Orijinalini görmek için tıklayınız : Usta birliğim Tunceli İl Jandarma hakkında bilgisi olan var mı?
Draniela
25-01-2014, 14:15
Arkadaşlar acemi birliğim Kastamonu sonrası Tunceli il jandarma çıktı.
Asıl başlığa yazmıştım daha önceden giden kimse var mıdır diye bir başlık açmak istedim belki aramızdan biri ya da etrafından biri askerliğini orada yapmıştır diye.
Açıkçası merak etmekteyim nasıl bir askerlik olacak diye.
Not: Herkes çok rahat askerlik yaparsın diyor ama bilemedim gitti. Şuan herhangi bir problem görünmüyor ama Tunceli'yi görünce bir tuhaf oldum.
Edit: Kısa dönem yapıyorum - Mesleğim makina mühendisi
Edit 2 : Eeeee tatil biter askerlik başlar yarın teslim oluyorum haydi temmuz ayında görüşmek dileğiyle :) 04.02.2014
sana şöyle söyleyeyim tunceli değil ama hakkaride yaptım ben askerliğimi. usta birliğimin bir kısmı çorlu da geçti 2 ay kadar geri kalan 10 ay hakkari. batıya göre daha rahat olursun. denetleme olmaz boyna içtima gereksiz mıntıka vs olmaz işi gerektiği için yaparsın iş olsun diye değil. diye tahmin ediyorum benim zamanımda o bölgeler öyleydi komple.
Tunceli il jandarma hizmet muhafiz bölük komutanı
Fatih yüzbaşı orada ise hala geçmiş olsun :)
Hizmet muhafiz olursan eğer alayda.
Ama posetleri sever o ;)
Draniela
25-01-2014, 14:21
sana şöyle söyleyeyim tunceli değil ama hakkaride yaptım ben askerliğimi. usta birliğimin bir kısmı çorlu da geçti 2 ay kadar geri kalan 10 ay hakkari. batıya göre daha rahat olursun. denetleme olmaz boyna içtima gereksiz mıntıka vs olmaz işi gerektiği için yaparsın iş olsun diye değil. diye tahmin ediyorum benim zamanımda o bölgeler öyleydi komple.
Anladım benim yaklaşık 4 ayım geçecek orada zaten bakalım artık.
İl rahat oluyor diyorlar şimdi düştüğüm yer il ama dağıtım olabilirmiş. İl olmasından dolayı içim rahattı dağıtım olayını öğrenene kadar. Hiç bilmiyorum o tarafları nasıldır nedir ne değildir.
İnternette Tunceli duyduğunuz gibi korkmayın falan diyordu, bilemedim...
Draniela
25-01-2014, 14:23
Tunceli il jandarma hizmet muhafiz bölük komutanı
Fatih yüzbaşı orada ise hala geçmiş olsun :)
Hizmet muhafiz olursan eğer alayda.
Ama posetleri sever o ;)
Fatih yüzbaşı kim oluyor :D sen mi askerliğini orada yaptın :)
Ben iş yapmaktan çekinmiyorum aslında
Ben sivas il jandarma da yaptim.
O zaman bizim basimizdaydi sonra tayin Tunceli olmuştu onun
Hizmet muhafız bolugune dusersen eger Tunceli'de
Fatih yuzbasida oradaysa.
britney spears criminal bu şarkıyı cok sever.
30 gun sivas içi silah sayımı yaptık transit de bu şarkıyı dinlete dinlete
Ezberletmisti :)
Draniela
25-01-2014, 14:29
Ben sivas il jandarma da yaptim.
O zaman bizim basimizdaydi sonra tayin Tunceli olmuştu onun
Hizmet muhafız bolugune dusersen eger Tunceli'de
Fatih yuzbasida oradaysa.
britney spears criminal bu şarkıyı cok sever.
30 gun sivas içi silah sayımı yaptık transit de bu şarkıyı dinlete dinlete
Ezberletmisti :)
Sakin sakin sayım yapalım yahu sıkıntı yok :D
Arkadaş akşam uyuyamadım bile rüyama girdi valla :D
Kardesim bende kastamonu golkoy acemilik,sora elazig il jandarma ustaligimi yaptim. Gercekten hic sikintin olmasin rahat edecegini umuyorum. Cekecegin tek birsey varsa o da soguklardir bence.
