PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 18" jantlarla başlayan uğultu

Yiğit G.
15-01-2014, 10:04
Arkadaşlar 2 hafta önce C4 'e 18" jant + 225 40 18 lastik taktım.. Lastik markası/modeli Starmaxx Ultrasport St730. Jantları bir arkadaştan aldım baya temiz jantlar , lastikler ise sıfır gibi daha o minik minik iğneleri bile üstünde duruyor.Ama jantı değişikliği yaptıktan sonra özellikle asfaltta "VUUUUU" diye bir uğultu geliyor... Alt takımda veya bilyalarımda falan birşey olsa 18" takmadan öncede duyulurdu heralde ? Jantlardan oldugunuda sanmıyorum birtek geriye lastikler kalıyor... Lastikler düşük kalite oldugu için (birde tabi hayatımda ilk defa 225 lastik taktım) lastik tabanıda geniş oldugu için bu kadar ses yapabilirmi ?

Edit:

google da araştırmalarım

forumdonanım

"Arkadaşlar, Starmaxx UltraSport ST730 205/55R16 91V kullanıcısı olarak;

şöyle söyleyim ki lastik ilk 3 bin kilometre sorun çıkartmıyor ama 5 bini devirdikten sonra hafif uğultu gibi ses yapmaya başladı bilyelerin hepsini değiştirdim kesilmedi göstermediğim usta kalmadı kimse birşey bulamadı. 8 bini devirdikten sonra artık iyice ses kendini belli eder oldu düşük hızlarda bile motor sesinden çok ses yapmaya başladı. kış geldi kışlıkları taktık tabi bu seslerin hepsi kesildi. yaz geldi starmaxx'ları taktım içeride duramaz oldum. 100 km yol gittim baş ağrısından duramadım. böyle dandik bir lastik olamaz. 10 bin kilometrede lastik iptal oldu. hem çok çabuk aşınıyor (asfaltta kullanmama rağmen) hem de acayip gürültü yapıyor"

focusclub

"Yazlıkları aldığıma bin pişmanım....Araba bilye dağıtmış gibi uğultulu... ilk 1000 km'den sonra rezil"

"17"starmax kullaniyorum V desen ugultu yapiyor dusuk hizda fakat yol tutusundan cok memnunum. "

sikayetvar

"Balans ayarsızlığı ile beraber içeride rahatsız edici bir lastik uğultu sesi de başladı.Yaklaşık 5 Ay kullandığım ve 11-12000 km yaptığım lastiklerin hala yepyeni dururken bu şekilde uğultu yapması normal mi."

kendi soruma kendim cevap vermiş gibi oldum :D Birde V desen ses yapar diyorlar ? Ama benimki baya uğulduyor yani binen biri bu ses ne diyor.. Biride ses azalsın diye nitrojen bastır demiş içine..

Faruk_Vtec
15-01-2014, 10:20
Starmaxx Ultrasport St730, yönlü bır lastık ses buyuk ıhtımal lastığın yapısından kaynaklanıor..

Yiğit G.
15-01-2014, 10:28
Starmaxx Ultrasport St730, yönlü bır lastık ses buyuk ıhtımal lastığın yapısından kaynaklanıor..

normal mi yani ? ilk defa bu büyüklükte ve bu tabanda lastik taktım.Belkide bütün desenli lastiklerde özellikle 220 taban üstü ise ses yapıyordur ?

lastik deseni budur

http://www.lastikcim.com.tr/modules/catalog/products/pr_01_5332_max.jpg

Kadyr
15-01-2014, 10:31
Petlas pt 711 sanirim benim lastimte v yanak 225_40_18 ayni ugultu bendede oluyor sanirim.lastik yapisinda. Petlas yerine bridgestone olsa yaparmiydi ses bilmiyorum.ama lastiklerin ugultu disinda yol tutusu falan iyi. Lastik sesini takan biri deglim.alistim sese.

aslan
15-01-2014, 10:31
Aynı desen aynı ebetlarda bendede var ama markası federal hiç böyle bir ses yok
Yağ gibi kayıyor resmen asfaltta

Kadyr
15-01-2014, 10:37
Edit cift gitmis

KA®ANLIK
15-01-2014, 10:44
Petlas pt 711 sanirim benim lastimte v yanak 225_40_18 ayni ugultu bendede oluyor sanirim.lastik yapisinda. Petlas yerine bridgestone olsa yaparmiydi ses bilmiyorum.ama lastiklerin ugultu disinda yol tutusu falan iyi. Lastik sesini takan biri deglim.alistim sese.

