PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : trafik cezası fikrinizi alabilirmiyim

Patisever
22-01-2014, 12:46
arkadaslar gecen gece yolda kalan arkadasımıza yardım etmek için durdum cekı halatını vermek için ve o sırada polis geldi resimledi ve bana 400 kusur tl ceza yazılmıs dikkatimi ceken sudur acıklamada denmiş ki dur ihtarına uymamak birincisi ben duruyorken fotograflandım dur ihtarı veya kaçma durumu yok ikinciside açıklamada yazılan dur ihtarına uymamak acıklamasının devamına otoyolda duraklamak denmiş ben anlayamadım nasıl acıklamadır ya kaçmısımdır ya durmusumdur. Bu fikrinizi almak istiyorum

http://thumbnails112.imagebam.com/30320/99e3a1303192406.jpg (http://www.imagebam.com/image/99e3a1303192406) http://thumbnails109.imagebam.com/30320/0c5e84303192473.jpg (http://www.imagebam.com/image/0c5e84303192473)

blackweb
22-01-2014, 12:54
Ben de aynı türden ceza yemiştim, fakat ben gerçekten durmamıştım trafik çevirmesinde, ama şerit dahi değiştirmeden kaçmıştım, tehlikeli şerit değiştirmek yazmış, daha öncesinde bikere daha aynı olay olmuştu bu sefer de dur ihtarının yanına telefonla konuşuyordu yazmıştı, halbu ki telefonla da konuşmuyordum ama gene trafik çevirmesinde durmamıştım.

Demek istediğim en ağır yazabildiği cezalar dur ihtarına uymama telefonla konuşma ve duraklama yaptı vs gibi bahanelerdir.

Bana sorarsan kota olayı için sana bu cezayı yazmışlar, çok saçma hem dururuken ceza yazıp hemde dur ihtarına uymama yazılması :)

İtiraz edersen 2 3 ay sonra sonuçlanıyor biliyorsun, lehine olacağını da sanmıyorum.

dqn
22-01-2014, 13:03
Trafik çevirmelerinde durmayınca arkadan ne kadar yazabileceği ceza varsa yazıp gönderiyor polis.İşin raconu böyle sanırım.Siz büyük ihtimal polisi falan görmediniz yada ortada bir kolpalık var.

ozans
22-01-2014, 13:05
Kesinlikle itiraz et. Hiçbir masrafı yok, düzgün bir dil ile olanı biteni anlat. Arkadaşın'dan da bir dilekçe al , ona yardım için durup çeki halatı verdiğini söylesin altına atsın imzasını. Dilekçenin altında listelersin falanca kişinin ifadesi diye. Emniyet şeridinde telefon ile konuştuysan operatöründen hesap dökümünü al, onu da ekle kenara çektik çekici çağırıyoduk vs. Bulabildiğin alakalı her şeyi ekle, yeterli kağıt kalabalığına ulaştığında senin lehine sonuçlanıyor. Mağdur edebiyatı yapmayı da unutma, cezanın kaldırılıp mağduriyetimizin engellenmesini isteriz vs gibi cümleler sıkıştırabilirsin araya.

Adliyeye gidip bırakıyorsun dilekçeni, birkaç ay içinde sonucu evine geliyor. " Trafik cezasına itiraz dilekçe " diye aratırsan yazılmış örnekleri var. Ben trafik cezasına itiraz dilekçelerinden kopya çekip başka bir idari cezadan kurtulmuştum.

Bonus, hakkın olan şeyi geri aldığında yaşayacağın keyif.

Patisever
22-01-2014, 13:05
Trafik çevirmelerinde durmayınca arkadan ne kadar yazabileceği ceza varsa yazıp gönderiyor polis.İşin raconu böyle sanırım.Siz büyük ihtimal polisi falan görmediniz yada ortada bir kolpalık var.

yok gördüm durdu yanımda yanına gidip arkadasımızın aracı arızalandı ona yardım için geldim dedim hatta cekıcı geçiyordu eskaza el yaptık tamam dedi gitti yazmış cezayı

blackweb
22-01-2014, 13:07
Kesinlikle itiraz et. Hiçbir masrafı yok, düzgün bir dil ile olanı biteni anlat. Arkadaşın'dan da bir dilekçe al , ona yardım için durup çeki halatı verdiğini söylesin altına atsın imzasını. Dilekçenin altında listelersin falanca kişinin ifadesi diye. Emniyet şeridinde telefon ile konuştuysan operatöründen hesap dökümünü al, onu da ekle kenara çektik çekici çağırıyoduk vs. Bulabildiğin alakalı her şeyi ekle, yeterli kağıt kalabalığına ulaştığında senin lehine sonuçlanıyor. Mağdur edebiyatı yapmayı da unutma, cezanın kaldırılıp mağduriyetimizin engellenmesini isteriz vs gibi cümleler sıkıştırabilirsin araya.

