PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Daİhatsu copen

muzurasd
07-01-2014, 22:46
arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi 1-2 aydır bakıyorum fakat 20 bin civarında rakam bu araca verilir mi,bi türlü mantıklı gelmiyor fakat bi yanımda almak istiyor iki arada kaldım desem yeridir.

Forumdan mutlaka kullanan arkadaşlar vardır.tavsiyerleri ne olur şimdiden tşk herkese yazan elleriniz dert görmesin

sevgiler saygılar

levent
07-01-2014, 22:54
Copen bi yaşam tarzıdır bence,

Ciddi keyifli bir araba, kullanma şansım oldu bikaç kez.. Biraz daha rahat girebilsem içine ciddi düşünürüm kendisi ile, YRV ler ile temelde aynı sayılır motor olarak, YRV Turbo nun speclere bile getirilir, süspansiyon ve frenlere gerekli iyileştirme yapılırsa hafifliği ile pistte çok keyifli bir araç haline gelir :)

175 üzeri boya sahip insanlar için pek ferah sayılmaz :D Ben tenteyi kapatamamıştım, 191 boy :D

suprolla
07-01-2014, 23:26
yan komşumda var çok çekici bi araba yakından bakınca...koltuklar recaro direksiyon momo falan değişik yani...
20 lira eder mi eder bence...keyfi çok başka çokta ilgi çekici sevimli
motorda levonun dediği gibi yrv turboyla aynıysa alt yapısı,orjinal parçalarla turbo yapılır şakacı olur :)
levo kankam nasıl sığamadın ya komşum 2 metre çok rahat yaz kış kullanıyor adam :D

atituti
07-01-2014, 23:59
boy uzunsa tam bir eziyet , aslında uzun olmasına gerek yok anneme sürdürmüştük test sürüşünde, arabadan inip yanımıza geldiğinde tansyonu fırlamış haldeydi :D cok daraltıcı bir araba ama koltukları efsane.. ( recaro olmayan tipinide gördüm )

burkaykalyon
08-01-2014, 00:20
8 sene Daihatsu YRV kullandık. Bir çok parçası Copen ile aynı. Hatta göstergeye kadar aynıdır. Ancak YRV'nin manueli yok bildiğim kadarıyla. Copen manuel. Gerçi YRV'de trafikte pek yok ta neyse :D

Parça kalitesi olsun, kullanım kolaylığı olsun çok çok keyifli bir arabadır. Bir kaç sefer galeride test amaçlı kullanmıştım. Ancak boy işi sıkıntılı tabi. Arkadaşların da dediği gibi. 1.3 motor var zaten. Pek performans beklemeyin ancak ben ufak dokunuşlarla da fazla bir güç alacağınızı ummuyorum. Çok güçlü olsa bile sıkıntı bayağı hafif çünkü :D

levent
08-01-2014, 00:54
8 sene Daihatsu YRV kullandık. Bir çok parçası Copen ile aynı. Hatta göstergeye kadar aynıdır. Ancak YRV'nin manueli yok bildiğim kadarıyla. Copen manuel. Gerçi YRV'de trafikte pek yok ta neyse :D

Parça kalitesi olsun, kullanım kolaylığı olsun çok çok keyifli bir arabadır. Bir kaç sefer galeride test amaçlı kullanmıştım. Ancak boy işi sıkıntılı tabi. Arkadaşların da dediği gibi. 1.3 motor var zaten. Pek performans beklemeyin ancak ben ufak dokunuşlarla da fazla bir güç alacağınızı ummuyorum. Çok güçlü olsa bile sıkıntı bayağı hafif çünkü :D

İzmir'deki Mert'in Yaris'i turbolandı, motorları birebir aynı copen ile.. YRV parçaları kullanıldı kısmen.. O kıvamda bir güç, kilit, takla barı, öhlins süspansiyonlar, düzgün frenler ile efsane pist kovalar o araba :D

Ufuk kanka senin komşu nası sığıyor bilmiyorum ama biz çok geride ve yatık kullanmaya alışkın da değiliz biliyosun, gözlerim güneş siperliklerine yakın hizadaydı :D

timucintt
08-01-2014, 02:30
daihatsu bu tip modellerinin motor gücü çevikliği atarlığı çok iyidir ve hiç üzmez :) daihatsu çok kaliteli 4 silindirli düşük hacimli motorlarda uzman copen, leeza, yrv turbo özellikle ama hiç biri eski Charade Detomaso değil :D... copene gelince ben tipini hiç sevmiyorum ama içi ve kullanımı çok güzel.. arkadaşımda vardı içine binince tipini unutuyorsunuz :) ama 20 25 liraya salak saçma markaların sıfır arabalarına bakmaktansa ikinci el çok temiz copen almak daha mantıklı.... en azından farklı ve tarz bir araç.

