PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sıfır aracım motor arıza uyarısı veriyor

coders
12-01-2014, 16:54
arkadaşlar 3 aylık fiesta kullanıcısıyım 2013 model

arada ekranda motor arazı uyarısı veriyor gaza o anda gaz yemiyor istop edip tekrar calıstırdıgımda uyarı gidiyor normal haline dönüyor sık olmasada 3 aydir 7 8 kere bu olay basima geldi sizce neden yapıyordur ?

M_PROJECT
12-01-2014, 17:07
servise gotursen ogreniceksin , bunun bir cok sebebi olabilir , madem 0 aracin garanti kapsaminda bakilir , arizasi giderilir .

sweap07
12-01-2014, 17:09
servıse goturmeslısınız garantılı arac bırde

Vintage
12-01-2014, 17:15
0 araç bence direkt götürün bi kere 2 kere oldusu yok götürün bulsunlar neyse o kadar para veriyosunuz

GökhanO
12-01-2014, 17:16
Aynı sorun bizim sirketin 2013 citroen c3'de oldu. Zaten yanılmıyorsam ford ile aynı motor, yolda sabit hız giderken motor arıza ısıgı yanıyordu limp mode'a giriyordu gaz yemiyordu, stop edip calıstırınca duzeliyordu 5 6 kere servise gitti, cozemediler. Sonuc olarak aracı kiralama firması degistirdi.

coders
12-01-2014, 17:21
Aynı sorun bizim sirketin 2013 citroen c3'de oldu. Zaten yanılmıyorsam ford ile aynı motor, yolda sabit hız giderken motor arıza ısıgı yanıyordu limp mode'a giriyordu gaz yemiyordu, stop edip calıstırınca duzeliyordu 5 6 kere servise gitti, cozemediler. Sonuc olarak aracı kiralama firması degistirdi.

bende böyle tahmin ediyorum sanırım düzeltmiyecekler bu sorunu

Falmor
12-01-2014, 17:46
bende böyle tahmin ediyorum sanırım düzeltmiyecekler bu sorunu

Yahu daha servise gitmeden teşhisi koymayın hemen.Önce bir götürün baksınlar.Bakalım çözülecek mi çözülmeyecekmi.Kesin basit birşeydir.Soket yada sensör arızası yada temassızlığıdır.Benim başıma clio da geldi.Servise kalsa kelebek,gaz pedalı ve bütün kabloları değişecekti.Garantisi olsa neyse,değişsinler tabi.sonuçta problem debriyajın yanında duran soketin temassızlığından oluyormuş.

Oconner
12-01-2014, 17:57
dük akşam benimde başıma geldi beylikdüzünde bakırköye giderken eve yaklaşınca yağ lambası yanıp söndü alfada çektim kenara pazartesi çekiciyle götüreceğim servise sizde öyle yapın bence

Firat.M3
12-01-2014, 18:27
iyi temas etmeyen bir sensör, bobin fişi vb şeyler yapar genelde böle saçmalıkları. herzaman olmadığından da bulması zor olur.

senna
12-01-2014, 18:29
2012 nin üçüncü çeyreğinden sonra çıkan psa motorların egzoz bilyaları üretim hatalı çıktı servise gidip değiştirebilirsiniz

şaka la şaka servise gidin servise gidin çözemezlerse konuyu açın daha arızanın ne olduğu belli olmadan konu açılmazki kahve falımı bu