Adliyeye gidip bırakıyorsun dilekçeni, birkaç ay içinde sonucu evine geliyor. " Trafik cezasına itiraz dilekçe " diye aratırsan yazılmış örnekleri var. Ben trafik cezasına itiraz dilekçelerinden kopya çekip başka bir idari cezadan kurtulmuştum.

Bonus, hakkın olan şeyi geri aldığında yaşayacağın keyif.

İyi güzel yazmşsında abicim, senin bu anllattığın "paragraf" sadece telefon olayını çözer, ya dur ihtarına uymama ? Muhtemelen bu da yalandan yazılmış bişi adam bunu nasıl ispatlayacak ?

Patisever
22-01-2014, 13:08
İyi güzel yazmşsında abicim, senin bu anllattığın "paragraf" sadece telefon olayını çözer, ya dur ihtarına uymama ? Muhtemelen bu da yalandan yazılmış bişi adam bunu nasıl ispatlayacak ?

acıklamada otoyolda duraklamak demiş durmamayı o nasıl acıklayacak o zaman

blackweb
22-01-2014, 13:11
acıklamada otoyolda duraklamak demiş durmamayı o nasıl acıklayacak o zaman

abicim, der ki ben gişelerde dur dedim durmamış plakasını alamadığın için arkasından devam ettim ve ilerde park halinde gördüm yazdım cezayı :)

Minare kılıf mantığı işte.

Patisever
22-01-2014, 13:13
abicim, der ki ben gişelerde dur dedim durmamış plakasını alamadığın için arkasından devam ettim ve ilerde park halinde gördüm yazdım cezayı :)

Minare kılıf mantığı işte.

oyle kardeşim tabide bu acıklamada onu zorda bırakacak ALLAHA şükür çalısıyorum ödenir bir sekılde taksitle falan ama bazı seyler böyle olmamalı eğer içi rahatsa onu ALLAHA havale ettim ben yetim ve öksüz biri olarak zaten acısı cıkacaktır ondan

5500
22-01-2014, 13:14
Geçmiş olsun.. Lanet olsun böyle ülkeye, sisteme, düzene diyorum başka birşey demiyorum..

Patisever
22-01-2014, 13:18
Geçmiş olsun.. Lanet olsun böyle ülkeye, sisteme, düzene diyorum başka birşey demiyorum..

teşekkürler kardeşim ve suda war şirket aracı arabam 14 senedir aynı şirketteyim artık evlat olduk sordular acıkladım durumu ikilemedilerde bu cezayı taksitle ödeyeceğim çalıştıgım kuruma ama işimdende olabilirdim belki para kolay kazanılmıyor ben baska bişey soylemeyeceğim ceza fotosunu ekledim bakın gorun ıstedim

Faraway
22-01-2014, 14:24
1 ayda ;

6 adet 166
1 adet 365 TL lik ceza yedim.

Daha da işim olmaz cezayla mezayla. .p

Serhat
22-01-2014, 14:30
Bence size otoyolda duraklamaktan cezayı yazmış, diğerlerini (kaçmak ve trafiği tehlikeye sokmak) kalabalık yapsın diye eklemiş. Başka alternatifi yok.
Yanınıza gelip, tamam dedikten sonra kendisi kaçmış ve cezayı size vermiş bu daha bi trajikomik olay. :)

aykutsafakyaman
22-01-2014, 18:45
arkadaslar gecen gece yolda kalan arkadasımıza yardım etmek için durdum cekı halatını vermek için ve o sırada polis geldi resimledi ve bana 400 kusur tl ceza yazılmıs dikkatimi ceken sudur acıklamada denmiş ki dur ihtarına uymamak birincisi ben duruyorken fotograflandım dur ihtarı veya kaçma durumu yok ikinciside açıklamada yazılan dur ihtarına uymamak acıklamasının devamına otoyolda duraklamak denmiş ben anlayamadım nasıl acıklamadır ya kaçmısımdır ya durmusumdur. Bu fikrinizi almak istiyorum

http://thumbnails112.imagebam.com/30320/99e3a1303192406.jpg (http://www.imagebam.com/image/99e3a1303192406) http://thumbnails109.imagebam.com/30320/0c5e84303192473.jpg (http://www.imagebam.com/image/0c5e84303192473)

