Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : erciyeste kayak??

fkocak
10-01-2014, 00:28
4 arkadaş bu haftasonu cumartesi günü büyük ihtimalle günübirlik kayağa erciyese gitmek istiyoruz. niğde tarafından gideceğiz. daha önce kayak yaptık hepimiz o konuda sıkıntı yok snowboard la kayıcaz ama sizlerden birşeyler öğrenmek istiyorum;
-yakın zamanda gidenler vardır erciyeste yolun ve pistin durumu nasıldır sıkıntı çeker miyiz ? keyif alabilir miyiz?
-daha önce bir kere gittim ama 6-7 sene oldu ve ne yolu hatırlıyorum nede başka bişeyi. snowboard a uygun bi yeri vardır heralde genel olarak yolu bulabilirim ama birkaç pist var mıdır yoksa herşey tek bir alanda toplanmış mıdır telefonla gps le falan bulabilir miyiz?
-erciyeste farklı seçeneklerimiz varsa eğer nereyi tavsiye edersiniz?

baha38
10-01-2014, 07:19
Erciyeste şuanda 3 ayri kapi var. 1-Tekir Kapı 2-Hacılar Kapı 3-Hisarcık Kapı. 3 ayri bolgede kayak yapabiliyosunuz 3 bolgede birbiriyle baglantili teleferiklerle gecebiliyorsunuz. Mesela en son Hacılar Kapı tarafına gittim ordan teleferiğe bindiğinizde 15 dk da çıkıyosunuz yukarıya orda bir restorant var manzarası çok iyidir. Ordan aşağıya inen pist çok güzel ama dik ve zor 6-7 km vardır sanırım kıvrımlı otoban gibi bir pist:D orda kaymayı çok istemişimdir.

Aşağıdaki belediyenin sitesinde nerden ne var teleferik, yürüyen bant, hava durumları hepsi var. Master Planı yazan yere tıklarsanız görürsünüz. 15 TL sanırım günlük teleferik biniş o biletten alırsanız akşama kadar 18 ayrı mekanik tesise sınırsız biniş yapabiliyorsunuz.

http://kayserierciyes.com.tr/

Birde bi forum sitesinde işinize yarayacak bilgilerde var ben kayak yapmıyorum tamda bilgim yok ama bu siteler yardımcı olur. Şuan 100 km üzerinde pist var zorluk derecelerine kadar belediyenin sitesinde yazıyor bi araştır ordan yoksa burda kayak yapan arkadaşım var ondan gerekenleri sorarım yardımcı olur.

http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=118410&start=0

facia
10-01-2014, 08:29
Eğer ki kar yağmazsa gitmeyin... Erciyes de suni kar yapılıyor olsada şuan TR de herhangi bir kayak merkezine gitmek çok mantıksız...

fkocak
10-01-2014, 13:50
Erciyeste şuanda 3 ayri kapi var. 1-Tekir Kapı 2-Hacılar Kapı 3-Hisarcık Kapı. 3 ayri bolgede kayak yapabiliyosunuz 3 bolgede birbiriyle baglantili teleferiklerle gecebiliyorsunuz. Mesela en son Hacılar Kapı tarafına gittim ordan teleferiğe bindiğinizde 15 dk da çıkıyosunuz yukarıya orda bir restorant var manzarası çok iyidir. Ordan aşağıya inen pist çok güzel ama dik ve zor 6-7 km vardır sanırım kıvrımlı otoban gibi bir pist:D orda kaymayı çok istemişimdir.

Aşağıdaki belediyenin sitesinde nerden ne var teleferik, yürüyen bant, hava durumları hepsi var. Master Planı yazan yere tıklarsanız görürsünüz. 15 TL sanırım günlük teleferik biniş o biletten alırsanız akşama kadar 18 ayrı mekanik tesise sınırsız biniş yapabiliyorsunuz.

http://kayserierciyes.com.tr/

Birde bi forum sitesinde işinize yarayacak bilgilerde var ben kayak yapmıyorum tamda bilgim yok ama bu siteler yardımcı olur. Şuan 100 km üzerinde pist var zorluk derecelerine kadar belediyenin sitesinde yazıyor bi araştır ordan yoksa burda kayak yapan arkadaşım var ondan gerekenleri sorarım yardımcı olur.

Kayseri Erciyes Dağı - Hacılar, Hisarcık, Tekir Kapı (Pistler-Teleferikler) (http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=118410&start=0)
hocam eyvallah gerekli bilgileri linkte buldum.

Eğer ki kar yağmazsa gitmeyin... Erciyes de suni kar yapılıyor olsada şuan TR de herhangi bir kayak merkezine gitmek çok mantıksız...
kısmet artık ne denk gelirse. okullar kapanmadan gidelim dedik başka uygun zamanımız yok malesef

997TT
10-01-2014, 17:33
Hıc bır yerde kar yok arkadaslar ve 10 gun daha gorunmuyor...

derece43
10-01-2014, 17:41
En son 10 gün önce uludağda kayarken toprak görünüyordu artık kar mar kalmadı memlekette zevk alamazsınız dostum..

fkocak
10-01-2014, 18:11
Valla haklisiniz gibi duruyo ama hic yoksa gezip gelmis oluruz

XSi
10-01-2014, 18:16
Kar yagsin artik merkezlere..

2 kistir gidemiyordum, bu kis bilendim gidicem diye, civili kar lastikleri de var, hersey hazir .. Ama kar yok :)

JackJones
10-01-2014, 18:44
Konu kirliiği olmasın burdan sorayım bari.Abiler peki böyle bi yere(Uludağ erciyes vs...) 3-4 kişi gitsek kaça patlar bize yemeği kalması orda kiralıyacağın snowboard teleferik falan ? ( daha önce hiç kaymadım snowboard'la... daha acemi işi bişey var mı? ) biraz bilgilendirirseniz sevinrim :)

997TT
10-01-2014, 23:32
Kartalkayada otelde kalırsanız pass kartını var,uludagda aynı sıstem.
Somestrde gecelık 400-450 tl,somestr sonrası 150-170 tl 5 yıldız kıvamındakıler.

CeM öZeR
11-01-2014, 08:03
Sadece Hacılar kapıda pistte çok iyi kar var. Diğer taraflarda 1 aydan beri kar yağmadığı için pek kar yok. Hacılar kapıdaki pistte hem kar makinesi sayısı fazla hemde dağın kuzey yüzüne düştüğü için daha iyi kar durumu. İşim olmasa bende kayağa çıkacaktım Pazar günü. :) İyi eğlenceler şimdiden..

alyekrm
11-01-2014, 12:02
inerken hacılar yoluna dikkat edin Allah korusun geçenlerde büyük bir kaza oldu tehlikeli bir yol

fkocak
11-01-2014, 18:09
Bugun gidecektik bi sikinti cikti bakalim yine bisey cikmazsa yarin gidecegiz.

fkocak
12-01-2014, 10:05
Acil bisey soruyum abiler develi tarafindan hacilar kapiya gecis yapabilir miyiz