Draniela
25-01-2014, 14:48
Kardesim bende kastamonu golkoy acemilik,sora elazig il jandarma ustaligimi yaptim. Gercekten hic sikintin olmasin rahat edecegini umuyorum. Cekecegin tek birsey varsa o da soguklardir bence.
İnşallah öyle olur. Tek çekeceğimiz soğuk ve komutan vs. şeyler olsa gayet iyi.
Bu arada soğuk hiç problem değil Yozgat'ta 5 yıl üniversite okudum -35 e kadar gördük :)
ben orda yapmadım ama bir jandarma olarak yaptım il jandarmaya gittikten sonra dagıtım olacaksınız kiminiz ilde kalacak kiminiz ilçelere köylere dağıtılacaksınız...il de kalırsan il merkez , kademe (araç ustası isen ) ,karargah olacaksın ...
il merkeze secilirsen genelde nöbet tutmazlar ehliyetin varsa şöför yapabilrler yada devriye askeri olursun bir nevi polis gibi merkeze bağlı köylere olaylara gidersin..
kademe bildiğin oto sanayi
karagahda genelde alaydaki mıntıka işlerinin töbetlerin tuttuldu yemeklerin gidip alındığı komutanların calısanların servisini çeken bölüm olur...
ben il merkezdim şöför olarak ama afyonda.. en güzeli idi çabuk vakit geçerdi olaylar hırsızlıklar vs vs sonra alay kom. şöförü olduk yatıştı... şimdiden hayırlı teskereler
Draniela
25-01-2014, 15:03
ben orda yapmadım ama bir jandarma olarak yaptım il jandarmaya gittikten sonra dagıtım olacaksınız kiminiz ilde kalacak kiminiz ilçelere köylere dağıtılacaksınız...il de kalırsan il merkez , kademe (araç ustası isen ) ,karargah olacaksın ...
il merkeze secilirsen genelde nöbet tutmazlar ehliyetin varsa şöför yapabilrler yada devriye askeri olursun bir nevi polis gibi merkeze bağlı köylere olaylara gidersin..
kademe bildiğin oto sanayi
karagahda genelde alaydaki mıntıka işlerinin töbetlerin tuttuldu yemeklerin gidip alındığı komutanların calısanların servisini çeken bölüm olur...
ben il merkezdim şöför olarak ama afyonda.. en güzeli idi çabuk vakit geçerdi olaylar hırsızlıklar vs vs sonra alay kom. şöförü olduk yatıştı... şimdiden hayırlı teskereler
kısa dönem uzun dönem farkediyor mu yapacağımız işler ? Dağıtım olunca kim bilir nereye düşeceğiz orada
kısa dönem uzun dönem farkediyor mu yapacağımız işler ? Dağıtım olunca kim bilir nereye düşeceğiz orada
kusura bakma kısa dönemi okumamışım..dağıtım kesin olucaktır sayınıza göre genelde gittiğiniz bölükte gece çavusu gündüz çavuşu vs vs olur kısa dönemler tabiki sayı durumda değişirde bitanesi çavus olursa ötekileri normal asker gibi devam :)
Draniela
25-01-2014, 15:40
kusura bakma kısa dönemi okumamışım..dağıtım kesin olucaktır sayınıza göre genelde gittiğiniz bölükte gece çavusu gündüz çavuşu vs vs olur kısa dönemler tabiki sayı durumda değişirde bitanesi çavus olursa ötekileri normal asker gibi devam :)
Tamamdır sağolasın :)
Bende diyordum şoförlük kısa döneme olmuyor nasıl iş bu diye :)
Tamamdır sağolasın :)
Bende diyordum şoförlük kısa döneme olmuyor nasıl iş bu diye :)
genelde kısa dönemleri söför yapmıyorlar gerçekten cunku 4.5 ay usta birliği yolları vs öğrendin derken askerlik bitiyor başla yeni kısa dönemle yolları öğrenmeye o yüzden uzun dönem şöför oluyor
Draniela
25-01-2014, 15:47
genelde kısa dönemleri söför yapmıyorlar gerçekten cunku 4.5 ay usta birliği yolları vs öğrendin derken askerlik bitiyor başla yeni kısa dönemle yolları öğrenmeye o yüzden uzun dönem şöför oluyor
Aynen öyle gayet mantıklı zaten.
