PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sağlık Sorunum hakkında...

ProdriveSTI
22-01-2014, 14:15
Beyler yaklaşık son 6-7 yıldır değişik bir sorunum var.

Heyecanlandığım,korktuğum ve üzüldüğüm anlarda sürekli bir kusma isteği oluşuyor.Daha doğrusu öğürme geliyor diyebilirim.

Biraz asosyal biri olduğum için herhangi bir ortama giderken,bir mekanda yemek yerken hatta ve hatta roll yapacağım zaman bile heyecanlanıyor direk öğürmeye başlıyorum.

Kafamı kaldıramıyorum,ağzımı açamıyorum,konuşamıyorum.Sırf bu yüzden hiç bir yere gitmek istemiyorum.İyice bunalmaya başladım bu durumdan.

Sorduğum bir kaç kişide de bu tür sıkıntılar var ama benim ki baya ileri düzeyde...Herşey'de heyecan yapıp kalp çarpıntısı ile birlikte öğürme geliyor.

2009 yılında bu şikayetten dolayı tedavi oldum.Mide'de vs. herhangi bir sıkıntı çıkmadı,psikolojik olduğunu söylediler.

Var mı acaba böyle bir sıkıntı yaşayan.Önerileriniz nedir ?

Teşekkürler...

B.Koçer
22-01-2014, 14:16
Antidepresannn içicen aga büyük ihtimal psikolojik bende zamanında buna benzer bişiler yasadım cok sukur geçti telde anlatırım ıstersen .

ProdriveSTI
22-01-2014, 14:18
Antidepresannn içicen aga büyük ihtimal psikolojik bende zamanında buna benzer bişiler yasadım cok sukur geçti telde anlatırım ıstersen .

Berkayım koçerim,antidepresan kullandım 1 yıla yakın.Onun yüzünden son günlerde idrarımı yapamamaya başladım.2 kez sonda yedim şeyimden.Onu bırakınca düzeldi tekrar. :(

cookies
22-01-2014, 14:20
Son 6-7 yıl biraz uzun bir süre sanki.. Doktora gittiğimde fizyolojik bir sorum görünmedi aynı şekilde bende de bir sorun var, sorun bende yemek yememe olarak karşımda senelerdir.. Psikolojik olduğunu sanıyorum..

flexamin
22-01-2014, 14:22
benim kuzenimde aynı sorun vardı. ne kadar doktora gidildiyse hepsinin tek dediği şey psikolojik.

Time-R
22-01-2014, 14:25
Carpinti bendede oluyor, fakat bu heyecani heyecan yapandir diye dusunuyorum. Zamaninda bende antidepresan kullanmistim, bu sorunu cozmustu; son zamanlarda yine nuksetmeye basladi.

Gecmis olsun, acil sifalar.

bason
22-01-2014, 14:29
Sosyal olmaya çalış, bende çok sosyal biri değilimdir. 4-5 kişi karşısında bazen konuşamıyor ve kekeleyip, devrik cümleler kuruyorum. Özgüven eksiliği ve çok istediğin bir şey sonucunda bunu başaramazsam ya da olumsuz gelişirse çok etkileniyorum. Ben çok sık yaşamasam da belli dönemler de yaşıyorum bu sorunu. Ailen ile konuş, kız arkadaşın, yakın arkadaşların ile konuş, bol bol dışarı da vakit geçirmeye çalış derim. Yeni insanlar ile iletişim kur. Belki ilk başlar da zorluk yaşayabilirsin ama yılmadan devam et. Bunu sadece senin yaşamadığını, bir çok insanın hayatların da böyle dönemler olduğunu sakın unutma. İnsanların yargılarcasına attıkları bakışlar olur, bunları kafaya takma. Bu durum senin değil onların hastalıklı kişiliklerinin sonucu.

SerhatA.
22-01-2014, 14:30
Bahsettiğin heycanı aynılarını bende yaşıyordum bi mekana giderken araba sürerken göz önünde birşey yapmaya çalışırken ama sonralarda kendimle dalga geçerek bunu yenmeyi başardım, bana kalsa ben millet ne der acaba düşüncesi içineydim sürekli ondan yapıyordum onu yenince rahatladım..

bason
22-01-2014, 14:34
Bahsettiğin heycanı aynılarını bende yaşıyordum bi mekana giderken araba sürerken göz önünde birşey yapmaya çalışırken ama sonralarda kendimle dalga geçerek bunu yenmeyi başardım, bana kalsa ben millet ne der acaba düşüncesi içineydim sürekli ondan yapıyordum onu yenince rahatladım..