Abi yazdigi seylerde bi anormallik var . Bana kalirsa itiraz et.hem dur ihtarina uymayip hem de otobanda duraklama yapmisin ona gore .mantigim almiyo bunu . Cekiciye verdiğiniz ucretin faturasi duruyosa onlari da itiraz dilekcesine ekleyin. Ama ugrasmam diyosan sana kalmis

mody
22-01-2014, 18:55
O gece ordaki arabaların arka tarafta olanlarının hepsine aynı cezalar geldi, benimde var 500tl

Senden hariç 2kişi daha var bildiğim

EEE
22-01-2014, 21:03
Boşa itiraz etme direk red...
15 gunu gecmediyse bu ay kredi kartiyla gib.gov.tr den ode hem % 25 indirimli hemde taksitle odersin

ronay
22-01-2014, 22:27
Öncelikle gecmis olsun. Yanliz otoyolda ceki halatiyla araç çekmek yasalara aykırı
Yazacağınız dilekçede bu olmasın ( ;
Benim basimada geldi ayri ayri maddelerden 1250 tl ceza geldi bunun icinde dur ihtiharina uymamktan tutunda kirmizi isikta gecmekten sacma sapan yalan yanlis bi surü sey demek o ki o güzelim vaktinizi boşa harcamayin indirimli bi sekilde odemeye bakin.

ruudvan
22-01-2014, 22:54
çeki halatıyla araç çekmenin 800 gibi bir cezası var aklında olsun.

can_gnr
23-01-2014, 00:23
Ben de birşey sorayım yeni konu açmakdansa bilgisi olan varsa bilgi verirse sevinirim
Antalya'dan istanbula dönüş yolundA bi Porsche cayen le basıyorduk 190 - 200 km lerde fln ilerlerken karşıdan gelen sellektorleri görünce sağda ekip otosuyla radar olduğunu fark ettim frenledim 90 a fln düştük acaba radar önünden geçerkenmi hızımızı ölçüyor, memurlar önlerinden geçerken bakıyorlardı tip tip çeviren flnda olmadı arkamızdan ceza gelirmii

GokhanE.
23-01-2014, 00:36
Polis devletinde mantık arama. Birbiriyle çelişecek şeyler yazması şans, inşallah lehine sonuçlanır. Dur muabbetinde de tutanağa yanına ucu açık şeyleri ekliyorlar her zaman. El alışkanlığı olmuştur. Geçmiş olsun.

GokhanE.
23-01-2014, 00:38
Ben de birşey sorayım yeni konu açmakdansa bilgisi olan varsa bilgi verirse sevinirim
Antalya'dan istanbula dönüş yolundA bi Porsche cayen le basıyorduk 190 - 200 km lerde fln ilerlerken karşıdan gelen sellektorleri görünce sağda ekip otosuyla radar olduğunu fark ettim frenledim 90 a fln düştük acaba radar önünden geçerkenmi hızımızı ölçüyor, memurlar önlerinden geçerken bakıyorlardı tip tip çeviren flnda olmadı arkamızdan ceza gelirmii

Durdurulmayıp kurtuldum diye düşündüğüm birkaç sefer ceza arkadan geldi, radar cezası da arkadan gelebiliyor. Bir de tam yanında ölçmüyor diye biliyorum, arabanın burnu yola ters bakıyorsa özellikle.

academian97
23-01-2014, 01:25
Öncelikle olayı yaşayan arkadaşın anlatmadığı, es geçtiği birşeylerin olduğunu düşünüyorum. Olayı tam olarak, baştan sona eksiksiz anlatırsa daha iyi yardımcı olunabileceği kanısındayım. Böyle konularda kimse yaptığı yanlışı derinlemesine anlatmak istemez. :)

İkinci olarak da arkadaşların yorumlarında bahsettiği kota doldurma muhabbetine inanmıyorum, bunun için İstanbul'u, Ankara'yı arayıp özellikle sormaktan çekinmeyeceğim. Tatminkar cevaplar alabilirsem burada da paylaşırım.

Ve şu da bir gerçek; dur ihtarı yapan memur buna uyulmadığında canı cidden sıkılıyor, gururuna yediremiyor ve kaçan ne olursa olsun arkadan döşemesyon yapıyor. "-Hımm, madem sen benim ihtarıma uyup durmazsın, ben de sana işte böyle döşerim, ulan sanki dursan da, bi eksiğin varsa bize güzelce anlatsan anlamayacak mıyız biz insanlık halinden?" mantığı. Burada "bütçe görüşmelerindeki açıktan" çok, memurun psikolojisi daha önemli.

