Orijinalini görmek için tıklayınız : polo bluemotion vs. peugeot 208 blue lion
***** yakıt fiyatları aldı başını gitti. 95 oktan 5 lira oldu olacak.97 oktan 5 lirayı çoktan geçti.şu an piyasada daha az yakan araç yoktur sanırım.
..........................polo bluemotion............208 blue lion
şehir dışı..........................3,0................. .....3,2
ortalama..........................3,4............. .........3,4
şehir içi............................4,1................ ......3,6
siz olsanız hangisini tercih edersiniz. yada ikisi de bana ters şu daha iyi dediğiniz bir araç var mıdır?
İbrahim33
07-01-2014, 13:58
ekonomi kasılacaksa ve tek kıstas ekonomiyse tabi ki polo tercih edilmeli.
Ş.içi. verilerinde 0.5 lt fark var 208 lehine. 208 tercih ederdim.
SerkanKurt
07-01-2014, 14:04
Polo Bluemotion çok güzel bir araç gündemimde benimde.
Bluemotion'nun bazı avantajları da var tabi. Alçaltılmış şasi var, güzel bir aerokit var. Ancak 44 bin TL sıfırı ve bu araçta park sensörü bile yok. Konofor paketi eklersen 1000 lira fark yapar. Çok güzel araç alt komşumuz da var bir kaç kez kullandım ancak çok pahalı.
slowmotion
07-01-2014, 19:45
Bende hem bm var hem 208 dizel var. 208 dizel otomatik.
Galiba en iyi yorumu ben yapabilirim. Bm donanim olarak iyi ancak park sensoru yok, vasat bir teyiple geliyor. Kimsenin begenmedigi janti ve çerçeve kapagi ile geliyor. Göğüs 1.6tdi gibi yumusak degil, sert plastik. Ama dayaniklilik konusunda cok cok iyi. Yakit sakin sürüste sehir ici 5,3. Adanada is cikisi trafik kalabalik. Hill holder arac stop edince calismiyor.
208 daha konforlu. Otm vites oldugu icin vites aralari cay demliyorsunuz. Yol tutus polo daha iyi. Yakit oda ayni polo ile. Ayni parkurda tuketimler de esit. 208 ici poloya gore ciddi genis.
Sehir disi duz yolda polo 3.1lik degeri tutturuyor. Ama kimse 90la gitmez, adana mersin dip gaz 100km 6,9 yakti. 208 uzun yolda denemedim
Ben olsam bm alirdim. Deger kaybi daha az
208 isterse 5 kat iyi olsun ben yine polo alırım. Sebebini hepimiz biliyoruzdur herhalde...
Ahmet Saraçoğlu
08-01-2014, 13:31
bu ikisi arasında her şekil polo , herşey tüketim değil.
darkmoon
08-01-2014, 13:45
Bende hem bm var hem 208 dizel var. 208 dizel otomatik.
Galiba en iyi yorumu ben yapabilirim. Bm donanim olarak iyi ancak park sensoru yok, vasat bir teyiple geliyor. Kimsenin begenmedigi janti ve çerçeve kapagi ile geliyor. Göğüs 1.6tdi gibi yumusak degil, sert plastik. Ama dayaniklilik konusunda cok cok iyi. Yakit sakin sürüste sehir ici 5,3. Adanada is cikisi trafik kalabalik. Hill holder arac stop edince calismiyor.
208 daha konforlu. Otm vites oldugu icin vites aralari cay demliyorsunuz. Yol tutus polo daha iyi. Yakit oda ayni polo ile. Ayni parkurda tuketimler de esit. 208 ici poloya gore ciddi genis.
Sehir disi duz yolda polo 3.1lik degeri tutturuyor. Ama kimse 90la gitmez, adana mersin dip gaz 100km 6,9 yakti. 208 uzun yolda denemedim
Ben olsam bm alirdim. Deger kaybi daha az
şu yorum bile aslında kağıt üstündeki şehir içi verilerinin reel şehir içi verilerine göre ne kadar geçersiz olduğunu gösteriyordur..
dayıma aldık full+full otomatik her tür opsiyonlarıda dahil 508 1.6 e-hdi almadan önce nette okuduklarım hep aracın şehir içi 4-5 v.b gibi yakdığı idi ama biz hiç bir zaman o verileri göremedik araçda vuruntulu bir start stopda var..
dayımda 6.4 dü ilk vakitler şimdi 6.7 -6.9 lara çıkdı bende zaten 7.2 den aşağı düşmüyor.. ve şimdiden araç ince tek tük sıkıntılar vermeye başladı geçen tepe ışığında harita ışığında sorun çıkdı ön göğüsdeki bardaklık sıkışdı açılmıyor :) nasıl oldu bilmiyoruz araç daha 2013 model garanti kapsamında. :) güzelmi dışına yorum yapmıyım bana hitap etmiyor ama içi teknolojisi harika hud'a kadar adamlar koymuşlar..