Orijinalini görmek için tıklayınız : ibiza cupra 180hp
arkadaslar seat ıbıza cupra 180 hp olanlardan almayı dusunuyorum fakat nette fazla yok alırken nelere dıkaat etmelıyım nelere bakmalıyım ??
Şanzıman en önemlisi ve periyodik bakımları yapilmismi ayrıca yağ yakma durumu vardı bazı serilerde onu öğrenmen yeterlidir çok teferruatli bi araç değil zaten
Şanzıman en önemlisi ve periyodik bakımları yapilmismi ayrıca yağ yakma durumu vardı bazı serilerde onu öğrenmen yeterlidir çok teferruatli bi araç değil zaten
Bazı serilerde değil tüm serilerde var. Bu motor yağ tüketerek çalışıyor,yağ yakmayan polo,cupra,fabia diyenlerden korkmak lazım. He ama bazıları var inanılmaz yağ eksiltiyor,bazıları var az az eksiltiyor. Kitapçığında yazıyor zaten,bilmem kaç değerinde yağ tüketmesi normaldir diyor. Seviyeyi tam hatırlamıyorum ama o seviye fazlasında eksiltiyorsa o zaman kötü işte. Şanzımana dikkat etmeni öneririm. Her viteste 1 bin devirden itibaren yavaş yavaş kalkarak değerlendirebilirsin.
Bazı serilerde değil tüm serilerde var. Bu motor yağ tüketerek çalışıyor,yağ yakmayan polo,cupra,fabia diyenlerden korkmak lazım. He ama bazıları var inanılmaz yağ eksiltiyor,bazıları var az az eksiltiyor. Kitapçığında yazıyor zaten,bilmem kaç değerinde yağ tüketmesi normaldir diyor. Seviyeyi tam hatırlamıyorum ama o seviye fazlasında eksiltiyorsa o zaman kötü işte. Şanzımana dikkat etmeni öneririm. Her viteste 1 bin devirden itibaren yavaş yavaş kalkarak değerlendirebilirsin.
Bahsettigim durum fazla yağ yakma durumuydu zaten bi telaffuz hatam olmuş başka bakılacak yeri yok zaten ozetlemissiniz
1bin km de 1lt yakanda var. 7 binde 500 gr yakanda var. onu serviste baktırmanı tavsiye ederim.
TheCupra
07-02-2014, 09:30
:) Arkadaşım 2013 ibiza cupra sahibiyim.aracım 5.500 km de şuana kadar yağ yakmadı yeri gelince aracın hakkınıda veriyorum.Sanal alemde Bakma herkesin yağ yakıyor dediğine çoğu bu araca binmemiştir yağ yaktığını duymuştur sadece.Aracımda satılık sahibindencomda
Tuncay nickli arkadaşın cuprası zımba gibi. Paranda cebinde kalır. Kendisi ile görüşebilirsin.
http://www.techturkey.com/forum/members/23090-tuncay.html
OrcunInce
11-02-2014, 16:05
Benim ki zerre eksiltmiyor :) Benden korkmayın ama..
Benim ki zerre eksiltmiyor :) Benden korkmayın ama..
Valla kardeşim sayfalarca araştırdım,nette heryere baktım servise gittim danıştım konuştum. Adamların dediği yağ eksiltmesi bu motorun çalışma prensibi çünkü bu motor yağ eksilterek çalışıyor dediler. Bende kitapçığına baktım orda bile yazıyor ... km'de ...kadar yağ eksiltmesi normaldir diye şuan tam hatırlamıyorum sende varsa bakabilirsin. Benim arabamda inanılmaz az eksiltiyordu,belki en az eksilten 10 arabanın içindedir ciddiyim bak :) daha bugüne kadar 1 kere bile lamba yakmadı ama sonuç olarak 'eksiltiyordu'.
İstanbul'daki hemen hemen tüm eski kasa makyajlı kasa Cupra,Gti'cıları tanırım hepsinin arabası az veya çok olarak eksiltiyor. 3.000 km'de komple sandık motor getiren Fabia Vrs bile var abinin ismini unuttum.
Sizinki eksiltmiyorsa bence Seat'a söleyin müzeye kaldırsın arabayı :)
Ben son 4,5-5 senedir twincharge 1.4tsi kullanıcısıyım, son 1.5 senesi polo gti le geçti bu süre içinde 50.000km yol yaptım. Motor değişimi yaptığımda benim aracımda da gram eksiltme yoktu ilk 8000km. bakın gram eksiltme yoktu. sonrsında başladı. eksiltmiyor tüketiyor motor bu yağı. önceki araçlarımda da vardı aynı durum 5000-8000km civarı 0.5lt'ye kadar olabilyor bu tüketim. herhangi bir anormallik yok. eğer ki 1000km de 0,5lt 1lt gibi bir tüketim varsa o bir sorun var demek. bunun dışında gram yağ eksiltmeyen bir 1.4tsi twincharge görmedim. varsa almanyayla iletişime geçin cidden incelesinler aracı. Söylediğimi yanlış anlamsın kimse ama gerçekleri bu şekilde motorun :) bunun dışında şanzımana dikkat edilirse alınırken sorun yaşatmaz. bu parçalar sizden önce değişmişse daha iyi bence, işiniz garanti olur. ben motor, şanzıman ,kavrama ,turbo değiştirdim farklı farklı sebeplerden aracımda gayet sağlıklı. :)
gram yağ yakmayan vti ım var diyenlerle gram yağ yakmayan tsı cılar kıyasıya kapışıyor :D
bu nedir usta ya ''gram eksilmiyor ??'' :) kolonya ile mi çalışıyor bunlar :)