"Bütün polis arkadaşları bir tutmuyorum sözüm meclisten dışarı." diyen arkadaşı da tebrik ediyorum. Burada sayfalar dolusu küfür de etseniz bir yere varamazsınız ama aramızda bulunan polislerle fikir, bilgi, tecrübe alış-verişi yaparak bir yol kat edebiliriz. Hani nerede onlar bakalım? :)

Patisever
23-01-2014, 01:52
Olay ne anlattıysam odur kardeşim durmak illegal ortm kotu eyw. Sorduğumu anlamamışsın açıklamaya bakarsan çelişki kafamı kurcaladı hem,dur ihtarına uymamak yazmış hemde duraklamak araba zaten 1.5 dci megane gördüm kaçsam kaçardım gordumde kaçmadım zaten bagajdan çeki kablosunu aldım verdim,arkadaşa gittim o arada olan bu işte

TUGCA
23-01-2014, 04:23
Öncelikle olayı yaşayan arkadaşın anlatmadığı, es geçtiği birşeylerin olduğunu düşünüyorum. Olayı tam olarak, baştan sona eksiksiz anlatırsa daha iyi yardımcı olunabileceği kanısındayım. Böyle konularda kimse yaptığı yanlışı derinlemesine anlatmak istemez. :)

İkinci olarak da arkadaşların yorumlarında bahsettiği kota doldurma muhabbetine inanmıyorum, bunun için İstanbul'u, Ankara'yı arayıp özellikle sormaktan çekinmeyeceğim. Tatminkar cevaplar alabilirsem burada da paylaşırım.

Ve şu da bir gerçek; dur ihtarı yapan memur buna uyulmadığında canı cidden sıkılıyor, gururuna yediremiyor ve kaçan ne olursa olsun arkadan döşemesyon yapıyor. "-Hımm, madem sen benim ihtarıma uyup durmazsın, ben de sana işte böyle döşerim, ulan sanki dursan da, bi eksiğin varsa bize güzelce anlatsan anlamayacak mıyız biz insanlık halinden?" mantığı. Burada "bütçe görüşmelerindeki açıktan" çok, memurun psikolojisi daha önemli.

"Bütün polis arkadaşları bir tutmuyorum sözüm meclisten dışarı." diyen arkadaşı da tebrik ediyorum. Burada sayfalar dolusu küfür de etseniz bir yere varamazsınız ama aramızda bulunan polislerle fikir, bilgi, tecrübe alış-verişi yaparak bir yol kat edebiliriz. Hani nerede onlar bakalım? :)

Ben yıllardır kime ne anlattıysam güzel dille anlamadı. Sorun bende mi, kendini teksas şerifi sanan (bazı) polislerde mi acaba ? :) Araba bozulur emniyete çekersin, emniyet şeridi ihlali cezası yazar, yolda giderken far patlar durdurur ceza yazar, birine yardım için durursun ceza yazar, yazar da yazar. Kimse hepsi anlayışlı demesin ben bu yaşımda kadar 1 tane rastlamadım.

İllaki vardır ama bana denk gelmiyor demek :) Kota ve bütçe olayına inanmıyorsanız çok açık delilleri, belgeleri, kamera kayıtları, ses konuşmaları, tamamen orjinal dökümanları var. He bunlarla ne yapılır ? Hiç. ***** mahkemelerin durumu belli...

O yüzden bu sistem, yönetim, ülke güzel falan demesin kimse, 3. dünya ülkelerinden 3 kat gerideyiz. Keşke 1 numara olabilsek herkes bizi örnek alsa ama malesef durum içler acısı... Zil zurna adam 500 lira verip veya bi kartvizit gösterip gidiyor, camında sticker olanın arabası bağlanıyor. Ben böyle salaklık görmedim :) He suçlu da aramıyorum, o içkiyi içende suçlu, parayı alanda. Ama eller vicdana koyulsun öyle konuşulsun lütfen.

blackweb
23-01-2014, 08:13

Olay ortada aslında anlatılacak bişi yok, ceza makbuzu okunuyor ve çelişkiler var.

Kota Doldurma olayı aşikar bilinen bişeydir, bunu neredeyse bütün forum biliyordur.

Ve şu da bir gerçek; dur ihtarı yapan memur buna uyulmadığında canı cidden sıkılıyor, gururuna yediremiyor ve kaçan ne olursa olsun arkadan döşemesyon yapıyor. "-Hımm, madem sen benim ihtarıma uyup durmazsın, ben de sana işte böyle döşerim, ulan sanki dursan da, bi eksiğin varsa bize güzelce anlatsan anlamayacak mıyız biz insanlık halinden?" mantığı.

Vallahi de anlamıyorlar billahi de anlamıyorlar.