Orijinalini görmek için tıklayınız : Turkcell mi Vatan mı Teknosa mı?
Merhaba işe başvuru yapacağım turkcell çağrı merkezi yada vatan computer veya tecnosa'da satış danışmanı. sizce hangisini tercih etmeliyim açıkçası arada kaldım...
ontheair
06-01-2014, 11:10
Üçüne de başvur gitsin nasılsa biri alıcak :)
Bence gerçekten iş arıyorsan hepsinde şansını denemelisin...nede olsa kapıda beklemiyor hiçbiri seni...
HondatugraL
06-01-2014, 11:24
Üçüne de başvur gitsin nasılsa biri alıcak :)
:hahaha::hahaha:iyiidii
lethaldoze
06-01-2014, 11:27
bence ucunede basvurun ama en iyi imkanlar teknosada olur diye biliyorum. vatan cok az para veriyor ve cok calistiriyor diye biliyorum.
RickPierOneiL
06-01-2014, 11:28
üçüne de başvuru yap üçüde seni daha sonra arayacaklardır zatn :D
Böyle bir konu açtığına göre 3 ü de seni bekliyor sanırım.
Madem öyle seni hangisinin daha çok hakettiğini düşünüyorsan ona başvur bence.
Yahu belliki 3ünden birinde çalışan vardır diye şartları merak etmiş konuyu açan kişi. Biri geyiğe vurmuş, diğeri hayat dersi vermiş...
Satış danışmanlığı çağrı merkezine göre daha iyidir, kendini geliştirme şansın olur.
Turkcell çağrı merkezi gerçekten iç karartıcı bir ortam, maaş çok düşük ve beklentileri çok yüksek.
Arkadaşlar ben fikir almak için sordum sadece şartlar nasıldır çalışma saatleri ve maaşları nasıldır diye. Fikri olanın düşüncelerini beklerim. Yoksa zaten bende biliyorum alınıp alınmayacağımı. iletişim fakültesi mezunu olduğum için muhtemelen çağıracaklar zaten.
ontheair
06-01-2014, 13:57
Madem iletişim mezunusun işini yapabileceğin bir yerlere başvursan senin için daha iyi olmaz mı? Halkla ilişkiler ajansları vs. geleceğin açısından sana daha yararlı olur...
Arkadaşlar ben fikir almak için sordum sadece şartlar nasıldır çalışma saatleri ve maaşları nasıldır diye. Fikri olanın düşüncelerini beklerim. Yoksa zaten bende biliyorum alınıp alınmayacağımı. iletişim fakültesi mezunu olduğum için muhtemelen çağıracaklar zaten.
Turkcell çağrı merkezin de kısa süre çalışmıştım. Eğer ki taşeron da değil Turkcell'in bünyesin de başlayacaksan iyidir. Günde 100 çağrıya bakacağın günler olabilir, yorucudur. Telefon da bir şeyler anlatmak oldukça zor oluyor. Çalışan sirkülasyonu hızlı bir iştir. Gelen müşterilerin çoğunluğu çok gergin ve agresif olur, buda bolca hakarete uğrayabileceğini gösteriyor. İş temposu yoğundur vardiyalar vs ağır gelebilir. Ancak 1-2 sene iyi performans gösterir, dişini sıkarsan mutlaka değerlendirilir ve çok çabuk yükselmeye başlayabilirsin. Ayrıca faranjite alış, ilk zamanlar kronik bir hastalık haline geliyor. :D Bence deneyebilirsin, ortamı güzeldir. Güzel arkadaşlıklar kuruluyor. Eğer ki başarılı olup da eğitmenliğe kapak atarsan oldukça keyifli olacağını düşünüyorum. ::D Bazen diyorum keşke ayrılmasaydım. :D
Maaşları yüksek değildir ancak prim sistemi mevcuttu benim zamanım da. Şu anda tahminen 1000 tl kazanırsın net. Primler bizim sistemde farklıydı para olarak maaşına yansımıyordu. Kariyer planlaması için Turkcell iyi bir başlangıçtır. Baktığın da geçici bir iş gibi görünse de faydasının olacağını düşünüyorum. Verdiğim rakamlardan emin değilim. Bizim zamanımız da bu rakamların biraz daha altındaydı + taşerondaydık. Daha iyi rakamlar da alabilirsiniz.
Turkcellde 7/24 calisabiliyorsun vardiyali teknosada asgari + prim yine vatanda 2 gun full 1 gun izin seklinde calisirsin
Madem iletişim mezunusun işini yapabileceğin bir yerlere başvursan senin için daha iyi olmaz mı? Halkla ilişkiler ajansları vs. geleceğin açısından sana daha yararlı olur...
hocam iki sene yuksek lisans için erzurumda kalmam gerekli. erzurumda da ***** iletişim fakültesi için imkanlar sıkıntı. o yuzden en iyisini arıyorum kafam rahat olsun istiyorum.