Bazı insanlar kendisinden önce çevresini düşünüyor. Rahat olmak her zaman, her koşul da iyidir. Bunu bilip, bunun farkın da olsam da her zaman uygulayamıyorum bende. İnsanın çevresi de çok önemli bu konu da. Bazı tipler bundan faydalanıp bulunduğun ortamda seni yerin dibine sokabilir. Ben çok yaşadım ancak tecrübe ettikçe gerekli davranışı sergileyebiliyorsun. :D

aRSLaN
22-01-2014, 14:38
Aklıma panik atak ihtimali geldi. Test edildi mi? Çok kişide panik atak var zaten ve farkında değiller. Bence bir psikiyatristten randevu alın.

driftboy
22-01-2014, 14:43
kanka dalga geçme anlamında sormuyorum, küçükken hatırladığın hiç böyle çok korktuğun yada seni korkuttukları bişey oldu mu ?

alp1903
22-01-2014, 14:44
Bence sosyal ortamlara girmeye çalış, spor salonuna, dans kursuna, dil egitimi olur yazıl ve başkaları ile yavaş yavaş iletişime geçmeyi dene bence. Sonuçta bi pskolojik durumu üstüne giderek yenebilirsin.

altima
22-01-2014, 14:45
üstad slm... bu gibi bir durumu discovery belgeselde izlemiştim..

elemanın biri,, seninki gibi bişey yapamadan heyecan yapıp garip garip hareketler yapıyordu, garip garip tikler vs falan edinmişti.

doktorlar hastaya; ""sert bir spor yapmanı ve barlarda kavgaya karışmanı öneririz"" dediler.. evet aynen bunlar solendi...

şaşırdım ama programın ilerleyen dakikalarında adam gerçekten bayağı yol katetmişti. sert bi spor olan tai box yapmış,,,

hatırladığım budur... sende bi dene istersen, belki yararı olur.

iyi çalışmalar
Rıdvan :icon_tup:

Emre Ekrem
22-01-2014, 14:46
Murat benzer durumları bende yaşadım, buradan yaz yaz bitmez, pazar günü konuşuruz müdürüm.

slowmotion
22-01-2014, 14:50
Beyler yaklaşık son 6-7 yıldır değişik bir sorunum var.

Heyecanlandığım,korktuğum ve üzüldüğüm anlarda sürekli bir kusma isteği oluşuyor.Daha doğrusu öğürme geliyor diyebilirim.

Biraz asosyal biri olduğum için herhangi bir ortama giderken,bir mekanda yemek yerken hatta ve hatta roll yapacağım zaman bile heyecanlanıyor direk öğürmeye başlıyorum.

Kafamı kaldıramıyorum,ağzımı açamıyorum,konuşamıyorum.Sırf bu yüzden hiç bir yere gitmek istemiyorum.İyice bunalmaya başladım bu durumdan.

Sorduğum bir kaç kişide de bu tür sıkıntılar var ama benim ki baya ileri düzeyde...Herşey'de heyecan yapıp kalp çarpıntısı ile birlikte öğürme geliyor.

2009 yılında bu şikayetten dolayı tedavi oldum.Mide'de vs. herhangi bir sıkıntı çıkmadı,psikolojik olduğunu söylediler.

Var mı acaba böyle bir sıkıntı yaşayan.Önerileriniz nedir ?

Teşekkürler...

DR gitmekte fayda var. ilk bunu söyleyim. aynı sorun bende vardı. cymbalta sabah 30mg ile başladım dozaj arttı ilerleyen günlerde. ben yemek yiyemeyecek düzeye gelmiştim. neyse başladım ve 5 ay önce tedavim bitti. bir sorunum yok.

dikkat etmen gereken şu ilacı birden bırakamıyorsun. bırakırsan veya unutursan baş dönmesi yapıyor. ama bence ilaçsız kendi kendini tedavi etmelisin. ilaç kullanmazsan iyi olur zira 20kilo aldım...

