Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda civic 93 Sİ şaşılacak problemler

Nobell
22-01-2014, 16:48
Arkadaşlar öncelikle merhaba . Başıma gelen bir sıkıntıyı sizinle paylaşmak istiyorum . 93 model Honda civic si otomatik arabam var alalı 6-7 ay oldu 1 ay öncesine kadar herşey çok güzeldi . Uşak'ta üniversite okuyorum İzmir'liyim sürekli İzmir-Uşak arası arabamla gidip geliyorum bu zamana kadar hiç sıkıntı çıkarmadı taa ki 1 ay önce devirdaim kırılana kadar , devirdaim kırıldıktan sonra 10 sn geçmeden aracı stop ettirdim triger kayışı tam olarak yerinden çıkmadan subapları kurtardım . Ancak şu an başıma sanayiide öyle bir sıkıntı geldi ki herhalde sizler de okuyunca şaşıracaksınız . Daha önce otomatik şanzıman tamirimi de yapan ustama çekici ile aracı götürdüm tabii bu sırada araçtaki tüm su yere boşaldı . Usta dedi bırak malzemeleri getir ben hallederim . Neyse triger setini de devirdaimi de aldım geldim bıraktım 2 gün sonra almaya gittim tabi onlar o arada susuz halde aracı çalıştırmışlar bakmışlar subaplarda sıkıntı yok stop etmişler . Ben almaya gittiğimde yola çıkıcam diye arabanın yağına baktım gayet normaldi neyse usta tamamladı herşeyini aracı verdi bi çalıştırdık arabayı dedim usta suyu var mı bunun bilmiyorum dedi baktık su yok ben hemen getirdim ekledim ondan sonra birden köpük atmaya başladı tabi conta iptal bana dedi ki bu araba çok hararet görmüş sen conta yakmışsın zaten bu arabayı ondan sonra getirmişsin ben de dedim usta conta yanmış olsa evin önünde anlardım ve hep harareti kontrol eden biriyim hiç öyle birşey yaşamadım da neyse dedim boşver tamam 500 lira pahalı pahalı işçiliğini de verdim conta setini de aldım getirdim bıraktım 3 gün önce , bugün arayıp diyor ki senin arabayı tamamladık ama senin üst kapak çatlakmış ondan öle yapmış şimdi birdaha işçilik+conta+çıkma üst kapak gerekiyor diyor ben de hiçbirşey demeden kapattım telefonu .
Sizce sanayiide duran arabaya ben binmediğim halde nasıl conta yakıyor ve nasıl üst kapak çatlıyor ?
Hadi onu da geçtim üst kapak kapakçıya gitmeden nasıl takılıyor ?
Bu usta bana bu zamana kadar ne fatura verdi ne de başka birşey , sizce yapılması gereken nedir ? Üst kapakta ufak da olsa bi çatlak olsaydı ben bu zamana kadar kullanamazdım ama sanayiiye girince çatladı hayret ediyorum bu nasıl iş ...

Yardımcı olursanız sevinirim çünkü kafam şu an allak bullak ne yapmam gerektiğini hiç düşünemiyorum ...

gökan
22-01-2014, 17:01
aracı uşaktamı yaptırmaya verdın

Nobell
22-01-2014, 17:02
Evet Uşak'ta

Time-R
22-01-2014, 17:04
Evet Uşak'ta

Ama ben orada yaptirmamani soylemistim. :( Gecmis olsun demekten baska birsey bulamiyorum. Hatali olan %100 usta gibi gorunuyor.

myworld
22-01-2014, 17:06
öncelikle; virgülleri, noktaları daha sık kullansaydın iyi olurdu :)

hadi conta sende yandı diyelim,o kapak kontrol ettirilmeden takılmaz.kapağın yüzeyi düzgün mü,sıkıntı var mı diye illaki kontrol edilmesi lazım,sonuçta conta yanmış.bence, o şekilde taktıysada onun problemidir.
Ama bu işin sonu öyle kolay yolla çözüleceğe benzemiyor.
Zorbalık gibi olacak ama,ilk önce biraz bu konuda ısrar edip,daha sonra,kabul etmez ise,tamam ödeyeceğim diyerek araba çıktıktan sonra beş kuruş vermemek.
Yaptığı işin arkasında durmayan ustayla başetmek zor, Allah yardımcın olsun.