İnşallah sağ salim gider geliriz
Aynen öyle gayet mantıklı zaten.
İnşallah sağ salim gider geliriz
hayırlısı inş..
Öncelikle hayırlı teskereler.2005 te Tunceli il jandarma ya gitmiştim.Orada 1 ay kaldıktan sonra kurada köy karakoluna şoför olarak gitmiştim.Kısa dönemi karakollara değilde merkezlerde tutarlar.Dağda kısa dönem hiç denk gelmedi bana.Tunceli de çarşı yasaktı il jandarma Tunceli den yaklaşık 2 3 km yukarda .Arkasında 4.komando piyade tugayı var.Giderken Elazığ ktm de bekliyeceksin çok kalabalıkdı o zaman Diyarbakır tadilatta olduğu için.Konvoy olduğu için ne zaman gideceğiniz belli olmuyor. Sabah akşam sayılıyosun ktmde.Tunceli mazgirt Ataçınar daydım ben. Bizim olduğumuz yerde pek sevmezlerdi askeri.İhtiyacın olacak giysi traş takımı vs burdan çok fazla yük götürme yanında .Kantini muazzam.İhtiyaç halinde 4 komando da o zaman nöbetçi subaya söyleyip komando ya geçiyorduk. Orda resmen çarşı var.Net cafe bilardo elbise yiyecek.adamlar 30 gün 40 günden önce dönmüyolar dı :(il jandarma da eğitim iştima olarak albay vs rütbeli açısından çok.harekat lojistik merkezi de orası. Heyecanı bol bir bakmışşın bir sürü komando asker jöh korucu bahçede.Özledim desem yeridir.Güzel yemekleri olsun şartları koğuşları (karargah için) .Büyük ihtimal kura çekiçeksin .Ama makina mühendisisin merkez de kalma ihtimalin fazla.Ana kademe hemen yan tarafı çünkü Tunceli nin bütün araçlarının ağır bakımı orda yakın merkezler de sürerek oraya geliyor. Rabbim güle güle gidip gelmeyi nasip etsinsize ve diğer askerde olan kardeşlerimize.
Draniela
25-01-2014, 20:02
Öncelikle hayırlı teskereler.2005 te Tunceli il jandarma ya gitmiştim.Orada 1 ay kaldıktan sonra kurada köy karakoluna şoför olarak gitmiştim.Kısa dönemi karakollara değilde merkezlerde tutarlar.Dağda kısa dönem hiç denk gelmedi bana.Tunceli de çarşı yasaktı il jandarma Tunceli den yaklaşık 2 3 km yukarda .Arkasında 4.komando piyade tugayı var.Giderken Elazığ ktm de bekliyeceksin çok kalabalıkdı o zaman Diyarbakır tadilatta olduğu için.Konvoy olduğu için ne zaman gideceğiniz belli olmuyor. Sabah akşam sayılıyosun ktmde.Tunceli mazgirt Ataçınar daydım ben. Bizim olduğumuz yerde pek sevmezlerdi askeri.İhtiyacın olacak giysi traş takımı vs burdan çok fazla yük götürme yanında .Kantini muazzam.İhtiyaç halinde 4 komando da o zaman nöbetçi subaya söyleyip komando ya geçiyorduk. Orda resmen çarşı var.Net cafe bilardo elbise yiyecek.adamlar 30 gün 40 günden önce dönmüyolar dı :(il jandarma da eğitim iştima olarak albay vs rütbeli açısından çok.harekat lojistik merkezi de orası. Heyecanı bol bir bakmışşın bir sürü komando asker jöh korucu bahçede.Özledim desem yeridir.Güzel yemekleri olsun şartları koğuşları (karargah için) .Büyük ihtimal kura çekiçeksin .Ama makina mühendisisin merkez de kalma ihtimalin fazla.Ana kademe hemen yan tarafı çünkü Tunceli nin bütün araçlarının ağır bakımı orda yakın merkezler de sürerek oraya geliyor. Rabbim güle güle gidip gelmeyi nasip etsinsize ve diğer askerde olan kardeşlerimize.
Aynen öyle Ktm olayını bende okudum duyduğuma göre günlerce sürüyormuş yatacak yer bile olmaması durumu oluyormuş ne derece doğrudur bilemiyorum.