İbrahim Erdem
22-01-2014, 14:53
Başkan bence bi 4-5 gün kendine ayır zaten finaller bitti ortalık sakinler dükkanı ortağına bırak takıl biraz. Cumartesi sınavım bitsin görüşek :)

fdoganb
22-01-2014, 15:02
Öncelikle çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin. Tabiki doktor değilim hastalığınızın boyutunu bilmiyorum ama zamanında benzer bir sıkıntı geçirdim ve ilaç verdiler. İlaç hastalıktan daha beter etti. Tıpkı sizin de yaşadığınız gibi. Şahsi fikrim bu tarz durumlarda olabildiğince hastalığınızın üzerine gidin. Söylemesi kolay uygulaması zor tabi biliyorum ama inşallah en kısa zamanda atlatmanız dileğiyle

ProdriveSTI
22-01-2014, 15:10
Teşekkürler herkese...

Sosyal olmaya çalış, bende çok sosyal biri değilimdir. 4-5 kişi karşısında bazen konuşamıyor ve kekeleyip, devrik cümleler kuruyorum. Özgüven eksiliği ve çok istediğin bir şey sonucunda bunu başaramazsam ya da olumsuz gelişirse çok etkileniyorum. Ben çok sık yaşamasam da belli dönemler de yaşıyorum bu sorunu. Ailen ile konuş, kız arkadaşın, yakın arkadaşların ile konuş, bol bol dışarı da vakit geçirmeye çalış derim. Yeni insanlar ile iletişim kur. Belki ilk başlar da zorluk yaşayabilirsin ama yılmadan devam et. Bunu sadece senin yaşamadığını, bir çok insanın hayatların da böyle dönemler olduğunu sakın unutma. İnsanların yargılarcasına attıkları bakışlar olur, bunları kafaya takma. Bu durum senin değil onların hastalıklı kişiliklerinin sonucu.

Aynen bende'de oluyor,kitlenip kalıyorum.Kekeliyorum elimde olmadan.Çok takıntılıyım herşeyi kafaya takıyorum ne bilim garip bir durum.

Aklıma panik atak ihtimali geldi. Test edildi mi? Çok kişide panik atak var zaten ve farkında değiller. Bence bir psikiyatristten randevu alın.

Bende ilk o hastalıktan şüphelendim.Psikiyatriye gittiğimde 650 soruluk bir test yaptılar sonucunda ilaç verip yolladılar.O ilacın yan etkiside zaten mahvetti idrar yapamama sıkıntısı oldu.

kanka dalga geçme anlamında sormuyorum, küçükken hatırladığın hiç böyle çok korktuğun yada seni korkuttukları bişey oldu mu ?

Kanka küçükken otelin asansöründe tek başıma kalmıştım baya bir korkmuştum.Bir tek o var. :D

üstad slm... bu gibi bir durumu discovery belgeselde izlemiştim..

elemanın biri,, seninki gibi bişey yapamadan heyecan yapıp garip garip hareketler yapıyordu, garip garip tikler vs falan edinmişti.

doktorlar hastaya; ""sert bir spor yapmanı ve barlarda kavgaya karışmanı öneririz"" dediler.. evet aynen bunlar solendi...

şaşırdım ama programın ilerleyen dakikalarında adam gerçekten bayağı yol katetmişti. sert bi spor olan tai box yapmış,,,

hatırladığım budur... sende bi dene istersen, belki yararı olur.

iyi çalışmalar
Rıdvan :icon_tup:

Selam abi.

54 kiloyum zaten cılız bişeyim öldürürler beni tek yumrukta.Zaten tik vs. gibi birşeyim yok Allah'a şükür sadece kekeliyorum bazen heyecan yaptığımda. :(

Murat benzer durumları bende yaşadım, buradan yaz yaz bitmez, pazar günü konuşuruz müdürüm.

Emre abi haftasonu sınavım var gelemiyorum ben. :(

DR gitmekte fayda var. ilk bunu söyleyim. aynı sorun bende vardı. cymbalta sabah 30mg ile başladım dozaj arttı ilerleyen günlerde. ben yemek yiyemeyecek düzeye gelmiştim. neyse başladım ve 5 ay önce tedavim bitti. bir sorunum yok.

dikkat etmen gereken şu ilacı birden bırakamıyorsun. bırakırsan veya unutursan baş dönmesi yapıyor. ama bence ilaçsız kendi kendini tedavi etmelisin. ilaç kullanmazsan iyi olur zira 20kilo aldım...

Bu gidişle en kısa zamanda görüneceğim.Teşekkürler.