Nobell
22-01-2014, 17:07
Dostum ne yapacağımı şaşırmıştım mecbur şanzımanı burada yaptırmak zorunda kalmıştım o dönem :(
1500 şanzıman
350 triger devirdaim işçilik
170 conta + 500 işçilik
şaka gibi :(

B.Koçer
22-01-2014, 17:07
usta arabayı belliyor gibi duruyor kardes
yanına 1-2 ağabey falan al biraz çökmen korkutman gerek

Nobell
22-01-2014, 17:10
vala bi anda yazdım kusura bakmayın sinirden ne virgül gördüm ne nokta ne de conta :)

Zorbalıkla çözülecekse mecbur öyle çözücez ama bence üst kapak çatlaması da bunun yüzünden çünkü küçük bir çatlak vardı diyelim ama şimdi o çatlak iyice büyüdü kapak o şekilde takılınca o yüzden önceden düzeltilebilir olan şimdi düzeltilemeyecek olan benim vereceğim üst kapak parasına olacak :(

Nobell
22-01-2014, 17:11
o bana 5bin tl'ye motor yapalım dedi ben yaptırmadım hiçbir sıkıntısı yoktu çünkü , o şimdi ondan bana masraf açıp duruyor bence ..

arsenikli
22-01-2014, 17:19
Conta değişeceği zaman kapak rektifiyeye gitmezmi kapakçı demezmi bu kapak çatlak patlak diye ben söyler diye biliyorum, bu durumda ustada size telefon açar durumu anlatır aracı toplamadan bu nasıl iştir arkadaş ve her seferinde işçilikmi yazılır kendi yapmış olduğu iş ve ortada olmayan bişey için sen işçilik ödüyosun geçmiş olsun, bence faklı konuş ustanla

Gry
22-01-2014, 17:22
bence o ustanın g.tü kaşınıyor..

Fatih
22-01-2014, 17:25
Tekrar bir işçilik ödememen gerekir + olarak conta parası da vermemelisin.

Bir iş yaptı usta olacak (neyse yazmıyayım) doğru yapsın işini.

Sürekli kitliyor sana uyanık ol.

KaanBRS
22-01-2014, 17:27
Uşak sanayisinin temeli kasap sanırım benim arabanında sol arka çamurluğunu uşakta boyamışlar verniği öyle bi atmış ki hiç arabadan anlamayan adam burası boyanmış der. Arabın yağı bol bulduğuna dönmüş..
Aracın içinde şuan yapman gereken en mantıklı şey alıp en azından aracını yürür hale getirebilecek bir ustaya teslim etmen.. Geçmiş olsun

chatlaxs
22-01-2014, 17:34
yağını,suyunu kontrol etmeden teslim eden ustadan pek hayır beklememek lazım

Seven7
22-01-2014, 17:42
Çok geçmiş olsun.
Ben başka bir şey sorayım, şanzumanı yaptırdıktan ne kadar süre sonra devirdaim mefta oldu? Hani kimsenin günahını almak istemem ama insanın ister istemez aklına geliyor bu soru da böyle gevşek usta olunca olayda.