Çarşı izninin olmamasına şaşırdım ne yapalım bir an önce bitsin gelelim diye bekleyeceğiz anlaşılan.
1 tane kot 1 tane üst sonra mont bot sadece bunları yanıma alırım diyorum 2. takım kıyafete gerek olmayacak gibi. Dolaplar küçük oluyormuş 5 er tane iç çamaşırı alsam 5 6 tane çorap alsam sanırım yeter ?
Umarım bakımcı olarak merkezde kalırım. Bende öyle umuyorum.
Faruk_Vtec
25-01-2014, 23:58
2009'da askere gıtmıştım, 3 ay kırıkağaçta komando olarak acemılık yaptım ordan tuncelı hozat dağ karakoluna tım olarak gıttık, butun dış karakollarda kısa donem asker vardı..
ulaşım hep hava falıyetı ıle yapılıor, kara yolunu sadece elazığ ktm'den tuncelıye kadar olan kısımda kullanılıo, ktm'de ne zmn gdcgn bellı olmuo yerı gelıo teslım olduktan 1 saat sonra konvoy oluo yerı gelıo 1 hafta sonra, konvoy 1 saat kala bellı oluo, hemen hazırlanıp araçlara bınılıo..
ktm'de yatacak yer tuvalet banyo yemek hep sorunlu oluo, bıran once ktm'den kurtulsam dıe bakıosn, rısklı bölge olduğu ıçın çarşı ıznı zatn bu tarz bölgelerde yk..
yanına pek bışy alma herşey ktm'de var, sıvıl olarak 2 takım ust baş al, 1 mont, 1 yedek ayakkabı ve çantada yer kaldığı kadar ıç çamaşırı çorap koyarsın, orda ıç çamaşır vb herşey var ve gayet ucuz fıyatlar..
rabbım sabrını verıo, tek yapman gereken şey tedbırlı ve dıkkatlı olmak, dert edecek bışy yk ama -38 ve 4 metre kar'a hazırlıklı ol.. :)
kağıtta tam olarak ne yazıo? tuncelı ıl jandarma mı tuncelı ılçe jandarma mı?
MrtYILDIZ
26-01-2014, 00:06
Kastamonu Gölköy deyince anılarım depresti:) ne günlerdi bee :)
aliburma
26-01-2014, 10:44
tunceli Elazığ'a mı bağlıymış. Ben diyarbakır da görev yapıyorum. eğer buraya geleceksen haber edesin. ağırlarız. en azından ekip arabasıyla ktm'ye girer, arama olmadan eşyalarını içeri sokarız :) Hadi hayırlı tezkereler...
Draniela
26-01-2014, 12:47
2009'da askere gıtmıştım, 3 ay kırıkağaçta komando olarak acemılık yaptım ordan tuncelı hozat dağ karakoluna tım olarak gıttık, butun dış karakollarda kısa donem asker vardı..
ulaşım hep hava falıyetı ıle yapılıor, kara yolunu sadece elazığ ktm'den tuncelıye kadar olan kısımda kullanılıo, ktm'de ne zmn gdcgn bellı olmuo yerı gelıo teslım olduktan 1 saat sonra konvoy oluo yerı gelıo 1 hafta sonra, konvoy 1 saat kala bellı oluo, hemen hazırlanıp araçlara bınılıo..
ktm'de yatacak yer tuvalet banyo yemek hep sorunlu oluo, bıran once ktm'den kurtulsam dıe bakıosn, rısklı bölge olduğu ıçın çarşı ıznı zatn bu tarz bölgelerde yk..
yanına pek bışy alma herşey ktm'de var, sıvıl olarak 2 takım ust baş al, 1 mont, 1 yedek ayakkabı ve çantada yer kaldığı kadar ıç çamaşırı çorap koyarsın, orda ıç çamaşır vb herşey var ve gayet ucuz fıyatlar..
rabbım sabrını verıo, tek yapman gereken şey tedbırlı ve dıkkatlı olmak, dert edecek bışy yk ama -38 ve 4 metre kar'a hazırlıklı ol.. :)
kağıtta tam olarak ne yazıo? tuncelı ıl jandarma mı tuncelı ılçe jandarma mı?
tam olarak il jandarma yazıyor yani merkez görünüyor ama dağıtım olayı olursa belli olmaz işte.
kıyafet konusunda sıkıntı yok üstüme giydiğimi giyip öyle gideceğim içliğim falan herşey hazır olacak kalanı çamaşır olacak.
