PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : EK Civic Güçlendirme YARDIM.

insafkeyf60
12-01-2014, 03:55
Öncelikle Selamınaleyküm herkesin kandilini kutlarım.

2000 model stock 1,6 ies olan aracıma Skunk2 intake manifold, 4-2-1 headers ve 270 derece egzantirik yapmayı düşünüyorum ortalama maliyetim ve ortalama performans artışı kaç beygir olur. Bilgili abilerimizin, kardeşlerimizin tecrübelerinden yararlanmak istiyorum.

pcvirus
12-01-2014, 14:46
ben harcadığın paraya değecek bi güç artışı alabileceğini sanmıyorum
ki zaten o parçalarıda bulmak zor
vede pahalı

insafkeyf60
12-01-2014, 16:09
ben harcadığın paraya değecek bi güç artışı alabileceğini sanmıyorum
ki zaten o parçalarıda bulmak zor
vede pahalı

Abi parçaları yavaş yavaş ebaydan getirteyim diyorum ama ortalama nasıl bir güç elde ederim? Ya da sizin önerileriniz nelerdir. 1,5 lira falan gibi bir bütcem var neler yapabilirim hatrı sayılır bir güç kazanmak için?

Mikrop_Ali
12-01-2014, 16:16
tepeli piston, beyin, chip headers düz boru yeterli bence skunk2 emme fılan gerek yok. orjınal emmesı yeterli zaten ies'in

By_HaNNibaLL
12-01-2014, 16:24
Herkez arabasinin gitmesini ister ama atmosferik olarak yükleyeceksen vti ile en fazla kafa kafaya gidersin.

insafkeyf60
12-01-2014, 16:59
tepeli piston, beyin, chip headers düz boru yeterli bence skunk2 emme fılan gerek yok. orjınal emmesı yeterli zaten ies'in

Ne kadara mal ederiz ve ne kadarlık bir güç artışı olur? Ankarada yaptırabileceğim işinin ehli sağlam bir usta var mıdır?

insafkeyf60
12-01-2014, 17:01
Herkez arabasinin gitmesini ister ama atmosferik olarak yükleyeceksen vti ile en fazla kafa kafaya gidersin.

Vti larla kafa kafaya gitmek benim için kafi kardeşim.

kanashibari
12-01-2014, 21:59
Vti larla kafa kafaya gitmek benim için kafi kardeşim.

Motoru açmayı düşünmüyorsan rüya görürsün. O parçalarla vtec kovalayamazsın.
Ayrıca ies şanzımanı saçma uzun gelir onada el atman gerek.

insafkeyf60
12-01-2014, 23:39
Motoru açmayı düşünmüyorsan rüya görürsün. O parçalarla vtec kovalayamazsın.
Ayrıca ies şanzımanı saçma uzun gelir onada el atman gerek.

O zaman ne yapmalıyız fikrinizi söyleyin?

kanashibari
12-01-2014, 23:57
O zaman ne yapmalıyız fikrinizi söyleyin?

Yanlış anlamayın. 2 yıl ies kullandım. O dönem bende çok araştırma yaptım fakat motor yapısı gereği buna pek müsait değil ha yapılır mı yapılır.
Ama D serisine harcadığın parayı B ye harcadığında alabileceğin güç farklı oluyor.
Vtec geçmenin reçetesi yok fakat para çokomel eğrisi diyelim.

Forumda biraz dolaşırsan yapılmış ies ve vtec2 ler var onların setuplarının kaça mal olduğunu ne koşullarda vteclerle yarışabildiğini öğrenebilirsin.

Motor içine girmeden dışardan yaptığın atmo uygulamalarla yakamalan biraz güç özet olarak.

insafkeyf60
13-01-2014, 01:30
Yanlış anlamayın. 2 yıl ies kullandım. O dönem bende çok araştırma yaptım fakat motor yapısı gereği buna pek müsait değil ha yapılır mı yapılır.
Ama D serisine harcadığın parayı B ye harcadığında alabileceğin güç farklı oluyor.
Vtec geçmenin reçetesi yok fakat para çokomel eğrisi diyelim.