Sierra Rs
08-01-2014, 06:56
Street KA tavsiye ederim :)

PROMINENT
08-01-2014, 09:09
değişik yol tutar :)

Victiz
08-01-2014, 09:36
smart roadster de bakılabilir biraz daha çıkılırsa :)

muzurasd
08-01-2014, 11:59
arkadaşlar olumlu yorumda bulunmuşlar bende aynı kanaatteyim parça sıkıntısı olur diyolar bazı parçaların temini çok zor olduğu söyleniyor gerçi burada o işleri yapan arkadaşlar üstadlar çok fazla var yaz gelmeden fiyatları artmadan foruma bir tane kazandırmak istiyorum

muzurasd
08-01-2014, 12:04
smart roadster de bakılabilir biraz daha çıkılırsa :)

para zaten son sınırlarında :)

muzurasd
08-01-2014, 12:06
değişik yol tutar :)

bende çok merak ediyorum yol tutuşu gerçekten 850 kg araba virajlarda savurup atarmı abi ?

muzurasd
08-01-2014, 12:10
:icon_tup:
daihatsu bu tip modellerinin motor gücü çevikliği atarlığı çok iyidir ve hiç üzmez :) daihatsu çok kaliteli 4 silindirli düşük hacimli motorlarda uzman copen, leeza, yrv turbo özellikle ama hiç biri eski Charade Detomaso değil :D... copene gelince ben tipini hiç sevmiyorum ama içi ve kullanımı çok güzel.. arkadaşımda vardı içine binince tipini unutuyorsunuz :) ama 20 25 liraya salak saçma markaların sıfır arabalarına bakmaktansa ikinci el çok temiz copen almak daha mantıklı.... en azından farklı ve tarz bir araç.

:icon_tup:aynı fikirdeyim

ahk
08-01-2014, 12:39
2007 yılında sıfır eşime almıştım. Zemin bozuk üstü kapalıysa takur tukur eziyet. İçi dar fakat bagaj s2k'nın iki katı (o sırada bende s2k vardı). Gidiş motora göre makul. Yol tutuş fren normal.

Jant bulmak sorun et ölçüsü problem. Jantlar ufak.

Ben sıfır recarolu momolu versiyonunu 26000TL ye almıştım.

Üstünü açınca go-kart gibi acaip zevkli onun haricinde illa aşırı dikkat çekeyim dersen alınır. Ben fazla dikkat çekiyor diye satmak zorunda kaldım.

levent
08-01-2014, 12:57
bende çok merak ediyorum yol tutuşu gerçekten 850 kg araba virajlarda savurup atarmı abi ?

Tahmin ettiğinden iyi yol tutan, keyifli bir araba öyle söyliyim ben :D

Tuncay
08-01-2014, 12:59
keyif arabası modunda eylenceli bir araç

muzurasd
08-01-2014, 14:16
2007 yılında sıfır eşime almıştım. Zemin bozuk üstü kapalıysa takur tukur eziyet. İçi dar fakat bagaj s2k'nın iki katı (o sırada bende s2k vardı). Gidiş motora göre makul. Yol tutuş fren normal.

Jant bulmak sorun et ölçüsü problem. Jantlar ufak.

Ben sıfır recarolu momolu versiyonunu 26000TL ye almıştım.