bu arada merkezde kalırım umuduyla gidiyorum :)
Draniela
26-01-2014, 12:48
tunceli Elazığ'a mı bağlıymış. Ben diyarbakır da görev yapıyorum. eğer buraya geleceksen haber edesin. ağırlarız. en azından ekip arabasıyla ktm'ye girer, arama olmadan eşyalarını içeri sokarız :) Hadi hayırlı tezkereler...
sanırım oraya gelemeden gideceğim :)
Arama olacağından telefon falan götürmeyeceğim içeride satan birinden alırım artık :)
Oldschool
26-01-2014, 22:11
Tünceli il de degilde karakolunda yaptım fakat il jandarma ktmye kaldım ve ufak tefek gördüklerimden ve bildiklerimden söylüyorum öncelikle kısa dönem olacagın için ilk 2 ay biraz devrecilik yaparlar sana sonra alışırsın çarşı felan yok ancak hastaneye gittigin zaman il merkezi gezebilirsin bence tehlikeli bir durum neyse ufak bi marketi var Zel market diye zel adıda benim karakolumun karşısındaki zel dagı :) sonra makine mühendisi olman önemli degil orada ne işine yararsan seni o yapıyorlar tabi meslekci gitmek hariç 4 komando nun yatakları temiz ve rahattır ben KTM si berbat 5 ay gelip gecer kafana takma bu kadar 11 ay tuncelide olmaktan iyidir :)
Oldschool
26-01-2014, 22:12
sanırım oraya gelemeden gideceğim :)
Arama olacağından telefon falan götürmeyeceğim içeride satan birinden alırım artık :)
arkadaşım note 2 kullanıyordu tabi sen yeni oldugun için telefonunu gösterme kimseye zaten her yer ankesörlü dolu sıkıntın olmaz istedigin saate ara
burakcan
26-01-2014, 22:24
kardeşim öncelikle sana vede vatana millete hayırlı olsun Tunceli il jandarma şehrin 2,5 km dışınde 4.komando tugayının yanındadır.Ama sen il jandarmada kalırmısın bilmem ulaşım ilçe merkezlere kara faaliyeti birçok dış karakolada hava faaliyeti ile sağlanmakta.ilk giderken kim ne derse desin Elazığ'da ktm ye katıl Tunceli nin insanı malesef pek askeri sevmiyor hele birde şimdi mahalli seçim öncesi dikkatli olmakta fayda var. ama doğa olarak çok güzel bir şehirdir mazgirt pertek çemizgezek genelde sakindir ovacık ve hozat diğer ilçelere göre nispeten büyüktür
Faruk_Vtec
26-01-2014, 22:28
bızım dağ karakolunda telefon serbestı çünkü çekmıodu ahahha.. :D
öncelikle hayırlı teskereler
esas birlik diyarbakır il jandarma benimde
kimimiz var oralarda daha önce turistik gelmiştim ama askerlik farklı bi konu fikri olanlar yazabilirlerse memnun olurum
teşekkürler şimdiden
herkes güzel anlatmıs ama bence fazla sorgulama yaşa ve gör
bambaska cıkabiliyor .iki yanyana bölük birbirinden farklı olabiliyor basındaki komutandan dolayı.
en basiti bizim garnizondaki devrelerim tankcı kısa donemlerin hiç biri cavus olmadı topcuların hepsi oldu hizmet birligini saymıyorm nobet bile tutmadılar :D
yat diyelim 9 da tankcı olanlar aksam mac seyredemezdi sonuna kadar.(derbi yada milli onemli mac gibi) biz ise sonuna kadar seyrederdik yatı mac sonundan 10 dk sonraya alırdı...