Forumda biraz dolaşırsan yapılmış ies ve vtec2 ler var onların setuplarının kaça mal olduğunu ne koşullarda vteclerle yarışabildiğini öğrenebilirsin.

Motor içine girmeden dışardan yaptığın atmo uygulamalarla yakamalan biraz güç özet olarak.

Abi yani diosunki sat vti al onun üzerine yoğunlaş öyle mi :)

Time-R
13-01-2014, 01:45
Abi yani diosunki sat vti al onun üzerine yoğunlaş öyle mi :)

Bence bu cok daha iyi bir fikir olurdu.

insafkeyf60
13-01-2014, 01:49
Bence bu cok daha iyi bir fikir olurdu.

İyi fikir iyi fikir olmasınada vti ların piyasaları çok uçuk gibi geldi ama bakalım gün doğmadan neler doğar Allah büyük.

boosted_pug
14-01-2014, 01:52
aslında demek istenilen 1500 tl ye herhangi bişi olmaz boşuna masraf etmiş olursun alır takar yarın arabayı satarken söküp ayrı ayrı satarsın bindiğin yanına kar olur başkada bi işe yaramaz ne drag koşar ne roll nede vti kovalar

4-5k harcıyayım dersen ozaman olur ama bu seferde vti parası harcayıp anca vti kadar giden bi araban olmuş olur yine arabanı satarken parçalar ayrı araba ayrı gider ödediğin işcilikler sanayide yatmalar kargolar gümrükler vs. kar olur

uzun süre binerim satmam evlat olur dersen yukarıda yazdıklarımı göz önüne alıp yapabilirsin.

son olarak 1500 e o saydığın parçaları alman çok zor takılması ayarı yazılımı işciliği vs. var

insafkeyf60
14-01-2014, 02:12
aslında demek istenilen 1500 tl ye herhangi bişi olmaz boşuna masraf etmiş olursun alır takar yarın arabayı satarken söküp ayrı ayrı satarsın bindiğin yanına kar olur başkada bi işe yaramaz ne drag koşar ne roll nede vti kovalar

4-5k harcıyayım dersen ozaman olur ama bu seferde vti parası harcayıp anca vti kadar giden bi araban olmuş olur yine arabanı satarken parçalar ayrı araba ayrı gider ödediğin işcilikler sanayide yatmalar kargolar gümrükler vs. kar olur

uzun süre binerim satmam evlat olur dersen yukarıda yazdıklarımı göz önüne alıp yapabilirsin.

son olarak 1500 e o saydığın parçaları alman çok zor takılması ayarı yazılımı işciliği vs. var

Valla abi ne yapacağımı şaşırdım vazgeçecem en sonunda ya ama hele bi yaz gelsin Allah büyük belki bi vti alırım nasip.

bymurat___61
22-02-2015, 20:16
Simdi 1.6 ies sahıbı olarka konuyu hortlatayım. Bildiginiz uzere 1.6 iesın utopık sanzımanın uzunluguyla arac yurumuyor bunu herkes bılıyor. Yanı yınede sıradan markaların 1.6 larını uzunda ıstınasız alıyor. Tabıki istısnalar vardır.

Simdi 1.6 iesı atmosferık yurutmek ıcın sizce yapılacak olan ılk olarak sanzımanı kısaltmak olsa gerek bunun için crx 3 4 5 takılıp . Fınal olarak 4.60 takılıp ecu ve yazılımla desteklense 7600 devırlerde top speedım ne olur ?

Bilgisi denemısşliği olan paylaşssın

Bolkar1st
22-02-2015, 21:00
tak egsoz filtre headers bak keyfine ugraşma motoruyla :)

burakgunay
26-02-2015, 16:18
abi vtec geçmek için ies yüklemek, vtec parasından fazlasına gelir.
vtec geçmek değil de, tayyar la yürümek istenirse de bence en güzel reçete crx + b18c.

CRX
27-02-2015, 07:35
ben olsam turbo yapardım aklım hiçbirşeyde kalmazdı

stlegal
27-02-2015, 07:55
Crx 3 4 5 ugrasicagina direk kisa tak.arti.olarak.iese motora girmeden turbo cok zor 200 hp.ustu saatli bomba