Nobell
22-01-2014, 17:54
Saolun .Ortalama 4 ay kullandım şanzımandan sonra

arsenikli
22-01-2014, 18:00
Bende esnafım tamirciyim ama elektronik çok bi fark yok aslında ürünü yapar çalıştırırım test eder veririm bu cihaz aynı gün bile değil bi hafta sonra gelse bile ücret almadan yapıyoruz, nasıl bi insana denk geldin kul hakkı denen bişey var ya el insaf

Nobell
22-01-2014, 18:03
Nasıl bir yere düştüysem ne kul hakkı anlayışı var ne insanlık . Benim üst kapak durduğu yerde nasıl çatlıyor , conta durduğu yerde nasıl yanıyor aklım almıyor cidden . Hadi ben binsem bende olsa neyse dicem ama sanayiideyken araba bozuluyor da bozuluyor ama masrafı bana patlıyor nasıl bir insanlık bu sinirden çatlıcam yemin ederim

c20let
22-01-2014, 18:06
O usta hararet yaptığını düşündüğü aracın contasını değiştirirken kapağı rektefiyeye göndermiyorsa 500 lira neyin işçiliğiymiş öyle. Contayı da sen alıp gelmişsin. 500 lira bi conta değişimi için çok para.

Nobell
22-01-2014, 18:10
Hararet yapmadığına kesinlikle eminim benim sanayiiye giderken tek problemim devirdaimdi ama sanayiiye girdi araba birden nasıl olduysa bitik oldu üzerine verdiğim paralar da eklenince benim psikoloji iflas

miniks
22-01-2014, 18:24
benim anlamadıgım bir nokta şu devir daim nerden kırıldıda trigerin falan boşa çıktı

pompanın kellesinimi kırdın ?

subap çaktıysan kapagın çatlamış olabilir normaldir de subap değiştirmemişler falan filan

bilinçsiz ustalara teslim olmanın ceremesini çekiyorsun

hepsi sana girdi yapcak bişi yok aracını oldugu gibi al ordan izmirde bayram ustaya götür ver yapsın

toolqa
22-01-2014, 18:29
gidip o usta denilen soytarıya bi sekman atmak en mantıklısı ..

akıncı
22-01-2014, 18:42
usta senden dukkan kırasını çıkarmış :) olay anllattığın gıbıyse skıntı buyuk dostum duzgun bıryere gotur bence

Oznsrl
22-01-2014, 19:31
şuan ne talep ediyor senden

Nobell
23-01-2014, 08:41
Şimdi sanayiiye gidiyorum bakıcam ne istiyorsa görücem , Allah ya ona verecek bugün ya bana

ErT_ThM
23-01-2014, 09:04
Valla o kadar risk almaz hiç bir usta bence o kadar iş bilmez olduğunuda sanmam contası yanan arabaya sonuçta yapılan işlem belli
Sen bence kapağın çatlamış olduğundan emin ol koparmaya çalışıyo olabilir seni

Emre Ekrem
23-01-2014, 10:55
Kusura bakma ama burada hatalı olan sensin, ilk etapta bana göre aracın başında durman ve en azından sıvıları konusunda uyarman gerekiyordu, adam açık bir kapı bulmuş zorlamış zorlayabileceği kadar, bu saatten sonra 2 seçenek görünüyor, ya hatasını kabul edecek yada paşa paşa ödeyip kulağına küpe yapacaksın. Umarım bir daha böyle çirkin durumlara maruz kalmazsın.

JackJones
23-01-2014, 10:57
Böyle iş mi olur yav usta arabada su var mı? ''Bilmiyorum'' daha ne yaptığını bilmeyen yağını suyunu koyup koymadığından emin olmayan ustadan ne beklenir ki ? Hocam bence kalabalık git ustaya sert yap artık paranı mı alırsın yoksa arabayı mı çıkartırsın orasını bilemem ama izmire götür tertemiz yapılsın araban bence...

Nobell
27-01-2014, 11:29
Arkadaşlar sıkıntı yok ben üstüme düşeni yaptım ustaya ait herşey bu saatten sonra

highpower
27-01-2014, 14:18
devirdaim birden biremi kırıldı yoksa genelde önce su kaçırır veya cidddi ses yapar bunları yaşadınmı kırılmaya yakın hararetin nasıldı hiç baktınmı bunlara

c20let
27-01-2014, 14:25
Arkadaşlar sıkıntı yok ben üstüme düşeni yaptım ustaya ait herşey bu saatten sonra

İyi bari sevindim adına. :)