Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : kasko yardımı halk sigorta

RottingChrist
17-01-2014, 19:35
arkadaşlar merhaba,
bir yakınımın başına gelen olay ve yapılması gerekenler hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum. özetlemem gerekirse konu şöyle.

15 aralıkta gece buzlanmadan dolayı araç kayıyor ve kaldırıma çıkıp duvara vurarak duruyor. buraya kadar her şey normal. kazaya karışan başka araç yok ve bu sebeple polis aranıyor ve bekleniyor. 1 saat geçmesine rağmen polis gelmiyor aracı kullanan bayan ve tek başına tekrar polisi arıyor aldığı cevap yolu bulamadık tekrar ekip yönlendiriyoruz. aradan toplamda 2 saat geçiyor ve o sırada kasko şirketinin çekicisi geliyor. bekleme yapamadığı için aracın resimleri çekilip aracı çekiciye alıyorlar.

asıl mevzu bundan sonra başlıyor. servis 17.500 tl hasar çıkarıyor ( 2011 opel corsa enjoy) ve perte çıkması gerekir diyor. sigorta şirketinin dosyaya bakan elemanı polis raporunu soruyor ve yukarıda yazdığım sebeplerden dolayı tutanak yok. sonrasında araç sahibinden geniş beyan dedikleri bir beyan alıyorlar. aradan bunca zaman geçmesine rağmen dosya sonuçsuz ve araç servis garajında yatıyor. sigorta şirketinin eksperi dosyayı başka birine devir ettiğini belirtmiş ama o kişiye ulaşılamıyor ve müşteri hizmetlerinden hiç bilgi verilmiyor.

biraz uzun oldu ama yanlış yönlendirmemek adına açık açık yazmak istedim. bu durumda ne yapılması gerekiyor? geçen bu süre ve hala sonuç alınamaması kanunen bir hak verir mi? beklemek dışında bir seçenek var mı?

şimdiden teşekkür ederim.

ilker_yusuf
17-01-2014, 20:44
Bence dosya akıbeti için noter aracılığıyla ihtarname göndermek ve akıbet bilgisi istemek doğru olacaktır. En azından talepleriniz yazılı ve kayıtlı bir şekilde gerçekleşmiş olur. Allah beterinden saklasın. geçmiş olsun

trgy
17-01-2014, 20:48
Hazine müsteşarlığına bu yaşadıklarınızı ve şuanki dosyanın eksperinin ismiyle birlikte başvurun 1 hafta içinde sonuç alırsınız.çok geçmiş olsun.

RottingChrist
17-01-2014, 23:33
noter ile tebligatı düşündüğümüz bir konuydu fakat işi daha da çıkmaza sokar mı diye tereddüt içindeyiz.

hazine müsteşarlığı tam olarak nedir ne işe yarar hiç fikrim yok fakat araştıracağım.

EEE
17-01-2014, 23:35
0532 255 64 35 sabah ara beni gerekli detaylari aktarayim sana

wrcsinan
18-01-2014, 11:35
Bende halk sigorta magduruyum. Bu kadar dandik kurumsallasamayan bir aigorta firmasi daha yoktur eminim. Benim aracimda pert oldu. Pert bolumune bakan bir serefsiz haysiyetsiz biri var. Kafasina gore hareket ediyor. Benim olayim 3 ayda sonuclandi o donem cok sinirlerimi bozdular. Dabretmekten baska bir secenek yok cok dandik bir firma bence halk sigortada calisan tanidik bulmalisin.

ozgurluk
18-01-2014, 11:40
Hocam polislerin ulaşamadığını veya orayı bulamadığını kanıtlayabiliyorsanız olay kolay çözülür.

Ama kanıtlayamıyorsanız, adamlar sürücünün alkollü olup olmadığını bilemezler, zaten ufak bir hasar değil pert total olmuş. aslına bakarsanız sigorta şirketide kendince haklı.

yanlış anlamayın, siz alkollüsünüz vs demiyorum ama netice olarak kendinizi karşıdaki kişinin yerie koyun

BosphorusBoys
18-01-2014, 11:48
Sigorta şirketinin çekicisi foto çekmiştir.
tutanak ztn gelen poliste tutmaya bilirdi.
beyan ile yapılacaktır yada perte ayrılacaktır.
sigorta şirketinin bölge yada genel müdürlüğüne gidin ve durumu bildirin gerekirse kavga edin.

VE EN ÖNEMLİSİ.

3 KURUŞ AŞŞAĞI OLSUN DİYE BÖLE DANDİK SİGORTA ŞİRKETLERİNE KASKO YAPTIRMAYIN.
GENEL OLARAK SÖYLUYORUM ALINMA ÜSTÜNE LÜTFEN

RottingChrist
18-01-2014, 11:50
teşekkür ederim. salı günkü görüşmeye istinaden tekrar arayacağım. :icon_tup:

0532 255 64 35 sabah ara beni gerekli detaylari aktarayim sana

RottingChrist
18-01-2014, 11:52
evet çekici olay yerinde uzun süre beklemiş her şekilde resim çekmiş ve kendisi alıp götürmüş. salı günü görüşme yapacaklar bakalım nasıl bir sonuç çıkacak. büyük karakter ile yazdıklarının kesinlikle katılıyorum. :icon_tup:

Sigorta şirketinin çekicisi foto çekmiştir.
tutanak ztn gelen poliste tutmaya bilirdi.
beyan ile yapılacaktır yada perte ayrılacaktır.
sigorta şirketinin bölge yada genel müdürlüğüne gidin ve durumu bildirin gerekirse kavga edin.

VE EN ÖNEMLİSİ.

3 KURUŞ AŞŞAĞI OLSUN DİYE BÖLE DANDİK SİGORTA ŞİRKETLERİNE KASKO YAPTIRMAYIN.
GENEL OLARAK SÖYLUYORUM ALINMA ÜSTÜNE LÜTFEN