Orijinalini görmek için tıklayınız : Yabancı Dil Kursu Sahipleri (Toefl)
Silvia17
13-01-2014, 15:26
Forumda herkesin ne meslek ile ilgilendigini bilemdigim için mecbur aradıgımı bulmak için konu acıyorum.Aranızda toefl vb sınavlara kurs veren yabancı dil kurs sahibi olan yada orda calısan varmı ? İlginize teşekkür ederim.
Bide bu sınavı vermek ne kadar zor ne kadar kolay ?
Silvia17
13-01-2014, 16:01
Almam gereken notlar:
Lisans Öğrencileri:
IELTS 6
TOEFL Paper 480
TOEFL CBT 170
TOEFL IBT 70
KPDS/ÜDS 75
BİDE resmi olarak kabul ettiği sınav merkezleri şunlardır:
1. Boğaziçi University, Faculty of Arts and Sciences, Department of Translation & Interpreting Studies, TOEFL Centre
2. Turkish-American Association, TOEFL IBT
3. British Council, IELTS
4. ÖSYM, KPDS & ÜDS
13-01-2014, 16:04
Bu sınavlarda torpil falan oluyormu acaba?
1.5 senedir hazırlığı geçemiyorum bu sınavlar son umudum :D
Silvia17
13-01-2014, 16:08
Hahah :) Bende konuyu o yüzden açtım zaten :D Tanıdık birisi ile bişiler yapamaz mıyız diye :D 1.5 sene oldu.
63owen63 ile görüşün konuyu.
Detaylı bilgi paylaşır sizinle.
Silvia17
13-01-2014, 16:41
63owen63 ile görüşün konuyu.
Detaylı bilgi paylaşır sizinle.
Teşekkürler :)
Bu banada lazım gerekirse yurt dışı
blumenberg
13-01-2014, 16:44
ielts daha zor bence, toefll girin derim :) imkanınız varsa bi 2-3 ay ingiltere yapın derim, 20 bin TL tutar ama o da zaten bi yıllık özel üni parası.. benim ingilizce kötü idi, 2 ayda sağlam bi ingiltere ile olayı kapadım :)
Silvia17
13-01-2014, 16:48
Hem ailemden saklı 20 bin tl veremem ben :D okul zaten 26 bin tl ev desen 4 bin tl yemem içmem 18 bin tl tutuyor :D aileme 1 senede zaten 48 bin tl sokuyorum bide ingiltere dersem vururlar beni :D
ielts daha zor bence, toefll girin derim :) imkanınız varsa bi 2-3 ay ingiltere yapın derim, 20 bin TL tutar ama o da zaten bi yıllık özel üni parası.. benim ingilizce kötü idi, 2 ayda sağlam bi ingiltere ile olayı kapadım :)
blumenberg
14-01-2014, 15:01
Hem ailemden saklı 20 bin tl veremem ben :D okul zaten 26 bin tl ev desen 4 bin tl yemem içmem 18 bin tl tutuyor :D aileme 1 senede zaten 48 bin tl sokuyorum bide ingiltere dersem vururlar beni :D
he iyimiş ben sırf okula yıllık 42 veriyorum ahahahha beni vurmadılar daha :D
Ielts Toefl'dan daha kolay, ikisinde de torpil falan olmaz.
barakuda26
14-01-2014, 17:17
hazırlıkta 2. senem bende geçemiyorum :D
ingiltere olayı çok mantıklı ama yukarıda dendiği gibi 4 aylık bi süre yaklaşık 25 bine mal oluyo
Silvia17
14-01-2014, 17:51
:D Bakalım oturup çalışmayı deniycem ben bide :D Belki oyle geçerim dedim araba üstünde yanlarken rolling yaparken geçilmiyor onu anladım :D
63owen63
14-01-2014, 18:00
Hangi okuldasin ? Hazirlikta mi kaldin?
Silvia17
14-01-2014, 18:13
Işık üniversitesi hazırlık :D Bu sene 2 .senem resit olarak geciyoruz :D Yarın gene sınav var gene kalıcam 2.dönem verdim verdim yoksa patates .D
Hangi okuldasin ? Hazirlikta mi kaldin?
Siz universite de mi gorevlisiniz?
Sırf soylentisi yuzunden Ankara da 2-3 toefl merkezi nin sinav verme yetkisi gecici olarak iptal edildi.
Bu sınavlarda torpil falan oluyormu acaba?
1.5 senedir hazırlığı geçemiyorum bu sınavlar son umudum :D
EserBodrum
14-01-2014, 20:48
Bende Kemerburgaz üni hazırlıktayım bakalım haftaya salı proficiency sınavı var. 1.5 senedir geçemiyorum 2 sene olcak yine geçemezsem bye bye :D
Ielts ve toefl farklı 2 sınav turudur. Toefl bilgisayar odakli, ielts ise sınıf ortamında yapılır. Kolaylık konusu kişiden kişiye değişiklik gösterir.
Silvia17
14-01-2014, 20:58
Bilgiler için çok teşekkürler bu konunun bir kolay yolu yokmu aacaba ?
Ielts ve toefl farklı 2 sınav turudur. Toefl bilgisayar odakli, ielts ise sınıf ortamında yapılır. Kolaylık konusu kişiden kişiye değişiklik gösterir.
Ingilizce seviyenizi bilmiyorum -yeterli duzeyde oldugunu varsaysak bile sırf her 2 sınavın da pratigini elde etmek için bile en az 2 ay zaman gerektigini dusunuyorum.
Kolay yolu da calışmaktır.