Benimde aldığım aracın üzerinde Petlas var şu an. V desen.

Böyle bir uğultu şekli yok :)

Tamamı ile lastikle alakalı.

İlk fırsatta lastiklerinizi "kaliteli" bir marka ile değiştirin. Önümüzdeki aydan sonra lastiklerimi değiştireceğim ben de sırf bu yüzden. Lastikler 1 senelik olmasına rağmen... 235/40/17 isteyen varsa hemen satarım :D

Ucuzdur vardır illeti, pahalıdır vardır hikmeti... ;)

Kadyr
15-01-2014, 10:47
Valla ben alistim lastikler bi senelik bile degil zaten forumdan bi arkadastan jant lastik seklinde aldim.okadar para veremem :)cunku ses disinda islak kuru performansi iyi memnunum iyi viraj tutuyor.sudada iyi duruyor

Faruk_Vtec
15-01-2014, 10:55
normal mi yani ? ilk defa bu büyüklükte ve bu tabanda lastik taktım.Belkide bütün desenli lastiklerde özellikle 220 taban üstü ise ses yapıyordur ?

lastik deseni budur

http://www.lastikcim.com.tr/modules/catalog/products/pr_01_5332_max.jpg

oncekı aracımda V desenlı kullanmıştım ben ses sorunu yaşamadım ama bozuk yolda sağ sola çekme sorunu yaşıodm, bır çok arkadaşımn aracındada ınanılmaz ses vardı hepsıde V desenlıydı ve hepsıde sesten şıkayetçıydı, tamamen lastık hamuru ve lastık yapısından kaynaklanıo..

yanlış hatırlamıosam V desenlı lastıkler uretımden kalkmıştı yada kalkacaktı, tavsıye edılmıo.. ozellıkle ıslak zemınde yol tutuşu zayıf..

onursumer
15-01-2014, 11:01
bende pıcantoda yazlık olarak aynı desende nankang kullanıyorum ebadım 185 45 15 aynı ugultu bendede var dırek lastık kaynaklı

EM-RE
15-01-2014, 11:09
Geçen göztepede park halinde gördüm o görüntüye o uğultu çekilir takma kafana..
Çok güzel olmuş güle güle kullanın.

soulless
15-01-2014, 11:25
Aynı sorunu bu markada ben de yaşadım. Özellikle izolasyonu düşük Honda gibi araçlarda -94 prelude kullanıyordum- bu ses daha da rahatsız edici boyutlara ulaşıyor. Bunlar tamamen lastiği yapısı ve kalitesiyle ilgili. Desenin de bir miktar etkisi var. Daha kaliteli bir marka ile değiştirdiğimde yaşadığım konforu tarif dahi edemem, bu kadar fark olması, bu kadar aşırı fark olması insanı şaşırtıyor. Şu an aracımda eski sahibinden kalan nexen lastikler var ve lastikler daha 5000 km bile yapmamış olmasına rağmen kalitesi, yapısı gibi nedenlerle müthiş bir uğultu yapıyor aracın içinde.

Yiğit G.
15-01-2014, 11:39
Geçen göztepede park halinde gördüm o görüntüye o uğultu çekilir takma kafana..
Çok güzel olmuş güle güle kullanın.

eyw dostum , aslında hani dayanılmıcak gibi değil sonuçta muziksiz gezmiyorum ama sorunmu var diye çekindim... Anladıgım kadarıyla tamamen lastikle ilgili.Biraz eskiyene kadar kullanırım sonra iyisini alırım.

Yiğit G.
15-01-2014, 11:45
Aynı sorunu bu markada ben de yaşadım. Özellikle izolasyonu düşük Honda gibi araçlarda -94 prelude kullanıyordum- bu ses daha da rahatsız edici boyutlara ulaşıyor. Bunlar tamamen lastiği yapısı ve kalitesiyle ilgili. Desenin de bir miktar etkisi var. Daha kaliteli bir marka ile değiştirdiğimde yaşadığım konforu tarif dahi edemem, bu kadar fark olması, bu kadar aşırı fark olması insanı şaşırtıyor. Şu an aracımda eski sahibinden kalan nexen lastikler var ve lastikler daha 5000 km bile yapmamış olmasına rağmen kalitesi, yapısı gibi nedenlerle müthiş bir uğultu yapıyor aracın içinde.

