Orijinalini görmek için tıklayınız : Motora fazla yağ konulması zararlımıdır ?
herkese merhabalar,
corsa 1.3 dizel aracım var. En son bakımda 4 lt motor yağı konuldu. Normalde konulması gereken yağ miktarı 3.2 lt olarak gözüküyor kitapçığında. Bunun bir zararı olur mu ? Bu konuda herhangi bir net bilgiye ulaşamadım yardımcı olursanız memnun olurum.
bizim servisteki usta az olsun çok olmasın der hep seninki baya fazla bnce bi miktar boşalttr
normalde 3 lt konur benim bildiğim zararı ise kecelerden kaçırma yapabilir uzun süreli kullanimda fazla sıkıştırırsan.. sonuçta herşeyin fazlası zarar olduğu gibi 1 lt yi bosaltmakta fayda var diye düşünüyorum, aynısı benimde başıma gelmişti bende aynı şekil yapmıştım
aslında yağ çubuğundan kontrol edilince çokda fazla gözükmüyor ama klavuzunda 3,2 lt yazıyor. En son bakımda da hatırladığım kadarıyla 4lt yağ tamamen eklendi.
Peki bu yağı çektirmesem diğer bakıma kadar ne olur ? çok sorun çıkartır mı ?
keçelerden kaçırma yapar derken ? bu konuda bilgi sahibi değilim fazla keçe dediğiniz şey nedir , bana fazla masraf çıkartır mı ?
Bir ara sol sürücü kapısı olduğu gibi yağ olmuştu bununla bir alakası olabilir mi ? yağın üzerinden geçtiğimide hatırlamıyorum ?
bir dahaki bakımım eylülde ama o zamana kadar çok zaman geçmiş olucak , fren disklerin değişimi için uğrayacağım o zaman çektirtmemi mi önerirsiniz ? çektirtirsem nasıl bir şekilde yağı çekicekler acaba ? yada ben çekebilir miyim ?
çok sıkıştırmıyosan bi sıkıntı olmaz
kickbuttowski
25-01-2014, 23:53
Krank yag içinde dondugu için karterdeki yaga carpip yag sicratmasi gereken yerleri yaglayamaz. Kecelerden yag sizabilir ve sikistirinca motor yag ufler, terleme yapar.
Herkes matah bir şeymis gibi yaga boguyor motoru. Madem arabadan anliyor, seviyorsunuz, iyi bakmak istiuorsunuz motoru yaga bogmak yerine her gun binmeden once yagini suyunu kontrol edin.
onn_dear
26-01-2014, 00:38
Azi da fazlasi da zarar ust cizginin ustune olmamali duz zeminde motor sagukken kontrol edin
yazana mi inaniyorsunuz
gozunuzle gordugunuzemi?
yag cubugunda seviye nerede?
duz zeminde ve motor sogukken yada kapadiktan 5dk sonra tekrar bakin.
klavuzda 3.2 LT yazıyor evet. Terleme sıkıntısı var ancak corsa ların hepsinde kronik bir problem diye biliyorum. 3.2lt koydurtan arkadaşta da var terleme.
Yağ çubuğunu kontrol etmeye gidiyorum SS yükleyeceğim.Aracı normalde fazla sıkıştırmıyorum ancak bazende sıkıştırdığım oluyor çünkü performans olmadığı için 1.3 75 hp motorda bazen sıkıştırmak gerekebiliyor.
koyduğum yağ castrol 5w-40 edge tam sentetik dexos 2 özellikli yağ.
peki yağı ben nasıl çekebilirim ,yada servise mi götüreyim ?
3.2 lt yag ekleyin yaziyor ama totaldenmi bahsediyor buda var.yag filreside 400 kusur gram aliyor bunuda hesaba katmak lazim.
Fazla yağın zararlı olduğunu duymuştum. Bir defa başıma geldi.
Yağ cubugunun max cızgısınden, cok ust sınırında gorunuyorsa fazla yağı ;
Eczaneden alıcagınız buyuk şırınga ve serum kablosu ile gayet kolay bir şekılde 2-3 dk ıcınde cekebılırsınız.
kimin yazdıgını tam net hatırlamıyorum ancak bu forumda bırısı kesınlıkle aracın ustunden yag aldırmayın demıstı benım aracımdada bıraz yag fazlalıgı var nasıl alacagız pekı bu yagı ?
Fazla yağ motorun iç basıncını arttırıp keçeleri contaları bozuyor buda zamanla motorun sağından solundan yağ sızmasına neden oluyor.
Bir seferden bir şey olmaz. Evham yapmayın
Bir dahaki yağ değişimine kontrol ederek koyarsınız.
kitapçığında filtre dahil 3.2 diyor hocam. Onu belirtmişler.
terleme var oldukça bugun foto çekip koyamadım mağlesef en yakın zamanda koyacağım. Bir dahaki yağ değişimi taa eylülde geliyor . 15000 km yi doldurmadığım için senelik sokuyorum bakıma oda eylül ayında .Yakın zamanda da fren disk değişimi için gidicem o zaman hem ustaya sorarım ona göre de fazlasını aldırırım artık :)
Fotograf ekleyecegım kısa zamanda .
