Orijinalini görmek için tıklayınız : kireç lekeleri
aracımı geçen hafta oto yıkamada kendim yıkadım kuyu suyu ile kurulamada biraz gecikince kaporta da beyaz haralenmeler şeklinde belli belirsiz lekeler oluştu yıkamacı arkadaşa sordum kurulamadığın için olmuştur dedi şimdi bu lekeler nasıl çıkar arkadaşlar illa pasta cila şart mı bu lekelerden kurtulmak için sirke denedim ama sanırım pek etkisi olmadı
i-vtec07
09-01-2014, 09:05
kil deneyebilisiniz :)
tavsiye eden oldu sipariş vermeyi düşünüyorum umarım işe yarar
kil büyük ihtimalle almayacak. polisaj gerekli.
Skyhawk34
09-01-2014, 10:19
sirkeyi nasıl kullandıgını detaylı şekilde yazarsan yardımcı olabilirim
kille cikmiyor bana da olmustu, sirkeyi sulandirip surersen cikarabiliyorsun ama pis iş.
kötü kokuyor
sirkeyi nasıl kullandıgını detaylı şekilde yazarsan yardımcı olabilirim
direk elma sirkesini sek olarak denedim ama çok fazla uğraşmadım boyaya zararı olur diye biraz çıkardı gibi ama dediğim gibi boyaya zarar verir diye pek fazla zorlamadım
kille cikmiyor bana da olmustu, sirkeyi sulandirip surersen cikarabiliyorsun ama pis iş.
kötü kokuyor
abi boyaya zararı olur diye pek zorlamadım pasta da yaptırmak istemiyorum araca
evlerde kullanılan kireç sökücüler işe yaramaz mı
kireç sökücüler acaip agresif, iyice sulandırmalısın.
yada atas valler var, (erdem boyada vardır belki) ama gene sulandırman lazım, kireç filan dinlemez söker:)
sirkeyi ben cattle larda kullanıyorum, sirke doğal bir ürün, çok güçlü değil.
sulandırdıktan sonra, cattle ın içinde 2-3 saatte anca çözüyor kireci..
atas valler in zararı var mı acaba boyaya ? kil sipariş ettim kil ile denemek istiyorum keşke atas da sipariş etseydim denerdim en azından
Faruk_Vtec
09-01-2014, 10:48
keşke kıl almasaydınız Meguıars Water Spot Remover işinizi gorecektı.. :)
konuyla alakasız olabilr belki ama
benim aracın torpidosunun harelerinin arasında beyaz kireç lekeleri var bunu nasıl temizleyebilirim
sulandırırsan sorun yok, ama saf sürme , boyaya birşey yapamaz ama plastikleri filan soldurabilir asidiktir.
aslına bakarsan, sirke de asittir. kireci sökmek için aside ihtiyacımız var....
bir de sakın ama sakın, valler/sirke yada asidik bir çözelti ile alkalik bir çözeltiyi ( başka bir jant temizleyicisi, aşırı alkali şampuan köpük, çamaşır suyu) karıştırma.
Çıkan gaz çok zehirli olabilir ve büyük miktarlarda karıştırırsan patlama olabilir.
Çamaşır suyu + tuz ruhu ile bomba yapan teröristler var..
sulandırırsan sorun yok, ama saf sürme , boyaya birşey yapamaz ama plastikleri filan soldurabilir asidiktir.
aslına bakarsan, sirke de asittir. kireci sökmek için aside ihtiyacımız var....
bir de sakın ama sakın, valler/sirke yada asidik bir çözelti ile alkalik bir çözeltiyi ( başka bir jant temizleyicisi, aşırı alkali şampuan köpük, çamaşır suyu) karıştırma.
Çıkan gaz çok zehirli olabilir ve büyük miktarlarda karıştırırsan patlama olabilir.
Çamaşır suyu + tuz ruhu ile bomba yapan teröristler var..
o kadar anlamam bu işlerden ama uyarı için teşekkürler :)
sirkeyi tekrar deneyeceğim peki 500 ml suya ne kadar sirke koymak gerekiyor
keşke kıl almasaydınız Meguıars Water Spot Remover işinizi gorecektı.. :)
kesin işe yarıyor mu olmadı onuda alabilirim
tam birşey diyemeceğim, bu ayrıntıcılık/detailing işinde uygulanan taktik hep şu şekilde...
önce, azla başla yavaş yavaş dozajı arttır.
tam birşey diyemeceğim, bu ayrıntıcılık/detailing işinde uygulanan taktik hep şu şekilde...
önce, azla başla yavaş yavaş dozajı arttır.
peki teşekkürler deneyeceğim tekrardan sulandırıp umarım boyayı aşındırmaz zararı olmaz
Faruk_Vtec
09-01-2014, 20:18
kesin işe yarıyor mu olmadı onuda alabilirim
fotoğraf eklemedığınız ıçın net bışy soyleyemıorm ama ben kullandığım butun araçlarda olumlu sonuç aldım..
mad_max1978
10-01-2014, 19:52
Allah belasını versin o kireç lekelerinin.aynısı benimde başıma geldi.sağlam bir detailing yapan yer buldum çok şükür halletti.yoksa yakacaktım arabayı:)
Meguiar!s water spot remover al istersen problem ortadan kalksın