Yol tutuşundan cidden çok memnunum.Islak kuru performansını extreme şekilde deneyecek durumum olmadı çok kötü olacagını sanmıyorum.

İtalyada yapılan starmaxx testi

Eo-qEmuDpAc

pek anlamadım ama

http://img829.imageshack.us/img829/9249/31885647.jpg

http://img51.imageshack.us/img51/2162/83988612.jpg

http://img163.imageshack.us/img163/3377/55722054.jpg

KOSEREN
15-01-2014, 18:55
Yakıt ortalamasında bir artış oldu mu?
Ölçtünüzmü yada?

Yiğit G.
15-01-2014, 22:15
Ölçtünüzmü yada?

daha ölçmedim ama giderken şöyle bir anlık ortalamaya baktım aynı gibiydi... Şehir içi ortalamam 6 lt... Yarın sıfırlıyayım 1-2 gün kullanıp yazarım.

B.Koçer
15-01-2014, 22:16
Abi benim bir arkadasımdada var 18 jant lastik marka farklı lastiklerin ama michelin falan değil uğultu geliyor :)

bende 17 v desen kullandırmıstım 307 de 3-4 sene once ugulduyo yapacak bisi yok :)

_driver_
15-01-2014, 22:24
golf 6 da ben de aynı uğultuyu yaşıyorum 18lerle

kutaskullar
15-01-2014, 22:29
Bu V desenli lastikleri pek önermiyolar diye hatırlıyorum -forumlarda okuduğum kadarı ile- uğultu yapıyormuş ıslak yol tutuşu az gibi muhabbetler vardı bahsedilmiş zaten.
Benim size önerim biran önce iyi bir markaya geçiş yapmanızı öneririm imkanınız varsa...

Kullandığım araç 160k km'de bu güne kadar 2 takım lastik değiştirdik (kış hariç) üzerinde Michelin'di onlar bitince Pirelli aldık araça daha fazla yol sesi gelmeye başladı, 3. olarak Michelin'e döndük ses yine azaldı

Faruk_Vtec
15-01-2014, 23:09
Bu V desenli lastikleri pek önermiyolar diye hatırlıyorum -forumlarda okuduğum kadarı ile- uğultu yapıyormuş ıslak yol tutuşu az gibi muhabbetler vardı bahsedilmiş zaten.
Benim size önerim biran önce iyi bir markaya geçiş yapmanızı öneririm imkanınız varsa...

Kullandığım araç 160k km'de bu güne kadar 2 takım lastik değiştirdik (kış hariç) üzerinde Michelin'di onlar bitince Pirelli aldık araça daha fazla yol sesi gelmeye başladı, 3. olarak Michelin'e döndük ses yine azaldı

en yumuşak en sessız lastık dendımı benm ıçın mıchelın'dır, yol tutuşu çok güzel bı lastık..

Yiğit G.
15-01-2014, 23:26
golf 6 da ben de aynı uğultuyu yaşıyorum 18lerle

marka/modeli nedir ?

_driver_
15-01-2014, 23:36
araçla birlikte almıştım starmaxx olabilir v desenli yarın bakar bilgi veririm

batu35
16-01-2014, 10:12
lastiğin kalitesizliğinden o ses bendede aynı sorun var v desen lastik görününm olarak güzel ama ıslak zeminde çok ama çok kötü lider firmaların ürünlerinden şaşmamak gerek

Yiğit G.
22-03-2014, 16:14
Ölçtünüzmü yada?

ortalamam 6 iken 6.3 falan oldu. 0.3lt arttı yani.

TOSHi
22-03-2014, 16:16
V tipi lastikler genelde uvultu sesi yaparlar zaten merak etme yakında teker bilyalarında ötmeye başlicak o zaman ikisinede alışmış olursun

atituti
22-03-2014, 16:53
valla bu lastikten kullanıyorum ses cok az geliyo benim arabada , yalıtımdan kaynaklanabilir sendeki ses fazlalığı. arabam 407. lastik cok ısındıktan sonra tutuştan pek memnun degilim ama yağmurda kış lastiği yağmur lastiği ne varsa karsısına getirin bu lastiğe kefilim , millet milyarlık bridgestone michelin vs. lastiklerle yağmurda sağa sola savrulurken ben denemek için o makastan bu makasa girip cıktım bir gram kayma güvensizlik hissetmedim, 225-35-19 benim ebat