Başkan bence bi 4-5 gün kendine ayır zaten finaller bitti ortalık sakinler dükkanı ortağına bırak takıl biraz. Cumartesi sınavım bitsin görüşek :)

İbocum haftasonu sınav var çıksında bir haftaya gideceğim psikiyatriye.Hafta içi gel geliyorsan. :D

Öncelikle çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin. Tabiki doktor değilim hastalığınızın boyutunu bilmiyorum ama zamanında benzer bir sıkıntı geçirdim ve ilaç verdiler. İlaç hastalıktan daha beter etti. Tıpkı sizin de yaşadığınız gibi. Şahsi fikrim bu tarz durumlarda olabildiğince hastalığınızın üzerine gidin. Söylemesi kolay uygulaması zor tabi biliyorum ama inşallah en kısa zamanda atlatmanız dileğiyle

Teşekkür ederim ama üzerine gitmeye çalışıyorum ama engel olamıyorum.O sırada boğazımda birşey birikiyor.İnat ediyorum sakinleş diyorum kendime kendime ama yok olmuyor.Öyle durumlarda elimde 1 tane su olur mutlaka su içtikçe rahatlıyorum az biraz.

BlackGetz
22-01-2014, 15:40
lustral işini görür

slowmotion
22-01-2014, 15:41
lustral işini görür

dr sormuştum, lustral olmaz demişti

ProdriveSTI
22-01-2014, 15:42
lustral işini görür

Doktor kontrolünde almakta fayda var aslında.Belki başka bir ilaç önerebilir.:cool:

ersandeniz
22-01-2014, 15:42
sosyal fobiye benzettim, askerde bir arkadaşım vardı, kalabalık karşısına çıktığında istifra ediyordu

aRSLaN
22-01-2014, 15:45
Bende ilk o hastalıktan şüphelendim.Psikiyatriye gittiğimde 650 soruluk bir test yaptılar sonucunda ilaç verip yolladılar.O ilacın yan etkiside zaten mahvetti idrar yapamama sıkıntısı oldu.

Belirtiler panik atağı işaret ediyor o yüzden demiştim. Sadece ilaç verip gönderdiyse eğer farklı bir hekime başvurun. Sakinleştirici psikiyatrik ilaçlar destekleyici olarak verilmesi gerekir diye biliyorum. Asıl durum kişinin alışkanlıkları üzerinden yön vermek gerekir. Terapiler de iyi gelebilir belki.

+soner
22-01-2014, 15:55
Bence de psikolojik,anlamsız zamanlarda olsa fiziki bir durum olabilir fakat oda yok psikolojik kesinlikle.

Üstüne gitmelisin ve kendini motive ederek üstüne gidersen çözebilirsin. İlk zamanlarda ufak ufak yol katedeceksin ama alıştıktan sonra çorap söküğü gibi gelecek. Yakın çevren biliyordur zaten bu durumu onlarında yardımını almalısın. Kolaylıklar dilerim.

serkanOC
22-01-2014, 16:13
vay arkadaş ne biçim garip garip hastalıklar türedi yau.. yemin ediyorum neden öleceğimiz belli olmayacak yakında..

kardeşim sana çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum ama bu psikolojik deyip adının konamama durumunu hiç anlamıyorum..

Faraway
22-01-2014, 16:15
Psikolojik olsa da sıkıntılı bir durum.
Çok geçmiş olsun güzel kardeşim , Allah şifa versin inşallah.

coastguard
22-01-2014, 16:16
Abi spor yapmaya ne dersin bence senin sorunun sanki hayatının tek düze olması gibi .

Yatıyorsun kalkıyorsun vücüd hep 2-3 bin devirde.

Ama arada lazım olunca 5-6-7 cevirince vücüt saçmalıyor olabilir mi?

Seni yoracak, efor sarfettirecek bişeyler yap.

saçma ama dans filanda olabilir kalbin yüksek ritime alışmalı.