Silvia17
14-01-2014, 21:26
Onları vermek yerine o zaman kendi sınavıma calısır gecerim :)
izmirlicem
15-01-2014, 01:51
toeflda torpil oluyomuş parayla, bi arkadaşın arkadaşı 3-4 sene önce 8 bin tl verip 85 mi ne almış, yalan söyleyecek bi arkadaş değil. Adam bulmak lzm ve paran olması ki şimdi 80 almak 10bin -15bin olmuştur glb
Sinavda torpil olsa noacak, sen konusamadiktan sonra??
2 sene yazari ingilterede gecirdim ve upper duzeylerinde ingilizcem var ama bu meret kullanilmaya kullanilmaya unutuluyor :D 2-3 hafta saglam bi sekilde kasip ielts a girmeyi dusunuyorum ama guzel kaynak onerecek var mi :)
Valla oyle para veripte 80 90 alinabiliyosa ben hemen verebilirim. İlk senem hazirlikta 11 bin tl veriyorum okula, geçiceğimde şüpheli :D
toeflda torpil oluyomuş parayla, bi arkadaşın arkadaşı 3-4 sene önce 8 bin tl verip 85 mi ne almış, yalan söyleyecek bi arkadaş değil. Adam bulmak lzm ve paran olması ki şimdi 80 almak 10bin -15bin olmuştur glb
Hadi torpille sınavı geçtin diyelim. Yarın öbür gün bi iş görüşmesine gittin verdin sertifikanı. Hadi konuş bakalım dediler. O zaman naapıcaksın. Kem küm edersen aldığın belgenin hiçbir anlamı olmaz..
barakuda26
15-01-2014, 11:03
Anadolu Üniversitesinin hazırlığındayım 2. senem zorluğunu bilen biliyodur duyan vardır mutlaka. hocalarımızın bile önerisi Ielts'e girin geçin oluyo bizlere. dışarıdan bi sınava girilicekse Ielts olmalı bence diğerlerine göre geçme ihtimali daha yüksek.
he iyimiş ben sırf okula yıllık 42 veriyorum ahahahha beni vurmadılar daha :D
ne okuyon ya sen boyle :D okul bolum ne cok merak ettim cidden :)
blumenberg
15-01-2014, 12:18
ne okuyon ya sen boyle :D okul bolum ne cok merak ettim cidden :)
pilotaj moruk :)
10-15 bin tl biraz fazla. Sıkı pazarlık yapmak lazım. Adam gibi bir hoca ile 2 ayda 5-6bin tl ye anlasip toefl dan geçmek daha mantıklı. Hiç değilse bir de adam gibi lisan öğrenilir.
Tobb da okuyan 10-15 kiz arkadas var hepsi durmadan cakiyo :D
Bu yil 3. Seneleri olcak
rebeloghy
15-01-2014, 12:59
10-15 bin tl biraz fazla. Sıkı pazarlık yapmak lazım. Adam gibi bir hoca ile 2 ayda 5-6bin tl ye anlasip toefl dan geçmek daha mantıklı. Hiç değilse bir de adam gibi lisan öğrenilir.
Kesinlikle katılıyorum. Aile mesleği vardır , işim hazır param çok dersin tamam ama kendini geliştirmek , bir şeyler başardım diyebilmek adına ingilizceyi hakkıyla öğrenmek günümüzde farz gibi bir şey diye düşünüyorum.
Arabana parça arasan lazım , işe girerken lazım , internetten canın sıkıldın bir kaç makale okumak istesen lazım.. uzar gider, ha şu da var hazırlık geçmek iş veren açısından kariyer açısından bir hiç. Ne adamlar var izmir üni.de hazırlığı geçiyor da adını sorsan kem küm.
Ielts - toefl almak hazırlığı geçemeyen adamın işi değil diyorum , hazırlık geçmek çok daha kolay.
Hazırlığı bir hoca ile 2 ay çalışıp geçersiniz. Ancak sonra yine de çalışıp bir belge almak lazım. Lazım oldugunda bakın ben ingilizce biliyorum diyebilmek adına.
Ne dusunuyorlar??
Tobb da okuyan 10-15 kiz arkadas var hepsi durmadan cakiyo :D
Bu yil 3. Seneleri olcak
Ne dusunuyorlar??
Evlenmeyi...
Evlenmeyi...
Yani sınıf geçmek için ne yapmayı düşünüyorlar demek istemiştim :-)
pilotaj moruk :)
hayirli isler o zaman :D
Yani sınıf geçmek için ne yapmayı düşünüyorlar demek istemiştim :-)
Dayi valla bu sorudan sonra tekinin babasi oldugunu dusunmeye basladim :D
Dayi valla bu sorudan sonra tekinin babasi oldugunu dusunmeye basladim :D
:) yok yahuuu
Anadolu Üniversitesinin hazırlığındayım 2. senem zorluğunu bilen biliyodur duyan vardır mutlaka. hocalarımızın bile önerisi Ielts'e girin geçin oluyo bizlere. dışarıdan bi sınava girilicekse Ielts olmalı bence diğerlerine göre geçme ihtimali daha yüksek.
A dan başlayıp 3 dönemde ancak bitirdim, yazın b2.2ye kalmıştım, onu da sayarsak 4 dönem :) Seni en iyi anlayabilecek kişiyim belkide, Allah kolaylık versin.
FCE'de birşeyler döndüğü açık ve net, bir arkadaşım hiç beklenmeyecek bir not aldı..Tabiki Bilkent yemedi,tekrar sınava soktu.
blumenberg
16-01-2014, 03:29
hayirli isler o zaman :D
eyw bro :)