Orijinalini görmek için tıklayınız : Deri Döşeme ve Aspirin
Firat.M3
12-01-2014, 19:42
Selamlar,
Aracımın deri döşemesini asprini sulandırarak temizlemeyi planlıyorum. Aspirin çok etkili ve sökücü bir ürün. Direk uygularsam muhtemelen içine s*çacak. Sulandırarak yapsam nasıl olur ? Aspirin kullanan varsa fikirlerini bekliyorum.
Meguiars'nı gold leather cleaner ürünü var fakat bu daha çok son kat nemlendirici olarak kullanılıyor sanırım. losyon ile ne kadar temizlenir bilemiyorum. içime pek sinmiyor. ille o kir akacakkk :D
hakan yardım et tantuniler hazır bak :D
cihan_06MLC60
12-01-2014, 20:07
konuyu takipteyim
Takipteyim.
Chemical guys temizleyici ve besleyici iki ayrı ürününü alacaktım,arkadaş gazıyla meguiars 2 in 1 aldım,ne temizliğinden nede besleyiciliğinden memnun kalmadım.
Ahmet Saraçoğlu
12-01-2014, 20:15
direk şu konu geldi aklıma , takipteyim bende
http://www.techturkey.com/forum/detailing-car-care/43982-beyaz-araci-cif-ile-yikama.html
cihan_06MLC60
12-01-2014, 20:24
bende autoglym in deri temizleyicisini mi alsam yoksa chemical guys ın deri kokulu deri bakım sütünü mü alsam diye düşünüyordum ?
d.berkay
12-01-2014, 21:43
Ben sizin yerinizde olsam kullanmazdım..
Olabildiğince en hafif üründen başlayarak deneyin. Hatta ilk önce sadece nemli bir bez ile deneyin. Tek seferde temiz olmasa da bir kaç denemede temizlenecektir. Birde deri catlaklarinin aralarındaki kitleri cikarmak için de diş fircasi kullanabilirsiniz.
Firat.M3
13-01-2014, 00:01
bende autoglym in deri temizleyicisini mi alsam yoksa chemical guys ın deri kokulu deri bakım sütünü mü alsam diye düşünüyordum ?
autoglym var bende. fakat gözle görülür bir fark olmadı. hatta 1 defa kullandım öyle duruyor. sonax'ın siyah kutuda satılan losyonu güzel temizliyor ama temizlerken bi taraftan da geri sıvıyomuşum gibi bir his oluyor. gıcık kaptım.
Abi bende tempra varken onun koltukları fabrika çıkışı deriydi. Aspirin ile temizledim hemde sulandırmadan direk koltuğa sıkıp yumuşak uçlu diş ve boya fırçası ile iyice temizleyip. Bol su ile duruladım. Tertemiz oldular zararı oldu mu bilmiyorum 20-25 gün binip sattım. :D
Fırat sana 2 litre ilaç yapıp yollamamı ister misin ? Temizlemesini yaparsın. Bakımına korumasına kullanacağın ürüne karar verirsin kendin. Ürün No name. Sıkıntı yok haftada 3 tane bej rengi deri döşeme temizliyorum nerdeyse ;)
imprezaWRC
13-01-2014, 08:52
Selamlar,
Aracımın deri döşemesini asprini sulandırarak temizlemeyi planlıyorum. Aspirin çok etkili ve sökücü bir ürün. Direk uygularsam muhtemelen içine s*çacak. Sulandırarak yapsam nasıl olur ? Aspirin kullanan varsa fikirlerini bekliyorum.
Meguiars'nı gold leather cleaner ürünü var fakat bu daha çok son kat nemlendirici olarak kullanılıyor sanırım. losyon ile ne kadar temizlenir bilemiyorum. içime pek sinmiyor. ille o kir akacakkk :D
hakan yardım et tantuniler hazır bak :D
Fırat'cım,
Sakın aspirini sulandırıp o güzelim döşemelerde deneme sonra telafisi zor veya olmayan bir durum oluşur üzülürsün.
Benim tavsiyem chemical guys'ın pH dengeli deri temizleyicisi ve E vitaminli (ne demekse :D ) deri bakım kremidir.
Ulaşacağın linkler;
Deri Bakım ve Temizlik (SPI 208 16) - Extreme Leather Cleaner - Renksiz Kokusuz pH Dengeli Deri Temizleyici (473 ml) | Chemicalguysturkey.com (http://www.chemicalguysturkiye.com/deri-bakim-ve-temizlik/extreme-leather-cleaner-renksiz-kokusuz-ph-dengeli-deri-temizleyici-473-ml.html)
Deri Bakım ve Temizlik (SPI 101 16) - Pure Leather Conditioner - Deri Kokulu Deri Bakım Sütü (473 ml) | Chemicalguysturkey.com (http://www.chemicalguysturkiye.com/deri-bakim-ve-temizlik/pure-leather-conditioner-deri-kokulu-deri-bakim-sutu-473-ml.html)
Fiyatlarıda gayet uygun gözüküyor :)
P.S : Meguiars'ın gold leather hede hödesi çok çok hafif temizlik yapıyor ve iyi silinmezsede temas halinde koltuktan gacır gucur sesler çıkabiliyor :D :D
meguiars gold class letaher cleaner
ancak 2 aşamalı olanından al iki kutu çıkar
step 1 temizle
step 2 bakım ve koruma
step 1 i sıkıp yumuşak bi fırca ile fırcala ve mikrofiber bezle sil
Firat.M3
14-01-2014, 05:39
Fırat'cım,
Sakın aspirini sulandırıp o güzelim döşemelerde deneme sonra telafisi zor veya olmayan bir durum oluşur üzülürsün.
