Orijinalini görmek için tıklayınız : Mercedes kompressör kasnağı değişimi?
Lazarotti
10-01-2014, 00:11
Araç 2009 model w204 c200 Kompressör
1.8lt 184 beygirlik m272 motor kodu.
Aylarca araştırdım fakat, kleeman ve carlson harici kasnak seti bulamadım.Bunlarıda ülkemize getirmek oldukça yüksek rakamlarda.
Kleeman'ın şuan ülkemizde satışı yasak.
Carlson'da servis getiriyor oda, 2-3bin euro civarı.
Kleeman setinde chip box tarzı bir parça var.Buda zengin/fakir karışımını engellemek için sanırım.
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSNxciUFLjSnoUGpRm4GA-8WMjdeB1OJjZ2lXgAmnAvomolHXJ9
Carlson setinde herhangi bir chip tarzı birşey yok.
Bu durumda sadece, şarz-krank kasnağını değiştirmemiz yeterli mi oluyor?
Mini S'lere uygulayan arkadaşlar varsa teknik olarak yorum bekliyorum.
mini ile aynı marka model sc kullanılıyor ikisi de eaton m45.. teoride kasnaklar uyar belki ama pratikte hiç bakmadım mb kompresörüne bağlantıları farklı olabilir, ki zaten mb lerdeki sc tahriği de biraz daha farklı.. debriyaj benzeri bir sistem de var içinde, detaylı bilgim yok ama o da engel olabilir..
230 ların sc leri daha büyüktür onlarda m62 vardı eski kasalarda ama güncel kasada ne kullanılıyor bilmiyorum, direk sc yi alıp takanlar vardı w203 180-200 lere..
ayrıca kasnakların çapları da önemli, bütün markalarda aynı ölçü olacak diye bir kaide yok, istenen basınç için kullanılan krank kasnağına oranla bir sc kasnağı kullanılır.. yani minilerinki takılsa bile fazla veya az basınç verebilir çaplarını araştırıp bulmanız lazım..
minilerin kasnakları ucuzdur 130-150 dolar civarı amerika fiyatları ama araştırıp bulmadan almayın :) 2-3 bin euro yerine hiç birşey bulamazsanız almaya değecek risk, açıp bakarsınız olmadı satarsınız :)
yada son çare custom yapılabilir belki ama onun balansını ayarlayabilecek bi babayiğit bulmanız lazım :)
Ben de Mercedeslerdekiler Minilerdekine göre ters çalışıyor diye biliyorum motor konumundan dolayı, fark eder mi bilmiyorum da :)
230 SC sı takın,daha uygun olur.
illa o markaları almak zorundada degılsın,Almanya da bır cok tuner yapıyor bu chargerları...
E200 komp e uygun kasnak elimde mevcut. Eger uyarsa uygun fiyata verebilirim
Lazarotti
11-01-2014, 10:47
E200 komp e uygun kasnak elimde mevcut. Eger uyarsa uygun fiyata verebilirim
Hangi motor için bu kasnak? m272 kodlu motorsa farketmeden uyar.
Lazarotti
11-01-2014, 10:49
230 ile benim aracın motor kodu zaten aynı.Bide onu araştıralım o zaman.
Teşekkür ettim dostlar bilgiler için.
M271 motor kodlu için. ama uyuyor diye duymuştum aynı SC kullanıldığı için.
bi yanlışınız var m271 olabilir sizin motor kodu.. 272 v6 motorların koduymuş :)
motor kodun m272 değil. m271.
m272 V6 benzinli motor kodu. araştırmalarını m272 olarak yaptıysan başa dönmelisin :)
Lazarotti
14-01-2014, 15:31
Yanlış yazdım dostlarım, dediğiniz gibi.Araştırmalar 271 kodu üzerinden ;)
focus musty35
21-01-2014, 13:24
konuyla alakasz ama kasnak yapılan aracta zengın fakır olayından dolayı chip yapmak gereklımı
Lazarotti
11-02-2014, 16:52
Gayet alakalı üstad.
Chip işinide henüz halledemedik.
İstanbul'da sormadığımız kalmadı sanırım.Henüz yapılmıyormuş.