Motorsiklet de olabilir mesela yada boks , uzakdoğu sporları gibi senin dinginliğe değil aksiyona ihtiyacın var (kiloyla bir ilgisi yok)

Yeni bir şeyler lazım sana bunun adı ne bilmiyorum ama bu dünyada sürekli kafeslerin içine gire gire (araba,ev iş yerlerimiz)

sokaklar,gerçek hayat nedir unuttuk

Uzun bir aradan sonra bazı şeyleri görünce-yaşayınca bünyede şok etkisi yaratıyor vücüt saçmalıyor . Çünkü o artık her gün aynı seviyede olmaya alışmış onun kuralını bozmak gerek.

oguz
22-01-2014, 16:18
İmkanın varmıdır bılmıyorum ama unıversıtede ıken rezıl bır ıngılızcem olmasına ragmen work and trawel ıle amerıkaya gıttım, ve benı ınanılmaz gelıstırdı arka arkaya 2 sene daha gıttım sonra cok sukur atlattım ama yınede ordakı ozguven burda yok , cunku ılk farkedıcegın sey sen kımsen senı o sekılde kabul eden bır toplum war , burda sureklı stress sureklı dıkkat ve sureklı bır baskı .... yani yurt dışına gıtmek felan farkedebılır , sonra arkadaslar belırtmıs spor vesaıre ,,

Ome_RS
22-01-2014, 16:27
Bende de benzer durum vardı bir cok konuda asırı heyecanlanırdım üniversitede dönemsonu sunumu yapmam gerekiyordu heyecandan sacma sapan bir sunum yapmıstım kalabalık ve ilk kez gidiceğim ortamları sevmezdim yeni birisiyle tanışmaya pek sıcak bakmazdım cekingen davranırdım genellikle
sonra hayat zorunlu olarak tedaviye mi başladı ne olduysa kuyumcuda calısmaya basladım 3 sene calıstım cadde de ve avm de sürekli müşterilerle iç içe ola ola bu durumu biraz asmaya basladım.
ilk baslarda sunum bile yapamazdım müşteri karsısında sıkılırdım da magaza bos oldukca hep paslardım diğer arkadaslara sonra böyle olmaz dedim ve yavas yavas kendimi zorlayarak bunu astım.
2. adıma gelince yani kalabalık karsısında kasıma durumu oda aynı sekilde kendimi zorlayarak :)
üniversitede motor bölümü okudugumdan dolayı öğretmenlik yapabiliyorum meb de kaydım var.
tanıdgım bir sürücü kursu motor ve arac mekaniği dersi için öğretmen arıyordu dedim ben yaparım hem extra kazanc hemde kendimi geliştirmek için fırsat olarak düşümdüm
basladım ama ilk dersleri ne siz sorun ne ben anlatıyım bildiğim basit seyleri unturuyom terliyorum kızarıyorum kitaptan okuyorum kendimden utanmıstım ama 2 hafta sonra onuda astım 1 seneyi geçti hala eğitim veriyorum ve derslerim çok zevkli geçiyor eger sınıfı öğrencileri seversem extra ders bile yapıyoruz :D
ama hala gazlarken bacaklarım titrer ona çözüm bulamadım rolling geceleri arabaya bindiğimde bir kaç dua okur ve nefes kontrolu ile heyecanımı yenmeye çalısırım :)

Skyhawk34
22-01-2014, 17:01
Kesinlikle beynine kqzinmis psikolojik bir durum gerçekten yaninda mutlu olabilecegin arkadasin / sevgilin / deger verdigin ve deger gordugun insanlarla asabilirsin tek yolu bu

TigeR
22-01-2014, 17:02
ben de kusma değilde heyecanlandığım anlarda veya biriyle ilk kez konuşacakken gözlerim yanıyor sonra doluyor filan kötü durum bir kızla konuşurken özellikle :D veya saçmalamalar kekelemeler biraz sosyalleşmek lazım ama o da sıkıntılı

Yiğit G.
22-01-2014, 17:03
Sigara kullanıyormusun ? Genelde öğürmeye sebep olan odur.

Burhan
22-01-2014, 17:34
Ilac tedavisi bence son secenek olmali. Eger bikac firlama arkadasiniz varsa onlarla vakit gecirin biraz arsiz olmaya calisin BIRAZ ama. Benim arkadasimda bu sekilde utangac sikilgandi en basitinden araba bulusmalarina falan gitmeye basladik simdi daha sosyal cesitli kluplere falan uye olun cevrenize yeni insanlar katin. Ve en zorlandiginiz cesaret edemediginiz seylerin ustune gidin nacizane fikrim bunlar