Benim tavsiyem chemical guys'ın pH dengeli deri temizleyicisi ve E vitaminli (ne demekse :D ) deri bakım kremidir.
Ulaşacağın linkler;
Deri Bakım ve Temizlik (SPI 208 16) - Extreme Leather Cleaner - Renksiz Kokusuz pH Dengeli Deri Temizleyici (473 ml) | Chemicalguysturkey.com (http://www.chemicalguysturkiye.com/deri-bakim-ve-temizlik/extreme-leather-cleaner-renksiz-kokusuz-ph-dengeli-deri-temizleyici-473-ml.html)
Deri Bakım ve Temizlik (SPI 101 16) - Pure Leather Conditioner - Deri Kokulu Deri Bakım Sütü (473 ml) | Chemicalguysturkey.com (http://www.chemicalguysturkiye.com/deri-bakim-ve-temizlik/pure-leather-conditioner-deri-kokulu-deri-bakim-sutu-473-ml.html)
Fiyatlarıda gayet uygun gözüküyor :)
P.S : Meguiars'ın gold leather hede hödesi çok çok hafif temizlik yapıyor ve iyi silinmezsede temas halinde koltuktan gacır gucur sesler çıkabiliyor :D :D
tamamdır patron. alıyorum ben bundan. herşeyi alıyoruz bunu da alalım :D Döşemeler de temiz aslında ama kaşıntı tutuyor işte. :D
tamamdır patron. alıyorum ben bundan. herşeyi alıyoruz bunu da alalım :D Döşemeler de temiz aslında ama kaşıntı tutuyor işte. :D
Abi benım arabada da vardı, kuzen detaycı pet şişede getirdi bir şey deli gibi temizledi ve hiç bir zararı yok istersen bir hafta sonu deneyelim?
ben önce nemli bezle sonra sıcak sabunlu su yapıp bezle siliyorum sonra tekrar nemli bezle en son olarakda üstüne badem yağlı deri temizleyici kullanıyorum
1/20 i sulandirdiktan sonra sorun olacagini sanmiyorum.
asprinin sikintisi deriden çok insana zarar vermesi, acaip güçlü, zehirli resmen.
biz cikmacida deri koltuk almistik 1/5 vinet ile deli gibi temizledik, zarar vermedi..
bartubasot
14-01-2014, 09:31
vinet yada muguiars apc ile temizledikden sonra deriye bakım yapıcak kesinlikle bir sut yada deri kremi kullanın çünkü deri canlı bir malzeme temizlediğiniz zaman deri kurucaktır ve çatlamalar olcak zamanla.
aklınızda bulunsun çoğu döşemecide badem yağı ile bakım yapıyo nedeni ni bilmiyorum ama öyle sahit olmuştum bir kaçında :)
Benim de anladigim 2 asama onemli.
Ilk asamada kiri alip gozenekleri aciyorsun, ikinci asamada ise deriyi besliyorsun, besleyici ile gozenekleri kapatmis oluyorsun.
Yoksa temiz ve acilmis gozeneklerin ici yine toz ve pislikle dolup kirli gorunuyor, derinin rengi degisiyor, ve gozeneklerin icine giren zerreler koltuk kullanildikca surtunmeden dolayi deformasyon meydana getiriyor.
Deri temizleyici veya deride kullanilabilecek APC (all purpose cleaner) benzeri urunleri siktiktan sonra firca yardimi ile kirleri yuzeye cikartip mikrofiber bez ile silin.
BMW X5M: Clean and Condition Interior Leather - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=AhXD_B-x_q0&feature=player_detailpage&list=UUYsa8SOy3TkoxI5D17s1u-w#t=72)
How to Remove an Old Stain from Leather - YouTube (http://www.youtube.com/watch?list=UUYsa8SOy3TkoxI5D17s1u-w&v=aavC8M-JwbQ&feature=player_detailpage#t=76)
Ardindan deri besleyici vs. urunlerle besleyin (bu asama ile ilgili bilgim veya tecrubem olmadigi icin acikca yazmaktan kacindim, ancak saniyorum sunger ped yardimi ile surulebilir)
Ayrica bana gore hepsinden de onemlisi, ben asla deriye dokunmak istemiyorum, derinin ozelligi gidiyormus, daha fazla bozulma egilimi gostermeye basliyormus gibi geliyor bana deri ile ugrasinca. Rengi bile degisiyor derinin (sifir araca bu islemler yapildigi zamandan bahsediyorum) Nedense pek sicak bakamiyorum.
Hafif nemli bez ile silmek benim tarzim. Belki cok kirliyse ve ugrasmak istiyorsam deriyi su ile nemlendirmek yerine APC ile nemlendirip (veya APC'yi deriye sikarak bez ile silip) ugrasabilirim.
Vazelinle silmeyi denedin mi Fırat? Hem temizler hem de bakımını yapar derinin diye biliyorum, benim dericim onunla temizliyordu.
arkadaşın halı yıkamacıları var ve aspirin ciddi anlamda leke çıkarıyor fakat bolca sulandırırsanız hiç bir zarar vermez aynısını kendi aracımızda deri döşemelere uyguladık hafif ılık suyla çok güzel sonuç aldık