YavuzNaz
27-01-2014, 08:43
Bende 2005 yılında bölgede görev yaptım, operasyon ve karargah faaliyetlerinde bulundum, elazığ ve tunceli sınır olmasına rağmen elazığ 2.derece, tunceli 1.derece ohal bölgesidir, dağıtım kağıdında tunceli il jandarma yazıyorsa, kesinlikle elazığ 8.kolordu ktm ye giderek tunceliye ulaşmanı tavsiye ederim, tunceli halkı askerden nefret eder çarşıya çıkma durumun olursa bununla çok sık karşılaşırsın, bundan dolayı çarşı izni sıkıntılı hertürlü hakaret küfür vs., Elazığ halkı çok mert ve vatanseverdir, elazığa ilk gittiğim gece hayatımda hiç görmediğim biri bana yemek ısmarlayıp, aileme telefon etmem için cebinden çıkarıp telefonunu vermişti, Alayda askerlik zordur rütbeli çok olur sürekli diken üstündesin, ama herhangi bir ilçe jandarmaya gidersen rahat edersin, benim dönemimde ilçe merkezine yakın olan karakollara gidiyordu kısa dönem askerler, dış karakollara göndermiyorlardı, tuncelide sıkıntılı olan iki ilçe bilirim, biri ovacık, diğeri hozat Allah o bölgede görev yapanlara yardım etsin. Sanada şimdiden hayırlı tezkereler.
Faruk_Vtec
28-01-2014, 03:41
herkes güzel anlatmıs ama bence fazla sorgulama yaşa ve gör
bambaska cıkabiliyor .iki yanyana bölük birbirinden farklı olabiliyor basındaki komutandan dolayı.
en basiti bizim garnizondaki devrelerim tankcı kısa donemlerin hiç biri cavus olmadı topcuların hepsi oldu hizmet birligini saymıyorm nobet bile tutmadılar :D
yat diyelim 9 da tankcı olanlar aksam mac seyredemezdi sonuna kadar.(derbi yada milli onemli mac gibi) biz ise sonuna kadar seyrederdik yatı mac sonundan 10 dk sonraya alırdı...
gıdıp görenler olarak olumsuz yonlerını anlatıorz(olumlu bışy olduğunu hıç hatrlamıorm ama neyse :D ) tabı oraya gıdılınce fark konumlarda olabılır, her askere gıden kışı gıbı arkadaşta merak edıo nasl bı yer olduğunu, sorgulamadan gıtse daha ıyı olur tabı.. :)
doğuda oyle maç ızleme falan yk :) ozel günlerde(1ocak, 23nısan, 19mayıs, 30ağustos, 29ekım, 10kasım vb ozel tarıhler, derbı mac gunlerı, tv'de hıt olan dızı olduğu günlerde (kurtlar vadısı vb.)) butun dağ karakolları sabıte dıkılıo(gececı gunduzcu karakolda kım varsa hava kararınca mevzilere geçılıo sabah hava aydınlanana kadar)
hem sen bıze nıe karışıosn knkı :D askere gıdıp gelmış olanlar bıze aynısını yapıodu, bırazda bız yapalım o duyguyu bızde tadalım dedık ahaha.. :D
Bende 2005 yılında bölgede görev yaptım, operasyon ve karargah faaliyetlerinde bulundum, elazığ ve tunceli sınır olmasına rağmen elazığ 2.derece, tunceli 1.derece ohal bölgesidir, dağıtım kağıdında tunceli il jandarma yazıyorsa, kesinlikle elazığ 8.kolordu ktm ye giderek tunceliye ulaşmanı tavsiye ederim, tunceli halkı askerden nefret eder çarşıya çıkma durumun olursa bununla çok sık karşılaşırsın, bundan dolayı çarşı izni sıkıntılı hertürlü hakaret küfür vs., Elazığ halkı çok mert ve vatanseverdir, elazığa ilk gittiğim gece hayatımda hiç görmediğim biri bana yemek ısmarlayıp, aileme telefon etmem için cebinden çıkarıp telefonunu vermişti, Alayda askerlik zordur rütbeli çok olur sürekli diken üstündesin, ama herhangi bir ilçe jandarmaya gidersen rahat edersin, benim dönemimde ilçe merkezine yakın olan karakollara gidiyordu kısa dönem askerler, dış karakollara göndermiyorlardı, tuncelide sıkıntılı olan iki ilçe bilirim, biri ovacık, diğeri hozat Allah o bölgede görev yapanlara yardım etsin. Sanada şimdiden hayırlı tezkereler.
aynn, dağıtım kağıdında KTM gorunuosa kesınlıkle KTM'ye katıl, kendı kafana gore bırlığıne gıtmeye çalışma, konvoya katılmak bı emırdır, katılmazsan ceza yersın..
bu arada Yavuz abı sız gezıcı tımmıydınız? yksa karargahtamıydınız..
