Orijinalini görmek için tıklayınız : Ekran kartı sorunsalı!
JayVTEC!
19-01-2014, 17:33
Merhaba PC ' yi bugun 2 saat civarı kullanıp kapadım. Açtıgımda monitör ayarları değişmiş ekran kartını baştan silip tekrar yükledim olmuyor herşeyi denedim..
ATI Radeon HD 4800
mehmetRS
19-01-2014, 17:42
yerinden söküp tekrar takmayı denedinizmi?
Laptop mu masaustu mu? Ekran kartinizin slotunu degistirmeyi deneyebilirsiniz
onursumer
19-01-2014, 17:47
ekran kartı ayarları degısmıs dedıgın cozunurluk ve renkler degısmıs haldemı ? Ekran kartında sıkıntı olmus olma ıhtımalı yuksek farklı bır kartla denemende fayda var
eger kart bozuksa belkı fırınlarsan gecıcı surelı ıs gorebılır
JayVTEC!
19-01-2014, 18:10
Masaüstü pc. tek slot var söküp çıkardım tekrardan aynı devam etmekte win7 kullanıyorum.
ekran çözünürlügüne geldıgımde 1.PnP olmayan monitör ayarları geliyor ordanda çözünürlük en yüksek 1600x oluyor. ki ben 1920x kullanıyorum
edemirbas
19-01-2014, 20:28
Masaüstü pc. tek slot var söküp çıkardım tekrardan aynı devam etmekte win7 kullanıyorum.
ekran çözünürlügüne geldıgımde 1.PnP olmayan monitör ayarları geliyor ordanda çözünürlük en yüksek 1600x oluyor. ki ben 1920x kullanıyorum
Eğer sadece çözünürlük değiştiyse, renklerde kayma vs. yoksa sürücülerdendir. ATI'nin sürücülerinden çözünürlüğü değiştirmeyi dene. Eğer orda gözükmüyorsa Custom bi çözünürlük ataman gerekebilir. Sürücüleri silip internettten en son versiyonu yüklemeyide deneyebilirsin.
Driver,ekran kartı ayarları dışında. Anlattıkların kadarıyla Ekran kartının yanmış olma ihtimali var.
JayVTEC!
21-01-2014, 12:09
teknik servise götürdüm bi problem olmadıgını söylediler ancak tekrardan eski çözünürlügüme ne yaptıysam dönemiyorum 1600x maximum..
Masaüstünde bilgisayarım simgesine sağ tıkla ve "Yönet"i seç.Açılan menüde solda "Aygıt Yöneticisi" ni seç."Görüntü Bağdaştırıcısı" na tıkla.Ekran kartınla ilgili olan satıra tıkla ve sürücü sekmesinde en alttaki kaldır seçeneğini seç.Daha sonra ATI nin resmi sitesinden son catalyst sürücüleri indir ve kurulumunu yap.Yine de olmazsa bilgisayarı formatla,hala olmadıysa kart bozuktur :)