Birkan61
26-01-2014, 17:45
Aracının aynısı arkadaşımda var dostum, yazılımlı olarak kullanıyor aynı zamanda.
7 - 8.000 km'de bir yağ değişimi yapıyoruz arabasına.
Karterdeki yağı son damlasına kadar boşaltarak 4 litrelik yağ koyuyorum arabasına ve yaklaşık 40,000'dir bi sıkıntı olmadı. :)
ki arabayıda genelde sıkıştırarak kullanan birisidir..
Aracının aynısı arkadaşımda var dostum, yazılımlı olarak kullanıyor aynı zamanda.
7 - 8.000 km'de bir yağ değişimi yapıyoruz arabasına.
Karterdeki yağı son damlasına kadar boşaltarak 4 litrelik yağ koyuyorum arabasına ve yaklaşık 40,000'dir bi sıkıntı olmadı. :)
ki arabayıda genelde sıkıştırarak kullanan birisidir..
yazılımdan kaynaklı mı 7-8 binde bir yağ değişimi yapıyorsunuz ? yağ için 15 bin gider diyorlar ancak ben km doldurmadığım için genelde senelik bakım yaptırıyorum onda da zaten 10 bin km dolmuş oluyor.
fastchild
26-01-2014, 18:56
krank kesinlikle yağa batmamalı krank tasarımlarına bakacak olursak
http://www.itusozluk.com/image/krank-mili_210238.jpg
Krank karterdeki yağa çarparak blokta yağ gitmeyen noktalara yağ sıçratır krank yağa batarsa sıçrama olayı geçekleşmez eh motor haliyle fazla ısınır bloktaki parçaların aşınma süresi azda olsa kısalır
eh birde malzemenin özelliğini yitirmesi konusu var metal yanığı olma konusu ayrıca ama 800 gram fazla olması buna yol açmaz
krank sadece pistonları üzerine almaz yağ ile soğutmayada yardımcı olur
Birkan61
26-01-2014, 19:02
yazılımdan kaynaklı mı 7-8 binde bir yağ değişimi yapıyorsunuz ? yağ için 15 bin gider diyorlar ancak ben km doldurmadığım için genelde senelik bakım yaptırıyorum onda da zaten 10 bin km dolmuş oluyor.
Aynen öyle.. Corsacı arkadaşım hem çok km yapıyor hemde aracı çok sıkıştırıyor :)
Benim aracımda yazılım yok ama bende aynı km civarlarında değiştiriyorum..
Yağ gider, gitmez değil ama 10,000de bir değişmek en iyisi stock bir araç için..
Servisimize gelen her arabanın bakım kartına bir sonraki gelecek yağ değişimi için üstüne 10,000 km koyup yağ kartını yazıyorum. :)
Dediğim gibi bir sıkıntı olmaz.. Ama illa kafam takılır kafam rahat etsin diyorsanız biraz boşaltabilirsiniz.
ben 3.5 koyuyorum yağ filtresinide değistirerek. 4 lt fazla geliyo.sabahları gec calısma ve beyaz duman sorunu olur. tavsiyem 8 binde bir yağınızı değiştirin 4 binde falanda hava filtresini değiştirin;) tekeriniz 10 bin yapıyo ama trafik ***** motor 15bin km kadar calısıyo:)
verdiğiniz bilgiler için teşekkürler kafama takılır mağlesef bu . Ya yağ değişim zamanı değiştiricem yada gittiğimde birazını aldırıcam duruma göre artık :) bundan sonrada 3.2 yada 3.5 koydururum o şekilde kullanırım.
4lt 3.5-3.2 lt olarak yağ koyduran arkadaşlar yağ çubuklarının fotoğrafları çekip paylaşabilirler mi acaba ?
sabah geç çalışma sorunu yoktu bende ama çok soğuk havada marşa bastığımda hafif bi geçikme söz konusuydu okadar oda -10 -15 derecelerde oluyordu oda normaldir herhalde . Beyaz duman sorunu var mağlesef motor soğukken daha çok başıma geliyor. Soğukken gaza fazla da basmıyorum yüksek devir çevirttirmiyorum ama çok soğuk havada yinede beyaz duman sorunu oluyor . Hatta 20-25 km yol gittikten sonra sıkıştırdığım zaman bile beyaz duman atıyor.
hava filtresinide 4 bin 5 bin km lerde değiştirin diyorlar dediğiniz gibi gitmişken olmadı onuda hallettiririm :)
fiat 1,3 mjet'te benzer durum başıma gelmişti 3 sefer 4lt kondu özel serviste, daha sonra yetkili servis uyardı fazla var diye. Problem yaşatabilirdi dediler ama bir sıkıntı olmamıştı. Ayrıca 30.000km 3 yağ değişimi sırasında ben de çubukta fazla yağ gözlemlemedim.
Ustalara sordum yetkili servise sordum tekrardan 4 lt alır birşey olmaz dediler ama kitapçıkta 3.2 yazıyor. Çubuğun fotorafını çekip atacaktım fakat vaktim olmadı. Yağ değişimi olacağı zaman 3.2 koydurtucağım , şimdi yağ fazlasını çektirmekle uğraşamadım. teşekkür ediyorum cevap veren arkadaşlara :)
800 gramdan birsey olmaz.