gıdıp görenler olarak olumsuz yonlerını anlatıorz(olumlu bışy olduğunu hıç hatrlamıorm ama neyse :D ) tabı oraya gıdılınce fark konumlarda olabılır, her askere gıden kışı gıbı arkadaşta merak edıo nasl bı yer olduğunu, sorgulamadan gıtse daha ıyı olur tabı.. :)
örnek verdik olm onu farklılık anlasılsın diye. ayrıca abimde tuncelide bitane karakolda yaptı 2004 yada 5 di hatırlamıyorm tam ama gayette seyrediyodu :D
ilker_yusuf
28-01-2014, 08:46
Hayırlı olsun sorunsuzca tamamlanamanızı dilerim.
Faruk_Vtec
28-01-2014, 10:19
örnek verdik olm onu farklılık anlasılsın diye. ayrıca abimde tuncelide bitane karakolda yaptı 2004 yada 5 di hatırlamıyorm tam ama gayette seyrediyodu :D
kolay askerlik yk :) doğuda rutbelıyle uğraşmazsın terörle uğraşırsın, batıda terör yoktur rutbelıyle uğraşırsın, ankaraya düşersen sağ elın hıç aşağı ınmez :D ne kdr rahat olursan ol, tel orgunun ıçındesın ışte.. :)
knkı abın tuncelı ılçe jandarmalardan bırındeymış buyuk ıhtımal, yatış.. :D
tuncelı sıkıntı değilde elazıg ktm tam bır rezıllık 1 hafta dışarda kartonların ustunde yattık geçmış olsun kardes şanslıysan fazla durmazsın orda
Hayırlı teskereler :D
Gidince belli olur boyle seyler basındaki komutanın , ordaki askerler nasılsa ona göredir.
YavuzNaz
28-01-2014, 16:32
doğuda oyle maç ızleme falan yk :) ozel günlerde(1ocak, 23nısan, 19mayıs, 30ağustos, 29ekım, 10kasım vb ozel tarıhler, derbı mac gunlerı, tv'de hıt olan dızı olduğu günlerde (kurtlar vadısı vb.)) butun dağ karakolları sabıte dıkılıo(gececı gunduzcu karakolda kım varsa hava kararınca mevzilere geçılıo sabah hava aydınlanana kadar)
hem sen bıze nıe karışıosn knkı :D askere gıdıp gelmış olanlar bıze aynısını yapıodu, bırazda bız yapalım o duyguyu bızde tadalım dedık ahaha.. :D
aynn, dağıtım kağıdında KTM gorunuosa kesınlıkle KTM'ye katıl, kendı kafana gore bırlığıne gıtmeye çalışma, konvoya katılmak bı emırdır, katılmazsan ceza yersın..
bu arada Yavuz abı sız gezıcı tımmıydınız? yksa karargahtamıydınız..
Ben geziciydim kardeşim, benim komutanım istihbarat bölge başkanıydı. yaklaşık 8 ay sivil askerlik yaptım, sivil araçla hem terör, hem asayiş olarak görev yaptık.
Erdal Uzunoglu
28-01-2014, 16:56
tunceli/hozatta yaptım bende kimse yanlış anlamasın ama eger tuncelide askerlik yapıcaksan kimseye inanma kimseye güvenme orda kimseylede muhattap olma (kimse dediklerimi anlamışsındır heralde) mümkünse çarşıyada cıkma benım tavsiyem izinde kullanma on numara askerlik gecirirsin ...
Erdal Uzunoglu
28-01-2014, 16:59
söylediklerine birebir katılıyorum :icon_tup:
Özellikle ovacık mevkii coğrafi anlamda çok kritik. Umarım hozat ve ovacık karakollarından birine düşmezsin. Allah yardımcın olsun, hayırlı teskereler.
Onur Fatih
28-01-2014, 22:55
Kastamonuda 4 yıl tunceli de 1 yıl yaşadım babam askeri personel. tunceli için; Bizim gittiğimiz zamanlarda askerler kesinlikle birlik dışına çıkamıyordu yasaktı. babam bölge komutanlığındaydı. Tuncelide 1 yıl lise okudum öğretmenler öğrenciler hepsinin gözüne batardım okuldan çıkınca askeri araçla eve giderdim ki o kadar tehlikeliydi benim için.
İnsanı hakkında yorum yapmak istemiyorum bile.