Turkcell çağrı merkezin de kısa süre çalışmıştım. Eğer ki taşeron da değil Turkcell'in bünyesin de başlayacaksan iyidir. Günde 100 çağrıya bakacağın günler olabilir, yorucudur. Telefon da bir şeyler anlatmak oldukça zor oluyor. Çalışan sirkülasyonu hızlı bir iştir. Gelen müşterilerin çoğunluğu çok gergin ve agresif olur, buda bolca hakarete uğrayabileceğini gösteriyor. İş temposu yoğundur vardiyalar vs ağır gelebilir. Ancak 1-2 sene iyi performans gösterir, dişini sıkarsan mutlaka değerlendirilir ve çok çabuk yükselmeye başlayabilirsin. Ayrıca faranjite alış, ilk zamanlar kronik bir hastalık haline geliyor. :D Bence deneyebilirsin, ortamı güzeldir. Güzel arkadaşlıklar kuruluyor. Eğer ki başarılı olup da eğitmenliğe kapak atarsan oldukça keyifli olacağını düşünüyorum. ::D Bazen diyorum keşke ayrılmasaydım. :D
Maaşları yüksek değildir ancak prim sistemi mevcuttu benim zamanım da. Şu anda tahminen 1000 tl kazanırsın net. Primler bizim sistemde farklıydı para olarak maaşına yansımıyordu. Kariyer planlaması için Turkcell iyi bir başlangıçtır. Baktığın da geçici bir iş gibi görünse de faydasının olacağını düşünüyorum. Verdiğim rakamlardan emin değilim. Bizim zamanımız da bu rakamların biraz daha altındaydı + taşerondaydık. Daha iyi rakamlar da alabilirsiniz.
kariyer odaklı değilde iki senelik bi iş düşünüyorum hocam eğer yüksek lisans sonunda yükselme imkanı iyi olursa tabiki kalmayı düşünürüm.
Turkcellde 7/24 calisabiliyorsun vardiyali teknosada asgari + prim yine vatanda 2 gun full 1 gun izin seklinde calisirsin
eyvallah hocam mesai saatleri nasıldır acaba.
akrama 10 yıldır çalışıyordu turkcell'de çağrı merkezindeydi dün anlaşarak ayrıldı işten.. vardiya falan sıkıntı iş yeri ümraniyede ev bahçelievlerde servisi var ama trafik mesafe falan çok uzun.
Turkcell e bişe diyemem , satış biraz daha hareketlidir çağrı merkezine göre.
Teknosa da daha iyi para kazanırsın muhtemelen ,asgariden fazla maaşları bildiğim kadarıyla.
vatanda 2 gün full sabah 10 akşam 22, 1 gün izin şeklinde çalışma, teknosada ,sabah 10 - akşam 19 ,öğlen 13 - akşam 22 şeklinde 2 farklı vardıya sabahcı - öğlenci gibi :) ,haftadan haftaya değişir genelde. 1 gün izin.
Orçun Dikayak
07-01-2014, 12:32
Turkcell çağrı merkezi gerçekten çok yorucu gecenin bi vakti girip sabah çıkacağın zamanlar oluyor.Arkadaşım çalışıyor bayan ve gerçekten sinir sistemi alt üst oldu telefonda bazı insanlara bişeyler anlatmak gerçekten zor anlamayan bir sürü yaşlı insan genç insan yobaz insan dolu ve dalga geçer gibi birde ön yargılı bir şekilde karşıdaki insanı suçluyor.Çok iyi düşünün derim.Bence Teknosa mantıklı gibi asgari ücret ancak sizi verdiği mağazanın durumuna göre herşey değişir emin olun müdürden daha fazla maaş alan arkadaşım oldu TV satmaktan :) Eğer az biraz elektroniğe ilginde varsa güzellikle yapabilirsin derim ;)
TolgaEsentepe
07-01-2014, 12:34
3ünde de çalışma imkanın varsa.
türkcell ve vatanı bilmiyorum ama teknosa da bir tanıdık vardı diğer arkadaşların söylediği gibi sabah 10:00 akşam 18:00 yada 19:00 gibi diğeri öğlen 13:00 akşam 22:00 sabit maaşı vardı + ciroya göre pirim alıyordu. pirim durduğu bölüme göre değişiyor dedi yani 1 TV satınca alacağın pirimi 300 kulaklık satınca alırsın. o çocuk LCD TV reyonunda duruyordu geçenseneden bahsediyorum 1000 TL den aşağı pirim almıyorum diyordu. izin olarakta haftalık 45 saat üzerinden değerlendiriliyor sanırım. 45 saatten sonra izin oluyor herhalde
Vatan Bilgisayar,dönem dönem yönetici yetiştirme eğitimleri veriyor.Bu eğitimde başarılı olursanız,mezuniyet alanınızın da etkisiyle sizin için daha avantajlı olabilir.
