doğru söylemişsin ....
dbn'i ingiltereye gönderin benimkine inanmıyan arkadaşlar ingiltereye göndermişti altttan alttan konuyuda okuyorlar göndermiş bile olabilir.
ilkeeldeniz
19-01-2014, 19:22
http://upload-pics.org/images/39325724604985129500.jpg