Ama kastamonu için aynı şeyleri diyemem. Tunceliden her anlamda kat kat üstün bi memleket. Gölköy şehir dışında kalır biraz. Üniversite öğrencisi çoktur. Kızları fena değildir :P ben daha döneli 6 ay oldu orda olmuş olsaydım yardımcı olurdum. Hayırlı tezkereler şimdiden Allah'a emanet
Draniela
28-01-2014, 23:42
Bütün yazılanları tek tek okudum kimi güzel şeyler söylemiş kimi kötü şeyler söylemiş :) Herkese çok teşekkür ederim.
Bakalım sanırım yaşayıp göreceğiz. Usta birliğine gittiğimde merkezde kalmaya çalışacağım eğer kalırsam askerlik bitene kadar izin bile kullanmam. Çarşı izni verseler bile gitmem hemen bitirip dönerim Bursa'ya. Bakalım ne gösterecek
Ama posetleri sever o ;)
Baban poset la:D senin yapmadigin askerligi biz yapiyoruz olm :)
Draniela
29-01-2014, 17:15
Bugün kalpten raporumuzu aldık bakalım yarın sülüs alacağız :)
Draniela
04-02-2014, 19:19
Bu asker kaçar artık zaman bitti :)
ne zaman cıkıyosun la yola
Draniela
04-02-2014, 20:22
ne zaman cıkıyosun la yola
gece 12de yolculuk başlıyor :) ertesi gün istediğin zaman teslim ol dediler öğleden sonra 3 gibi falan teslim olurum başlasın artık görev :)
Faruk_Vtec
04-02-2014, 21:06
ıyı yolculuklar, bı bakmışsın temmuz ayı gelmış :) dert edilecek bışy deıl, hayırlı teskereler..
Draniela
04-02-2014, 21:22
hayırlı teskereler ..
ıyı yolculuklar, bı bakmışsın temmuz ayı gelmış :) dert edilecek bışy deıl, hayırlı teskereler..
teşekkür ederim :)
Aynen öyle göz açıp kapatana kadar geçeeer gider :)
Baban poset la:D senin yapmadigin askerligi biz yapiyoruz olm :)
Senin yaptigin askerligi *3 canim benim yaptigim askerlik :)
m. ali öz
05-02-2014, 11:25
Hayırlı tezkereler Semih
Arkadaşlar acemi birliğim Kastamonu sonrası Tunceli il jandarma çıktı.
Asıl başlığa yazmıştım daha önceden giden kimse var mıdır diye bir başlık açmak istedim belki aramızdan biri ya da etrafından biri askerliğini orada yapmıştır diye.
Açıkçası merak etmekteyim nasıl bir askerlik olacak diye.
Not: Herkes çok rahat askerlik yaparsın diyor ama bilemedim gitti. Şuan herhangi bir problem görünmüyor ama Tunceli'yi görünce bir tuhaf oldum.
Edit: Kısa dönem yapıyorum - Mesleğim makina mühendisi
Edit 2 : Eeeee tatil biter askerlik başlar yarın teslim oluyorum haydi temmuz ayında görüşmek dileğiyle :) 04.02.2014
sa
banada aynı durum denk geldi =)) acemi kastamonu ustabirliği tunceli kısa donem nasıl dı bilgi verebilir misin ? bir sıkıntı yaşadın mı ?
ottoman32
24-10-2016, 17:57
tunceli rdm de arkadaşım var adı uğur gidince osman kamil erdoğanın selamı var de yardımcı olur sana :)
Draniela
26-10-2016, 00:08
sa
banada aynı durum denk geldi =)) acemi kastamonu ustabirliği tunceli kısa donem nasıl dı bilgi verebilir misin ? bir sıkıntı yaşadın mı ?
Yarın hatırlatır mısın uzun uzun yazayım?
tunceli rdm de arkadaşım var adı uğur gidince osman kamil erdoğanın selamı var de yardımcı olur sana :)
Senin arkadaş uzattı heralde baya askerliği:)) Konu 2014
ottoman32
26-10-2016, 15:47
Senin arkadaş uzattı heralde baya askerliği:)) Konu 2014
abi 24 ekım 2016 da yazan posta yazdım yanlış okudun herhalde :)
Yarın hatırlatır mısın uzun uzun yazayım?
sa;
cevap beklıyorum başkan =))