997TT
22-01-2014, 17:42
Telefonda dedıgım gıbı fızyolojık degıl,psıkolojık hersey.
Senın gıbı aklı normal ustu calısan bır adama yakısmaz boyle basıt problemler.
En ıyı yaptıgın ıslere konsatre ol,sevdıklerınle ve deger verdıklerınle zaman gecır.
Vucudunda stres yapan herseyden uzak dur. Mesela ava cık,pıstte gazla yada en ıyı bıldıgın zevk aldıgın seylerı yap,aklına ne gelıyorsa ıste ;)
Istersen pıst gunlerı gel,lımıtsız eglenelım yada ava gotureyım senı,daga tasa ıstedıgın sılahla ates et.
Aklına getırme bu sorunu,tabı bıcak degıl bu o an gecsın ama zamanla gram gram azalıcak ve bır bakmıssın kurtulmussun.
Hatta bu konuyuda kaldır,okudukca aklına gelıcek,turlu turlu farklı fıkırler gelıcek,corba olucak kafan...
Opuyorum gozlerınden,sen yeterkı ne ıstedıgını soyle,ımkanım varsa hemen yaparız kardesım...

Emir_b16a
22-01-2014, 17:50
muhtemelen kendine güven sorunu yaşıyosun dile getirmek zordur anlattıklarından bu çıkarımı yaptım

en başta kendinde eksik gördüğün fiziki yada donanımsal şeyleri tamamla tamamlamaya çalışma tamamla :)

psikolojik destek al işini iyi bilen bi doktordan

ayrıca evet sert spor biraz olsun rahatlatabilir seni çekingen bi yapın varsa aikido deneyebilirsin ama wing chun yapmanı öneririm yanlız kaldığın zaman daha rahat çalışırsın kafanda kurmanı engeller :)

lustral xanax vs doktor kontrolü olmadan kullanma daha büyük sorunlara yol açabilirler

en büyük ilacın kişisel telkin ve kendine güvenmen :)

ProdriveSTI
22-01-2014, 17:59
Sigara kullanıyormusun ? Genelde öğürmeye sebep olan odur.

Evet kullanıyorum,oda yapıyor malesef. :)

Ilac tedavisi bence son secenek olmali. Eger bikac firlama arkadasiniz varsa onlarla vakit gecirin biraz arsiz olmaya calisin BIRAZ ama. Benim arkadasimda bu sekilde utangac sikilgandi en basitinden araba bulusmalarina falan gitmeye basladik simdi daha sosyal cesitli kluplere falan uye olun cevrenize yeni insanlar katin. Ve en zorlandiginiz cesaret edemediginiz seylerin ustune gidin nacizane fikrim bunlar

İşte gidemiyorum ben buluşmalara vs. ama üstesinden gelicem bunca yıl çektim artık yeter...

Telefonda dedıgım gıbı fızyolojık degıl,psıkolojık hersey.
Senın gıbı aklı normal ustu calısan bır adama yakısmaz boyle basıt problemler.
En ıyı yaptıgın ıslere konsatre ol,sevdıklerınle ve deger verdıklerınle zaman gecır.
Vucudunda stres yapan herseyden uzak dur. Mesela ava cık,pıstte gazla yada en ıyı bıldıgın zevk aldıgın seylerı yap,aklına ne gelıyorsa ıste ;)
Istersen pıst gunlerı gel,lımıtsız eglenelım yada ava gotureyım senı,daga tasa ıstedıgın sılahla ates et.
Aklına getırme bu sorunu,tabı bıcak degıl bu o an gecsın ama zamanla gram gram azalıcak ve bır bakmıssın kurtulmussun.
Hatta bu konuyuda kaldır,okudukca aklına gelıcek,turlu turlu farklı fıkırler gelıcek,corba olucak kafan...
Opuyorum gozlerınden,sen yeterkı ne ıstedıgını soyle,ımkanım varsa hemen yaparız kardesım...

Abi çok teşekkürler konuşma iyi geldi gerçekten.Söylediklerini aynen uygulayacağım yada uygulayalım.Düşüncelerin mutlu etti beni aradığın için çok teşekkürler.

muhtemelen kendine güven sorunu yaşıyosun dile getirmek zordur anlattıklarından bu çıkarımı yaptım

en başta kendinde eksik gördüğün fiziki yada donanımsal şeyleri tamamla tamamlamaya çalışma tamamla :)

psikolojik destek al işini iyi bilen bi doktordan

ayrıca evet sert spor biraz olsun rahatlatabilir seni çekingen bi yapın varsa aikido deneyebilirsin ama wing chun yapmanı öneririm yanlız kaldığın zaman daha rahat çalışırsın kafanda kurmanı engeller :)

lustral xanax vs doktor kontrolü olmadan kullanma daha büyük sorunlara yol açabilirler

en büyük ilacın kişisel telkin ve kendine güvenmen :)

Haklısın kendimize güvenmek önemli...Ama ben güvenmiyorum burunda kemik eğriliği var.Utanıyorum korkuyorum.Ameliyat olmam gerekiyor.