onursumer
07-01-2014, 13:36
turkcell in iç kısmını nasıl yükselinebiliceği hakkında fikrim yok ama cağrı merkezinin çok bir geleceği olucağını düşünmüyorum ve ayrıca maaşı düşüktür diye tahmin ediyorum
satış pozisyonunda en düşük alıcağın maaşa + olarak herzaman primin olucaktır ki bu yerine gore maaşından kat kat yuksek olabiliyor
uzun suredir bu sektordeyim farklı pozisyonlarda çalıştım ilerisi için biryerlere gelmek istiyorsan satış pozisyonunda kısa surede kendinini kanıtlayabilirsin.
ayrıca vatan bilgisayar konusunda sormak istediğin birşey olursa yardımcı olurum
hondafit
07-01-2014, 14:02
1sene vatanda çalışmış biri olarak söyliyim eğer supervisor'ın iyise sıkıntısı bir şekilde çalışırsın maaşın düşüktür asgari ücret akşam servis yemeğinide şirket verir kotan çok yüksek olur prim alman zordur
Turkcell çağrı merkezi gerçekten çok yorucu gecenin bi vakti girip sabah çıkacağın zamanlar oluyor.Arkadaşım çalışıyor bayan ve gerçekten sinir sistemi alt üst oldu telefonda bazı insanlara bişeyler anlatmak gerçekten zor anlamayan bir sürü yaşlı insan genç insan yobaz insan dolu ve dalga geçer gibi birde ön yargılı bir şekilde karşıdaki insanı suçluyor.Çok iyi düşünün derim.Bence Teknosa mantıklı gibi asgari ücret ancak sizi verdiği mağazanın durumuna göre herşey değişir emin olun müdürden daha fazla maaş alan arkadaşım oldu TV satmaktan :) Eğer az biraz elektroniğe ilginde varsa güzellikle yapabilirsin derim ;)
elektroniğe ilgim oldukça iyi daha önce kuzenimin oto hifi dükkanında da çalışmıştım ses sistemleri ve bilgisayarlara ilgim olduıkça iyi bölümüm dolayısıyla kamera ve f.makinaları hakkında da bilgim var. seviyorum yani teknoloji işini.
turkcell in iç kısmını nasıl yükselinebiliceği hakkında fikrim yok ama cağrı merkezinin çok bir geleceği olucağını düşünmüyorum ve ayrıca maaşı düşüktür diye tahmin ediyorum
satış pozisyonunda en düşük alıcağın maaşa + olarak herzaman primin olucaktır ki bu yerine gore maaşından kat kat yuksek olabiliyor
uzun suredir bu sektordeyim farklı pozisyonlarda çalıştım ilerisi için biryerlere gelmek istiyorsan satış pozisyonunda kısa surede kendinini kanıtlayabilirsin.
ayrıca vatan bilgisayar konusunda sormak istediğin birşey olursa yardımcı olurum
vatan bilgisayarda işe başvurdum on gün içinde dönüş yapılacağını söylediler. birebir gidip şubeyle yüzyüze görüşmemin bana bi katkısı olurmu ve yönetici eğitimleri nasıl oluyor buna hak kazanmak gerekeiyormu ayrıca sosyoloji bölümünde okuyorum açıköğreetim fakültesinde. bunların yanında işe alımları nasıl oluyor. kriterleri nelerdir. bunun yanında proje yönetimi eğitimi de aldım sertifikam mevcut.
Turkcell vs bilmm . Teknosa maaşın 1.150 prim wn az 500-600 alırsın. 256.90 krş ticket, 130 TL yol parası alıyosun. Günde 7,30 saat çalışıyosun. Mesain ay sonu hemen ödeniyor.
İşe hemen başlayamaZsın. İstanbulda eğitim ve sınavın var 20 gün hotelde kalıyosun. Hotel 5 yıldızlıdır.
Turkcell vs bilmm . Teknosa maaşın 1.150 prim wn az 500-600 alırsın. 256.90 krş ticket, 130 TL yol parası alıyosun. Günce 7,30 saat çalışıyosun. Mesain ay sonu hemen ödeniyor.
İşe hemen başlayamaZsın. İstanbulda eğitim ve sınavın var 20 gün hotelde kalıyosun. Hotel 5 yıldızlıdır.
peki eğitim sonundaki sınavı nasıl oluyor?
Sana öğrendiklerini soruyorlar. Birde sigortan aldığın paradan yatar. Eline 2000 mi geçti onun üzerinden sigortan yatar..
Bu arada sen redevco magazada filan çalışırsan.. Primin 800-900 olur. Standart magazayı örnek almıştım..
Bu arada sen redevco magazada filan çalışırsan.. Primin 800-900 olur. Standart magazayı örnek almıştım..
eğer olursa redevcoda var sadece ikisine de başvurdum inşallah geri dönerler.