Üstünü açınca go-kart gibi acaip zevkli onun haricinde illa aşırı dikkat çekeyim dersen alınır. Ben fazla dikkat çekiyor diye satmak zorunda kaldım.

abi şuanda aynı paraları istiyolar araba hiç değer kaybetmemiş ama kaç aydır ilandalar :D

peki şu durumda max kaç para verilir

levent
08-01-2014, 14:51
20-25 aralığında ilk çıktığından beri piyasası, pek düşeceğini sanmam keza kupon niteliğinde bir araç olduğu için olsa gerek.. :)

muzurasd
08-01-2014, 15:35
20-25 aralığında ilk çıktığından beri piyasası, pek düşeceğini sanmam keza kupon niteliğinde bir araç olduğu için olsa gerek.. :)

gözümü karartıp alıcam galiba

DoguErdogan
08-01-2014, 17:17
Daihatsu avrupadan çekildi diye birşeyler okumuştum. Servis problemi olusmuş tüekiye de bundan dolayı bazı parçaları çok pahalı diye okumuştum. Ne kadar doğrudur bilinmez tabi

ahk
09-01-2014, 09:24
abi şuanda aynı paraları istiyolar araba hiç değer kaybetmemiş ama kaç aydır ilandalar :D

peki şu durumda max kaç para verilir

bunu satıp c220 cdi alırken takasta 15'e vericektim bari ilan vereyim dedim hadi 22 sallayayım dedim 15 dakika sonra satıldı :) Arayan kişi 3 aydır kazasız boyasız arıyordum demişti :D

Kısmet fiyat olayı arz talep. Ben 15 civarından fazla vermem.

Daihatsu avrupa ve Türkiye'den çekildi satış yapmıyor. Servis ve parça sıkıntısı kesin olur ama çoğu parçası toyota ile aynı mesela stopların üstünde toyota yazıyordu ;)

_sinan_
09-01-2014, 11:43
Hakkında fazla bir bilgim yok ama ben çok beğeniyorum, bence alınır. Birde Türkiye'de smart ve copen'den başka kei car var mı ?

Tsport
11-01-2014, 21:48
Parça çok problem olmaz. Detaylı bi klavuz indirip parça numaralarıyla toyota servislerinden tedarik edebilirsiniz bi çok parça ortak zaten. Kaporta hasarında bekleme süresi uzalır ama sorun olmaz. Performansı gayet tatminkardır. Turbolarsanız saka makinesi olur. Değer mi? Bence copen kupon bi araç. trafikte farklı olmak her zaman iyidir.

mrtngn
12-01-2014, 23:22
Uzun bi süredir baya hosuma gidiyor.. Hatta arabayı satmaya niyetlensem hiç düsünmedem alıcam yoksa içimde kalıcak :))

Şu resime baktıkça ve videoyu her izlediğimde resmen aşık oluyorum arabaya :)

http://www.araba-resimleri.net/data/media/21/daihatsu_copen.jpg

n3XefPRSRwk

Daihatsu Copen roadtest - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=n3XefPRSRwk)

muzurasd
13-01-2014, 13:40
bunu satıp c220 cdi alırken takasta 15'e vericektim bari ilan vereyim dedim hadi 22 sallayayım dedim 15 dakika sonra satıldı :) Arayan kişi 3 aydır kazasız boyasız arıyordum demişti :D

Kısmet fiyat olayı arz talep. Ben 15 civarından fazla vermem.

Daihatsu avrupa ve Türkiye'den çekildi satış yapmıyor. Servis ve parça sıkıntısı kesin olur ama çoğu parçası toyota ile aynı mesela stopların üstünde toyota yazıyordu ;)

bende senin gibi düşünüyorum abi param cebimde bekliyorum o rakamlara alınır gibime geliyor ama herkes 5 lira üstünü yazıyor ne tutturabilirsem kimse zara etmiyeyim veya en az zararla kapatayım diyo parça problem gerçekten far 450 lira çekmişler yazıyodu daihatsu forumda :D o paralar beni parçalar

therev
13-01-2014, 13:50
mx5te dusunebilirsin :)

aybrskck
10-02-2014, 03:46
Bende uzun süre sirion kullandım yağını değiştir kaza yapma emin ol parça sorunu yasamicaksin çünkü arıza yapmicak araba ilginç bir şekilde inanılmaz sağlam yakıt emsallerine göre makul gidişi emin ol beklediğinden iyi cikicak birde ben satmadan önce hala servise gidiyordum 10 yıl hizmet ve parça temini zorunlulukları olduğunu söylemişti yetkili umarım bu bilgiler yardımcı olur :)