Ben bile kendi kendime şunu söylüyorum.Ben bu ameliyatı olursam bu sorundan kesin kurtulucam...Yıllardır olmam gerekiyor sağlığım için.

shkodra
22-01-2014, 19:28
Genel olarak herkese söylüyorum herhangibir ciddi rahatsızlık yaşadığınızda en az üç doktora gidiniz doğru sonucu ulaşırsınız..

Bana doktorlar Kansersin dediğinde tabi ruhsal olarakta etkilenmiştim psikolojim bozulmuştu bana verilen ilaç Cipralex bana çok iyi gelmişti.. Aslında ilaç ismi vermem yanlış fakat örnek olsun diye anlatıyorum..
Bildiğim kadarı ile insan psikolojisi bozulduğunda vücudu bazı maddeleri üretemiyor dışarıdan takviye alması gerekiyor..

Tekrar söylüyorum en az üç doktora git hepsinin dediğinide yapma geniş araştır ..

stlegal
22-01-2014, 19:33
hergününü son günün gibi yaşa bende işe yaradı

BıD-Clio
22-01-2014, 23:47
Yaklasık 1.5 -2 senedır de bende boyle bırsey mevcut baslama sebebı zehırlenmıstım ve o gun bugun bırsey yıyemıyorum bazen toplum ıcınde cok rahat yerken bazen cok yakın arkadsımla yemek yerken bı anda hızlı kalp atısı donup kalma kotu bı hıs gıbı seyler oluyordu bu yuzden kolay kolay yemek yıyemıyorum ama gecenlerde bunun sadece yemek le ılgılı olmadıgını anladım veya ben yemek yerken zannedıyordum ... yılbasında bı cafe tarzı bıyerde yılbasını kutlarken bı anda aynı hısler ortaya cıktı hemde bısey yememe me ragmen normal arkadas ortamım da da olmaya basladı ve bu benı gıt gıde rahatsız etmeye basladı sanırım doktora gıtme vaktım geldı... gecmıs olsun

ahmetsahin111
23-01-2014, 00:02
Bendede buna benzer bir durum var fakat bu kadar ileri gitmiş değil ama ben farkında olduğumdan sürekli üstüne gidiyorum gitmeye çalışıyorum .. Misal üniversitede bi sunum yaparken bende bi heyecan bi titreme, nefes düzenim bozuluyor sanki boğulucak gibi oluyordum ama ben böyle olduğunu bile bile sürekli üstüne giderek sürekli sunumları kendim yapmak istedim vede yapıyorumda bu beni büyük ölçüde düzellti gene bi örnek kalabalık ortamlarda samimi olmadığım insanların arasına girerken heyecan oluyordu kalp atışlarımı kulaklarımda hissediyordum resmen ama ben sürekli tanımadığım insanların içine girmeye başladım onlarla samimi olmaya sohbet kurmaya başladım hala tam olarak düzelmesede düzeliyor.. yani kısaca demek istediğim ben bu soruna sürekli üstüne giderek çare buldum kendimde bu cesareti buldum kendimde özgüveni oluşturmaya çalıştım, ne kadar senin sorununa benzer bi durumdur bilemem ama bence bu sorununu birilerinin zoru olmadan kendi isteğinle, yapamadığın şeylerin üzerine giderek çözebilirsin

By_HaNNibaLL
23-01-2014, 00:11
Sen bikaç gün gel düzelmezsen daha da ihya olmazsin

B.cihangir
23-01-2014, 09:13
kardeşim bu kalp çarpıntısı falan işi bende de var yeni biriyle tanışırken heycanlanıyorum terliyorum kızarıyorum kalbim çok hızlı atıyor çok kafaya takmaktan oluyor heralde acaba ne der benim için beğendimi beğenmedimi vs... Ama şunu söyliyim bir hobi sosyal bir faaliyet şart geçmiş olsun