Orijinalini görmek için tıklayınız : etano(alkol)l faydaları zararları
evolution_9
19-01-2014, 14:11
aracıma günlük binmiyorum yazılımını full etanol e göre yaptırmayı düşünüyorum motor gücü % kaç artar faydaları zararları varmıdır.
ethanol normaline Göre %40 ile % fazla enjektor isterkullanabilmek için benzin hatta yapmalısın Enjektor ve pompaların yetmeyeceği için değiştirmen gerekiyor adam gibi birine ayarlatman lazım afr dansöz gibi oynar yoksa :D
zararı motoruna olmaz benzin hatlarını değiştirdiğinde sorununu ortadan kaldırmış olursun ama depon buna uygun olmalı ve kaliteli ethanol kullanmalısın
evolution_9
19-01-2014, 14:31
ethanol normaline Göre %40 ile % fazla enjektor isterkullanabilmek için benzin hatta yapmalısın Enjektor ve pompaların yetmeyeceği için değiştirmen gerekiyor adam gibi birine ayarlatman lazım afr dansöz gibi oynar yoksa :D
zararı motoruna olmaz benzin hatlarını değiştirdiğinde sorununu ortadan kaldırmış olursun ama depon buna uygun olmalı ve kaliteli ethanol kullanmalısın
benzin hattı ve pompa çok sorun değil enjektörleri zaten gözden çıkarmıştım. performana % kaç artar. yazının başını anlayamadım biraz karışmış.
Bulut Y.
19-01-2014, 15:03
Denk gelmişken sorayım.
Benzin/eto karışımı depoda 1hafta 10 gün misalen beklediği zaman karışımda her hangi bir bozulma yaşanır mı ?
evolution_9
19-01-2014, 15:13
Bildiğim kadarıyla alkol biraz hızlı buharlaşıyor uzun süre kaldığında bence oran değişebilir.
iyide methanol kullanın o zaman neden ethanol
ethanol ün ben depoda kullanımınada karşıyım
küçük pet şişesine koydugumda 3 gun sonra petin agzı burnu yamuluyor
kapagı çatlıyor
içinde 2-3 damla su bile kalsa onu jel gibi bir hale getiriyorki ben depoma atmazdım
ama kit olursa ona bişey diyemem
yavuz364
20-01-2014, 07:29
Kullandığınız etanolden dolayı öyle olmuş olabilir.. Kaliteli etanol kolay kolay sorun çıkartmaz..
Ethanol depoda ve hatlara zarar verir uzun sure beklediginde.atildikdan sinra harcanmali.direk depoya atilmasindan bahsediyorum ama kit farkli olabilir.
Methanol ethanole göre aşındırıcı ve Lambda değerleri çok daha farklı olduğu için daha da büyük enjektör ihtiyacı oluyor. harcama miktarı da çok artıyor o yüzden ethanol daha mantıklı..
Birde sizin ethanol de kesinlikle bir sorun varmış.. Saf bir ethanolü bırakın şişeyi yamultmayı içebilirsiniz bile.. Ben kullandığım birçok ethanolün tadına da baktım :)
iyide methanol kullanın o zaman neden ethanol
ethanol ün ben depoda kullanımınada karşıyım
küçük pet şişesine koydugumda 3 gun sonra petin agzı burnu yamuluyor
kapagı çatlıyor
içinde 2-3 damla su bile kalsa onu jel gibi bir hale getiriyorki ben depoma atmazdım
ama kit olursa ona bişey diyemem
Kullandığınız etanolden dolayı öyle olmuş olabilir.. Kaliteli etanol kolay kolay sorun çıkartmaz..
Methanol ethanole göre aşındırıcı ve Lambda değerleri çok daha farklı olduğu için daha da büyük enjektör ihtiyacı oluyor. harcama miktarı da çok artıyor o yüzden ethanol daha mantıklı..
Birde sizin ethanol de kesinlikle bir sorun varmış.. Saf bir ethanolü bırakın şişeyi yamultmayı içebilirsiniz bile.. Ben kullandığım birçok ethanolün tadına da baktım :)
benim kafa methanol e gitti bizim araçlarda methanol kullanıldığından :)
Gunes G.
20-01-2014, 11:55
Dogru uygulama sayesinde benzinle krankta verdigin gucu ethanolle tekerde alabilirsin. Ciddi fark eder. Ama sisteminde buna uygun olmasi lazim. Standart aracla standart turboyla filan ugrastigina deymez.
Yakit hatti, yeni pompalar, fuel analyser kit, 2000cc enjektor, fitting mittings derken rahatlikla $2000-$2500 lara cikar duzgun yapilan bir is.
$900 enjektor
$400 iki adet pompa
$300 yakit hatti
$300 fittings
$450 fuel analyser
Kabaca rakamlari yazdim, ki orada yazmayan daha elektrik, filtreler, montaj ve ayar kismi var.
Depoya % kac oranla etanol koyabiliriz ?
Bide bunu en saf nerden temin edebiliri
Depoya % kac oranla etanol koyabiliriz ?
Bide bunu en saf nerden temin edebiliri
enjektörün kaldırdığı pompanın yettiği yere kadar ekleyebilirsin yazılımla tam etkisini anlarsın biz toplu olarak aldık istersen seni yönlendiririm saflıkta dikkat etmen gereken metanol ve türevi karışımlar olmaması ben depoda e100 kullanıyorum şükür ben ve etrafımda kullananlar hiç bir sorun yaşamadık
Dogru uygulama sayesinde benzinle krankta verdigin gucu ethanolle tekerde alabilirsin. Ciddi fark eder. Ama sisteminde buna uygun olmasi lazim. Standart aracla standart turboyla filan ugrastigina deymez.
Yakit hatti, yeni pompalar, fuel analyser kit, 2000cc enjektor, fitting mittings derken rahatlikla $2000-$2500 lara cikar duzgun yapilan bir is.
$900 enjektor
$400 iki adet pompa
$300 yakit hatti
$300 fittings
$450 fuel analyser
Kabaca rakamlari yazdim, ki orada yazmayan daha elektrik, filtreler, montaj ve ayar kismi var.
2 ad pompa yakıt hattı vs bunlar orj e göre min 2 kat güç alınan araçlar için lazım heralde
Gunes G.
20-01-2014, 17:17
2 ad pompa yakıt hattı vs bunlar orj e göre min 2 kat güç alınan araçlar için lazım heralde
Tabi aynen, ama zaten orjinaline gore 2x guc alma plani olmayan araclar icin ethanole girmek para kaybi, meth kit takilip ucuz bir sekilde istenen hedeflere ulasilabilir.
Bu arada yakit hatti her ethanolle kullanilacak arac icin onerilir, hem orjinal fabrikasyon hat ya da regulator ethanole uygun olmayabilir hemde orjinal hattin kapasitesi ethanol'e yetmeyebilir.
evolution_9
20-01-2014, 20:18
alkolu depoya koyup devam etmekle olmuyormuş demekki:)