PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yardimlarinizi beklİyorum

berkoral
13-01-2014, 12:38
Aracım 2010 cooper s ve alalı yaklaşık 5-6 ay oldu. Ilk aldığımda hiçbir sorunu yoktu ancak şuan araba beni kendinden soğutmuş durumda. Burada isim vermek istemiyorum, kimsenin ismini kötülemek istemem; aracın yazılımıyla birkaç defa oynandı. daha sonra orjinale dönüldü ancak araba tüm performansını kaybetti.
Aracımda sadece egzoz ve downpıpe var.

Şuanda 2 tane sorum var siz değerli forum üyelerine. 1.si araç vites d ve r konumundayken rölenti düzensiz ve ayağım frende olsa dahi araba gitmek istiyor.
2. si ise 100 den sonra yok araba. Anlayacağınız ses var görüntü yok. Sizce sorun neden yapabilir, her türlü yoruma açığım.
Bu arada sente ayarı yapıldı ve iridium buji takıldı araca yaklaşık 2 ay önce. Ayrıca yaklaşık 1 hafta önce turbo revize edildi çünkü turbodan yapabilir dediler.

Teşekkürler.

karaze
13-01-2014, 23:49
Servisine gittin mi kardeş? Mutlaka bir çozümü vardır belki yazılımını fabrika ayarlarına geri tam donmemiştir. Belki sonucu kotü ama kendi küçük kolay bir problemdir. Parası belki fazla tutar diye düşünebilirsin ancak servis sorunu o an için çozemese dahi Mini yurtdışı ile iletişime geçerek mutlaka çozer.
Ayrıca rolanti yüksekse aracın ileri atılma isteğinin olması doğaldır ancak doğal olmayan 100 den sonra aracın performansının düşmesi. Bu olay yazılımsal değilse eğer Tork Konvertöründen veya Şanzumanda ki başka bir sorundan kaynaklı olabilir.

berkoral
14-01-2014, 10:42
Cok tesekkur ederim degerli yorumunuz icin, baska fikri olan varsa yazabilir mi acaba.

XSi
14-01-2014, 14:24
Sente ayari kontrol ettirebilirmisin? Bu sekilde sorun yasayan baska bir cooper s duymustum..

sde30
14-01-2014, 14:31
Taktığınız iridyum bujinin aracınıza uyumlu olduğuna emin misiniz aynı sorunu bende yaşadım 100 den sonra araba gitmiyordu kaldırdım attım orjinal bujilerini taktım düzeldi

berkoral
14-01-2014, 15:00
Sentedeki boşluğu kapattılar ama belkide yanlış yapıldı. Bir daha baktırırım kontrol ettirmekte fayda var. Bujiden o kadar sorun çıkar mı yahu, çok iyi anlamadığım için pek bir fikrim yok:)

1.24
14-01-2014, 15:21
Servisine gittin mi kardeş? Mutlaka bir çozümü vardır belki yazılımını fabrika ayarlarına geri tam donmemiştir. Belki sonucu kotü ama kendi küçük kolay bir problemdir. Parası belki fazla tutar diye düşünebilirsin ancak servis sorunu o an için çozemese dahi Mini yurtdışı ile iletişime geçerek mutlaka çozer.
Ayrıca rolanti yüksekse aracın ileri atılma isteğinin olması doğaldır ancak doğal olmayan 100 den sonra aracın performansının düşmesi. Bu olay yazılımsal değilse eğer Tork Konvertöründen veya Şanzumanda ki başka bir sorundan kaynaklı olabilir.

izlenebilecek en iyi yol bence de bu. orijinal arıza tespit cihazında onlarca arıza çıkabilir. asıl arızanın yol açabileceği diğer kayıtlı arızalar da karşına çıkacaktır. servisindeki ustalar bunu çözer bence

berkoral
14-01-2014, 15:39
Isin kotusu makineye baglandi ve bir sorun cikmadi.

berkoral
14-01-2014, 19:03
Yorum yokmu arkadaslar, abiler.